#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/06/2010 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

To μεγάλο κόλπο με το ξεπούλημα των ακινήτων του ΔημοσίουΣτο σφυρί αποφάσισε η κυβέρνηση να βγάλει την ακίνητη περιουσία του δημοσίου η οποία σύμφωνα με κάποιους υπολογισμούς ανέρχεται σε αξία περί τα 300 δισ. ευρώ. Χιλιάδες ακίνητα που ανήκουν στην πολιτεία αλλά και σε διάφορους φορείς και ταμεία όπως ο ΟΣΕ, το ΙΚΑ, ο ΟΑΕΕ, η ΚΕΔ και η ΕΤΑ μπαίνουν στο μικροσκόπιο των κυβερνητικών στελεχών προκειμένου να βρεθούν τα καλύτερα και να δοθούν προκειμένου να γεμίσουν τα άδεια ταμεία της χώρας.

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι καλό σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα η οποία οδεύει στη χρεοκοπία, να πουλήσει ορισμένα από τα ακίνητά της για να σωθεί. Έτσι κι αλλιώς, οικόπεδα – φιλέτα και κτίρια σε κεντρικά σημεία της Αθήνας παραμένουν επί χρόνια αναξιοποίητα, οπότε δεν θα ήταν ανήθικο ούτε παράνομο να δοθούν κάποια προς πώληση ή με μακροχρόνιες συμβάσεις.

Ωστόσο, η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα κόλπο βγαλμένο από τα παλιά που αναμένεται να προκαλέσει εντάσεις καθώς βάζει στο κάδρο τις τράπεζες και τους ξένους επενδυτικούς οίκους οι οποίοι μπορεί με αποικιοκρατικές συμβάσεις να διαχειρίζονται την τεράστια κρατική περιουσία που ανήκει σε όλους μας.

Το κόλπο, το οποίο αποκαλύπτεται σε εκτενές ρεπορτάζ του εξειδικευμένου σε θέματα real estate site, www.ered.gr δείχνει την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα καθώς και την έλλειψη οράματος για μια ορθολογική και “ξεκάθαρη” αξιοποίηση που δεν θα αφήνει σκιές αντίστοιχες με εκείνες του Βατοπεδίου ή με άλλες περίεργες υποθέσεις ξεπουλήματος της περιουσίας που ανήκει σε όλους. Σύμφωνα με το σχέδιο που προωθεί το οικονομικό επιτελείο, θα δημιουργηθούν εταιρείες ειδικού σκοπού, θα πάρουν το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων ενός φορέα και ο ενδιαφερόμενος επενδυτής θα αγοράζει μετοχές της εταιρείας αυτής. Τα ερωτήματα που τίθενται ωστόσο, είναι ποιος και με πόσο αξιόπιστο τρόπο θα κάνει τις αποτιμήσεις των ακινήτων, τι είδους συμφωνίες θα υπογραφούν με τράπεζες και ξένους, ποιος θα διαπραγματευτεί αυτές τις συμβάσεις, τι είναι το κόλπο με τα swap που προωθείται, δηλαδή αν δεν επιτευχθεί ο στόχος του διαχειριστή να επιστρέφονται τα αδιάθετα ακίνητα κ.λπ.

Στο κόλπο της αξιοποίησης – ξεπουλήματος αναμένεται να μπουν όλες οι μεγάλες τράπεζες, κατασκευαστές, εταιρείες real estate, ξένοι επενδυτές οι οποίοι θα κυνηγήσουν αρχικά την ακίνητη περιουσία του ΟΣΕ που η αντικειμενική αξία της ξεπερνά τα 4,5 δισ. ευρώ.

Για περισσότερα επισκεφτείτε το www.ered.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Crash&Burn avatar
  Crash&Burn 08/06/2010 10:33:14

  Ας τα πουλησουν ....

  το θεμα ομως ειναι να μπει μια ορθολογικη διαχειριση των πορων απο εδω και στο εξης

  κατι το οποιο δεν το βλεπω να γινεται

  το τερας του δημοσιου και οι κηφηνες του ειναι βαθια ριζωμενο

  • Κοινὸς νοῦς avatar
   Κοινὸς νοῦς @ Crash&Burn 08/06/2010 12:48:16

   Τίποτε δὲν προδιαγράφει ὅτι τυχὸν πώληση τῆς ἀκίνητης περιουσίας ὅλων μας (ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΕΩΝ) δὲν θὰ καταλήξει σὲ νέα φαγοπότια εἰς βάρος ὅλων μας (ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΕΩΝ).

   Γι' αὐτὸ ἂς ἀφήσομε ἥσυχη τὴν παρακαταθήκη τῶν προγόνων μας ἀκόμα καὶ ἂν παραμένει ἀναξιοποίητη.

   Κάλλιο ἀναξιοποίητη καὶ σὲ μᾶς (ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΕΕΣ), παρὰ "ἀξιοποιημένη" χάριν τῶν γνωστῶν τρωκτικῶν ποὺ ὡς φαίνεται ἐπανέρχονται δριμύτερα.

 2. GreenHorses avatar
  GreenHorses 08/06/2010 10:35:55

  Για δεν εδώ φάκτωρα έχουμε θέμα με την Αννα της Λέσχης

  http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_3025.html

 3. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 08/06/2010 10:59:31

  Τι τα έκανον μέχρι τώρα (όσα δεν έχουν δώσει ήδη από καιρό στους "εθνικούς εργολάβους" έναντι συμβολικής αντιπαροχής);
  Να 'ταν μόνο το Βατοπαίδι!

 4. netakias.wordpress.com avatar
  netakias.wordpress.com 08/06/2010 11:48:55

  Ποιοι συμβολαιογράφοι θα κάνουν την δουλειά; Σύζυγοι; Συγγενείς;

  Θα πέσουν πάλι δωράκια για να υποτιμήσουν την αξία;

  Μα τι λέω; Υπάρχουν τέτοια στην Ελλάδα;

 5. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 08/06/2010 12:10:56

  Διάλογο , όχι μόνο στην Βουλή , αλλά με συνελεύσεις σε όλες τις τοπικές κοινωνίες , δημοκρατικός προγραμματισμός , ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ.

  Από την περιουσία του ελληνικού λαού , η οποία αποκτήθηκε με τον ιδρώτα και το αίμα του , ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ , πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια κυβέρνηση η οποία ελέγχτηκε ( σε πραγματικό ποσοστό του εκλογικού σώματος των ελλήνων , περίπου 6,5 εκατομμύρια ) με το 30 % - ΧΩΡΙΣ ΜΑΙΣΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ τα σημερινά μέτρα ¨δημοσιοοικονομικής λιτότητας¨ , την αποδόμηση των εργασιακών και κοινωνικών κατακτήσεων ενός αιώνα και την το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας , ούτε την μετατροπή της Ελλάδας σε ένα απέραντο Καζίνο της παγκόσμιας μαφίας του τζόγου για να εξάγει και υπολειπόμενο εισόδημα των ελλήνων στο εξωτερικό.

  Και από πίσω τα τσακάλια του ευρωατλαντικού χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και ιδιαίτερα η Γερμανία η οποία εδώ και μήνες προτείνει στους ¨χρεοκοπημένους έλληνες ¨ να πουλήσουν τα ¨άγονα¨ νησιά τους και τα ¨άχρηστα¨ δημόσια ακίνητα...

  --------------------------------------------------------

  Και μια ωραία γελοιογραφία από τις απαρχές του εγκλήματος , το 1958 όταν την 25η Μαρτίου την επισκέφθηκε ο Καγκελάριος του ¨οικονομικού θαύματος¨ ( ¨DEUTSCHES WIRTSCHAFTSWUNDER¨ ) της τότε Δυτικής Γερμανίας ( και οικονομικός σύμβουλος στο παρελθόν των επιτελείων του Χίτλερ για έναν ¨Ενιαίο Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο ¨/ EUROPAEISCHES WIRTSCHAFTSRAUM ) Λούντβιχ Έρχαρντ.

  Τα σκίτσα του ¨Μπόστ¨ σύμφωνα με την τεχνοτροπία του έπρεπε να τα περιστρέφει κανείς για να διαβάσει το πλήρες μήνυμα τους. Περιστροφή -κυκλική κίνηση- κάτι έλεγε και αυτό.

  Άνθρωπος αριστερός , δηλαδή οπαδός της διαλεκτικής σκέψης και όχι της δογματικής , δημιουργός που στηρίζεται στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ -ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΛΗΣΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ , αλλά και αναδείξει την ¨μιζέρια¨ που κατατρώγει τον έλληνα , μιζέρια που καταλήγει τελικά στην απελευθέρωση.

  Ο αιώνιος έλληνας φτωχός -ξυπόλητος ζητιάνος ( σαν ένας άλλος Καραγκιόζης) που συνδιαλέγεται και παλεύει με τους έλληνες έχοντες και κατέχοντες και τους ξένους κατακτητές για να μπορέσει να επιζήσει με όπλο την ¨λαϊκή σοφία¨ ( μια ακατέργαστη ¨ταξική συνείδηση¨ , τον πατριωτισμό , την αγάπη στην Ελευθερία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη ). Τα κείμενα του χωρίς τονισμούς , μ΄ενα φωνητικό ¨ο¨ , ¨ε¨ και ¨ι¨ , γεγονός που δήθεν χαρακτηρίζει τους φτωχούς και ¨αγράμματους¨ , αλλά πάντα φωτισμένους μέσα από την εμπειρία της ζωής , όπως τον Μακρυγιάννη και τον ζωγράφο ¨Θεόφιλο¨.

  Ο ζητιάνος και ξυπόλητος του ¨Μπόστ¨ στο σκίτσο αυτό συνομιλεί με τον ¨ΧΕΡ ΝΤΟΚΤΟΡ ΕΡΧΑΡΤΟ...¨

  http://1.bp.blogspot.com/__rQi4NYv9Vg/TA3rsXJgRII/AAAAAAAAD8I/UIvAh1a64eA/s1600/erhard.jpg

  Από την περίοδο εκείνη ( 1958 - 1964 ) υπάρχουν απαράμιλλης αξίας σκίτσα και γελοιογραφίες του ¨ΜΠΟΣΤ¨ ( Μέντης Μποτσατζόγλου ) που αφορούν την ¨ΜΕΤΑ¨-ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΔΥΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΤΗΝ ¨Ε.Ο.Κ¨ ΤΗΝ ¨ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ¨ ΚΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕΡΤΕΝ κ.α. Εδώ ένα ωραίο αφιέρωμα στην¨ΕΡΤ-1¨.

  http://video.google.com/videoplay?docid=852882502299474969#

 6. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 08/06/2010 12:40:45

  Η ακίνητη περιουσία του δημοσίου είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους είμαστε υπό την κηδεμονία του ΔΝΤ.

  Οι άλλοι είναι

  -η διασφάλιση ότι οι δανειστές του δημοσίου θα πάρουν "τα λεφτά" τους (τα έχουν πάρει 10 φορές ήδη από τους τόκους μέχρι τώρα)
  -οι δημόσιες επιχειρήσεις που θα "απο-κρατικοποιηθούν" (σε ντόπιους και ξένους)
  -τα ορυκτά του ελληνικού υπεδάφους (ομοίως)
  -η αγορές ξένων οπλικών συστημάτων
  -τα λεγόμενα εθνικά θέματα

  Ετσι έγινε παντού
  Ετσι έχει ξαναγίνει και με μας, αρχής γενομένης από τις ατμοκίνητες φρεγάτες του 1821

  και έτσι θα συνεχίσει να γίνεται.

  Ολα για το μπακίρι.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • anonymos avatar
   anonymos @ Θραξ Αναρμόδιος 08/06/2010 13:16:11

   Ακριβώς διάβασε και το βιβλιο που κυκλοφορεί για τον οικονομικό δολοφόνο....

 7. takis avatar
  takis 08/06/2010 15:06:03

  νομιζω πως το συντομωτερο δυνατον ειναι η αμμεση εκποιηση τους.να γλυτωσουμε επιτελους απο τα λαμογια που δηθεν τα διαχειριζονται.οχι βεβαια οτι το ιδιωτικο κεφαλαιο θα μας σωσει-αυτα κι αν ειναι λαμογια-αλλα θα απαλλαγουμε απο τα βλαχακια που εφεραν οι βλαχουπουργοι και κανουν τους σπουδαιους.ως αποθεματικα εγγεγραμμενα ειναι μονο στα χαρτια και τιποτα αλλο.

 8. Ορθολογιστής avatar
  Ορθολογιστής 08/06/2010 20:23:49

  Τίποτα νά μή μείνει στά χέρια τών "εργαζομένων".

 9. 309 avatar
  309 09/06/2010 02:00:09

  Θεωρητικα αυτη ειναι η πιο...συνεπης κυβερνηση των τελευταιων 100 ετων!Οτι υποσχεθηκε στο ΔΝΤ και στους Αμερικανοφιλους εταιρους μας το τηρει με θρησκευτικη ευλαβεια ! Α Ξ Ι Ο Ι ...! Το ΑΠΟΛΥΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ! Νυχτα θα φυγουν ολοι τους !

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.