26/08/2010 15:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

To ΕΒΕΑ ζητά την άμεση τροποποίηση των όρων του Μνημονίου
Υπόμνημα προς τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς


Άμεση τροποποίηση των όρων του Μνημονίου, ζητάει ο επιχειρηματικός κόσμος διότι ορισμένες από τις ρυθμίσεις του εμποδίζουν την προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Αυτό σημειώνει μεταξύ άλλων σε υπόμνημά του προς τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων εν όψει της ΔΕΘ το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας.

Το ΕΒΕΑ αναφέρει ότι ο στόχος της δημοσιονομικής εξυγίανσης δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την υπερφορολόγηση και τις οριζόντιες περικοπές ενώ ζητάει και από τον επιχειρηματικό κόσμο να ξεφύγει από την κρατικοδίαιτη λογική.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών θεωρεί ότι η δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση, προκειμένου κράτος και τράπεζες να μπορέσουν να απευθυνθούν ξανά στις διεθνείς αγορές για να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη της χώρας. Εάν ο στόχος αυτός δεν επιτευχθεί, καμία πολιτική ανάπτυξης και ενίσχυσης της ρευστότητας της αγοράς και των επιχειρήσεων δεν μπορεί να είναι εφικτή.

Οπως σημειώνει όμως στο υπόμνημά του από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης ορισμένων πολιτικών και μέτρων που περιέχονται στο Μνημόνιο, και με τις οποίες επιχειρείται η δημοσιονομική εξυγίανση, το Επιμελητήριο εξέφρασε τις αντιρρήσεις του.

Αναλυτικά στο υπόμνημα αναφέρει ότι:

''Αν και ο τελικός στόχος του μνημονίου βρίσκει σύμφωνο τον επιχειρηματικό κόσμο, ορισμένες από τις, επί μέρους, ρυθμίσεις του - έστω και με την κατάλληλη, για επικοινωνιακούς λόγους, διόγκωση των προσδοκώμενων αποτελεσμάτων-, είναι βέβαιο ότι εμποδίζουν κάθε προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, υπονομεύοντας τον ίδιο το στόχο της δημοσιονομικής εξυγίανσης. Η συνολική, πολιτική που επιβάλλει το Μνημόνιο, με τις αντιφάσεις, τις υπερβολές, τις παρενέργειες και τις αδικίες του, όχι μόνον δεν αφήνει καμία ελπίδα βελτίωσης της κατάστασης, αλλά αναιρεί και τις όποιες θετικές εξελίξεις θα μπορούσαν να προεξοφληθούν από μια «κλασσική» εθνική εκσυγχρονιστική πρωτοβουλία.

Όπως διαφάνηκε μέχρι σήμερα, το Μνημόνιο δεν αποτελεί συνολική μεταρρυθμιστική προσπάθεια, αλλά μια τοκογλυφική διαδικασία επιβολής εύκολων, ισοπεδωτικών και αναποτελεσματικών επιλογών που, αντί να εκσυγχρονίζουν, κατεδαφίζουν, αντί να αναπροσανατολίζουν, αποσυνθέτουν και αντί να εξοικονομούν πόρους, προσθέτουν φτώχεια, διευρύνουν ανισότητες και αποδυναμώνουν ελπίδες και προοπτικές.

Αντί του εμπλουτισμού της Δημόσιας Διοίκησης με άξια στελέχη, ώστε να βελτιωθεί η παραγωγικότητά της, επιβάλλεται γενικό πάγωμα αμοιβών, αντί της πάταξης της φοροδιαφυγής με τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, επιβάλλονται έκτακτες εισφορές στους συνεπείς φορολογούμενους και διαδοχικές αυξήσεις της έμμεσης φορολογίας, αντί της ανάκλησης σκανδαλωδώς προκλητικών συντάξεων, περικόπτονται τα δώρα των χαμηλόμισθων. Επίσης, στερείται ίχνους αναπτυξιακής φιλοσοφίας και αντιμετωπίζει μυωπικά το θέμα της μειωμένης ανταγωνιστικότητας, προδιαγράφοντας την αδυναμία υλοποίησης των τεθέντων στόχων.

Τέλος, επιβάλλει θυσίες, χωρίς προηγούμενη ορθολογική αξιολόγηση των σχετικών αναγκών, με συνέπεια, αχρείαστες στερήσεις και βίαιες προσαρμογές σε περιορισμένα χρονικά όρια.

Επειδή, για τους λόγους αυτούς, το Μνημόνιο, αποτελεί τροχοπέδη ανάπτυξης και εξορθολογισμού, επιβάλλεται κατά την άποψη του ΕΒΕΑ :

ή η άμεση απεμπλοκή από τους όρους του,

ή η ουσιαστική αλλαγή των όρων αυτών.Η πλέον άμεση αλλαγή που απαιτείται είναι αυτή του φορολογικού καθεστώτος. Η αύξηση των φόρων έχει επιφέρει κάθετη μείωση της κατανάλωσης, με αποτέλεσμα να χάνονται δισεκατομμύρια ευρώ από τα δημόσια ταμεία. Επιπλέον, η αύξηση των φόρων για τα μερίσματα στις επιχειρήσεις, σε συνδυασμό με τις συνεχείς έκτακτες εισφορές, δημιουργούν μείζον ανταγωνιστικό μειονέκτημα για όλες τις επιχειρήσεις που έχουν επιλέξει ως έδρα τους την Ελλάδα. Λειτουργούν, παράλληλα, ως σοβαρό αντικίνητρο για οποιαδήποτε ξένη επιχείρηση θα επιθυμούσε να δραστηριοποιηθεί και να επενδύσει στη χώρα μας.

Κυβέρνηση και κόμματα θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν, όσο είναι ακόμα καιρός, ότι για να επιστρέψει η ελληνική οικονομία σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να λειτουργήσει επιτέλους σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Με τους υψηλούς φορολογικούς συντελεστές, τις έκτατες εισφορές, το ΦΠΑ στα ύψη και τη δαιμονοποίηση της περιουσίας και του κέρδους που έχει επιβάλλει το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, επενδύσεις και ανάπτυξη δεν πρόκειται να έχουμε. Αν σε αυτά τα προβλήματα προστεθεί η κάθετη πτώση της κατανάλωσης και τα προβλήματα ρευστότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, γίνεται προφανές ότι οι επόμενοι μήνες θα φέρουν βαθύτερη ύφεση και υψηλότερη ανεργία, αντί για την ανάπτυξη που έχει ανάγκη η χώρα μας.

Η πολιτική που εφαρμόζεται οδηγεί σε πλήρες αδιέξοδο. Δεν είναι τυχαίο ότι, ακόμα και μετά την φορολογική καταιγίδα που ενέσκηψε στην Ελλάδα, οι διεθνείς τράπεζες αρνούνται να χρηματοδοτήσουν την ελληνική οικονομία. Έτσι, το ελληνικό spread έχει εκτιναχθεί και πάλι πάνω από τις 900 μονάδες.

Χρειάζεται εδώ και τώρα αλλαγή πολιτικής. Η Ελλάδα χρειάζεται να επιστρέψει και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης. Για να γίνει αυτό, απαιτείται η στήριξη και όχι η αποδυνάμωση του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας.

Η κυβέρνηση οφείλει:

Πρώτον, να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές για τις επιχειρήσεις. Σε περίοδο ύφεσης, περισσότεροι φόροι σημαίνουν λιγότερα έσοδα για το κράτος. Σημαίνουν αύξηση και όχι μείωση της φοροδιαφυγής. Η κυβέρνηση χρειάζεται να στηριχθεί στη λογική και όχι σε δογματικές αντιλήψεις, που πηγάζουν από το παρελθόν και οδηγούν στο σημερινό αδιέξοδο. Κανένας νέος αναπτυξιακός νόμος δεν μπορεί να προσελκύσει ιδιωτικές επενδύσεις, όταν οι νέες επιχειρήσεις θα καλούνται να πληρώνουν 4 φορές υψηλότερους φόρους, σε σύγκριση με γειτονικές μας χώρες, αλλά και εργοδοτικές εισφορές που κατατάσσονται ανάμεσα στις υψηλότερες σε όλη την Ευρώπη.

Δεύτερον, η περικοπή των κρατικών δαπανών δεν μπορεί να αφορά το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και την υλοποίηση του ΕΣΠΑ. Το αντίθετο χρειάζεται να γίνει. Ήδη το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στο πρώτο επτάμηνο είναι μειωμένο κατά 36,3% σε σχέση με πέρυσι. Το κράτος δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του προς τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας. Οι επιστροφές φόρων καθυστερούν. Το ΤΕΜΠΜΕ έχει βαλτώσει. Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε ανάκαμψη.

Τρίτον, απαιτείται άμεση προώθηση συγκεκριμένων αναπτυξιακών έργων και πολιτικών, όπως: η ανάπτυξη του νέου δικτύου οπτικών ινών, η ορθολογική και ρεαλιστική αξιοποίηση της έκτασης του Ελληνικού, η αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων και λιμένων, η δημιουργία σύγχρονων μαρίνων, η κατασκευή θεματικών πάρκων και χώρων άθλησης σε επιλεγμένες περιοχές, η κατασκευή εμπορευματικών κέντρων, οι Νέοι Αυτοκινητόδρομοι Αττικής, το νέο Αεροδρόμιο στο Καστέλι της Κρήτης, η εφαρμογή του νέου χωροταξικού σχεδιασμού και των ειδικών χωροταξικών πλαισίων, η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, η διαχείριση των απορριμμάτων και η αναμόρφωση και η πλήρης αποκρατικοποίηση του τραπεζικού συστήματος. Όταν ο εθνικός στόχος είναι η ανάπτυξη, πολιτικές και έργα όπως τα παραπάνω οφείλουν να προχωρούν ταχύτατα και όχι με ρυθμούς χελώνας, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Τέταρτον, χρειάζεται ριζική μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, τόσο για τον υγιή περιορισμό των κρατικών δαπανών, όσο και για την αύξηση της παραγωγικότητας. Σχεδόν ένα χρόνο μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη νέα κυβέρνηση, το κράτος λειτουργεί χειρότερα και όχι καλύτερα σε σχέση με πριν. Η μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση οφείλει στηριχτεί σε πέντε άξονες:

Α) Ριζική αναδιοργάνωση φορέων, υπηρεσιών και διευθύνσεων/τμημάτων, με μείωση των οργανικών μονάδων κατά 40%.

Β) Δραστική απλούστευση και κεντροποίηση των διαδικασιών, με στόχο τη μείωση των αναγκών σε προσωπικό, τουλάχιστον κατά 20%.

Γ) Ευρεία αναδιάταξη και αξιοποίηση του προσωπικού-χωρίς απολύσεις αλλά με μετατάξεις- ιδίως εάν εφαρμοστούν σωστά οι δύο παραπάνω πολιτικές, με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών προς το πολίτη.

Δ) Εκσυγχρονισμός προμηθειών, με την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών, όπως η αντικειμενική διαβάθμιση προτεραιότητας των αναγκών, η ανάπτυξη ρεαλιστικών προδιαγραφών, η τυποποίηση και η συγκέντρωση ομοειδών υλικών και υπηρεσιών και οι αδιάβλητες ταχείες διαδικασίες, όπως οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες, με μείωση του κόστους προμηθειών του Δημοσίου κατά 20-30%.

Ε) Η καθιέρωση ενιαίου μισθολογίου και η σύνδεση μισθών και αποδοτικότητας, για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Πέμπτον, απαιτείται να προχωρήσει ταχύτερα η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και η κατάργηση της ενιαίας υποχρεωτικής αμοιβής ή του ενιαίου ποσοστού κέρδους από διάφορες επαγγελματικές ομάδες.

Έκτον, η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε απελευθέρωση των κλειστών αγορών και στη διαμόρφωση ίσων όρων ανταγωνισμού για τις κρατικές και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Ενδεικτικά, προς το σκοπό αυτό απαιτείται η άρση περιορισμών όπως: περιορισμένο ωράριο λειτουργίας πρατηρίων υγρών καυσίμων, νομοθεσία για υποχρεωτική τήρηση αποθεμάτων υγρών καυσίμων, περιορισμοί στο ελλιμενισμό κρουαζιερόπλοιων, περιορισμοί στην παρασκευή και διάθεση άρτου κ.λ.π.

Έβδομον, χρειάζεται επαναπροσδιορισμός του καταλόγου Φόρων Υπέρ Τρίτων, από μηδενική βάση, με κριτήριο τη σκοπιμότητα και την οικονομική αποτελεσματικότητα κάθε περίπτωσης.

Όγδοον, η κυβέρνηση θα πρέπει να προωθήσει χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση διαδικασίες εξυγίανσης σε όλες τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ.

Ένατον, προτείνεται η καθιέρωση Κέντρων Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων στα επιμελητήρια όλης της χώρας, με στόχο την επιτάχυνση και τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχονται.

Δέκατον, απαιτούνται πολιτικές οι οποίες αναγνωρίζουν τα πιθανά προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν σήμερα οι επιχειρήσεις. Ένα ευαίσθητο κράτος οφείλει να σχεδιάσει μια διαδικασία, με την οποία ο φορολογούμενος θα δηλώνει την οφειλή του, αλλά δεν θα χρειάζεται να την καταβάλει άπαξ και εξ ολοκλήρου. Αντίθετα, μπορεί να προβλέπεται η αυτοδίκαιη ένταξη σε σύστημα ρύθμισης με ευνοϊκούς όρους. Και επιπλέον θα πρέπει να προβλέπεται ένα συμψηφισμός οφειλών επιχειρήσεων προς το κράτος με οφειλές του κράτους προς επιχειρήσεις. Αυτό επιβάλλει ένα κράτος δίκαιου.

Μπροστά σε επικίνδυνα αδιέξοδα βρίσκεται, όμως, σήμερα και ο ιδιωτικός τομέας, που βλέπει τις πόρτες του τραπεζικού μας συστήματος να παραμένουν ερμητικά κλειστές για το σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεών (η πιστωτική επέκταση προς τον ιδιωτικό τομέα εκτιμάται ότι θα κυμανθεί γύρω στο μηδέν το 2010 και το 2011), το ΤΕΜΠΜΕ ουσιαστικά να υπολειτουργεί, τα «λουκέτα» στα εμπορικά και βιομηχανικά καταστήματα να πολλαπλασιάζονται, το κύμα «φυγής» από τη χώρα επιχειρήσεων και στελεχών να δυναμώνει, την άπνοια στις συναλλαγές να εντείνεται και τα κέρδη να μειώνονται σημαντικά καθώς ο πληθωρισμός, οι φόροι και η λιτότητα ροκανίζουν τα εισοδήματα. Και επί πλέον, κανένας δε γνωρίζει με ακρίβεια το μίγμα της φορολογικής καταιγίδας που έρχεται για το 2011 (υπολογίζεται ότι θα απαιτηθούν πρόσθετα έσοδα 5 δισ. ευρώ και νέες περικοπές δαπανών ύψους 1,5 δισ. ευρώ περίπου).

Ασφαλώς, μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση αυτή φέρουν οι αναποτελεσματικές οικονομικές πολιτικές των τελευταίων χρόνων, η καθυστέρηση προώθησης ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων, η επίμονη γραφειοκρατία, η συντεχνιακή νοοτροπία.

Ευθύνες, όμως, για την κατάσταση αυτή φέρει και ο ιδιωτικός τομέας. Η ειλικρινής αυτοκριτική που πάντα νομιμοποιεί την οποιοδήποτε κριτική και διευκολύνει τις αναγκαίες αλλαγές πορείας, είναι σήμερα, που σήμανε το τέλος των ψευδαισθήσεων, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, αναγκαία στους κόλπους του επιχειρηματικού κόσμου.

Το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της ελληνικής παραγωγής είναι σημαντικό και συνεχώς διευρύνεται. Στη μεγέθυνσή του, όμως, σοβαρές ευθύνες έχει και μία μερίδα της επιχειρηματικής τάξης, η οποία, στερούμενη οραμάτων, αναπτυξιακών στόχων και κοινωνικών ευαισθησιών, έχει αναγάγει σε δόγμα και κατευθυντήρια γραμμή δράσης, την επιδίωξη του εύκολου και γρήγορου κέρδους, με ότι αυτό συνεπάγεται. Αδιαφορώντας για τον υπερεπαγγελματισμό και τη συνεχώς διευρυνόμενη «επιχειρηματικότητα από ανάγκη» που δε διακρίνεται και τόσο για την επιθυμία ανάληψης επιχειρηματικών ρίσκων, μερίδα που επιχειρηματικού κόσμου συμβιβάστηκε με τη διαιώνιση αντιπαραγωγικών και αναποτελεσματικών δομών. Η απαρέσκειά προς κάθε επίπονη και συστηματική προσπάθεια βελτίωσης της παραγωγικότητας και διείσδυσης στις ξένες αγορές (σύγχρονο management, καινοτομία, σύγχρονη τεχνολογία, πληρέστερη αξιοποίηση ανθρώπινου παράγοντα κ.α) οδήγησε στην αποδοχή της διαπλοκής και την άνθιση της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας που εν τέλει αποτελεί πηγή πολλών δεινών για την εθνική οικονομία. Αυτή η μερίδα των επιχειρηματιών δυσκόλεψε, τη δημιουργία νέων, πιο εξωστρεφών, καινοτόμων μονάδων, προσαρμοσμένων καλύτερα στις σημερινές απαιτήσεις μιας «ανοικτής» οικονομίας.

Είναι προφανές ότι βαθιά κρίση αντιμετωπίζει, σήμερα, και ο ιδιωτικός τομέας, σημαντικό μέρος του οποίου δεν έχει μέλλον, σε μια περίοδο μάλιστα που καλείται, εκ των πραγμάτων, να επωμισθεί αυξημένες ευθύνες.

Γι’ αυτό καλούμαστε να αναλάβουμε τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την παραγωγή ανταγωνιστικότερων προϊόντων, επενδύοντας, μαζικά, στους τομείς όπου διαθέτουμε ικανά συγκριτικά πλεονεκτήματα, αξιοποιώντας συνέργιες και οικονομίες κλίμακας, αναπτύσσοντας νέες μορφές συνεργασίας με το ξένο κεφάλαιο και τις σύγχρονες πηγές προηγμένης τεχνολογίας".

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ηλίας avatar
  Ηλίας 26/08/2010 15:29:13

  Πολύ μεγάλο για να το διαβάσει ο γκαπ. Γραψτε του μια περίληψη δυο παραγράφων το πολύ μπας και καταλάβει τίποτα.

  • bgtrotel avatar
   bgtrotel @ Ηλίας 27/08/2010 12:40:10

   Με απλά λόγια, Αποκατάσταση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, μόνο αυτό θα φέρει ανάπτυξη. Και όσους ψάχνουν για μακροοικονομκούς όρους και πως αυτό επιτυχγάνεται, ας ρωτήσουν κανένα άνθρωπο της αγοράς. Οι σύμβουλοι με τους παχυλούς μισθούς δεν γνωρίζουν, ούτε οι τριτοκλασσάτοι υπάλληλοι του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, οι οποίοι συν τοις άλλοις εξυπηρετούν τα συμφέροντα των οργανισμών στους οποίους ανήκουν.

 2. zap-zap avatar
  zap-zap 26/08/2010 16:02:16

  ταν στήριζε ο χουντομίχαλος το μνημόνιο και την κυβέρνηση δεν πήγαινε ο νους του πως με αυτά τα μέτρα θα καταστραφούμε;

  • ανώνυμος avatar
   ανώνυμος @ zap-zap 27/08/2010 14:54:56

   Πράγματι για να θυμιθούμε τον πατέρα του Γκαπ. Τον άκουσα τον πρωι στη ΝΕΤ αλλα επιμένει στις ατομικές συμβάσεις δηλαδή μονα ζυγά δικά του. Βρε ουστ

 3. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 26/08/2010 16:16:59

  Σταχυολογώ:

  "Αν και ο τελικός στόχος του μνημονίου βρίσκει σύμφωνο τον επιχειρηματικό κόσμο..."

  Ποιος είναι ρε παιδιά ο τελικός στόχος; Πείτε τον και σε μας, γιατί μερικοί μπορεί και να μην είμαστε εν ζωή όταν θα πιάνετε εσείς αυτόν τον πολυπόθητο στόχο. Μη φύγουμε από αυτή τη μαύρη ζωή μ' αυτό το μαράζι.


  "...αναιρεί και τις όποιες θετικές εξελίξεις θα μπορούσαν να προεξοφληθούν από μια «κλασσική» εθνική εκσυγχρονιστική πρωτοβουλία"

  Συνθηματικό είναι αυτό τώρα; Μεταξύ σας κάτι; Γιατί άμα σας πω τι ξέρω εγώ για "κλασσική εθνική εκσυγχρονιστική πρωτοβουλία", θα μου κόψει το σχόλιο ο διαχειριστής.


  "...κατά την άποψη του ΕΒΕΑ : ή η άμεση απεμπλοκή από τους όρους του, ή η ουσιαστική αλλαγή των όρων αυτών."

  Την διάξευξη τι την θέλετε;
  Γίνεται να σας βολεύουν ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ εσάς;
  Να κόψω φλέβες τώρα;


  "...ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να λειτουργήσει επιτέλους σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον."

  Εγώ σύντροφοι εμποροβιοτέχνες-βιομήχανοι ορκίζομαι τον όρκο τον ιερό ότι δεν θα θέσω το παραμικρό εμπόδιο στο να λειτουργήσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ο ιδιωτικός ΣΑΣ τομέας σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον.
  Ποιος σας πιάνει και δεν κάνετε ανταγωνισμό;
  Το h**p://www.stopcartel.info/ δημοσιεύει πολύ πονεμένες ιστορίες για τον ανταγωνισμό σας.


  "...τη δαιμονοποίηση της περιουσίας και του κέρδους που έχει επιβάλλει το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα..."

  Σωπάτε τώρα. Δαιμονοποιούν οι πολιτικοί μας το κέρδος και την περιουσία; Και τις χορηγίες από δαίμονες τις παίρνουν; Μεταφυσικά μόνο το δέχομαι ως επιχείρημα.


  "...να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές για τις επιχειρήσεις..."

  Μα δεν κατέβηκε από 45% το 1981 στο 25% από τον τελευταίο πρωθυπουργό της ΝΔ ο συντελεστής; Πιο κάτω να τον πάμε; Ως κίνητρο για τις επενδύσεις κι αυτό;


  "...η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας..."

  Ε, καλά τώρα, δεν μπορεί να σας κατηγορήσει κανείς για πρωτοτυπία... (εκεί είναι τα κεσάτια ε;)


  "...η αναμόρφωση και η πλήρης αποκρατικοποίηση του τραπεζικού συστήματος"

  Ασχολίαστο εντελώς.


  "...η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και η κατάργηση της ενιαίας υποχρεωτικής αμοιβής ή του ενιαίου ποσοστού κέρδους από διάφορες επαγγελματικές ομάδες"

  Λευτεριά για λίγο πάψε να χτυπάς με το σπαθί


  "...σοβαρές ευθύνες έχει και μία μερίδα της επιχειρηματικής τάξης, η οποία, στερούμενη οραμάτων, αναπτυξιακών στόχων και κοινωνικών ευαισθησιών, έχει αναγάγει σε δόγμα και κατευθυντήρια γραμμή δράσης, την επιδίωξη του εύκολου και γρήγορου κέρδους,"

  lol, αυτοκριτική ήταν αυτό;

  Πείτε κάτι για τους απολυμένους.
  Τους άνεργους.
  Αυτούς που τους μειώσαν τον μισθό ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ.
  Πείτε κάτι για το τι κάνει το ΦΠΑ στην ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΤΣΕΠΗ.
  Τι κάνουν οι αλυσίδες καταστημάτων σας στις τιμές και στο τραπέζι μας.

  Αντε, ευθυμήσαμε και σήμερα!

  Θραξ Αναρμόδιος

  • ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ avatar
   ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ @ Θραξ Αναρμόδιος 27/08/2010 14:27:25

   ΦΙΛΕ ΘΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΧΑΡΟΛΝΤ ΠΙΝΤΕΡ.
   ΤΗΝ ΕΙΠΕ ΤΟ 2003 ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΩΘΙ:

   "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟΣ.
   ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΨΩΛΕΣ.
   ΘΑ ΓΜΑΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ.
   ΦΥΛΑΞΤΑ ΤΑ ΝΩΤΑ ΣΑΣ."

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ 27/08/2010 14:40:31

    @ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ

    Εχεις κάτι με τη δημοκρατία;
    Με ποια δημοκρατία;

    Λαϊκή;
    Σοσιαλιστική;
    Χριστιανική;
    Αστική;
    Συγκεντρωτική;
    ΔΑ/ΔΑ;

    Θραξ Αναρμόδιος

    ΥΓ. Οσο για τον Πίντερ φαντάζομαι ότι την τρέχουσα δημοκρατία (=Ολιγαρχία) θα είχε υπόψη του. Μια από αυτές με τους επιθετικούς προσδιορισμούς ΑΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ. Και όχι αυτή που ξέρω εγώ για δημοκρατία.

 4. ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ avatar
  ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ 27/08/2010 14:02:38

  Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΟΥ.
  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΄Η ΕΞΕΛΙΞΕΙ.
  ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΠΙΣΤΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΑΥΣΤΡΟΒΡΕΤΑΝΟΥ ΦΡΙΝΤΙΧ ΧΑΓΙΕΚ, ΤΟΥ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΦΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ.
  ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΡΗΓΚΑΝ ΚΑΙ Η ΘΑΤΣΕΡ.
  ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕΝΩΝ ΔΟΥΛΩΝ.
  ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ.
  ΟΥΤΕ ΑΝΡΓΙΑ, ΟΥΤΕ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΛΑΙΚΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ.
  ΟΣΟ ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΥΤΟ, Η ΑΣΤΙΚΗ ΕΛΙΤ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΘΑ ΚΛΕΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ.
  ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΔΗΛΑΔΗ,"ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ."
  ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΙΣΟΠΕΔΩΜΑ ΤΩΝ ΜΕΣΑΙΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ.
  ΔΙΟΛΙΣΘΑΙΝΕΙ ΒΑΣΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ.
  ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ.
  Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΟ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ, ΚΑΙ , ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ ΑΣΤΙΚΗ ΕΛΙΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ.
  ΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑΛΑΓΕΣ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ.
  ΜΟΛΙΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΙΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥΣ.
  ΣΥΝΤΑΧΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ. ΕΛΑΤΕ ΣΤΟ Κ.Κ.Ε
  ΨΙΛΙΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ.
  ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΟΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟ ΖΟΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΜΠΟΥΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΔΩΝΗ, ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
  ΚΑΛΟΝ ΥΠΝΟ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ.

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ 27/08/2010 15:07:45

   Ολοι τον λαό θέλουν και χωρίς λαό δεν κάνουν, δεν μπορούν.
   Του τάζουν χίλια δυο και μετά, "μη τον είδατε τον Παναή".

   Αυτή είναι η ΤΕΛΙΚΗ ΣΟΥΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, κατ' εμέ.

   Φιλελευθερισμοί
   Σοσιαλισμοί-κομμουνισμοί
   Καπιταλισμοί
   Λιμοί, σεισμοί, καταποντισμοί
   ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ.

   Είναι μόνο οικονομικά συστήματα. ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

   Για να κάνουν την δουλειά τους τα συστήματα αυτά
   ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
   Μόνο μέσω του ΕΞΟΥΣΙΑΣΜΟΥ κάνουν την δουλειά τους αυτά τα συστήματα.
   ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

   Δεν μπορούν να κάνουν την δουλειά τους άμα υπάρχει δημοκρατία. Γι'αυτό ρέπουν προς την απολυταρχία και τον δεσποτισμό. Στην καλύτερη περίπτωση πλασάρουν ένα σύστημα ως δημοκρατία ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Η έστω έχει κάποια "στοιχεία δημοκρατικού πολιτεύματος" (τύπος, εντάλματα, κλπ) ίσα-ίσα για τα προσχήματα και μόνο.

   Και στην αστική δύση και στον υπαρκτό σοσιαλισμό, ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΑ, δεν εφαρμόζουν δημοκρατία. Ούτε καν τα συνδικάτα ή οι δήμοι. Εφαρμόζουν ένα σύστημα ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΑΚΡΑΣ ΘΗΤΕΙΑΣ για να κάνουν την δουλειά τους. Οι κεφαλές κάνουν κουμάντο και ελέγχουν τους "αντιπροσώπους του λαού" ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ. Μασκαρεύονται τους δημοκράτες.

   ΗΠΑ, Καναδάς, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Σκανδιναβία, πρώην ΕΣΣΔ, τώρα Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία, Κούβα, Βιετνάμ, Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα. ΠΑΝΤΟΥ. Το ίδιο παντού: Δεν έχουν δημοκρατία. ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ λέμε.

   Μια χαρά είναι ολουνών τα "ιερά βιβλία". Μια χαρά τα λένε όλοι. Αριστεροί και δεξιοί. Ισσοροπία των δυνάμεων της αγοράς και υγιής ανταγωνισμός ο ένας. Κεντρικός σχεδιασμός και έλεγχος των παραγωγικών δυνάμεων από την κοινωνία ο άλλος.

   Στην πράξη όμως κολλάει το σίδερο. Γιατί; Γιατί δεν έχουν δημοκρατία. Θέλουν να κάνουν ΑΥΤΟΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ. Είναι τόσο απλό έλληνες. Τόσο απλό. Γμτ μου, δεν μπορεί να γίνει πιο απλό από αυτό.

   Δημοκρατία πατριώτες είναι αυτό που σας έμαθε ο δάσκαλος στο δημοτικό σχολειό. (Φιλώ το χέρι σου δάσκαλέ μου, το βαρύ. Τους τα λέω και δεν μ' ακούνε κι απελπίζομαι.)

   Η δημοκρατία είναι ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ λήψης αποφάσεων, διοίκησης, νομοθεσίας και απονομής δικαιοσύνης ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΖΙ.

   Η δημοκρατία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Είναι ΜΗΧΑΝΗΜΑ.

   Κι άμα αρχίσουν να αποφασίζουν όλοι μαζί, βρίσκουν στη συνέχεια τι οικονομικό σύστημα θέλουν.

   Θραξ Αναρμόδιος

   ΥΓ. τα υπόλοιπα εδώ: h**p://anarmodios.blogspot.com/2010/08/blog-post_4691.html

   ΥΓ2. Ροχαλίζεις δυνατά, γύρνα από την άλλη

 5. ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ avatar
  ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ 27/08/2010 14:47:12

  ΘΡΑΞ ΑΝΑΡΜΟΔΙΕ,
  ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΥΒΑΛΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΟΥΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
  ΟΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΑΔΑΟΥΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΣ.

  Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΗ.
  ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
  ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΚΑΘΕ ΤΡΙΑ-ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΞΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ.
  ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ, ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΕΛΥΦΟΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 70 ΧΡΟΝΩΝ, ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΟ ΛΑΝΣΑΡΕ Ο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΡΩΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ.

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ 27/08/2010 15:26:43

   Η δημοκρατία δεν είναι σαν την βενζίνη, με λίγα και πολλά οκτάνια.

   Η είναι ή δεν είναι.
   Δεν έχει μέση λύση.

   Δεν υπάρχει δημοκρατία με την "πλήρη έννοια" και με λιγώτερη έννοια.

   Μία είναι η δημοκρατία.
   Κιαν δεν κάνουμε δημοκρατία θα ζήσουμε στη βαρβαρότητα εσαεί.

   ΘΑ

 6. akis avatar
  akis 27/08/2010 14:49:26

  eipame o giorgos exei sxedio kai orama.kai kanei kai dimokratikes domes kai metaruthmiseis....ta proedrika diatagmata etsi legontai tora.......tin proslipsi jenon ntavatziliki episeis.....tous forous episeis ...ta xrimata stis trapezes episeis.......to vatopaidi pou einai xomeno kai to miso pasok ..episeis.....i siemens ..episeis...o tsoukatos pou pire 1 ekatommurio ..episeis.........etsi giorgo gera.i nuxta pou tha fugeis omos erxetai olo kai pio konta.......

  • ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ avatar
   ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ @ akis 27/08/2010 14:53:29

   ΓΡΑΨΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΡΕ ΦΙΛΕ. ΜΑΣ ΕΣΚΙΣΕΣ ΤΩΡΑ.

  • ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ avatar
   ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ @ akis 27/08/2010 15:43:32

   ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟ ΒΡΕ ΣΥ ΘΡΑΞ;
   ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟ Κ.Κ.Ε ΚΑΙ ΣΤΟ Π.Α.ΜΕ;
   ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΡΟΛΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ Κ.Κ.Ε;
   ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ;
   ΕΧΕΙΣ ΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΜΗΠΩΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΜΕ ΤΑ ΜΜΕ ΤΟΥΣ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΜΙΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ Κ.Κ.Ε;

 7. ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ avatar
  ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ 27/08/2010 14:52:44

  ΦΙΛΕ ΘΡΑΞ ΝΑΡΜΟΔΙΕ,

  ΞΕΧΑΣΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΛΛΑ.

  ΟΤΑΝ Ο ΜΠΕΡΝΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΤΩΝ Η.Π.Α ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΧΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ, ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ:
  "ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΤΕ.
  ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΤΕ ΟΜΩΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙΡΑΧΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ Μ.Μ.Ε."
  ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΩΡΑ.

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ 27/08/2010 15:21:02

   @ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ

   Είμαι βραδύνους αλλά κάτι πιάνω.
   Το ξέρω αυτό το επεισόδιο με τον Μπερνς. Νομίζω έχω δει την κ. Παπαρήγα (στη βουλή;) να το διηγείται.

   Συμφωνάμε λοιπόν. Ολα καλά και οι αμερικάνοι αφήνουν μέχρι και το ΚΚΕ να κυβερνήσει αρκεί να το κάνει ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ.

   Γι' αυτό κι εσείς εκεί στο κόμμα σας καταργήστε τον κοινοβουλευτισμό ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ. Δώστε σε όλους τους συντρόφους σας μία κάρτα πλαστική, ένα password και να ψηφίζουν αυτοί από το ιντερνετ τις Θέσεις του κόμματος και τα σοβαρά τουλάχιστον. Βάλτε εν αναγκη μηχανάκια στις ΚΟΒες. Η κεντρική επιτροπή με αντιπροσωπους ΜΑΚΡΑΣ ΘΗΤΕΙΑΣ είναι πια ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΜΟΣ να τους πεις σύντροφε. Ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός δεν σας χρειάζεται πια και μόνο κακό κάνει. Μικρογραφία του κοινοβουλευτισμού είναι και το ΚΚΕ εσωτερικά και μάλιστα προς το ΠΟΛΥ χειρότερο.

   Θραξ Αναρμόδιος

   • ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ avatar
    ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ @ Θραξ Αναρμόδιος 27/08/2010 15:32:07

    ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΕΙΣΩ.
    ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΟΛΥΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.
    ΤΟΤΕ, ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Θραξ Αναρμόδιος 27/08/2010 15:39:59

    Μα είμαι στο απόλυτο αδιέξοδο. 20 χρόνια τώρα.

    Και εγώ γράφω για να σε πείσω. Αλλιώς δεν θα είχα λόγο.

    Και παρά το ότι πιστεύεις εσύ, εγώ δεν πιστεύω πως το ΚΚΕ είναι το κόμμα του λαού. Οσο δημοκρατία είναι και ο κοινοβουλευτισμός άλλο τόσο είναι και το ΚΚΕ το κόμμα του λαού. Ασε τον λαό να το πει αυτό στο κάτω κάτω. Οχι το κόμμα σου.

    ΘΑ

 8. ανώνυμος avatar
  ανώνυμος 27/08/2010 15:21:52

  Ακουσα το πρωι τον διαπρήσιο κύρηκα του νεοφιλελευθερισμού Πορτοσαλτε να διαρηγνύει τα ιματια του για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων και ότι αυτά τα ρίξουνε τις τιμές Δυο είναι οι πιθανές εξηγήσεις ή είναι αφελής ή πρακτορεύει τα συμφέροντα του αφεντικού του. Μάλλον και τα δύο.
  Στην Ελλάδα όσο υπάρχει φοροδιαφυγή οι Ελεύθεροι θα είναι ασύδοτοι και δεν θα λειτουργή ο ανταγωνισμός.
  Ας μας πει ο Πορτοσαλτε τι σημαίνει σε όλες τις γλώσσες του κόσμου η λέξη ιδιώτης (idiot=ηλήθιος)που είναι αρχαιοελληνική

 9. deldio avatar
  deldio 27/08/2010 15:28:45

  Πορτοσάλτε και Μπάμπης μονοπύθμενος (άλλη ηρωϊκή μορφή αυτή) μαζί με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ έχουν αναλάβει τις τελευταίες ημέρες να μας πείσουν πόσο δεινοπαθούν οι επιχειρηματίες από τους φόρους του μνημονίου. Ρε ούστ!

 10. ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ avatar
  ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ 27/08/2010 15:50:47

  ΞΕΡΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΠΟΣΗ ΒΑΣΑΝΟ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ;
  ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΕ ΘΡΑΞ, ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ Π.Α.ΜΕ ΚΑΙ ΤΟ Κ.Κ.Ε
  ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ.
  ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ, ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥΣ.
  Η ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ.
  ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΞΑΝΑ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΖΙΖΑΝΙΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΖΗΜΙΑ.
  ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΒΡΩΘΟΥΜΕ.
  ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΤΣΟΥΖΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ.
  ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΠΩ ΩΜΑ: ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤ΄ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΒΑΣΑΝΙΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ.
  ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ.
  ΝΑ ΝΙΩΣΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.
  ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ.

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ 27/08/2010 16:39:27

   @ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ

   Θα μπούμε τώρα σε μια συζήτηση που δεν ενδιαφέρει κανέναν άλλο, παρά ίσως μόνο εσένα, αντε κι εμένα. Και δεν έχω και πολύ χρόνο γιατί προσπαθώ και να δουλέψω παράλληλα (θα σε χρεώσω σήμερα όπως το πας). Επειδή όμως είναι απρέπεια να μην σου απαντήσω, μια και μάλλον είσαι και από τους ελάχιστους που υπερασπίζονται το ΚΚΕ σε αυτό το ιστολόγιο, θα πω συνοπτικά τα εξής:

   Εχω τον τρόπο μου να μαθαίνω πως δουλεύουν τα κόμματα και τι γίνεται στα κόμματα. Δεν είναι καθόλου δύσκολο σε πληροφορώ. Ούτε χρησιμοποιώ συσκευές παρακολούθησης. Χρησιμοποιώ όμως ένα πολύ ισχυρό υγρό, τελευταίας τεχνολογίας, ειδικό για την λεπτή αυτή αποστολή, το οποίο λέγεται γράπα (κοινώς τσίπουρο) και ποτίζω τους φίλους μου, που τυχαίνει να είναι κομματικά μέλη σε διάφορα κόμματα, ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ. Και έτσι, ως άλλη Μάτα Χάρι, υποκλέπτω τις πληροφορίες μου. Στα σωματεία ήμουν παλιά, και έχω και ιδίαν πείραν. Οχι από το ΠΑΜΕ φυσικά. Αλλά και το ΠΑΜΕ κοινοβουλευτισμό έχει.

   Τον εχθρό σου πρέπει να τον γνωρίσεις καλά. "Εχθρός, έδαφος, καιρός" λένε τα εγχειρίδια του πεζικού.

   Δεν έχω κατεβάσει ρολλά απέναντι στο ΚΚΕ. Εχω κατεβάσει ρολλά απέναντι στον κοινοβουλευτισμό, τα κόμματα και κάθε πολιτικό ή άλλο οργανισμό ανθρώπων που χρησιμοποιεί κοινοβουλευτισμό για να διοικείται και να παίρνει αποφάσεις. Μόνο ο στρατός δικαιούται ΝΑ ΜΗΝ χρησιμοποιεί δημοκρατία.

   Και επειδή μιλάω συχνά για πατρίδα, καμμιά φορά και για στρατό υπερασπιζόμενος το ιδανικό του πολίτη-οπλίτη συνήθως, το να με χαρακτηρίσεις πατριδοχτυπημένο ή ελληνοχτυπημένο ή ελληναρά ή στρατο_αβλο, θα ήταν ολότελα λάθος και το μόνο που θα ζημίωνες θα ήταν τα συμπεράσματά σου. Εγώ έχω συμβιβασθεί με αυτού του τύπου τις παρεξηγήσεις και τις κατανοώ. Δεν με βλάπτουν κιόλας είναι η αλήθεια.

   Δεν περιμένω τα ΜΜΕ να με μορφώσουν ούτε να μου διαμορφώσουν γνώμη για το ΚΚΕ ή τα άλλα κόμματα. Γράμματα ξέρω. Διαβάζω. Βραδύνους βέβαια αλλά κάτι μου μένει. Είμαι επίμονο ζώο.

   Το φοβούνται το ΚΚΕ οι του συστήματος. Ως έναν βαθμό βέβαια. Και φυσικά όχι όλοι. Είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού ότι η ηγεσία του ΚΚΕ δεν θέλει να κυβερνήσει. Δεν θέλει δηλαδή να κάνει το σύστημα να ανησυχήσει παίρνοντας μεγαλύτερο ποσοστό. Εδώ που τα λέμε, με τα μυαλά που έχει το ΚΚΕ και την αυτοκριτική που (δεν) έχει κάνει για το παρελθόν, κι εγώ θα ανησυχούσα αν ήθελε να γίνει κυβέρνηση. Ευτυχώς όμως ηγεσία του ΚΚΕ και εγώ συμφωνούμε σε αυτό. Οπότε είμαστε μια χαρά.

   Βλέπω όμως πως το πας γύρω-γύρω να με εντάξεις σε συνωμοτικά, πρακτορικά και ασφαλίτικα ή παρόμοια πλαίσια. Τη γλίτωσα πάντως και δεν με χαρακτήρισες αντικομμουνιστή, αν και δεν ξέρω τι θα γίνει ως το τέλος της συζήτησης. Κατανοώ ότι αυτή η φοβική στάση είναι μια παλιά κομματική ασθένεια. Φόβος και δικαιολογία καλή, καμμιά φορά και εύκολη. Αλλά εμένα μπορείς και να με γνωρίσεις αν θέλεις, εννοώ να συναντηθούμε "δια ζώσης" (lol), για να σου φύγει κι ο ενδεχόμενος φόβος. Βέβαια θα πρέπει να είσαι έτοιμος να καταναλώσεις το προαναφερθέν λευκό ειδικό υγρό. Αλλιώς δεν θα μπορέσω να σου αποσπάσω τα μυστικά που χρειάζομαι. Ο λογαριασμός δικός μου. Θάναι κι άλλοι σύντροφοί σου καθώς και αντίπαλοί τους, πολιτικά εννοώ, στην παρέα.

   Οι του είδους μου είμαστε λίγοι. Ακόμη. Και τα κόμματα δεν μπορούν να καταλάβουν ούτε τι αντιπροσωπεύουμε, ούτε πως φυτρώσαμε. Και κυρίως γιατί και πως πολλαπλασιαζόμαστε τελευταία, εμείς οι πατριώτες δημοκράτες. Εχουν βλέπεις συνηθίσει τα κόμματα να αναλύουν την πραγματικότητα με τους όρους που την αναλύουν. Δεκαετίες επί δεκαετιών. Και, ναι, είσαστε ΟΛΟΙ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ. Κι εσείς και οι άλλοι. Εγώ πάντως πράκτορας δεν είμαι. Μικρός ήθελα βέβαια να μοιάσω στον 007 γιατί έβλεπα ότι έσκιζε στα κορίτσια, αλλά μετά άσπρισαν νωρίς τα μαλλιά μου και δεν βρήκα και βαφή να με ικανοποιεί, οπότε παραιτήθηκα από τα πρακτοριλίκια άδοξα. Ελληνας λοιπόν είμαι από την Ξάνθη που ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη και πολεμάει να τα φέρει βόλτα. Is that clear?

   Οσο για την διέξοδο που λες, εσύ πως βλέπεις ότι μπορεί να υπάρξει αυτή η διέξοδος; Προφανώς όταν θα γίνετε πολλοί. Ε, το ίδιο βλέπω κι εγώ σύντροφε. Διέξοδος θα υπάρξει όταν γίνουν οι συνειδητοί δημοκράτες πολλοί. Μέχρι τότε θα παίζετε μπαλλα εσείς. Οι των κομμάτων.

   Θραξ Αναρμόδιος

   • Alex avatar
    Alex @ Θραξ Αναρμόδιος 27/08/2010 18:14:01

    Θρακα

    ωρες ωρες μου θυμιζεις το Μιχαλη Χαραλαμπιδη....αληθεια οι ΠΑΣΟΚΟΙ τον θυμουνται καθολου?

 11. ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ avatar
  ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ 27/08/2010 17:04:01

  ΦΙΛΕ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ.
  ΓΝΩΡΙΖΩ ΓΙΑ ΤΟ "ΓΕΡΑΚΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ".
  ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΕ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΠΕΘΑΝΕ, ΑΝ ΕΧΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ ΣΩΣΤΑ.
  ΕΚΑΝΑ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΣΤΙΣ ΣΑΠΠΕΣ.
  ΗΡΘΑ ΓΑΜΗΛΙΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ. ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΕΙΛΙΛΙΑΚΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ.
  ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΧΥΡΟ ΝΥΜΦΑΙΑΣ.
  ΚΑΛΟ ΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ;
  ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΜΙΑ ΜΠΟΤΣΟΝΑ.

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ 27/08/2010 17:17:33

   > Author: ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ
   > Comment:
   > ΦΙΛΕ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ.
   > ΓΝΩΡΙΖΩ ΓΙΑ ΤΟ "ΓΕΡΑΚΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ".

   Δεν ξέρω τι είναι το "Γεράκι της Θράκης". Στο google που έκανα αναζήτηση μου έβγαλε ένα μπλογκ θρακιώτικο υπερ-πατριωτικό μάλλον. Αυτές οι ακρότητες κάνουν περισσότερο κακό από όσο καλό. Φοβίζουν και τους πατριώτες τέτοιοι εξτρεμισμοί.

   > ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΕ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΠΕΘΑΝΕ, ΑΝ ΕΧΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ ΣΩΣΤΑ.

   Δεν ξέρω για τι πράγμα μιλάς, ειλικρινά.

   > ΕΚΑΝΑ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΣΤΙΣ ΣΑΠΠΕΣ.
   > ΗΡΘΑ ΓΑΜΗΛΙΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ. ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΕΙΛΙΛΙΑΚΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ.
   > ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΧΥΡΟ ΝΥΜΦΑΙΑΣ.
   > ΚΑΛΟ ΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ;
   > ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΜΙΑ ΜΠΟΤΣΟΝΑ.

   Δεν πάνε ρε συ Ψαχτήρι τόσο καλά τα οικονομικά μου τελευταία.
   Λόγω Μνημονίου. Αλλά θα δω τι μπορώ να κάνω (λολ).

   Θραξ Αναρμόδιος

   • danaos avatar
    danaos @ Θραξ Αναρμόδιος 27/08/2010 17:55:58

    Βρε Θράκα φτάνει!!Άψογο το πρώτο σου σχόλιο!Γέλασα κι ας ημουν χάλια!Αλλά άφησέ τον τον άνθρωπο!"Μετά πρώτην και δευτέραν νουθεσίαν παραιτού..."

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Θραξ Αναρμόδιος 27/08/2010 18:15:41

    danaos, δίκιο έχεις πάλι μάλλον.

    ΘΑ

   • ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ avatar
    ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ @ Θραξ Αναρμόδιος 27/08/2010 19:14:43

    ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ.
    ΒΕΒΑΙΑ Ο ΑΠΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΕΥΘΥΝΗ.
    ΦΙΛΕ ΔΑΝΑΕ, ΔΙΑΚΟΣΙΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΘΑ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΑΤΑΙΩΣ ΤΗΝ ΛΥΣΗ.
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΚΟΣΜΣΑΚΗ.
    ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΘΗΣΕΤΕ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΓΥΡΩ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΧΗΓΟ.
    ΚΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΝΤΟΡΑ, ΑΝΤΩΝΗΣ, ΖΟΡΟ , ΚΑΡΑΤΖΑΓΚΙΟΖΗΣ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΛΕΜΕ.

   • ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ avatar
    ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ @ Θραξ Αναρμόδιος 27/08/2010 19:22:10

    ΤΟ ΓΕΡΑΚΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ.
    Η ΒΑΣΙΚΗ ΤΗΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΕΝΩ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΩΣΤΗ ΑΡΧΙΚΑ, ΠΕΦΤΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΓΑΛΗ ΠΑΓΙΔΑ.
    ΕΣΤΙΑΖΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟ ΟΤΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΕΓΕΙΡΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. Η ΘΡΑΚΗ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΕΚ ΤΩΝ ΜΟΧΛΩΝ ΤΟΥΣ.
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΛΕΙΜΜΑ ΠΛΗΡΟΥΣ ΟΠΤΙΚΗΣ ΤΟ ΚΑΘΙΣΤΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΘΝΟΕΞΑΡΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.