Διακόπηκε για την Πέμπτη η δίκη για το Noor 1
06/10/2015 14:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διακόπηκε για την Πέμπτη η δίκη για το Noor 1

Διεκόπη για την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου η δίκη για την υπόθεση μεταφοράς των δύο τόνων και 120 κιλών ηρωίνης με το πλοίο Noor 1, από το Ντουμπάι στην Ελευσίνα, πριν από περίπου ένα χρόνο.


Η δική για την πολύκροτη υπόθεση άρχισε το πρωί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον Πειραιά, αλλά λόγω στενότητας του χώρου οι συνήγοροι υπεράσπισης έθεσαν θέμα χωρητικότητας και ζήτησαν η δίκη να μεταφερθεί είτε σε αίθουσα του Εφετείου Αθηνών είτε στο Ρουφ.

«Αν δεν έχουμε χώρο δεν θα μπορέσουμε να ασκήσουμε σωστά τα καθήκοντά μας», υποστήριξαν οι συνήγοροι.

Στο εδώλιο κάθονται 33 άτομα, ενώ έχουν κληθεί να καταθέσουν 12 μάρτυρες. Μόνο οι συνήγοροι υπεράσπισης ανέρχονται σε 30 άτομα, ενώ στη δίκη συμμετέχουν και διερμηνείς, καθώς κάποιοι κατηγορούμενοι είναι από το Ιράν, την Τουρκία και την Ινδία.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους, η αίθουσα που χρησιμοποιήθηκε σήμερα δεν ενδείκνυται για την εκδίκαση της υπόθεσης, καθώς δεν είναι δυνατό να συνυπάρξουν χωρέσουν περισσότερα από 60 άτομα.

Η έδρα του δικαστηρίου, σε πρώτη επικοινωνία που είχε με το Εφετείο Αθηνών για την εξεύρεση αίθουσας, επικαλέστηκε πρόβλημα, καθώς όπως αναφέρθηκε υπάρχουν δύο ακόμα ταυτόχρονες μεγάλες δίκες αυτή της Siemens και του προφυλακισθέντα για θέματα τρομοκρατίας Νίκου Μαζιώτη.
skai.gr