#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/02/2010 13:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πέννες ολικής αλέσεως Ζωγράφος



ΠΕΝΝΕΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ  100 γρ

ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΦΡΕΣΚΟ 20 γρ

ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΞΕΡΟ 20 γρ

ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ 20 ΓΡ

ΖΩΜΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΚΟΡΔΟ

ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ  20 γρ

ΣΠΑΝΑΚΙ 70 γρ

ΑΝΗΘΟ

ΛΕΜΟΝΙ

COTTAGE CHEESE  50 γρ

ΤΟΜΑΤΑΚΙΑ 20 γρ

ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΕΝΕΣ ΣΕ ΑΦΘΟΝΟ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ  ΚΡΥΩΝΟΥΜΕ.

ΣΕ ΕΝΑ ΤΗΓΑΝΙ  ΣΟΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ ,ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ,ΤΟΝ ΑΝΗΘΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ,ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΖΩΜΟ ΤΟΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΣΕΙ

ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΤΥΡΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. αλλενάκι avatar
    αλλενάκι 02/02/2010 14:19:45

    Μπράβο! Θέλουμε και ωραίες φωτογραφίες [art de la table] των πιάτων για οπτική και γαστριμαργική απόλαυση.

  2. B.K.Σ. avatar
    B.K.Σ. 03/02/2010 01:10:24

    1ον: την κατηγορία Γεύσεις δεν την βλέπω πάνω πάνω στη μπάρα μαζί με τις υπόλοιπες (Αμαρτωλή Πόλη ετσετερά) Μήπως είναι υποκατηγορία κάποιας από τις υφιστάμενες;
    2ον: πολύ σένιο το άρτι αφιχθέντα οικόσημο του Αντινέα! φούξια απόλυτο και τουδεποίντ!
    3ον: μήπως μπορεί να μπει ένα λινκάκι κάτω κάτω από τις αναρτήσεις Τελευταία νέα που να γράφει Προηγούμενα και να παρουσιάζει τις προηγούμενες τριάντα αναρτήσεις. Το ξέρω, επιμένω, αλλά προσπαθώ να βρω λύση στο πρόβλημά μου: (τουτέστιν στην διαχείριση του πολύτιμου και ασφυκτικά περιορισμένου διαθέσιμου χρόνου)

    • Factorx avatar
      Factorx @ B.K.Σ. 03/02/2010 01:18:56

      Βρε ΒΚΣ ολο γκρίνια είσαι. Υποκατηγορία του antimagazine είναι

    • B.K.Σ. avatar
      B.K.Σ. @ B.K.Σ. 03/02/2010 01:27:14

      αααα! καινούργια κόλπα!! δεν το είχα δει πως ρολάρει το περιοδικάκι! πολύ με αρέσει!
      και για να δικαιώσω την γκρίνια μου, και μια στηλίτσα για μουσική δεν θα ήταν καθόλου άσχημη! :)

      • Factorx avatar
        Factorx @ B.K.Σ. 03/02/2010 01:35:23

        ΟΚ. Ξεκίνα και γράφε

  3. B.K.Σ. avatar
    B.K.Σ. 03/02/2010 01:58:57

    οκ, ας αρχίσω όμως από τα πιο "γρήγορα":

    Κουρκουτόπιτα γιαννιώτικη

    (Η πίτα που ζεσταίνει και χορταίνει όλη την οικογένεια)

    μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    μια κούπα αλεύρι μαλακό
    2-3 αυγά χωριάτικα
    2 γιαούρτια πρόβεια
    700 ml γάλα
    μισό κιλό φέτα
    λάδι

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
    Ανακατεύουμε στο μιξέρ αυγά, αλεύρι, γιαούρτια και γάλα (όλα μαζί) να γίνει ομοιογενές μίγμα.
    Τρίβουμε την φέτα σε μπωλ και την ρίχνουμε ανακατεύοντας μέσα στον χυλό.
    Λαδώνουμε το βαθύ τετράγωνο ταψί της κουζίνας, ρίχνουμε τον χυλό να απλωθεί και με το λαδοτύρι κάνουμε πάνω του οχταράκια λαδιού.
    Ψήνουμε για σαράντα λεπτά περίπου, αναλόγως την κουζίνα, μέχρι να ροδίσει πέρα για πέρα (μπορεί να φουσκώσει σε δύο τρία σημεία, μην ανοίξετε τον φούρνο, θα κατακάτσει μόνη της)
    Την κόβετε τετράγωνα κομμάτια και την ξεκολλάτε από το ταψί ζεστή. Καλή σας όρεξη!

    • xrhxa65 avatar
      xrhxa65 @ B.K.Σ. 28/02/2010 10:32:27

      Β.Κ.Σ.
      Εμείς οι σαρακατσάνοι την λέμε "πλατσίντα"....
      Η εκδοχή που έδωσες είναι η πιο πλούσια,επειδή είναι όντως το φαϊ που τάϊσε γενιές και γενιές Ελλήνων σε δύσκολα χρόνια θα σου πω και την πιο απλή εκδοχή της....
      Σε μια μεγάλη κούπα βάζουμε λίγο νερό....(από ένα ως δύο ποτήρια)
      ΕκΕί μέσα ρίχνουμε αλεύρι με το κουτάλι και ανακατεύουμε ώσπου να ο χυλός να πάρει μορφή ενος ρευστού ,όχι παχύρευτσου...
      Μετά βάζουμε λάδι, αλάτι, τυρί (καποτε θα λέγαν οι γιαγιάδες μας :όσο έχουμε,τώρα λέμε όσο θέλουμε-όχι πολύ)
      Ψήνουμε σε ταψί ...το στρώμα του χυλού πρέπει να είναι από 3-4 έως 10 χιλιοστά -όχι παραπάνω
      Το χρώμα θα μας δείξει ότι ξεροψήθηκε....(αντέχει και λίγο κάψιμο-παρηγοριά για εμάς τους αρχάριους)
      Ο χυλός σαν βάση μπορεί να ανακατευτεί και με ό,τι υλικό έχουμε περίσιο...(αγρια χόρτα βρασμένα...λάχανο...πιπεριές...κομάτια λουκάνικο...)
      Βέβαια παραδοσιακά οι "παλιές νοικοκυρές "έχουνε όνομα σε κάθε παραλλαγή...(ας πούμε η παραλλαγή με άγρια χόρτα λέγονταν:"μπλανό"-με χόρτα ή με λάχανο ή με πράσο,με τις πιπεριές: πιπερόπιτα,με τα λουκάνικα:αρτημένη)κτλ(αρτημένος=κατάλέξη: αυτός που πήρε άρτο στον εκκλησιασμό αντί για αντίδωρο....γενικά:αυτός που δεν νηστεύει)

  4. bugtrottel avatar
    bugtrottel 03/02/2010 21:34:02

    Ωραία απο εμφάνιση τα καλούδια αλλά προκαλούν αέρια. Τίποτα παραδοσιακό έχετε;

  5. ΠΑΝΑΓΟΣ avatar
    ΠΑΝΑΓΟΣ 04/02/2010 12:37:45

    ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ,να περάσετε καλά σήμερα ,φάτε πιήτε κλπ κλπ.νηστικό αρκούδι δεν χορεύει..και έρχονται χοροί.....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.