04/09/2009 23:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

To deal Κόκκαλη – Λαυρεντιάδη, η οικογένεια Μητσοτάκη και η «νέα διαπλοκή»Η συμφωνία του Σωκράτη Κόκκαλη με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη αναφορικά με τη συνεργασία τους στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, δεν αφορά βέβαια μόνο το 50% που έλαβε ο υπερδραστήριος επιχειρηματίας ως αντάλλαγμα της συμμετοχής του με 26 εκατ. ευρώ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του πειραϊκού συλλόγου, αλλά έχει πολύ μεγαλύτερο βάθος.

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, που ενισχύει ποικιλοτρόπως την επιρροή του στα στο οικονομικό και κατ’ επέκταση πολιτικό γίγνεσθαι, κυρίως μέσω της εισβολής του στα media, θεωρεί εαυτόν ως ένα ιδιότυπο διάδοχο του Κόκκαλη, τόσο σε σχέση με τον πειραϊκό σύλλογο όσο και με το βαθμό παρέμβασης στην αγορά. Στην Ελλάδα, άλλωστε, η εμπλοκή με τη διοίκηση του Ολυμπιακού καθώς και η ενασχόληση με τα Media, αποτελούν-όπως η ιστορία έχει αποδείξει-τις απαραίτητες διόδους για αποτελεσματικότερη επιρροή και στα πολιτικά πράγματα. Από την εποχή του Κοσκωτά μέχρι τα έργα και τις ημέρες του Σωκράτη Κόκκαλη, η διαπλοκή επιχειρηματιών με παράγοντες του πολιτικού κόσμου είχε αναπόσπαστες αυτές τις δύο παραμέτρους. 

Οι τελευταίες εξελίξεις φανερώνουν πως ο  Λαυρεντιάδης έχει επίσης επιδιώξει να διαδραματίσει ρόλο συνδετικού κρίκου ανάμεσα στον ΔΟΛ και στον ΠΗΓΑΣΟ.

Παράλληλα, ορισμένοι ισχυρίζονται ότι εδώ και καιρό Λαυρεντιάδης και Αγία Οικογένεια επικοινωνούν με τα ίδια υπερατλαντικά κέντρα πολιτικής και οικονομικής επιρροής, τα lobbies, αλλά και με πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Στο ίδιο πλαίσιο  ο εφοπλιστής και κουμπάρος της Ντόρας Μπακογιάννη Βαγγέλης Μαρινάκης είχε προχωρήσει στις συνομιλίες με τον Σωκράτη Κόκκαλη για συμμετοχή στην μετοχική σύνθεση του Ολυμπιακού, ενώ όπως λέγεται τελευταία οι σχέσεις του Σωκράτη Κόκκαλη με την κα Μπακογιάννη είναι εξαιρετικές. 

Το τρίγωνο Λαυρεντιάδη – Μαρινάκη – Κόκκαλη, λειτουργεί περίπου ως προπομπός  για τις διάδοχες καταστάσεις που έρχονται στα media, στις επιχειρήσεις και στην πολιτική. Μέσω Μαρινάκη σχεδιάζεται ο μερικός έλεγχος του Ομίλου Αλαφούζου και μέσω Λαυρεντιάδη, των ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟΥ.  Και κάποιοι ισχυρίζονται ότι έτσι σχεδιάζεται η «νέα διαπλοκή».

Σε ένα περίπου μήνα έχουμε εκλογές και το πολιτικό σκηνικό είναι ιδιαίτερα ρευστό.

 Η κα Ντόρα Μπακογιάννη αφού άσκησε πιέσεις στον πρωθυπουργό προκειμένου να προσφύγει πρόωρα στις κάλπες, εμφανίζεται τώρα στα τηλεοπτικά παράθυρα ως υπέρμαχη του σεναρίου περί συγκυβέρνησης. Η ίδια εξάλλου σχεδόν το πρότεινε στον συνομιλητή της Ευάγγελο Βενιζέλο από το κεντρικό δελτίο του Mega Channel.

 Όπως δείχνουν όλα και με σοβαρό το ενδεχόμενο η νέα βουλή που θα προκύψει να είναι εκ νέου πεντακομματική, είναι περίπου βέβαιο αν το πρώτο κόμμα δεν θα σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Η «νέα διαπλοκή» που ως σχήμα σχεδιάζεται στα σαλόνια των πολιτικών τζακιών, σε συνεργασία με επιθετικούς, επενδυτικά, επιχειρηματικούς κύκλους, θα επιδιώξει είτε τη συγκυβέρνηση, είτε ένα είδος μεταβατικής κυβέρνησης, μέχρι να ισχυροποιηθούν επαρκώς οι πολιτικοί εκπρόσωποι και αντιπρόσωποι της νέας επιχειρηματικής ελίτ. Όταν δηλαδή θα είναι έτοιμοι να εκτελέσουν με την απαραίτητη αποτελεσματικότητα τις ... άνωθεν εντολές.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. aris avatar
  aris 05/09/2009 00:06:41

  Πραγματικά, δε βαριέσαι να βλέπεις παντού το ίδιο φάντασμα; Ήμαρτον

 2. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 05/09/2009 00:22:59

  Το ζήτημα Λαυρεντιάδη το είχαμε αγγίξει παλαιότερα σε αυτήν την ισοσελίδα, για ΄σους συναναγνώστες θυμούνται.

  Carlyle Group - γραφείο συμβούλων Μητσοτακικής προέλευσης με έδρα ακριβώς απέναντι από το ΥΠΕΞ - Μαρινάκης και πλέον ο Κόκκαλης συνθέτουν τη νεα διαπλεκόμενη υπερξουσία ώστε να προωθηθεί η Ντόρα.

  Το θέμα είναι το εξής....έχουν υπόψη τους όλοι οι παραπάνω ότι τα ΠΑΝΤΑ είναι γνωστά εκεί που πρέπει να είναι εδω και δύο έτη?

  Όποιος πιστέυει ότι οι Μητσοτάκηδες δεν υποσκαπτουν συστηματικά το Καραμαλή εδω και 2 χρόνια (με συστηματικό τροπό γιατί και παλιότερα τα ίδια έκανα), είναι είτε αφελής είτε ανήκει στην ομάδα Μητσοτακηκών οπότε ασφαλώς και διαψέυδει.


  Επισης τελικά αυτό για το οποίο με είχαν πληροφορήσει κατώτερα στελέχη του περιβάλοντος Ντόρας ότι "Θα μπουν τα μεγάλα μέσα και δεν θα εκδοθεί ο Χριστοφοράκος" ίσχυσε...

  Για να είμα ειλικρινής δεν τους πιστευα, αλλά φαίνεται ότι το έκαναν.


  Φαντάζεσται τι ανταλλάγματα έχουν δώσει για αυτού του είδους τις διευκολύνσεις?  Ένα μήνυμα στους αγαπητούς Μητσοτακικούς.

  Την προδοσια πολλοί συγχώρεσαν, τους προδότες ουδείς.

  Φαντάζομαι αυτό το έχετε κατανοήσει απο...το '57 όταν έγινε το πρώτο πούλημα.΄


  Εαν χρειαστεί μπορώ να επανέλθω και σε αυτο καθαρά για ιστορικούς λόγους.

 3. aris avatar
  aris 05/09/2009 00:38:08

  Είδες τι κάνει το Internet; Σου μαθαίνει καινούριες φράσεις όπως ΄΄διαπλεκόμενη υπερεξουσία΄΄ Φαίνεται πάντως ότι είμαι αφελής (ελπίζω λίγο). Ο Βουλγαράκης και ο Ρουσόπουλος είναι Μητσοτακικοί που υποσκάψανε το έργο του Καραμανλή.Ο δε Λιάπης συγγενικό πρόσωπο της Ντόρας που πολεμάει με μανία τους Καραμανλήδες
  Όσο για το Χριστοφοράκο τι να πω; Αφού το είπαν τα κατώτερη στελέχη της Ντόρας....

 4. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 05/09/2009 01:08:16

  Κρίνοντας από το συνδυασμό υπο-δόριας ειρωνείας και επιλεκτής αναφοράς γεγονότων, μπορώ να πιστοποιήσω ότι είσα ένα βέρος..Μητσοτακικός.


  Δεν μου κάνει επίσης έκπληξη πάντως που δεν ρώτησες τι έγινε το '57. Μάλλον το ξέρεις "απο μέσα"  Dora, is that you dear?

 5. aris avatar
  aris 05/09/2009 01:31:24

  Κρίνοντας από το ότι δεν απαντάς στα όσα ανέφερα περί Βουλγαράκη κλπ μπορώ να πιστοποιήσω ότι μένεις όντως στο Dubai και σου φαίνονται όλα τόσο υπέροχα καινούρια στην Ελλάδα.
  Καλώς ήλθες και καλές διακοπές

 6. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 05/09/2009 02:12:19

  Τι σχέση έχει ο Βουλγαράκης με το τίτλο του ποστ "To deal Κόκκαλη – Λαυρεντιάδη, η οικογένεια Μητσοτάκη"??

  Ξέρω ότι και εσείς βάλατε το χεράκι σας να φάτε το Βουλγαράκη, γιατί ήταν και ανταγωνιστής και εάν δεν κάνω λάθος και "ωραίο παιδί".

  • koinos_nous avatar
   koinos_nous @ Dubai Expatriate 05/09/2009 10:42:29

   @Dubai
   σε ειχα σε εκτιμηση αν και μπλεδιζεις πολυ
   οχι και ανταγωνιστης ο καφετζης των "ΟΥΚ"
   σιγα μην ηταν και εν αναμονη αρχηγος

 7. aris avatar
  aris 05/09/2009 02:49:54

  Ούτε χέρι ούτε πόδι. Ο Βουλγαράκης έβγαλε τα ματάκια του κάνοντας βόλτες στη Μύκονο με το καινούριο σκαφάκι του (τον φωτογράφησαν οι άνθρωποι της Ντόρας...)
  Και μην ξεχνάς ότι η σύζυγος και ο πεθερός του μπλέξανε το ονοματάκι τους σε μια υπόθεση Βατοπαιδίου (μια περιοχή σαν τις ερήμους του εξωτικού Dubai)
  Αλλά ξέρω!!!
  Η Ντόρα φταίει!
  Ή μήπως ο Μητσοτάκης που πρασπάθησε να ΄΄φάει΄΄ το Σοφοκλή το ΄57;
  Αλήθεια, γιατί η Ντόρα πρέπει να είναι η μοναδική γόνος πολιτικού που πρέπει να χρεώνεται την προσωπική ιστορία του πατέρα ή θείου;
  Όλοι οι άλλοι προέρχονται από άσπιλους και αμόλυντους προπάτορες;

 8. Helmut avatar
  Helmut 05/09/2009 02:56:37

  Αυτά που λέτε για διαπλοκή μίντια ποδόσφαιρο ισχύουν, αλλά γιατί δεν αναφέρεστε και στον Παναθηναικό και τους Βαρδινογιάννηδες; Αυτοί ήταν εξάλλου οι πρώτοι διδάξαντες πολύ πριν τον οποιονδήποτε Κοσκωτά Κόκκαλη ή Λαυρεντιάδη. Και αφού σας αρέσει να σκαλίζετε υπόγειες διαδρομές και ανίερες συμμαχίες, σας θυμίζω ότι ο Λαυρεντίαδης ξεκίνησε την επέλαση του στα μίντια με την Espresso την οποία αγόρασε από τον... Βαρδινογιάννη. Αλλά όχι, η διαπλοκή στην Ελλάδα περιορίζεται στους Λαμπράκη Μπόμπολα Κόκκαλη. Χο χο χο!

  Επίσης το λογικό άλμα χάρη στο οποίο μπλέκετε το Μητσοτακικό στοιχείο στο ντιλ Κόκκαλη-Λαυρεντιάδη θα το ζήλευε και η Ισιμπάγιεβα... Αλλά αφού έχετε την στήριξη του ντουμπάι που βλέπει φαντάσματα κάτω από το κρεβάτι του δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα.

 9. Arvanitis avatar
  Arvanitis 05/09/2009 07:33:49

  όσο ζει ο Σαρακηνός μην περιμένετε να δει καλό η Ελλάδα.
  Η θυγατέρα ακολουθεί πιστά τις συμβουλές του μέντορος πατρός.

 10. vas avatar
  vas 05/09/2009 11:48:43

  Σωκράτη σταμάτα την εκποίηση του θρύλου ,το ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ επιστρέφει και θα ρεφάρεις ,ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΥΡΗΣΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΜΠΛΕ ,και τώρα φοβάσαι την εκδίκηση.
  Γιατί ‘οπως τα λένε τα τα γραφτά κείμενα αθλητικού μεγαλοδημοσιογράφου που έφαγε ξύλο για τις αλήθειες αυτές
  θυμηθείτε.
  Το ΠΑΣΟΚ έσμπρωξε τον Σωκράτη να πάρει τον Ολυμπιακό και του ρύθμησε τα χρέη.Ετσι μπήκε και πουλόντας τότε τους παιχταράδες Προτασόφ και Λιτοφστένκο ,πήρε χρήμα και άρχησε με Μπαγιεβιτς και ταλέντα για να φτιάξει ομάδα που πράγματι έφτιαξε ,αλλά για τα δεδομένα Ελλάδος και με προσθήκες εντυπωσιασμού.
  ΟΜΑΔΑ -ΟΜΑΔΑ δεν ήθελε ποτέ και στόχος ήταν και είναι πρωτάθλημα με κάθε τρόπο και πρόκρηση μέσω αυτού στο πρωταθλητριών για να πάρει το χρήμα.
  Η μεγαλύτερη μεταγγραφή που έκανε ήταν ο Τζιβάνι.
  Καί αφού έστησε το σκηνικό η κυβέρνηση Σημίτη που επιδίωκε την εύνοια των οπαδών του Ολυμπιακού αυτό αποφάσισε να παίξει με το Στάδιο Καραϊσκάκη, το οποίο εμφανίστηκε να παραχωρεί τάχα στον ιστορικό σύλλογο του Πειραιά, ενώ στην πραγματικότητα το δώρισε, με τη σύμφωνη γνώμη και της Ν.Δ., στον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σ. Κόκκαλη. Ο οποίος Κόκκαλης ανέλαβε να το γκρεμίσει και στη θέση του να ανεγείρει ένα καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο το οποίο θα εχρησιμοποιείτο και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
  Ο Κόκκαλης συνέστησε την εταιρεία «Καραϊσκάκη Α.Ε.» (μέτοχός της ο ίδιος κατά 99,98% και κατά το υπόλοιπο 0,02% ο Λούβαρης), η οποία δανειοδοτήθηκε με 60 εκατ. ευρώ για την πραγματοποίηση του έργου. Ταυτόχρονα, συμφώνησε με την κυβέρνηση ότι για να μην αντιμετωπίσει μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, επί 15 χρόνια που θα αποπλήρωνε το δάνειο, δεν θα κατέβαλλε στη ΓΓΑ το 15% επί των πάσης φύσεως εσόδων (εισιτήρια, σουίτες, καταστήματα, διαφημίσεις, πάρκινγκ, συναυλίες) όπως ο νόμος ορίζει.
  Επιπλέον, ο Κόκκαλης απαλλάχτηκε και από την υποχρέωση να καταβάλλει 10% επί των εσόδων στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό, γι' αυτό και τότε θέσπισε τις περίφημες εισφορές των μελών με τις οποίες υποτίθεται ότι ο Ολυμπιακός ΣΦΠ θα αναπλήρωνε τα απολεσθέντα έσοδα.
  Συμπερασματικά, ο Κόκκαλης, ξαλαφρωμένος από το 25% που θα έπρεπε να καταβάλλει στη ΓΓΑ και τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό, αποπλήρωσε το δάνειο με την μικρότερη δυνατή προσωπική του οικονομική επιβάρυνση και με δεδομένο ότι η παραχώρηση του οικοπέδου τού είχει γίνει εντελώς δωρεάν, βρέθηκε, για 40 χρόνια, κύριος μιας προνομιακής επιχείρησης, χωρίς ουσιαστικά να έχει επενδύσει...
  Σε αντιστάθμισμα αυτού του σκανδάλου, επί Ν.Δ. μπήκε μπροστά ένα παρόμοιο: το γήπεδο (τάχα του Παναθηναϊκού) στον Ελαιώνα. Για το οποίο επίσης δεν μιλάει κανείς, ούτε καν ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εξάντλησε όλες τις αντιρρήσεις του στην εμπλοκή του... αποδιοπομπαίου Βωβού. Ενώ για τα αφεντικά του Παναθηναϊκού, που θα επωφεληθούν τα μέγιστα, δεν βρήκε να πει ούτε κουβέντα...

 11. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 05/09/2009 13:02:35

  Η Ντόρα δεν πληρώνει μόνο της αμαρτίες γονέων, αλλά και τις δικές της.

  Μπορούσε να είναι ήδη αρχηγός της ΝΔ και Πρωθυπουργός σε μερικούς μήνες με δημοφιλία 99% στη ΝΔ, αλλά προτίμησε να υποσκάψει Κ.Κ και να δώσει ελπίδες στον ΓΚΑΠ.

  Επειδή Άρη, φάινεσαι για άτομο που γνωρίζεις πολυ καλά τη κατάσταση και την νεώτερη Ελληνική πολιτική ιστορία , ασχέτως εάν αντιπαρέρχεσαι των σχολίων μου...γνωρίζεις ασφαλώς ότι ο Ψηλός και ο Κ.Κ είχαν κάνει κάποια σχέδια για το 2010, τα οποία ο πρώτος και η Ντόρα τα ξέχασαν στην πορεία.

  Για ποιό λόγο, το γνωρίζω και το γνωρίζεις, αλλά δεν είναι για εδω γιατί δεν έχει νόημα. Απλά τώρα αλληλοεξουδετερωνονται και οι δύο, εάν και βέβαια ο ΓΚΑΠ ακόμα και σε περίπτωση αυτοδυναμίας δεν θα αντέξει πολύ λόγω παρακμής του ΠΑΣΟΚ ως πολιτικού σχηματισμού.


  Όσο αφορά το Βουλγαράκη, δεν ανησυχούσε το Μητσοτάκη ως ανταγωνιστή στην πολιτική εξουσία, αλλά ως "εν δυνάμει" πόλο συσπείρωσης αντιμητσοτακικών τόσο στην Α Αθηνών, όσο και σε ένα επίπεδο που σχετίζεται με τις διεθνείς σχέσεις της Ελλαδος...μια πρεςς κόνφερενς και ένας νομικός συμβουλός του ήταν αρκετοί για να σημάνουν συναγερμό και να κινητοποιήσουν τον "μηχανισμό".

  Τέλως πάντων, ο Βουλγαράκης έπαιξε και έχασε, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο εδω.

  • Χι avatar
   Χι @ Dubai Expatriate 05/09/2009 13:21:31

   "Μπορούσε να είναι ήδη αρχηγός της ΝΔ και Πρωθυπουργός σε μερικούς μήνες με δημοφιλία 99% στη ΝΔ"


   Αυτά δεν γίνονται ούτε στο σύμπαν της Χώρας των Θαυμάτων.

 12. Arvanitis avatar
  Arvanitis 05/09/2009 16:27:11

  Η Ντόρα δεν έχει ούτε πανεπιστημιακό πτυχείο...
  Ο ΚΚ ήταν καλλίτερα να έτρωγε ένα μαγγάλι κάρβουνα παρά να την κάνει ΥΠΕΞ...Τώρα θα πληρώσει για τα λάθη του..

  • hypo avatar
   hypo @ Arvanitis 05/09/2009 17:09:12

   Επειδή είσαι και πολύ μ...ς κοίτα αυτό:

   Ντόρα Μπακογράννη
   Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα, συνέχισε τις ακαδημαϊκές της σπουδές στη Νομική Σχολή, όπου αποφοίτησε από το τμήμα Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Ομιλεί τη γερμανική, γαλλική και την αγγλική γλώσσα.

   • Arvanitis avatar
    Arvanitis @ hypo 05/09/2009 18:31:39

    Τελείωσε τη Γερμανική Σχολή στο Παρίσι...Τα γερμανικά της είναι κάτι σκοτωμένα βαβαρέζικα...όσο για τα Αγγλικά της σε παραπέμπω στις συναντήσεις με τη Κοντελίζα Ράις, αντιπρύτανη του Stanford....
    Μπορούμε να δούμε το ελληνικό της πτυχίο τουλάχιστο? Πότε το πήρε κλπ...
    Υπάρχει mismatch με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Νταβούτογλου, το κορίτσι έχει χάσει το μπούσουλα...γιαυτό αλωνίζουν οι κουμπάροι στο Αιγαίο..

  • hypo avatar
   hypo @ Arvanitis 05/09/2009 17:10:18

   Και άλλη φορά να προσέχεις τι γράφεις. Αν δε γνωρίζεις ρώτα καλύτερα!

 13. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 05/09/2009 17:21:50

  Πολιτικές επιστήμες και επικοινωνία. Δηλαδή; Τι θα έκανε στην ελέυθερη αγορά; Όλοι αυτοί οι ημιεπώνυμοι από την Μπανανία, γράφονται και δήθεν σπουδάζουν. Όσοι έχουν IQ πάνω από 95, πάνε και στο Harvard. Έχει δουλέψει κιόλας; 8-4;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.