Μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα απέτρεψε η ΕΛ.ΑΣ
02/10/2014 19:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα απέτρεψε η ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ανακοίνωσε η Αστυνομία οι τρομοκράτες σχεδίαζαν επίθεση κατά του Β. Μαρινάκη, του προέδρου των εφοπλιστών, Θ. Βενιάμη και του προέδρου του ΣΕΒ Θ. Φέσσα, της COSCO και της Νέας Δημοκρατίας.

Αν πρόκειται για πραγματικό σενάριο, τότε είναι εφιαλτικό. Αν δηλαδή ευσταθούν οι πληροφορίες που ανακοίνωσε η Αστυνομία ότι οι τρομοκράτες σχεδίαζαν επίθεση κατά του Β. Μαρινάκη, του προέδρου των εφοπλιστών, Θ. Βενιάμη και του προέδρου του ΣΕΒ Θ. Φέσσα, της COSCO και της Νέας Δημοκρατίας, τότε μιλάμε για συνολικό σχέδιο αποσταθεροποίησης.

Βεβαίως κανείς δεν ξέρει αν είχαν την επιχειρησιακή δυνατότητα να το κάνουν, αλλά και μόνο ότι υπήρχαν τα σχέδια επιθέσεων είναι τρομακτικό. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά πιθανοί στόχοι θεωρούνταν οεφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θόδωρος Βενιάμης και ο επιχειρηματίας και πρόεδρος του ΣΕΒ, Θόδωρος Φέσσας. Πιθανότατα να γίνονταν χτυπήματα και κατά άλλων πολυεθνικών εταιρειών με γραφεία στο λιμάνι του Πειραιά, ίσως και κατά των γραφείων της ΝΔ. Τα στοιχεία - σοκ ανακοινώθηκαν επισήμως σε συνέντευξη Τύπου του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγου Δημήτρη Τσακνάκη.

Τα σχέδια για τις επιθέσεις ανακαλύφθηκαν σε γκαράζ πολυκατοικίας στον Βύρωνα, όπου συνελήφθη ένας 30χρονος που κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο, στην Τράπεζα της Ελλάδος, τον περασμένο Απρίλιο. Η γιάφκα των τρομοκρατών πρόκειται για ένα γκαράζ που παρακολουθούσαν την τελευταία εβδομάδα οι αστυνομικοί. Την περασμένη Παρασκευή μπήκαν μέσα και το ερεύνησαν. Βρήκαν και τον ιδιοκτήτη που είναι γιατρός στη Βαρυμπομπη και ο οποίος είχε νοικιάσει το γκαράζ σε ένα νεαρό.

Χθες το απόγευμα, 2 αστυνομικοί περίμεναν το νεαρό ο οποίος έφτασε γύρω στις 5.30 με 6.00 το απόγευμα. Όταν ο νεαρός αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών και έβγαλε τα κλειδιά, τα σκούπισε με ένα χαρτομάντηλο και τα έβαλε στο τραπέζι.

Την ώρα που έφευγε, τον συνέλαβαν. Εκείνος τους πέταξε έναν καφέ που κρατούσε στα χέρια του στο πρόσωπο. Οι αστυνομικοί όμως δεν τα έχασαν. Του φόρεσαν κουκούλα και -σε δευτερόλεπτα εμφανίστηκε ένα αυτοκίνητο και τον έβαλαν μέσα.

Το εύρημα αυτό που έχει προκαλέσει κινητοποίηση στην ΕΛ.ΑΣ συσχετίζεται με την δράση του Επαναστατικού Αγώνα και της ομάδας του συλληφθέντα αντάρτη πόλης Νίκου Μαζιώτη. Οι αστυνομικοί επισημαίνουν ότι το διαμέρισμα του Βύρωνα δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με την πρόσφατη έρευνα για σχέσεις ποινικών με τους «Πυρήνες της Φωτιάς», αλλά και την αποστολή του εκρηκτικού μηχανισμού στο Χρηματιστήριο.