#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/11/2011 14:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

To μνημόνιο καταστρέφει και την Ιρλανδία!!!Ένα από τα βασικά επιχειρήματα της Τρόϊκας, που το επαναλάμβαναν μονότονα έμπλεοι ικανοποίησης, σε κάθε ευκαιρία η κ. Μέρκελ και ο κ. Γιούνκερ, ήταν ότι στην Ιρλανδία το πρόγραμμα σταθεροποίησης δουλεύει και φέρνει αποτελέσματα.

Αυτό βοηθούσε και τη θεωρία τους ό,τι η «απείθαρχη» και ανοργάνωτη Ελλάδα αποτελούσε «ξεχωριστή και μοναδική περίπτωση».

Μύθος!

Το πρόγραμμα και στην Ιρλανδία αποδεικνύεται εξ ίσου καταστροφικό!

Την Παρασκευή, ο Πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Ε. Κένι, παραδέχθηκε στη Βουλή, ότι μετά από διαβουλεύσεις με την ....κ. Μέρκελ, η κυβέρνησή του θα προτείνει νέα μέτρα για τη διάσωση της Ιρλανδικής οικονομίας!

Τι περιλαμβάνουν τα νέα μέτρα;

-αύξηση του ΦΠΑ στο 23% . Να σημειωθεί οτι η Ιρλανδική Κυβέρνηση ηρνείτο πεισματικά έως τώρα στην αύξηση του ΦΠΑ, αλλά φαίνεται οτι ενέδωσε στις πιέσεις.

-περικοπές δημοσίων δαπανών

-περαιτέρω αύξηση της φορολογίας

-μείωση των των κοινονικών παροχών

Δυστυχώς και στην  Ιρλανδία, επαναλαμβάνεται το σενάριο της Ελλάδος!

Same story!

Ενδεικτική είναι η αναφορά της  Deutsche Welle, «τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν πως η εικόνα του «πειθήνιου παιδιού που βάζει σε τάξη τα οικονομικά του», την οποία επικαλούνταν οι Βρυξέλλες κάθε φορά που συνέκριναν τις χώρες οι οποίες είναι στον μηχανισμό στήριξης, φαίνεται να καταρρέει.»

Tη σημαίνουν όλα αυτά;

Καιρός πλέον να το καταλάβει η κ. Μέρκελ: η συνταγή δεν είναι απλώς λάθος. Είναι καταστροφή! Και η επιμονή  στην απαρέγκλιτη τήρησή της εγείρει υποψίες ως προς τις πραγματικές προθέσεις της Γερμανικής πολιτικής και τις επιδιώξεις της.

Πολιτικός έλεγχος διά της οικονομικής εξουθένωσης...

Να γιατί επιμένει και εκβιάζει ο κ. Σόϊμπλε για τις έγγραφες δηλώσεις...

ΚΡ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Θέμις avatar
  Θέμις 20/11/2011 14:36:23

  "Καιρός πλέον να το καταλάβει η κ. Μέρκελ: η συνταγή δεν είναι απλώς λάθος. Είναι καταστροφή! Και η επιμονή στην απαρέγκλιτη τήρησή της εγείρει υποψίες ως προς τις πραγματικές προθέσεις της Γερμανικής πολιτικής και τις επιδιώξεις της".

  Σε λίγο καιρό που θα πουλάει η Γερμανία αυτοκίνητα και ηλεκτρικές συσκευές; Ποιος θα είναι σε θέση να τα αγοράσει; Εκτός κι αν δεν ενδιαφέρεται πλέον για τις εξαγωγές της η Γερμανία γιατί τα έσοδα από τόκους που θα εισπράττει από τους όποιους μηχανισμούς χρηματοπιστωτικής σταθερότητας χρηματοδοτεί είναι πολλαπλάσια.

  • chrisss avatar
   chrisss @ Θέμις 20/11/2011 18:02:52

   Πιθανότατα έτσι είναι ή μάλλον κάπως έτσι..η Γερμανία θεωρεί πως η ευρωπαϊκές αγορές όπου πωλούσε τα προϊόντα της είναι κορεσμένες και σε λίγο έτσι και αλλιώς δεν θα μπορεί να πουλήσει τα προϊόντα της αφού σε σχέση με τα κινέζικα ,τα οποία θα κατακλύσουν τις αγορές, θα είναι πολύ ακριβότερα, ενώ ταυτόχρονα η σχέση ποιότητας-τιμής των κινεζικών προϊόντων θα ανεβαίνει λόγω της τεχνογνωσίας που έχουν αποκτήσει πλέον οι Κινέζοι. Έτσι λοιπόν τα προϊόντα της Γερμανίας δεν θα τα αγοράζει κανένας..οι Γερμανοί πιστεύουν πως εξαθλιώνοντας τις υπόλοιπες χώρες θα πάρουν φτηνά επιχειρήσεις που πάντα θα έχουν καλή πελατεία( νερό, ρεύμα κλπ.) και ταυτόχρονα να επενδύσουν σε ειδικές ζώνες επιχειρηματικότητας με χαμηλότερη φορολογία, με άλλες εργασιακές σχέσεις κλπ.. Το χειρότερο απ' όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη τον τελευταίο καιρό είναι ότι οι Ευρωπαίοι δεν είναι εταίροι, ούτε σύμμαχοι..η ευρωπαική ολοκλήρωση που πιπιλάνε καθημερινά απέχει παρασάγγας από την σημερινή κατάσταση..δυστυχώς το μέλλον για μας τους φτωχομπινέδες είναι η κινεζοποίηση

 2. Απορία avatar
  Απορία 20/11/2011 15:08:39

  Η άκομψη προσπάθεια της Γερμανίας να "κατακτήσει" για τρίτη φορά την ευρώπη είναι πασιφανές ότι πάλι θα καταλήξει σε αποτυχία. Χωρίς δυνατή ηγεσία και ευελιξία δεν καταφέρνεις τέτοια πράγματα.

  Επίσης η Γερμανία θα πρέπει να καταλάβει ότι τα διεθνή δεδομένα άλλαξαν. ΔΕΝ μπορεί πλέον λόγω θέσης και γεωγραφίας αλλά και πληθυσμού να γίνει ούτε σήμερα, ούτε μελλοντικά, υπερδύναμη.

  Δυστυχώς στη Γερμανία μετά τον Βίσμαρκ υπήρξε χάος και ανεπάρκεια ηγετικά. Οι δυο ολοκληρωτικές καταστροφές της χώρας τον περασμένο αιώνα αποτελούν απόδειξη αυτού.
  Οσονούπω θα υπάρξει και η τρίτη, η οποία μάλλον και θα σημάνει το οριστικό τέλος της Γερμανίας ως μεγάλης δύναμης.

 3. Kώστας β. avatar
  Kώστας β. 20/11/2011 15:18:01

  Κ.Ρ η Μέρκελ με ότι αυτό εκπροσωπεί εάν δεν πιεστεί απο τα φτωχά στρώμματα της Ευρωζώνης ,τα συνασπισμένα νότια κράτη και έθνη μαζί με την απείθαρχους Ιρλανδούς ,αποκλείεται να κάνει βήματα πρός τα πίσω.Επιμένω εδώ και πολύ καιρό ,ότι πρέπει με κάποιον τρόπο οι πατριώτες ηγέτες των νοτίων κρατών (αν υπάρχουν) να αναλάβουν αυτή την πίεση ,τώρα που η κρίση σιγά σιγά θα χτυπάει και την πόρτα του κεφαλαιου.Οι λαικές μάζες άναρχα διαδηλώνουν ,δεν τους φοβίζουν όμως ,γιατί ξέρουν ότι ότι είναι προς το παρόν κατακερμματισμένες .Το ρόλο της συσπείρωσης θα πρέπει να τον αναλλάβει ένας ηγέτης, υπάρχει;; Ας το προσπαθήσει ο Σαμαράς ,μόνο τότε θα γράψει ιστορία.

 4. Kape avatar
  Kape 20/11/2011 15:28:31

  Αυτοί τη δουλειά τους κι εμείς τη δουλειά μας! Η Γερμανία ήδη από τον πρώτο χρόνο της "κρίσης χρέους" στην Ευρωζώνη καταγράφει κέρδη (9 δις ανέφερε η Μέρκελ). Εμείς είναι το θέμα πότε θα ξυπνήσουμε? Το μόνο που κάνουμε είναι να μην αντιδρούμε και "να ρίχνουμε νερό στο μύλο τους". Ζητήσανε ψήφο με τα 3/5 της βουλής έτσι ώστε να νομιμοποιηθεί και το αρχικό μνημόνιο (που τόσο κόπτεται ότι αντιμάχεται ο κος Σαμαράς). Και στην κρίσιμη ώρα τι κάνει? Ότι του ζητούν! Α ναι ΄ταχα δεν υπογράφει αυτό που του ζητούν ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (απέναντι σε κυβέρνηση που στηρίζει), για να δείξει ότι αντιστέκεται!!! Τι μας λέτε!!! Κανέναν δε δεσμεύει (ούτε τη χώρα ούτε κι εμάς) ότι κι αν υπογράψει εκτός βουλής! Απλά αυτές οι υπογραφές που του ζητούν δεν έχουν καμία αξία !!!!!!!! Ας βάλει όσες θέλουν!!! Στη βουλή να μην ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση (και μέσω αυτής μνημόνιο, μεσοπρόθεσμο κτλ) γιατί εκεί μας δεσμεύει!!!!! Επιτέλους κύριε Σαμαρά σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων! Μη μας διώχνετε από κοντά σας κρατώντας μόνο άβουλα όντα που δε σκέπτονται, γιατί τότε ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!!!! Ποιός εγκέφαλος, ποιός σας έμπλέξε σ αυτή τη φαρσοκωμωδία Παπαδήμου???? Τι φοβάστε μη φύγει ο Κυριάκος και τα κολεγιόπαιδα οι φίλοι του? Με μια κλοτσιά χύσατε όλο το γάλα που επί δύο έτη μαζεύατε στην καρδάρα. Ακόμη υπάρχει καιρός να διορθωθεί το λάθος. Ο νοών νοήτω!!!!.......

 5. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 20/11/2011 15:37:52

  ''Πολιτικός έλεγχος δια της οικονομικής εξαθλίωσης''...νομίζω ότι χτυπήσατε ''κέντρο'' κ. Ροδινέ!

 6. Y. avatar
  Y. 20/11/2011 16:52:39

  Μήπως καταστρέφει και το σεξ?

 7. spiros avatar
  spiros 20/11/2011 17:22:25

  Κώστα
  Ο Λύκος τρίχα δεν αλλάζει. Δεν μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει γύρω της. Δυστυχώς .

 8. Nik avatar
  Nik 20/11/2011 17:54:31

  "Το ρόλο της συσπείρωσης θα πρέπει να τον αναλλάβει ένας ηγέτης, υπάρχει;; Ας το προσπαθήσει ο Σαμαράς ,μόνο τότε θα γράψει ιστορία."

  Κολλημένος, δεν φαίνεται να προσπθαεί, αποπνέει μια προσωπική εμπάθεια, λες και το θέμα είναι αν θα νικήσει τον ΓΑΠ ή όχι.

  Μαζί οι δυο τους είναι η καλύτερη δυσφήμιση για το Κολλέγιο και το Αμχερστ.

 9. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 20/11/2011 18:54:59

  Η Ευρώπη αυτό που χρειάζεται τούτη τη στιγμή είναι ένας ηγέτης να αντιταχθεί στον τευτονικό νεοχιτλερισμό. Κάποια ισχυρή προσωπικότητα που θα μπορέσει να συνασπίσει τις χώρες της ευρωζώνης που πλήττονται από τις σκοτεινές γερμανικές μωροφιλοδοξίες. Η Γερμανία έχει βγάλει πάρα πολλά χρήματα από την κρίση, έχει εξελιχθεί σε μία μαύρη τρύπα που καταπίνει την Ευρώπη.
  Αυτή τη στιγμή, όμως, τέτοιος ηγέτης δεν υπάρχει στην ευρωζώνη. Είμαστε στο στάδιο Τσάμπερλαιν και συμφωνιών του Μονάχου...
  Δυστυχώς, οι νικητές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου έχασαν τη μοναδική ευκαιρία να κάνουν τη Γερμανία να επιστρέψει στο προ του 1870 καθεστώς, δηλαδή στα διάφορα ανεξάρτητα κρατίδια, το καθένα με δική του κυβέρνηση. Θα ήταν η πραγματικά "τελική λύση" (Entlösung) στο γερμανικό πρόβλημα.

  • ΔΗΜΑΡΑΤΟΣ avatar
   ΔΗΜΑΡΑΤΟΣ @ ΒΙΣ 20/11/2011 23:45:10

   Το πιθανότερο είναι ότι η λύση και του νέου ευρωπαικού δράματος βρίσκεται στα χέρια της πέραν του ατλαντικού υπερδύναμης.

   PS: To πρόβλημα της "μικρής" Ευρωζώνης δεν είναι η έλλειψη ηγετών, αλλά η έλλειψη πολιτικής δύναμης

 10. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 21/11/2011 21:56:57

  Είναι πολύ εύκολο να κατηγορούμε το Μνημόνιο και τη Γερμανία.
  Καμιά, όμως, πρόταση που να δίνει συγκεκριμένη προοπτική δεν βλέπω.
  Λόγια μόνο πατριωτικά...
  Και που ήμασταν όλοι όταν κατέκλεβαν τη χώρα τα λαμόγια της εξουσίας. Ποιός μίλησε και ταυτόχρονα έπραξε επ΄ αυτού; Ποιός μίλησε για το μεγάλο φαγοπότι όταν έπρεπε και ποιός έδρασε; Κανείς.
  Μόνο λόγια εθνικής υπερηφάνειας....Μου θυμίζουν όλα αυτά το Ανδρέας της Απάτης.

 11. Πέτρος Ίντος avatar
  Πέτρος Ίντος 14/10/2013 16:57:23

  ΘΕΩΡΟΥΝ ΧΑΖΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ. ΑΝ ΣΥΚΓΡΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΚΕΛΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ. ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΟΙΑΝΩΝ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ; ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΕΡΔΟΣ ΜΙΑ ΧΩΡΑ. ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ, ΑΥΤΟ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. ΑΝ ΑΦΑΝΙΣΤΕΙ Η ΔΙΑΛΥΘΕΙ Ο ΑΠΕΝΑΝΤΙ, ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΤΕΙΣ Η ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙΣ. ΑΦΟΥ ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΔΙΚΑΙΟ, Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.