#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/03/2013 16:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

To... όλον ΠΑΣΟΚ θα δώσει εξηγήσεις για τη λίστα ΛαγκάρντTo... όλον ΠΑΣΟΚ της προηγούμενης και της νυν περιόδου θα περάσει το κατώφλι της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Όπως αποφάσισαν οι βουλευτές, καλείται να καταθέσει ο Γιώργος Παπανδρέου αλλά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενώ θα δώσουν κατάθεση οι συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου, και οι πρώην ειδικοί γραμματείς του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης και Ιωάννης Καπελέρης

Σε περίπτωση που ο κ. Παπανδρέου παρουσιαστεί ενώπιον της Επιτρόπης, θα είναι η πρώτη φορά που οιοσδήποτε πρωθυπουργός, πρώην ή εν ενεργεία, εμφανίζεται αυτοπροσώπως σε τέτοια διαδικασία. Αλλά μάλλον θα στείλει υπόμνημα προκειμένου να μη χαλάσει την (χαλασμένη) εικόνα του.

Παράλληλα, η Επιτροπή αποφάσισε σήμερα, προς διευκόλυνση των εργασιών της, να επιτρέψει σε ορισμένους μάρτυρες να καταθέσουν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών, κι όχι στη Βουλή.

Πρόκειται για τους μάρτυρες:

Γιάννη Ραγκούση, Φίλιππο Σαχινίδης, Δημήτρη Δρούτσα, Χάρη Παμπούκη, Κρις Πιγκάλ (εκπρόσωπος του ΔΝΤ στο ΥΠΟΙΚ).

Παρέλαση Πασόκων δηλαδή. Κηπουροί κατά κύριο λόγο που θα πρέπει να εξηγήσουν πώς «χάθηκε» και δεν αξιοποιήθηκε η λίστα.

Υπόμνημα Μιωνή

Γραπτό υπόμνημα 10 σελίδων απέστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Προανακριτική Επιτροπή , ο ισραηλινός επιχειρηματίας και πρώην διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής εταιρείας διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων CM Advisors, Σάμπυ Μιωνής, το όνομα του οποίου εμπλέκεται στη λίστα Λαγκάρντ με τον επίμαχο λογαριασμό ύψους 550 εκατ. δολαρίων.

Στο υπόμνημά του ο κ. Μιωνής κάνει λόγο για αμέτρητα ψέματα που έχουν γραφτεί για το πρόσωπο του και για συστηματικές ανακρίβειες, με στόχο τον αποπροσανατολισμό της Προανακριτικής Επιτροπής, ενώ τονίζει ότι «είναι άδικο και θλιβερό πως η επιτυχία δύο Ελλήνων στο εξωτερικό αντί να αντιμετωπίζεται με περηφάνια αντιμετωπίζεται με φθόνο, κακεντρέχεια και διάθεση διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.

Ο κ. Μιωνής, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, χαρακτηρίζει αναιτιολόγητη, εσφαλμένη και απαράδεκτη την αναφορά σε δήθεν ελληνικό λογαριασμό 500 εκατ. ευρώ ή 550 εκατ. δολαρίων στη λίστα Λαγκάρντ, γιατί τα χρήματα αυτά, όπως υποστηρίζει, ανήκουν σε διεθνή αμοιβαία κεφάλαια που υπόκεινται σε διαρκή και πολύπλευρο έλεγχο ως προς τη νομιμότητα της περιουσίας τους. Επίσης, τονίζει ότι η περιουσία τους που αποτυπώνεται στη λίστα Λαγκάρντ δεν έχει σχέση ή σύνδεση με την Ελλάδα, τη CM Advistors και τον ίδιο ή τους συναδέλφους του ατομικά.

Αναφορικά με την κ. Μαρία Παντέλη, το όνομα της οποίας βρίσκεται ση λίστα Λαγκάρντ και συνδέθηκε με τον επίμαχο λογαριασμό, ο κ. Μιωνής αναφέρει, ότι «ήταν απλά και μόνο χρήστης Ίντερνετ και ουδέποτε άσκησε διαχείριση στα χρήματα αυτά».

Στο ίδιο υπόμνημα ο ισραηλινός επιχειρηματίας χαρακτηρίζει συκοφαντικά και ψευδή όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας περί εμπλοκής της Μαργαρίτας Παπανδρέου πίσω από τον λογαριασμό και υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει ούτε την ίδια ούτε και κανένα άλλο μέλος της οικογένειας Παπανδρέου, όπως δεν γνωρίζει να συμμετείχε κανείς τους σε αμοιβαίο κεφάλαιο που διαχειριζόταν επενδυτικά η CM Advisors Ltd. Επίσης, διαψεύδει ότι ήταν συνδιαχειριστής του αμοιβαίου κεφαλαίου ο Σταύρος Παπασταύρου, υποστηρίζοντας ότι ήταν εξωτερικός δικηγόρος.

«Είναι εξοργιστικό το πώς χρησιμοποιείται το αμοιβαίο κεφάλαιο για να επιχειρηθεί αντιπερισπασμός και αποπροσανατολισμός σχετικά με τον χειρισμό της λίστας Λαγκάρντ» τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Μιωνής.

Αναφερόμενος, δε, στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου επισημαίνει ότι γνωρίζει άπταιστα γαλλικά και αγγλικά και έχει τραπεζική εμπειρία, αλλά δεν αντελήφθη ότι η Μαρία Παντελή δεν περιγράφεται πουθενά ως δήθεν δικαιούχος του λογαριασμού των 550 εκατ. δολαρίων.

Τέλος, υποστηρίζει ότι «οι δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, περί ατόμων εβραϊκής καταγωγής στη λίστα Λαγκάρντ έδωσαν τη σκυτάλη σε κάθε λογής ακραία και φασιστικά στοιχεία να ξεκινήσουν την εκστρατεία κατασυκοφάντησης του».

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κώστας τουρίστας. avatar
  Κώστας τουρίστας. 05/03/2013 18:28:07

  Ο κ. Παπανδρέου, καλά θα κάνει να παρουσιαστεί αυτοπροσώπως στην Επιτροπή, ίσως έτσι, λέω ίσως, κατορθώσει να βελτιώσει ελάχιστα την "χαλασμένη" όπως λέτε εικόνα του. Επίσης θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει στον Ελληνικό λαό οτι σέβεται τους θεσμούς τους οποίους υπηρέτησε(λέμε τώρα), ως Πρωθυπουργός μετά απο εντολή του Λαού.
  Δεν περιμένω βέβαια σπουδαία πράγματα, αλλά λέω.....!

  • Η Αλίκη των θαυμάτων avatar
   Η Αλίκη των θαυμάτων @ Κώστας τουρίστας. 05/03/2013 18:52:52

   Είτε εμφανιστεί είτε δεν εμφανιστεί ο ανθέλληνας, το ίδιο είναι.
   ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ. ΓΙΝΕΤΑΙ;

 2. Χρήστος Χ. avatar
  Χρήστος Χ. 05/03/2013 20:16:15

  »Εξάλλου, σήμερα, με νέα πρόταση του κ. Βαρβιτσιώτη, ο οποίος έφθασε να προτείνει να μην κληθεί στην Επιτροπή ούτε ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου (πρόταση που απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία), τελικώς αποφασίσθηκε, και πάλι με δική μας αντίρρηση, να μην εξετασθούν στην Επιτροπή, αλλά από Εισαγγελέα, οι μάρτυρες:

  1. Αλέξιος Παπαχελάς, ο οποίος είχε κληθεί κατ’ επανάληψη στην Επιτροπή χωρίς να καταθέσει και ο οποίος είναι υπεύθυνος εκπομπής η οποία προβλήθηκε τον Οκτώβριο 2010 για τη λίστα Λαγκάρντ, στην οποία φιλοξενήθηκε ο Η. Πλασκοβίτης, ως υπεύθυνος χειρισμού της υπόθεσης, όπως και άλλοι σημαντικοί για την υπόθεση παράγοντες.

  2. Δημήτριος Δρούτσας, Υφυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών κατά τα κρίσιμα διαστήματα έλευσης της λίστας από τη Γαλλία

  3. Κρις Πιγκάλ, εκπρόσωπος του Δ.Ν.Τ. στην Ελλάδα ο οποίος έχει κατατεθεί ότι γνώριζε ήδη από το 2010-2011 για τη λίστα Λαγκάρντ και αποθάρρυνε τους αρμόδιους υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών από το να την αναζητούν».

  »Με την ίδια απαράδεκτη διαδικασία, η πλειοψηφία της Επιτροπής αποφάσισε να μην κληθεί ούτε ενώπιον Εισαγγελέως ούτε ενώπιον της Επιτροπής ο πρώην Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, στην Κυβέρνηση του οποίου συμμετείχαν και ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Παπακωνσταντίνου. Εξάλλου, η ίδια διαδικασία αποκλεισμού από την εξέταση ενώπιον της Επιτροπής και παραπομπής της εξέτασής τους σε Εισαγγελέα (χωρίς να διασφαλίζεται καν η εξέτασή τους από Εισαγγελέα που γνωρίζει την υπόθεση) ακολουθήθηκε για την σημερινή πρόταση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. να κληθούν ενώπιον της Επιτροπής:

  Α) το πρόσωπο που φέρεται ότι έφερε το επίμαχο C.D. στην Ελλάδα, κ. Πέτρος Σκληρός, οδηγός της Πρεσβείας στο Παρίσι, του οποίου τα έξοδα φέρονται ότι καλύφθηκαν ιδιωτικώς από τον Πρέσβυ Χαλαστάνη χωρίς να έχουν εγκριθεί αρμοδίως...

  Β) ο κ. Χάρης Παμπούκης, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στις σημειώσεις που κατέθεσε στην Επιτροπή ο κ. Χαλαστάνης για τις επίμαχες ημέρες

  Γ-Δ) Οι κκ. Θεμιστοκλής Λιανόπουλος και Αντώνιος Νανόπουλος, συντονιστές ομάδων του Υπουργείου Οικονομικών για τους οποίους έχει προκύψει ότι είχαν άμεση γνώση περιστατικών που σχετίζονται με το χειρισμό της λίστας Λαγκάρντ και είχαν σχετική αρμοδιότητα συντονισμού της φορολόγησης μεγάλου πλούτου.

  Ε) Ο κ. Παναγιώτης Νικολούδης, Επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα, ο οποίος, καταθέτοντας την προηγούμενη εβδομάδα ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας αποκάλυψε νέες πτυχές της υπόθεσης».

 3. δημης avatar
  δημης 05/03/2013 23:22:50

  ΚΑΝΕΝΑ ..ΚΛΕΜΕΝΟ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ...ΟΛΟΝ ΠΑΣΟΚ ;;;;;;;
  ΜΠΑ... ΑΛΛΩΣΤΕ Ο...ΙΔΡΥΤΗΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΤΟ..."ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΘΑΝΕΙ"....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.