#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/11/2010 08:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Tρομοκράτες μωρά και μωροί πολιτικοί

Η στρατηγική της ανεπάρκειαςΤο γράφαμε αλλά δε θέλαμε να το πιστέψουμε. Εδώ και μήνες τρέφαμε φρούδες ελπίδες ότι κάνουμε λάθος κι ότι ο Γιώργος έχει σχέδιο, η χώρα προοπτική και οι επόμενες γενιές μέλλον. Θέλαμε να πιστέψουμε ότι το ΠΑΣΟΚ έπεσε θύμα της κακιάς Νέας Δημοκρατίας που εγκατέλειψε το πλοίο μόλις κατάλαβε ότι βουλιάζει.

Κάναμε όνειρα ότι το ΠΑΣΟΚ θα μας γλιτώσει από τα νύχια του ΔΝΤ και μόλις ο κατακτητής μπήκε στην πόλη κάναμε όνειρα ότι σύντομα θα τον βγάλουμε έξω με τις θυσίες μας.

Όμως, όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες σα να τα έχουμε ξαναδεί και μοιάζουν τόσο με μια στρατηγική μιας κακής κυβέρνησης και ενός αποτυχημένου πρωθυπουργού. Πρόκειται για τη στρατηγική της ανεπάρκειας. Όταν δεν έχεις δηλαδή σχέδιο και σκαρφίζεσαι διάφορα τεχνάσματα.

Τον Μάρτιο του 2010 όλοι ξορκίζαμε το φάντασμα του ΔΝΤ αλλά αργά και σταθερά η κυβέρνηση με την παραπάνω στρατηγική μας έπεισε ότι είναι αναγκαίο κακό. Σκύψαμε το κεφάλι και είπαμε ότι είναι για το καλό μας.

Λίγους μήνες μετά, όμως, ξαναπαίζεται το ίδιο σενάριο. Ο δαίμονας είναι τώρα η αναδιαπραγμάτευση χρέους και τα νέα μέτρα εφ’ όρου ζωής. Ετσι προσπαθεί η κυβέρνηση να το περάσει στον κόσμο, σαν την έσχατη λύση. Εσχατη ήταν και η τρόϊκα να θυμίσω.

Αυτό και μόνο το σκηνικό αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει σχέδιο παρά μια στρατηγική ανεπάρκειας. Για παράδειγμα αν ο κ. Παπανδρέου πάει σε εκλογές δεν έχει ουσιαστικό σχέδιο για τη χώρα. Ότι του πουν θα κάνει.

Και η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα μεταξύ βομβών από τρομοκράτες – μωρά και βομβών από πολιτικούς – μωρούς.

Υπάρχει τελικά διαφορά;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ErnestoChe avatar
  ErnestoChe 03/11/2010 09:48:07

  Αυτή είναι η κατάσταση: δεν υπάρχει κατεύθυνση. Δεν υπήρξε σε καμμιά στιγμή. Μονο μπαλώματα για να σπρώξουν τον χρόνο μεχρι την επόμενη κρίσιμη ημερομηνία γιαυτο μας προετοιμάζουν.

 2. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 03/11/2010 10:28:53

  Σαφώς και η κυβέρνηση έχει σχέδιο. Και μάλιστα στρατηγικώτατο. Αυτό το σχέδιο που όλοι φοβόμαστε ότι έχει. Ακόμη κιαν δεν το γνωρίζουν ορισμένοι στο υπουργικό συμβούλιο, σχέδιο υπάρχει: να οδηγηθεί η χώρα στην πλήρη οικονομική απαξίωση και να περάσει μια ή δυο δεκαετίες κάτω από διεθνή οικονομικό έλεγχο.

  Στο μεταξύ, μέχρι δηλαδή να αγγίσουμε την πλήρη οικονομική απαξίωση ("πτώχευση" ή "αναδιάρθρωση" ή όπως αλλιώς), κάποιοι, εντός και εκτός της χώρας, κερδίζουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ στις χρηματαγορές του καπιταλισμού-καζίνο.

  Θα μας στείλουν οπωσδήποτε τον λογαριασμό.
  Οι κρίσεις δεν πληρώνονται ρεφενέ. Ο λαός τις πληρώνει.

  Η βασική υποχρέωση του λαού, από τα μεγάλα γεωργικά κράτη της αρχαιότητας, του μεσαίωνα και τα "σύγχρονα", είναι να εργάζεται και να συντηρεί τους πάνω ορόφους με τον πλούτο που παράγει και ποτέ δεν γεύεται.

  Το υπάρχον σχέδιο, διασώζει αυτή την παλιά ιδέα.

  Θραξ Αναρμόδιος

 3. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 03/11/2010 12:43:37

  Βεβαίως και υπάρχει σχέδιο από τον κ. Πρωθυπουργό. Και αυτό είναι η εφήμερη ψυχοσωματική ικανοποίηση μιας προβληματικής προσωπικότητας. Η χώρα μας βουλιάζει και μαζί της όλοι εμείς. Δεν θα αντισταθούμε; Δεν θα υπάρξει μέλλον για τους νέους και τις αυριανές γενιές αν δεν σταματήσομε τη σημερινή κατρακύλα, κοινωνική, οικονομική, πνευματική. Δεν θα υπάρξει αύριο για την Ελλάδα μας. Ηρθε η ώρα της αντίστασης και εθνικής αντίδρασης.

 4. δημης avatar
  δημης 03/11/2010 12:55:33

  Μωρίας εγκώμιον.....Αφού οι μεν στηρίζουν τους δε...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.