#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/09/2013 10:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

To lifestyle, η "Μις Γυμνός Αφαλός" και ο φερετζές της πορνείαςΤηλεόραση, lifestyle και ένα τμήμα του χώρου της μόδας ήταν το προκάλυμμα, η λέξη “φερετζές” ταιριάζει εδώ απόλυτα, για το κύκλωμα εκτεταμένης πορνείας, η οποία πάντα υπήρχε στα μεγαλοαστικά στρώματα, αλλά το εύρος της απλώθηκε ανεξέλεγκτα από το εύκολο και παράνομο χρήμα που διακινήθηκε σε απίστευτο βαθμό την 20ετία 1990-2009, αυτό που σήμερα ονομάζεται “Ελληνικό Χρέος”, δημιουργώντας οικονομικούς παράγοντες και παραγοντίσκους οι οποίοι “εκτόξευσαν” τη ζήτηση φρέσκου προϊόντος.

Το κύκλωμα δεν ήταν ενιαίο αλλά “διάχυτο”, χωρίς κορυφή και οργάνωση αλλά με σκόρπιες ομάδες και “επιτηδευματίες” του χώρου.

Τα πάσης φύσεως “μοντέλα” εντοπίζονταν αρχικά από ατζέντες και μόδιστρους. Πολλές δε απευθύνονταν οι ίδιες σε παρόμοια γραφεία, έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης και ξεκάθαρους προσωπικούς στόχους ανέλιξης σε ακριβοπληρωμένες “ιδιωτικές συνοδούς” – κομψά.

Όσες πράγματι διέθεταν χαρακτηριστικά και τάλαντο μοντέλου, ίσως έκαναν και καμιά εμφάνιση στην πασαρέλα. Στη συνέχεια το “κύκλωμα” τις προωθούσε σαν “γλάστρες” και συναφή φυτά σε τηλεοπτικές εκπομπές “ελαφρού περιεχομένου”, καθώς και σε φωτογραφίσεις περιοδικών lifestyle, ώστε να γίνονται γνωστές, οι δε καλύτερες έπαιρναν λίγο από το χρίσμα της “celebrity”, ιδίως αν κατακτούσαν αξίωμα σε διαγωνισμούς.

Ενώ δήθεν μόδιστροι, στην ουσία προαγωγοί, τις περιέφεραν στα κοσμικά πάρτυ και στα κλαμπ, για να βλέπουν εκ του σύνεγγυς το προϊόν οι υποψήφιοι πελάτες. Από τις κοινωνικές αυτές εκδηλώσεις οι φωτογραφίες κυκλοφορούσαν με τη σειρά τους στα περιοδικά lifestyle, ώστε να “ανακυκλώνεται” η προώθηση αλλά και να παίρνει μια δόση glamour το πόπολο.

Η ταρίφα διαμορφωνόταν σε συνάρτηση με τις “περγαμηνές” :
“Ήταν μπροστινή γλάστρα (οι “πισινές” είναι δευτεράντζες) δυο φορές στο τηλεοπτικό σώου “Γειά σου Τάκη” (ας πούμε)”.
Ή “έχει κάνει δυο ημίγυμνες φωτογραφίσεις στο περιοδικό “Πρόκληση” (ας πούμε)”.
Ή “ήταν Μις Γυμνός Αφαλός 2005 (ας πούμε)”.”
Ή “ήταν καλεσμένη στο πάρτυ στο γιωτ του εφοπλιστή Χατζηκαπετάνιου (ας πούμε)”.

Και μια σειρά αντίστοιχα “παράσημα” διασημότητας, διότι η βάση της όλης συναλλαγής δεν ήταν απλώς η σωματική ικανοποίηση αλλά το επίτευγμα ότι “πήγα με την Τάδε” προς ικανοποίηση της ματαιοδοξίας. Αρκεί η “Τάδε” να ήταν γνωστή σε βαθμό άνω του μετρίου.

Από τη ανοδική “Σκάλα των κρεβατιών” έχουν περάσει ακόμα και θεωρούμενες υπεράνω πάσης υποψίας. Για πολλές βέβαια η σκάλα υπήρξε καθοδική, ιδίως για όσες βυθίστηκαν στο απαραίτητο συμπλήρωμα της ζωής αυτής, την κόκα.

Η εξάπλωση του εμπορίου της κόκας, του καυσίμου για “υψηλές πτήσεις”, πέρα από την διεθνή διάδοση, υπήρξε παράλληλα για να τροφοδοτεί με χημικές παραισθήσεις την αυταπάτη ότι η ζωή αυτή είναι εφικτό να έχει για όλους τους μετέχοντες ευτυχή κατάληξη.

Κάποιες και κάποιοι όντως πρόλαβαν. Αλλά για τους πολλούς, που πίστεψαν τα παραμύθια των αρχιερέων του lifestyle, η προσγείωση υπήρξε ανώμαλη – αν όχι τραγική, και η συντριβή τους συντελέστηκε στην αφάνεια. Εκτός από εκείνους, των οποίων η κατάληξη γίνεται ειδησεογραφικό περιεχόμενο.

Ο άτυχος Μιχάλης Ασλάνης, για παράδειγμα, είχε κορνιζαρισμένο και κρεμασμένο στον τοίχο του ατελιέ του το μότο του Πέτρου Κώστόπουλου “Η ζωή είναι πολύ μικρή για να είναι θλιβερή”. Προφανώς ζούσε ή προσπαθούσε να ζήσει με πρότυπο μια ρετσέτα, την οποία ο Κωστόπουλος έχει ομολογήσει ότι εφηύρε όταν τα πρώτα τεύχη του ΚΛΙΚ δεν πήγαν καλά κυκλοφοριακά και έπρεπε να βρει ένα σύνθημα, ώστε να προκαλέσει θόρυβο. Μια ολόκληρη γενιά “το έφαγε”. Γι’ αυτό πράγματι κυρίαρχος γίνεται όποιος θέτει τα πρότυπα. Αλλά τίποτα δεν κρατάει

Προφήτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Kikos avatar
  Kikos 01/09/2013 10:31:11

  Μεγαλες αληθειες............και επεται συνεχεια......

 2. περιμπανού avatar
  περιμπανού 01/09/2013 11:03:53

  "το μότο του Πέτρου Κώστόπουλου “Η ζωή είναι πολύ μικρή για να είναι θλιβερή”... είναι η μετάφραση του "life is too short to be sad", σλόγκαν που προωθούσε τότε γνωστό προιόν στο εξωτερικό! Σιγά μην ήταν δικό του...

  Το δράμα είναι, ότι όλη αυτή η παρακμιακή συμμορία εξακολουθεί και έχει λόγο και ισχύ, ακόμη και σήμερα....!!!!!
  Σχέση συνενοχής...εκβιασμού...τι;;
  Ποιός και γιατί τους το επιτρέπει, να εξακολουθούν,
  να προσβάλουν την αισθητική και την νοημοσύνη μας ;;

  • dioklis avatar
   dioklis @ περιμπανού 01/09/2013 11:30:43

   Αυτοί …που πέρασαν από το κρεβάτι τους !

  • Samurai avatar
   Samurai @ περιμπανού 01/09/2013 14:35:45

   Καλημέρα.
   Ποιος τους το επιτρέπει ;
   Μα η κοινωνία όλη.Αυτά είναι τα πρότυπα μιας κοινωνίας που δεν έχει θεμέλια.
   Μιας κοινωνίας που αδιαφορεί επιδεικτικά και επιμένει να χτίζει πάνω σε σωρούς από μπάζα.
   Μιας κοινωνίας που προβάλει το πρόχειρο,το γρήγορο πλουτισμό την ''καταξίωση'' διότι αδυνατεί και αποφεύγει με λύσσα να δει όλα αυτά που
   θα μπορούσαν να την ανορθώσουν.
   Μιας κοινωνίας που είχε πάντα σα στόχο το βόλεμα.
   Μιας κοινωνίας που ο λα'ι'κισμός έγινε εθνικό σπορ.
   Μιας κοινωνίας αδιαφορεί για τις ρίζες της.
   Έτσι χάνονται οι ορίζοντες.

   • περιμπανού avatar
    περιμπανού @ Samurai 01/09/2013 16:19:07

    Σίγουρα η κοινωνία ευθύνεται, καθώς τους ανέχεται, ίσως και γιατί, στερείται ουσιαστικοτέρων προτύπων και βολεύεται με τα εύκολα.
    Κυριώς όμως, ευθύνονται κι οι πολιτικοί κι οι περί αυτών!

    Από τον τότε «καταλληλότερο» σοβαρό κύριο καθηγητή (που πήρε το «χρίσμα» από τον επαρχιώτη εκμαυλιστή εκδότη με τις άσπρες κάλτσες και το μαύρο σκαρπίνι),μέχρι τους επιδειξιομανείς θαμώνες των κυκλάδων, ακόμη και σημερινούς πολιτικούς, με την ευλογία πάντα, συλλεκτών …έργων τέχνης, δημοσίων έργων και λοιπών ευγενών κρατικοεξαρτωμενων προσφορών και διευκολύνσεων!!!!

    Την μέγιστη, λοιπόν, ευθύνη έχουν οι πολιτικοί εκείνοι, που ακόμη και σήμερα επιβάλουν τους ίδιους σοβαροφανείς φανφαρόνους ευζωιστές και δεν προωθούν τα διακριτικώς υπάρχοντα εναλλακτικά πρότυπα.

    • βαγόνι avatar
     βαγόνι @ περιμπανού 01/09/2013 19:15:34

     ..."επαρχιώτη"...;

    • Στρούγκα Στρούγκα avatar
     Στρούγκα Στρούγκα @ περιμπανού 01/09/2013 20:19:56

     Πάντα ευθύνονται πρωτίστως οι ασκούντες την εξουσία, γιατί έχουνε τη δυνατότητα με θέσπιση νόμων, με την αναβάθμιση της παιδείας, με την επιβολή της ισονομίας και της ισοπολιτείας αλλά κυρίως με το προσωπικό τους παράδειγμα, να ανεβάσουν το επίπεδο του μέσου πολίτη.
     Δεν το κάνουν όμως, γιατί καθόλου δεν τους συμφέρει να κρίνονται από ώριμους και γνώστες.

  • Γιαννης Ζ. avatar
   Γιαννης Ζ. @ περιμπανού 01/09/2013 18:24:27

   ...και αυτο ηταν αντιγραφο της κλασσικης Αμερικανικης εκφρασης "life is too short to be little..."

 3. Μεγαλες στιγμες avatar
  Μεγαλες στιγμες 01/09/2013 11:16:11

  Προτιμω το μοτο του Γκαρσια...''επιτρεπεται να πεσεις,επιβαλλεται να σηκωθεις''

 4. ΑκαιΣ avatar
  ΑκαιΣ 01/09/2013 11:53:02

  Η παρακμή, στην απόλυτη ....παρακμή της.

 5. K.B. avatar
  K.B. 01/09/2013 12:02:32

  “Η ζωή είναι πολύ μικρή για να είναι θλιβερή” εγω πρωτη φορα απο τις Τρυπες το ακουσα....
  ( Η ζωή είναι μικρή για να `ναι θλιβερή μωρό μου...
  Η ζωή είναι μεγάλη μην την κάνεις καρναβάλι)

 6. Ν.Κ. avatar
  Ν.Κ. 01/09/2013 12:02:59

  Συγχαρητήρια!!!
  Ολοκληρωμένη προσέγγιση κα ανάλυση ενός θλιβερού θέματος της κοινωνίας μας που τροφοδοτείται από την αχαλίνωτη ματαιοδοξία και τον εύκολο πλουτισμό. Τραγικά θύματα είναι κυρίως τα νέα παιδιά που είναι η ελπίδα της κοινωνίας για ότι θετικό και ωραίο. Για τον περιορισμό και γενικά την αντιμετώπιση τέτοιων καταστροφικών φαινομένων απαιτείται από σχολεία όλων των βαθμίδων, την εκκλησία, το στρατό, τα ΜΜΕ και κυρίως τους γονείς να επαναφέρουμε και να ακολουθήσουμε τις αξίες που οδηγούν τον άνθρωπο σε ότι ωραίο, δημιουργικό και αληθινό με αξιοπρέπεια και όχι στο εφήμερο της ματαιοδοξίας και στον εξευτελισμό.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Ν.Κ. 01/09/2013 13:06:01

   Πολύ σωστά!

 7. τυχαίος avatar
  τυχαίος 01/09/2013 12:03:56

  Προφανώς το μότο απευθυνόταν στους πελάτες γιατί η ζωή για τα κορίτσια μάλλον ήταν αρκετά θλιβερή. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να ήταν αρκετά ανόητες κ να μην το καταλάβαιναν.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ τυχαίος 01/09/2013 13:07:18

   Ἀνόητες ἦταν ὄχι γιατί δέν τό καταλάβαιναν,ἀλλά γιατί τό ἀποδεχόντουσαν.

   • Diamond Angel avatar
    Diamond Angel @ Κυθήριος 01/09/2013 14:08:40

    Kαι το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι το αποδέχονταν , χωρίς να έχουν κάποια μεγάλη , πιεστική ανάγκη για να το κάνουν. Γιατί όλο αυτό το κύκλωμα συνεπικουρούμενο από τα περιοδικά και την τηλεόραση, σε έπειθε ότι είσαι in και trendy και ότι οτιδήποτε άλλο , είναι οπισθοδρομικό , για τους μικροαστούς .

    • Κυθήριος avatar
     Κυθήριος @ Diamond Angel 01/09/2013 15:10:12

     Ἀκριβῶς!
     Καί ἐμεῖς κολλημένοι τά μεσημέρια στήν TV,νά ἀκοῦμε περισπούδαστες ἀναλύσεις,γιά τίς ἐνδυματολογικές τους προτιμήσεις καί τίς κοινωνικές τους διαχύσεις..

 8. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 01/09/2013 13:13:44

  Συγχαρητήρια ἀγαπητέ Προφήτη γιά τήν ἀνάδειξη αὐτοῦ τοῦ κοινωνικοῦ προβλήματος.Στήν τελευταία πρότασή σου μόνο ἄν μοῦ ἐπιτρέπεις νά προσθέσω:
  ''Γι' αυτό πράγματι κυρίαρχος γίνεται όποιος θέτει τα -σωστά- πρότυπα.''
  Αὐτά κρατοῦν..

 9. Λιοντάρης avatar
  Λιοντάρης 01/09/2013 13:43:29

  Μόνο που οι ίδιοι άνθρωποι που σε αυτή την ανάρτηση περίπου αναφωνούν «σε τι κόσμο θα μεγαλώσουμε τα παιδιά μας», σε άλλες γράφουν τα πιο σεξιστικά σχόλια με μπόλικο άρωμα μυτζήθρας. Κατά τα άλλα το παίζουν εδώ κάτι σαν Διονύσης Παπαγιανόπουλος ή Ορέστης Μακρής έτοιμη να ρίξουν σκαμπίλια σε “παλιοθήλυκα” και προαγωγούς αυτών.

 10. litsa avatar
  litsa 01/09/2013 15:05:40

  Προφήτη, ευχαριστούμε που τολμήσατε.

 11. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 01/09/2013 15:38:54

  "Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την ευτελίζουμε".
  Αυτό ομως δύσκολα περνά απο το σαπισμένο μυαλό των παρακμιακών, αλλά και απο το αδρανοποιημένο μυαλό των θυμάτων τους.
  Οι πρώτοι το σάπισαν μόνοι τους. Επιλογή συνειδητή.
  Τα δεύτερα είναι θύματα του πνεύματος της εποχής. Αδύνατοι χαρακτήρες, ενεργούμενα.

 12. καρ avatar
  καρ 01/09/2013 16:23:19

  Θέλω απλά να δηλώσω τον σεβασμό μου σε κάθε άνθρωπο που αναγκάζεται από ανέχεια ή επιλέγει για την απόλαυσή του (μάλλον πολύ πιο σπάνιο...) να κάνει κάτι τέτοιο. Εννοείται ότι καταδικάζεται η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο όταν αυτό συμβαίνει. Από εκεί και ύστερα ο εκάστοτε πελάτης ας αναρωτηθεί αν είναι αυτό που τον κάνει να νιώθει καλά ή όχι. Προσωπική επιλογή του κι αυτή.

 13. dimitrisT avatar
  dimitrisT 01/09/2013 16:54:28

  ...λογικό δεν είναι, .."όσο πιό μεγάλο το μπουρ...λο, να θέλει και περισσότερες πουτ..νες"..??? ....μιά απλή σκέψη έκανα ο αδαής...

 14. η Dimi avatar
  η Dimi 01/09/2013 17:58:13

  *Να θυμάστε πάντα: H ζωή μας δεν μετριέται από τις ανάσες που παίρνουμε,
  αλλά, από τις στιγμές που μάς κόβουν την ανάσα.* ~Τζωρτζ Κάρλιν

 15. rally monkey avatar
  rally monkey 01/09/2013 19:26:03

  Ειτε 'γλαστρα' στο κανάλι ειτε στα Μπολσόι ...απ'οπου και να το δεις..υπάρχει θέμα

  Bolshoi ballet was 'giant brothel' claims former dancer
  http://www.bbc.co.uk/news/entertainment-arts-21856516
  ..οχι απλό αλλά 'γιγαντιαίο΄

 16. βαγόνι avatar
  βαγόνι 01/09/2013 19:36:27

  Απλά, ο κόσμος άλλαζε...τα λεφτά κυκλοφορούσαν...αντίβαρα δεν
  υπήρχαν...συνέβη παντού...οι απροετοίμαστοι υπέστησαν πιό
  σοβαρές πληγές...η arte povera da vivere θέλει άλλη συγκρότηση...
  ελπίζω,στο διάβα του χρόνου,να γίνουμε προσεκτικότεροι!

 17. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 01/09/2013 20:30:25

  Συγχαρητήρια για το άρθρο.
  Όμως, επείδη το antinews είναι πολιτικό κι όχι Κοινωνικής Ψυχολογίας φόρουμ διαλόγου, να επισημανθεί ότι η κοινωνική πορνογραφία ευδοκιμεί στον ίσκιο της πολιτικής πορνογραφίας.
  Κι η χώρα μας έγινε απέραντο πορνογραφίο.
  Οι κυβερνώντες έχουν την ευθύνη κι όχι η Κοινωνία. Οι κυβερνώντες που επέτρεψαν και στην ουσία επέβαλαν το πάρτυ για να κάνουν την Κοινωνία συνένοχη. Για να την εκπορνεύσουν.
  Για να μπορούν να πούν άνευ ενοχών και με χυδαίο ύφος "Μαζί τα φάγαμε".

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ avatar
   ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ @ Μανιάτης 01/09/2013 22:49:40

   Σωστή και δίκαια η παρατήρηση σου Μανιάτη. Όλο το τσίρκο των γνωστών εκδοτών εντύπων και τηλ/κων εκπομπών life style με την παρακμιακή χλιδάτη μαστουροκουλτούρα τους δεν στήθηκε από ίδιες δυνάμεις. Τεράστια δάνεια - συγκριτικά με την οικονομική/ επιχειρηματική τους οντότητα και δραστηριότητα- στήριζαν αδιαλείπτως την όλη πορεία τους μέχρι που λόγω κρίσης και παύσης επιπλέον δανεισμών βαρέσανε φαλιμέντο . Κάτι δηλαδή σαν την εθνική μας κατάσταση. Μην ξεχνάμε ότι ο γκουρού και μέγας καθοδηγητής της τζάμπα μαγκιάς και καλοπέρασης ήταν κολλητάρι με το «θείο βρέφος» του ΠΑΣΟΚ. Από εκείνη την υψηλή προστασία έπεφταν τα τηλέφωνα στους δικούς τους τραπεζίτες και έπαιρνε ο κύριος βροχή τα δάνεια. Μαζί με αυτόν αναπτύχθηκαν και δύο - τρεις άλλοι με παράλληλες προελεύσεις και διαδρομές. Γέμιζαν τα περίπτερα με έναν σιδηρόδρομο περιοδικά ο καθένας τους. πό το 2005 το 50% από αυτά επέστρεφαν απούλητα στα πρακτορεία διακίνησης τους. Παρ' όλα αυτά οι θαυμάσιοι αυτοί τύποι που τα εξέδιδαν εξακολουθούσαν να δανείζονται αθρόα με αιτιολογία την δημιουργία νέου έντυπου ή την αγορά δικαιωμάτων γνωστών ξένων περιοδικών life style για την ελληνική τους έκδοση. Μία παράλληλη δράση πυραμίδας και εδώ. Χρήμα πολύ και ζεστό από δανεισμούς με πολιτική παρέμβαση και συνδιαλλαγή στήριξε την άχρηστη ασημαντότητα τους.

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ 02/09/2013 06:51:37

    Γράφει ο Χρήστος Γιανναράς:
    "Γιατί μας ενοχλεί ή και μας φοβίζει η πολιτική διαφθορά, ο αμοραλισμός των επαγγελματιών της εξουσίας;

    Eπειδή η πολιτική διαφθορά καταξιώνει και νομιμοποιεί στις συνειδήσεις την ανεξέλεγκτη ιδιοτέλεια. Mας φοβίζει η ανεξέλεγκτη (επομένως και ατιμώρητη, άρα αχαλίνωτη) ιδιοτέλεια των διαχειριστών της ζωής μας, γιατί είναι καταλύτης διάλυσης της κοινωνικής συνοχής, μετασχηματισμού της συνύπαρξης σε ζούγκλα."

    Η πολιτική πορνογραφία διαχέεται στην Κοινωνία. Την αποσυνθέτη σε πορνογραφίο.

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ 03/09/2013 14:21:32

    Τα περιοδικά είναι το λιγότερο.
    Η χλεχλεδο-lifestyle παρακμή προωθήθηκε κυρίως απο την ιδιωτική εφοπλιστο-TV μας. Απευθυνόταν σε εκατομμύρια κόσμο. Ο μοναδικός τηλεοπτικός αντίλογος ήταν η ΕΡΤ.
    Τα περιοδικά, όπως και το ραδιόφωνο, ήταν υποβοηθητικά, έπιαναν με αυτά και ειδικές κατηγορίες, πιό "διανοούμενες"

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ Uncle Stgm 04/09/2013 11:07:10

     Όχι απαραίτητα. Μην υποτιμάς τη δύναμη των περιοδικών life-style στην προ-διαδικτυακή κοινωνία. Θυμάμαι σε πλοίο, πηγαίοντας για διακοπές, έβλεπες παντού στο πλοίο απλωμένο το "Κλίκ" και τα συναφή έντυπα, το ίδιο και στις παραλίες....Δεν ήταν διανοούμενοι αυτοί που το διάβαζαν, ήταν πιτσιρικαρία που δανειζόταν από εκεί "πρότυπα ζωής". Επειδή σπούδαζα στη Γαλλία το ίδιο διάστημα, πρέπει να πω ότι εκεί τα συγκεκριμένα έντυπα είχαν πολύ μικρότερη διάδοση (το αντίθετο θα έλεγα για τη Γερμανία, όπου την ίδια εποχή έβλεπες πλήθος σκανδαλοθηρικών και σχεδόν πορνογραφικών εντύπων). Και δεν άλλαξε κάτι εδώ, απλά διαδόθηκε το διαδίκτυο και τα εν λόγω περιοδικά αχρηστεύθηκαν. Όμως οι συγκεκριμένες επιλογές παραμένουν και προβάλλονται από ιστοσελίδες-πύλες όπως yahoo, msn, κλπ. Το θέμα είναι μεγάλο: Δεν είναι δυνατόν μία χώρα 10 εκατομμυρίων όπως η Ελλάδα να παράγει τόσους πολλούς τραγουδιάρηδες και τραγουδιάρες και σχεδόν όλοι από αυτούς να είναι μπάζα. Δεν νομίζω ότι αντίστοιχης ποιότητας "καλλιτέχνες" θα είχαν τύχει οπουδήποτε αλλού στον κόσμο εκτός από εδώ. Το κακό ξεκίνησε από τη γενιά του Ρέμου (άθλιος τραγουδιάρης, κατά τη γνώμη μου) και συνεχίστηκε με διάφορους νεαρότερους και αποτριχωμένους, που για να γίνουν αυτό που έγιναν λειτούργησαν κανονικότατα σαν αρσενικές πόρνες....Βέβαια, οι αισθητικές επιλογές του Νεοέλληνα είναι γνωστές, άρα δεν είναι μόνο τα κυκλώματα που φταίνε. Κανένα κύκλωμα δεν θα είχε κάνει τον Ρέμο αυτό που είναι, αν δεν υπήρχε κόσμος για τον οποίο ο Ρέμος ήταν καλός τραγουδιστής και τα τραγούδια που ερμήνευε ήταν καλή μουσική (και όχι σκουπίδια).

 18. Χρήστος Αλεξόπουλος avatar
  Χρήστος Αλεξόπουλος 01/09/2013 21:56:41

  Respect!

 19. Tonia G. avatar
  Tonia G. 02/09/2013 09:59:59

  Μ΄αρεσει η τοποθέτηση σου, αλλά πολύ φοβάμαι πως ακόμη δεν είμαστε ούτε στα μισά με τη διάλυση του "συστηματος" αυτού. Θα έχω μεγαλύτερη αισιοδοξία όταν δω Όλα τα σημερινά τηλεοπτικά κανάλια να κλείνουν και οι ιδιοκτήτες τους να περνούν από τους οικονομικούς και τους λοιπούς εισαγγελείς.
  Τότε θα ησυχάσουμε και από τις γλάστρες κάθε τύπου: "ειδησεογραφικές", "πολιτικές", "μαγειρικές", life style, "γκλαμουριάς", πορνείας.
  Οταν θα αποβάλλουμε ΤΑ ΤΗΛΕ-ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ που μπαίνουν κάθε μέρα λαθραία μέσα στα σπίτια μας και μολύνουν τις ψυχές μας.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Tonia G. 03/09/2013 01:04:42

   Ο Εκο έγραφε ότι σήμερα μόνο ηλίθιοι κάνουν δικτατορία, όταν υπάρχει η τηλεόραση. Και ο Ντεμπόρ με την Κοινωνία του Θεάματος ανέλυσε τι συμβαίνει. Όμως η τηλεόραση είναι η βάση του Δυτικού συστήματος άσκησης εξουσίας. Για τους εκπροσώπους του, με βάση τις απόψεις σου, είσαι αναρχική.

   • Tonia G. avatar
    Tonia G. @ Προφήτης 03/09/2013 12:39:16

    Να το δεχθώ με την έννοια ότι τέτοιου είδους Αναρχισμό πρέπει όχι μόνο να τον σταματάμε αλλά αντιθέτως να τον καλλιεργούμε και στα παιδιά!
    Αν η απόρριψη της Μενεγάκη, της Τρέμη, του Λιάγκα, του Πιεστηρίου, του Αστρολογου, του Σχολιστή Α,Β,Γ επί παντός επιστητού, του μη αδειοδοτημένου φοροφυγά Καναλάρχη Χ,Ψ,Ζ με κανάλι σε offsfore είναι Αναρχισμός, τότε τι να δηλώσω παρά ένα μεγάλο: ENOXH!
    Παρά ταυτα δεν νομίζω ότι οι Βρετανοί π.χ. είναι αναρχικοί που στις ελεύθερες συχνότητες έχουν μόνο 4-5 κανάλια εκ των οποίων τα 2 ειναι BBC... Κάτι θα ξέρουν κι αυτοί για το ότι η πολυφωνία καταλήγει εύκολα σε ΚΑΚΟΦΩΝΙΑ η οποία τελικώς επισκιάζει την Αλήθεια και την Ορθή Κρίση του Πολίτη... Εκεί ακριβώς βρισκόμαστε. Στ σημείο που η κακοφωνία δολοφονεί τη Δημοκρατία και την Αλήθεια.

    • Προφήτης avatar
     Προφήτης @ Tonia G. 04/09/2013 09:53:32

     Tonia G, πιστεύοντας ότι ειδικά τα χυδαία ιδιωτικά κανάλια πρέπει να κλείσουν, μάλλον, εσύ κι εγώ και πολλοί άλλοι, δεν είμαστε απλώς "αναρχικοί". Η πραγματικότητα από πλευράς διεθνούς εξουσίας είναι αυτή που είχε διατυπώσει ο Κίσσινγκερ σε συνέντευξη : όσοι διαφωνούν με το Δυτικό σύστημα, εννοείται όπως ασκείται, με τους μηχανισμούς του, σημαίνον τμήμα των οποίων είναι η αποβλακωτική τηλεόραση (όχι βέβαια το BBC), είναι "τρομοκράτες".

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ Προφήτης 03/09/2013 13:12:02

    Χάρις στην TV όμως και στους εφοπλιστο-καναλάρχες, έχουμε γεμίσει χλιδάτους αναρχο-γκλάμουρες και ακόμη πιό πολλούς επίδοξους αλλά μάταιους μιμητές.
    Στη χώρα της φαιδράς αγγουρέας έχουμε ξεφτιλίσει και τους ανάρχες, τους κάναμε σαλιάρηδες χλεχλέδες.

 20. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 02/09/2013 14:16:17

  Και τι να πεί κανείς για τους διάφορους "γονείς" που επέτρεπαν στα κορίτσια τους 15 ,16 ,17 χρονών να συμμετέχουν στα διάφορα καλλιστεία - και καμάρωναν κι'ολας!

  Και μη μου πείτε πως δεν ήξεραν σε τι κυκλώματα θα μπλέξουν τα κορίτσια τους! Μάλλον λιγουρεύονταν τις κονόμες απο τις βίζιτες....

 21. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 03/09/2013 01:57:22

  Υπερβολές.

  Αυτά γίνονται παντού, δεν αφορά την Ελλάδα ιδιαίτερα το θέμα.

  Είναι λάθος να προσάπτουμε εξ ορισμού κάτι αρνητικό σε όποια κάνει μία τολμηρή φωτογράφηση ή ασχολείται με την μόδα. Πάντα θα υπάρχει ανάγκη για τέτοια δημοσιότητα.

  Και οι τόσες γυμνές αφροδίτες που φτιάχναν οι αρχαίοι το ίδιο πράγμα είναι. Δεν υπήρχαν φωτογραφίες τότε.

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ Γιώργος Αχαιός 03/09/2013 13:25:13

   Στην κλασική εποχή, οι συνήθεις γυναίκες δεν εργαζόταν και ήταν εκτός δημόσιας ζωής, κλεισμένες στους γυναικωνίτες.
   Σ' αυτό τον τύπο δημοκρατίας, μόνον για άνδρες ελεύθερους (π.χ. Αθήνα), ευδοκιμούν οι πουτανιάρηδες.
   Στην Ελλάδα, σε σύγκριση με την λοιπή Ευρώπη, υπάρχει μικρό σχετικά ποσοστό εργαζόμενων γυναικών (κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα). Ο σημερινός γυναικωνίτης λέγεται ιδιωτική TV.
   Οι σημερινοί πουτανιάρηδες είναι οι εύποροι λαιφστυλατζήδες (μεγάλη η γκάμα, από μεγαλο-φορτηγατζή έως εφοπλιστή).

   • Νίκη avatar
    Νίκη @ Uncle Stgm 04/09/2013 05:42:02

    Αν στην Ελλάδα οι άντρες γίνανε ...γυναικούλες και οι γυναίκες ονειρεύονται να γίνουν πλούσιες και διάσημες με την πουτανιά συνεπάγεται ότι οι μεγαλύτερες πουτάνες είναι οι άντρες. Οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.