#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/11/2010 18:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

To spread ξέρει κάτι για την Κυριακή;Με τις 1000 μονάδες βάσης «φλερτάρει» πλέον το spread των ελληνικών δεκαετών ομόλογων, που αναρριχήθηκε την Παρασκευή στις 930 μονάδες, από 903 την Πέμπτη, εν μέσω εντεινόμενης φημολογίας για πρόωρες εθνικές εκλογές και για τις επιπτώσεις που αυτές θα έχουν στα οικονομικά της χώρας.

Την ίδια ώρα, η Ελλάδα αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση παγκοσμίως μεταξύ των χωρών με τις μεγαλύτερες πιθανότητες χρεοκοπίας, του δείκτη CMA, ξεπερνώντας τη Βενεζουέλα.

Στη ίδια κατάταξη, στην τρίτη θέση, ανέβηκε η Ιρλανδία και στην έκτη η Πορτογαλία.

«Οι πιθανότητες της Ελλάδας να αποφύγει την πτώχευση θα ήταν πιο ισχνές από ποτέ, ακόμα και σε περίπτωση συνασπισμού μετά τις ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές», εκτιμά ο Economist.

Στο μεταξύ, ο διοικητής της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ απέρριψε αίτημα του πρακτορείου Μπλουμπεργκ για την κοινοποίηση δυο επίσημων έγγραφων σχετικά με τις συμφωνίες Swaps, που είχε πραγματοποιήσει το 2001 η Ελλάδα για να κρύψει το πραγματικό της χρέος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times το πρόσφατο άνοιγμα στα spreads των ομολόγων της περιφέρειας της ευρωζώνης είχε μέχρι στιγμής μικρή επίπτωση στο ευρώ –αλλά καθώς το ζήτημα της στρατηγικής της Federal Reserve έχει πλέον φύγει από την μέση, αυτό μπορεί να αλλάξει σύντομα, εκτιμά η κα Lauren Rosborough, senior currency strategist ης Westpac Institutional Bank.
Τα spreads στα credit default swap στην Ελλάδα και την Πορτογαλία έχουν πλέον επιστρέψει στα επίπεδα που βρίσκονταν πέρσι τον Σεπτέμβριο, ενώ τα ιρλανδικά βρίσκονται στα χειρότερα επίπεδα της ιστορίας τους.
«Ακούγονται ανησυχίες από διάφορα μέτωπα και επίσης υπάρχουν μεμονωμένα προβλήματα, που κινδυνεύουν να προκαλέσουν μια ακόμη χιονοστιβάδα, όπως εκείνη που εκδηλώθηκε στο α΄ τρίμηνο,» τονίζει.
Σημειώνει επίσης ότι η μακροοικονομική εικόνα, τόσο στον ευρωπαϊκό πυρήνα όσο και στην περιφέρεια, εμφανίζει ενδείξεις επιδείνωσης. Η δραστηριότητα της μεταποίησης έχει μειωθεί κάθετα στην Γερμανία μετά τα ην αιχμή του Απριλίου και σε χώρες όπως η Ισπανία και η Ιρλανδία, οι σημαντικοί κλάδοι των υπηρεσιών διολισθαίνουν συνέχεια από το ζενίθ του Ιουλίου. «Αυτά τα θέματα θα επιβαρύνουν το ευρώ, αλλά καθώς έχει πλέον βεβαιωθεί ο νέος γύρος ποσοτικής χαλάρωσης της Fed, τα cross rates της Ευρώπης θα είναι καλύτερη περίπτωση για τοποθέτηση από την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου.»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 05/11/2010 18:50:12

  Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Το ΠΑΣΟΚ εξαπάτησε πολιτικά τον Ελληνικό λαό, πριν από τις περσινές εκλογές.
  Στη συνέχεια, επέβαλε στη χώρα το Μνημόνιο και την καταστροφική πολιτική του.
  Ο κ. Παπανδρέου εκβιάζει τώρα με πρόωρες βουλευτικές εκλογές, γιατί δεν του βγαίνει η πολιτική του.
  Και, με τους εκλογικούς εκβιασμούς του, προκαλεί πρόβλημα στην εικόνα της χώρας στις αγορές.
  Γι΄ αυτό εκτινάσσονται τα spreads προς τα πάνω.
  Και ετοιμάζει νέα σκληρότερα μέτρα.
  Ως Νέα Δημοκρατία, καλούμε τους πολίτες να στείλουν μήνυμα ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλο.
  Η οικονομία δεν αντέχει άλλο.
  Το Μνημόνιο μας οδηγεί σε αδιέξοδο.
  Οι πολίτες να στείλουν Μήνυμα Ελπίδας, για έξοδο από την κρίση με Ανάπτυξη.
  Να ζητήσουν αλλαγή πολιτικής με την ψήφο τους».

 2. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 05/11/2010 20:04:10

  Entanglement.
  "Τα υποατομικά σωματίδια το κάνουν. Τώρα, νέες παρατηρήσεις δείχνουν πως ομάδες νευρικών κυττάρων μπορούν και έχουν τη δικιά τους «έκδοση» κβαντικού εναγκαλισμού η οποία είναι σε θέση να εξηγήσει [τουλάχιστον ως μια εκδοχή] πως διαφορετικές εμπειρίες απ'τα αισθητήριά μας συνδυάζονται σε μία συγκεκριμένη μνήμη."
  Τα παντα ολα ειναι η "μνημη"...

  ΠΠ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.