“Τεμέτερον παιδίον” ο Φαήλος!
04/11/2015 20:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

“Τεμέτερον παιδίον” ο Φαήλος!

Μηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη με αφορμή τις δηλώσεις του για τη γενοκτονία των Ποντίων κατέθεσε ο Φαήλος Κρανιδιώτης.

Σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει τα εξής:

Αμ ΄έπος, αμ' έργον.
Για το πολιτικό, εθνικό και ηθικό ζήτημα του Φίλη θα τα πούμε ξεχωριστά.
Σήμερα όμως το πρωί στις 9 κατέθεσα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών την παρακάτω μηνυτήρια αναφορά.
" ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

Γαρουφαήλ (Φαήλου) Κρανιδιώτη του Μιλτιάδη, Δικηγόρου Αθηνών (Α.Μ. 15970 Δ.Σ.Α.), κατοίκου Πλάκας, επί της οδού Σκούφου αριθ. 12.
------------------------------------------------
Κύριε Εισαγγελεύ,
Την 2α Νοεμβρίου 2015 στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, στην εκπομπή του κ. Νίκου Χατζηνικολάου ΕΝΙΚΟΣ, εμφανίσθηκε ως προσκεκλημένος ο Υπουργός Παιδείας, κ. κ. Νικόλαος Φίλης. Σε ερώτηση για το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από την Τουρκία, ο εν λόγω απάντησε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα, όπως τα πληροφορήθηκα από το διαδίκτυο:
««Πριν από χρόνια ως δημοσιογράφος, έκανα τη δήλωση, συμμεριζόμενος απόψεις πολλών ιστορικών και πολλών διεθνολόγων. Κάναμε διάκριση ανάμεσα στην εθνοκάθαρση την αιματηρή και το φαινόμενο της γενοκτονίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το αίμα, τον πόνο, όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι, από τη θηριωδία των Τούρκων. Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία με αυστηρή επιστημονική έννοια».
Σας προσκομίζω συνημμένως εκτύπωση από την διαδικτυακή σελίδαwww.enikos.gr, με τίτλο «Φίλης: Αναγνωρίζουμε τον πόνο των Ποντίων αλλά δεν ήταν γενοκτονία – ΒΙΝΤΕΟ», όπου αναφέρεται η δήλωση του, βίντεο της οποίας υπάρχει στο διαδίκτυο στoν ηλεκτρονικό σύνδεσμοhttp://www.enikos.gr/…/350005,Filhs-Anagnwrizoyme-ton-pono-….
Από την ανωτέρω δήλωση του κι όσα στην συνέχεια του βίντεο αναφέρει ο κ. Ν. Φίλης, ενώ αναφέρεται σε τουρκική θηριωδία, ενώ μνημονεύει πως υφίσταται νόμος του κράτους που αναγνωρίζει την Γενοκτονία, είναι σαφές πως αρνείται τον χαρακτήρα Γενοκτονίας για το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που τελέσθηκε σε βάρος του Ελληνισμού του Πόντου, θεωρώντας το από «επιστημονική άποψη» ως «αιματηρή εθνοκάθαρση» κι όχι Γενοκτονία.
Επειδή με τον νόμο 2193/1994 που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως - Τεύχος Α΄, Αρ. φύλλου 32 / 11 Μαρτίου 1994, αναγνωρίσθηκε από την Βουλή των Ελλήνων η ως άνω Γενοκτονία και καθιερώθηκε η 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 2 του νόμου 4285/2014, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ΦΕΚ Α 191/10.9.2014, με τον οποίο τροποποιήθηκε ο ν. 927/1979 (Α 139) κατά προσαρμογή του στην απόφαση - πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ της 28ης Νοεμβρίου 2008, για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου (L 328) και άλλες διατάξεις, προβλέπονται τα εξής:

«Το άρθρο 2 του ν. 927/1979 αντικαθίσταται ως εξής:
΄Αρθρο 2.
Δημόσια επιδοκιμασία ή άρνηση εγκλημάτων.
1. Οποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή δια του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, επιδοκιμάζει, ευτελίζει ή κακόβουλα αρνείται την ύπαρξη ή τη σοβαρότητα εγκλημάτων γενοκτονιών, εγκλημάτων πολέμου, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, του Ολοκαυτώματος και των εγκλημάτων του ναζισμού που έχουν αναγνωριστεί με αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων ή της Βουλής των Ελλήνων και η συμπεριφορά αυτή στρέφεται κατά ομάδας προσώπων ή μέλους της που προσδιορίζεται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία, όταν η συμπεριφορά αυτή εκδηλώνεται κατά τρόπο που μπορεί να υποκινήσει βία ή μίσος ή ενέχει απειλητικό ή υβριστικό χαρακτήρα κατά μίας τέτοιας ομάδας ή μέλους της, τιμωρείται με τις ποινές της παραγράφου 1 του προηγούμενου άρθρου.
2. Αν η πράξη της προηγούμενης παραγράφου τελέστηκε από δημόσιο λειτουργό ή υπάλληλο, κατά την άσκηση των ανατεθειμένων σε αυτόν καθηκόντων, επιβάλλεται φυλάκιση έξι (6) μηνών έως τριών (3) ετών και χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων έως είκοσι πέντε χιλιάδων (10.000 - 25.000) ευρώ.»
Η δε παράγραφος 1 άρθρου 1 του ως άνω νόμου προβλέπει ως ποινές φυλάκιση τριών (3) μηνών έως τριών (3) ετών και χρηματική ποινή πέντε έως είκοσι χιλιάδων (5.000 - 20.000) ευρώ, τα δε προβλεπόμενα εγκλήματα διώκονται αυτεπαγγέλτως.
ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Και με την ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου.
Α Ι Τ Ο Υ Μ Α Ι
Όπως διερευνήσετε κι αξιολογήσετε κατά την κρίση σας τα αναφερόμενα και ενεργήσετε τα νόμιμα.
Αθήνα, 4η Νοεμβρίου 2015

Ο ΑΝΑΦΕΡΩΝ"

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Sea Loyalty avatar
  Sea Loyalty 04/11/2015 16:32:44

  Αντε να αγιάσεις άνθρωπέ μου.

 2. λαέρτης avatar
  λαέρτης 04/11/2015 16:34:35

  Τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια!!!!

 3. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 04/11/2015 16:54:41

  Εύγε! Έπρεπε κάποιος να κάνει τα δέοντα. Και αντί η Ένωση Ποντίων να το έχει κάνει στο φτερό, το έκανε ο Φαήλος. Να είσαι καλά! Και σε όσους ακόμη "φίληδες" υπάρχουν στην Πατρίδα μας -πέραν του συγκεκριμένου ανεκδιήγητου- θα πω κάτι: Εσείς θα φύγετε κάποια στιγμή ως βαρίδια και εμπόδια για την πρόοδο του τόπου. Εμείς θα μείνουμε να κάνουμε με τη βοήθεια του Θεού μας την Πατρίδα μας μεγάλη και πάλι!

 4. Θ.Τ. 24-9-2015 avatar
  Θ.Τ. 24-9-2015 04/11/2015 17:40:16

  Μπράβο αγαπητέ Φαήλο!
  Να ξέρεις πως είμαστε μαζί σου.

 5. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 04/11/2015 17:50:06

  Πολύ σωστά. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, παρά μόνον ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ.
  Αν είχε τολμήσει κανείς να αμφισβητήσει τη γενοκτονία των Εβραίων, αυτή τη διαδικασία μπορεί να ακολουθούσε ο ίδιος ο κ.Φίλης ''εναντίον του'', εξ ...υπερευαισθησίας και καλά, ορμώμενος.
  Ας εκπαιδευτούν λοιπόν στην ισονομία και την ισοπολιτεία όσοι συμπλεγματικοί επιλεκτικά παρεκτρέπονται, παριστάνοντας τους προοδευτικούς και ανυκτόμυαλους ενώ δεν είναι, παρά τραγικά ανιστόρητοι, ανεπίτρεπτα επιπόλαιοι και εγκληματικά ασυνείδητοι.

 6. Κώστας Σταματάκης avatar
  Κώστας Σταματάκης 04/11/2015 18:01:48

  Μπράβο ρε Φαήλο, να σε καλά, να σε χαίρονται και να σε καμαρώνουν οι γονείς σου και όσοι σε αγαπούν.

  Αύριο όλοι στο Σύνταγμα! Στην εκδήλωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας

 7. Γιώργος Γκάνος avatar
  Γιώργος Γκάνος 04/11/2015 18:16:51

  Μπράβο Φαήλο.

 8. ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ avatar
  ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ 04/11/2015 18:18:41

  Ωραία τον παγίδευσε ο Χατζηνικολάου τον Υπουργό. Πήγε αρχικά να ξεφύγει ότι κάποτε τα υποστήριξε αλλά στο τέλος χρησιμοποίησε ενεστώτα ( ΕΙΝΑΙ άλλο πράγμα : ενεστώσα άρνηση της γενοκτονίας αντίθετη στο ν. 4285). Εύγε στο Φαήλο για την ταχύτατη πρωτοβουλία.

 9. Κώστας Τ avatar
  Κώστας Τ 04/11/2015 18:26:15

  Εφαρμογή των προβλέψεων του νόμου.... Απλά και όμορφα....

 10. roadrunner avatar
  roadrunner 04/11/2015 18:28:09

  Εύγε λοιπόν κ.Κρανιδιώτη!

  Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι απορίας άξιον , για ποιο λόγο, ο Φίλης επιμένει ανυποχώρητα στις απόψεις του αυτές. Διότι είχε την ευκαιρία να ανακαλέσει στην πρόσφατη εκπομπή του enikos, αλλά δεν το έπραξε.
  Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού..
  Και το ερώτημα είναι:
  πρόκειται μόνο για τις απόψεις του Φίλη ; Τις προσωπικές και "επιστημονικές" ;
  Παρόλο που αυτό διατείνονται οι εκπρόσωποι του Syriza, ας μην λησμονούμε ότι ο προκάτοχος του Φίλη, κ. Μπαλτάς κατά τη διάρκεια της θητείας του, στον θώκο του Υπουργείου Παιδείας, είχε προβεί στην αφαίρεση από την εξεταστέα ύλη του Λυκείου, της Ποντιακής Γενοκτονίας.... Ο Φίλης με τις δηλώσεις του αυτές, καταφέρνει να συνεχίσει και να εντατικοποιήσει το έργο που ξεκίνησε ο Μπαλτάς.
  Επειδή αυτά τα γεγονότα είναι υπαρκτά και δεν είναι εικασίες, γίνεται φανερό ότι υπάρχει στο κυβερνών κόμμα, τον syriza η πολιτική άποψη (και όχι επιστημονική κάποιων μεμονωμένων ατόμων) να υποτιμηθεί η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
  Κάτι που είναι ξεκάθαρη υπονόμευση σε βάρος των εθνικών συμφερόντων της πατρίδας μας και σε όφελος των Τουρκικών.
  Οι δηλώσεις περί ανύπαρκτων θαλάσσιων συνόρων στο Αιγαίο, του αρχηγού του syriza μάλλον είναι ακόμη ένα κομμάτι του ίδιου παζλ.
  Κυβέρνηση εξωμοτών είναι η κυβέρνηση syriza.
  Φοράει το τουρκικό φέσι με καμάρι, την ώρα που ξεπουλάει την ιστορία και τις σφαγές των παππούδων μας ...
  Πριν από ενάμισι χρόνο έγραφα για τον "Ψευτόμαγκα" , τον εξωμότη που έδινε προεκλογικά διαπιστευτήρια και υποσχέσεις στους εξ ανατολών γείτονες...για να ανέλθει στην εξουσία...
  Τώρα ο Ψευτόμαγκας τα κατάφερε ... αναρριχήθηκε εξαπατώντας τους περισσότερους.. τώρα απλά υλοποιεί της προεκλογικές υποσχέσεις- τα τάματα ...
  ====================
  Ψευτόμαγκας γυρόφερνε
  πολύφερνη μια νύφη
  κατ’οίκον πολιορκούμενη
  από βαρβάρων στίφη.

  Τα στίφη σαν οσμίστηκαν
  άσεμνον εξωμότη
  διαπιστευτήρια αξίωσαν
  άλλως,το πασαπόρτι:

  «Μόρτη το φέσι σαν φοράς
  στην κεφαλή σου επάνω
  κι εμπρός στα μάτια της κυράς,
  το πασαπόρτι βγάνω».

  Άρτι αποκρινόμενος
  στο κάλεσμα της μοίρας
  με φέσι επερχόμενος
  ο επίδοξος μνησθήρας.

  Μετόπιθεν κανόνιζε αισχρή την προδοσία.
  Με λόγια την εστόλιζε βαρβάτα μεγαλεία.

  Βροντόλαλα τα τάματα
  -ν’ ακούνε κι οι κουρσάροι -
  πως θα γενούνε θαματα (!)
  σαν άντρα της τον πάρει :
  «Περήφανη αρχόντισσα
  όρκο στο φέσι βάνω αληθινά,
  ότι πόθησα
  χανούμη να σε κάνω.»
  ======================

 11. Νικήτας avatar
  Νικήτας 04/11/2015 18:53:09

  Μπράβο σου Γαρύφαλλε , έκανες το αυτονόητο. Υπερασπίστηκες την Πατρίδα . Σαν γνήσιος Έλληνας σαν καθαρόαιμος μαχητής .

 12. Naruto avatar
  Naruto 04/11/2015 18:56:57

  Σε τί διαφέρει η εθνοκάθαρση απο την γενοκτονία ; Και στις δυο περιπτώσεις νεκρούς έχουμε , το αποτέλεσμα μετρά .
  Και να σκευτείτε οτι χάρηκα που απαλλαχτήκαμε απο την συνωστισμένη και νά που ξεφύτρωσε άλλο φρούτο .

 13. stelios avatar
  stelios 04/11/2015 19:15:55

  Μπράβο Φαήλο, να είσαι καλά! Όποιο και νά είναι το αποτέλεσμα, όσο καί να σέ στοχοποιήσουν, εύγε!

 14. A.K. avatar
  A.K. 04/11/2015 20:10:04

  Μπορεί να με διαφωτίσει κάποιος: πού είναι το ΚΚΕ ; Θέση για το θέμα δεν έχει ;

 15. deltaplus avatar
  deltaplus 04/11/2015 22:07:24

  Μπραβο Φαηλο!! καλα εκανες, μονο προσεχε μην αρχισουν οι κωλυσιεργιες και παραγραφει διοτι ειναι *δια του τυπου*

 16. nick avatar
  nick 04/11/2015 22:31:45

  Εύγε, κ. Κρανιδιώτη.. Μαζί σας!

 17. Pier avatar
  Pier 05/11/2015 00:30:35

  Μπράβο Φαήλο!

 18. Βιεννεζος avatar
  Βιεννεζος 05/11/2015 01:07:06

  Μόνο ΕΣΥ έχεις τα καρύδια από πολλούς εκεί στη Συγγρού .Οι άλλοι είναι στα λαγούμια τους....

 19. MCA avatar
  MCA 05/11/2015 11:32:49

  Ο περσινός ''αντιρατσιστικός νόμος'' ο οποίος στην ουσία περιορίζει την ελευθερία του λόγου, γυρνάει μπούμεραγκ τώρα στους δήθεν δημοκράτες.

 20. makis avatar
  makis 05/11/2015 18:25:39

  συγχαρητηρια για το αυτονοητο, κατι που επρεπε να κανουν ολοι οι βουλευτες , να δω μετα που θα ετρεχε να κρυφτει ο Φιλης κ οι συν αυτω.

 21. ΠΕΤΡΟΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ 06/11/2015 00:06:04

  ΜΠΡΑΒΟ ΦΑΗΛΟ...ΤΕΤΟΙΕΣ ΦΩΝΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ..ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΟΙ ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΤΡΠΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.ΦΙΛΗ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΕΙΔΕΣ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΟΥ ΚΑΓΚΕΛΑ....ΛΕΣ ΝΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ???

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.