#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/04/2008 11:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

The Absolute argument

Η Σουηδική εταιρεία που παρασκευάζει τη βότκα Absolut, αναγκάστηκε να αποσύρει την διαφημιστική της καμπάνια στο Μεξικό, ύστερα από θύελλα διαμαρτυριών στις Ηνωμένες Πολιτείες, επειδή ο χάρτης που εμφανίζει η καμπάνια παρουσιάζει τα σύνορα του Μεξικού να φτάνουν μέσα στο έδαφος της Αμερικής μέχρι του σημείου της γεωγραφικής έκτασης που καταλάμβαναν οι δύο χώρες πριν από τον μεταξύ τους πόλεμο (1846-1848), όπου το Μεξικό ηττήθηκε. Η καμπάνια προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στις ΗΠΑ. Εκατοντάδες αμερικανοί χρήστες του Internet διαμαρτύρονται στην ιστοσελίδα της σουηδικής εταιρείας (Vin & Sprit) και απειλούν να προκαλέσουν μποϋκοτάζ εναντίον της Absolut.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αλλος avatar
  αλλος 10/04/2008 11:49:49

  ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΤΗΣ ABSOLUT.

 2. ΦΙΛΙΠΠΟΣ Γ avatar
  ΦΙΛΙΠΠΟΣ Γ 10/04/2008 11:58:37

  ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ?
  ΣΕ ΞΕΝΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΜΟΙΡΑΣΙΕΣ..
  ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ..
  ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΘΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ
  ΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥ ΕΔΑΦΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕ ΤΟΤΕ. ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΕ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΝΤΕ.. :)

 3. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 10/04/2008 12:07:18

  .
  .
  Πω πω εθνικισμός :P
  .
  .
  Το texas έχει ειδικό καθεστώς.

 4. ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ avatar
  ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ 10/04/2008 12:48:42

  Fronteras con Canada!

 5. Nick avatar
  Nick 10/04/2008 12:52:16

  Περιέργως οι Τεξανοί και οι κάτοικοι της Αριζόνα το πήραν για πλάκα. Και σιγά τώρα.

  Εδώ ακούγονται κάτι για Amero

  http://en.wikipedia.org/wiki/Amero

  και Republica del Norte

  http://www.unm.edu/~ecdn/socialcontract.html

  H διαφήμιση της Absolut τους μάρανε;

 6. zeitgeist-gr.blogspot.com avatar
  zeitgeist-gr.blogspot.com 10/04/2008 13:01:14

  Πες τα Φίλιππε. Όταν ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ των Σκοπίων κατέθετε στεφάνι σε χάρτη που περιλαμβάνει τη Θεσσαλονίκη δεν είπαν κουβέντα. Τώρα που ΜΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ (!) δείχνει μέρη των ΗΠΑ στο Μεξικό τους πείραξε;

 7. wert01gf avatar
  wert01gf 10/04/2008 13:34:04

  Μα τους βρωμοεθνικιστές! (καλό, ε;)

 8. ΦΙΛΙΠΠΟΣ Γ avatar
  ΦΙΛΙΠΠΟΣ Γ 10/04/2008 13:37:55

  ΦΙΛΕ zeitgeist-gr.blogspot.com ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ
  ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙΣ ΞΕΝΑ ΠΕΠΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ.. ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΤΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΜΟΙΡΑΣΙΕΣ. ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ.. ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ (ΑΦΟΥ "ΚΑΘΑΡΗΣΕ" ΤΟΥΣ ΓΝΗΣΙΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ) ΕΝΑΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗΣ ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΠΟ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΟΥΣ.. ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΕ ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ DNA ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΑΜΑΝΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ :)

 9. Suhoi avatar
  Suhoi 10/04/2008 14:15:41

  ΦακτορΧ μπράβο. Ζωγράφισες. Μας έκανες να γελάσουμε επιτέλους λίγο. Το ίδιο εύστοχα ήταν και τα σχόλια που φιλοξενείς.

  Ξέχωρα όμως, από όλα αυτά, υπάρχει και μια σοβαρή διάσταση στο ζήτημα αυτό. Είναι η ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ των Λατίνων στις ΗΠΑ και η … απειλή που νοιώθουν οι «Γιάνκηδες» από αυτούς. Τον φόβο αυτόν δεν τον εκφράζω εγώ, αλλά ο ίδιος ο γνωστός αμερικανός θεωρητικός, Σαμιουέλ Χάντινγκτον, στο βιβλίο του «Ποιοί είμαστε;» (2005). Εκεί, εξετάζει το φαινόμενο της μαζικής μετανάστευσης και πως μπορεί να προκαλέσει ακόμα και τη διάρρηξη της πολιτιστικής ταυτότητας της αμερικανικής κοινωνίας. Πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα, το οποίο αφορά όλο τον αναπτυγμένο κόσμο, και βεβαίως τη χώρα μας, όπου ζεί πάνω από 1,5 εκ.μεταναστών.

  Σε συνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό «Νουβέλ Ομπσερβατέρ», ο αμερικανός θεωρητικός επικέντρωνε την προσοχή του στη ραγδαία αύξηση των ισπανόφωνων στις ΗΠΑ και υποστήριζε ότι, εξαιτίας πολιτιστικών και κοινωνικών χαρακτηριστικών τους, η αφομοίωσή τους στην αμερικανική κοινωνία είναι εξαιρετικά δύσκολη. Λέγει δε, ότι σε αντίθεση με τους μετανάστες που έφτασαν στις ΗΠΑ και δημιούργησαν τη χώρα, αυτοί «έρχονται με την ψευδαίσθηση του γρήγορου πλουτισμού, αλλά δεν θέλουν να γίνουν Αμερικάνοι». Προειδοποιεί τέλος, ότι εάν συνεχιστεί αυτή η τάση, οι ΗΠΑ θα μετατραπούν σε μιά χώρα δύο Πολιτισμών και δύο γλωσσών.

  Σε ερώτηση εάν το μοντέλο της Γαλλικής Επανάστασης και των ΗΠΑ για τη δημιουργία μιάς κοινωνίας-χωνευτήρι Πολιτισμών, μπορεί να υπάρξει σήμερα, απάντησε ότι όταν αυτό «φτάνει στα άκρα, γίνεται επικίνδυνο», φέρει ως παράδειγμα «τις πιέσεις που ασκούν οι μουσουλμανικές κοινότητες στην Ευρώπη» και καταλήγει λέγοντας ότι «οι βασικές αξίες των ΗΠΑ δεν πρέπει να εξαφανιστούν από τη μετανάστευση». Το προηγούμενο βιβλίο του, «Η σύγκρουση των Πολιτισμών», όπου έγραφε ότι ο νέος αιώνας θα σημαδευτεί από την αντιπαράθεση ανάμεσα στον Δυτικό Πολιτισμό και το Ισλάμ, θεωρήθηκε ως προμήνυμα των αμερικανικών πολέμων.

 10. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 10/04/2008 15:03:32

  Να δείτε το έργο The Good Sheperd (o Καθοδηγητής,νομίζω, στα Ελληνικά) Για δραστηριότητες της εκεί κεντρικής υπηρεσίας πληροφοριών από λίγο πριν το 40 μέχρι τα τέλη της δεκαετίας '60.

  Εχει μία σκηνή που αξίζει να καταλάβει όποιος την δει. Μεταξύ του Αμερικανού πράκτορα και του Αμερικανού μαφιόζου (ιταλικής καταγωγής) Λέει ο μαφιόζος "μα τι άνθρωποι είστε εσείς, εμείς έχουμε την οικογάνεια, οι ιρλανδοί την εκκλησία, εσείς τι έχετε?" και του απαντά ο πράκτορας "εμείς έχουμε την αμερική, όλοι οι άλλοι απλά επισκέπτεστε".

  Ο διάλογος αυτός εκφράζει λίγο το τι γίνεται. "Η είσαι ή δεν είσαι". Και φυσικά "αγάπα την ή φύγε" ή "την αγαπούσα και έφυγα" επί βιετ ναμ.

  Η αμερική χωνεύει. Οχι όλους αλλα πολλούς. Υπήρξαν αμερικανοί πατριώτες ιαπωνικής καταγωγής και στον Β', παρ' όλη την άδικη μεταχείρηση. Υπάχουν ισπανόφωνες που πεθαίνουν και τα παιδιά τους είναι 100%. Ο μαύρος υποψήφιος μπορεί να βγεί, μπορεί να μην βγεί. Σε 2-3 εκλογικές αναμετρήσεις θα έχει ισπανόφωνο υποψήφιο. Οι εξαθλιωμένοι βιετναμέζοι του χτές πήραν την θέση των εξαθλιωμένων κορεατών του προχτές και του χρόνου θα έχουν ανέβει οι εξαθλιωμένοι αλβανοί του σήμερα.

  Γενικεύω, αλλά δεν είναι η χώρα που νομίζουμε εδώ, ούτε η χώρα της κυρίας που πάει για ψώνια, ή του φοιτητή που πάει και καπνίζει με την παρέα του και 4 ή 5 χρόνια μετά γυρίζει και δεν μιλάει τω ελληνικώ.

  Δεν νομίζω 1 στα 300 πόσα εκατομμύρια απειλείται από την διαφήμιση, άσχετο αν στην τρέλλα τους δεν αγοράσουν σάαμπ ή γαλλικά κρασιά... Εχει και εκεί ψάρια.

  Δεν μιλαμε εδώ αν τους αγαπάμε ή όχι ή αν είναι καλοί οι όχι γι αυτό παρακαλώ μην χαλάτε το πληκτρολόγιο σχετικά.

 11. Suhoi avatar
  Suhoi 10/04/2008 15:08:23

  Καλά, άπαιχτο έργο.

 12. Nick avatar
  Nick 10/04/2008 15:55:39

  Απλά να αναφέρω ότι το 44% του πληθυσμού της Πολιτείας της Καλιφόρνια είναι Ισπανόφωνοι. De facto πρώτη γλώσσα είναι τα Ισπανικά.

 13. wert01gf avatar
  wert01gf 10/04/2008 16:06:15

  Του κ.βήτα ήταν φανταστικό το μπουκάλι, με μότο: "Σε έναν Absolut κόσμο, ο καθένας θα ήταν Greensaver".

 14. sxolio.gr avatar
  sxolio.gr 10/04/2008 17:15:13

  ο αμερικάνικος εθνικισμός ειναι για τα ευρωπαικα δεδομενα στα ορια του γελοιου. Εκει παιδεια, Hollywood και ΜΜΕ κυριολεκτικά κανουν πλυση εγκεφάλου σε καθημερινή βάση.

 15. βοιωτός avatar
  βοιωτός 10/04/2008 17:29:04

  Είτε το θέλουμε είτε όχι "το παρελθόν της Αμερικής είναι το μέλλον του κόσμου".
  Θυμηθείτε: civil rights, φεμινισμός, ροκ, επανάσταση στα '60's αλλά και η αμερικανική που προηγήθηκε 15 χρόνια της γαλλικής.
  Διάστημα, κινηματογράφος, πυρηνικά όπλα. Μοναξιά, αλκοόλ, ναρκωτικά. Βία.

 16. Λάμπρος avatar
  Λάμπρος 10/04/2008 17:31:37

  Να δείτε που οι ΗΠΑ τελικά μια ημέρα από τους Μεξικάνους θα την πατήσουν...
  Θυμάστε την ταινία με τον παγετώνα που χτύπησε την Αμερική και πήγαν να περάσουν από τα σύνορα και τα έιχαν κλειστά απαιτώντας χρήμα;;;Μι το ένα μια το άλλο ...

 17. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 10/04/2008 18:39:34

  βοιωτέ και Λάμπρο, είχα σοβαρό δάσκαλο μια φορά που μας έλεγε (προσπαθώντας να μας κάνει να ενδιαφερθούμε σε κύμματα και τέτοια περίεργα) ότι οι κοινωνικές εξελίξεις μεταδίδονται και αυτές με σαν κύμματα, ξεκινάν από την Καλλιφόρνια (ισπανική λέξη), μετά τρία χρόνικα πάνε Νέα Υόρκη, και 20-25 χρόναι αργότερα Ελλάδα. Σύμπτωση: Tα αμοιβαία κεφάλαια και η απελευθέρωση των χρηματιστηριακών αγορών ήρθαν στην Ελλάδα 20-22 χρόνια μετά την Νέα Υόρκη. Με την διαφορά ότι οι χρηματιστηριακές προμήθειες ποτέ δεν απελευθερώθηκαν, πραγματικά, στην Αθήνα.

  Για μελλοντικό σενάριο Αμερικής, το πιό ωραίο είναι αυτό του Ρεξ Λούθορ που αγοράζει οικόπεδα στην Νεβάδα ("χιονισμένη" στα ισπανικά} στέλνει ένα πυρηνικό στην Καλλιφόρνια για να γίνει σεισμός και να βουλιάξει και να πάρουν αξία τα ...παραθαλάσσια της Νεβάδας.

  Τώρα που το σκέφτομαι, δεν θα 'ταν καλή ίδέα και για έδώ? Να βυθιστεί από Εκάλη και κάτω και να πάρει αξία ο Αγιος Στέφανος...Και superman δεν έχει έδω να τους σώσει. Μήπως είδαν το έργο οι εμπρηστές της Πεντέλης?

 18. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 10/04/2008 19:44:36

  ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΙΕΣΟΜΕΤΡΟ . . .
  =================================
  . . . γιατί δεν είμαι σίγουρος, αν η πίεσή μας πριν από το Βουκουρέστι ή μετά έχει αυξηθεί. Πρίν από το Βουκουρέστι διαλαλούσαμε ότι, «μη λύση, μη πρόσκληση» και εκεί πετύχαμε έστω και αν διανύσαμε τον μισό δρόμο, ενώ αυτοί – καλά να πάθουν, λέγαμε – δεν έκαναν το ίδιο. Νικητές λοιπόν του μισού δρόμου, αλλά χωρίς κάν επιστροφή, αφού δύο μέρες μετά μας πρόλαβαν και μας ζητούν, όχι μόνο να πάμε πάλι ως την μέση, αλλά μέχρι το τέρμα !.

  Το μισό State Department αλωνίζει σήμερα Αθήνα και Σκόπια με πάθος για την αμοιβαία αποδεκτή λύση, που θα επιβάλει ΑΥΤΟ και εκτός ΟΗΕ. Και αφού τα Σκόπια ούτε που σκέφθηκαν να διανύσουν τον μισό δρόμο, η Αθήνα μαλακώνει ακόμα περισσότερο και διαγράφει και τον γεωγραφικό προσδιορισμό που είχε σαν προϋπόθεση, αφήνοντας μέχρι στιγμής άθικτο το όνομα, όπως το νύν σύνταγμα των Σκοπίων ορίζει. Θυμίζει λιγάκι τον στρατηγό που στην εξέλιξη της μάχης διατάζει «εμπρός παιδιά !, Υποχωρούμε . . .»

  Τι λέει λοιπόν το πιεσόμετρο; Αυτά που απαντάει στην Βουλή ο Καρα-μανλής και η Μπακογιάννη, ή αυτά που λένε στα υπόλοιπα κόμματα; Νικητές στο Βουκουρέστι θα παίξουμε και πάλι το παιγνίδι του εξευτελισμού μας από τον κύριο Μάθιου και από τον Ντημιτρωφ, ή έχει κάποιος τα φόντα να τους πεί έστω και στα τουρκικά το άει σιχτήρ;

  Από κάποιο κανάλι και μόνο ακούστηκε η στιχομυθία Σαμαρά-Μπράϊζα, όπου μετά από όσα έσυρε ο πρώτος στον δεύτερο και τον έκανε να μην ξέρει που να βάλει τα μούτρα και τα χέρια του, ο δεύτερος δασκαλεμένος κατάλληλα, του είπε μετά την ψυχρολουσία, αν καταλάβαμε καλά, ότι φταίμε και εμείς, που πάμε στο Gasprom για να εξασφαλίσουμε την ενέργεια που χρειαζόμαστε !. Η κρατική τηλεόραση κουτσούρεψε επιμελώς την είδηση αυτή, επειδή δεν θέλει να καταλάβει ο Έλληνας ότι, το παιγνίδι στην Ελλάδα παίζεται μετα βεβαιότητος μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας και θα ανάψει ακόμα πιο πολύ μετά το επόμενο ταξίδι Καραμανλή στην Μόσχα. Οι μέχρι στιγμής ενδείξεις από τους απανωτούς μπάτσους αυτό μαρτυρούν.

  Πέρα λοιπόν από την αυξημένη πίεση μετά από το Βουκουρέστι μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι, με την απομάκρυνση από τον ΟΗΕ, που καθώς φαίνεται πάνε να επιβάλλουν οι Αμερικανοί, γίνεται μεγάλη προσπάθεια να κρατηθεί το παιγνίδι entre nous, μην και πάρει χαμπάρι η Ε.Ε., τι γίνεται στο πλέον ευαίσθητο μέρος της επικράτειάς της. Θα μείνει όμως κρυφό ή θα συμβεί το αντίθετο; Μπορούμε ακόμα να διαπιστώσουμε βιασύνη, που δεν μπορούμε με την ισχνή πληροφόρησή μας να δικαι-ολογήσουμε. Επι τόσα χρόνια το θέμα ήταν μετέωρο και κουτσά στραβά «περπατούσε» χωρίς να ενοχλεί ούτε την Ε.Ε. ούτε και τις ΗΠΑ. Ούτε κάν τις χώρες Βουλγαρία και Αλβανία, που διεκδικούν τα μεγαλύτερα τμήματα των Σκοπίων. Τι πρόκειται να συμβεί τώρα, που να χρειάζεται την κατόπιν συμφωνίας εξασφάλιση του νόθου ονόματος των Σκοπίων, αν δεν είναι η ομοσπονδοποίησή του με την καθ’ημάς Μακεδονία πριν το γειτονικό κρατίδιο διαλυθεί εις ά, εξ ών συνετέθη.

  Γνωστός δημοσιογράφος από την Ν.Υ. γράφει σε πρόσφατο άρθρο του ότι, το κυκλοφοριακό χάος των Αθηνών ωχριά μπροστά στο χάος που επι κρατεί εδώ και μερικούς μήνες στον Λευκό Οίκο. Παραιτούνται και φεύγουν πανικόβλητα τα σημαντικά στελέχη, επειδή φοβούνται, αυτά ξέρουν τι και γιατί, αφού το ποσοστό αποδοχής του Προέδρου Μπούς από τον λαό του έφθασε σε μονοψήφιους αριθμούς. Κάτι που δεν έχει προηγούμενο στον Λ.Οίκο. Και κάτι που δεν έχει επίσης προηγούμενο. Η απειρία των αμούστακων διπλωματών των ΗΠΑ, στους οποίους λείπει η η γνώση και περισσεύει το θράσος, όπως φάνηκε – και δεν ντράπηκε – στον κ. Φριντ, όταν μίλησε για μακεδονική εθνότητα και μακεδονική γλώσσα των 50 ετών, χωρίς να σκεφθεί ότι, η πραγματική γλώσσα των αρχαίων Μακεδόνων είναι ηλικίας 2.500 ετών περίπου. ‘Ετσι αυτό που παίζει ο κύριος Πρόεδρος λίγο πρίν να δύσει το άστρο του, μπορεί ή και επιβάλλεται να μας βάζει σε ανησυχίες, καθώς το λαβωμένο θηρίο πρέπει να το φοβόμαστε περισσότερο από αυτό που δεν αιμορραγεί.

  Οι Έλληνες σήμερα βρίσκονται σε εγρήγορση και περισσότερο από κάθε ευρωπαϊκό λαό προσπαθούν να είναι συνεχώς ενήμεροι για όσα συμβαίνουν για την χώρα τους. Είναι μία πραγματικότης, την οποία πρέπει να έχουν υπ’οψιν τους όλοι οι πολιτικοί άνδρες της Ελλάδος και αν θέλουν να θεωρούνται υπεύθυνοι ως φορείς της βουλήσεως και της εμπιστοσύνης του λαού που τους εκλέγει, οφείλουν για εθνικούς λόγους – και όχι για όσους παραπειστικούς επικαλούνται – να προχωρήσουν σε δημοψήφισμα για το όνομα των Σκοπίων. Κοντός ψαλμός αληλούϊα. . .

  ΠΕΛΙΑΣ

 19. εργάτης avatar
  εργάτης 10/04/2008 21:26:45

  Στη Υγεια μας σας ...

 20. εργάτης avatar
  εργάτης 10/04/2008 21:32:49

  και τη τσικουδια ,το τσιπουρο κλπ καλο !!!

 21. ΦΙΛΙΠΠΟΣ Γ avatar
  ΦΙΛΙΠΠΟΣ Γ 11/04/2008 08:49:09

  ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ ΠΛΕΟΝ. ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ. ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ (ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ) ΠΟΥ ΕΚ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΕΒΛΕΠΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΟΥ '50 - '60 ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΕΝΑΝ ΣΥΜΜΑΧΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΓΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΕ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ. ΑΝΤ ΑΥΤΟΥ ΚΟΡΟΙΔΕΨΑΝ ΚΑΙ ΧΛΕΥΑΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΒΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΖΗΤΩΚΡΑΥΓΑΖΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΣΥΜΜΑΧΟ. ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΣΟΥΛΟΥΠΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.. ΚΑΤΙ Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΚΑΤΙ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΟΤΙ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΕΞΥΠΝΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙΨΑΧΝΟΥΝ ΑΛΛΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ. -- ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΝΑ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΜΑΣ ΔΕΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ. ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΣΕ ΡΩΣΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ 20ΕΤΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΡΤΙ ΜΑΣ (ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΦΥΣΙΚΑ) ΛΙΓΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΙ ΜΕ ΜΗΔΑΜΙΝΗ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΤΙ ΜΕ ΕΛΛΕΙΠΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ.. ΣΟΥ ΛΕΩ ΕΓΩ ΜΕΤΑ ΠΟΙΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΠΟΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΕΝΕΡΓΙΑΚΟ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΩΝ ΡΩΣΣΩΝ! ΚΑΙ ΝΑ ΔΩ ΤΟΤΕ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ (ΑΝ ΑΚΟΜΑ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΒΛΕΠΕ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ ΙΝΔΙΑ ΚΛΠ) ΤΙ ΤΕΜΕΝΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΜΑΖΙ ΘΑ ΡΙΧΝΟΥΝ.

  ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ.. ΚΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΣΑΝ ΣΥΜΜΑΧΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ (ΑΙΓΑΙΟ) ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ. ΤΕ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΛΟΣ Ο ΝΤΟΡΟΣ (ΚΑΙ ΝΤΟΡΑ ;) ) ΜΕ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ MY-ASS.

  ΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΩ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΕΞ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΝΑ ΑΛΩΝΙΖΕΙ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ Η ΙΔΙΑ ΕΙΧΕ "ΚΑΠΟΙΕΣ" ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ.

  ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙ ΜΙΑ ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΩΦΕΛΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ.

  ΓΙΑΤΙ ΣΩΣΤΕΣ ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΚΡΑΙΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ, ΜΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΝΟΧΛΟΎΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ "ΑΡΚΕΤΑ" ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
  ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΓΕΛΙΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΔΑΥΛΙΖΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ. ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ Η ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΠΛΟΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥΣ. ΑΠΛΑ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΕΝΤΕΧΝΩΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΖΗ ΜΑΣΚΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΜΚΟ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ :)

 22. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 11/04/2008 13:11:47

  Διαβάστε παρακαλώ μία απίθανη πληροφορία απο το

  evros.gr

  και τα λέμε ...

  ΠΕΛΙΑΣ

 23. MARKOS avatar
  MARKOS 12/04/2008 01:46:48

  Molis to diabasa piga kai agorasa 2 absolut
  kai as mi pinw.
  VIVA MAXICO.

 24. ΑΡΗΣ avatar
  ΑΡΗΣ 12/04/2008 20:08:18

  ΑΝΤΩΝΗ ΓΕΡΑ ....ΜΕ ΒΟΤΚΑ ΜΕΘΥΣΤΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.