To βρόμικο παιχνίδι του Φώτη Κουβέλη
22/12/2014 07:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

To βρόμικο παιχνίδι του Φώτη Κουβέλη

Άραγε οι σοβαροί βουλευτές που του έμειναν στη ΔΗΜΑΡ θα τον ακολουθήσουν στο δρόμο της πλήρους υποταγής στον Τσίπρα για μια θεσούλα; Θα ανεχθούν να τους αδειάσει με τέτοιο τρόπο προκειμένου ο ίδιος να διασωθεί;

Η πρόσκληση για συναίνεση του πρωθυπουργού σε όλα τα κόμματα προσκρούει στην άρνηση της επίσημης ΔΗΜΑΡ, δηλαδή του Φώτη Κουβέλη ο οποίος ζητά εκλογές. Άραγε γιατί αφού ξέρει ότι δεν θα πάρει ούτε 1% δεν συμφωνεί για να έχει μερικούς ακόμη μήνες ζωής ως πρόεδρος και βουλευτής;

Είναι μια ερώτηση που κάνουν πολλοί και που χρήζει πολλής σκέψης αλλά όταν μιλάμε για το όνειδος της πολιτικής όλα είναι πιθανά. Μέχρι να δούμε αν οι βουλευτές του θα τον «αδειάσουν» τον κυρ Φώτη, μένουμε στο ότι αρνείται να συμφωνήσει με τον Αντ. Σαμαρά και ζητά εκλογές συμπαρατασσόμενος με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο άνθρωπος που κατάπιε σαν καραμέλες τα μνημόνια όταν ήταν μέλος της συγκυβέρνησης, που βόλεψε τους δικούς του σε διάφορες κυβερνητικές θέσεις από τις οποίες ποτέ δεν αποχώρησαν. Ο κ. Κουβέλης που έκανε πάντα ότι του έλεγαν αυτοί που τον στηρίζουν έφυγε από την κυβέρνηση λόγω ΕΡΤ κι αφού πρώτα είχε κάνει απίστευτες κωλοτούμπες.

Και τώρα ζητά εκλογές σαν τη γαλοπούλα που χαίρεται γιατί θα την σφάξουν τα Χριστούγεννα. Και γιατί το κάνει αυτό. Μα γιατί έχει συμφωνήσει με τον Τσίπρα για το πολιτικό του μέλλον αδιαφορώντας για την κοινοβουλευτική του ομάδα. Η συμφωνία είναι απλή και έγινε προκειμένου να μη συμφωνήσει ο Κουβέλης αν του πρότειναν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να τεθεί υποψήφιος για Πρόεδρος.

Ο Τσίπρας λοιπόν του έταξε να τον κάνει είτε Πρόεδρο της Βουλής είτε Πρόεδρο της Δημοκρατίας όταν εκλεγεί κυβέρνηση. Γι’ αυτό αποφάσισε να το παίξει αντικυβερνητικός, αντιμνημονιακός και άλλα πολλά αντί και επαναστατικά. Γι’ αυτό αρνήθηκε χθες να συμμετάσχει στην τελευταία προσπάθεια σωτηρίας της χώρας και αποφυγής της χρεοκοπίας.

Για του λόγου το αληθές, είναι αποκαλυπτικό το ρεπορτάζ της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής το οποίο αναφέρει τα εξής: «Η υποψηφιότητα του Φ. Κουβέλη για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα «κάηκε» τους καλοκαιρινούς μήνες μετά από διαβουλεύσεις και επαφές στελεχών της ΔΗΜΑΡ, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν εν γνώσει των αρχηγών των τριών κομμάτων.

Στελέχη της Ανανεωτικής Αριστεράς που συμμετείχαν στις συζητήσεις τον περασμένο Αύγουστο σημειώνουν ότι ο Φ. Κουβέλης είχε συμφωνήσει με τα κόμματα της συγκυβέρνησης να τεθεί υποψήφιος για την προεδρική εκλογή του Μαρτίου, αλλά έκανε πίσω την τελευταία στιγμή κάτω από την πίεση βουλευτών του κόμματος και του ΣΥΡΙΖΑ…. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, είχε πειστεί ότι η υποψηφιότητα Κουβέλη στην Προεδρία της Δημοκρατίας θα μπορούσε να επιτύχει την υποστήριξη 180 βουλευτών και προωθούσε τη συγκεκριμένη λύση.

Μάλιστα, ο υπουργός Επικρατείας, Δ. Σταμάτης, είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Φ. Κουβέλη και συζήτησαν σε θετικό κλίμα την προοπτική της υποψηφιότητάς του για την Προεδρία της Δημοκρατίας στις αρχές Αυγούστου. Περί τα τέλη του Αυγούστου είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες που έφεραν τον Φ. Κουβέλη ως υποψήφιο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας με πρόταση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Τα δημοσιεύματα άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου, αφού βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που φλέρταραν πολιτικά με τον ΣΥΡΙΖΑ με δηλώσεις τους «έκαιγαν» την υποψηφιότητα Κουβέλη λέγοντας ότι δεν θα ψηφίσουν ούτε αυτοί τον πρόεδρο του κόμματος εάν έθετε υποψηφιότητα για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα.

Μεταξύ των βουλευτών που είχαν δηλώσει ότι δεν θα ψήφιζαν τον Φ. Κουβέλη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν η Ασημίνα Ξυροτήρη, ο Γιάννης Πανούσης, ο Γ. Κυρίτσης, οι οποίοι είχαν ταχθεί υπέρ της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι συγκεκριμένοι βουλευτές ζητούσαν να λάβει απόφαση η ΔΗΜΑΡ ότι δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ότι δεν θα είναι υποψήφιος ο Φ. Κουβέλης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της Ανανεωτικής Αριστεράς, ο Φ. Κουβέλης έκανε πίσω για την υποψηφιότητά του στην Προεδρία της Δημοκρατίας μετά το κλίμα που είχε διαμορφωθεί και στο εσωτερικό του κόμματος αλλά και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Οι βουλευτές απειλούσαν με διάσπαση τη ΔΗΜΑΡ εάν θα ήταν υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ άλλαξε στάση κάνοντας εμφανώς στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να έρθει σε μετωπική σύγκρουση με τους εκσυγχρονιστές, οι οποίοι αποχώρησαν από τη ΔΗΜΑΡ στα μέσα του Σεπτέμβρη».

Με απλά λόγια: ο Κουβέλης είχε αποφασίσει να κατέβει υποψήφιος Πρόεδρος με τη στήριξη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά έκανε πίσω λόγω της στροφής προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα, όμως, ο ίδιος κάνει άνοιγμα στην Κουμουνδούρου, δεν αποκλείει να τους σκουπίσει και τις σκάλες αρκεί να πάρει κάποιο αξίωμα.

Άραγε οι σοβαροί βουλευτές που του έμειναν στη ΔΗΜΑΡ θα τον ακολουθήσουν στο δρόμο της πλήρους υποταγής στον Τσίπρα για μια θεσούλα; Θα ανεχθούν να τους αδειάσει με τέτοιο τρόπο προκειμένου ο ίδιος να διασωθεί;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. roadrunner avatar
  roadrunner 22/12/2014 08:54:07

  Ποτέ δεν κατάλαβα τί είναι αυτό το τόσο εξαιρετικό που προσδίσει η παρουσία του Κουβέλη στην πολιτική ζωη του τόπου. Και μονο το γεγονός οτι δινει πολιτικη στεγη σε βουλευτές -αρνητες της ποντιακης γενοκτονιας και της ιστορια μας, τον καθιστα εντελως ακατάλληλο να αναρριχηθει στην θεση του ΠτΔ.

 2. ΙΚΟ avatar
  ΙΚΟ 22/12/2014 09:18:48

  Ο Κουβέλης κατηγορηματικά αρνείται ότι είχε κάνει οποιαδήποτε συμφωνία. Οι τρεις της ΔΗΜΑΡ που θα επιθυμούσαν την ψήφιση ΠτΔ, χθες δήλωσαν ότι τους δεσμεύει η απόφαση του αρμοδίου συλλογικού οργάνου του κόμματός τους. Άρα, ας μην υπολογίζονται στους εν δυνάμει ψηφοφόρους. Άλλωστε, αυτοί επαρκούν μόνον, για να γράψει ο πίνακας του σκορ, "Δήμας" 172.

 3. M.V avatar
  M.V 22/12/2014 11:37:55

  Μα είναι η ''φύση'' της Δημάρ εξ αρχής, να έχει το ρόλο του παπατζή, του γυριστρούλη, του βολικού μπαλαντέρ. Αυτού που ποτέ δεν διακρίνει σε μαύρο ή άσπρο. Τα βλέπει όλα γκρί. Για μια θεσούλα, για ένα αξίωμα, για ένα βολεματάκι. Καμία έκπληξη. Χωρίς σαφή ιδεολογία, μοιραία παραπαίει κανείς από εδώ κι από εκεί και παραμένει ένα τίποτε.

 4. Montechristo avatar
  Montechristo 22/12/2014 14:19:13

  Γιατί, τι περισσότερο έχει να ...προσφέρει η Δημάρ και ο ''πολιτικός'' της λόγος; Το περιττό και στη φύση και στην πολιτική, εξαφανίζεται.

 5. Ο μικρός Νικόλας avatar
  Ο μικρός Νικόλας 22/12/2014 15:05:29

  Δεν πέφτουμε και από τα σύννεφα. Δεν περιμέναμε ποτέ κάτι καλύτερο από αυτούς τους ανθρώπους. Όποιος προσφέρει τα περισσότερα οφέλη, κερδίζει και την υποστήριξή τους. Ανιδιοτελείς, με μία κουβέντα :).

 6. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 22/12/2014 19:09:05

  Εχασε την ευκαιρια να τον αναφερει η ιστορια σαν ενωτικο . Εχασε την ευκαιρια να να περσει στην ιδια κατηγορια με εναν Ηλιου και εναν Κυρκο. Δυστυχως. Σε καποιους ο κομμουνισμος δημιουργει τυφλωση. Θα μεινει λοιπον ενας μικρος ρητορακος και δικηγορακος που κοιταζει πως να εξασφαλισει μια ασφαλη θεσουλα προστατευμενη απο την καταιγιδα που ερχεται.

 7. LETO avatar
  LETO 22/12/2014 19:48:04

  Δεν νομίζω ότι παίζει κανένα παιχνίδι. Απλώς τώρα προσπαθεί να διασώσει την υστεροφημία του όση του απέμεινε.

 8. blackunder avatar
  blackunder 23/12/2014 13:07:07

  Αυτός ο πουθενάς θα δει Βουλή ξανά μόνο από ψηφοδελτιο επικρατείας. Η πιο έντονη ομαδικη παράκρουση είναι η "σποδαιότητα" του Κουβέλη...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.