"Στόχευαν χτύπημα κατά του Ερντογάν"
29/11/2017 15:58
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Στόχευαν χτύπημα κατά του Ερντογάν"

Βαριές κατηγορίες για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και τρομοκρατικές πράξεις αντιμετωπίζουν οι εννέα συλληφθέντες, οκτώ άνδρες και μία γυναίκα, τουρκικής και κουρδικής καταγωγής που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με την κατηγορία φέρονται να συμμετείχαν στο "Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα - Το μέτωπο", και να στόχευαν σε χτύπημα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, στις 6 και 7 Δεκεμβρίου.

Η δίωξη σε βάρος τους αφορά:
- Συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση
- Τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών
- Τρομοκρατικές πράξεις παράνομης κατοχής πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών
- Πλαστογραφία μετά χρήσεως δημοσίων εγγράφων
- Διακεκριμένη αντίσταση κατά της αρχής
- Παράνομη οπλοκατοχή (σουγιάδες που κατασχέθηκαν) και
- Παράνομη κατοχή κροτίδων και καπνογόνων.

Έξω από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας βρέθηκαν 15 αλληλέγγυοι οι οποίοι φώναζαν συνθήματα υπέρ των κατηγορούμενων ενώ ανήρτησαν και πανό. Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή, ενώ αναμένεται εισαγγελική διάταξη για δημοσιοποίηση στοιχείων της ταυτότητάς τους.

"Δωράκι στον Ερντογάν"

Οι συνήγοροί τους, Αλέκα Ζορμπαλά και Γιάννα Κούρτοβικ, είπαν πως "είναι πρόσφυγες, που είτε ζητούν άσυλο είτε έχουν λάβει" και αρνήθηκαν εκ μέρους τους την κατηγορία: "Πιστεύουν ΄ότι η σύλληψή τους είναι ένα δωράκι ή αλλιώς μια ένδειξη καλής θέλησης της κυβέρνησης ενόψει της άφιξης Ερντογάν στη χώρα. Είναι αγωνιστές που μάχονται ενάντια σε ένα φασιστικό καθεστώς, ενάντια σε χιλιάδες διώξεις. Αρνούνται κατηγορηματικά ότι έχουν σχέση με τρομοκρατία". Όσο για τα ευρήματα που εντοπίστηκαν από την Αντιτρομοκρατική στα διαμερίσματα του Νέου Κόσμου και της Καλλιθέας, ισχυρίζονται ότι πρόκειται για αντικείμενα τα οποία "μπορούν να βρεθούν σε κάθε σπίτι" και τα οποία είναι "ανάξια λόγου". Αναφορικά με τα πιστόλια που κατασχέθηκαν, αναφέρουν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα αλλά και ότι μέσα στα διαμερίσματα που συνελλήφθησαν, "δεν υπήρχε κάποιο όπλο".


Οι κατηγορούμενοι καταγγέλλουν μέσω των συνηγόρων τους και "βαρύτατο και βάναυσο τραυματισμό" τόσο στη ΓΑΔΑ όσο και έξω από τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης: "Ηταν δεμένοι πισθάγκωνα και δέχθηκαν επίθεση από 25 άνδρες της αντιτρομοκρατικής, επειδή διεκδίκησαν να τους δέσουν τα χέρια μπροστά για να μπορέσουν να πιουν νερό. Και επειδή φώναξαν συνθήματα για την αξιοπρέπειά τους, τους έκαναν κανονική επίθεση".

capital.gr