20/05/2009 12:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

The day after tomorrow

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ALLOS avatar
  ALLOS 20/05/2009 13:00:22

  Οποτε και (αν) το πάρει πρωθυπουργός δεν γίνεται.
  όσο νωρίτερα το καταλάβουν στη ΝΔ τόσο το καλύτερο

 2. Factorx avatar
  Factorx 20/05/2009 13:00:55

  Για να μαθαίνουμε και τι παίζει ο καθένας:

  Η σύναξη των συνταξιούχων καλλιτεχνών του Σαμαρά
  Μετά την «αρχηγική» εμφάνιση που πραγματοποίησε την Δευτέρα ο Αντώνης Σαμαράς στην εκδήλωση του «Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής», χθες το απόγευμα μάζεψε την ΔΑΚΕ καλλιτεχνών στο νεοκλασικό της Ρηγίλλης. Έκρινε σκόπιμο να πραγματοποιήσει την μάζωξη την ίδια ώρα που συνεδρίαζε η Επιτροπή των Ευρωεκλογών υπό την προεδρία του Καραμανλή και τη συμμετοχή των πρωτοκλασάτων της Ν.Δ. Στη δεύτερη μάζωξη Σαμαρά (έχει πάρει φόρα) έσπευσε όλο το νέο αίμα της γαλάζιας κουλτούρας. Εκεί ήταν οι κκ. Λάκης Τζορντανέλι, ο Πασχάλης, ο Κώστας Πρέκας, ο Γιώργος Σίσκος, ο Γιώργος Κοινούσης, ο Τέρης Χρυσός και ο Γιώργος Σαλαμπάσης. Οι πληροφορίες που θέλουν του καλλιτέχνες να σιγοτραγούδησαν το σύνθημα «Ελλάς- Ελλάς- Αντώνης Σαμαράς) που ακουγόταν επί των ένδοξων ημερών της Πολιτικής Άνοιξης (ήταν το κόμμα του Σαμαρά απέναντι στη Ν.Δ. της οποίας θέλει τώρα να γίνει αρχηγός) ελέγχονται ως ανακριβείς!
  http://www.parapolitika.gr/

 3. Factorx avatar
  Factorx 20/05/2009 13:01:35

  Του Δημήτρη Μητρόπουλου
  {ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ} ΝΕΑ


  «ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ οι σιχαμένοι τύποι που αποτελούν τον κορμό της παράταξής μας!». Το είπε κατ΄ ιδίαν συμπαθών το ρεύμα Σαμαρά που πήγε προχθές στο ξενοδοχείο Divani- Κάραβελ. Όπως αρκετοί δεν άκουσε όλη την ομιλία του Αντώνη. Ήθελε να πάρει κλίμα και να μετρήσει παρουσίες.
  Η ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ είναι χρήσιμη στην πολιτική. Όπως και η αριθμητική. Όταν τελείωσε η καταμέτρηση, βρέθηκαν να έχουν πάει στην εκδήλωση εβδομήντα τρεις βουλευτές. Το σκορ είναι εντυπωσιακό. Ιδίως αν σκεφθεί κανείς ότι προέκυψε ημέρα Δευτέρα, όταν απουσιάζουν συνήθως οι βουλευτές της επαρχίας. Ακόμη σημαντικότερο είναι το γεγονός ότι ο Αντώνης δεν είναι- ακόμη- φαβορί.
  ΑΠΟ ΤΟ σημείο αυτό...

  αρχίζουν οι αναλύσεις. Ερμηνεία πρώτη: οι βουλευτές της Ν.Δ. αισθάνονται ότι η περίοδος της διακυβέρνησης Καραμανλή τελειώνει κι αρχίζουν να ψάχνονται. Κάποιοι στην αίθουσα θα πρέπει να ήταν και στην αντίστοιχη ομιλία της Ντόρας προ μερικών μηνών. Κοινώς, ψωνίζουν. Ερμηνεία δεύτερη: η εστία αντισυσπείρωσης στην οικογένεια Μητσοτάκη δεν έσβησε ποτέ στη Ν.Δ. Είναι σαφές πως αρκετοί από τους παρόντες ψάχνουν εναλλακτική λύση έναντι της Μπακογιάννη. Από την άποψη αυτή, είναι παράδοξο πως δεν κατάφερε να συγκεντρώσει γύρω του όλον αυτό τον κόσμο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παρά τις εξορμήσεις σε διάφορα κουτούκια της Αττικής με διάφορους καραμανλογενείς. Ιδίως, αν λάβει υπόψη κανείς τη σταθερά υψηλή δημοτικότητά του.

  ΚΑΙ Ο Σαμαράς; Ο Αντώνης είναι στη φάση που φοράει μαύρο καραμανλικό κοστούμι. Η επιλογή είναι τακτική, αλλά και στρατηγική. Τακτική γιατί ο Σαμαράς χρειάζεται χρόνο. Όσο περισσότερο μείνει όρθιος ο Κώστας τόσο καλύτερα. Στρατηγική γιατί ο Σαμαράς κάνει μια έξυπνη κίνηση. Δεν προβάλλει το πρόσωπό του- με τη γραμμοσκίαση από τον χρόνο και τους εσωκομματικούς πολέμους της προηγούμενης δεκαετίας- αλλά προσπαθεί να επαναφέρει τη Ν.Δ. στο τερέν της ιδεολογίας. Δεν είναι κάτι που έχει απασχολήσει τους δεξιούς τα τελευταία πέντε χρόνια, απορροφημένοι όπως ήταν στο μεγάλο φαγοπότι της εξουσίας. Η ιδεολογία είναι όμως στοιχείο συνοχής για μια παράταξη όπου η μάχη διαδοχής θα παιχθεί πιθανότατα στην αντιπολίτευση. Εξού και το εγχείρημα ολικής επαναφοράς του καραμανλικού ιδεώδους.

  ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο Σαμαράς θα είναι σίγουρα υποψήφιος για την ηγεσία της Ν.Δ.

 4. Factorx avatar
  Factorx 20/05/2009 13:02:11

  Είκοσι ημέρες πριν τις ευρωεκλογές και με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν σταθερό προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ, η συζήτηση περί διαδοχής του Κ.Καραμανλή στην ηγεσία της ΝΔ επανήλθε στο προσκήνιο, με αφορμή την ομιλία του υπουργού Πολιτισμού Αντ.Σαμαρά στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» με θέμα Προκλήσεις και προοπτικές για την ΕΕ.

  Σύμφωνα με το Βήμα, μεταξύ κορυφαίων υπουργών επικρατεί προβληματισμός καθώς αναζωπυρώθηκε αναίτια -και με υπαιτιότητα ορισμένων «καραμανλικών» στελεχών- θέμα διαδοχής, έστω και με έμμεσο τρόπο. Αρκετοί ήταν και όσοι σχολίαζαν αρνητικά τη σκοπιμότητα της διεξαγωγής της εκδήλωσης του Ινστιτούτου τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και άλλοι σημείωναν ότι τέτοιες ενέργειες δεν βοηθούν στην επίτευξη κλίματος νηφαλιότητας.

  Η ομιλία του υπουργού Πολιτισμού χαρακτηρίστηκε ως μία δυναμική δημόσια παρέμβαση, την οποία παρακολούθησαν αρκετά μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και μεγάλος αριθμός βουλευτών και στελεχών της ΝΔ.
  Βουλευτές που ήταν παρόντες στην ομιλία και διάκεινται φιλικά προς τον υπουργό Πολιτισμού υποστηρίζουν ότι η εκδήλωση δεν ήταν τίποτε άλλο από την παρουσίαση μιας πλατφόρμας της καραμανλικής πτέρυγας. Ωστόσο, οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του κ. Σαμαρά θεωρούν ότι με την ομιλία του αναζωπύρωσε τα σενάρια για τη «μετακαραμανλική εποχή».
  Επίσης, υπογραμμίζουν ότι το κλίμα που διαμορφώνεται στο παρασκήνιο βλάπτει την εικόνα του πρωθυπουργού, ενώ αρνητικά σχόλια προκάλεσε και η επιχείρηση σύγκρισης που έγινε με παλαιότερες ομιλίες των άλλων δελφίνων, της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη και του κ. Δ. Αβραμόπουλου.
  Έντονες συζητήσεις προκάλεσε και το πολιτικό περιεχόμενο της ομιλίας του κ. Σαμαρά. Οι υποστηρικτές του είδαν μια βαθύτατα ιδεολογική ομιλία η οποία θύμισε παραδοσιακές αξίες και αρχές της ΝΔ και οι πολέμιοί του εντόπισαν μια παρέμβαση η οποία αναφερόταν κατά βάση στη «λαϊκή Δεξιά».
  Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, το επιτελείο της οποίας είδε με ψυχραιμία και χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης την επανεμφάνιση του κ. Σαμαρά, τόνισε με συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΑNT1 ότι «εδώ και πέντε χρόνια στη ΝΔ υπάρχει απόλυτη νηνεμία. Αυτό το έχει καταφέρει ο κ. Καραμανλής, σε ένα κόμμα που ταλαιπωρήθηκε αρκετά». Παράλληλα, θέλοντας να σταματήσει τη συζήτηση περί διαδοχής, αρνήθηκε ότι θα τεθεί θέμα ηγεσίας αν η ΝΔ ηττηθεί στις εκλογές.
  Στο περιβάλλον του κ. Σαμαρά, πάντως, επικρατεί ευφορία για την επιτυχία της εκδήλωσης και μιλούν για μια ομιλία-«σταθμό» σε μια χρονική στιγμή όπου αναδεικνύεται στη ΝΔ ιδεολογικό έλλειμμα.

  www.in.gr

 5. anetos avatar
  anetos 20/05/2009 13:06:04

  Είδε χθες κατά τύχη την στιγμή που ο φωστήρας της δημοσιογραφίας Πρετεντερης έλεγε αυτά με περιφρόνηση για τον Σαμαρα . ...και σκέφθηκα ότι το συγκρότημα είναι εναντίον του ..και απροκάλυπτα υπέρ της κόρης του γκαντέμη.
  Πιστεύω όμως ότι αυτό είναι πολύ καλό για τον Σαμαρά ..κακό θα ήταν να είναι με το μέρος του ..σχεδόν δυσφήμηση.

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/05/2009 13:23:06

  Και εγώ που είμαι άσχετος με τα πολιτικά, λέω νατραβηχτεί μια γραμμή: από εδώ οι έντιμοι, από εκεί τα λαμόγια. Άντε γιατί βαρέθηκα... (κι αν η Ντόρα δηλώσει "έντιμη" να περάσει και αυτή αποό εδώ (με προσοχή γιατί μεγαλώνουν μύτες)

  Ιδεολογικό έλλειμμα υπάρχει γενικά. Η ομιλία του Σαμαρά και η σοσιαλ-πράσινη ανάπτυξη από την άλλη, ξέρω που βρίσκομαι εγώ

 7. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 20/05/2009 13:23:45

  Η Ντόρα κάτι θα πάρει, αλλά εάς είμαστε ευγενείς αυτή τη φορά.

  Δεν έχει σοβαρές ελπίδες στο κομματικό οργανισμό της ΝΔ, καθότι ο σκληρός πυρήνας των Μητσοτακικών είναι περίπου 10% με ένα ακόμη 10-15% που μπορεί μετά από πιέσεις να μετακινηθεί προς τη Ντόρα εάν θέσει θέμα αρχηγίας.
  Ως γνωστό από τα μαθηματικά της 1ης Δημοτικού, με λιγότερο από 25% δεν έχεις απόλυτη πλειοψηφία.

  Το παιχνίδι είναι ακόμα στα χέρια των Καραμανλικών. Εάν στηρίξουν φουλ Σαμαρά αυτός θα είναι και ο αρχηγός της ΝΔ.

  Σε αυτή την περιπτωση είτε η Ντόρα το αποδέχεται και ψάχνει να ακολουθήσει "διεθνή καριέρα" όπως ο Ρουβάς, η προχωρά στη διάσπαση συνεχίζωντας την οικογενειακή παράδοση αλλά οδηγούμενη σε εκλογική συντριβή εάν κατεβάσει δικό της κόμμα.

  Συνεπώς οι όποιες αρχηγικές φιλοδοξίες της Ντόρας είναι μάλλον όνειρο θερινής νυχτός.

  Κάτι ακόμα για να γελάσουμε.

  Όποιος είδε εχθές το Πάπατζον στο "Αποκαλυπτικό δελτίο" του πρέπει να έσκασε στα γέλια. Με μια σειρά γελοιοδέστατων επιχειρημάτων που δεν λέγονται ούτε σε συζητήσεις πενταμελούς συμβουλίου Α' Γυμνασίου προσπαθούσε να στηρίξει Ντόρα και να μειώσει Σαμαρά.

  Εάν το Μητσοτακικό στρατόπεδο δεν συνειδητοποιήσει ότι δεν βρισκόμαστε στη δεκαετία του '50, τότε το μέλλον της οικογένειας προβλέπεται μάυρο. Όσοι δεν έχετε δει την εκπομπή Παπατζόν χάσατε.
  Μιλάμε για τρελό γέλιο με εμφανή την αίσθηση του πανικού απο τις μεγάλες μορφές της Ελληνικής δημοσιογραφίας...  Υ.Γ

  Ισχύουν οι πληροφορίες που κυκλοφορούν στα καφέ του Κολωνακίου, ότι με χρήματα του Ελληνικού λαού, το ΥΠΕΞ έχει στο Payroll γύρω στους 100 δημοσιογράφους προκειμένου να παπαγαλίζουν υπέρ "Ντόρα-Τώρα" και ότι τα χρήματα αυτά δίνονται από τα μυστικά κονδύλια που υποτίθεται ότι υπάρχουν για την προώθηση εθνικών θεμάτων???

  Και μετά λέμε ότι έχουμε πρόβλημα "Προώθησης των εθνικών θεμάτων στο εξωτερικό".
  Εάν αληθεύουν αυτές οι φήμες μιλάμε για κάποια εκατομμυριάκια το χρόνο, έτσι δεν είναι?

  Για να είμαι δίκαιος αυτά γίνονται εδω και χρόνια, αλλά πιστεύω ότι ο αριθμός των δημοσιογράφων ποτέ δεν ήταν τόσο υψηλός όπως φημολογήτε ότι είναι τώρα.


  Προς όλους τους Έλληνες πολιτικούς. Κόψτε τα σάπια και ασχοληθείται με τη χώρα. Υπάρχουν εκρηκτικά προβλήματα δεν πάμε καλά ούτε εμείς ούτε οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι. Αντιληφθείτε το διαφορετικά όπως είχε πει και ο ΓΑΠ τον Μάρτιο του 2004 με αφορμή το σχέδιο Ανάν"..... "Πρέπει να είμαστε προσεχτικοί διαφορετικά θα μας κρεμάσουν στην Πλατεία Συντάγματος".

  Είχε τουλάχιστον συναίσθηση του πράγματος ο άτιμος (Με τη καλή έννοια ασφαλώς)

 8. rs avatar
  rs 20/05/2009 13:28:27

  Πολύ χαρακτηριστικά τα ονόματα των καλλιτεχνών που παραβρέθηκαν(άν ισχύει).
  Χωρίς λόγια χαρακτηρίζουν την "εικόνα" την "ιδεολογία" και την "αισθητική" (κυρίως αυτήν)της ΝΔ.
  Όλα "γύρω και μέσα" στην ΝΔ κινούνται στο ίδιο "στίγμα".Φυσικά και ο πολιτικός ογκόλιθος Σαμαράς!
  Εικόνα θλίψης και μιζέριας αν κάποιος βάλει στο "κάδρο" τις εναλλακτικές λύσεις που μας προσφέρονται!!
  Υ.Γ.Εσύ Μάνο έφυγες νωρίς!

 9. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 20/05/2009 13:37:58

  Ο Σαμαράς είναι συνειδητός δρομολόγος της σημειολογίας και όχι παίκτης της επικοινωνίας. Η επιλογή των χώρων του "Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής" είχε ως ένα από τους βασικούς παραλήπτες τον αρκετά μεγάλο αριθμό γόνων δεξιάς προέλευσης, που έκαναν στο Χάρβαρντ και συναφή ιδρύματα διδακτορικά στις κοινωνικές επιστήμες και που σήμερα στεγάζονται σε κομματικά και κυβερνητικά πόστα. Το δίδυμο γνωρίζει, ότι στις συγκρούσεις που θα ακολούθήσουν, θα χρειαστούν γερά κότσια στελεχών. Ο συρφετός των δεξιών κομματαρχών που κατακλύζει γεωγραφικά την Ελλάδα είναι αυτονόητο ότι κρίνεται για τις μελλοντικές προκλήσεις αναποτελεσματικός. Τα δοκτόρια είναι νέοι, εξ ορισμού προβληματισμένοι και διαθέτουν ένα δυναμικό που είναι επόμενο να γυρεύει να βρει διέξοδο και έκφραση. Ο εντοπισμός που Dubai Expatriate σε προηγούμενη ανάρτηση, ότι η εποχή της επικοινωνίας τελειώνει και η εποχή του πολιτικού λόγου έπεται, είναι πολύ εύστοχη. Αυτό αποτελεί ήδη το πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της ιδέας του κόμματος αρχών.
  Με την δρομολόγηση των καλλιτεχνών ο Αντώνης σημπληρώνει το προηγούμενο βήμα από το χώρο της νόησης στο χώρο των συναισθημάτικών δομών και της τέχνης, γνωρίζοντας την αξία που έχουν αυτοί οι παράγοντες στην πολιτική. Στην ουσία δείχνει, ότι εκτός από καλός παίκτης που είναι, έχει διδαχθεί και βασικές μεθόδους παρέμβασης από την αριστερά. Οι διανοούμενοι και οι καλιτέχνες ήταν παραδοσιακά το βαρύ πυροβολικό της αριστεράς στη σφαίρα της διάδοσης μηνυμάτων και επενέργειας ιδεολογικής-συναισθηματικής ηγεμονίας.
  Τα παπαγαλάκια, οι θιασώτες της φτηνής επικοινωνίας και της υποκουλτούρας είναι επόμενο να ανυσηχούν.
  Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με το τεραίν που επιλέγει ο Αντώνης. Και μπαγλαμαδάκι παίζω και ποιήματα γράφω και πινέλα πιάνω και νταλκαδιάρης είμαι. Όσο αφορά την σκηνική υπεροχή του Κοινούση απέναντί μου, ας είναι καλά ο Φάκτορας που μας δείνει βήμα. Και σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι σαν εμένα, έτοιμοι για ζεμπεκιές και τσαλίμια έξω από τα τεριρέμ του δεξιού ψάλτη.

 10. Θύμα avatar
  Θύμα 20/05/2009 13:40:18

  @5 Εδώ δέν φταίει κανένας άλλος η ίδια η Ντόρα φταίει γιατί τόσα χρόνια εξυμνούσε, στήριζε τόσο πολύ γερά τον Καραμανλή σε βαθμό που μετέτρεψε όλους τους Νεοδημοκράτες ακόμα και τους φανατικότερους παλιούς οπαδούς του πατέρα της σε Καραμανλικούς.
  Ας την φάει τώρα η υπερβολική αγάπη πιθανώς και λόγω εμπάθειας προς το ΠΑΣΟΚ εκεί οδηγεί, δέν έχει καταλάβει οτι άν ήταν η ίδια στην θέση του Καραμανλή και ο Καραμανλής στην δική της, για το παραμικρό της στραβοπάτημα θα την είχε ρίξει στο πί και φί.

 11. ο πολυγνώστης.... avatar
  ο πολυγνώστης.... 20/05/2009 13:43:59

  ..ο Αντώνης είναι μετά τον Παπανδρέου ο επόμενος Πρωθυπουργός....σε κυβέρνηση συνεργασίας όμως...κεντροδεξιάς....μετά το 2015...

 12. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 20/05/2009 13:57:46

  Ο Αντώνης και ο Κώστας είναι προφανώς οι ανατέλοντες αντιπολιτευτικοί αστέρες του επόμενου μέλλοντος. Θα τους αντιμετωπίσουμε (μιλάω στον πληθυντικό διότι διαθέτω μια γάτα που με αγαπάει και μου συμπαρίσταται) στη βάση της κριτικής στήριξης, αλλά ταυτόχρονα και της αυτόνομης αυτοοργάνωσης, στο βαθμό που επιχειρήσουν ρωγμές στο ισχύον σύστημα διακυβέρνησης. Εάν δεν τολμήσουν πραγματικά κάποια υπέρβαση ενάντια στα τετριμμένα, πάλι οι χαμένοι δεν θα είμαστε εμείς. Η γάτα μου μελέτησε τον εντοπισμό του Μπρεχτ στο "Ιστορίες με τον κύριο Κόινερ": "Όταν οι γάτες μένουν νηστικές νιουρίζουν". Τώρα γιατί το σκυλόγατο μου ζητάει συνέχεια βιάγκρα, δεν μπορώ να καταλάβω. Δεν τις φτάνουν οι τροφές γυμναστηρίου που της δίνω για να γίνει αγριόγατα;

 13. donaE avatar
  donaE 20/05/2009 14:53:22

  Πρωτα οι νεοπτωχοι ελληνες θα αποκτησουν συνειδηση και νεα φιλοσοφια και μετα οι πολιτικοι θα διεκδικησουν σοβαρα την ψηφο τους.Τωρα ειμαστε ολοι λιγο στα χαμενα.

 14. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 20/05/2009 14:56:36

  Mποτίλια με αυτούς τους καλλιτέχνες θα προχωρήσει μπροστά;

 15. kanis avatar
  kanis 20/05/2009 15:04:41

  Η παρουσία του Τέρρυ Χρυσού ήταν "τιμής ενεκέν", εισοδιστική, ή εν απογνώσει;

 16. anetos avatar
  anetos 20/05/2009 15:06:28

  @ 10 "γιατί τόσα χρόνια εξυμνούσε," δεν εξυμνουσε απλα εγλυφε ασυστολα και με σκοπιμοτητα .Ο δε μπαμπας της δεν ειχε και πολλους για να του φυγουν προς το καρμανληκο στρατοπεδο...μην λεμε οτι θελουμε

 17. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 20/05/2009 16:15:54

  Ο Σαμαράς (για μένα) αξίζει οπωσδήποτε πολύ περισσότερο από την Ντόρα και τον κο Τίποτα... αλλά με Τέρυ Χρυσό, Κοινούση και Τζόν Τίκη ρε συ Αντώνη;
  Χάθηκε ο (ας πούμε) Παύλος Παυλίδης;

 18. σπούργος avatar
  σπούργος 20/05/2009 16:24:09

  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

 19. Κανένας avatar
  Κανένας 20/05/2009 16:39:23

  Ένα είναι σίγουρο, μετά και τις χθεσινές εξελίξεις. Οι μέρες του μπούλη είναι μετρημένες. Μετά τις 7/6 θα έχουμε ανακατατάξεις (και πιθανώς και διασπάσεις) στη ΝΔ.

  Είναι αξιοθαύμαστη πάντως η αλληλεγγύεη μεταξύ μητσοτακικών και σημιτικών-βενιζελικών. Μου έκανε εντύπωση η χθεσινή δήλωση του Λοβέρδου. «Η Ντόρα έχει σαφές προβάδισμα...»

 20. blue nile avatar
  blue nile 20/05/2009 19:39:05

  ...η αλήθεια είναι ότι πολλά στελέχη της ΝΔ κρυφοκαμαρώνουν και σφίγγουν τη γροθιά τους...το πρωί είχα την ευκαιρία να μιλήσω με ένα από τους καλά πληροφορημένους ανθρώπους του κόμματος...μου είπε ότι αυτό που απλά περιμένουν όλοι είναι τη κατάλληλη στιγμή που θα εκδηλώσουν τη προτίμηση τους προς Αντώνη μεριά...ήδη το 50% του κόμματος είναι υπέρ, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από αυτό που συγκεντρώνει η Ντορίτα...παρόλα αυτά τίποτα δεν μπορεί να γίνει εύκολα...η γκαντεμοκόρη ξέρει ότι μάλλον παίζει το τελευταίο της χαρτί...αναμένονται εξελίξεις...

 21. apostolos34s avatar
  apostolos34s 21/05/2009 02:40:59

  Σε κανέναν δεν κάνει εντύπωση, πόσο εύκολα "αναστήθηκε" ο Σαμαράς; Πέρα από τις ικανότητες του ιδίου (σ.σ. και είναι πολλές και σημαντικές) έχει την τύχη να είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στη κατάλληλη στιγμή. Όποιος ξέρει καλά τον κόσμο της Δεξιάς και όλη τη διαστρωμάτωσή της(βάση, στελέχη, τζάκια, κ.λ.π.), δεν έχει αμφιβολίες για ένα πράγμα: Η Ντόρα δεν θα γίνει ΠΟΤΕ αρχηγός της ΝΔ, τουλάχιστον μιας ενωμένης ΝΔ....
  Επομένως η Δεξιά αναζητεί τον διάδοχο του Καραμανλή. Ο Σαμαράς απλά συγκεντρώνει τα στοιχεία που απαιτούνται για να αναλάβει τον ρόλο. Πολλά μπορείς να τους κατηγορήσεις τους Νεοδημοκράτες για ένα μόνο δεν μπορείς: Ντήλερς και αντιπροσώπους του διεθνή παράγοντα και εγχώριων "νταβατζήδων" δεν ανεβάζουν στην ηγεσία της παράταξής τους. Μια φορά το έκαναν το 1984 (Μητσοτάκης), αλλά ήταν εντολή του "Θεού"-Θείου....

 22. defer avatar
  defer 21/05/2009 07:14:42

  Βλέπω κάποιους αντιμητσοτακικούς καραμανλικούς οπαδούς να αναπαράγουν τη λογική των οπαδών του γιωργάκη, "δικό μας [το κόμμα] και με 25%"..
  Ξυπνάτε!!
  Οι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος θα κάνουν επόμενο αρχηγό αυτον που έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να τους κρατήσει στην εξουσία, ΟΧΙ αυτόν που προκρίνουν στη βάση προσωπικών συμπαθειών.. Οι μισοί από τους σημερινούς βουλευτές αντιμετωπίζουν σοβαρή πιθανότητα να μην είναι βουλευτές όταν η ΝΔ θα είναι δεύτερο κόμμα, οπότε αυτό που είναι φυσικό να τους ενδιαφέρει είναι να κερδίσουν τις επόμενες εκλογές, όχι να επιβληθεί η μία φατρία έναντι της άλλης. Το ίδιο και όλο το κομματικό σύστημα. Τα κόμματα εξουσιας είναι πάντα, στο τέλος, ακριβώς αυτό: κομματα με αντανακλαστικά εξουσίας και όχι συνοθυλεύματα φατριών. Με την ντόρα και όλο το σύστημα που τη στηρίζει, η ΝΔ έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να παραμείνει στην εξουσία. Με τον σαμαρά, προσθέτουν σε αυτό τον στόχο ένα δρόμο τουλάχιστον μιας-δυο τετραετιών (αν όχι δεκαετίας): το κόμμα διαιρεμένο αν όχι διαλυμένο, με τους μισούς (θέλετε το ένα τέταρτο, θέλετε το ένα πέμπτο, το ίδιο κάνει στο αποτέλεσμα) απέναντι του, και ένα ολόκληρο κυρίαρχο εκδοτο-πολιτικό κατεστημένο να ανακυκλώνει αυτή την εικόνα.. Άντε να κερδίσεις αναποφάσιστο ψηφοφόρο (αν υποθέσουμε ότι έχεις όλη σου τη βάση κερδισμένη, which is not the case by a long shot!) και να δεις εξουσία έτσι!

  Το ξαναλέω, αυτά είναι ονειρώξεις. Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε

 23. blue nile avatar
  blue nile 21/05/2009 15:04:50

  ...και θα κερδίσεις αναποφάσιστο ψηφοφόρο με τη κόρη του Μητσοτάκη ?...το σύστημα που τη στηρίζει είναι αυτό που απεχθάνεται ο μέσος νεοδημοκράτης αλλά πολύ περισσότερο απεχθάνεται ο μέσος σκεπτόμενος πολίτης...δε μπορώ να καταλάβω αυτό που λες με το κόμμα διαιρεμένο με τους μισούς ή το ένα πέμπτο είναι η ίδια διαίρεση !...σε περίπτωση εκλογής Σαμαρά οι σίγουροι που θα ακολουθήσουν την Ντόρα είναι πολύ λιγότεροι από το 10% ...μπορεί τώρα να φαίνεται ότι τη στηρίζει μεγαλύτερο ποσοστό, άλλο πράγμα όμως το ρίσκο μιας αποχώρησης που εμπεριέχει τον ύπατο φόβο μιας επικείμενης αδρανοποίησης και άλλο η από του ασφαλούς υποστήριξη...ναι υπάρχουν νεοδημοκράτες που είναι πιθανό να σκεφτούν ανακλαστικά και ωφελιμιστικά όπως περιγράφεις...το ερώτημα είναι πόσοι είναι αυτοί και πόσοι από αυτούς θα μετουσιώσουν αυτή την σκέψη όταν η Ντόρα χαίρει αντιπάθειας στο μεγάλο μέρος του κόμματος...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.