"Επίδοξοι δολοφόνοι του Ερντογάν" οι 4 από τους 8 αξιωματικούς
29/01/2018 11:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Επίδοξοι δολοφόνοι του Ερντογάν" οι 4 από τους 8 αξιωματικούς

Ως επίδοξους δολοφόνους του Ταγίπ Ερντογάν εμφανίζουν τα "νέα στοιχεία" των Τούρκων, τουλάχιστον τους 4 από τους 8 αξιωματικούς, των οποίων την έκδοση ζητούν για τρίτη φορά.

Ο νέος φάκελος περιέχει – υποτίθεται- νέα στοιχεία τα οποία τους χαρακτηρίζουν "Γκιουλενιστές, άρα τρομοκράτες" και κατατέθηκε λίγο πριν την άφιξη της αντιπροσωπείας του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης στη χώρα μας την περασμένη βδομάδα.

Σε αυτόν, σύμφωνα με πληροφορίες, περιέχονται καταθέσεις που όπως λένε έδωσαν, κάποιοι από τους 11 κατηγορούμενους που δικάζονται στην Τουρκία για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος. Τα αδικήματα για τα οποία εκζητούνται είναι, ένταξη σε "ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση, απόπειρα εξαφάνισης του συνταγματικού καθεστώτος, απόπειρα εξαφάνισης και εμπόδισης των Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης, απόπειρα δολοφονίας με δόλο, απόπειρα εξαφάνισης και παρεμπόδισης της κυβέρνησης της δημοκρατίας της Τουρκίας, δραπέτευση σε ξένη χώρα, κλοπή στρατιωτικού αντικειμένου και πρόκληση ζημίας σε στρατιωτικό αντικείμενο".

Το αίτημα θα εισαχθεί εντός των ημερών στο Συμβούλιο Εφετών και πιθανόν θα καταλήξει εκ νέου στον Άρειο Πάγο. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι ήδη το ανώτατο δικαστήριο έχει αμετάκλητα αποφανθεί. Μάλιστα, όπως ξεκάθαρα επισήμανε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονής, έχει μεγαλύτερη αξία ότι ο Άρειος Πάγος δεν έκρινε αν είναι αθώοι ή ένοχοι αλλά πως δεν θα έχουν δίκαιη δίκη.

Το πολιτικό άσυλο

Την ίδια στιγμή το αίτημα πολιτικού ασύλου του Τούρκου πιλότου, το οποίο θα κριθεί στις 15 Φεβρουαρίου στο Διοικητικό Εφετείο μετά την αίτηση ακύρωσης που υπέβαλλε ο Γ.Μουζάλας, θα υπερασπιστούν δυο διακεκριμένοι καθηγητές.

Όπως ανακοίνωσε δημόσια ο συγγραφέας Απ. Δοξιάδης, "την υπόθεση του Τούρκου ικέτη Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτζί, του πρώτου από τους Οκτώ που πήρε άσυλο, αναλαμβάνουν να υποστηρίξουν αμισθί οι συνταγματολόγοι καθηγητές Νίκος Αλιβιζάτος και Σταύρος Τσακυράκης.

Το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, και το νέο αίτημα έκδοσης της Τουρκίας, μάχονται πάντα, και πάντα αμισθί, οι νικητές στον Άρειο Πάγο, ο καθηγητής του Ποινικού Δικαίου Χρίστος Μυλωνόπουλος και ο Όμηρος Ζέλιος". Την ίδια στιγμή σύμφωνα με τη νέα αξιολόγηση του διεθνούς οργανισμού Freedom House, "Freedom in the World 2018" η Τουρκία πλέον κατατάσσεται στην τελευταία κατηγορία: Not free".

capital.gr