#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/09/2012 07:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

To «πραξικόπημα», ο γαλατάς, ο Ψυχάρης και τα παιχνίδια με τη ΔημοκρατίαΠαλιά λέγαμε φοβούμενοι πραξικοπήματα και τανκς στους δρόμους: «Αν κάποια μέρα χτυπήσει πολύ πρωί το κουδούνι δε θα είναι ο γαλατάς». Η φράση υπονοούσε ότι θα ήταν κάποιος ασφαλίτης, μιας Χούντας που θα «μάζευε» όλους τους αντιπάλους της, όπως έκανε εκείνο το ωραίο απριλιάτικο πρωί του 1967 όταν στους δρόμους της Αθήνας ακούστηκαν οι ερπύστριες.

Έπειτα από το δημοσίευμα του σημερινού Κυριακάτικου Βήματος, θα μπορούμε κάλλιστα να λέμε ότι «αν χτυπήσει το κουδούνι πολύ πρωί δε θα είναι ο γαλατάς (αφού οι γαλατάδες δεν υπάρχουν πιά, τους ...πάτησε η Τρόικα) αλλά ο Ψυχάρης»

Διότι τι άλλο θα μπορούσε να πει κανείς για ένα ρεπορτάζ που μπάζει από παντού για ένα πραξικόπημα «οπερέτα» που δεν έγινε ποτέ γιατί η τότε κυβέρνηση Παπανδρέου το κατάλαβε και «θωράκισε» τη δημοκρατία.

Το πρώτο θέμα του «δημοκρατικού» Βήματος λοιπόν περιγράφει το πώς αποφύγαμε το πραξικόπημα. Το ρεπορτάζ χωρίς προς το παρόν να έχει στοιχεία αδειάσειστα, μπλέκει την υπόθεση των αποδοκιμασιών στο πρόσωπο του Κ. Παπούλια πέρυσι στη Θεσσαλονίκη στις 26 Οκτωβρίου, ένα σχέδιο Ευέλπιδων να παρελάσουν χωρίς να τους έχει δοθεί η άδεια και κάποιες πληροφορίες από αξιωματικό ακροδεξιών πεποιθήσεων για να αναλάβουν την εξουσία στρατιωτικοί οι οποίοι θα επανέφεραν την τάξη.Μιλά για επαφές στρατιωτικών με πολιτικούς, για μια άσκηση στο Κιλκίς, για τις πληροφορίες που μετέφερε η ΕΥΠ στον Παπανδρέου, για το ρόλο του Φραγκούλη Φράγκου, τότε Α’ ΓΕΕΘΑ, και για τις ξαφνικές αποστρατείες που αποφάσισε ο τότε υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης την 1η Νοεμβρίου, λίγες ημέρες πριν αναλάβει ο Παπαδήμος.

Να θυμίσουμε ότι εκείνη την περίοδο είχαν πράγματι ακουστεί διάφορα σενάρια, ακόμη και από σοβαρούς πολιτικούς, αλλά και αν-εγκέφαλους θεωρητικούς της από δω πλευράς, ωστόσο, αντιμετωπίστηκαν ως γελοιότητες που δεν έχρηζαν περαιτέρω εξήγησης. Ήταν σενάρια, κάτι σαν τους Ελοχίμ του Λιακόπουλου ή τις καταγγελίες ότι μας… ψεκάζουν. Παρ’ όλα αυτά, 11 μήνες μετά η… έγκυρη εφημερίδα του… έγκυρου Ψυχάρη προκαλεί σοκ στην κοινή γνώμη με το δημοσίευμά του. Και μάλιστα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή όπου από τη μια η οικονομία είναι στην κόψη του ξυραφιού κι από την άλλη, η σκανδαλολογία με τις λίστες έχει κάνει άνω κάτω το πολιτικό σύστημα.

Ασφαλώς ένα τέτοιο δημοσίευμα αυτή την περίοδο επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το πολιτικό τοπίο. Αν ήταν απλά ένα ρεπορτάζ για να πουλήσει ο Ψυχάρης περισσότερα φύλλα θα το καταλαβαίναμε. Όμως σίγουρα είναι κάτι παραπάνω και χρήζει προσοχής. Γιατί μια τέτοια σκοπιμότητα αυτή τη στιγμή; Ποιους εξυπηρετεί και ποιους πλήττει;

Τα ερωτήματα είναι πολλά και ορισμένα κάνουν το ρεπορτάζ να μπάζει από παντού. Κατ’ αρχάς η αποστράτευση των κ. Φράγκου και Ελευσινιώτη αλλά κι άλλων στρατιωτικών φανταζόμαστε ότι έγινε είτε διότι μπορεί να υπήρχαν υπόνοιες εμπλοκής τους είτε επειδή κοιμούνταν ενώ κάποιοι στο στράτευμα ετοίμαζαν πραξικόπημα.

Πώς όμως οι αποστρατευμένοι αξιωματικοί λίγους μήνες μετά έγιναν υπουργοί; Πώς δηλαδή ο κ. Φράγκος έχει υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο κ. Ελευσινιώτης υπηρεσιακός ΥΦΕΘΑ; Είναι άξιο απορίας.

Από την άλλη, οι πρωταγωνιστές του υποτιθέμενου πραξικοπήματος ζουν, ο Παπανδρέου, ο Μπεγλίτης, οι στρατιωτικοί είναι όλοι εδώ και μπορούν να μας πουν αν όντως υπάρχει σοβαρότητα στο δημοσίευμα. Ήδη, οι πρώτες αντιδράσεις είναι έντονες. «Στοιχεία περί επικείμενου πραξικοπήματος δεν είχαν περιέλθει σε γνώση του τότε πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο του κ. Παπανδρέου και υπενθυμίζεται ότι, ανάλογες πληροφορίες είχαν δει το φως της δημοσιότητας τον Νοέμβριο του 2011 σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ και είχαν διαψευστεί.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «στόχος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήταν η διασφάλιση της ικανότητας, της δυνατότητας και της αποτελεσματικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων να υπερασπίζονται τη χώρα και να εμπεδώνουν το αίσθημα της ασφάλειας στον Ελληνικό λαό».

Επιπλέον, τονίζεται ότι «οι περσινές κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, έγιναν με βάση τα προβλεπόμενα και τη νομιμότητα και διασφάλιζαν το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο πάντα της αποστολής τους, όπως καθορίζεται από το Σύνταγμα και τους νόμους, με σεβασμό στις αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας».

Ο δε νυν υπουργός Άμυνας, Π. Παναγιωτόπουλος δήλωσε:  «Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι προσηλωμένες στο καθήκον που τους έχει τάξει το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Ελληνικός Λαός: να διασφαλίζουν και να κατοχυρώνουν την Εθνική Ανεξαρτησία, την Κυριαρχία και την Εθνική Ακεραιότητα της χώρας. Όλα τα άλλα είναι εκτός πραγματικότητας…».

Από την πλευρά της η ΕΥΠ διαψεύδει ότι έδωσε πληροφορία περί πραξικοπήματος στον τότε πρωθυπουργό.

Αυτά ως προς τις αντιδράσεις, όμως, θα πρέπει να τονίσουμε και ορισμένα άλλα θέματα που έχουν τη σημειολογία τους.

Κατ΄αρχάς την ίδια ημέρα που δημοσιεύονται τα περί πραξικοπήματος, το Βήμα και συγκεκριμένα το περιοδικό της εφημερίδας έχει αφιέρωμα – αγιογραφία στον Αντώνη Σαμαρά. Και είναι χαρακτηριστικό ότι τον τελευταίο καιρό το Συγκρότημα έχει κάνει μεγάλη στροφή προς τη ΝΔ και γενικά στην κυβέρνηση την οποία στηρίζει όσο δεν πάει άλλο. Τι είναι αυτό; Αυτοί που κάποτε άκουγαν Σαμαρά κι άλλαζαν δρόμο τώρα τον προσκυνάνε; Και σίγουρα δεν έχει σχέση ο γιος του κ. Ψυχάρη, Ανδρέας που είναι βουλευτής της ΝΔ. Κάτι άλλο κρύβεται πίσω από τη στροφή, ας το βρουν αυτοί που πρέπει.

Επίσης, ένα τέτοιο δημοσίευμα που έρχεται αυτή τη στιγμή ασφαλώς προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη αναταραχή στο πολιτικό σύστημα αλλά και στις ήδη σε νευρικό κλονισμό Ένοπλες Δυνάμεις. Ποιος άραγε είναι ο σκοπός της πρόκλησης αναταραχής; Ποιοι παίζουν με το πολίτευμα και τους θεσμούς;

Και είναι τυχαία άραγε όλα τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών και το γενικότερο κλίμα πολιτικής παρακμής;

Διαπλεκόμενα Μέσα Ενημέρωσης εμφανίζονται διαπρύσιοι κήρυκες της διαφάνειας και της κάθαρσης όταν είναι σε όλους γνωστό ότι εξυπηρετούν επιχειρηματικά συμφέροντα. Παλιά εκδοτικά τζάκια όπως το Βήμα έρχονται σε αντιπαράθεση με νέους εκδότες που θέλουν μερίδιο στην πίτα της εξουσίας αλλά και σε νέους επιχειρηματίες που βάζουν λεφτά σε καινούργια Media Group που άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους.

Και στο βάθος, η μοιρασιά της δημόσιας περιουσίας, η ενέργεια, τα δημόσια έργα, τα κρατικά ακίνητα, ο ΟΠΑΠ, τα πετρέλαια.

Σκεφτείτε μόνο: Είναι τυχαίος ο πόλεμος που άνοιξε ακόμη και μεταξύ συνεργατών όπως ο Ψυχάρης και ο Βαρδινογιάννης; Είναι τυχαίο ότι στο παρασκήνιο παίζονται πολύ ύποπτα παιχνίδια με τα οπλικά συστήματα της χώρας; Είναι τυχαίο ότι ο αμερικανικός παράγοντας στηρίζει αναφανδόν την Ελλάδα ενώ κάποιοι Ευρωπαίοι την πολεμάνε;

Δεν ξέρουμε, μπορεί όλα αυτά να είναι σενάρια, σκόρπιες εικόνες από τις τελευταίες ημέρες της Πομπηίας. Και βλέπουμε ότι δεν υπάρχει καμιά σταθερά, οι εχθροί γίνανε φίλοι και οι φίλοι εχθροί. Ποιος το φανταζόταν ο Ψυχάρης να στηρίζει Σαμαρά, ο Κουρής τον Αλέξη Τσίπρα και ο Μπόμπολας ένα πολιτικό «πτώμα» όπως ο Βενιζέλος ή έναν πρόθυμο σε όλα, όπως ο Κουβέλης;

Το «πραξικόπημα» του Βήματος θα αποδειχθεί στο μέλλον τη σκοπιμότητα έχει. Όπως και θα βγουν στο φως όλα τα παιχνίδια που παίζονται στο πολιτικό προσκήνιο σε σχέση με τις σχέσεις με την δημοσιογραφική εξουσία. Ποιος δηλαδή συνομιλεί με ποιον, ποιος δίνει γραμμή και ποιος «αποκαλύπτει» ή διαρρέει σκόπιμα υποθέσεις και σκάνδαλα.

Αυτό όμως που θα πρέπει και πάλι να τονίσουμε, διότι το έχουμε ξανακάνει, είναι ότι τα παιχνίδια που παίζονται με τη Δημοκρατία είναι πολύ σοβαρά και επικίνδυνα. Κουτσή, στραβή, ημιτελής, είναι Δημοκρατία και στο χέρι των πολιτών είναι να την κάνουν καλύτερη και να τη διαφυλάξουν. Αφού πρώτα αποτρέψουν τα επικίνδυνα παιχνίδια του παρασκηνίου.

Αριστερός Ψάλτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. spirtoylis avatar
  spirtoylis 30/09/2012 07:21:41

  εισαι κρυπτοχρυσαυγιτης
  πως ειναι δυνατο να κατηγορεις εναν θεσμο οπως ο κος ψυχαρης που προσπαθει να διαφυλαξει την μπασταρδοκρ...εεμμ την δημοκρατια τους /μας

 2. Nelson avatar
  Nelson 30/09/2012 07:52:34

  Ειδικός δεν είμαι αλλά υπάρχει και πιό απλή εξήγηση της σκοπιμότητας. Τον τελευταίο καιρό γίνεται της διαπλοκής το κάγκελο όπως έχει γραφεί και σε άλλο άρθρο. Το κύρος των πολιτικών έχει τρωθεί. Καλό λοιπόν τους κάνει η υπενθύμιση ότι ο πραγματικός εχθρός της Δημοκρατίας ήταν και είναι οι ΕΔ. Αλλωστε κι ο ΓΑΠ για τον ίδιο λόγο επικαλέστηκε κίνδυνο πραξικοπήματος τότε. Στο defencenet υπάρχει συγκλονιστικός διάλογος μεταξύ Χρονόπολου και Γεωργιόπουλου που περιγράφει σπαρταριστά γιατί έγιναν τότε οι αποστρατείες. Φυσικά με εντολή ΓΑΠ για να στηριχθεί η θεωρία του πραξικοπήματος. Μ' αυτά και μ'αυτά τα νεύρα των Στρατιωτικών έχουν γίνει τσατάλια, γιατί όχι μόνο τους κουρεύουν συνέχεια τις αποδοχές, συνεχίζουν να λασπολογούν και να τους απαξιώνουν όπως έκαναν κι ο Μπεγλίτης με τον Βενιζέλο.

  • voi8ate kaloi mou an8ropoi avatar
   voi8ate kaloi mou an8ropoi @ Nelson 30/09/2012 16:00:01

   Καλό λοιπόν τους κάνει η υπενθύμιση ότι ο πραγματικός εχθρός της Δημοκρατίας ήταν και είναι οι ΕΔ

   Ο πραγματικός εχθρός της Δημοκρατίας είναι τα κοινοβούλια να υποτάσσονται στις ορέξεις των Τραπεζιτών και των οικονομικά ισχυρών .

 3. Michail avatar
  Michail 30/09/2012 08:46:17

  Α. Η σκοπιμότητα είναι οφθαλμοφανης .....Η ολη παρουσιαση στηρίζει τα κόμματα της κυβέρνησης και δημιουργεί τέτοιο κλίμα στις ΕΔ για να καμφθουν οι αντιδράσεις για την περικοπή των ειδικών μισθολογιων.Προσπαθουν να μειώσουν στο ελάχιστο τις διαμαρτυρίες τους.

 4. Michail avatar
  Michail 30/09/2012 08:55:27

  Α. Είναι προφανή τα κίνητρα .Το αρθρο θέλει να αφαιρέσει απο τις ΕΔ το δικαίωμα της διαμαρτυρίας για τις περικοπές που έρχονται με τα νέα μέτρα και να στηρίξει τα κόμματα της κυβέρνησης φυσικά.

 5. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 30/09/2012 09:16:03

  Και αυτή η αθλιότητα της πασοκοσυμμορίας ,τελικά πέρασε στο ντούκου.
  Εκείνο που έχει συνέπειες και ορατό αποτέλεσμα είναι η ταυτιση του Σαμαρά
  με το παχύδερμο βενιζέλο στην ατιμωρησία των υπαιτείων της οικονομικής καταστροφής.

 6. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 30/09/2012 09:22:22

  Μήπως θά ήταν καλύτερα νά βρεθεί η λίστα τής κας Λαγκάρντ νά τελειώνει η φάρσα;

  • armageddon avatar
   armageddon @ ειδωλοκλάστης 30/09/2012 12:36:09

   Μήπως είναι καλύτερα να έρθει ο Χριστοφοράκος στην Ελλάδα?

 7. alexei avatar
  alexei 30/09/2012 09:51:27

  οι στρατιωτικοι δεν κανουν πραξικοπημα διοτι δεν πληρωνονται αρκετα και δε θελουν να κανουν υπερωριες

  μην κοιτας που παλαιοτερα καποιοι καναν πραξικοπημα και πεθαναν ξεβρακωτοι, οι σημερινοι δεν κανουν βημα αν δεν ειναι να κονομησουν εκτος εδρας/παραμεθωριου κλπ

  • Κριτική Σκέψη avatar
   Κριτική Σκέψη @ alexei 30/09/2012 22:50:14

   Πάω ένα στοιχηματάκι ότι εσύ πρέπει να υπηρέτησες κάπου στο λεκανοπέδιο!!!!! Κάνω λάθος? ΕΕΕ?

 8. Mara avatar
  Mara 30/09/2012 10:11:08

  Πάντως η δήλωση του Πάνου Παναγιωτόπουλου, θυμίζει την δήλωση του Παναγή Παπαληγούρα το ....΄67, λίγο πριν τον δέσουνε....

 9. afroditi kan avatar
  afroditi kan 30/09/2012 10:14:03

  Τελειωστε τωρα ολα αυτα τα φασιστικα χουντικα αποβρασματα που ξαφνικα βγηκαν στην επιφανεια πριν μεγαλωσουν. Ειναι προσβλητικο να υπαρχουν Ελληνες που να θελουν πραξικοπηματα αντι για εκλογες. Αν τους αφησει η κυβερνηση να αλωνιζουν και να συνεχισουν την πλυση εγκεφαλου με εθνικιστικες κορωνες στο λαο, η κατασταση θα βγει εκτος ελεγχου. Την δημοκρατια θα την διασωσουμε μεσα απο την ιδια την πολιτικη και δε θα επιτρεψουμε σε κανεναν μεγαλομανη τρελο να μας μετατρεψει σε τριτοκοσμικη χωρα με τανκς.

  • Nelson avatar
   Nelson @ afroditi kan 30/09/2012 10:55:11

   Για πιά φασιστικά και χουντικά αποβράσματα μιλάτε κυρία μου; Μήπως έχετε κι εσείς τις ίδιες πηγές με τον Ψυχάρη; Το Βήμα σήμερα έχει εστιάσει στον Στρατηγό Φράγκο. Να σας θυμίσω ότι ο κ. Φράγκος ήταν ΥΕΘΑ επί κυβερνήσεως Παπαδήμου. Όσο για τον νυν ΥΦΕΘΑ επιλογή της κυβέρνησης Σαμαρά, ήταν τότε ΑΓΕΝ (παραμονές του "πραξικοπήματος"). Θα σας συμβούλευα να διαβάζετε κι άλλα έντυπα κι όχι μόνο το ΒΗΜΑ. Αναφορικά με την διάσωση της δημοκρατίας από τους νυν πολιτικούς, επιτρέψτε μου να έχω σοβαρές επιφυλάξεις τόσο για την ικανότητα των τελευταίων όσο και για το ήθος και νομιμότητά τους. Εγώ στις λίστες του ΣΔΟΕ δεν είδα Στρατιωτικούς. Καλημέρα σας...

  • stamoschios avatar
   stamoschios @ afroditi kan 30/09/2012 12:25:19

   Παράκλησις προς τη φιλτάτη afroditi kan να επιδεικνύει τη δέουσα και ενδελεχή προσοχή στην αναγραφόμενη επί του κυτίου ημερομηνία λήξεως των φαρμάκων που λαμβάνει.

 10. Ίωνας avatar
  Ίωνας 30/09/2012 10:14:25

  Το πρόλαβε ο Γιώργος το πραξικόπημα και μας έσωσε, τώρα θα ήμασταν σκλαβωμένοι.Πόση μπούρδα και πόσο ψέμα θα αντέξουμε ακόμα;Αλήθεια ποιος πιστεύει ότι υπάρχουν αξιωματικοί στον Ε.Σ. που μπορούν ή έχουν να μην πω τι, να κάνουν πραξικόπημα;Είναι τόσο βολεμένοι που ασχολούνται μόνο με τις μεταθέσεις τους και τα μισθολογικά τους.

 11. δουρικός avatar
  δουρικός 30/09/2012 10:38:21

  εκεί είναι το θέμα;
  μήπως όλο το νόημα είναι "μνημόνιο ή τανκς";
  μήπως μια χαρά βολεύει την κυβέρνηση αυτό το δημοσίευμα;

 12. Μ.Γ avatar
  Μ.Γ 30/09/2012 10:54:20

  Το ... νερο του Καματερου, το ρεπορταζ απο την επισκεψη του Ερντογαν (που δεν εγινε ποτε) και τωρα το .... πραξικοπημα που προλαβε ο ΓΑΠ. Ε, αμα εισαι "εγκριτη" εφημεριδα ξερεις απο τετοια. Σαν δεν ντρεπονται. Η εξηγηση βεβαια για την τωρινη αθλιοτητα ειναι απλη : Ας τρομοκρατησουμε τον κοσμο, ωστε να το βουλωσει και να περασουν τα νεα "σωτηρια" μετρα .

 13. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 30/09/2012 10:56:16

  Μπουρλότο στους ΨυχαροΜπομπολοΚουρήδες εκβιαστές, περιφρόνηση και τιμωρία στους εθνικούς λακέδες και τις συμμορίες τους. Υπάρχει πια κανείς τόσο ...αθώος, ευκολόπιστος και αφελής που να τους εμπιστεύεται; Υπάρχει σήμερα διαθέσιμος κάποιος τόσο ανέντιμος που να καταδεχτεί συνάφεια και υποστήριξη μετ΄αναλόγων ανταλλαγμάτων; Ύποπτες συνδιαλλαγές, δοσοληψίες, κλεψιές και φαγοπότια εις βάρος των κορόϊδων, υπήρξαν πάντα η μόνη ειδικότης τους !!!!! Διαθέτουν βεβαίως ευλύγιστη και επιδέξια τεράααααστια ...γλώσσα, αλλά τη χρησιμοποιούν ενίοτε για να ναρκώνουνε το ...ανύποπτο θύμα τους, λίγο πριν έρθει η ώρα να το κατασπαράξουν.... ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΤΟΣΟ ΑΝΩΡΙΜΗ ΕΥΠΙΣΤΙΑ, ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ....ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ !!!!!!
  http://www.youtube.com/watch?v=XIR5Wf2imI4&feature=related
  ΑΝΕΜΟΛΟΓΙΟ
  Στίχοι: Κώστας Τριπολίτης
  Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος

  Έβγαλε βρώμα η ιστορία ότι ξοφλήσαμε
  Είμαστε λέει το παρατράγουδο στα ωραία άσματα
  Και επιτέλους σκασμός οι ρήτορες πολύ μιλήσατε
  Στο εξής θα παίζουμε σ' αυτό το θίασο μόνο ως φαντάσματα

  Κάτω οι σημαίες στις λεωφόρους που παρελάσαμε
  Αλλάξαν λέει τα ανεμολόγια και οι ορίζοντες
  Μας κάνουν χάρη που μας ανέχονται και που γελάσαμε
  Τώρα δημόσια θα 'χουν μικρόφωνο μόνο οι γνωρίσαντες

  Βγήκαν δελτία και επισήμως ανακοινώθηκε
  Είμαστε λάθος μες στο κεφάλαιο του λάθος λήμματος
  Ο σάπιος κόσμος εκεί που σάπιζε ξανατονώθηκε
  Κι οι εξεγέρσεις μας είναι εν γένει εκτός του κλίματος

  Δήλωσε η τσούλα η ιστορία ότι γεράσαμε
  Τις εμμονές μας περισυλλέγουνε τα σκουπιδιάρικα
  Όνειρα ξένα αλλά και αλλότρια ζητωκραυγάσαμε
  Τώρα εισπράττουμε απ' την εξέδρα βροχή δεκάρικα

  Ξέσκισε η πόρνη η ιστορία αρχαία οράματα
  Τώρα για σέρβις μας ξαποστέλνουνε και για χαμόμηλο
  Την παρθενιά της επανορθώσαμε σφιχτά με ράμματα
  Την κουβαλήσαμε και μας κουβάλησε στον ανεμόμυλο

 14. Aris. A avatar
  Aris. A 30/09/2012 11:02:05

  Αυτά τα θέματα βρίσκει και έχει βουλιάξει κυκλοφοριακά η εφημερίδα του.

  Ο άνθρωπος και το συγκρότημα που εκπροσωπεί έκαναν καριέρα πουλώντας δημοκρατικοφροσύνη.

  Από εκεί βγήκαν τα κότερα οι μυθικές περιουσίες και τα λοιπά.

  Και επειδή ψιλοτελειώνει το παραμύθι της δημοκρατικής παράταξης που μας πούλαγαν επί δεκαετίες είπαν να το ξαναλουστράρουν μπας και το σώσουν.

 15. ELIAS.K avatar
  ELIAS.K 30/09/2012 11:06:41

  Πραγματικά μονο και μονο η υπουργοποίηση των Φραγκου και Ελευθεριωτη λίγους μήνες μετα [με την σύμφωνη γνωμη εκείνων που - υποτίθεται - οτι τους ξήλωσαν νωρίτερα] κανει το "ρεπορταζ" του Βηματος να μοιαζει με μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας. Η ιδια η ιστορια του συγκροτήματος δειχνει τους λόγους της "φιλο-Σαμαρικής" στροφή της φυλλαδας. Σφιγκτος εναγγαλισμός με την εξουσια δεκαετίες τώρα για τα "οργανα" της Κ.Ε του ΔΟΛ. Τωρα αισθάνονται το εδαφος να χανεται κατω απο τα πόδια τους. Η καταρευση του ΠΑΣΟΚ [δυσκολα θα βρισκεται στην επόμενη Βουλη] τους εχει αποδιοργανώσει. Πιανονται λοιπόν - με αγαρμπο τρόπο ειναι αλήθεια - απο τον λαιμό του Σαμαρα, για να ..... γκρεμιστούν μαζί του! Τεραστιος ο πανικός, τεραστια και η ξεφτίλα. Στο φύλλο της Κυριακης "επιτυνχανουν" ταυτόχρονα τον εξευτελισμό τους, την ανάδειξη του Forest G.A.P σε σωτήρα της δημοκρατιας και την αγιοποίηση του Antonio J.Norris. Το βασικότερο όμως ειναι οτι επιδιωκουν την τρομοκρατηση του λαού. Να καταπιεί και τα νεα μέτρα. Να μην πλυμμηρίσει την πλατεια Συνταγματος και το κέντρο της Αθήνας. Να μην τους πεταξει απο το κοινοβούλιο στα σκουπίδια.

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ ELIAS.K 30/09/2012 14:19:24

   ...Aυτός ο τρομοκρατημένος πιά λαός !!!!! Πόσο τρομοκρατημένος δικαιούσαι να παρουσιάζεσαι όταν καταστρέφεται η ζωή σου, εκπατρίζονται βιαίως τα παιδιά σου και εξευτελίζεσαι σε καθημερινή βάση; ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ;;; ΕΝΑ ΑΝΟΗΤΟ ΤΣΟΥΡΜΟ ΤΖΑΜΠΑΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ; ΕΝΑΣ ΟΧΛΟΣ ΑΠΟΝΕΥΡΩΜΕΝΩΝ ΕΡΠΟΝΤΩΝ ΔΙΑΚΟΝΑΡΑΙΩΝ; ΕΝΑ ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΜΕΝΟ ΠΕΙΘΗΝΙΟ ΚΟΠΑΔΙ; ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΠΙΑ ΣΑΝ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ...... ΟΣΟ ΕΡΠΕΤΕ ΩΣ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΣ ΔΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΞΕΓΕΙΡΕΣΤΕ, ΤΙΠΟΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΕ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ, ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΡΑΓΙΑ.

 16. charulisN avatar
  charulisN 30/09/2012 11:11:50

  Ας σοβαρευτούμε. Φυσικά και δεν τίθεται ζήτημα για πραξικόπημα και άλλες ανοησίες. Αυτό το γνωρίζουν και αυτοί που τα γράφουν, αλλά και αυτοί που τα διακινούν όπως και την επικινδυνότητα αυτών που διακινούν ως ψευδείς ειδήσεις, παράλληλα είναι γνωστός ο ρόλος τους "συγκροτήματος" από τη δεκαετία του ’60.
  Άρα από που προκύπτει αυτή η συζήτηση. Θα ρισκάρω να πω το εξής.
  Υπάρχει προσωπική κόντρα με το Φράγκο Φραγκούλη τον πρώην Α ΓΕΣ αλλά και τέως υπουργό Άμυνας στη τελευταία υπηρεσιακή αλλά και της σχέσης που είχε και έχει με τον Αντώνη Σαμαρά.
  Γιατί υπάρχει αυτή η κόντρα;
  1ο Διότι πιστεύω ότι είναι ο άνθρωπος που ενημερώνει διακριτικά τον πρωθυπουργό για τους εναλλακτικούς τρόπους ενίσχυσης των ΕΔ της χώρας χωρίς να επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός (βλέπε άρματα μάχης, οχήματα μεταφοράς όπως και Jet F15 για τα τελευταία ενδιαφέρεται και το Ισραήλ).
  Το αστείο είναι ότι ακόμα δεν βρίσκουν (;) τρόπο να καλύψουν το κονδύλι της μεταφοράς τους (5 εκατ. Ευρώ)! διότι δεν το αντέχει ο προϋπολογισμός.
  Υπάρχει και το κλασικό που διακινούν τα παπαγαλάκια και οι εκπρόσωποί τους –μας δίνουν υλικό για πέταμα για να μας δέσουν και να αγοράζουμε ανταλλακτικά- λες και τα καινούργια και πανάκριβα θα μπουν στη βιτρίνα και δε χρήζουν ανταλλακτικών.
  2ο Είχε πάρει πρωτοβουλίες για τη δημιουργία αντιαρματικής προσπέλασης (τάφρου) στη περιοχή του Έβρου κάτι για το οποίο ήταν ενήμερος και ο Βενιζέλος όταν ήταν υπουργός Άμυνας.
  Όλα αυτά ανησυχούν τους εκπροσώπους των εταιριών διακίνησης και πώλησης αμυντικού υλικού, οι οποίοι βλέπουν τα ταμείο να λιγοστεύει. Δεν μπορούν να εκβιάζουν τις τράπεζες με δάνεια. Δεν έχουν εφοπλιστές (βλέπε Ρέστης) για να «αρμέγουν» το εκδοτικό ψώνιο τους. Η μοναδική πηγή εσόδων τους είναι οι σχέσεις με ευρωπαϊκές αμυντικές και όχι μόνο εταιρείες καθώς και η παρασκηνιακή τους κόντρα στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη!

 17. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ 30/09/2012 12:23:06

  Μεταφέρω αυτό που σχολίασα χθες στις 17.30 σε άλλο μπλογκ για το ίδιο θέμα. «Κάποιος κυβερνητικός ή κομματικός (Πασόκος) παραπληροφορητής πέταξε τομάτα σάπια στον ΔΟΛ και εσείς στο ………. (το μπλογκ) την κόψατε σαλάτα. Καλή σας όρεξη. Πάντως εμείς δεν θα συνφάγουμε. Αν όλοι αυτοί οι ανώτατοι που αποστρατεύθηκαν και τους αναφέρετε βγουν και σας αρχίσουν στο ψιλό γαζί εσάς και το κάθε κομματικό στέλεχος να μην διαμαρτυρηθείτε. Άλλοι ήταν οι λόγοι της αλλαγής στην ηγεσία των Ε.Δ. Καμία σχέση με προετοιμασία πραξικοπήματος. Έτοιμοι αν χρειαστεί και να πεθάνουν μαχόμενοι όποιον εχθρό του έθνους τους είναι όλοι οι στρατιωτικοί και οι πολίτες σε όλες της χώρες της Γης. Κορόιδα να σαπίσουν σε κάποια κελιά για να μαζέψουν και να διορθώσουν τα άθλια και ασυμμάζευτα των πολιτικών δεν υπάρχουν πια στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ακόμη και οι ανατολικοί στρατοκράτες γείτονες αρχίζουν να αποβάλλουν παρωχημένες νοοτροπίες Στο νυχτερινό δελτίο του MEGA να υποθέσω ότι θα γίνει αναφορά; Θα έχουν εφοδιαστεί τουλάχιστον με μαχαιράκια και πιρουνάκια για να συνφάγουν την σαλάτα; Κρίμα που Σάββατο σήμερα δεν θα προλάβαινε πρώτος ο κ. Ευαγγελάτος να το παρουσιάσει ως πρώτο και μέγα θέμα στην ενημερωτική απογευματινή εκπομπή του στο ΣΚΑΥ. Και πάλι κρίμα που έσκασε το λάστιχο και δεν προλάβαμε.

 18. armageddon avatar
  armageddon 30/09/2012 12:38:40

  Φίλη Αφροδίτη η Ελλάδα μετατρέπεται σε Τρικοκοσμική χώρα δίχως τάνκς ,γιατί αυτά δε μπορούν να κινηθούν λόγω έλλειψης ανταλλακτικών.

 19. Στέφανος avatar
  Στέφανος 30/09/2012 12:50:01

  Το "Βήμα" δεν ήταν που πριν 10 μήνες μιλούσε για φιλοχουντικά συνθήματα στη Σ.Σ.Ε. ,για Ευέλπιδες που υμνούσαν την 21η Απριλίου κτλ.;Η συγκεκριμένη εφημερίδα έχει φαίνεται ειδίκευση στην "αποκάλυψη" ακροδεξιών συνομοσιών, σταγονιδίων στο στράτευμα, πραξικοπημάτων που ήταν να γίνουν αλλά δεν έγιναν . Τι να εξυπηρετούν άραγε τέτοιου είδους αποκαλύψεις παραμονές της ψήφισης των νέων μέτρων. Περίεργα πράγματα.....

 20. kapar13 avatar
  kapar13 30/09/2012 12:52:08

  Το νέο "διακύβευμα" (μετά το "ή μνημόνιο ή δραχμή") είναι το:
  Ή μνημόνιο ή τανκς!
  Αρχίζουν τα στοιχήματα για το μεθεπόμενο:
  1) Ή μνημόνιο ή πυρηνικός όλεθρος.
  2) Ή μνημόνιο ή εισβολή εξωγήινων.
  3) Ή μνημόνιο ή οι Τούρκοι θα πάρουν το μισό Αιγαίο.
  4) Ή μνημόνιο ή οι σύμμαχοί μας θα δώσουν τη Μακεδονία στα Σκόπια.
  Βάλτε αποδόσεις και Πάμε Στοίχημα!

  • Τί να λέμε; avatar
   Τί να λέμε; @ kapar13 30/09/2012 22:29:22

   Μ' αρέσει η λέξη "διακύβευμα"...έχει παίξει πολύ...

 21. gapis avatar
  gapis 30/09/2012 13:12:27

  αυτή ήταν η δικαιολογία του GAP
  απέναντι σε Μέρκελ Σαρκοζί για να δικαιολογήσει που τους έπαιξε με το δήθεν δημοψήφισμα!

 22. factorx avatar
  factorx 30/09/2012 13:49:34

  Προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας
  και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Μιλιτιάδη Βαρβιτσιώτη


  Κύριε Πρόεδρε,

  Σε σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» γίνεται λόγος για ένα «πραξικόπημα που δεν έγινε».
  Με την παρούσα επιστολή και υπό την ιδιότητά μου ως μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, σας παρακαλώ όπως συγκαλέσετε την Επιτροπή με σκοπό την ενημέρωσή της τόσο από τον νυν αρμόδιο Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, όσο και από τον τότε Υπουργό κ. Πάνο Μπεγλίτη.
  Εάν δε αυτό κριθεί αναγκαίο, να κληθεί εν συνεχεία και η τότε ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για την παροχή περαιτέρω πληροφόρησης και διευκρινήσεων, προκειμένου να μην παραμείνει η παραμικρή σκιά για το τόσο σοβαρό και ευαίσθητο αυτό ζήτημα.
  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  Με εκτίμηση


  Γιάννης Μιχελάκης

 23. ΧΑΡΗΣ avatar
  ΧΑΡΗΣ 30/09/2012 14:45:58

  Το ψυχαριστάν σαν γνήσιος απόγονος του λαμπρακιστάν συνεχίζει να χαχολιάζει τη κοινωνία μας.

  Δεν μας πρέπει τέτοια μεταχείριση σαν Ελληνες.
  Ο γραικυλισμός είναι ένα φαινόμενο που προσπαθούμε χρόνια να αποβάλλουμε αλλά δυστυχώς οι ταγοί μας είναι άξιοι συνεχιστές της δουλοπρέπειας και της οσφυοκαμψίας.

 24. Ζωή avatar
  Ζωή 30/09/2012 15:26:38

  Αφού είχες αποφασίσει να κλείσεις την τηλεόραση (έστω και για μία ημέρα) γιατί απλώς δεν αντέχεις άλλο, αποφασίζεις το πρωί της Κυριακής να ανοίξεις το χαζοκούτι να ενημερωθεις εάν αυτή η χώρα υπάρχει ακόμα. Πριν φτιάξεις καφε, ακούς α) οτι θα γινοταν πραξικόμημα στη χώρα σου, β) οτι ενα Χρυσαυγίτης έβγαλε όπλο, γ) ότι ο Ρουμελιώτης θεωρεί ότι το χρέος δεν ειναι βιώσιμο και τα μέτρα δεν θα αποδώσουν και δ) ο Γεωργιαδης θεωρεί ότι είναι καλύτερα να απολυθούν οι 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Αποφασίζεις ότι δεν μπορείς να διαχειριστείς τόσες πληροφορίες χωρις καφε και κλείνεις το χαζοκούτι. Πάντως για να ακούς όλες αυτές τις χαζομάρες η χώρα σου υπαρχει ακόμα. Βγαίνεις έξω στο μπαλκόνι μαζί με το μικρό σου γιο. Τον κοιτάς. Εν μέρει νοιώθεις ενοχη που τον έφερες σε αυτό τον κόσμο και τρέμεις στην ιδέα ότι αύριο μπορεί να μη μπορείς να του προσφέρεις τα αυτονόητα. Αποφασίζεις να βγεις από την κατάθλιψη που λίγο πριν σου δημιούργησε η τηλεόραση και να πας μια βόλτα με το παιδί σου. Άλλωστε ο Γεωργιάδης συνεχίζει να βγαίνει στις τηλεοράσεις άρα δεν υπάρχει λόγος να τρομάζεις. Στο δρόμο συναντάς έναν πακιστανό να κουβαλάει σίδερα που βρήκε στα σκουπίδια σου. Ο μικρός τον βλέπει και γελά. Του χαμογελάει και αυτος. Αφού νευριάζεις που ο Δένδιας δεν τους έχει μαζέψει όλους μετά σκέφτεσαι "Χριστέ μου τι λέω" και του γελάς και εσύ. Στο δρόμο συναντάς γειτόνους που κοιτάνε τον ουρανό. Μας ψεκάζουν λένε, μετά οι ίδιοι απαντούν θα ειναι για να μη γίνει πραξικόπημα. Αφού γελάς με όση δύναμη έχεις, αποφασίζεις ότι σημερα θα κάνεις κρέας να φάει το παιδί. Όλη την βδομάδα φακές, φασολάδα, αρακά πρέπει το παιδί να φάει κρέας κάποια στιγμή.
  Παίζουν με την δημοκρατία σου λένε, ρισκάρω την υγεία του παιδιού μου απαντάς. Έρχεται ο φασισμός σου λένε. Το ξέρω είδα ΜΑΤ στο Σύνταγμα να κτυπάνε ανάπηρους απαντάς. Το χρέος είναι μη βιώσιμο σου λένε, σώπα καλε δεν βλεπεις την ανάπτυξη στα φυτά μου στο μπαλκόνι που έχουμε; Έχουμε πρωθυπουργό τον Σαμαρά σου λένε, το ξέρω βλέπω τον Γεωργιάδη στην τηλεόραση καθε μέρα απαντάς.

 25. άλλα και άλλα avatar
  άλλα και άλλα 30/09/2012 16:28:51

  ποιος βολευεται με την ολη "αποκαλυψη" ; μα φυσικα η κυβερνηση , ο ψυχαρης κανει απλως την δουλεια του , να αποπροσανατολιζει τα προβατα μεχρι να περασουν τα μετρα

 26. ΧΑΡΗΣ avatar
  ΧΑΡΗΣ 30/09/2012 17:05:40

  Ζωή συνέχισε να ζείς τη ζωή με την οικογενειά σου και μη υποκύπτεις στη χαχολιά που προσπαθούν να μας επιβάλλουν με κάθε μέσο τα κάθε λογής σκύβαλα της δημόσιας ζωής του τόπου μας.
  Ελλάδα δεν είναι οι φούσκες της TV ούτε οι πολιτικάντηδες υπηρέτες τους.
  Ελλάδα είσαι ΕΣΥ ΖΩΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ και όλοι εμείς κι ας μας φτωχοποιούν που δεν υποκύπτουμε σ΄αυτή τη τηλεοπτική σαπίλα και την άθλια διαπλοκή γύρω μας.
  Υ.Γ.
  Εχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη ....
  Το πιό σύντομο ανέκδοτο που κυκλοφορεί.
  (Συνήθως το ακούς από πολιτικάντηδες και υπόδικους)

 27. Maximus Decimus avatar
  Maximus Decimus 30/09/2012 17:43:46

  Στο Μαξίμου μπορεί να είναι υπερήφανοι. Η επικοινωνιακή τους πολιτική απέκτησε βάθος. Το κείμενο για το δήθεν πραξικόπημα το έγραψε ό ίδιος που πηρε και την συνέντευξη Σαμαρά στον ΒΗΜΑ MAGAZINO και γράφει και τον ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ. Συνεργάτης του Σημίτη στο Μαξίμου. Οπότε είναι δοκιμασμένος να περάσει αμέσως στο επιτελείο Σαμαρά.

 28. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 30/09/2012 18:09:03

  Ψάχνω ήδη στο Wikileaks.
  Άν συνέβη όντως κάτι, πρέπει να το κατάλαβαν οι "αρμόδιοι" και κάτι θα διέρρευσε. Εκεί είναι η έγκυρη πηγή.
  Από τις διαρροές του κυρ Σταύρου τι να πιστέψεις;
  Χαλασμένα υδραυλικά στην οικοδομή της Χρήστου Λαδά ή "διαρροές στην χρηματοδότηση" μετά το μετοχο-φευγιό και το μπλέξιμο του κυρ Βίκτωρα με τους "μαύρους" του real estate;

 29. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 30/09/2012 18:20:21

  Ολική επαναφορά, greek-retro:
  Μολότωφ βρέθηκαν στην Θεολογική Σχολή. Τα παπαδοπαίδια του Ξηρού άφησαν πίσω "δεύτερη γενιά" μπαρουτοκαπνισμένων με θυμιατήρια.
  Και "πραξικόπημα ρετρό" : ¨Οπως ο Παπαντόπ άρχισε την "επανάσταση" του 1967 από την Ορεστιάδα, ρίχνοντας ζάχαρη σε κινητήρες τάνκς, η "επανάσταση" του 2011 θα άρχιζε με άσκηση σε ταβέρνα της επαρχίας Κιλκιστάν. Πιθανότατα η "επαναστατική ιδέα" συνελήφθη σε τραπέζι με γριβάδια Δοιράνης, κρασί Γουμένισσας (κόκκινο και δεν "πάει" με ψάρι, αλλά χαλάλι του, είναι εξαιρετικό) και βουβαλίσια σουβλάκια από τα κοπάδια της γειτονικής Κερκίνης.
  Τι καλά γλεντήσαμε και συνωμοτήσαμε ...

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ avatar
   ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ @ Ο Θείος 30/09/2012 18:42:54

   Καλό το χιουμοριστικό σχόλιο σου θείε. Να υποθέσω ότι οι ομοτράπεζοι στην ταβέρνα του Κιλκιστάν ήταν παλιά προϊόντα του Πασοκ και κάποια γέρικα σκουριασμένα γρανάζια του ΔΟΛ από τα πεταμένα στα αζήτητα;

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ 30/09/2012 19:21:08

    Πιθανόν, αλλά μην παίρνουμε όρκο.
    Υπάρχουν διαφόρων ειδών και αποχρώσεων παλαβοί, παλίμπαιδες και πνεύματα του οινοπνεύματος στην χώρα της φαιδράς αγγουρέας. Ως γνωστόν, ο ΚΚ ο Πρεσβύτερος είπε (και πολλάκις επαληθεύτηκε) ότι "είμαστε ένα απέραντο φρενοκομείο".

    • panos avatar
     panos @ Ο Θείος 30/09/2012 20:04:14

     Μεχρι να τσακιστει αυτη η βρωμερη γενια της μεταπολιτευσης με ολα της τα κεκτημενα,θα αναπαραγει πραξικοπηματα επιστρατευοντας τις μιντιακες της εφεδρειες που δηθεν ηταν συμβολα του αντιδικτατορικου.........αγωνα. Αυτη η γενια και οι εκπροσωποι της σε ΜΜΕ, πολιτικη,οικονομια και πολιτικες ταξεις τωρα πλεον ΑΓΩΝΙΑ γιατι αναγκαστικα ερχεται το ΤΕΛΟΣ της, γιατι τα δανεικα και το τσαμπα χρημα ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Το μοντελο λειτουργιας της που διελυσε τη χωρα και την χρεωκοπησε βαινει προς το τελος, και θα κανουν οτι ειναι δυνατον, θα πλαθουν αστειες φαντασιες, ωστε να ειναι ακομη στο προσκηνιο. Μεχρι να εξαφανιστει αυτη η βρωμερη γενια θα βλεπουμε και θα ακουμε πολλα γελοια σεναρια.

 30. Εμμανουήλ Πρόιος avatar
  Εμμανουήλ Πρόιος 30/09/2012 19:50:39

  +1000!

 31. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 30/09/2012 20:13:55

  Χθες, με σχόλιό μου σε άλλο άρθρο, ήμουν αρκετά επικριτικός με τους αΣτρατιωτικούς. Αργότερα αργά το βράδυ μίλησα με κάποιον στρατιωτικό (κατώτερο στέλεχος)...του ανέφερα το πρωτοσέλιδο...και μου είπε πως σιγά μην μπλέξουν ξανά οι στρατιωτικοί για να βγάλουν το φίδι από την τρύπα για χάρη των πολιτικάντηδων...θα τους αφήσουν να πιουν όλο το πικρό ποτήρι της κατάρρευσης τη Πομπηίας (όπως γράφει και το άρθρο)...οι στρατιωτικοί δεν θα λειτουργήσουν ως η Κολυμπήθρα του Σιλωάμ μέσω της οποίας θα τη βγάλουν καθαρή οι διεφθαρμένοι πολιτικάντηδες...αυτά. Είναι και αυτό μία άποψη.
  Μία ακόμη άποψη είναι επίσης και το σχόλιο του Θείου (αν θυμάμαι καλά) πως καλά θα κάνουν οι Στρατιωτικοί να αρχίσυυν να κελαηδούν για τις μίζες των Οπλικών Συστημάτων...δεν γίνεται...κάτι θα ξέρουν...όπως και για το βράδυ των Ίμιων...να μάθουμε για τις ευθύνες των πολιτικάντηδων...αυτά θέλω να ακούσω από τους στρατιωτικούς...εφόσον θεωρούν πως έχουν αδικηθεί από τους πολτικάντηδες ας απαντήσουν με αποκαλύψεις....ας ανοίξουν ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ...και μετά ας κάνουν όσες πορείες θέλουν (με ή χωρίς τη στολή) ...

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Τί να λέμε; 30/09/2012 20:20:22

   Το "κελάηδημα" δεν θα είναι αντιπολιτική - αντικοινοβουλευτική πράξη. Γιατί άν έχει φιλαλήθεια, θα έχει και χαρακτήρα αυτοκάθαρσης.
   Προφανώς είναι και συνάδελφοί τους μέσα στο "κόλπο" με τα οπλικά συστήματα. Όχι μόνον πολιτικοί και μη ένστολοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
   Μαζί τα φάγαΝε.

 32. Δημήτρης Π. avatar
  Δημήτρης Π. 30/09/2012 20:14:56

  @ Αριστερός Ψάλτης
  Μια μικρή διόρθωση στο κείμενο: ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος ήταν τότε Αρχηγός ΓΕΣ και όχι ΓΕΕΘΑ. Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ήταν o πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος.

 33. ELIAS.K avatar
  ELIAS.K 30/09/2012 21:00:54

  Τι εγινε ρε φίλε? Δεν επαρκουν τα μπινελίκια στα καθαρματα που κατεστρεψαν την χωρα και πρεπει να βριζεις και ολοκληρο των λαό που δεν φοραει σταυρωτα τα φισεκλικια για να ευχαριστηθεις εσύ? Τις εποχες που το συστημα μοιραζε λεφτα στα χρηματιστήρια και ο δικομματισμος κατεγραφε 85% εσύ που ήσουνα και τι ακριβως εκανες? Μηπως τους ψηφιζες τότε? Τι τον περασες τον λαό που επιπλητεις και ειρωνευεσαι,σουβλατζη που του παρηγγειλες τρια πίτα γύρο κι αργησε να στα φέρει? Η ψυχοθεραπεια δια του μπινελικιού εχει τα όρια της.

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ ELIAS.K 01/10/2012 08:58:41

   Πρόβλημά σας κύριε, (Ρε ...φίλε ??) αν η δική σας αξιοπρέπεια αντέχει κι άλλους εξευτελισμούς και περισσότερο εθνικό διασυρμό από αυτόν που ήδη εισπράττουμε. Τα...μπινελίκια, κρατείστε τα για τους φίλους και την οικογένειά σας. Ο αγνός, κακόμοιρος, αθώος και τρομαγμένος δε λαός - λαγός, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ τίποτε περισσότερο από αυτό που ΑΠΑΙΤΕΙ με δυναμική παρουσία και συνεχείς αγώνες. Και όχι, εγώ κανέναν εγκληματία - μαφιόζο ΠΟΤΈ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑ και έχω κάθε δικαίωμα να απαιτώ από τους απογόνους ΗΡΩΩΝ, να ξυπνήσουν και να σταθούν με θάρρος και αυτοθυσία όρθιοι απέναντι στα σχέδια καταστροφής και υποδούλωσής τους. ΔΕΝ ΕΚΤΙΜΩ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΤΖΑΜΠΑΜΑΓΚΕΣ, ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΡΑΘΥΜΟΥΣ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ κι αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμά μου. Ο λαός που δέχεται σιωπηλά κι αναντίρρητα να τον πουλήσουν σκλάβο στο παζάρι, δεν είναι.....σουβλατζής, ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ, ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ.

 34. Balafara Hunter avatar
  Balafara Hunter 30/09/2012 21:25:35

  Όπως τα γράφει το Βήμα ειναι τα πράγματα. Και ο Γιωργάκης με το κανό θα έκανε το κίνημα του ναυτικού.

 35. MEZ avatar
  MEZ 30/09/2012 21:52:31

  Ποιος θα κάνει πραξικόπημα; Οι περισσότεροι αξιωματικοί είναι χωμένοι βαθιά στους κομματικούς στρατούς. Αν γίνει πραξικόπημα από τους πράσινους, θα αποστατήσουν (από το πραξικόπημα) οι μπλε. Παράδειγμα λέμε.

  Κολοκύθια με ρίγανη και μαϊστράκι φρέσκο.

 36. NONOS avatar
  NONOS 30/09/2012 21:56:49

  Η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ ισως ξερει κατι παραπάνω καθότι το μαυρο καλσόν που παραλίγο να εσκιζε ο ΓΑΠ με την ανακαλυψη της συνομοσίας εναντίον του ηταν το ιδιο μ αυτό που φορούσε η ξεβρακωτη μιγάς τη νυχτα που θα της χτυπούσαν την πόρτα οι ΕΣΑτζήδςε για συνεντευξη.......ρε δε πατε να παιξετε πουθενα αλλού και παιζετε με τον πονο ενος ολοκληρου Λαού που προδομένος απ'ολους (ακόμη κι απο μας που φεραμε το Σαμαρα στην εξουσία) σερνει το σταυρό του μεχρι να βγει η ψυχή του...που βλεπει ταχυδρόμο και ειναι σα να βλέπει το χαρο ξεβρακωτο..που ανοιγει την τηλεόραση και αμεσως την κλείνει γιατι παθαίνει ιλλιγο και βουίζουν τ'αυτιά του....που εχει χασει και την τελευταία ελπίδα (οσο περίεργο κι αν ακούγεται πολλόι περιμεναμε πολλά απ τον Σαμαρά) ...που δε ξερει αυριο τι τον περιμένει ..που δυστχώς βλέπει εναν Σαμαρά οχι τον Αντώνη που ηξερε εναν αλλο που του μοιαζει μονο στην οψη να ανεχεται να κυβερνα μια διεθνής νομενκλατούρα τη χωρα ....χιλιες λοιπον φορές να μας κυβερνούσε ένας Φραγγος ..παρα οι Κουτόφραγγοι των βρυξελλών...........

 37. η Dimi avatar
  η Dimi 30/09/2012 21:58:30

  Aσχετο με το θέμα, όμως πολύ Ανθρώπινο Ελληνικό:

  Athens Voice: και ξαφνικά, τρεις λέξεις σε έκαναν να σταματήσεις και να σκεφτείς: “Τolis loved Maria” Μία αφιέρωση αγάπης που κάνει τον γύρο του κόσμου. http://bit.ly/QDtG2x http://bit.ly/TBq5F3

 38. sotos avatar
  sotos 01/10/2012 01:28:58

  Μακάρι να γινότανε, να ξεβρόμιζε η Ελλάδα!

 39. anorfogafos avatar
  anorfogafos 01/10/2012 13:57:23

  λοιπον ολοι οι λογικοι ανθρωποι πιστευω οτι ξερουμε και καταλαβενουμε ο,τι το βημα το μονο που κανει ειναι να ανοιξει μια συζητηση για ενα φανταστικο πραξικοπημα ωστε να παταξει την μπαλα στην κερκιδα μηπως και ο κοσμος δεν αντιδραση στα νεα μετρα μηπως ο κοσμος τρομαξει και καθησει ησυχα στον καναπε του...δεν χρειαζοτανε καθολουα αυτο το πρωτοσελιδο για τη ο κοσμος ειναι μουδιασμενος και δεν προκειτε να αντιδραση προτημα των καναπε και τα τουρκικα σηριαλ..ολα θα κριθουνε κατα το ποσο δυσκολα θα περασει αυτος ο χειμωνας για τον κοσμο..ενα τυχαιο γεγονος μπορει να γινει η σπυθα που θα καψει αυτο το λιβαδι που λεγετε ελλαδα και ειναι εδω και 3 χρονια καταξερο καμια χρησιμοτοιτα δεν εχουνε πλεον ουτε καν τα μεσα μαζικης ενημερωσεις και αυτη που τα ελενχουνε το ξεσπασμα θα ειναι βιαιο και αποτομο ..τωρα τη θα γινει μετα απο αυτο μπορει και τιποτα μπορει να συνεχησει η ιδια κυβερνηση η με αλλη μορφη μπορει και ολα ποιος ξερει

 40. ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 01/10/2012 23:21:48

  Δεν συμφωνώ, ούτε ασπάζομαι το παρακάτω, αλλά ξέρετε από πόσα
  στόματα έχω ακούσει τα τελευταία 2 χρόνια να λένε "... που είσαι ρε
  Παπαδόπουλε..." ή το πιο ακραίο "... που είσαι ρε Κουφοντίνα...".
  Ας προσέχουμε λοιπόν...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.