#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/06/2008 01:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Time for re – branding America

Μειωμένες προσδοκίες σε ΕΕ και ΗΠΑ από την κοινή σύνοδο παρουσία και του Μπους» γράφει το Newsroom του ΔΟΛ σε ένα κομμάτι που κατά τη γνώμη μας δείχνει πως το τελευταίο ταξίδι του Μπους στην Ευρώπη επισφραγίζει την πλήρη αποτυχία της αμερικανικής πολιτικής. Και συνεχίζει: «Από τη Σλοβενία, όπου και θα παραστεί στη σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ, άρχισε ο Τζωρτζ Μπους το εξαήμερο αποχαιρετιστήριο ταξίδι του στην Ευρώπη, το τελευταίο που πραγματοποιεί υπό την ιδιότητα του προέδρου των ΗΠΑ. «Βαριά» η ατζέντα των συνομιλιών. Στη σύνοδο της Τρίτης, οι δύο πλευρές θα συζητήσουν το ακανθώδες θέμα της κλιματικής αλλαγής και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα αν και οι αξιωματούχοι της ΕΕ τονίζουν ότι οι διαφορές είναι τόσο μεγάλες -μιλούν για «διαφορετικό μήκος κύματος»- ώστε η προσέγγιση να μην είναι εφικτή. Οι Ευρωπαίοι αμφιβάλλουν επίσης αν ο νέος Αμερικανός πρόεδρος, όποιος και αν είναι, θα διαμορφώσει διαφορετική στάση στο θέμα…» 

Λόγω της επικαιρότητας του σκανδάλου της Ζήμενς και της ανάγκης μιας όσο το δυνατόν πιο πλήρους κάλυψής του (επειδή μεταξύ των άλλων ανατινάζει τις υφιστάμενες πολιτικές ισορροπίες) δεν καλύπτουμε όσο χρειάζεται τις διεθνείς εξελίξεις. Υποσχόμεθα ότι αυτό θα βελτιωθεί στο μέλλον, καθώς έχουμε μεγάλα σχέδια στο μυαλό μας. Μερικές σκέψεις μόνο, με αφορμή το τελευταίο ταξίδι του Μπους, επειδή έχει καθοριστική σχέση και με όσα συμβαίνουν εδώ: Η αποτυχία της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής εξηγεί γιατί ισχυροποιείται τελευταία η θέση της Ρωσίας και γιατί οι Ευρωπαίοι στρέφονται προς τα εκεί. Οι νέες συμμαχίες που θα προωθήσουν μια νέα ισορροπία δυνάμεων έχουν αρχίσει να γίνονται πραγματικότητα. Έτσι εξηγείται και η στροφή Καραμανλή προς Ευρώπη-Ρωσία. Είναι προφανές ότι ακολουθεί την πολιτική του ρεύματος των μεγάλων ευρωπαϊκών δυνάμεων, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας (ο Μπράουν στην Αγγλία αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα).

Ποιο είναι το επόμενο βήμα για τις ΗΠΑ; Re – branding America. Με τον Ομπάμα ενδεχομένως. Που θα γυρνάει σε όλο τον κόσμο και θα ζητάει συγνώμη γι αυτά που έχουν κάνει. Αλλά αυτό είναι το θέμα μιας άλλης συζήτησης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Sratis avatar
  Sratis 10/06/2008 05:53:49

  -Να βάλει ο Επίτιμος το χεράκι του, να βγούμε Nok Out απ' την αρχή, μήπως και η κρατική μηχανή ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα, που ταλανίζουν αυτό τον τόπο .-

 2. Αθανάσιος Ι. avatar
  Αθανάσιος Ι. 10/06/2008 08:30:04

  an hriasete ke avto tha gini !!!
  Na doume pote o Gap,Katharma ,Karamanlis tha mas poun Signomi!!!!!

 3. Αθανάσιος Ι. avatar
  Αθανάσιος Ι. 10/06/2008 08:38:30

  alooste gia ti .
  Iparhi tsipa !!!

 4. Nick avatar
  Nick 10/06/2008 09:00:02

  Το πρώτο πράγμα για τον επόμενο πρόεδρο θα είναι η ύφεση, αν όχι κατάρρευση, της Αμερικανικής οικονομία.

 5. evlatis avatar
  evlatis 10/06/2008 09:18:05

  Κύριε Factorx μου φαίνεται όντως ότι η απασχόληση σας με το σκάνδαλο siemens, με την οικογένεια μητσοτάκη και γενικά με ότι "ελληνοβλακώδες" κυκλοφορεί τελευταίως σας στέρησε το χρόνο για να δείτε λίγο εκ του σύνεγγυς τις εξωτερικές σχέσεις στον κόσμο. Κατά τη γνώμη η αμερικανική εξωτερική πολιτική δεν έχει και τόσο αποτύχει. Ο στόχος των αμερικανών για την Ευρασία καλά κρατεί και μάλλον η Ευρωπαική Ενωση έχει ξαφανιστεί σαν πολιτική οντότητα από το διεθνές προσκήνιο. Στο Αφγανιστάν ή στο Ιράκ δεν είναι μόνο οι αμερικανοί που μάχονται για το καλό των δυτικών... αλλά και οι γάλλοι και οι γερμανοί και οι άγγλοι και οι έλληνες και...... Το Ιραν βρίσκεται σε μόνιμο κλοιό και στα βαλκάνια οι στρατηγικοί δρόμοι της ενέργειας είναι καλά φυλαγμένοι από τις αμερικανικές δυνάμεις.
  Ισως η διακριτικότητα και η αρχή της επικουρικότητας που εφαρμόζουν τελευταία οι αμερικανοί σας δίνει την εντύπωση της αδυναμίας τους στην εξωτερική πολιτική αλλά δυστυχώς τα φαινόμενα απατούν.Στην κρίσιμη στιγμή σύμφωνα με τη ρήση του γάλλου δημοσιογράφου Colombani όλοι γίνονται αμερικανοί........

 6. ακάκιος avatar
  ακάκιος 10/06/2008 09:19:52

  ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
  N E M E A 2 0 0 8
  Οι μικροί Ολυμπιακοί, στην Αρχαία Νεμέα της Κορινθίας. Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Γνωστοί και ως οι Ολυμπιακοί για όλους!
  11 ημέρες μέχρι την έναρξη των αγώνων (21 Ιουνίου, 2008)
  http://www.nemeagames.gr/
  Για ένα πλούσιο άλμπουμ των αγώνων ΝΕΜΕΑ 2004 δες εδώ:
  http://picasaweb.google.gr/jketseas/2004
  περιέχει 94 φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας.
  (Σημ. βάζοντας το cursor πάνω σε ένα εικονίδιο ανοίγει ένα επεξηγηματικό παράθυρο με όλες τις σχετικές πληροφορίες. Κάνοντας κλίκ πάνω στην εικόνα την κατεβάζει από το Ιντερνετ σε ενδιάμεσο μέγεθος. Έχετε την δυνατότητα να κάνετε ‘Download Photo’ για να κατεβάσετε την εικόνα full size. Προτιμότερο είναι το ‘Slideshow’ για αυτόματη εναλλαγή των εικόνων.
  Must see για όσους αγαπούν τον κλασσικό αθλητισμό.

 7. Theo avatar
  Theo 10/06/2008 10:05:29

  Απειλητικό αμερικανικό άρθρο στο spiegel για το Μακεδονικό
  http://greece-salonika.blogspot.com/
  https://www.blogger.com/comment.g?blogID=8070170898289675493&postID=1091191595032336482

 8. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 10/06/2008 12:14:07

  "Στο Αφγανιστάν ή στο Ιράκ δεν είναι μόνο οι αμερικανοί που μάχονται για το καλό των ΔΥΤΙΚΩΝ…"

  ***

  P A X R O M A N A - P A X A M E R I C A N A

  Ιεροί πόλεμοι και Διωγμοί φρονήματος  Η γεω-πολιτική κατάσταση στον κόσμο τον 4ο αι. μΧ., ήταν, ακριβώς, η σημερινή! Δηλαδή, υπήρχε μία και μοναδική υπερδύναμη, η οποία έπρεπε να επεκταθεί αναγκαστικά στην Ανατολή, στην Ασιατική ήπειρο, αν ήθελε να συντηρήσει και διατηρήσει την ισχύ της. Τότε, το νεαρό έθνος των Ρωμαίων και τώρα το νεαρό έθνος των Αμερικανών. Αμφότεροι κυνικοί και αλαζόνες, ως νεαροί απαίδευτοι νταήδες- νταβατζήδες. Τον Θεό (Ιαχβέ ή Ιαχωβά ή όπως αλλιώς Τον λένε), τον έναν και μοναδικό, επικαλείται, σήμερα, το 2001, ο “in God we trust” αμερικανός πλανητάρχης Bush*, για την νυν «Σταυροφορία κατά των Ισλαμιστών», σύμφωνα με τους τελευταίους, «Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας», σύμφωνα με τον Θάμνο και τους Εβραιο-χριστιανούς, ή «Α΄ Εμφύλιο του Μονοθεϊσμού», όπως τον λέμε ΕΜΕΙΣ.

  (*“«Εκτελώ αποστολή απ’ τον Θεό!», φέρεται να λέει ο πλανητάρχης. «Ο Θεός μου είπε: ‘Τζωρτζ, πήγαινε να πολεμήσεις τους τρομοκράτες στο Αφγανιστάν’. Και το έκανα! Και μετά μου είπε: ‘Τζωρτζ, πήγαινε να τερματίσεις την τυραννία στο Ιράκ’. Και το έκανα! Και τώρα ξανά αισθάνομαι ότι ακούω τα λόγια του Θεού: ‘Δώσε στους Παλαιστίνιους κράτος’, μου λέει,‘δώσε στους Ισραηλινούς την ασφάλειά τους και στην Μέση Ανατολή ειρήνη’. Και, μα τω Θεώ, θα το κάνω!» .. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά οι Παλαιστίνιοι επιβαιβαιώνουν όσα περιέγραψε ο Μπους στους Άραβες και Ισραηλινούς ηγέτες από συνομιλίες του με τον Θεό, κατά την Διάσκεψη Κορυφής του Σαρμ ελ Σέιχ. Την ύπαρξη του διαλόγου είχε για πρώτη φορά αποκαλύψει η ισραηλινή εφημερίδα «Χααρέτζ» την επομένη ημέρα της διάσκεψης”, («Ελευθεροτυπία», 8-10-05)
  … «Ακόμα τίποτα δεν είδες, ειν’ οι κουρτίνες τους κλειστές…»)

  Tον ίδιο κι απαράλλαχτο Θεό επικαλέσθηκε ο Ρωμαίος πλανητάρχης Κωνσταντίνος Α΄, ο και Μέγας και Άγιος αποκαλούμενος, το 312 μΧ., στην μάχη με τον Μαξέντιο παρά την Μουλβία γέφυρα: «εν τούτω νίκα» = το λάβαρο με τον Σταυρό -> Σταυροφορία => ΙΕΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ. Μεταξύ του «Θάμνου» και του Μ. Κων/νου, υπάρχει μια διαφορά, όμως: ο Θάμνος είναι Χριστιανός Ευαγγελιστής, οπόταν, μπορεί και να τα πιστεύει αυτά που λέει, (: λέμε, τώρα, ποιητική αδεία, ρε, φιλε-νάς!), ο Κων/νος, όμως, σ’ όλη του την ζωή παρέμεινε λάτρης του θεού Ήλιου ή Μίθρα, ο ...αθεόφοβος! Άρα, δεν πίστεψε ποτέ, ότι ήταν αληθινή η πίστη στον Σταυρό, την οποία ο ίδιος επέβαλε «πολιτικά» με διάταγμα.

  Οπότε, εδώ πιστοποιείται, ότι ο Χριστιανισμός ήταν πολιτική επιλογή = συμφέρουσα στην διοίκηση απόφαση, και κατά κανέναν τρόπο πνευματική, ή ηθική, επιλογή. Συν-επάγεται, λοιπόν, ότι ο «Χριστιανισμός» είναι πολιτική Ιδεολογία και σε καμιά περίπτωση ηθική Λογική, όπως αρμόζει να είναι η προσέγγιση της Αλήθειας, που πρέπει να είναι ο Σκοπός ύπαρξης κάθε ορθώς νοουμένης Θρησκείας, αφού: Ηθική = Θεός και Θεός = Λόγος, όπου Λόγος = Αιτία = Αλήθεια.

  Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ λόγος, για τον οποίο ο Υπαρκτός Χριστιανισμός προσφέρει λύση στις υπό επέκταση αυτοκρατορίες, είναι ο Δι-εθνισμός. Ο Διεθνισμός ρίχνει τα σύνορα και ομο-γενο-ποιεί τα έθνη, που το καθένα έχει το δικό του «Κοσμο-είδωλο», σε ένα έθνος – κοσμοείδωλο. Δηλαδή, το πρωταρχικό "ζητούμενον" για την σύσταση αυτοκρατορίας, το προσφέρει ο Χριστιανισμός στο πιάτο!

  Ο «εθνικός» είναι ο εχθρός του Χριστιανισμού, γιατί κάθε έθνος έχει και μια ιδιαίτερη δικιά του άποψη για την Ζωή και τον Κόσμο ( = Κοσμο-είδωλο), η οποία είναι και η ειδοποιός διαφορά του με όλα τα άλλα έθνη, πηγάζουσα, δε, και προερχόμενη απ’ την δια-νοητική του παραγωγή = το «πνεύμα» του, δηλαδή: το αποκλειστικά δικό του ΗΘΟΣ- ΕΘΟΣ- ΦΡΟΝΗΜΑ.

  Όταν αυτή η «εξωτερική πολιτική» της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας επιτευχθεί και τα ομαδοποιημένα έθνη, ως ένα, πλέον, συστήσουν το «Έθνος» των «Χριστιανών Ρωμαίων» της τεράστιας αυτοκρατορικής έκτασης, τότε, απαιτείται «εσωτερική πολιτική», που να είναι κατάλληλη για την διοίκησή του. Ο Χριστιανισμός, ξανά - μανά και πάλι, σερβίρει την λύση στο πιάτο: «Ένας είναι ο Θεός και ένας ο εκλεκτός αντιπρόσωπός του στην Γη, ο αυτοκράτορας, του οποίου όλοι είμαστε υπάκουοι υπήκοοι, ως πιστοί και, άρα, άξιοι δούλοι Κυρίου = αφέντη, δεσπότη».

  Επίσης: «ευκοπώτερον έστι κάμηλον δια τριμαλιάς ραφίδος εισελθείν ή πλούσιον εις την βασιλείαν του Θεού εισελθείν», (Μαρκ. ι΄, 17-31 - Ματθ. ιθ΄, 16-30 - Λουκ. ιη΄, 18-30), ή «πιο εύκολα περνάει καμήλα (ή παλαμάρι πλοίου) στην τρύπα της βελόνας, π-α-ρ-ά πλούσιος στην πόρτα του Παράδεισου»! Οι Χριστιανοί, είναι η χαρά των απανταχού δεσποτών, αυτοκρατόρων, πλανηταρχών, τυράννων, δικτατόρων, βασιλιάδων και -πάσης μορφής και φύσεως- εξ-ουσιαστών!..

  Όλ’ αυτά τα πολύτιμα πολιτικά δώρα του Χριστιανισμού προς την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, -κι ΟΛΕΣ τις χριστιανικές αυτοκρατορίες, έκτοτε-, για να είναι χρήσιμα και λειτουργικά, απαιτείται μία και μόνη προ-υπόθεση: ο αποκλεισμός, ο εξαφανισμός, η εξάλειψη της μόρφωσης, της ΠΑΙΔΕΙΑΣ! Διότι μόνον από σκοτισμένα (κι άρα, βαρβαρικά, ως α-πολίτιστα) πνευματικά όντα-ανθρώπους, μπορεί να υιοθετηθεί ένα τέτοιο σκοταδιστικό Δόγμα (= δόξα, γνώμη).

  ΕΠΕΙΔΗ, δε, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων, μ-ό-ν-ο-ν η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ φωτίζει και, άρα, απελευθερώνει τον νου από τον Φόβο τους σκότους της άγνοιας,

  ΕΠΕΙΔΗ μ-ό-ν-ο-ν η ελληνική Παιδεία αποσκοπεί και λειτουργεί υπέρ του ελεύθερου Φρονήματος «Μόρφωσης Γνώμης» = υπέρ ενός ελεύθερου ανθρώπου πολίτη-οπλίτη, και

  ΕΠΕΙΔΗ μ-ό-ν-ο-ν η ελληνική Παιδεία επιτάσσει «ουχ ελληνικόν το προσκυνειν», -είτε πνευματικά (σε ιδέες- Δόγματα) είτε φυσικά (σε ανθρώπους- Δεσπότες), ε, γι’ αυτό και εχθρός τού ΡωμαιοΧριστιανικού πολιτικού ιδεολογήματος ανα-δείχθηκε ο «Έλλην- εθνικός» = ο άθεος, ο άπιστος, ο ειδωλολάτρης = το ελληνικό ήθος - έθος - τρόπος τού ζην- Zen => «ΖΩΗ, ΟΧΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗ».

  Γι’ αυτό, διώκεται φανατικώς, μανιακώς και συνεχώς, από τότε, το 325 μΧ, έως και σήμερα, το 2004! Δεν πρόκειται μόνο για διωγμούς «Γενο-κτονίας», όπου όποιος ανήκει σε ένα συγκεκριμένο γένος σφάζεται, αλλά, εδώ έχουμε διωγμούς Ήθους = Φρονήματος = Σκέψης = Παιδείας ελληνικής.

  Το 529, ο ένδοξος και θεοφίλητος Σκοπιανός αυτοκράτορας του …ελληνικού «Βυζαντίου», Ουπράβδα- Γιουπράβδα Zastava, του Ιστόκ και της Βιγλινίτσας, εκ Σκούποις, ή, just, Ιουστινιανός, διατάζει το κλείσιμο των φιλοσοφικών σχολών όπου Γης και, κυρίως, των Αθηνών. Έτσι, η Σοφία, πλέον, αλλάζει φορέα και ...πόστο διανομής μ’ αυτοκρατορικό χρυσόβουλο διάταγμα, μετακομίζοντας απ’ τα μυαλά των ανθρώπων, στα του χαλδαϊκού Θεού -της ερήμου και των Σιωνιστών- Ιαχβέ. Κατοικοεδρεύει, δε, και διανέμεται, έκτοτε, αντί από την πόλη τής Σοφίας Αθήνα, στην «του Θεού Αγία ...Σοφία» της Κωνσταντινούπολης, «σήμα κατατεθέν», έκτοτε, του Ουπράβδα- Γιουπράβδα Ιουστινιανού και, συνακόλουθα, “trade mark” τού Ρωμαιο-Χριστιανικού μεγαλείου της ΔΥΣΗΣ!

  Αυτοί είναι οι φονταμενταλικά ...θεμελιωτές τού καλούμενου Δυτικού Χριστιανικού πολιτισμού (: ούτε ποιητική αδεία δεν μπορεί να γραφτεί αυτός ο «και καλά» πολιτισμός με κεφαλαίο «π»...), ο οποίος έχει υπό την ηγεσία του τον πλανήτη, από το 325 μ.Χ., έως και σήμερα: ΡΩΜΗ -> ΔΥΤΙΚΟ κι ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΡΩΜΑΪΚΟ ΚΡΑΤΟΣ -> «ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ» -> «ΑΓΙΑ ΕΔΡΑ»- ΒΑΤΙΚΑΝΟ, ΒΕΝΕΤΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΙΑ κ.λπ. -> ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΤΑΝΙΑ, ΡΩΣΙΑ, «ΙΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» => ΗΠΑ, ΕΕ...

  Όλοι οι εκ καταγωγής Έλληνες, δεν είναι αυταπόδεικτα διωκόμενοι. Μ-ό-ν-ο-ν «ό,σοι δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας». Οι Έλληνες στην καταγωγή που ασπάζονται τον Χριστιανισμό, είναι, πλέον, μαζί με τους Ρωμαίους και λοιπούς Χριστιανούς της αυτοκρατορίας, μία και η αυτή δύναμη. Είναι σύν-μαχοι, μάχονται από κοινού και κατά των πάλαι ποτέ ομο-εθνών πατριωτών τους, αλλά, και κατά κάθε αλλοεθνούς τους, ο οποίος μετέχει της ελληνικής Παιδείας.

  Έτσι, αντί για την κλασική «γενο-κτονία», έχουμε να κάνουμε τώρα με …«πνευματο-κτονία», ή, καλλίτερα, με «ηθο-κτονία» - «φρονηματο-κτονία»! Το πώς μπορείς να σφάξεις και να σκοτώσεις ένα ...πνεύμα, ήθος ή φρόνημα, είναι απορίας άξιο, αλλά, πάντα, με τέτοια άξια απορίας ή μαγείας θαυμάσια προς ανοήτους «θαύματα», δεν εγκαθιδρύθηκε ο Μονοθεϊσμός, είτε του Μωυσή είτε των προφητών και των αγίων είτε του Σαούλ ή Σαύλου ή Παύλου;

  Τα θαύματα στηρίζονται στην άγνοια και, επειδή, η άγνοια είναι η «μη γνώση» και η ΓΝΩΣΗ = ΙΣΤΟΡΙΑ (εκ του «οίδα» = γνωρίζω), αν αντικατασταθεί η Άγνοια με Ιστορία, τότε,μπορεί τα χριστιανικά θαύματα να μην μας προκαλούν τρόμο, Φόβο και δέος, πια, αλλάαα: θυμό + μένος = ο ρ γ ή + ξ ε σ η κ ω μ ό = RAGE!!!

  «- Εδώ ο παπάς, εκεί ο παπάς, πού ’ναι ο παπάς;», προσκαλούν και προκαλούν οι ταχυ-δακτυλ-ουργοί «παπατζήδες» τους κουτο-πόνηρους αδαείς, στην Ομόνοια ή στον Βαρδάρη, πέρνοντάς τους τα πορτοφόλια, ακριβώς, μόλις, τα «κορόιδα» είναι σίγουρα ότι έπιασαν την καλή! Την ίδια μέθοδο ακολουθούν κι οι Χριστιανοί ...παπα-(τζή)δες:
  «-Εδώ ο Θεός, εκεί ο Θεός, πού είναι ο ...Παράδεισος»;
  «-Εν τούτω νίκα, εν τούτω νίκα», λέει ψιθυριστά στ’ αυτί και δείχνει έντονα με το βλέμμα το τραπουλόχαρτο με την φιγούρα του «Παπά», ή «Ρήγα», (: συνώνυμα, στην Λαϊκή Σοφία της Παράδοσής μας!), τραβώντας συγχρόνως συνωμοτικά απ’ το μανίκι τον διπλανό του, ο σοβαρός κύριος αυτοκράτορας ή βασιλιάς δίπλα μας, ο πλέον αξιοσέβαστος, εμφανησιακά, της ομήγυρης.

  Και καταθέτει ό,τι έχει και δεν έχει, -όχι η τσέπη στην περίπτωσή μας, πλέον, αλλά-, η Ψυχή τού κάθε φορά πιστεύσαντα στον ...ταχυπνευματουργό ιερέα - θαυματοποιό - «ρίχτη» και στον συν-εργάτη, συν-ένοχο, συν-άδελφό του «αβανταδόρο», ή «κράχτη», τον κύριο «καθώς πρέπει», με το βασιλικό «τουπέ» και το αυτοκρατορικό παράστημα!..

  @

  «Μείζων αλλαγή Ιδεολογίας,
  απαιτεί
  μείζονα αλλαγή ταυτότητας»,
  R. F. Lifton

 9. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 10/06/2008 12:29:56

  Συγνώμη, αλλά πάντα ξεφεύγουν λάθη. Καμιά φορά σοβαρά, που χρειάζονται διόρθωση:

  "ΡΩΜΗ -> ΔΥΤΙΚΟ κι ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΡΩΜΑΪΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ή «ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ» -> «ΑΓΙΑ ΕΔΡΑ»- ..."

  και με την ευκαιρία:

  "παίρνοντάς τους τα πορτοφόλια, αντί "πέρνοντάς τους τα πορτοφόλια,"

 10. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 10/06/2008 12:38:33

  Evlatis,

  δέν μπορώ να πιστέψω σ'αυτήν την αλαφροϊσκιωτη άποψη ούτε και στον εφησυχασμό. Και ο λόγος και η γνώση και επίγνωση είναι κοντά στον κοινό νού.

  Το Ιράν, δίπλα στην υπο αμερικανική κατοχή Ασία είναι πλέον μία πυριτιδαποθήκη, την οποία συντηρούν απο κοινού η Ρωσία και η Κίνα και που άν την σκαλίσει κανείς, θα κάψει ότι υπάρχει μέχρι την Μεσόγειο και φυσικά και το αντίπαλο Ισραήλ, χάριν του οποίου σήμερα γίνεται ό,τι γίνεται, τόσο στην ειρήνη όσο και στην τσέπη μας.

  Και έτσι φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη. Και όσο θα περνάει ο χρόνος, για τους γνωστούς λόγους της δημιουργίας πυρηνικής υποδομής, τόσο ο φόβος θα γίνεται μεγαλύτερος. Και μόνο το ανιστόρητο πάθος των κάποιων Σιωνιστών θα επιμένει στην επίθεση και εξόντωση του Ιράν. Εκτός άν καζι σε κάθε θητεία καταφέρνουν τον εκάστοτε Αμερικανό Πόεδρο να τον τουμπάρουν.

  Δέν γνωρίζω, τί μπορεί να έχει στον νού του ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ και άν έχει αντιληφθεί, ή άν τον αφήνουν να αντιληφθεί, γιατί και που απέτυχε ο νύν και αποχωρών Πρόεδρος Bush. Πιστεύω όμως ότι, την επόμενη μέρα απο την ανακήρυξή του θα πρέπει να βάλει τα πράγματα σε μία τάξη, απο την οποία στην πολύπαθη αραβική-ασιατική περιοχή θα υπάρξει ειρήνη έστω και δια της βιαίας πειθούς του Ισραήλ να σταματήσει τα νταηλίκια του. Στην ιστορία αυτή συμπεριλαμβάνεται και η διαχείριση των πετρελαίων απο τις επτά αδελφές με τα περισσότερα εβραϊκά κεφάλαια. Και το πιστεύω διότι, η αποτυχία του Ισραήλ στον Λίβανο μπορεί σε δεύτερη φάση να οδηγήσει στην καταστροφή του Ισραήλ, άν ο εξοπλισμός του Νασράλα και των ομάδων του γίνει πιο σύγχρονος και αποτελεσματικός. Οι λεπτομέρειες λένε ότι, οι νέοι του Ισραήλ πριν καλά καλά γίνουν 16 χρονών φεύγουν για Αμερική και Ευρώπη καθώς αυτόν τον κίνδυνο αντιλαμβάνονται οι γονείς τους.

  Το σκεπτικό αυτό δέν είναι ανελαστικό καθώς εκεί μέσα χωρούν μέχρι και οι Έλληνες. Επι του παρόντος όμως άς το βλέπουμε σαν ένα καζάνι που σιγοβράζει και όχι να επαναπαυόμαστε,στα όσα μας ξεφουρνίζουν απο τα διάφορα CNN.

  ΠΕΛΙΑΣ

 11. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 10/06/2008 12:58:48

  Αρχηγέ,

  κάνε άν θέλεις μία έρευνα για την Τουρκάλα της Θράκης που δήλωσε σε επίσημη εκδήλωση της Ε.Ε. ότι, είναι ελληνίδα και μετά έγινε σε βάρος της απο τους μουσουλμάνους της Θράκης το "έλα να δείς".

  Απο τα πολλά που διάβασα απο το πρωϊ και τα τρεχάματα ενδιάμεσα δέν θυμάμαι πλέον την πηγή.

  Ευχαριστώ

  ΠΕΛΙΑΣ

 12. evlatis avatar
  evlatis 10/06/2008 13:13:44

  Ελληνοβλάκα ανώνυμε δεν κατάλαβες το νόημα της άποψης μου. Την ειρωνεία μου "για το καλό των δυτικών" την εξέλαβες σαν άποψη μου λέγοντας με αμερικανοτσολιά. Εσύ ελληναρά ανώνυμε αναρωτήθηκες ποτέ τι δουλειά θέλουν οι έλληνες στρατιώτες στο Αφγανιστάν;

 13. Ο Χοσέ και το τσίκι-τσίκι του avatar
  Ο Χοσέ και το τσίκι-τσίκι του 10/06/2008 13:26:39

  > Οι λεπτομέρειες λένε ότι, οι νέοι του Ισραήλ πριν καλά καλά γίνουν 16 χρονών φεύγουν για Αμερική και Ευρώπη καθώς αυτόν τον κίνδυνο αντιλαμβάνονται οι γονείς τους.

  Αυτό έχεις στοιχεία να το τεκμηριώσεις;

  Δηλαδή είναι απόρροια της αλλαγής τακτικής του αραβοϊσραηλινού πολέμου. Πλέον πολεμούν επιστήμονες της ψυχολογίας και των μέσων ενημέρωσης, παρά τα όπλα στο πεδίο της μάχης.

  Ακριβώς σε αυτό που αναφέρεις, στοχεύουν οι αντίπαλοι του Ισραήλ, στο ψυχολογικό χτύπημα του νεανικού πληθυσμού, αναδεικνύοντας - προβάλλοντας την ανθρώπινη πλευρά του ισραηλινού στρατιώτη με τις συνηθισμένες ανθρώπινες φοβίες κι αδυναμίες.

  Χαρακτηριστικό παράδειγμα, χτες- σήμερα έδωσαν στη δημοσιότητα μέσω του Γραφείου Τζίμυ Κάρτερ, "δήθεν επιστολή" του αιχμαλωτισμένου ισραηλινού στρατιώτη, αιχμαλωτισμένου από κάποιες ομάδες στη Γάζα, όπου ο στρατιώτης εκλιπαρεί για να προλάβει να ζήσει τις χαρές της ζωής (που δικαιούται).

  Από την άλλη έχουμε το παράδειγμα νέων εβραίων της διασποράς, που ποτέ δεν πάτησε το πόδι τους στι Ισραήλ, όμως με το που χτυπά συναγερός, τρέχουν στο Ισραήλ να ντυθούν στο χακί.

  Παράδειγμα, ένας νέος εβραίος, ιστορικής οικογένειας, από τα Γιάννενα, που όντας εθελοντής, σκοτώθηκε στις μάχες του Λιβάνου, στον τελευταιο πόλεμο.

 14. Μπίρμπιρ Μπιρ avatar
  Μπίρμπιρ Μπιρ 10/06/2008 13:37:08

  Ρε νηπιογέροντα (κατά το λεβέντης & λακαμάς ίσως?). Μή βάζεις "σεντόνια". Είναι ακριβώς αυτά που διώχνουν τον κόσμο, καταστρέφουν κάθε φόρουμ έκφρασης γνώμης.

  Γράψε τη γνώμη σου... το λόγο σου σε 5-6 σειρές και για τα υπόλοιπα (αναφορές, τεκμηριώσεις. παραπομπές) παράθεσε λινκ. Δε γράφουμε επιστημονική εργασία εδώ μέσα.

  Νομίζω πως θα πρέπει να σου κάνει την παρατήρηση κι ο Φορουμαφέντης. Και να σβήσει τα σεντόνια που δεν έχουν σχέση.

  Αν δεν αλλάξει τακτική ο φορουμαφέντης, προβλέπω να μαζεύονται σύντομα 12θεϊστές, εσωτερικατίστες, ακροδεξιοί, κλπ

  Ήδη οι σταγόνες έγιναν βροχής μέ κάποια άρθρα αρκετών ονομάτων εδώ μέσα.

  Βρωμάνε μισαλλοδοξία, φασισμό... ρατσισμό.

  Δεν το παίρνεις χαμμπάρι Φάκροτα; Τι μεβράνη σκέπασε τα μάτια σου;

 15. Ο Χοσέ και το τσίκι-τσίκι του avatar
  Ο Χοσέ και το τσίκι-τσίκι του 10/06/2008 13:52:44

  > Εσύ ελληναρά ανώνυμε αναρωτήθηκες ποτέ τι δουλειά θέλουν οι έλληνες στρατιώτες στο Αφγανιστάν;

  Αν έχω σωστή πληροφόρηση, όσοι έλληνες στρατιιώτες εθελοντικά(?) πήγαν στην Κορέα το 1952, όταν γύρισαν τους έδωσαν άδειες λεωφορείων (αστικών υπεραστικών), άδειες ταξί κ.ά.

  Νομίζω πως τα λεωφορεία και τα ταξί, σαν οχήματα, τους τα έδωσαν οι ίδιοι οι Αμερικάνοι, από τα αποσυρμένα τους στρατιωτικά λεωφορεία μεταφοράς προσωπικού και τις κούρσες μετακίνησης υψηλόβαθμων στρατιωτικών.

  Αλλιώς πώς να εξηγήσει κανείς, πως μέσα της δεκαετίας του 60-ώς και το 70-80 κυκλοφορούσαν στους αθηναϊκούς κι επαρχιακούς δρόμους αρκετά σαν ταξί από τα τεράστια αμερικάνικα κάντιλακ, μπιούικ, κοντινένταλ ή τα υπεραστικά λεωφορεία αγόνων γραμμών, δίπλα στα μερσεντές D180-190 ή τα Φίατ ή τα Ρενώ ή τα Φορντ Κορτίνα (Αγγλίας-Γερμανίας).

  Τα εγκαταλειμμένα πολεμικά οχήματα της δεκαετίας του 40-50, στα οποία στηρίχτηκαν το 47-50..τα ΚΤΕλ και οι ΑΣΠΑ ΕΚΤΕΛ ήδη είχαν πάει στα παλιατζήδικα.

  ΥΓ τα παραπάνω, σαν πρακτική παράπλευρη πληροφόρηση.

 16. Προφήτης avatar
  Προφήτης 10/06/2008 14:10:35

  Προς όσους φίλους τρέφουν ελπίδες ότι η αλλαγή προέδρου θα επιφέρει ουσιαστική αλλαγή στην αμερικανικής εξωτερικής πολιτική, ιδίως αν εκλεγεί ο Ομπάμα :
  η βλάβη είναι ανεπίστρεπτη.

  Ο Μπους δεν ήταν βλάκας ή ψυχάκιας, όπως θέλουν να νομίζουμε.
  Μέλος της πιο ελίτ από την ελίτ των ΗΠΑ, χαριτολογώντας σε ένα δείπνο, είπε το πνευματωδέστατο (παίζοντας με την χρησιμοποιούμενη στον καθημερινό λόγο διάκριση The Haves vs The Have nots , οι έχοντες και οι μη) :
  Tonight I see around The Haves and The Have Mores. They would call you "The Establishment". I call you "My people".

  Η προεδρία Μπους σηματοδοτεί την ΑΝΟΙΧΤΗ μετάβαση σε αυτοκρατορική περίοδο, με απολυταρχία των πολυεθνικών πετρελαίου & στρατιωτικοβιομηχανικού πλέγματος, με επιδίωξη ελέγχου ΟΛΩΝ των ενεργειακών αποθεμάτων του Πλανήτη, με κατάλυση δημοκρατικών δικαιωμάτων κτηθέντων σε εποχές ισχύος του πόπολου ή την εποχή που το αντίπαλο μπολσεβικικό δέος έκανε τις δυτικές ελίτ να παρέχουν κοινωνικό κράτος για να αποφύγουν κινδύνους "σοβιετοποιήσεων".

  Δείτε αυτό που αποκάλυψε ο Χρήστος Μόρφος στο http://theamapati.wordpress.com/2008/06/06/bilderberg-2008-ii/
  "...συνάντηση του Ομπάμα με την Χίλαρυ Κλίντον, στο σπίτι μιας γερουσιαστού στην Ουάσινγκτων. Οι δύο πολιτικοί τα είπαν για μια ώρα μόνοι τους, πίνοντας νεράκι".
  Η γερουσιαστής λέγεται Feinstein και, λέω εγώ, από το όνομα κατά 99,9% φαίνεται ότι είναι Εβραία
  http://edition.cnn.com/2008/POLITICS/06/06/clinton.obama.wrap/index.html
  (το λινκ σε σχόλιο του Χ. Μόρφου)

  Δείτε και αυτό, για τη στρατιωτικοποίηση των ΗΠΑ
  http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,id=75355704

  Μην παραβλέπουμε ότι ο Ισχυρός για να επιτύχει την επιδίωξή του, μπορεί να χρησιμοποιεί και ειρηνικά μέσα, τα οποία από αδαείς εκλαμβάνονται ως "αδυναμία".
  Άλλωστε για μια μερίδα της αμερικανικής ελίτ που εκπροσωπεί ο καθηγητής Joseph Nye, οι ΗΠΑ οφείλουν να επιβάλουν τη θέλησή τους στον Κόσμο με πειθώ, την λεγόμενη Soft power.

  Και, στην Ευρώπη, έχουν ήδη επιβάλει μια γενιά αμερικανοθρεμμένων ηγετών που δύσκολα θα εναντιωθούν ΣΘΕΝΑΡΑ στις επιδιώξεις τους.
  Δεν μιλάμε για τακτικές "διαφωνίες".

  Κοντολογίς, όλα παίζονται μεταξύ Ιρακ και Αφγανισταν.
  Αν οι Αμερικάνοι φύγουν κλωτσηδόν, όπως στο Βιετναμ, με τους τελευταίους να κρέμονται από τα ελικόπτερα σαν τσαμπιά σταφύλι, και οι εικόνες να κάνουν το γύρο του κόσμου, τότε θα αλλάξει πραγματικά η αμερικανική εξωτερική πολιτική.
  Και πιθανόν θα γίνει ακόμα πιο τυχοδιωκτική :
  "η πληγωμένη τίγρη είναι πιο επικίνδυνη"
  Νοαμ Τσομσκι
  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_100029_09/04/2006_180250
  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_100025_09/04/2006_180249

 17. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 10/06/2008 14:46:40

  Μπίρμπιρ Μπιρ,

  τον εισαγγελέα και τον μπάτσο, στο σπίτι σου, στο φόρουμ σου, στο Ιντυμίντια και στο Τέρμιναλ 119. Και μην ξαναβρίσεις, αυτόκλητε "προστάτη" και "αγανακτισμένε ...πολίτη". Μάθε να συνεννοείσαι με λέξεις κι όχι με κραυγές, χριστιανέ μου. Γκε- γκε, understood κι αντιλαβού;

 18. ο γιατρος avatar
  ο γιατρος 10/06/2008 14:58:54

  ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΛΩΝΑ? ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΡΙΓΗ ΤΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΑΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.

 19. Μπίρμπιρ Μπιρ avatar
  Μπίρμπιρ Μπιρ 10/06/2008 15:12:49

  Νηπιογέροντα, είναι ολοφάνερο το εγκεφαλικό σκρατς.
  Στις καλύτερες οικογένειες φροντίζουν να το κρύβουν καλά αυτό.
  Δυστυχώς δεν πρόβλεψαν πως ο σκρατσαρισμένος μπορεί να τους ξεφύγει με έναν υπολογιστή!

  Ας πρόσεχαν

  ---

  Για τους γνωστικούς:
  ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΤΟΥ ΦΟΡΕΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΖΟΥΡΛΟΜΑΝΔΥΑΣ! ΤΩΡΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΨΗΦΙΑΚΟ ΤΡΕΛΟΚΟΜΕΙΟ...

 20. Μπίρμπιρ Μπιρ avatar
  Μπίρμπιρ Μπιρ 10/06/2008 15:16:16

  και μόνο η παράθεση των ονομάτων των αρθρογράφων... η σδημειολογία τους λέει πολλά.

  νήπιος γέροντας, προφήτης, γιατρός... κλπ

  τι έγινε, το κψπ δαφνίου βγήκε εκδρομή;

 21. Προφήτης avatar
  Προφήτης 10/06/2008 15:36:18

  ιντιμίντιο αντιφο χαφιεδάκι μπιριμπιρι

  Τράβα να πουλήσεις καμιά πρέζα στους ομοίους σου

  Φόρα καμιά κουκούλα για να κλέψεις, λεχρίτη.

  Όλο για ψυχικές παθήσεις μιλάς φασιστάκι.

  Τράβα στον αρχηγό σου το Λιάκο, που θέλει να κλείσει σε ψυχιατρικά γκουλάγκ τους αντιφρονούντες στην Νέα Αμερικανική Τάξη.
  Η "δημοκρατική επιχειρηματολογία" τού ζουρλομανδύα.

  Ξεκουμπίσου κάθαρμα !

 22. Παππούλης avatar
  Παππούλης 10/06/2008 15:39:08

  Δεν ξέρω πόσοι πήρατε χαμπάρι από τα πρόσφατα πορίσματα για το Ιράκ...

  http://ionas.net/2008/06/10/deepsleep/

 23. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 10/06/2008 16:16:33

  @προφήτης: "Κοντολογίς, όλα παίζονται μεταξύ Ιράκ και Αφγανισταν". Το Ιρακ μπορεί, δεν είναι και απίθανο, να το καταλάβουν. Το Αφγανιστάν αποκλείεται! Ούτε ο Αλέξανδρος δεν αντιπαρατέθηκε πολεμικά μαζί τους και προτίμησε την διπλωματική οδό. Γιατί αυτός ήξερε, γιά! Ούτε η Βρετανική Αυτοκρατορία τους καθυπόταξε ποτέ. Ούτε το 1978 η Σοβιετική υπερδύναμη τα κατάφερε μαζί τους. Χλωμό, έως και με ..."χρυσή", το βλέπω, να τους υποτάξουν τα αμερικανάκια. Από το 1978, ήτοι, 30 ολόκληρα χρόνια, πολεμάνε τις δυο υπερδυνάμεις (!) Κι εντάξει ο Μπιν Λάντεν, μπορεί, -λέμε, τώρα-, να είναι πράκτορας, εκείνος, ΟΜΩΣ, ο μονόφθαλμος μουλάς Ομάρ, (σε μάχη με Ρώσους έχασε το μάτι του), κομματάκι δύσκολο να έχει τέτοια χούγια.

  @Γιατρός: αν είναι "τρομοκρατική" ενέργεια, έχει να γελάσει κάθε πικραμένος! Και φαντάσου να είναι τίποτα Σκοπιανοί, για προπαγάνδα, ή Ουτσεκάδες, για ...χρηματοδότησή τους! Τις υπόνοιές σου ενισχύει το γεγονός ότι ο εισαγγελέας έστειλε οδηγία στα ΜΜΕ να μην αναφέρονται στην υπόθεση, και ότι στο επίσημο δελτίο τύπου της κυβέρνησης, τις ειδήσεις στην ΝΕΤ, πήραν πίσω ότι αφέθηκε το ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ του Μυλωνά στο αμάξι, μαζί με το κινητό και τα κλειδιά. Υπάρχει ειδικό ποστ, πάντως, παρακάτω.

  @Μπίρμπιρ Μπιρ: μπράβο, μαθαίνεις! Έτσι, χωρίς να βρίζεις, μπορείς να λες Ο,ΤΙ θες, χριστιανέ μου! Προσπάθησε να προκαλείς απαντήσεις για την γνώμη σου κι όχι για τις βρισιές σου.

 24. evlatis avatar
  evlatis 10/06/2008 16:41:10

  Μπίρμπιρ Μπιρ τους μαζεύει ο Factorx για να έχει επισκεψιμότητα το blog του

 25. Μπίρμπιρ Μπιρ avatar
  Μπίρμπιρ Μπιρ 10/06/2008 16:41:38

  υπάρχει ψηφιακό τέζα να ψεκάσουμε να τελειώσουμε με όλους αυτούς τους φευγάτους* ;

  ή ψηφιακό παραθείο;

  * (ψηφιακοί) φευγάτοι, όσοι τους συστήνουν οι γιατροί τη μοντέρνα ψυχοθεραπεία, πάρτε ένα pc και ξαμολυθείτε στο ίντερνετ! και να σας πάρουν χαμπάει, δεν πρόκειται να σας δέσουν! δε θα μπορέσουν...

 26. Μπίρμπιρ Μπιρ avatar
  Μπίρμπιρ Μπιρ 10/06/2008 16:47:09

  evlati, me ta polla koynhmmata tou typou, 8a pa8ei "tilt" to foroum.

 27. arcaheopteryx avatar
  arcaheopteryx 10/06/2008 19:13:29

  Ο διαυγής λόγος φαίνεται κυρίες μου, εγώ τον ξεχωρίζω από μακριά, είτε διαφωνεί μαζί μου είτε συμφωνεί. Και οι παρεμβολές κυρίες παρεμβαλόμενες, με ψυχαγωγούν. Με ψυχαγωγείτε και για τούτο επιστρέφω.

  Προφήτη με πας, δεν με πας, εγώ σε πάω...Α! διάβασα και την εφημερίδα που νόμιζα ότι δεν μου αρέσει, έχει φτιάξει, μοιάζει «ελέυθερη» (αλλά με ένα μόνο φύλο τι να καταλάβω)

  Δεν εχετε βαρεθεί να τσακώνεστε για τους Αμερικάνους; Προσωπικά προτιμώ να τσακώνομαι για Γερμανούς.

  Για τον Μυλωνά, φοβάμαι, είχε πολλούς Βαλκάνιους και Ανατολικούς εχθρούς, μερικούς πρόσφατα.

 28. Σπύρος avatar
  Σπύρος 10/06/2008 20:42:37

  Που την έμαθες ρε μπιρμπίρ την μοντέρνα ψυχοθεραπεία??
  Απο την πρέζα των Εξαρχείων το γύρισαν οι ΄μπαχαλάκηδες ΄στην μοδέρνα ψυχοθεραπεία??
  Αλλά εδώ που τά λέμε εάν το δούμε ανθρωπιστικά οντως θά βοηθούσε ορισμένα θυμωμένα παιδιά πρός τούς γονείς τους,που έχουν μετατρέψει τον θυμό τους σέ έτερο και αυτο -καταστροφικές πράξεις νά απευθυνθούν κάπους.
  Γιατί εάν δεν το ψάξουν όσο είναι νωρίς κακό τού κεφαλιού τους...
  Η θα πνιγούν στην πρέζα ή θά μετατραπούν στά μεγαλύτερα εξωνημένα τσιράκια τής κάθε εξουσίας ...
  Γνωστά αυτά απο την ρημάδα τήν Ιστορία..

 29. Μπίρμπιρ Μπιρ avatar
  Μπίρμπιρ Μπιρ 10/06/2008 21:03:14

  re arxaiopteryga, pou tis eides tis kyries edw mesa?

  katarxhn, kanpun kra apo makrya pws einai feygatoi ki oxi feygates

  afeterou o forum mastoras bazei olo gynaikeia gymna. oxi andrika.

  epomenws?

 30. Μπίρμπιρ Μπιρ avatar
  Μπίρμπιρ Μπιρ 10/06/2008 21:12:16

  grafei o nhpiogerontas:

  "Μάθε να συνεννοείσαι με λέξεις κι όχι με κραυγές, χριστιανέ μου. Γκε- γκε,... "

  rwtaw egw o afelhs me th seira mou

  to gke-gke einai kraygh anar8rh h kraygh morfopoihmenh se leksh, p.x. me klish, ptwseis, proswpa, ari8mous, klp kathgoriopoihseia...

  eeee?

  ???

  e nhpiogeronta?

  telika se poion ape8fyn8hkes? mhpwes aton eauto sou?

 31. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 10/06/2008 21:38:34

  Mpirmpir, χμμ. Θες αγάπη μου γυμνό;

  Καλή μου, μου αρέσει ο λόγος και το πνεύμα σου και η διαλεκτική σου προσέγγιση. Και αυτά τα φραγκοχιώτικα είναι σαν φερετζές που προσθέτουν στην αίσθηση του μυστηρίου.

  Λύσε μου μόνο μία απορία. Τι πιστέυεις; πρέπει να ταυτιστούμε με το άρμα της Δύσης; την Νέα Ρώμη; ή να ακολουθήσουμε ανεξάρτητη πολιτική; Ποιος πιστέυεις θα κερδίσει τις εκλογές τον Νοέμβριο; Τι θα κάνει το πετρέλαιο; Είμαι long dollars. Να κρατήσω την θέση ή να κάνω ένα δομημένο swap; Θα σου στείλω ένα ευρώ για κάθε σωστή απάντηση, και αν απαντήσεις σε όλα σωστα, θα σε παραπέμψω σε ένα άλλο blog με συνταγές για αγγινάρες.

 32. Μπίρμπιρ Μπιρ avatar
  Μπίρμπιρ Μπιρ 10/06/2008 23:28:57

  >Λύσε μου μόνο μία απορία. Τι πιστέυεις;

  τίποτα

  > ή να ακολουθήσουμε ανεξάρτητη πολιτική;

  Να αναθέσουν με αντιμισθία (ιδιωτικοποίηση), το έργο και τη χάραξη πολιτικής του Υπουργείου Εξωτερικών σε μια ιδιωτική εταιρεία συμβούλων, π.χ. της PriceWateHouse, της Μερυλ Λυντς, το γραφείο συμβούλων Μπέκερ, το γραφείο συμβούλων Χόλμπρουκ κ.τ.ό, θα υπήρχαν και κέρδη για διανομή.


  >Ποιος πιστέυεις θα κερδίσει τις εκλογές τον Νοέμβριο;

  Ο Μακέιν 52-48  για τα υπόλοιπα στους συνδικαλιστες-επενδυτικούς συμβούλους της ΔΑΚΕ

 33. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 10/06/2008 23:58:58

  κοιτα μπιρ, είμαι ζαλισμένος από το ποδόσφαιρο. Η Πραϊς δεν κάνει (και θα προσεχω τι λέω) γι αυτή τη δουλειά, είναι ελεγκτές. Οι άλλοι κυριλέ χρηματιστές. Θα σου δώσω μια συμβουλή. Βρες έναν ευγενή στόχο και επιδίωξε (ή επεδίωξε επί το νεοελληνικότερον) να τον πετύχεις. Θα αισθανθείς καλύτερα και θα συμβάλεις δημιουργικά στο σύμπαν.

  Ο Obama προηγείται με τρεις μονάδες για την ώρα, αλλά είνα ακόμα στην ευφορία. Παίζεται.

 34. Μπίρμπιρ Μπιρ avatar
  Μπίρμπιρ Μπιρ 11/06/2008 00:53:44

  megale, eisai kollhmenos

  oi ekswterikes ypo8eseis krinontai me bash ta stmferonta twn kratwn, eite oikonomika eite edafika

  gia ayto sou onomatisa etaireies oikonomikwn stymboulwn, elegktwn klp...

  alla esy ekei kollhmenos

  kounhsou na pesei h tsixla ... na mh tipote allo

 35. Μπίρμπιρ Μπιρ avatar
  Μπίρμπιρ Μπιρ 11/06/2008 00:56:20

  > Ο Obama προηγείται με τρεις μονάδες για την ώρα

  na pw pws diabazeis "dhmokratikes efhmerides" twn usa?
  kai trefeis tetoia aisiodoksia?

  h diaoxh mpous apo to makein einai kati to fysiologik;o ki abamenomeno.

  gia ayto kai kanenas epifanhs andras twn dhmokratikwn den katebhke ston agwna.

  ton afhsan sta tsiko... xilary, obama

 36. Μπίρμπιρ Μπιρ avatar
  Μπίρμπιρ Μπιρ 11/06/2008 00:59:42

  edw sthn ellada, exoume poltikous (gia thn ekswterikh politikh) me klhronomiko dikaio - klhronimkh gnwsh...
  apo ton pappou sto gio, ston eggono

  symvoulos tou karamanlh einai kapoios mpitsios, ftystos gios tou paliou yfex kai ypex epi prwtou karamanlh.

  balan twra kai ta ntoro-tsoutsekia ki edese h mpesamel

 37. Factorx avatar
  Factorx 11/06/2008 01:11:54

  @Μπίρμπιρ Μπιρ: το μπλογκ είναι ελληνικό. Σε παρακαλώ χρησιμοποίοησε ελληνικούς χαρακτήρες. Κουραζεις τους αναγνώστες

 38. Μπίρμπιρ Μπιρ avatar
  Μπίρμπιρ Μπιρ 11/06/2008 01:17:59

  γιατί, αυτά που γράφω προβληματίζουν δυσκολεύουν τον πιθανό αναγνώστη τους;

  o egkefalos katalabainei kai diabazei AMESWS mia frash, opoudhpote ki an mpoun oi xarakthres (grammata) mias lekshs.


  πες στα ίσια: μη μου πειράζεις (αποκαλύπτεις) και διώχνεις τους 3-4 αρθρογράφους (128εϊστές, κρυπτοχουντικούς, φευγάτους κλπ) που μάζεψα με τόσο κόπο.... για να έχω να λέω πως έχω blog!

 39. Factorx avatar
  Factorx 11/06/2008 01:23:48

  Όπως νομίζεις. Κι αν είναι αυτή η γνώμη σου για το μπλογκ, τότε γιατί μπαίνεις στον κόπο και ασχολείσαι μαζί μας;. Εγω είπα απλώς οτι κουράζουν τα γκρίκλις

 40. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 11/06/2008 04:27:56

  Ο γιατρός είπε να λέμε "ναι"...

 41. Μπίρμπιρ Μπιρ avatar
  Μπίρμπιρ Μπιρ 11/06/2008 12:28:02

  > τότε γιατί μπαίνεις στον κόπο και ασχολείσαι

  έτσι εύκολα βρίσκεται αλλού τέτοια ευκαιρία ψυαχαγωγίας;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.