#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/12/2012 15:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Tο ντέρμπι στον ΣΥΡΙΖΑ μόλις άρχισεΤην ενοποίηση του πολιτικο-ιδεολογικού αχταρμά σε κόμμα επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά τελικά να είστε σίγουροι ότι μέχρι να γίνει αυτό θα αυξηθούν οι συνιστώσες. Για να μην πούμε ότι θα δημιουργηθεί διάσπαση πριν ακόμη ενοποιηθούν οι συνιστώσες.

Η παρέμβαση του… ταλιμπάν της Αριστεράς, Παναγιώτη Λαφαζάνη, στην πανελλαδική συνδιάσκεψη προδιαθέτει για το τι θα ακολουθήσει στο μέλλον. Ο κ. Λαφαζάνης αποφάσισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους ή μάλλον να βγάλει τα ρούχα από τη μπουγάδα που έχουν γίνει ροζ και να τα κάνει ξανά κατακόκκινα. Έτσι χάλασε το πάρτι του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος από ώρα σε ώρα αλλάζει ιδέες για το πώς θα είναι ο χαρακτήρας του κόμματος, τι θα κάνει με την οικονομία και το ευρώ και πώς βλέπει την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.

"Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης της Αριστεράς και όχι κυβέρνησης της Κεντροαριστεράς, ούτε κυβέρνηση της Κεντροαριστεροδεξιάς", τόνισε στην παρέμβασή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Για το θέμα του ευρώ, ο κ. Λαφαζάνης επανέλαβε τη θέση του ότι είναι άλλο η επιλογή του ευρώ και άλλο η επιλογή πάση θυσία στο ευρώ. Άφησε έτσι ανοικτό το ενδεχόμενο μιας Ελλάδας εκτός του ευρώ, κάτι για το οποίο η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει να ακούσει. Άλλωστε, η ομιλία Τσίπρα ήταν μια προσπάθεια να μην «τρομάξει» τον κόσμο με μονομερείς καταγγελίες του Μνημονίου και με εξόδους από το ευρώ. Ήρθε το Αριστερό Ρεύμα, λοιπόν για να του δείξει ότι δε θα είναι εύκολη η επικράτησή του στο νέο κόμμα που φιλοδοξεί να φτιάξει.

Ο κ. Λαφαζάνης κατηγόρησε την κυβέρνηση και τα κόμματα, που τη στηρίζουν, ότι «έχουν μετατρέψει το πολίτευμα σε μια ιδιότυπη δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα», «μια δικτατορία των αγορών και του ευρώ». Πιο ξεκάθαρος λοιπόν δε γίνεται. Αν επικρατήσει το Αριστερό Ρεύμα αποχαιρετάμε το ευρώ.

Ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε την ανάγκη διατήρησης των ιδεολογικών ρευμάτων εντός του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι αυτή είναι και η δημοκρατική παράδοση της Αριστεράς.

«Ακόμη και στη σοβιετική επανάσταση υπήρχαν οι μειοψηφίες και οι απόψεις τους ήταν δημόσιες» είπε και στο πλαίσιο αυτό υποστήριξε δυναμικά την απόφαση του Αριστερού Ρεύματος να κατεβεί στις ψηφοφορίες με δική του λίστα υποψηφίων.

Τόνισε ότι η κίνηση αυτή του Αριστερού Ρεύματος είναι άκρως ενωτική, κίνηση που ενισχύει την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, «ώστε ένας ενωτικός και ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει τη χώρα».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Δημήτρης Στρατούλης, βουλευτής του Αριστερού Ρεύματος που τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποφύγει να αναδιπλωθεί πολιτικά και προγραμματικά και διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του και θέλει και μπορεί να κυβερνήσει. Επανέλαβε τη θέση για καταγγελία του Μνημονίου και επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης.

Έχουμε λοιπόν στο… νέο κόμμα της Αριστεράς μια συνιστώσα που πάει από εδώ κι από εκεί, ανάλογα με το που μιλάει και ποιον θέλει να προσελκύσει. Είναι η ομάδα Τσίπρα που δε θα έλεγε όχι σε έναν καφέ με τον Αμερικανό πρέσβη, ούτε θα είχε πρόβλημα να ξεκινήσει συζήτηση με τους δανειστές όπως την… κακή Μέρκελ. Δε θα είχε πρόβλημα να γίνει δηλαδή Μερκελιστής αφού δεν έχει άλλη πρόταση εξουσίας.

Υπάρχει και το Αριστερό Ρεύμα που κινείται σε γραμμή… ΚΚΕ. Δηλαδή καταγγελία του Μνημονίου ακόμη και με θυσία του ευρώ και επιστροφή στην ελληνική παραγωγή. Κολεκτίβες, εθνικοποίηση του πλούτου κι άλλα τέτοια που ίσχυαν στις Σοβιετίες.

Το ντέρμπι στο αριστερό στρατόπεδο μόλις άρχισε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. firiki2010 avatar
  firiki2010 02/12/2012 15:51:50

  Οι 2 γραμμές (ίσως και 3 ή 4) είναι θέμα τακτικής. Η ουσία των απόψεων του ΣΥΡΙΖΑ είναι 1 ! Είναι οι απόψεις της ηγεσίας του σημερινής και αυριανής, είναι οι απόψεις του 4% του 2009 ( μείον τους αποχωρήσαντες της Ανανεωτικής Πτέρυγας που έκαναν την ΔΗΜΑΡ). Μάλλον αφέλεια μου μοιάζει να συζητάμε για τις "διαφορετικές γραμμές" του ΣΥΡΙΖΑ παρά μόνο ως "τρικκια" τακτικής.

 2. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 02/12/2012 17:00:38

  Η φράξια του Λαφαζάνη δεν συνεργάζεται στενά με το "Ανταρσύα";
  Ο Π. Παπακωνσταντίνου, o Γ. Δελαστίκ και πολλοί άλλοι "Ανταρσίστες', είναι μονίμως παρόντες στην ισκρα.

 3. Ισίδωρος avatar
  Ισίδωρος 02/12/2012 17:42:09

  Είναι ανάγκη να ανασυγκροτηθεί ο σοσιαλδημοκρατικός χώρος στην Ελλάδα παρά το γεγονός ότι είμαι σφόδρα πολέμιος του κύριου εκφραστή του (Πασόκ).

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ Ισίδωρος 02/12/2012 21:49:56

   Συμφωνώ απολύτως για την ανάγκη υπαρξης ενός σοβαρού και υπεύθυνου σοσιαλδηοκρατικού κόμματαος. Το πρόβλημα είναι ότι κατά τη γνώμη μου ( αυτό υποστηρίζω στις δυο τελευταίες αναρτήσεις μου έστω και ως αντι-ΠΑΣΟΚος)) αυτό μπορεί να προκύψει μόνο από ένα ανασυγκροτημένο (και προφανώς σοβαρό ) ΠΑΣΟΚ Και το ΠΑΣΟΚ όντας στη σημερινή πορεία δεν δείχνει να μπορεί.

  • Κώστας Όκκαμ avatar
   Κώστας Όκκαμ @ Ισίδωρος 02/12/2012 22:51:28

   Αυτό που λες σοσιαλδημοκρατικός χώρος, δυστυχώς στην Ελλάδα ποτέ δεν υπήρξε όπως σε άλλες χώρες, πχ Γερμανία, Βρετανία. Μακάρι να είχαμε τέτοιους. Σε μας εδω ο κόσμος ψήφιζε ΠΑΣΟΚ για να πάρει πίσω είτε τον μεγαλο κρατικό μισθό είτε το μεγαλο συμβόλαιο ή την αντιπαραγωγική από τη φύση της επιδότηση. ΟΛΟΙ αυτοί τώρα θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Είναι τρομακτικό να βρίσκεται κανείς σε παρέα μαζί τους, ιδίως τις τελευταίες ημέρες, και να τους ακούει πως περιμένουν να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση. Ουτε για ιδεολογίες τους ενδιαφέρει ούτε για εξορθολογισμό του κράτους και της οικονομίας. Η "ιδεολογία" τους είναι να κρατήσουν όσο το δυνατό μεγαλύτερο το μισθό τους και να περνάνε καλά σε βάρος των (κυρολεκτικά) κορόιδων που παλεύουν στον ιδιωτικό τομέα και φορολογούνται. Δεν μιλάμε για την περίπτωση που έχουν και "προσόντα", πχ ενα πτυχίο, πρέπει να τους σιτίζει αιώνια η Ελλάδα για τις ικανότητές τους (άσχετο αν ποτέ δεν δοκιμάστικαν σε πραγματική δουλειά στον ιδιωτικό τομέα). Ακόμα και αν φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Λαφαζάνης και οι πραγματικά αριστεροί, αυτοί θα μείνουν και κατα πάσα πιθανότητα θα γίνουν κυβέρνηση αν δεν τους αντιμετωπίσει η σημερινή κυβέρνηση μετωπικα.

  • Ikaros avatar
   Ikaros @ Ισίδωρος 03/12/2012 01:55:31

   Θα έλεγα ανάγκη είναι να συγκροτηθεί και ένα σοβαρό κόμμα της συντηρητικής παράταξης αντί γιά αυτό το άθλιο σούργελο της ΝΔ με τις παραφυάδες της...

 4. alpha11 avatar
  alpha11 02/12/2012 18:10:15

  Επομένως, αφού θα φαγωθούνε μεταξύ τους, δεν έχει να φοβηθεί τίποτε ο Σαμαράς, αλλά να προχωρήσει άμμεσα στις περικοπές και στην είσπραξη των νέων φόρων κόβοντας ακόμα και τις ρυθμίσεις της εφορίας και προχωρώντας σε άμμεσες κατασχέσεις, ώστε να τηρηθεί το πρόγραμμα κατα γράμμα.

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ alpha11 02/12/2012 21:01:50

   Μια και το λες καλο θαταν να το κανει για να καταλαβουν οι συριζαυγητες οτι οπως εστρωσαν ως ξενιστες στο κουκουλι του πασοκ και του κρατικοδιαιτου συνδικαλισμου ετσι θα κοιμηθουν !

   • alpha11 avatar
    alpha11 @ Ραβινος 02/12/2012 22:21:56

    Εχει τα guts? Θα το κάνει? Η θα διορίσει και δικούς του στο Δημόσιο μόλις στρίψει η τρόικα και θα μετατρέψει τις απολύσεις σε "εφεδρεία"? Οψώμεθα...
    Υ.Γ. Μήπως νόμισες οτι είμαι με τα στρατεύματα κατοχής?

 5. ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 02/12/2012 18:54:51

  Δεν πρόκειται να αποφύγουν τη διάσπαση, θέμα χρόνου είναι. Σήμερα φάνηκε ξεκάθαρα. Όσο η κυβέρνηση κρατιέται τόσο πιθανότερο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να διασπαστεί, και μαζί να χάσει και την πρωτιά στις δημοσκοπήσεις. Αν κάνει και κάτι παραπάνω η κυβέρνηση για να προσεγγίσει ξανά το δεξιό ακροατήριο που πάει στη ΧΑ αλλά φοβάται το ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ θα επανέλθει στην πρώτη θέση

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 03/12/2012 10:59:16

   δυστυχώς ...κάνεις λάθος.Η ποικιλία των αποψεων και των τάσεων σε ενα πολιτικό σχηματισμό δεν δειχνει διάσπαση αλλά μεγάλη δεξαμενη ψηφοφόρων.Το πασόκ τόσα χρόνια δεν είχε διαφωνούντες;Η ΝΔ δεν είχε κεντροδεξιά,δεξιά και πιο άκρα δεξιά μέσα της;

 6. Στάθης Σαραφόπουλος avatar
  Στάθης Σαραφόπουλος 02/12/2012 19:29:14

  Ενώ, ο Τσίπρας είχε αποφασίσει και δρομολογήσει όλες οι τάσεις του Συνασπισμού, αλλά και οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ να κατεβάσουν τους υποψηφίους τους σε ενιαία λίστα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ακολούθησε άλλο δρόμο.
  Συγκεκριμένα, αποφάσισε το Αριστερό Ρεύμα του οποίου ηγείται να πάει για ξεχωριστή καταγραφή των δυνάμεων του, και να κατεβάσει διαφορετική λίστα.
  http://www.emprosdrama.blogspot.gr/2012/12/blog-post_2323.html

 7. arcane avatar
  arcane 02/12/2012 20:23:22

  Ευσεβείς πόθους βλέπω. Κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μίλησε ποτέ γιά "πάση θυσία" παραμονή στο Ευρώ, οπότε στο θέμα αυτό δεν μπορεί να υπάρξει διαφωνία μεταξύ τους. Εκεί μέσα πάντα είχαν τάσεις και ομάδες, προφανώς θα συνεχίσουν να έχουν. Οι διαφωνίες τους είναι συνήθως γιά τις καρέκλες, είναι επόμενο να κορυφωθούν καθώς πάνε γιά κυβέρνηση, αλλά κανένα κόμμα που πάει γιά κυβέρνηση δεν διασπάται!
  Ο Σαμαράς δεν έχει λόγο να φοβάται τον Τσίπρα, τη Μέρκελ και τον εαυτό του έχει να φοβάται.

 8. firiki2010 avatar
  firiki2010 02/12/2012 21:54:36

  Η προοπτική της συμμετοχής στην εξουσία είναι θαυμάσια συγκολλητική ουσία. Οσο υπάρχει η προοπτική της , διάσπαση σε επίπεδο ηγεσίας ας μην περιμένουμε. Μια εκλογική όμως διάψευση των προσδοκιών θα μπορούσε θαυμάσια να την πυροδοτήσει.

 9. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 02/12/2012 23:05:45

  «Ακόμη και στη σοβιετική επανάσταση υπήρχαν οι μειοψηφίες και οι απόψεις τους ήταν δημόσιες».........
  ΝΑΙ ...ΣΤΑ ΓΚΟΥΛΑΓΚ.....
  ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΠΑΝΑΘΕΜΑ ΤΟΥΣ .

 10. ΟΔΥΣΣΕΑΣ avatar
  ΟΔΥΣΣΕΑΣ 02/12/2012 23:31:21

  Κατα την ταπεινη μου γνωμη ο ΣΥΡΙΖΑ πρεπει να τεθει εκτος νομου γιατι ειναι αποδεδειγμενα ενα γνησιο ανθελληνικο μορφωμα.Προωθει οτιγηποτε εχει σχεση με τον αφανισμο της Ελλαδος.Απο την νομιμοποιηση των εποικων λαθρομεταναστων μεχρι την οικονομικη εξαθλιωση.Απο το πουλημα της ιστοριας μας,σκοπιανο,μεχρι την αναγνωριση <> μειονοτητας στη θρακη.Απο την καλυψη και υποστηριξη δολοφονων τρομοκρατων κουκουλοφορων μεχρι την προωθηση και υποστηριξη του μουσουλμανικου στοιχειου και των συμγεροντων των φονταμενταλιστων σε μια ελληνικη κοινωνια διαλυεται...ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΝΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΝΑ ΓΡΑΦΩ,για την εγκληματικη δραση του ΣΥΡΙΖΑ και ατομων που κινουνται στις παρυφες του οπως η ΔΗΜΑΡ και ο δημαρχος καμινης...
  Αληθεια γιατι το ΣτΕ καθυστερησε 3 σχεδον χρονια να κρινει τον νομο του ραγκουση για τους λαθρομεταναστες ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ.
  Οι εκατονταδες χιλιαδες ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ αδειες παραμονης που εδωσε το ελληνικο κρατος πως θα ανακληθουν..?
  Προκειται για το μεγαλυτερο εγκλημα εναντιον της υπαρξης του Ελληνισμου.
  Αληθεια ερωτω ειλικρινα.
  ΠΟΥ ΑΡΑΓΕ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ εν ενεργεια δημαρχος να προκαλει οτι δεν θα εφαρμοσει την αποφαση του ΣτΕ και του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΤΑΓΜΑΤΟΣ κατ'επεκταση και ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΝΕΙΣ...
  Ολοι θα θυμαστε οτι ο εν λογω αναξιος λογου δημαρχος εκλεχτηκε αφου το ελληνικο κρατος εδωσε παρανομα την δθνατοτητα σε χιλιαδες τριτοκοσμικους να προσελθουν στην καλπη και να τον ψηφισουν...

  ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?

  • BLACK QUEEN IN STORM avatar
   BLACK QUEEN IN STORM @ ΟΔΥΣΣΕΑΣ 03/12/2012 08:12:45

   ...Μιά ιδέα έρριξε στο τραπέζι ο Βάγγος καθώς ροκάνιζε το παραγεμισμένο πίτα-γύρο με απ΄όλα, κι αμέσως όλοι προστρέξαμε να οικειοποιηθούμε την έμπνευση!!!! Όλοι έχουμε μια πρόταση για το ποιός πρέπει να κηρυχθεί παράνομος!!!!
   Όλοι λοιπόν εκεί μέσα στο ..κυνοβούλιο, λίγο-πολύ, ο καθένας για άλλους λόγους, συνταγματικά θα έπρεπε να τεθούν εκτός νόμου. Όλοι παραβιάζουνε άμεσα ή έμμεσα κατά καιρούς το Σύνταγμα, τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών, την ισονομία, τη δικαιοσύνη, την ελευθερία, συχνά δε, θέτουν σε κίνδυνο και τα συμφέροντα της χώρας, κ.λ.π, κ.λ.π., κ.λ.π.

   • απων-αλφα avatar
    απων-αλφα @ BLACK QUEEN IN STORM 03/12/2012 13:40:17

    Βασίλισσά μου ακόμα και στο χιούμορ σου είσαι ΥΠΕΡΟΧΗ!!!
    Αποστομωτικό...Τι να σου πεί τώρα ο Οδυσσέας...Υπάρχουν άραγε 2-3 καθαροί εκεί μέσα?

   • ΟΔΥΣΣΕΑΣ avatar
    ΟΔΥΣΣΕΑΣ @ BLACK QUEEN IN STORM 03/12/2012 16:35:10

    Κανεις τεραστιο λαθος αν θεωρεις τα επιχειρηματα κενο γραμμα λογου.Ο λογος δεν ειναι κενος περιεχομενου.Μην τον υποβιβαζεις και τον λοιδωρεις γενικευοντας...
    Εδω τα επιχειρηματα αποκτουν ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ,γινονται καθημερινοτητα και βιωμα.Αντιλαμβανεσαι γιατι μιλαμε?
    Ερωτω ξανα.
    Τι θα γινει με τις εκατονταδες χιλιαδες παρανομες και αντισυνταγματικες αδειες παραμονης που εδωσε το ελληνικο κρατος βασει του νομου ραγκουση?
    Γιατι το ΣτΕ καθυστερησε 3 χρονια να αποφανθει για κατι που ηταν ηλιου φαεινοτερον?
    Πως μπορει να μενει ση θεση του δημαρχος εκλεγμενος παρανονα και αντισυνταγματικα ψηφιζομενος απο μουσουλμανους φονταμενταλιστες και λοιπους λαθρομεταναστες ?Αρνουμενος ακοθσον ακουσον να εφαρμοσει αποφασεις ανωτατου δικαστηριου και το ιδιο το Συνταγμα κατ'επεκταση
    Μπορει ο ΣΥΡΙΖΑ να ειναι νομιμο κομμα, αφου παντιοτρόπως και λυσσαλεα εργαζεται νυχθημερων, για τον αφανισμο του ελληνικου κρατους και την επιστροφη του, στην προ επαναστασεως του 21 κατασταση του?
    Ελπιζω να γινομαι κατανοητος

    • απων-αλφα avatar
     απων-αλφα @ ΟΔΥΣΣΕΑΣ 03/12/2012 18:27:35

     Δηλαδή επιμένεις οτι το ΠΑΣΟΚ, για το οποίο δεν ζητάς να τεθει εκτος νομου, δεν εργαζεται λυσσαλεα νυχθημερόν, για τον αφανισμο του ελληνικου κρατους και την επιστροφη του, στην προ επαναστασεως του 21 κατασταση του?
     Πιστεύεις οτι ο ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν συνέβαλλαν περισσότερο απο τον ΣΥΡΙΖΑ ωστε να φτάσουμε στη σημερινή κατάντια? Και τους αθωώνεις για να εκδικηθείς το ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν έχει τις δικές σου ιδέες? Καταλαβαίνεις τί λές?

     • BLACK QUEEN IN STORM avatar
      BLACK QUEEN IN STORM @ απων-αλφα 03/12/2012 20:51:17

      Δυστυχώς, οι μεν (Πασοκ-ΝΔ) είναι από χέρι ΕΝΟΧΟΙ κι ο Τσίπρας για την ώρα ....αθώος, λόγω...αμφιβολιών, τεράστιων ερωτηματικών και αποχής από την άσκηση της εξουσίας . Ας είμαστε συγκρατημένοι, γιατί τόσο μεγάλη ευτυχία, δηλαδή μιά εξουσία που θα εργάζεται, θα αποφασίζει και θα ενεργεί με γνώμονα το αποκλειστικό συμφέρον της Ελλάδας και των Ελλήνων, είναι τόσο μεγάλη ευτυχία, που δεν τολμώ να την πιστέψω ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΩ !!!!!

 11. ΑΡΙΩΝ avatar
  ΑΡΙΩΝ 03/12/2012 02:10:02

  Είναι λογικά δύσκολο να μην υπάρχει κεντροαριστερά.Όσο για τις απόψεις, λίγο κράτει. ΤΟ σχίσμα των απόψεων υπάρχει και στις καλύτερες οικογένειες!

  • απων-αλφα avatar
   απων-αλφα @ ΑΡΙΩΝ 03/12/2012 13:37:10

   Και είναι πολύ χρήσιμο γιατί συγκρατεί εντός τους ακραίους που θέλουν ντε και καλά πολλή Αριστεροσύνη και δραχμή...

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ απων-αλφα 03/12/2012 14:27:30

    Πώς συμβιβάζεται αλήθεια "Αριστεροσύνη και δραχμή";
    Η αριστερά ποτέ δεν ήταν απομονωτική. Πάντοτε υπέρ των ευρύτερων συγκλίσεων μεταξύ των Ευρωπαικών χωρών, με εξαίρεση τους σταλινικούς.

    • απων-αλφα avatar
     απων-αλφα @ Ο Θείος 03/12/2012 16:38:34

     Θείε σου απάντησε αντι εμού σαφέστατα ο firiki2010 εδώ πιο πάνω: "Η προοπτική της συμμετοχής στην εξουσία είναι θαυμάσια συγκολλητική ουσία. Οσο υπάρχει η προοπτική της , διάσπαση σε επίπεδο ηγεσίας ας μην περιμένουμε."
     Διαπίστωση κοινή σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Πέρα απο τον χρυσό, η εξουσία πρωτίστως ενώνει...Μπορεί να μην είναι ηθικό, αλλα είναι νόμιμο και έτσι γίνεται πάντα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.