#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/04/2011 12:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

To υπουργείο Νεοταξικής Παιδείας της κ. ΔιαμαντοπούλουΘυμάστε  την πρόταση της επιτρόπου της Ε.Ε. ( 1999-2004 ) κ. Διαμαντοπούλου περί θεσμοθέτησης της Αγγλικής γλώσσας, ως δεύτερης επίσημης γλώσσας στην Ελλάδα; Η πρόταση εκείνη ήταν πολύ πονηρή, γιατί θα σήμαινε πως η διδασκαλία των Αγγλικών ως δεύτερης επίσημης γλώσσας και η καθιέρωση της διδασκαλίας της ως βασικό μάθημα στο σχολείο θα της έδινε προτεραιότητα προκειμένου να καταστεί σε βάθος χρόνου, πρωτεύουσα γλώσσα του κράτους. Έτσι εξυπηρετούσε τα μακροχρόνια νεοταξικά και πολυπολιτισμικά σχέδια των μεντόρων της Νέας Τάξεως πραγμάτων.

Με την κατάθεση της προτάσεως αυτής, που ουδέποτε αποποιήθηκε μέχρι σήμερα, όπως ήταν επακόλουθο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, όχι μόνο από την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και από τα περισσότερα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ.( Ευθυμίου, Βενιζέλος κ.α. )

Το Μάιο του 2006 η κ. Διαμαντοπούλου κυκλοφόρησε το βιβλίο της με τίτλο «η Έξυπνη Ελλάδα» που είναι ύμνος στον κοινωνικό φιλελευθερισμό τον οποίο και η ίδια πρεσβεύει καλυπτόμενη πίσω από τον ψευδεπίγραφο μανδύα του σοσιαλισμού. Εκεί υπερασπίζεται την θέση της περί της καθιέρωσης της Αγγλικής ως δεύτερης επίσημης γλώσσας, στο κεφάλαιο « Η ξένη γλώσσα ως συστατικό του ανθρωπίνου κεφαλαίου».

Από τότε μέχρι σήμερα έχει περάσει αρκετό χρονικό διάστημα και βρίσκουμε την κ. Διαμαντοπούλου, Υπουργό Παιδείας (όχι Εθνικής ) δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων να έχει ήδη καταγράψει στο πλούσιο βιογραφικό της την αποπομπή της Ελληνίδας δασκάλας Χαράς Νικοπούλου από το μειονοτικό σχολείο του Μεγάλου Δέρειου Έβρου, όπου η Χαρά προσπαθούσε να εμφυσήσει τον πατριωτισμό στα Ελληνόπουλα και επίσης προσπαθούσε να συνενώσει τους Έλληνες με τους Πομάκους, που έχουν παραδοθεί από όλες τις Ελληνικές Κυβερνήσεις, βορά στις διαθέσεις των Τούρκων.Ξεπερνώντας, τα πολιτικά ατοπήματα που διαπράττει με τις παρεμβάσεις της στην οργανωτική δομή της παιδείας, με τις συγχωνεύσεις σχολείων, με το νόμο των ωρομίσθιων, των αδιόριστων και τις αποσπάσεις τους, εν ονόματι της τηρήσεως του Μνημονίου,  θα ήθελα να σταθώ σε δύο από τις αμέτρητες και απαράδεκτες αναφορές που γίνονται σε σχολικά βιβλία από συντακτικές ομάδες τύπου, Θάλειας Δραγώνα με την έγκριση βεβαίως του Υπουργείου.

Η πρώτη απαράδεκτη αναφορά γίνεται στο σχολικό βιβλίο της Γ΄ Λυκείου, «Ιστορία του νεώτερου και σύγχρονου κόσμου» στην σελίδα 130 όπου υπάρχει χάρτης που αναφέρει το ψευδοκράτος των Σκοπίων με το όνομα «Μακεδονία».

Σε περίοδο που το μείζον Εθνικό θέμα της ονομασίας της γείτονας χώρας βρίσκεται σε πολύ κρίσιμο σημείο από διαπραγματευτικής πλευράς, τέτοιες «αβλεψίες» υπονομεύουν την Εξωτερική πολιτική της χώρας και διχάζουν την μαθητιώσα νεολαία της πατρίδος μας.

Η δεύτερη αναφορά είναι εξ ίσου σημαντική όχι μόνο για το ύποπτο περιεχόμενό της αλλά γιατί απευθύνεται στην τρυφερή ηλικία μαθητών της ΣΤ΄Δημοτικού.

Πιο συγκεκριμένα στα Μαθηματικά, στο Τετράδιο εργασιών, γ΄τεύχος, στο κεφάλαιο 45 και στην παράγραφο, Δραστηριότητες με προεκτάσεις: «Ξενοφοβία», αναφέρονται τα παρακάτω:

«Η Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες , λόγω της οικονομικής ανάπτυξης, έγινε τόπος προορισμού πολλών οικονομικών μεταναστών. Οι άνθρωποι αυτοί έφυγαν από τις πατρίδες τους αναζητώντας καλύτερη τύχη στη δική μας. Αν και η Ελληνική κοινωνία τους δέχτηκε και τους φιλοξένησε σαν παιδιά της, υπήρξαν κάποιες, ευτυχώς λίγες, φωνές διαμαρτυρίας. Να φύγουν οι ξένοι, φώναξαν κάποιοι, μας αλλάζουν τη σύνθεση του Ελληνικού κράτους, είπαν άλλοι. Ας πάμε λίγα χρόνια πιο πίσω στο 1913 και ας εξετάσουμε τις Εθνικότητες που ζούσαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Εθνικότητες:

Έλληνες 39.956, Εβραίοι 61.439, Οθωμανοί 45.867, Βούλγαροι 6.263 και άλλοι ξένοι 4.364»

Ζητούν δε από τα παιδιά της έκτης δημοτικού να συμπληρώσουν με τα παραπάνω στοιχεία, παράπλευρο ραβδόγραμμα.

http://www.pi-schools.gr/books/dimotiko/math_st/covers/teyxos_a.pdf

http://www.pi-schools.gr/books/dimotiko/math_st/erg/teyxos_c.pdf

Κα Διαμαντοπούλου, ειλικρινά πιστεύετε πως οι φωνές διαμαρτυρίες κατά του κύματος λαθρομεταναστών στη χώρα μας είναι κάποιες μεμονωμένες φωνές πολιτών;

Κλείνετε τα μάτια σας στις κατά καιρούς δημοσκοπήσεις που δείχνουν ποσοστά άνω του 80% του λαού μας που ζητούν να φύγουν όλοι οι λαθρομετανάστες;

Τυχαία έχει ξεσηκωθεί η κοινωνία πολιτών των πόλεων των Πατρών, της Ηγουμενίτσας και του Αγίου Παντελεήμονα Αθηνών;

Είναι τυχαία η αλματώδης αύξηση της εγκληματικότητας και η παρουσίαση χρόνιων νοσημάτων που επί δεκαετίες είχαν επαλειφθεί από την χώρα μας;

Είναι τυχαίο το γεγονός της μη δυνατότητας κυκλοφορίας σε ορισμένες περιοχές του κέντρου των Αθηνών, μετά την δύση του ηλίου;

Είναι τυχαίο το γεγονός της αναφοράς σας στο τετράδιο εργασιών, της πόλης της Θεσσαλονίκης ως παράδειγμα για την πληθυσμιακή της σύνθεση το 1913;

Ενδόμυχα εύχεσθε να γίνει εκ νέου πολυπολιτισμική η Θεσσαλονίκη;

Ti σχέδια τέλος πάντων απεργάζεστε και προσπαθείτε να τα περάσετε μέσω της τρυφερής ηλικίας παιδιών δώδεκα ετών;

Ποια η σκοπιμότητα του παραπάνω προβληματισμού, σε βιβλίο των μαθηματικών;

Παναγιώτης Αποστόλου

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 28/04/2011 12:49:21

  Έτσι ακριβώς όπως τα λέτε.
  Η "βλάχα" κοσμοπολίτισσα που γράφει και βιβλία!!!!! Σωπάτε καλέ. Όσο για τα κολυβοαγγλικά της ίδιας ... εδώ γελάμε, χα χα χα.
  Αναφορικά δε με το μέλλον που θέλουν για τη Θεσσαλονίκη, παραπέμπω στο πολύ πρόσφατο:
  h__p://www.antinews.gr/2011/04/24/97984/

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Strange Attractor 28/04/2011 13:02:48

   Η Διαμαντοπούλου κουβαλάει όλο το σύμπλεγμα της τσιγγάνικης καταγωγής της, από το ταπεινό τσιγγανοχώρι Ρουντνίκι της Πτολεμαϊδας. Είναι γνωστό ότι ανελίχθηκε χάρη στην ευφυϊα της, αλλά και χάρη στην "προσκόλλησή" της στον αλήστου μνήμης μεγαλοπασόκο Υπουργό και φυσικό διάδοχο του Παπανδρέου Γιώργο Γεννηματά. Ανάλογες και αρχαιόθεν δοκιμασμένες μεθόδους ανέλιξης χρησιμοποίησε και κατά τη διάρκεια της θητείας της στο Ευρωκοινοβούλιο. Πραγματική παιδεία δεν έχει, έχει μόνο το φαίνεσθαι. Και το σύμπλεγμα της καταγωγής της...

   • Αλιεύς avatar
    Αλιεύς @ ΒΙΣ 28/04/2011 14:01:26

    Πού το βρήκες αυτό το χωριό? γιατί δεν υπάρχει πουθενά στο δίκτυο αυτή η λέξη εκτός απο εδώ? Ρούντνικ my ass

    • Strange Attractor avatar
     Strange Attractor @ Αλιεύς 28/04/2011 14:07:17

     Διάβασε λίγη ιστορία.
     1912, Σαραντάπορο, Εορδαία, Βλάστιτς, Ρούντνικ...
     Μάχες!

    • lampros avatar
     lampros @ Αλιεύς 28/04/2011 14:47:00

     Εσύ κρίνεις κάτι από το αν υπάρχει στο διαδίκτυο και πως;

     Άνοιξε και κάνα βιβλίο...

    • Νίκος avatar
     Νίκος @ Αλιεύς 28/04/2011 14:57:44

     Το διαδίκτυο έχει αντικαταστήσει τις ιερές γραφές φαίνεται. Χαχαχαχα!

    • αντιλαικος avatar
     αντιλαικος @ Αλιεύς 28/04/2011 15:09:37

     Ρούντνικ (Рудник) → Ανάργυροι (Πτολεμαΐδος-Λιμνοχωρίου, Ανάργυροι, Αετός, Ελλάδα)

    • Αλιεύς avatar
     Αλιεύς @ Αλιεύς 28/04/2011 16:26:40

     @Strange Attractor
     Έγινε. Κάθε φορά που θα διαβάζω κάποια τερατολογία όπως ότι η Διαμαντοπούλου είναι τσιγγάνα από το ανύπαρκτο Ρούντνικ θα ξεκινάω αμέσως διάβασμα ιστορίας. Λογικό.
     @lampros
     Εσύ έχεις καταλάβει τι εστί δίκτυο? Πιστεύεις ότι υπάρχει εν χρήσει ελληνικό τοπωνύμιο που δεν μπορεί να βρεθεί στο δίκτυο? Προφανώς δεν είσαι και κανας φωστήρας.
     Αφού είσαι όμως τόσο τρελός βιβλιοφάγος πες μας τουλάχιστον καμιά πληροφορία αντί να θορυβείς απλώς και να επιτίθεσαι. Όπως πχ πως λέγεται σήμερα το ρουντνικ?

     • Νίκος avatar
      Νίκος @ Αλιεύς 28/04/2011 20:26:56

      "Πιστεύεις ότι υπάρχει εν χρήσει ελληνικό τοπωνύμιο που δεν μπορεί να βρεθεί στο δίκτυο?".

      Ωραία λοιπόν. Βρες μου στο διαδίκτυο το τοπωνύμιο Παλιούρι ή Βρατύνι. Σίγουρα θα υπάρχουν αρκετα. Αν ναι, τότε βρες τα όλα και το συζητάμε, καθ' ότι, το πολύ μπλά-μπλά κουράζει. Ας μιλησουν τα (εμπειρικά) δεδομένα.

     • Αλιεύς avatar
      Αλιεύς @ Νίκος 28/04/2011 23:55:14

      ωραία, κι άλλος αγεωμέτρητος εξυπνάκιας...

      αφού σε κουράζουν τα λόγια και θες δεδομένα γραψε στο google τη λέξη Παλιούρι. Θα δείς 72000 αποτελεσματα. Αυτο σημαινει οτι ειναι λέξη σε χρηση. Οτι αλλο χρειαστεις καντο μονος σου, εγω σταματώ εδώ και λαθος μου που θεωρησα τα λιγα αποτελεσματα του ρουντνικ σημαδι της τερατολογιας του ισχυρισμου του ΒΙΣ.

      οσο για το Ρουντνικ τελικα το εντοπισα μόνος μου: μετονομασία απο Ρούδνικ σε Ανάργυροι [ΦΕΚ 156 / 8. 8. 1928], ισχυρισμός του... χμμ δε θα σας πω, βρείτε το στα βιβλία

     • Greece Pleading avatar
      Greece Pleading @ Αλιεύς 29/04/2011 03:05:15

      Ψαρα για βρες την Καπτσίδα? Καπουτσίδα.
      χε χε χε

     • Αλιεύς avatar
      Αλιεύς @ Αλιεύς 29/04/2011 10:45:30

      Καπουτσίδα = Πυλαία

      Κανε κανα γκουγκλαρισμα πριν μιλησεις :-) Ρε τι στε σεις εδω ρε...

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Αλιεύς 28/04/2011 23:54:20

      @αλιεύς: Hello! Τώρα μόλις έμαθες ότι στην Ελλάδα έγιναν του κόσμου οι μετονομασίες, χρήσιμες και άχρηστες; Για βρες μου σε παρακαλώ στο χάρτη τα χωριά Κριεκούκι, Σκούασι, Μπουγιάτι, Κόκλα και Παραπούγγια. Και μην ψάξεις στα βόρεια...
      Το Ρουντνίκι είναι οι Άγιοι Ανάργυροι Πτολεμαϊδας και είναι χωριό (ενταγμένων) Τσιγγάνων, που μιλούν φυσικά τα ρομά, εκτός από τα ελληνικά. Ολη η περιοχή το ξέρει αυτό, δεν είναι μυστικό.

   • sofia or8h avatar
    sofia or8h @ ΒΙΣ 28/04/2011 21:05:59

    χαχα
    τι ειναι το Ρουντνίκι της Πτολεμαϊδας?
    Δεν υπάρχει τέτοιο όνομα.
    Το χωριο Αγιοι Ανάργυροι λεγόταν επι τουρκοκρατιας Ρούντνικ,ισως λες αυτό,αλλά η εν λόγω αφου μάζεψε 22000 σταυρούς στις εκλογές του 93 παράτησε την Κοζάνη και πήγε στην Αθήνα,ωστόσο δεν έχει καμιά σχεση με αυτό.

    • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
     ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ sofia or8h 29/04/2011 00:48:26

     Εσύ ποιά είσαι, εργαζόμενη στο πολιτικό της γραφείο;

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Strange Attractor 28/04/2011 13:05:29

   Ας μας πει όμως η μαντάμ εκ Ρουντνικίου (γίνονται τα...καλύτερα μάγια και γητείες εκεί, λένε οι φήμες) αν έμενε σε πολυκατοικία (μπλιαχ!) με 10 Πάκηδες στο διπλανό διαμέρισμα, σε ράντσα, με απλήρωτα τα κοινόχρηστα, αν θα της άρεσε και αν θα ήταν ξενοφοβία η διαμαρτυρία των υπολοίπων ενοίκων. Ακόμα και αυτή που εθνολογικά είναι συγγενής με αυτούς, θα γινόταν έξαλλη, είμαι βέβαιος.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ ΒΙΣ 28/04/2011 13:29:55

    Και το γιόκα της δεν τον θέλει να συγχρωτίζεται με την πλέμπα στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια, γι' αυτό τον έγραψε για ΙΒ στο λύκειο, να περάσει το παιδί σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού...

   • Greece Pleading avatar
    Greece Pleading @ ΒΙΣ 29/04/2011 03:11:10

    Απο ποιο μερος του Πακισταν? Γιατι στο κεντρικο τρωνε ανθρωπους, ή όπως θα το έλεγαν και στο χωριο της Διαμαντοπούλου, "τρώνε τις αντρώποι".

  • Loretta avatar
   Loretta @ Strange Attractor 28/04/2011 15:37:31

   η σουρδια βγαζει ταλεντα....δες παπακωσταντινου!! χαχαχα

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Loretta 28/04/2011 16:00:02

    Μη ξεχνάς και τον Χάρη "δια τούτο λέγω" Καστανίδη, από την Ασπρούλα Νεάπολης της Κοζάνης!

   • ss_sk avatar
    ss_sk @ Loretta 28/04/2011 16:06:43

    ...και Κουκουλόπουλο...και Τσιαρτσιώνη (πακέτο με τη χρηματοδότρα Τσιαρτσιώνινα αυτός). Δεν έχουμε παράπονο!

 2. enianos avatar
  enianos 28/04/2011 13:22:50

  Πέρα από την κωμικοτραγικη διάσταση των δηλώσεων και των πράξεων της ανωτέρω κυρίας, πρέπει να δούμε ποιανού και τι είδους συμφέροντα εκπροσωπεί ,γιατί δεν νομίζω να υπάρχει ανάλογο περιστατικό στα παγκόσμια χρονικά, υπουργός παιδείας να δρα τόσο φανερά εναντίον του Έθνους που της έκανε την τιμή να διευθύνει ένα από τα πιο βασικά του υπουργεία .

 3. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 28/04/2011 13:24:47

  Τις λέξεις "τσιγγάνικη" και "τσιγγανοχώρι" αναφορικά με τη Διαμαντοπούλου, τις χρησιμοποιείς για να μη χρησιμοποιήσεις τις... πιο διαδεδομένες και σε πιάσει ο νόμος Καστανίδη περί "εχθροπάθειας";

 4. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 28/04/2011 13:45:48

  Εξαιρετικό άρθρο.

 5. ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ 28/04/2011 14:27:54

  Φταίει η όποια καταγωγή της κυρίας ή οι παρέες και οι "λέσχες"; Μισό το άρθρο όταν δεν αναφέρει τους εντολείς της κυρίας...

  • MatrixRevolutionEra avatar
   MatrixRevolutionEra @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ 28/04/2011 23:01:31

   Δεν είναι λέσχες. Είναι "δεξαμενές σκέψης" κατά δήλωση της.

 6. GIORGOS_FILOS_VAGOY avatar
  GIORGOS_FILOS_VAGOY 28/04/2011 14:29:30

  ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ
  ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ
  ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

  • αντιλαικος avatar
   αντιλαικος @ GIORGOS_FILOS_VAGOY 28/04/2011 15:39:58

   εδω πετυχες διανα!
   ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.....
   (εγγυημενη ποιοτητα συμμετεχοντων για προοδο, αναπτυξη, πρωτοπορια... Ελεος!!!!!)

 7. Νίκος avatar
  Νίκος 28/04/2011 14:52:23

  Δεν με απασχολεί τόσο τι κάνει οι Διαμαντοπούλου και τα συμπαρομαρτούντα της. Με απασχολεί που δεν υπάρχουν επεμβάσεις ειδικά στο χώρο της παιδείας απο τις πατριωτικές δυνάμεις όπου ο νεοταξισμός έχει επιβληθείς με τον μαδύα του (ψευτο)προοδευτισμού και των δικαιωμάτων όλων, πλήν των Ελλήνων.
  Τι πρέπει να γίνει:

  1) Να αποκαλυφθούν και στιγματιστούν ΟΛΟΙ και όλες που χρηματίζονται απο ξένα υπουργεία εξωτερικών, άτομα και ΜΚΟ, που δήθεν κόπτονται για την "αλληλοκατανόηση" των λαών.
  2) Να ξεκινήσουμε ΠΟΛΕΜΟ (με την καλή έννοια φυσικα) εναντίον τους με δημοσιεύσεις, αναλύσεις και κυρίως παρεμβάσεις ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ, για να μην μπορούν να σταυρωσουν ευήκοον ους πουθενά
  3) Στα πανεπιστήμια, να κυκλοφορήσουμε φυλλάδια εφιστώντας την προσοχή φοιτητών και καθηγητών στους σκοπούς και τις δράσεις τους για να εξοστρακιστούν εν καιρώ.
  4) Στη παιδεία: Συνεχής πόλεμος με γράμματα και παρεμβάσεις πρακτικές. Για να μην μπρούν να σταθούν σε χλωρό κλαρί.

  5) Με την συμβουλή δικηγόρων, να βρούμε αν είναι ΝΟΜΙΜΕΣ οι πράξεις τους, ειδικά αυτών που χρηματίζονται απο έξω. Είμαι βέβαιος ότι κάπου έχουν παραβιάσει το Σύνταγμά μας.

  Και πολλά άλλα. Περιμένω προτάσεις πιο συγκεκριμένες και δουλεμένες.

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Επανελληνοποίηση της παιδείας μας επ' ουδενί δεν συνεπάγεται, όπως θα ισχυριστούν οι νεοταξικοί φασίστες των "ανθρωπινων διακαιωμάτων και της ανωτερώτητας των Δυτικών", το αυτιστικό κλείσιμο στον μοιραίο Ελλαδικό εαυτό μας ουτε και στον εξοστρακισμό του "ξενου", αλλά στην σωστή τοποθέτηση κάθε "ξενικού" στις σωστές του διαστάσεις. Πρέπει κάποτε να ξερριζώσουμε αυτή την πανούκλα του συμπλεγματισμού (της αίσθησης κατωτερώτητας) που η αλητ τόσα χρόνια εμφυσά στο Λαό. Ακραίο παράδειγμα, όπως μου είπε φίλος -ΟΧΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΣ- βιομήχανος είναι η χρήση λατινογραμμένων προϊόντων, που "πουλάν" καλύτερα παρά με ελληνικές πινακίδες. Δόξα τω Θεώ, οι περισσότεροι έχουμε ζησει και έξω, μερικοί πολλά-πολλά χρόνια, για να μπορούμε να ξεχωρίζουμε τον χυδαίο εθνικισμό απο τον πατριωτισμό και τους πληρωμένους νεοταξίτες απο αυτούς που έχουν απλά αντίθετη γνώμη αλλά δεν μάχονται υπερ ξένων συμφερόντων.

 8. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 28/04/2011 14:58:00

  ΤΣ...ΤΣ...ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...ΜΗΝ ΟΜΦΑΛΟΣΚΟΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΝΑΣΤΟΧΑΖΕΣΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ..ΘΑ ΣΑΣ ΜΑΛΩΣΕΙ ΚΙ ΕΣΑΣ Η Κ.;;; ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ...

 9. ιωάννης ο δέκατος avatar
  ιωάννης ο δέκατος 28/04/2011 14:58:43

  Είναι τυχαίο το γεγονός της αναφοράς σας στο τετράδιο εργασιών, της πόλης της Θεσσαλονίκης ως παράδειγμα για την πληθυσμιακή της σύνθεση το 1913;
  Ενδόμυχα εύχεσθε να γίνει εκ νέου πολυπολιτισμική η Θεσσαλονίκη;

  δεν καταλβαίνεις "ιωάννη ένατε" ότι παραπέμπει στους εβραίους;
  θέλει πολύ σκέψη για να το καταλάβεις

 10. Κοινὸς νοῦς avatar
  Κοινὸς νοῦς 28/04/2011 14:59:45

  Ἀπολαῦστε τὸ γλαφυρῶς γραμμένο βιογραφικὸ σημείωμα τῆς κυρίας Ὑπουργοῦ. Χάρμα.

  • Θετταλός avatar
   Θετταλός @ Κοινὸς νοῦς 28/04/2011 21:39:58

   Μου κάνει εντύπωση πως στο τέλος του βιογραφικού περί "Διεθνούς παρουσίας" δεν αναφέρει ότι συμμετέχει στις συνεδριάσεις της λέσχης των ισχυρών του πλανήτη.

 11. Dr3D avatar
  Dr3D 28/04/2011 15:02:45

  για του λόγου το αληθές, μπορείτε να το δείτε και μόνοι σας το βιβλίο της ιστοριας του λυκείου στον παρακατω συνδεσμο του παιδαγωγικού ινστιτουτου στη σελίδα 130:
  http://www.pi-schools.gr/download/lessons/history/lykeio/history_c_gen/math/sel_97_138.pdf

  Επίσης, συμφωνα με τον πρόλογο του βιβλίου το συγκεκριμένο κεφάλαιο (Ε) έχει γραφεί απο τον γνωστό ακαδημαικό καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνο Σβολόπουλο

 12. antanistimi avatar
  antanistimi 28/04/2011 15:05:53

  Στήν σελίδα 165 τό βιβλίο τής Τρίτης Λυκείου γράφει επίσης:
  ''η ευρωπαικη πορεια της κυπρου μπορει να κατοχυρωσει την ασφαλεια,την ευημερια και τα δικαιωματα ολων των πολιτων της,ελληνων και τουρκων.
  Ωστοσο, η παραλληλη προσπαθεια επιλυσης του κυπριακου μεσω του σχεδιου ΑΝΑΝ δεν κατεληξε σε επιτυχια, μετα την απορριψη του σχεδιου απο τα τρια τεταρτα των ελληνων κυπριων''

 13. aggelosview avatar
  aggelosview 28/04/2011 16:06:20

  Ιδού τρεις γλωσσικές εκφράσεις της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου, όπως τις κατέγραψε συνάδελφος στη «Δημοκρατία»: «Το χρέος είναι δυσθεόρατο, τόσο δυσθεόρατο, που ζει μόνο του». Ακόμη: «Εικονομάχοι εναντίον εικονοκλαστών». Και «Επί δικαίοις και αδίκοις». Για την πρώτη, τι να πει κανείς· προφανώς ήθελε η γυναίκα να πει δυσθεώρητο. Στη δεύτερη σίγουρα δεν πολυήξερε ότι οι έννοιες έχουν την ίδια σημασία. Και στην τρίτη είναι βέβαιο ότι αγνοούσε τη σωστή έκφραση που είναι «επί δικαίους και αδίκους» (Ματθ. Ε' 45).
  Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται στα κακά έως άθλια ελληνικά της υπουργού Παιδείας. Αν και κάποιος έπρεπε να την πιάσει απ' τ' αυτί και να τη στείλει σπίτι της. Είναι τουλάχιστον ενοχλητικό για την κοινωνία να παρακολουθεί την υπεύθυνη της Παιδείας μιας χώρας να υποπίπτει σε τόσο κραυγαλέα γλωσσικά ολισθήματα. Το υπόλοιπο
  http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=02/04/2011&s=apo-staseis&c=politikh
  To ΠΑΣΟΚ έχει γυρίσει την εκπαίδευση ακριβώς 30 χρόνια πίσω και εφαρμόζουν όλα όσα είχαν καταργήσει τη δεκαετία του '80. Πολύ ενδιαφέρον έχει πως ετοιμάζουν τα πρότυπα - πειραματικά σχολεία. Θα βάλουν διοικήσεις της αρεσκείας τους για 6 χρόνια με μονομερές δικαίωμα ανανέωσης θητείας. Θέλουν να ελέγξουν την ελίτ της εκπαίδευσης.

  • ΙΩΝΑΣ avatar
   ΙΩΝΑΣ @ aggelosview 28/04/2011 17:00:23

   Μήπως το σωστό είναι ? Έχω την εντύπωση ότι πρέπει να γίνει χρήση Γενικής πτώσεως. Am I right? (Όπως θα ρωτούσαν και οι αρχαίοι πρόγονοι της κυρίας υπουργού).

   • ΙΩΝΑΣ avatar
    ΙΩΝΑΣ @ ΙΩΝΑΣ 28/04/2011 17:04:22

    Μήπως το σωστό είναι ? Έχω την εντύπωση ότι πρέπει να γίνει χρήση Γενικής πτώσεως. Am I right? (Όπως θα ρωτούσαν και οι αρχαίοι πρόγονοι της κυρίας υπουργού).

    • ΙΩΝΑΣ avatar
     ΙΩΝΑΣ @ ΙΩΝΑΣ 28/04/2011 17:06:56

     Έχει παραληφθεί το ¨επί δικαίων τε και αδίκων¨ στο σχόλιό μου. Ίσως επειδή το τοποθέτησα μεταξύ αγκυλών. Συγνώμη που ταλαιπώρησα τα eyes σας.

     • aggelosview avatar
      aggelosview @ ΙΩΝΑΣ 28/04/2011 20:24:41

      Βρέχει επί δικαίους και αδίκους (και όχι: επί δικαίων και αδίκων).
      http://users.sch.gr/ikomninou/Common%20mistakes.htm

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ aggelosview 28/04/2011 23:56:44

   Η γυναίκα είναι αγράμματη ουσιαστικά και απλά πουλάει ένα δήθεν, μία μούρη. Είναι η προσωποποίηση της πασοκικής Ελλαδάρας του δήθεν. Και τη μούρη αυτή την απέκτησε με τις παλαιές, γνωστές και δοκιμασμένες μεθόδους, αρχής γενομένης με τον μακαρίτη τον Γεννηματά. Πασίγνωστα αυτά.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ aggelosview 28/04/2011 23:58:12

   Κατά τα άλλα, η Άντζελα Δημητρίου μας πείραξε, που στο κάτω-κάτω ποτέ της δεν παράστησε τη μορφωμένη.
   Το "εικονομάχοι εναντίον εικονοκλαστών" είναι όλα τα λεφτά!

 14. ο φιλόσοφος avatar
  ο φιλόσοφος 28/04/2011 16:35:45

  πολύ καλό όπως πάντα άρθρο με απόλυτα και τεκμηριωμένα στοιχεία. οι βουλευτές όλων των κομμάτων δεν έπρεπε να κουράζονται για να βρίσκουν θέματα αρκεί να παρακολουθούν το διαδύκτιο.

 15. enianos avatar
  enianos 28/04/2011 16:55:55

  Ο Θεοδωράκης είχε πει ότι στην Ελλάδα υπήρχαν δυο κόμματα, ώσπου μια μέρα ήρθε ένας γύφτος και έστησε στην μέση ένα τσαντίρι, ορθός τελικά το πασόκ είναι το κόμμα τους !

 16. kakos avatar
  kakos 28/04/2011 17:18:02

  ta eipe ola poli oraia o strange attractor

 17. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 28/04/2011 17:39:36

  ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΟΛΛΗΤΗ ΤΟΥΣ ΤΗ ΔΡΑΓΩΝΑ...΄΄ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ...΄΄ ΚΙ ΑΠΕΙΡΑ ΑΛΛΑ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΄΄ΚΥΡΙΑ΄΄...

 18. Ευμένης avatar
  Ευμένης 28/04/2011 20:17:29

  Στο μόνο που είναι ικανή η κ.Διαμαντοπούλου, είναι στο να διαστρεβλώνει την εθνική συνείδηση των σημερινών μαθητών και αυριανών Ελλήνων πολιτών. Αυτή η κυβέρνηση -συμπεριλαμβανομένης και της υπουργού (πρώην Εθνικής) Παιδείας- έχει μία "εχθροπάθεια", αλλά βασική. Την Ελληνοπάθεια. Έχει βαλθεί να μας εξοντώσει οικονομικά, κοινωνικά, πολιτιστικά, εθνικά, γλωσσικά κτλ
  Τα σχολεία με το ζόρι βρήκανε φέτος λεφτά το χειμώνα για πετρέλαιο θέρμανσης, κλείνουνε το ένα πίσω από το άλλο, τα τμήματα έχουνε 50% περισσότερους μαθητές για "οικονομία"- αλλά- τους χορηγήθηκαν διαδραστικοί πίνακες!! Αυτοί ήταν το μόνο πράγμα που έλειπε από τα Ελληνικά σχολεία...
  Αλλά όταν όλα τα παιδιά των Ελλήνων πολιτικών πηγαίνουν σε ιδιωτικά σχολεία και σπουδάζουν μόνο σε ξένα πανεπιστήμια, γιατί αυτοί να ενδιαφερθούν για τη δημόσια εκπαίδευση? Το αντίθετο, θα την διαλύσουν για να χαντακωθούν τα δικά μας παιδιά και να αναδειχτούν τα δικά τους...

 19. vardarskian avatar
  vardarskian 28/04/2011 22:22:05

  ευτυχώς θα αναλαβει ο Αρούλης και θα διορθώσει τα κακώς κείμενα!

 20. ern avatar
  ern 29/04/2011 01:51:59

  Εξόφθαλμα ξεφτιλισμένη τακτική.

  Αλλα δείτε ρε παιδιά. 20 χρόνια τώρα που ξεκίνησε η πλύση απο εποχή Σημίτη, πες, πες, πες, πολλά εχουν μείνει. Έχουμε γεμίσει αλαζονικούς φωστήρες αμφισβήτησης των πάντων και ακραίας ψευτοπροοδευτικίλας μέχρι θανάτου, όταν απο την άλλη μεριά μια βόλτα στην επαρχία αλλά και στα αστικά, θα πείσει ξέρω γω πως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που κάνουν ξόρκια και μάγια εν έτη 2011.

  Η Ελλάδα υπήρξε πάντοτε μια χώρα των άκρων, δυσκολευόμαστε πάρα πολύ να βρούμε ισορροπίες. Καταπιεσμένες γενιες που πάνε στο άλλο άκρο. Μετά βλέπουν το χάλι και πάνε πάλι πίσω. Και αυτό το πράμα μια ζωή. Πολύ οξύμωρα πράματα. Κουράζει...

  Εντάξει, την κατάσταση την ξέρουμε. Και την επέτρεψε και ο μέσος έλληνίσκος με την σκανδαλώδη ανοχή του. Δεν ξέρω αν υπάρχει επιστροφή πλέον.Έχουμε μπει στο παιχνίδι για τα καλα.

  Πάντα βαριόμουν το παπαγαλία και το σχολείο, αλλά γαμώτο, χαίρομαι που δεν είμαι μαθητής του σήμερα.

 21. η τσούχτρα avatar
  η τσούχτρα 29/04/2011 02:52:13

  ΕΥΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

 22. Akrivodikaios avatar
  Akrivodikaios 29/04/2011 19:15:06

  Η ιστορία που την ήθελε ως ευρωβουλευτίνα να προτείνει την μετατροπή των ελληνικών χαρακτήρων σε λατινικούς (κατά τα πρότυπα της εξευρωπαίκευσης της τουρκικής γλώσσας) ισχίει ή πρόκειται για παραπληροφόρηση που ξεκίνησε από την πρότασή της για επισημοποίηση της αγγλικής ως δεύτερης;

 23. Rodia avatar
  Rodia 02/05/2011 03:38:12

  ωραιοτατο ποστ!
  Με την ευκαιρια σημειωνω οτι τα χωρια με τουρκικες (ή αλλες) ονομασιες μετονομαστηκαν μετα τον Β'Π.Πόλεμο. Σχετικα προσφατα δλδ. Μερικα γλιτωσαν, όπως π.χ. τα Σπάτα.
  Λιόπεσι, Μπογιάτι, Σαραμσακλή, Καρατζόβα, κλπ, άλλαξαν ονοματάκι! ;)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.