Τσίπρας όπως... Πάγκαλος: Μαζί τα ψηφίσαμε τον Αύγουστο
17/10/2015 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τσίπρας όπως... Πάγκαλος: Μαζί τα ψηφίσαμε τον Αύγουστο

Ο Σουρεαλισμός έχει ανέβει επίπεδο με τον Τσίπρα. Στο ρόλο του μνημονιακού κάλεσε τώρα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν τη φοροκαταιγίδα και την ισοπέδωση των συντάξεων, θυμωμένος κιόλας επειδή είχαν ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο τον Αύγουστο! Μάλιστα ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι τα νέα μέτρα είναι “επικοινωνιακός ορυμαγδός” που διαψεύστηκε γιατί όπως είπε “δεν υπάρχουν νέα μέτρα, υπάρχουν δύσκολα μέτρα που τα γνωρίζαμε όλοι και τα γνωρίζατε και εσείς στην αντιπολίτευση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ) όταν μαζί τα ψηφίζαμε τον Αύγουστο”.

Έκανε λόγο για “στρατηγικό αδιέξοδο της αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση”. Και κατέληξε λέγοντας “τι ακριβώς παριστάνετε; τους αντιμνημονιακούς; Ψηφίσατε τον Αύγουστο τη συμφωνία και αρνείστε να ψηφίσετε τους εφαρμοστικούς νόμους;”!

Ταυτόχρονα ο Τσίπρας έδωσε πλήρη κάλυψη σε Σταθάκη για το ένα εκατομμύριο που δεν δήλωσε στο πόθεν έσχες του και στον Φλαμπουράρη για την κατοχή μετοχών σε εταιρεία εργολήπτρια έργων του δημοσίου υποστηρίζοντας ότι “κανένα στοιχείο δεν στοιχειοθετεί διαφθορά. Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί”.

Παράλληλα προσπάθησε να κάνει επικοινωνιακή ρελάνς ανακοινώνοντας την παράταση για ένα χρόνο για τους φορολογικούς ελέγχους υποθέσεων φοροδιαφυγής και προανήγγειλε τη Δευτέρα την κατάθεση του νομοσχεδίου για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, καθώς επίσης και την επαναφορά στο δημόσιο του παραθαλάσσιου μετώπου στη Δραπετσώνα και το Κερατσίνι το οποίο θα αναπλαστεί ως χώρος πρασίνου.

Σε ότι αφορά την προσφυγική κρίση και τις αποφάσεις της ΕΕ ο Αλέξης Τσίπρας τάχθηκε κατά των κοινών περιπολιών με την Τουρκία στα σύνορά μας ωστόσο είπε ότι η Ελλάδα θα στηρίξει μια πολιτική συνεργασίας με τη γειτονική χώρα.

“Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να στηρίξει μια ευρωπαϊκή πολιτική συνεργασίας και ενίσχυσης της Τουρκίας από την ΕΕ, αλλά αυτό δε σημαίνει υποχωρήσεις σε ζητήματα που άπτονται της εθνικής μας κυριαρχίας” σημείωσε και υπογράμμισε ότι “κοινές περιπολίες στα ελληνοτουρκικά σύνορα δεν μπορούν να υπάρξουν γιατί συνεχίζονται οι παραβιάσεις από τους γείτονες. Δεν έχουμε εμπιστοσύνη αλλά και δεν έχει νόημα κάτι τέτοιο. Για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών χρειάζεται έλεγχος στην ενδοχώρα της Τουρκίας”.

Ο Τσίπρας άσκησε κριτική και στην ΕΕ αναφέροντας ότι “παρά τα μεγάλα λόγια ουσιαστική οικονομική ενίσχυση και βοήθεια από την ΕΕ δεν υπάρχει” και έκανε λόγο για “αλληλεγγύη αλά καρτ”, χαιρετίζοντας την παρέμβαση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Σουλτς για δημοσιονομική χαλάρωση και βοήθεια, ως αντιστάθμισμα στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Επιπλέον ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι “θέλουμε να ενταχθούν στο καθεστώς του πρόσφυγα οι Αφγανοί και οι Πακιστανοί και μίλησε για “παζάρι της Τουρκίας με την ΕΕ για την ενταξιακή διαδικασία. “Η ενταξιακή διαδικασία δεν πρέπει να μας δημιουργεί φοβίες στο βαθμό που η Τουρκία τηρεί αρχές και κάνει βήματα στα οποία περιλαμβάνεται και η στάση της στο πρόβλημα κατοχής του βόρειου τμήματος της Κύπρου” ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νικ avatar
  Νικ 16/10/2015 23:54:23

  O Τσίπρας μνημονιακός πια άρχισε να δίνει συμβουλές στην βουλή και να κανει παρατηρήσεις .
  Άραγε σε λίγο τι θα μας πει ακόμα ;

  Ότι διέσωσε την χώρα;
  Ότι η αντιπολίτευση δεν τον αφήνει να την διασώσει;
  Ότι φεύγουν οι ξένοι επενδυτές και φταίει η ΝΔ;

  Τι άλλο θα μας πεί;

  Η χώρα είχε διασωθεί από τον Αντώνη Σαμαρά και έβγαινε από το μνημόνιο.
  Η χώρα θα είχε ακόμα πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά εάν δεν μεθόδευε εκλογές για τον πρόεδρο ο Τσίπρας.

  Για να δούμε θα την βγάλει μέχρι τον Φεβρουάριο γιατί στην βουλή σήμερα απογοήτευσε!

  ΜΟΝΟ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ μπορεί να βγάλει την χώρα και πάλι από τα αδιέξοδα το απέδειξε άλλωστε.

  Πρέπει να το καταλάβουμε καλά αυτό.

 2. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 17/10/2015 15:01:39

  ..“κοινές περιπολίες στα ελληνοτουρκικά σύνορα δεν μπορούν να υπάρξουν γιατί συνεχίζονται οι παραβιάσεις από τους γείτονες. Δεν έχουμε εμπιστοσύνη αλλά και δεν έχει νόημα κάτι τέτοιο. Για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών χρειάζεται έλεγχος στην ενδοχώρα της Τουρκίας”. ~Αλέξης Τσίπρας, Πρωθυπουργός

  Διαφωνούμε. Και με δεδομένη του καλού γείτονα την εμμονική πρεμούρα για τον “από κοινού έλεγχο του Αιγαίου”, εμείς απαρέγκλιτα και ρητά προτείνουμε το απαράμιλλο Ελληνικό Λιμενικό μας: ανθρώπινα, ελεύθερα, ειρηνικά σχεδιασμένα, ομαδικά συντονισμένα, οικονομικά, αξιακά μακράν ό,τι το καλύτερο σε Ανθρώπινο Δυναμικό, έναντι όλων: έμπρακτα, με ασφάλεια, οξυδέρκεια, ελεύθερα, αξιόπιστα, το Ελληνικό πολύπειρο Λιμενικό μας: τα παράλια του αρχέγονου ανατολικού Αιγαίου Αρχιπελάγους μας: μπορεί να οργανώσει, να οργώσει, να ελέγξει, ό,τιδήποτε λαθραίο να αποτρέψει, τους πακτωλούς ευρώ-δολλαρίων-γροσιών κ.ά. να κατάσχει, ΚΑΙ, Παρουσία Διεθνούς Επιτροπής, -άφραγκες των δουλεμπόρων τις ορδές- στον πάτρωνα και χορηγό Τους, πλειστάκις γενοκτόνο-χαλίφη ISIS, να παραδίδει!

  Και, με τα κατασχεμένα του δουλεμπορίου απίστευτα ποσά: ΌΛΑ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΟΣΤΗ, για τον "από κοινού έλεγχο του Αιγαίου", το πρώτο όλων Ελληνικό Λιμενικό Σώμα, μπορεί να υπερκαλύψει. Και, σε τοκοφόρες-έξυπνες ιδέες, υπέρ των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας μας, μπορεί να επενδύσει. {Όπου υπάρχει κρίση, η ευκαιρία-λύση υπάρχει. Αρκεί, έμπρακτα θέληση και φιλοπατρία να υπάρχει}.

  Και τότε να δεις κλάμα ο “πυροβολημένος, και τότε, ας τολμήσει να ξαναμιλήσει για.. “από κοινού έλεγχο του Αιγαίου” μας!

  "Χαίρε Καρδία Ναυάρχου Κανάρη"
  Σε ασημένια λήκυθο φυλάσσεται η καρδιά του Κωνσταντίνου Κανάρη,
  με την επιγραφή "Χαίρε καρδία Ναυάρχου Κανάρη"
  (Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, Αθήνα)

  Κωνσταντίνος Κανάρης: "O Μπουρλοτιέρης των Ψαρών”
  και 5 φορές Πρωθυπουργός της Ελλάδας σε διάστημα 33,5 ετών
  (1844, 1848-49, 1864, 1864-65 και 1877) και για 2 χρόνια και 3 μήνες συνολικά

 3. tasosvag avatar
  tasosvag 17/10/2015 18:55:24

  Επιτροπή σοφών ; Πόσο σοφός είναι αυτός που νομίζει όλους τους άλλους ηλίθιους ;
  Δεν ασχολήθηκαν με το γεγονός ότι κάποιοι έκλεψαν τον κουμπαρά που εκατομμύρια εργαζόμενοι γέμιζαν επί μια ζωή .
  31 σελίδες , 17050 λέξεις στο πόρισμα και δεν αναφέρεται ούτε μία φορά η λέξη ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚA
  http://ionath.blogspot.gr/2015...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.