#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/09/2010 14:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Tea Party: Πολιτικό κίνημα ή ευκαιριακή αντίδραση;Τον Απρίλιο του 2009, δυο Αμερικανές μητέρες-νοικοκυρές από την κομητεία του Bucks, οργάνωσαν μία από τις πρώτες ομάδες του κινήματος Tea Party. Η ομάδα ονομαστικέ «the Kitchen Table Patriots» και έπιασε αμέσως δουλειά, συλλέγοντας e-mails και τηλεφωνικούς αριθμούς από άλλους συντηρητικούς ομοϊδεάτες της. Η συγκεκριμένη ομάδα, θεωρείται σήμερα, μία από τις πιο οργανωμένες ομάδες του Tea Party.

Μέσα σε λίγο χρόνο, οι ομάδες των πατριωτών του Tea Party, άρχισαν να εξαπλώνονται στις γύρω περιοχές, καθώς και σε άλλες κομητείες και πολιτείες  των ΗΠΑ. Οι πατριώτες του Tea Party ξεκίνησαν να δραστηριοποιούνται ,οργανώνοντας συναντήσεις με φίλους και γείτονες, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια τους για τα $814δις του πακέτου στήριξης της οικονομίας, για το bailout των τραπεζών και των αυτοκινητοβιομηχανιών και για άλλες ενέργειες της διοίκησης του Obama.

Ενάμιση χρόνο μετά oι «Kitchen Table Patriots», έχουν καταφέρει να οργανωθούν ακόμα περισσότερο, κάνοντας  πολλούς νέους  φίλους. Η ομάδα σήμερα λειτουργεί από ένα διώροφο κτίριο, το οποίο πληρώνεται από την «Αμερικανική Πλειοψηφική Δράση». Πρόκειται για μία εθνική-συντηρητική ομάδα των ΗΠΑ. Επίσης, μεγάλος χορηγός του Tea Party, είναι και ο γνωστός  μη κερδοσκοπικός οργανισμός, Freedom Works, που το προμηθεύει με διάφορα υλικά για την καμπάνια του. Ο συγκεκριμένος οργανισμός έχει έδρα την Ουάσινγκτον και έχει ως κύριο αντικείμενο την οργάνωση πολίτικων εκστρατειών.

Δύο ακόμα μεγάλες ομάδες του Tea Party, εξίσου ισχυρές με τους «Kitchen Table Patriots», είναι οι «Americans for Prosperity» και το «Tea Party Express». Οι «Americans for Prosperity», είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς , λόγω της περιοδείας  που διεξάγουν τον τελευταίο καιρό στις ΗΠΑ, με την χαρακτηριστική ονομασία «Spending Revolt».

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι το Tea Party απαρτίζεται από ομοϊδεάτες Αμερικανούς, που δουλεύουν στενά μεταξύ τους, για να προωθήσουν τις ιδέες τους. Στην πραγματικότητα όμως, είναι ένα συνονθύλευμα διαφορετικών ομάδων, με διαφορετικές  προτεραιότητες , που ευελπιστούν να ανατρέψουν το κατεστημένο.  Ορισμένες ομάδες του Tea Party, δρουν εντελώς ανεξάρτητα, κατηγορώντας μαζί Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς για την κατάσταση της χώρας. Άλλες ομάδες κινούνται στον ευρύτερο χώρο των ρεπουμπλικάνων. Το σημαντικότερο όμως είναι, ότι λόγο των ανταγωνιστικών «αποστολών» του κινήματος, επισκιάζονται ορισμένοι από τους ηγέτες του, πράγμα που οδηγεί σε συγκρούσεις και δυσπιστία μεταξύ τους.

Οι συγκεκριμένες  εντάσεις και οι διαφορετικές τάσεις  που επικρατούν στο Tea Party, του έχουν επιτρέψει να κινητοποιήσει εκατομμύρια ανθρώπους και το έχουν οδηγήσει στη δύναμη που κατέχει σήμερα.

Έτσι μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα, το Tea Party έχει καταφέρει να εξελιχτεί, σε μία ισχυρή και ενοχλητική πολιτική δύναμη. Κάτι που αποδείχτηκε με τις νίκες πού πέτυχε  στις πρόσφατες προκριματικές Ρεπουμπλικανικές εκλογές για τη γερουσία.  Το Τea Party απόδειξε, ότι μπορεί να κινητοποιήσει εθελοντές, να μαζέψει χρήματα (τουλάχιστον $60εκ, το τελευταίο έτος) να τερματίσει  πολιτικές καριέρες και να δημιουργήσει νέες. Όλα αυτά τα πέτυχε, χωρίς να έχει κεντρική ηγεσία ή κάποια επίσημη δομή λειτουργίας.

Με τις γενικές εκλογές για τη γερουσία να πλησιάζουν, το Tea Party, έχει καταφέρει να κεντρίσει την προσοχή του αμερικανικού έθνους. Το θέμα είναι, εάν πρόκειται για μία αντίδραση λόγω της πολιτικής κατάστασης στις ΗΠΑ ή την αρχή ενός πολίτικου κινήματος το οποίο θα παίξει βασικό ρόλο στις μελλοντικές εξελίξεις της αμερικανικής πολιτικής σκηνής.

Washington Post

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 29/09/2010 15:07:23

  Πολλοί θα το πουν "δεξιο ριζοσπαστισμό", όμως εμένα μου φαίνεται μια αυθόρμητη λαϊκή αντίδραση στο σάπιο κατεστημένο. Μακάρι να μην καπελωθεί. Είναι πολύ ελπιδοφόρα τα μηνύματα του κινήματος Tea Party.

 2. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 29/09/2010 15:17:44

  Μου θυμίζει το κίνημα επιστροφής στους "παλιούς Θεούς" της ακμαίας εποχής, στην παρακμάζουσα Ρωμαïκή Αυτοκρατατορία.
  Ή τους κομμουνιστές στη μετά το 1989 Ρωσία (είχαν κάποτε εκλογικές επιτυχίες).
  "The American way of living and business" παρακμάζει, το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Ο Θείος 29/09/2010 17:15:06

   Αντιθέτως, αυτό που βιώνει σήμερα η Αμερική είναι η παρέκκλιση από τις αρχές που έκαναν την Αμερική μεγάλη. Στην ουσία, η παρέκκλιση αυτή ξεκίνησε από το 1913, όταν επιβλήθηκε ο φόρος εισοδήματος, που έως τότε απαγορευόταν από το Ομοσπονδιακό Σύνταγμα. Συνεχίστηκε το 1917, με τη συμμετοχή στον Α΄ ΠΠ και ολοκληρώθηκε το 1941-42, με τη συμμετοχή στον Β΄ ΠΠ και όσα ακολούθησαν. Η Αμερική σήμερα δεν είναι πια ελεύθερο έθνος. Η παρακμή της οφείλεται στό ότι εγκατέλειψε τον παραδοσιακό Αμερικανικό τρόπο ζωής και εργασίας του τύπου "κοιτάμε τη δουλειά μας και δεν μας νοιάζει ο υπόλοιπος κόσμος". Αν το είχε συνεχίσει αυτό η Αμερική, θα εξακολουθούσε να είναι ένας τίμιος γίγαντας, όπως ήταν στις αρχές το 20ου αιώνα.

   • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
    τηλέμαχος αναγνώστου @ Επώνυμος 29/09/2010 17:32:13

    Επώνυμε έχεις πάει ποτέ στις ΗΠΑ; Οι άνθρωποι που πιστεύουν αυτά που λες (πολλές φορές καλών προθέσεων αλλά στην ουσία ημίτρελοι από την έλλειψη επαφής με τον έξω κόσμο) δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο (για να μη τα μολύνει η κυβέρνηση με τα προγράμματά της, που είναι βέβαια όργανο μιας συνωμοσίας για την εγκαθίδρυση παγκόσμιας κυβέρνησης) οπλίζονται σαν αστακοί, δεν πληρώνουν φόρους (όσο μπορούν) και όταν η ομοσπονδιακή αστυνομία κάνει ντου στο ράντσο τους το κάνουν Κούγκι.
    Ούτε οι πιο ακραίοι μονεταριστές νεοφιλελεύθεροι πια δεν εναντιώνονται στο φόρο εισοδήματος, είπαμε καπιταλισμός αφού έτσι θέλετε, αλλά μην το κάνουμε ζούγκλα.

 3. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 29/09/2010 15:28:09

  το Tea Party είναι το δεξιότερο άκρο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος...ό,τι πιο ακραίο διαθέτει αυτό....ένα συνοθύλευμα υπερσυντηρητικών και ακραίων στοιχείων της αμερικάνικης δεξιάς,θρησκόληπτων ευαγγελιστών, και διαφωνούντων με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ.....
  Οι απόψεις του Tea Party (που δεν είναι μια ενιαία οργάνωση, αλλά κάτι σαν συνασπισμός οργανώσεων),κερδίζει σήμερα υποστηρικτές στις ΗΠΑ, μέσα στην γενικότερη οικονομική ανασφάλεια που υπάρχει....εκμεταλλεύεται την ανασφάλεια και τον φόβο των αμερικάνων πολιτών, αντιτίθεται έντονα στις μεταρρυθμίσεις του προέδρου Ομπάμα, και υποστηρίζει ότι αυτός θέλει να εγκαθιδρύσει στις ΗΠΑ σοσιαλιστικό καθεστώς (αυτό αποτελεί και ύψιστη κατηγορία για έναν Αμερικάνο πολιτικό)!!!!!!!!!!!!!
  Χρηματοδοτείται μάλιστα αφειδώς από βαθύμπλουτους επιχειρηματίες.

  Για περαιτέρω διερεύνηση και κατανόηση του ζητήματος :

  http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=05/09/2010&id=199692

  http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12337&subid=2&pubid=55701147

  http://grecianpolitics.wordpress.com/2010/09/26/%CF%8D-%CF%8C-alp/

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ δαιμονάκι 29/09/2010 17:16:15

   Δαιμονούλα, δεν έχει καμία σχέση με το ρεπουμπλικανικο κόμμα αυτή η ιστορία. Δεν είναι τυχαίο ότι μας παραθέτεις μόνον ελληνικές πηγές και καμία αμερικανική. Καλή η συκοφαντία, αντιλαμβάνομαι τον πανικό σας, αλλά ό,τι και να κάνετε θα σαρωθείτε.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Επώνυμος 29/09/2010 17:22:56

    O φατφατ είναι με άλλο ψευδώνυμο.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 29/09/2010 18:08:05

    Ναι, αλλά πρόσφατα είχαμε έναν προβληματισμό μήπως το δαιμονάκι/fatfat είναι τελικά γυναίκα και επειδή δεν αντέδρασε εγώ το εξέλαβα ως επιβεβαίωση.

  • προβοκατορας avatar
   προβοκατορας @ δαιμονάκι 29/09/2010 22:37:58

   ''Οι πατριώτες του Tea Party ξεκίνησαν να δραστηριοποιούνται ,οργανώνοντας συναντήσεις με φίλους και γείτονες, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια τους για τα $814δις του πακέτου στήριξης της οικονομίας, για το bailout των τραπεζών και των αυτοκινητοβιομηχανιών''

   αυτο παντως δε μου κανει για καθολου υπερσυντηριτικο, ειναι δηλωση και πραξη αντιεξουσιαστικη-αντικαπηταλιστικη με ολη τη σημασια της λεξης.αλλα βεβαια οτι δε μας αρεσει του κολλαμε ταμπελες. ουστ να χαθειτε παλιο ''δημοκρατες''

 4. victoria avatar
  victoria 29/09/2010 15:29:30

  Ίσως είναι ενδεικτικό ότι δυστυχώς παρουσιάζεται σαν τύπου Σάρα Πέιλιν, για δείτε +αυτό:

  h**p://news.in.gr/world/article/?aid=1231061021
  Το κίνημα του Τσαγιού της Σάρα Πέιλιν βρίσκει μιμητές στη Βρετανία

  (πηγή newsroom ΔΟΛ και le monde, αλλά δεν κατάλαβα πού τελειώνει το ένα κι αρχίζει το άλλο..)

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ victoria 29/09/2010 15:32:30

   Καμία σχέση! Πρόκειται για καθαρή συκοφαντία!

   • victoria avatar
    victoria @ Επώνυμος 29/09/2010 15:50:47

    Καλή η δουλειά όμως ε;
    Eίστε με το tea party άρα με τη Σάρα Πέιλιν;;

  • Lewnidas avatar
   Lewnidas @ victoria 29/09/2010 15:45:29

   τοσα ξερουν τοσα γραφουν! τι περιμενεις

 5. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 29/09/2010 15:39:51

  Ακόμη και το όνομα «Americans for Prosperity», είναι χαρακτηριστικό.
  "Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα, να κλαίς".

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Ο Θείος 29/09/2010 17:18:09

   Ακριβώς. Προσπαθούν να τα ξαναβρούν. Εσένα σε χαλάει; Μακάρι να πετύχουν. Θα είναι για το καλό όλων μας. Θα ξαναγίνει η Αμερική ο τίμιος γίγαντας που ήταν στις αρχές του 20ου αιώνα. Εσένα τι σε χαλάει;

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Επώνυμος 30/09/2010 13:36:47

    Φίλε ΅Επώνυμε, ανάλογα προσπάθησε ο Ιουλιανός ο Παραβάτης με τους φίλους του και ο Γενάντι Γιανάγιεφ με τους δικούς του, όταν πήγε να ρίξει τον Γκορμαπτσώφ το 1990.
    Αλλά όσο ο παλιός "παράδεισος" του Δωδεκάθεου ήταν ανύπαρκτος, όσο ανύπαρκτος, αυταπάτη (και απάτη) ήταν ο "σοσιαλιστικός παράδεισος", εξίσου ανύπαρκτος, αυταπάτη και απάτη, ήταν και ο παλιός "αγνός" καπιταλισμός των απαρχών στις ΗΠΑ, με το "λίγο" κράτος και τον "ελεύθερο" ιδιώτη. Το παλιό "Αμερικανικό όνειρο" και το "ελάχιστο" κράτος του, και ξεκλήριζε τους γηγενείς Αμερικανούς, και απαλλοτρίωνε τους μικροαγρότες, και τη ληστοκρατία ανέχονταν (όταν βόλευε) και κρεμούσε τους απεργούς και στην αλληλοσφαγή του Εμφυλίου οδήγησε (επειδή οι Νότιοι αγρο-καπιταλιστές βολεύονταν με τη δουλεία, ενώ οι Βόρειοι βιομηχανο-καπιταλιστές χρειάζονταν φθηνούς ελεύθερους μισθωτούς εργάτες). Ο "παράδεισος" εκείνος, είχε χώρο μόνον για μιά ελάχιστη μειοψηφία.
    Αλλά η Ιστορία συνεχίζει πάντα το δρόμο της καταστρέφοντας: Είτε καταστρέφει την κοσμοκράτειρα Ρώμη, είτε τη "σοσιαλιστική πατρίδα" ειτε το "Αμερικανικό όνειρο", ο ίδιος δρόμος είναι.
    Με μιά έννοια, όντως την ιστορία της γράφουν οι νικητές. Αλλά οι νικητές του χθές είναι συνήθως οι ηττημένοι του σήμερα (ή του αύριο). Και όταν έρχεται η ήττα ή τη βλέπουν μπροστά τους, αρπάζονται απο τα περασμένα μεγαλεία, αλλά το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 30/09/2010 13:49:18

    Χμμμ, σωστά αυτά πυο λες. Τελικά όντως, δεν ήταν και τόσος "τίμιος" εκείνος ο καπιταλισμός. Δεν τα είχα συνυπολογίσει όλα αυτά.

    Τελικά η ανθρώπινη φύση δεν συμμαζεύεται εύκολα. Όσο έσφαζαν τους Ινδιάνους και τραβιόντουσαν από το Gold Rush, δεν έβαζαν χέρι στην υπόλοιπη ανθρωπότητα και έκαναν εύκολα κηρύγματα περί ελευθερίας - μεταξύ τους. Τώρα που δεν υπάρχουν πια Ινδιάνοι, σφάζουν άλλους. Η ελευθερία που είχαν μεταξύ τους έχει εντωμεταξύ προ πολλού χαθεί, στο μεγαλύτερο βαθμό.

    Δεν συμφωνώ με τη σύγκριση με τον Ιουλιανό τον Παραβάτη, δεν είναι υπαρκτοί κατά τη γνώμη μου οι παραλληλισμοί, όμως, συμφωνώ στο αποτέλεσμα. Δύσκολα θα ανακάμψει η Αμερική και, εν πάση περιπτώσει, θα πρέπει να βελτιωθεί εκείνη η παλιά Αμερική για να γίνει πραγματικά αυτό που θα έπρεπε να είναι.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Επώνυμος 30/09/2010 16:10:42

    Η όμορφη Αμερική που αγαπώ ιδιαιτέρως, λευκή, μαύρη και γηγενής, των μεγάλων ποιητών και συγγραφέων όπως οι Ουώλτ Ουίτμαν, Χέρμαν Μέλβιλλ, Μάρκ Τουαίν, Ουώλας Στήβενς, του "φυγάδα" Τ. Σ. Έλιοτ, του Ρόμπερτ Ρέντφορντ και του Πέκινπω, της μισο-μυθικής Ποκαχόντας, της Έλλα Φιτζέραλτ και του Μάρτιν Λούθερ Κίγκ, και τόσων άλλων αξιαγάπητων, δεν έχει καμμιά σχέση με το mainstream American way of living and business.
    Ο Τζώρτζ Στάινερ γράφει ότι οι ΗΠΑ συγκρινόμενες με την Ευρώπη είναι πολιτισμικά πρωτόγονες, αλλά είναι μάλλον άδικος. Έχουν και θησαυρούς πολύτιμους. Γι αυτό, δεν είμαι αντιαμερικανός. Κάθε άλλο.
    Αλλά την πολιτική τους παιδεία (με λαμπρό διάττοντα σε μαύρο χάος τον Φραγκλίνο Ρούσβελτ), και προπάντων τον ασύδοτό τους τρόπο του "οικονομείν' και "ευημερείν", τα θεωρώ όντως βάρβαρα.

    Υ.Γ Ανάμεσα στους εκεί "αγίους", ξέχασα ν' αναφέρω τον γερο-ρόκερ Νήλ Γιάνγκ, τριανταπέντε χρόνια παντρεμένο με την ίδια γυναίκα (μια γυναίκα που τραγουδά σε χωρωδία εκκλησίας), Καναδό βεβαίως από το Οντάριο, αλλά επί δεκαετίες κάτοικο των ΗΠΑ.

    Won't need no shadow man
    Runnin' the government
    Won't need no stinkin' WAR
    Won't need no haircut
    Won't need no shoe shine

    After the garden is gone
    What will people do?
    What will people say?

    Won't need no strong man
    Walkin' through the night
    To live a weak man's day
    Won't need no sunshine
    Won't need no purple haze

    We live in the garden of Eden, yeah
    Don't know why we wanna tear the whole thing to the ground

    And we've got to get ourselves
    Back to the garden

    (Neil Young, After the garden)

 6. deldio avatar
  deldio 29/09/2010 16:25:47

  Είναι καταπληκτικοί το tea party. Εάν δεις ποιές θέσεις έχουν θα σου έρθει κόλπος με τα αποβράσματα.

 7. gram avatar
  gram 29/09/2010 16:54:17

  To ποιό υγιές ανανεωτικό κίνημα που υπάρχει στον κόσμο σήμερα. Χωρίς αρχηγούς, χωρίς δομή, σχεδόν αναρχικό. Γιά δεύτερη φορά σε 35 χρόνια η Αμερική φτιάχνει εσωτερική επανάσταση για να μαντρώσει τους γραφειοκράτες και τις ελίτ. Αν, όπως φαίνεται (πλην Delaware και ίσως Nevada), οι Ρεπουμπλικάνοι ενσωματώσουν τις ιδέες αυτές, ο Νοέμβριος θα σημάνει καταποντισμό για τους (φορολάγνους) Δημοκρατικούς στη Βουλή και σημαντικές απώλειες στη Γερουσία. Αν η σύμπνοια και η ιδεολογία υπερισχύσουν της αρχομανίας μέχρι το 2012 τότε οι ΗΠΑ θα μπουν σε τροχιά ριζοσπαστικών αλλαγών στις δομές της διοίκησης της χώρας. Σε συνδιασμό με τις νέες τεχνολογίες που εκει ενσωματώνονται πραγματικά και όχι μόνον στους τίτλους των υπουργείων (βλέπε Εσωτερικών, Παιδείας, κτλ) η άυξηση της παραγωγικότητας στα επόμενα 20 χρόνια μπορεί να είναι πέρα από τα μέχρι σήμερα συνηθισμένα. Μην ξεχνάμε ότι οι ΗΠΑ θα είναι συγχρόνως από τις ελάχιστες χώρες που θα κερδίζουν και δεν θα ΧΑΝΟΥΝ πληθυσμό

 8. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 29/09/2010 17:33:32

  H Αμερικη εχει μια μεγαλη παραδοση ατομισμου,δυσπιστιας προς το κρατος και φιλελευθερισμου.Το κινημα αυτο ειναι κλασικα λαικο νεοφιλελευθερο ρευμα οπως αυτα που μονο εκει μπορουν να υπαρξουν.
  Αποτελει παραδοξο οτι ανθρωποι που στην Ελλαδα προσδιοριζαονται ως φιλελευθεροι βλεπουν με καχυποψια το Tea Party.Ισως επειδη εδω δεν ειναι σε θεση να γεμισουν ουτε μια αιθουσα δυσπιστουν σε ολα τα λαικα ρευματα.
  Ομως το ρευμα αυτο ειναι καθαρα αμερικανικο : Tea Party ονομασθηκε η αρνηση των Βοστωνεζων να πληρωσουν φορο τσαγιου στην Αγγλια που ηταν η αρχη της αμερικανικης επαναστασης.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ψυχραιμια 29/09/2010 18:07:25

   Μα δεν είναι φιλελεύθεροι οι εδώ. Λαμόγια είναι που το παίζουν φιλελεύθεροι. Πού να τους αρέσει κάτι που εκφράζει γνήσια τον αμερικανικό φιλελευθερισμό όπως το κίνημα Tea Party;

   Και δεν νομίζω να είναι νεοφιλελεύθερο. Μάλλον για κλασικό φιλελεύθερο το κόβω. Προσωπική μου γνώμη.

  • Γιάννης Σ. avatar
   Γιάννης Σ. @ ψυχραιμια 30/09/2010 00:25:57

   Συγγνώμη, έχετε δει τι γραφικά άτομα στελεχώνουν το Tea Party και τις δηλώσεις που κάνουν; Παιδιά, δεν είναι αυθόρμητη λαϊκή αντίδραση, είναι διασταύρωση ΛΑΟΣ με Λιακόπουλο!

   • Orestios avatar
    Orestios @ Γιάννης Σ. 30/09/2010 00:32:08

    Πιο γραφικοί από την κυβέρνηση Ομπάμα?
    Δεν νομίζω.

 9. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 29/09/2010 18:24:19

  @ Επώνυμος...είναι γνωστό ότι δεν έχεις ήθος....μην μας το επιβεβαιώνεις συνέχεια.....πότε οι ΗΠΑ ήταν ο τίμιος γίγαντας που αναφέρεσαι? Μήπως μέσα στην αχαλίνωτη φαντασία σου?
  Να σου θυμήσω την πολιτική των ΚΑΝΟΝΙΟΦΟΡΩΝ του 19ου αιώνα?
  Ή τον ισπανοαμερικάνικο πόλεμο του 1898 με τον οποίο οι ΗΠΑ κατέλαβαν τις Φιλιππίνες και την Κούβα?
  Μάθε πρώτα ιστορία και μετά τα ξαναλέμε......

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ δαιμονάκι 29/09/2010 18:30:34

   Σας καίει πολύ το Tea Party δαιμονούλα, ε; Θα σας περάσει.

 10. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 29/09/2010 18:38:56

  @ Επώνυμος...Κόψε τους αστεισμούς και τις σαχλαμάρες και απάντησέ μου για τον "τίμιο γίγαντα" που γράφεις....αλλά να γράφεις μόνο ό,τι σου κατέβει στο κεφάλι ξέρεις.....και φυσικά να μειώνεις τον άλλον..............

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ δαιμονάκι 29/09/2010 18:55:50

   Τι μειώνω στον άλλον; Εσύ να μου απαντήσεις πρώτα. Είσαι άντρας ή γυναίκα; Δεν είναι μειωτική αυτή η ερώτηση. Νόμιζα ότι είσαι γυναίκα. Αν είσαι άντρας θα το κόψω το δαιμονούλα.

 11. man8os avatar
  man8os 29/09/2010 18:46:09

  Ηρεμια...
  Δεν θα ειναι το κινημα στην Ελλαδα σαν tea party.
  Θα εχει δικα του χαρακτηριτικα. Αλλα ηα αυτοοργανωση εναι πολυ σημαντικο στοιχειο που το διακρινει απο ολες τις κομματικεςδιεργασιες. Φυσικα αυτο συμβαινει οταν ο κοσμος δεν εκφραζετε απο τα κομματα και δδεν χρειαζετε να επισημανω οτι ειναι πολυ επικυνδινο. Ειναι χρεος του Σαμαρα να ξεπερασει την ΝΔ.
  Ακομα και το φιλελευθερο κινημα αν μεινει μονο και οργισμενο μπορει να καταληξει αλλου...

 12. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 29/09/2010 19:12:34

  Ποιός τη μαμάει την Αμερική του ημιβάρβαρου πολτού από κάθε καρυδιάς καρύδι ? Το ζήτημα είναι τι κάνουν οι αγγλοαμερικάνοι σε άλλες χωρες, ειδικά σ' εμάς με τους αμερικανοτσολιάδες και τη σιωνιστική διεθνή των τραπεζιτών.

 13. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 29/09/2010 19:17:32

  @ επώνυμος......1) αφού τόσο πολύ σε ενδιαφέρει -αν και δεν είμαι υποχρεωμένος να σου πω- είμαι άνδρας, 38 ετών....και στο λέω μόνο για να σταματήσει η κόντρα για αυτό.....

  2) Όταν σου έγραψα ότι γράφεις ό,τι σου κατέβει στο κεφάλι,σαφώς αναφερόμουνα στο "Σας καίει πολύ το Tea Party"....σιγά μην με καίει ένα κίνημα σε μια ξένη χώρα που δεν έχω πάει ποτέ μου και που δεν έχω καμιά σχέση μαζί της.....εμένα με καίει μόνο η Ελλάδα......απλώς μπορώ να εκφέρω άποψη για το τι είναι το Tea Party......

  3) Ακόμα περιμένω μια τεκμηριωμένη για το πότε ήταν "τίμιος γίγαντας" οι ΗΠΑ, όπως ανέφερες.......

  4) μου ζήτησες αμερικάνικη πηγή.....μην σου χαλάσω το χατήρι......

  http://en.wikipedia.org/wiki/Tea_Party_movement

  Υ.Γ : Το σύμβολο του Tea Party (Gadsden flag) δεν φέρνει λίγο για σύμβολο ελευθεροτεκτονισμού και μασωνίας?

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ δαιμονάκι 29/09/2010 19:34:38

   Εντάξει, τότε να ζητήσω και συγγνώμη. Απλώς την προηγούμενη φορά που το είχα θέσει δεν αντέδρασες και το εξέλαβα ως κατάφαση.

   Για τα υπόλοιπα δεν έχω να σου πω τίποτα, διότι όπως σου έχω ξαναπεί, συνήθως δεν σε διαβάζω. Βασικά τα βαριέμαι αυτά που γράφεις και γι' αυτό δεν τα διαβάζω.

 14. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 29/09/2010 19:45:39

  @ Επώνυμος....μόλις προχθές έγραψες σε κάποιον "δεκτός κάθε αντίλογος"....αλλά τώρα δηλώνεις ότι αγνοείς τα δικά μου κείμενα.....πόσο θα εκτεθείς ακόμα?

  Και όσο για το ότι βαριέσαι τα κείμενά μου, γράψε καλύτερα ότι δεν έχεις επιχειρήματα για να με αντικρούσεις και ότι εφαρμόζεις την παροιμία "ότι δεν πιάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια..."

  Δεν χρειάζεται να μου απαντήσεις.....άσε καλύτερα, μπορεί να μην σε ευνοούν και τα άστρα!!!!!!!!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ δαιμονάκι 29/09/2010 19:48:31

   Δεκτός κάθε αντίλογος, δεν είπα ότι δεν δέχομαι τον αντίλογό σου, απλώς βαριέμαι να τον διαβάζω.

   Έχουμε ελευθερία ή δεν έχουμε; Αν έχουμε, δεν μπορείς να με υποχρεώσεις να σε διαβάζω.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.