#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/07/2013 20:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

To ΔΝΤ επαναφέρει το ζήτημα της μείωσης των μισθών στην ΕλλάδαΤο διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα συνεδριάσει την Δευτέρα 29 Ιουλίου για να αποφασίσει την εκταμίευση της δόσης του 1,78 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, όπως δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Ταμείου, Ουίλιαμ Μάρεϊ.

Επίσης, σε έκθεσή του για την κατάσταση στην ευρωζώνη, το ΔΝΤ επαναλαμβάνει ότι επιτεύχθηκε "σημαντική πρόοδος" στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, τις μειώσεις στις αποζημιώσεις και στη φορολογική επιβάρυνση, καθώς και την ψήφιση νόμου για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και των υπηρεσιών μεταφοράς και ενέργειας.

Κατά τη σημερινή καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον και απαντώντας σε ερώτηση γιατί το ΔΝΤ αποδέχτηκε τώρα και όχι δυο μήνες πριν τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%, ο κ. Μάρεϊ ανέφερε ότι πρόκειται για ένα "προσωρινό μέτρο" και πως "δεν θα επηρεάσει" τους στόχους του προγράμματος, ενώ τα έσοδα θα καλυφθούν με άλλους τρόπους, με ισοδύναμα μέτρα, όπως είπε.

Σε άλλη ερώτηση αν αληθεύουν οι πληροφορίες που προβάλλονται συνεχώς ότι αναμένεται το ΔΝΤ να αποχωρήσει από την Ελλάδα, ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του Ταμείου επανέλαβε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη για κάτι τέτοιο κάποια στιγμή σύντομα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά και πως το ΔΝΤ λειτουργεί σε "πλήρη συνεργασία" με τους Ευρωπαίους εταίρους του.

Στο μεταξύ, μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται να δοθεί στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ η νέα έκθεση του Πολ Τόμσεν για την Ελλάδα.
Όσον αφορά την έκθεση του ΔΝΤ για τη γενικότερη κατάσταση στην Ευρώπη, το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να λάβει νέα μέτρα, όπως νέα μείωση των επιτοκίων της, με σκοπό να ενισχυθεί η οικονομία της ευρωζώνης.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με πρόσφατες εκθέσεις, η επιχειρηματική δραστηριότητα ενισχύεται, προσδίδοντας συγκρατημένη αισιοδοξία για επιστροφή της ανάπτυξης στην ευρωζώνη και ότι το ΔΝΤ εκτιμά ότι ανάκαμψη δεν θα υπάρξει πριν το 2014. Για τις 17 χώρες της ευρωζώνης, διατυπώνεται η άποψη ότι η προσπάθεια για διαρθρωτικές αλλαγές και εξυγίανση του δημόσιου τομέα θα μπορούσε να μειώσει την ανάπτυξη μέχρι και κατά 1,25 ποσοστιαίες μονάδες μέσα στο τρέχον έτος.

 Ειδικά για την Ελλάδα, τονίζεται ότι θα πρέπει να βελτιωθεί η προώθηση του ανταγωνισμού στις αγορές υπηρεσιών και προϊόντων, να βελτιωθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον και οι συνθήκες στην αγορά εργασίας.

Επίσης, το ΔΝΤ, μεταξύ άλλων, επαναλαμβάνει εισηγήσεις του προς τις ελληνικές αρχές, οι οποίες αφορούν μέτρα για μείωση του κόστους εργασίας, για περαιτέρω διευκολύνσεις στους επενδυτές, για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των δυσκολιών στις αγορές προϊόντων και για τροποποίηση της νομοθεσίας στον τομέα των εξαγωγών.


ET

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 25/07/2013 20:48:48

  Χα, χα, χα!
  De ja vous all over again, που έλεγε ένα Νεουορκέζος.
  Ω ναι! "σημαντική πρόοδος"
  Το ΑΕΠ 30% πτώση
  Η ανεργία στο 30%
  Ξαφνικά "βρέθηκαν" υδρογονάνθρακες.

 2. δημης avatar
  δημης 25/07/2013 23:38:45

  ΗΜΙΜΕΤΡΑ....
  -ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ , ΤΩΝ ΛΑΩΝ , ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΕΝ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ) ΚΛΠ....
  (θυμίζει έντονα το ανέκδοτο επί Σοβιετίας όπου ο...Μπαμπάς Μπρέζνιεφ έλεγε στη Γραμματέα του "πονηρούλα θελεις να μείνουμε μόνοι")

 3. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 26/07/2013 01:04:49

  Δεν ανησυχώ υπάρχει πολιτική δέσμευση
  Δεν θα υπάρχουν νέα μέτρα το 2013
  Εξαιρούνται οι μειώσεις μισθών, τα 8 δις φόροι πλέον των εκκαθαριστικών και οι θυσίες των τάφων του κράτους όπως πχ οι πλέον των 400.000 ευρώ ανά έτος δαπανη για γραφείο αντιπροέδρου , οι συνεργάτες του κ Καψη, η συγχώνευση σχολείων και η κατάργηση των επαγγελματικών λυκείων (ας πανε στο κολέγιο τα παιδιά μας όπως τα δικά τους) και λοιπά μέτρα ισονομίας και ίσο πολιτείας
  Οποίος αντιδρά δεν βλέπει την ανάπτυξη και το ποτήρι μισό γεμάτο ....είναι των άκρων υποστηρικτής και υπονομεύει την εθνική προσπάθεια των προστατων μας
  Αχάριστοι πολίτες δεν βλέπετε τις θυσίες που κάνουν όλοι για εμάς Βουλή ΔΝΤ ΕΕ ΜΜΕ ......και οποίος έχεις αντίθετη γνώμη δεν έχει θέση στη δημοκρατία τους μόνο στα συσσίτια και στον ΟΑΕΔ, οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης δεν ασχολούνται με κοινές περιπτώσεις ....πιάνουν τραπέζια στο Ρεμο ...αλλά προπάντων μην αντιδρούμε ....θα είμαστε των άκρων και όχι κοινωνοί του μεγαλείου της σκέψης τους ....τις επιτυχίες τους τις βιώνουμε για έκτο χρόνο ύφεση για 52 τοις εκατό μεγαλύτερη φορολογία και 24 τοις εκατό αύξηση δημοσίου χρέους
  ΕΛΕΟΣ όχι άλλες επιτυχίες
  ΕΛΕΟΣ όχι αλλά προαπαιτούμενο
  ΕΛΕΟΣ όχι άλλη σωτηρία μας ....σωσατε κυριολεκτικά

  ΥΓ

  Σοβαρά πρέπει να μειωθεί ο κατωτατος μισθός να ισοδυναμεί με την είσοδο στο Ρεμο ...αρκεί οι βουλευτές να παίρνουν τον κατώτατο επι τρία ...ως προϋπόθεση για να νομοθέτουν με γνώμονα το τι ψηφίζουν ...να βιώνουν τα ΝΑΙ τους όπως και εμείς που τα υφισταμεθα....

 4. Jimakos avatar
  Jimakos 26/07/2013 01:18:57

  Απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων; Χιουμορ κάνει μάλλον.

 5. Artemis avatar
  Artemis 26/07/2013 09:58:24

  Tο ΔΝΤ δεν ζητά νέα μείωση των μισθών στην Ελλάδα.

  http://mignatiou.com/2013/07/%CF%85%CF%88%CE%B7%CE%BB%CF%8C%CE%B2%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%88%CE%B5%CF%8D%CE%B4%CE%B5%CE%B9/#ixzz2a82r91VG

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.