#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/07/2011 00:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

WSJ:"Όλοι γνωρίζουν ότι ο Σαμαράς έχει δίκιο"

"Οι προτάσεις Σαμαρά φέρνουν ανάπτυξη"

"'Επιτέλους μιας πρόταση υπέρ της ανάπτυξης στην Ελλάδα" είναι ο τίτλος κύριου άρθρου στην σημερινή έκδοση της Wall Street Journal , το οποίο δίνει συνέχεια στην χθεσινή συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην ίδια εφημερίδα εμβαθύνοντας στις απόψεις του. Το γεγονός ότι το άρθρο αυτό δημοσιεύεται στην μεγαλύτερη οικονομική εφημερίδα του κόσμου, στην σημερινή δύσκολη για την Ελλάδα συγκυρία, δηλώνει από μόνο την μεταστροφή που σημειώνεται διεθνώς υπέρ των απόψεων Σαμαρά:

Λέγεται, ότι ο Διογένης διέσχιζε την αρχαία Ελλάδα, κρατώντας ένα φανάρι, μέρα μεσημέρι, αναζητώντας έναν τίμιο άνθρωπο. Σήμερα, για να βρεις έναν τίμιο Έλληνα πολιτικό, του οποίου η ατζέντα να  περιλαμβάνει  μια αναπτυξιακή πολίτική είναι εξίσου δύσκολο.

Όμως, σε χθεσινή του συνέντευξη σε αυτή την εφημερίδα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς μίλησε με απόλυτη ειλικρίνεια όσον αφορά την παρούσα στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία βασίζεται στην φοροεπιδρομή για να σταθεί η Ελλάδα πάλι στα πόδια της, Πρόκειται για μια αποτυχία είπε και “ σε τρεις μήνες θα ζητούν περισσότερα χρήματα”. Διογένη, επικοινώνησε με το γραφείο σου.

Όλοι, εκτός Βρυξελλών και ΔΝΤ, φαίνεται, ότι γνωρίζουν πως ο κ. Σαμαράς έχει δίκιο.  Ωστόσο, παρότι καταψήφισε την νέα φοροεπιδρομή της κυβέρνησης την προηγούμενη εβδομάδα, το μόνο που εισέπραξε, ήταν τον χλευασμό των αρχιτεκτόνων της διάσωσης της Ελλάδος.

Παρόλα αυτά, θα μπορούσε να του δοθεί η ευκαιρία να εφαρμόσει τον σκεπτικισμό του για τις παρούσες πολιτικές επί του πρακτέου, κάτι που ακούγεται καλό.

Μέσω των πολιτικών και οικονομικών του θέσεων, ο κ. Σαμαράς, υποστηρίζει, την μείωση της φορολογίας στα νομικά πρόσωπα από 24% σε 15%, σε συνδυασμό με περικοπές στην φορολογία των φυσικών πρόσωπων καθώς και σε μειώσεις της φορολογίας στα καύσιμα και στον τουρισμό.

Στην χθεσινή του συνέντευξη, τονίζει, ότι οι φορολογικές μειώσεις θα  ωφελήσουν το κράτος στον αγώνα του κατά της φοροδιαφυγής και θα ωφελήσουν την καινοτομία του ιδιωτικού τομέα.

Οι απόψεις του μας βρίσκουν σύμφωνους. Από την στιγμή που ο κ. Σαμαράς ψάχνει για ανορθόδοξες ιδέες, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή του, στις προτάσεις του οικονομολόγου Steve Hanke, οι οποίες αποτυπώθηκαν πέρυσι σε αυτές τις σελίδες. Ο Hanke, υποστήριξε, την δραστική μείωση της φορολογίας των εργοδοτών, ώστε να μειωθούν τα εργατικά κόστη, κάτι που θα ενισχύσει την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. (ΣΣ: αυτή η πρόταση περιλαμβάνεται στο Ζάππειο II)

Τα εργατικά κόστη στην Ελλάδα, έχουν εκτοξευθεί την τελευταία δεκαετία, λόγω των πιέσεων από τα εργατικά συνδικάτα και αυτοί οι μη ανταγωνιστικοί μισθοί αποτελούν ένα εκ των μεγαλύτερων προβλημάτων της οικονομικής ύφεσης που διανύει η Ελλάδα.

Λαμβάνοντας υπόψη την κουλτούρα φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, η συνεχόμενη αύξηση της φορολογίας δεν πρόκειται ποτέ να επιφέρει τα απαιτούμενα έσοδα στην Αθήνα προκειμένου να πληρώσει τις τρέχουσες δαπάνες της.

Οι προτάσεις του κ. Σαμαρά προσφέρουν , τουλάχιστον, την προοπτική να υπάρξει και πάλι ανάπτυξη στην Ελλάδα.

(ΠΖ)

http://online.wsj.com/article/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Enzo avatar
  Enzo 06/07/2011 00:56:37

  Πρόεδρε 3 πράγματα πρόκειται να γίνουν έτσι όπως ήλθαν.
  Α) θα μας αναγκάσουν να γίνουμε όλοι αναρχικοί
  Β) θα μας αναγκάσουν να γίνουμε όλοι κομμουνιστές
  Γ) θα μας αναγκασεις να σε πιστέψουμε.


  Διάλεξε και πάρε

  • factorx avatar
   factorx @ Enzo 06/07/2011 01:29:42

   Enzo αυτό είναι το καλύτερό σου σχόλιο ever !!!!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Enzo 06/07/2011 14:22:00

   Enzo, ζωγράφισες!

 2. ΠαναγιώτηςΖΜεσ avatar
  ΠαναγιώτηςΖΜεσ 06/07/2011 01:18:26

  Επιτέλους κάτι πάει να γίνει! Ελπίζω η ΝΔ να το προβάλει όπως πρέπει. Δηλαδή ο Μιχελάκης διότι αν περιμένουμε από τα υπόλοιπα στελέχη (τα περισσότερα όχι όλα για να μην γενικεύω) και τα "ανεξάρτητα" και ¨αντικειμενικά" ΜΜΕ ζήτω που καήκαμε!

 3. Κώστας avatar
  Κώστας 06/07/2011 01:27:04

  Kαι κλάμα ΓΑΠ-ΠΑΣΟΚ- Εξαπτέρυγα- Παπαχελάς- Μπ. Παπαδημητρίου-ΔΟΛ.
  Η απόλυτη κηδεία του Μνημονιακού Συρφετού. Η WSJ τους τελείωσε. Εξαυλώθηκαν τα μνημονιακά φορομπηχτικά μπουλτόγκ.

  υγ: κ. Παπαχελά, στην έγκριτη εφημερίδα σας πότε θα γράψετε νέο άρθρο ύμνο στον Καρατζαφέρη, ως απάντηση στα γραφόμενα της WSJ ; Μην το καθυστερείτε...

 4. Kennan avatar
  Kennan 06/07/2011 01:32:20

  "Diogenes, call your office", αναφέρει το άρθρο της Wall Street Journal. Δηλαδή, βρήκαμε το τίμιο άνθρωπο!!!

 5. φωνη avatar
  φωνη 06/07/2011 01:50:28

  Πώς και κάνουν στροφή στην ποιότητα οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι; Τι παίζει;

 6. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 06/07/2011 02:07:13

  Eπιασε το δολωμα "μικροτεροι φοροι" που ειναι το συνθημα της αμερικανικης δεξιας ανεκαθεν και του Tea Party.
  Mονο μη πειτε τα υπολοιπα αριστεριστικα για αντιθεση στο "ξεπουλημα εθνικου πλουτου" που κυκλοφορουν απο υπερσαμαρικους και την υπερασπιση των ταξιτζηδων γιατι θα χαλασουν οι εντυπωσεις.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ψυχραιμια 06/07/2011 10:06:26

   Ναι μωρέ, να τα ξεπουλήσουμε όλα να τα πάρετε για ένα κομμάτι ψωμί! Για να μην μας πεις εσύ και τα αφεντικά του "αριστεριστές"!

   Μάθε λοιπόν, ξεδιάντροπε, ότι οι αριστεριστές ποσώς νοιάζονται για το ξεπούλημα της χώρας, μια που είναι ξεπουλημένοι και οι ίδιοι στην υλιστική τους συνείδηση, όπως άλλωστε και εσείς οι δήθεν φιλελεύθεροι, που ντύνεται με ψευδοϊδεολογικό μανδύα τη δήωση της χώρας και τις αρπαχτές των αφεντικών σας.

   Σας γελάσανε. Εδώ είναι Ελλάδα. 4.000 χρόνια ιστορία. Δεν θα σβήσουμε εμείς, εσείς θα σβήσετε.

  • Orestios avatar
   Orestios @ ψυχραιμια 07/07/2011 00:55:45

   Άσε μας ρε ψυχραιμία.
   Οι φόροι είναι ληστεία.

 7. Ιντζεσίλογλου Λάζαρος avatar
  Ιντζεσίλογλου Λάζαρος 06/07/2011 02:09:41

  Επιτέλους κάποιοι άρχισαν να πιστεύουν στο όραμα του Προέδρου μας. Φυσικά εκτός Βρυξελλών και ΔΝΤ, για την έξοδο της Ελλάδος από το βαρύ οικονομικό πρόβλημά της όχι μέσο των Φόρο επιδρομών και των Ολικών Αποκρατικοποιήσεων, αλλά με ένα άλλο μείγμα Οικονομικής Πολιτικής για την Αύξηση των Φορολογικών Εσόδων που να βασίζεται στην Ανάπτυξη μέσω της Μείωσης των Φορολογικών Συντελεστών είτε των Φυσικών είτε των Επιχειρήσεων αλλά και την μείωση των άδικων Έμμεσων Φόρων (π.χ ΦΠΑ και Ειδικοί Φόροι Καταναλώσεως στα Καύσιμα κ.τ.λ) . Έτσι ώστε να φυσήσει ένας άλλος άνεμος στην Οικονομία για να επανέλθει η αισιοδοξία για το μέλλον, καθώς η άνοδος της ψυχολογίας για την επίλυση του Οικονομικού προβλήματός μας είναι ένα ζητούμενο .Όπως όλοι γνωρίζεται η Οικονομία είναι ψυχολογία και όταν αυτή είναι στο Ναδίρ τότε δεν είναι δυνατόν να υπάρχει Οικονομική Ανάκαμψη. Η Επανεκκίνηση της Οικονομίας μας που είναι το ζητούμενο για όλους μας, θα γίνει πραγματικότητα μέσω του ισχυρού Σοκ της μείωσης των Φορολογικών Συντελεστών κάθε είδους για να απελευθερωθούν όλες οι υγιείς δυνάμεις της Οικονομίας (Όσες κατάφεραν να επιβιώσουν) . Είτε το θέλουν είτε όχι η ώρα της Επαναδιαπραγμάτευσης Όλων αυτών των απεχθών προγραμμάτων είναι κοντά και κάθε μέρα που περνάει και κοντύτερα, διότι αποδεικνύεται η ανεπάρκειά τους για την επίτευξη των προγραμματισμένων ποσοτικών αλλά και ποιοτικών στόχων. Κουράγιο και Πίστη σε Όλους μας.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Ιντζεσίλογλου Λάζαρος 07/07/2011 00:58:18

   Φυσικά εκτός Βρυξελλών και ΔΝΤ.
   Η ΕΕ είναι Σοβιετικής δομής κατασκεύασμα. Δύσκαμπτος και δυσκίνητος οργανισμός που δεν αντιλαμβάνεται τις απαιτήσεις των καιρών.

 8. Προφήτης avatar
  Προφήτης 06/07/2011 02:21:56

  Ένα πράγμα είναι η εθνικά αταλάντευτη στάση Σαμαρά. Τελεία.

  Ένα άλλο είναι κάποιες εξειδικεύσεις των θέσεων του, για τις οποίες θα μπορούσε να γίνει συζήτηση.

  Η υποστήριξη των Αμερικανών, και όχι βέβαια της εφημερίδας, είναι άλλο πράγμα.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Προφήτης 06/07/2011 02:28:26

   Η ιδεολογικη υποστηριξη της Γουωλ και ολης της ρεπουμπλικανικης Αμερικης σε οποιον ζητει λιγοτερους φορους ειναι δεδομενη.
   Αν ομως μαθουν οτι ζητει και οχι απολυσεις στο Δημοσιο αλλα εργασιακη εφεδρεια δεν θα ειναι τοσο ενθουσιωδεις.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 06/07/2011 10:18:45

    Πω πω ρε σύ Ψυχραιμία, εντελώς Δούρειος Ίππος είσαι τελικά. Νόμιζα ότι προασπίζεσαι τα αμερικανικά συμφέροντα, αλλά τελικά εντελώς Νέα Τάξη. Μα εντελώς, όμως!

    Θα κάνουμε απολύσεις για να χαρείς εσύ. Για να τελειώνουμε με την ελληνική κοινωνία. Για να επικρατήσει το όραμα της οικονομικής υποταγής των λαών σε όλο τον πλανήτη. Μην ανησυχείς βρε! Η ρεπουμπλικανική δεξιά (που δεν έχω ακούσει ποτέ και πουθενα να έχει "ιδεολογικό" της στόχο τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα) θα γίνει σαν τα μούτρα σας.

    Ευτυχώς που οι Αμερικανοί είναι τελικά πολύ πιο σοβαροί από κάποιους σαν κι εσένα.

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ Επώνυμος 06/07/2011 10:38:36

     Ζητησα εγω να γινουν απολυσεις;Δες καλυτερα τι εγραψα.
     Ειπα οτι αν μαθευτει εκει η θεση της ΝΔ ο ενθουσιασμος που ξεσηκωσε η μειωση των φορων θα πεσει.
     Αυτο δεν σημαινει οτι εγω διαφωνω με τη θεση της ΝΔ για εργασιακη εφεδρεια και οχι απολυσεις.
     Σημαινει απλως οτι οι κυκλοι γυρω απο τη Γουωλ σκεπτονται ετσι και αυτη τη στιγμη ειναι σε μεγαλη διαμαχη με τον Ομπαμα για το αμερικανικο χρεος απειλωντας και με σταση πληρωμων και φυσικα υποστηριζουν απολυσεις στο αμερικανικο Δημοσιο.

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ Επώνυμος 06/07/2011 11:14:22

     Όχι Επώνυμε, δε στοχεύει εκεί. Θέλει να πει ότι τον υποστηρίζουν οι "καρχαρίες" των αγορών.

     Όταν δεν τους βγαίνει το "λαϊκιστής" και "δεξιός Τσέ Γκεβάρα" αρχίζουν αυτά.

     Τελικά μάλλον θα το χωνέψουν ότι είναι ένας ΕΛΛΗΝΑΣ πολιτικός.

     Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

     Ουτε ευρωγέρνει ούτε αμερικανογέρνει περίεργα.

 9. Superfrog avatar
  Superfrog 06/07/2011 02:30:43

  Να θυμηθείτε μόνο να ελέγξετε και τις τιμές πριν και μετά τη μείωση του ΦΠΑ, και να τους τσακίσετε στα πρόστιμα όσους δεν... Να προβείτε ακόμα και κλείσιμο εταιριών. Αλλιώς το ¨ελληνικό δαιμόνιο" θα απορροφήσει τη μείωση και δε θα περάσει στην αγορά...

  Γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έρθει η ώρα που θα το κάνετε.

 10. Απορία avatar
  Απορία 06/07/2011 02:59:54

  "1,16 εκ. ευρώ για τις υπερωρίες των συνεργατών της πολιτικής ηγεσίας του υπ. Παιδείας "

  h--p://www.esos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=13352:15-ekatommirio-eiro-gia-tis-iperories-ton-sinergaton-tis-politikis-igesias-tou-ip-paideias

 11. nick avatar
  nick 06/07/2011 07:18:11

  Για να δούμε, ο ΣΚΑΙ που σπεύδει να αναδημοσιεύσει οποιοδήποτε αρνητικό σχόλιο οποιασδήποτε γερμανικής ή αγγλικής φυλλάδας, θα αναφέρει τίποτα για το άρθρο της WSJ;

 12. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 06/07/2011 08:14:03

  Ο χορός τώρα αρχίζει. Έχομε πραγματικό ηγέτη στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά. Ηγέτη με ήθος, ικανότητα και εθνική συνείδηση.

 13. EPICOUROS avatar
  EPICOUROS 06/07/2011 08:28:52

  ΗΓΕΤΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΑΞΙΟ ΕΧΟΥΜΕ, ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ.

  • bab1 avatar
   bab1 @ EPICOUROS 06/07/2011 10:09:09

   Το λένε όλοι αυτό , σε κάθε ευκαιρία. Όμως δεν πρέπει να αλλάξει επιτέλους αυτό ? Δηλ. να έχουμε και αξιόπιστους αξιωματικούς !!

 14. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 06/07/2011 10:04:38

  Πρόεδρε,
  όπως ζήτησες από τη βάση να αναδείξει μέσα από ψηφοφορία τον νέο πρόεδρο στη παράταξη, ζήτα από τη βάση με ταυτόχρονο άνοιγμα σε όλη τη κοινωνία και ειδικά στις πλατείες των ενεργών πολιτών να αναδείξουν πάλι με ψηφοφορία τούς εκπροσώπους τους σε τοπικό επίπεδο και συγκάλεσε έκτατο συνέδριο το φθινόπωρο που θα ετοιμάσει ένα ανανεωμένο στελεχιακό δυναμικό για τις επερχόμενες εκλογές. Μόνο με την άμεση συμμετοχή του ενεργού πολίτη και τη συστράτευση θα μπορέσεις να αντέξεις στο πόλεμο που σου κάνουν και που θα εντείνουν όταν θα κληθείς από τον λαό - όσο και να προσπαθούν οι κατακτητές- δανειστές να το αποτρέψουν και να καθυστερήσουν - να κυβερνήσεις.
  Άνοιγμα στη κοινωνία Πρόεδρε τώρα και να μας συμπαθάτε αλλά υπάρχει και μία πίκρα και κριτική προς όλες τις γνήσιες αντιμνημονιακές δυνάμεις :
  όταν συζητούσατε το μεσοπρόθεσμο εντός της Βουλής τη περασμένη Τρίτη και Τετάρτη, στην ουσία δηλαδή συζητούσατε το ξεπούλημα της Ελλάδας και την άλωση της χώρας και μαθαίνατε ότι λίγες εκατοντάδες μέτρα έξω από τη Βουλή γινότανε του Πινοσέτ, οφείλατε άμεσα να σηκωθείτε και να βγείτε από τη άβουλη Βουλή των υποταγμένων και να ενωθείτε με το κόσμο.
  Μπορεί να μην ακούγεται θεσμικά σωστό, αλλά και αυτά που έγιναν μέσα κι έξω από τη Βουλή ήταν και παραμένουν στη συνείδησή μας να είναι θεσμικές ανωμαλίες που δεν έχουν καμμία νομιμοποίηση στη κατ' επίφαση δημοκρατία που επικαλούνται οι κυβερνητικοί βουλευτές.

  • bab1 avatar
   bab1 @ παρατηρητής 06/07/2011 10:17:53

   " ... οφείλατε άμεσα να σηκωθείτε και να βγείτε από τη άβουλη Βουλή των υποταγμένων και να ενωθείτε με το κόσμο ..."

   Έχω την εντύπωση πώς οι μισοί τουλάχιστον (ή σχεδόν όλοι ) στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ δεν συμφωνούν μαζί σας.

 15. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 06/07/2011 10:24:44

  Τελικά η WSJ αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την ανεξαρτησία της. Μπορώ να γνωρίζω ότι στη συγκεκριμένη εφημερίδα βρίσκονται πάντοτε σε επαφή με την αμερικανική κυβέρνηση (ασχέτως αν είναι δημοκρατική ή ρεπουμπλικανική, όχι για να αυτολογοκρίνονται, αλλά από ειλικρινή διάθεση να μην βλάψουν τα αμερικανικά συμφέροντα. Και λέω, "να μην αυτολογικρίνονται", διότι η συγκεκριμένη εφημερίδα, πριν τουλάχιστον την εξαγορά της από τον Μέρντοχ, ήταν η πλέον ανεξάρτητη που υπήρχε από τις μεγάλες εφημερίδες στις ΗΠΑ.

  Συνεπώς, αυτό το άρθρο σηματοδοτεί μια πραγματική διεθνή μεταστροφή υπέρ Σαμαρά. Δεν υπήρχε περίπτωση να το γράψουν αν τους έλεγαν από την Ουάσινγκτον "θα βλάψει την εξωτερική μας πολιτική". Άρα, ένα τέτοιο άρθρο έχει τουλάχιστον ανοχή από την αμερικανική κυβέρνηση. Άρα, να ετοιμαζόμαστε για αλλαγές στην Ελλάδα.

  Είναι φανερό ότι ο διεθνής παράγοντας είναι αυτή τη στιγμή διασπασμένος. Ο σκληρότερος πυρήνας της Νέας Τάξης αυτή τη στιγμή εξακολουθεί να υποστηρίζει τον ΓΑΠ, όμως, ευτυχώς, υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις που βλέπουν το αδιέξοδο και προσπαθούν να αποτρέψουν την καταστροφή, στηρίζοντας την ανάληψη της εξουσίας από τον Σαμαρά. Ας ελπίσουμε να επικρατήσουν διεθνώς οι τελευταίες αυτές δυνάμεις. Διότι ο αντίπαλος, που στοχεύει στην "παγκόσμια διακυβέρνηση" είναι πολύ ισχυρός και είναι βέβαιο ότι στη διεργασία ανάληψης της εξουσίας από το Σαμαρά θα του βάλει πολλές μπανανόφλουδες και θα φροντίσει να αναλάβει ο Αντώνης πολλές φαινομενικά "ανώδυνες" δεσμεύσεις, που θα τις βρει στη συνέχεια μπροστά του...

 16. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 06/07/2011 10:24:50

  Όχι ότι είμαι δύσπιστος, κάθε άλλο θα έλεγα. Αλλά θα περιμένω, όταν γίνει με το καλό Πρωθυπουργός (σύντομα δηλαδή!), να εφαρμόσει όσα λέει. Σαν τον GAP δεν υπάρχει περίπτωση να είναι αλλά κι ο Καραμανλής ξεκίνησε με όρεξη την περίφημη "Επανίδρυση του Κράτους" αλλά σκόνταψε πάνω στα πράσινα σκουλήκια που λυμαίνονται τον Δημόσιο Τομέα, επάρατη κληρονομιά από τον απατεώνα πατέρα του GAP.

 17. Pikis avatar
  Pikis 06/07/2011 10:33:59

  Σιγά μη βγει στον κόσμο ο κύριος με το βεραμάν σακάκι και η celebrity από τη βόρεια Ελλάδα.
  Να ανοίξει άμεσα ο Σαμαράς το κόμμα και να μπουν νέα στελέχη με όρεξη. Πολλοί άξιοι δεν θέλουν να ασχοληθούν επειδή ξέρουν ότι θα τους φάνε οι βαρώνοι και οι βαρωνέτοι. Είναι κρίμα να χαθεί ο Σαμαράς λόγω των φασουλήδων της ΝΔ.
  Όπως είχα γράψει παλαιότερα, ο Σαμαράς έπρεπε να δημιουργήσει ξανά νέο κόμμα σε υγιή βάση. Ο μόνος τρόπος να ξεφορτωθεί τα βαρίδια είναι να προταθούν από τους πολίτες οι υποψήφιοι βουλευτές. Ο πολίτης ξέρει...

 18. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 06/07/2011 10:42:03

  Απορία,
  από τα χρήματα αυτά πλήρώνονται και οι 200 ( και πλέον ) ιεροδιδάσκαλοι μουφτήδες;;; γιατί στα ελληνικά σχολεία θα γίνουν ελάχιστες προσλήψεις...

 19. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 06/07/2011 10:59:15

  Πολύ κακό timing να "αγκαλιάσει" τώρα δά τη Wall. Τώρα που έχουν αποζουρλαθεί οι Μούντιδες και άρχισε το final countdown.
  Θά του την πέσουν όλοι μαζί, από Λισαβώνα μέχρι Βαρσοβία, μαζί τους και ο Γκάïτνερ, και όλοι οι stoppers της Ευρωοομάδας από Αμβέρσα μέχρι Ζάγκρεμπ, θα "σταμπαρισθεί" ως υποβρύχιο των "αγορών".
  Βλέπω να έρχεται πολύ τζαρτζάρισμα, ελπίζω να φορά καλές καλαμίδες.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Ο Θείος 06/07/2011 11:04:57

   Έλεγα κι εγώ, δεν θα σκάσεις μύτη... Βέβαια είσαι προσεκτικός, το σερβίρεις με βανίλια το δηλητήριο...

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ αλλενάκι 06/07/2011 11:09:09

    Ναι έτσι κάνει.

    Για τον συγκεκριμένο πάντοτε αναρωτιόμουνα αν είναι εγκάθετος ή αν απλώς πιστεύει αυτά που λέει. Παλιότερα έτεινα να πιστέψω το δεύτερο, όμως τώρα που βλέπω τρελή ριζοσπαστικοποίηση των θέσεών του, αναρωτιέμαι μήπως έκανα λάθος...

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ αλλενάκι 06/07/2011 11:10:47

    Ίσως όμως απλά να είναι η υποταγμένη ευρωλιγούρικη φύση του που τον ωθεί να σκέφτεται με χαιρεκακία πόσο "θα του την πέσουνε" οι "καλοί ξένοι".

    Συμπλεγματικό υποκείμενο νομίζω ότι είναι, όχι εγκάθετος. Αυτοί βέβαια μπορούν να γίνουν και εγκάθετοι από άποψη. Επειδή γουστάρουν να υπονομεύουν την "κατώτερη" χώρα τους.

    Η επιτυχία του cultural degradation σε όλο της το μεγαλείο!

    • Orestios avatar
     Orestios @ Επώνυμος 07/07/2011 01:12:43

     Επώνυμε, όταν κάποιος σαν το Θείο πιστεύει πως "οι καλοί ξένοι θα τον σώσουν" έχει τριτοκοσμική αντίληψη.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Ο Θείος 06/07/2011 11:07:20

   Τον Γκάιτνερ τι τον αναφέρεις; Με ποιο δικαίωμα θα αναφερθεί αυτός και οι άλλοι σορτακαραίοι επιτιμητικά σε έναν Ελληνα πολιτικό με αυτή την προιστορία καταγωγής;

   Οι άλλοι καρχαρίες παίζουν στοιχήματα σε ποιον οίκο ανοχής θα πάει μόλις παραιτηθεί, στην GS ή στην S&P?

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ αλλενάκι 06/07/2011 11:15:03

    Έχει φωτιά στα μπατζάκια του αυτός, το τσίρκο "Μεντράνο" του Αυγούστου έρχεται άν δεν τα βρούν μεταξύ τους οι Yankees, γι αυτό τον αναφέρω.
    Μπλέκει ο άλλος μές τα πόδια του τέτοιες ώρες, παίζοντας με πυροτεχνήματα, καταγωγές και τα τέτοια θα σκεφτεί ο σορτακαραίος;
    Όταν παραιτηθεί, βεβαίως βεβαίως θ' αλλάξει ρόλο!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Ο Θείος 06/07/2011 11:17:23

   Θείε,
   μάλλον σε κάποιον άλλον την ....πέφτουν

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Κώστας Ροδινός 06/07/2011 11:33:10

    Έχουμε συνηθίσει, δεκαετίες στα γήπεδα.
    Μπουκάλι δεν έχω πετάξει ποτέ, πάντως.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Ο Θείος 07/07/2011 01:11:29

   Η ΕΕ είναι τελειωμένη υπόθεση.
   Μόνο σαν 4ο Ράιχ μπορεί να επιβιώσει.
   Πόσοι λαοί της Ευρώπης θέλουν μια Γερμανία ανάλογη της Χιτλερικής?

 20. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 06/07/2011 11:02:37

  Ότι "σύστημα" και άν παίζουν πάντως, οι αρμόδιοι coaches έχουν σοβαρότατο πρόβλημα τακτικής, δεν σπάς έτσι τις άμυνες.
  Εκτός άν έχει βάλει το χεράκι του ο Μπέουλας και στην "ομάδα των Βρυξελλών".

 21. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 06/07/2011 11:17:49

  Είναι των "Αμερικάνων Δημοκρατικών" Διεθνιστών και των "Γερμανοπράσινων" Διεθνιστών.

  Δεν αγαπά τις αγορές, το Σόιμπλε μόνο, τον Τρισέ και τη BundesBank...

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ αλλενάκι 06/07/2011 11:31:46

   Από Αμερικανούς, πάνω απ' όλα και πρώτους μεταξύ πολλών ίσων Robert Redford, Clint Eastwood και ο big big Michael Jordan στους Bulls. Από Γερμανούς Dirk Nowitzky (για κάτω από το καλάθι) και Winfried Kretschmann (για την τρίπλα δεξιά, αριστερά, πάνω, κάτω, σ' όλο το γήπεδο).
   O Σόιμπλε, είπαμε, ικανός μεν πολύ "σκανδαλιάρης" δε.
   Ο Τρισέ μεγάλος μάγκας.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ αλλενάκι 06/07/2011 13:40:49

   Ειδικά για τον Σόιμπλε (πολύ μας έχει απασχολήσει τελευταία), δεν αντέχω το μεν το βαρύ "σκανδαλιάρικο" παρελθόν του, αλλά εκτιμώ 3 πράματα:
   1. Είναι εξ εμιγκράτσιας "συμπατριώτης" Σβάμπος, ανθεκτικός στις κακουχίες και αντιξοοότητες.
   2. Παραδόξως, ως δεξιός, δεν υποστηρίζει ποτέ φοροελαφρύνσεις προς λεφτάδες, θυμίζει κάπως "Γάλλο γκωλικό" (ίσως λόγω γειτνίασης).
   Αυτό "καίει" πολλούς, ανεξαρτήτως κινήτρων του (δεν παραβλέπω ότι πιθανώς ο ίδιος φοροδιαφεύγει).
   3. Άν και "αρματηλάτης της CDU, ηγέτης στο κόμμα", δεν είναι "κομματόσκυλο". Και εργάζεται αόκνως για την λεγόμενη "αντιστροφή των κυβερνητικών συμμαχιών". Ο φίλος του Jürgen Trittin περιμένει και δεν θα έλεγε όχι σε πιθανή καγκελλαρία.
   Ούφ, πάλι το έπλεξα το εγκώμιο, ο φραξιονισμός σε τέτοια κόμματα ενεργεί πάνω μου σαν ευφορική ουσία.

 22. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 06/07/2011 11:19:57

  Βασικά αγαπά ο,τιδήποτε κάνει τη χώρα του και τους ανθρώπους της να φαίνονται "χειρότεροι" έναντι των "καλύτερων" Αμερικανών και Ευρωπαίων.

  Αν αύριο οι αγορές μας αγαπήσουν ξαφνικά και μας μισήσει (πόσο ακόμα;...) ο Σόιμπλε, θα δεις ότι κάτι θα τον χαλάει με τον Σόιμπλε.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Επώνυμος 06/07/2011 11:42:42

   "Αν αύριο οι αγορές μας αγαπήσουν ξαφνικά" !
   Άντε να το δώ, και ν' αναφωνήσω τρίς: "Νύν απολύης τον δούλον σου Δέσποτα!"

 23. ό παγωτατζής avatar
  ό παγωτατζής 06/07/2011 11:20:28

  ρε Θειούλη..λίγο έλεος καλοκαιριάτικα..Ασε τίς αναλύσεις,και κοίτα το Ευρωπαικό μαγαζί,ώς πολτισμικός διαφωτιστής πού είσαι..
  Και εγώ σού λέω ότι εδωσε συνέντευξη στό Κατεστημένο, για να τραβήξουν το αυτί τού δικού τους ...Γιωργάκη....
  Η για να μπεί στό μάτι της δικιλας ...ντέ!...τής Κριστίν...
  Βγάζεις συμπέρασμα;;;
  Καί....ναί... για αυτά σίγουρα πρέπει να φοράει..καλαμίδες..αλλά Ελληνικές.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ ό παγωτατζής 06/07/2011 11:36:36

   Ώχ, όχι με την Κριστίν! Ως παλαιά αθλήτρια, έχει πόδια τσεκούρια, extremely dangerous.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Ο Θείος 06/07/2011 11:41:14

    α καλάαα, αυτή είναι για τα ΜΑΤ και χωρίς επικνημίδες, δεν τις χρειάζεται...

 24. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 06/07/2011 11:20:59

  Τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα.
  Στο τεραίν βλέπω πιά σαφώς δυό ομάδες να παίζουν. Οι παίχτες φοράνε πιά επίσημες φανέλλες.
  Τέλειωσε η προθέρμανση και παίζεται πιά παιχνίδι, οι θεατές βλέπουν τι κάνουν οι παίχτες και παίρνουν θέση. Άν το μάτς προσφέρει συγκινήσεις, ριζοσπαστικοποιούνται κιόλας.
  Ελπίζω να μη χρειαστεί να πέσουν και μπουκάλια μέσα.

 25. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 06/07/2011 11:22:42

  Αααα, τώρα έγιναν "κύκλοι γύρω από τη Γουώλ".

  Δηλαδή οι συνάδελφοί σου εξ Αμερικής, οι εγκάθετοι της ΝΤ στην Αμερική.

  Διότι ως τώρα μας μιλούσες για τη Ρεπουμπικανική Δεξιά.

  Εσύ φυσικά λες ότι υποστηρίζεις τη θέση της ΝΔ, αλλά στην πραγματικότητα προμοτάρεις τις απολύσεις από το Δημόσιο. Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Επώνυμος 06/07/2011 11:35:12

   είπαμε, επιτελεία... δυνατά επιτελεία...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Επώνυμος 06/07/2011 11:43:31

   Οι ιδιοι ανθρωποι ειναι.Η Γουωλ προσκειται στο Ρεπουμπλικανικο κομμα και το κομμα αυτο εχει ως πιο ακραιο τμημα το Tea Party.
   Για αυτους δεν ειναι καθολου κακο να εχοουν μαζι τους μεγαλοεπιχειρηματιες - η λαικη δεξια στην Αμερικη δεν εχει κρατικιστικες τασεις.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 06/07/2011 11:55:20

    Ούτε οι επιχειρηματίες έχουν κρατικιστικές τάσεις.

    Άκου να σου πω Ψυχραιμία, μιλάς με ανθρώπους που ξέρουν πολύ καλά τι συμβαίνει στην Αμερική. Αυτά που λες είναι ΒΛΑΚΕΙΕΣ για να αποπροσανατολίσεις από τα άλλα που έγραψες. Επειδή "κύκλοι της Γουώλ" (δηλαδή οι δικοί σας εγκάθετοι) θέλουν απολύσεις στο Δημόσιο, το θέλει το Ρεπουμπλικανικό κόμμα όλο και το Tea Party. Ρε σε ποιον τα πουλάς αυτά; Ο κόσμος έχει καταλάβει τι γίνεται. Και εδώ και στην Αμερική.

   • Orestios avatar
    Orestios @ ψυχραιμια 07/07/2011 01:09:44

    Μπράβο Επώνυμε.

    Οι κρατικιστική-σοσιαλιστική-νεοφιλελεύθερη πολιτική του too big to fail είναι ότι πιο αντικαπιταλιστικό.
    Η υπέρμετρη φορολογία για να σωθούν τζογαδόροι της wall street, εξίσου αντικαπιταλιστικό.
    Η κοινωνικοποίηση των χρεών επίσης αντικαπιταλιστικό.

    Ο ψυχραιμία αράδιασε ένα κάρο αρλούμπες για να μας πείσει πως τελικά φταίει ο εργαζόμενος που ο επιχειρηματίας (τρόπος του λέγειν) φούνταρε την επιχείρηση. Και τί έκανε ο επιχειρηματίας μαζί με το Κράτος (όπου Κράτος δες σοσιαλισμό)? Φορολογούν και απολύουν ενώ ταυτόχρονα, κόντρα στους νόμους της φύσης, απαγορεύεται να φαληρήσει μια αναξιόπιστη επιχείρηση (δες τράπεζες)

 26. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 06/07/2011 11:38:51

  Αν μη τι άλλο, ο κος Σαμαράς δεν ακούστηκε ποτέ ότι παίζει στοιχήματα και ούτε έκανε ποτέ δηλώσεις Leverage μόχλευσης των σπρεντς πάνω κάτω, ένα παιχνίδι που κάποιος ελληνόφωνος το έχει μάθει καλά, σε προφορικό επίπεδο πάντα...

 27. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 06/07/2011 12:13:50

  Και τώρα τί θα πουν οι εγχώριοι "ανάλυτές εκ του προχείρου με την μορφή του χοίρου"; Ρε Μπάμπη, κύριε Μανώλη, κύριε Γιάννη ανακυκλωμένε κνίτη, φίλε του Χριστοφοράκου και λάτρη των Γκραν Πρι, για πείτε μας τώρα, δούλοι κι υπηρέτες δούλων, τώρα τι λέτε;

  • ό παγωτατζής avatar
   ό παγωτατζής @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 06/07/2011 12:42:07

   Θα σού δώσω εγώ μια προβοκατόρική απάντηση...
   "-Είναι στην ουσία άνθρωπος των αγορών.."
   Ας τοσκεφτούν λίγο εκεί στην Συγγρού..μήν το πάρουν επιπόλαια..
   Τήν προβοκάτσια εννοώ..Γιατί δεν είναι καθόλου ..έτοιμοι!!

 28. hunter avatar
  hunter 06/07/2011 12:22:25

  Χαλκιδέε,

  πολύ σωστά τα όσα γράφεις, μόνο που όταν αναλάβει ο Σαμαράς θα βρισκόμαστε σε τέτοιο χάλι, που ακόμη και το πανίσχυρο παρακράτος που έχει δημιουργήσει το ΠΑΣΟΚ δε θα μπορεί να αντισταθεί, αρκεί να έχει ο ίδιος και λιγοστοί συνεργάτες του τ΄ α@#$#@@α να φέρουν σε πέρας την κάθαρση.

 29. Ιεροκλής avatar
  Ιεροκλής 06/07/2011 12:48:23

  Υπήρξα επιφυλακτικός στην αρχή. Ο Σαμαράς πριν από ηγέτης είναι άντρας. Έχει τη γνώμη του, έχει σχέδιο, πίστη στις δυνάμεις του και στην κρίση του και δεν κάμπεται από πιέσεις. Αποδυκνείεται καθημερινα

 30. Ιεροκλής avatar
  Ιεροκλής 06/07/2011 12:57:46

  Ο Σαμαράς πριν από ηγέτης είναι άντρας (είδος σπάνιο στις μέρες μας και υπό εξαφάνιση στην πολιτική σκηνή). Έχει άποψη, επιχειρήματα, κρίση! Αυτά μέρα με τη μέρα αποδυκνείονται σωστά! Το σπουδαιότερο όμως είναι ότι είναι αυτόφωτος, έχων ιδία βούληση! Πως λέμε ΓΑΠ; Καμία σχέση!

 31. the beggar avatar
  the beggar 07/07/2011 10:24:34

  Όχι ο Σαμαράς δεν έχει δίκιο, οι όροι του είναι καλύτεροι απ'το ΜΠΑΤΣΟΚ, αλλά δεν έχει δίκιο. Το χρέος της χώρας είναι επαχθές, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος του. Ο Σαμαράς προτείνει επαναδιαπραγμάτευση, γιατί όμως να επαναδιαπραγματευτούμε ένα χρέος το οποίο δεν είναι δικό μας. Γνώμη μου είναι ότι εδώ που φτάσαμε δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με τις όποιες "χαρούλες" μας κάνουν το ΔΝΤ και τα φερέφωνα τους. Έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να ξεφορτωθούμε όλους αυτούς που τόσα χρόνια μας ληστεύουν και ο Σαμαράς είναι ένας από αυτούς.
  Άσε που οι πρόσφατες εξαγγελίες Σαμαρά μου θυμίζουν έντονα το προεκλογικό "λεφτά υπάρχουν" του ΓΑΠ. Έχω την πεποίθηση ότι όταν και εάν ο Σαμαράς εκλεγεί θα συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό τον χορό του ΓΑΠ καθώς θα του χτυπάει η τρόικα παλαμάκια.

 32. Ειρήνη avatar
  Ειρήνη 07/07/2011 11:39:39

  Φοβού τη WSJ και τους γιάπις και κοπλιμέντα φέροντας ......

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.