29/11/2008 19:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Tο γκέτο στον Άγιο Παντελεήμονα υπάρχει ή δεν υπάρχει;

Τα επεισόδια της περασμένης εβδομάδας στον Άγιο Παντελεήμονα Αθηνών, μεταξύ «ακροδεξιών» και «αντιρατσιστών» (όπως τους χαρακτήρισε ο Τύπος), με αφορμή συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής για τις συνθήκες γκέτο που διαμορφώνονται στη γειτονιά τους είναι γνωστά και αν δεν τα έχετε πληροφορηθεί μπορείτε να αναζητήσετε στα εκτεταμένα σχετικά ρεπορτάζ του Τύπου.

Τελικά, όμως,  κανείς δεν μάς είπε:Tο γκέτο στον Άγιο Παντελεήμονα υπάρχει ή δεν υπάρχει; Όλοι εστιάζουν στις συγκρούσεις «Χρυσής Αυγής» και «αντιεξουσιαστών» και ξεχνάνε το αληθινό πρόβλημα....

Με «αντιρατσιστικό λόγο» τύπου Εκάλης τα λαϊκά στρώματα θα στρέφονται στην άκρα δεξιά εάν δεν ληφθούνε μέτρα. Και φυσικά οι «αντιρατσιστές», τύπου Εκάλης μία χαρά κάνουν την δουλειά τους στηρίζοντας την ύπαρξη «φτηνών» και ανασφάλιστων εργατικών χεριών για τα αφεντικά που μένουν κρυμμένα στα ασφαλή μεγαλοαστικά γκέτο τους....
Και κάτι ακόμα:Στην Γαλλία πώς προέκυψε αλήθεια και οι ενσωματωμένοι μετανάστες δεύτερης γενιάς ψήφισαν Λεπέν θεωρώντας πώς αυτοί θίγονται κυρίως από την άκριτη είσοδο λαθρομεταναστών;
Τα έχει μήπως εντοπίσει κανείς αυτά τα φαινόμενα,  ή γενικώς και αορίστως γίνονται αναφορές περί ρατσισμού και αντιρατσισμού...

Επειδή η πραγματικότητα είναι μία. Ο Άγιος Παντελεήμονας δεν έχει πλέον ζωή...
Και το ίδιο θα προκύψει σε λιγάκι και σε άλλες υποβαθμισμένες Συνοικίες τής Αθήνας....

Σπύρος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 29/11/2008 21:24:49

  Φυσικά και υπάρχει και θα επεκτείνεται διαρκώς εφ όσον δεν αποφασίσει το κράτος να αποτρέψει την είσοδο άλλων λαθρομεταναστων στη χώρα με κάθε μέσο.
  Δεν προβλέπεται βέβαια να συμβεί αυτό.

 2. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 29/11/2008 21:52:12

  Η αλήθεια για το δήμο Αθηναίων πλην Κολωνακίου είναι η εξής:
  1) Στο λεκανοπέδιο κατοικεί το 50% δηλ. περίπου 1.000.000 των μεταναστών της χώρας
  2) Οι μισοί από τους μετανάστες αυτούς κατοικούν στο δήμο Αθηναίων δηλ. περίπου 500.000 κυρίως δε στην Κυψέλη και τα Πατήσια.
  Σε αυτές τις περιοχές είναι σχεδόν η πλειοψηφία και αν βγάλεις έξω τους συνταξιούχους τότε στο εργαζόμενο τμήμα του πληθυσμού και κυρίως στις οικογένειες τότε τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Για μια οικογένεια Ελλήνων με παιδάκια που πάνε σχολείο σημαίνει ότι τα παιδιά της θα βρεθούν σε μια τάξη με 70% αλλοδαπά παιδάκια. Το πρόβλημα δεν είναι ότι τα παιδάκια είναι αλλοδαπά αλλά ότι τα αλλοδαπά παιδάκια λόγω κοινωνικών συνθηκών και άλλων προβλημάτων δεν προχωράνε και φρενάρουν και τα Ελληνάκια, όσα τέλος πάντων μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις του σχολείου γιατί και αυτών των παιδιών το κοινωνικό περιβάλλον είναι υποβαθμισμένο.
  Πρόσθεσε τώρα και τις κλωτσοπατινάδες που βλέπεις στο δρόμο και τα υπόλοιπα προβλήματα κι έχεις ένα εκρηκτικό μείγμα. Ας κάνουν ότι δεν το βλέπουν, όταν όμως θα σκάσει να μη βγουν να κάνουν κάτι.

 3. makedonas avatar
  makedonas 29/11/2008 22:00:24

  Ανέφερες τη Γαλλία,όπου συνέβη και το εξής φοβερο: Το Κ.Κ. Γαλλίας απορροφήθηκε σχεδόν ολόκληρο επίσης από το κόμμα Λεπέν.Απλά εδώ οι πολιτικοί σχηματισμοί αδυνατούν να συλλάβουν τα γεγονότα.Αν δεν μπορείς στηρίξεις τον απλό λαό,ο λαός θα σε συντρίψει.

 4. ερευνητής avatar
  ερευνητής 29/11/2008 22:17:34

  Αν υπήρχε συγκροτημένος δεξιός πολιτικός εύκολα καθάριζε 20%. Φυσικά η δεξοιά έχει πάντοτε ανάγκη από χαρισματικά πρόσωπα. Οπως στην Εσπερία.
  Αλλά ο Λεπέν, ο Χάιντερ ή ο Μπόσι είναι πρυτάνεις της πολιτικής και ογκόλιθοι της σκέψης μπροστά στα παιδάκια που παίζουν στην ώρα της αλήθειας.

 5. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 29/11/2008 22:44:54

  Στην Ηλεία πέρυσι με τις φράουλες είχα διαβάσει ότι οι παλιότεροι μετανάστες έδερναν τους καινούριους. Σαφώς και η αθρόα είσοδος ενοχλεί τους ήδη υπάρχοντες μετανάστες διότι δεν τους επιτρέπει να ανεβάσουν τα μεροκάματα.

 6. Vrennus avatar
  Vrennus 29/11/2008 22:51:32

  Το γκέττο της Κηφισιάς υπάρχει ή δεν υπάρχει;

 7. περαστικος ξανα avatar
  περαστικος ξανα 29/11/2008 22:59:49

  Η δημιουργία γκετο μεταναστών στις μεγαλουπόλεις ειναι ενα από τα προβλήματα που φέρνει η αυξηση των μεταναστών. Η σταδιακή μετατροπή της περιοχής σε γκέτο εχει αρχισει από πολλα χρόνια. Εχει γινει σε όλες τις χώρες του κόσμου πριν από εδω και δεν νομίζω πως υπάρχει ρεαλιστική λύση. Οι ελληνες πχ ειναι μαζεμενοι όλοι μαζι στο Τοροντο , στο Σικάγο στη Ν Υορκη, οι Κύπριοι στο Wood Green στο Λονδίνο κοκ. Το πρόβλημα ειναι συνθετο και πολυπλοκο. Το στοιχημα ειναι να μην αφεθουν οι περιοχές αυτές να γινουν ζουγκλα όπως το Νοτιο Λονδινο οπου κατοικούν κυρίως εγχρωμοι και δεν τολμα να κυκλοφορησει κανεις το βραδυ. Καθως η απέλαση όλων των ξένων δεν ειναι μαλλον ρεαλιστική προταση, ο συνδυασμός αστυνόμευσης , ελέγχου και υπηρεσιων ενταξης και υποστηριξης (ειδικά σχολεία, νομική υποστηριξη, βοηθεια με τις υπηρεσιες κτλ) των μεταναστων ισως μπορέσει να μειωσει τις αρνητικές συνέπειες.

 8. περαστικος ξανα avatar
  περαστικος ξανα 29/11/2008 23:01:08

  Και καθως διαβαζω τι εγραψα, με την αστυνομία και το κράτος που έχουμε, κλαφτα χαράλαμπε.

 9. comment avatar
  comment 29/11/2008 23:33:30

  Τι να εκπροσωπήσει η άκρα Δεξιά αφού εδώ τους έχουν έτσι κι αλλιώς τσακίσει στο ξύλο στ' αστυνομικά τμήματα; Σεμνά και ταπεινά....

 10. Χ avatar
  Χ 29/11/2008 23:53:34

  Μιὰ παρατήρηση ἀκόμα: Πάντοτε, στούς διαύλους ἀναφέρονται "ἀντιεξουσιαστές", "άντιρατσιστές" καὶ ποτὲ "ἀκροαριστεροί"...

 11. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 30/11/2008 00:04:41

  @ Χ
  Υπάρχει τόση πιθανοτητα να αναφερθει ο όρος ακρα αριστερά στους ελληνικούς διαύλους ή αριστερή τρομοκρατία προκειμένου πχ. περί της 17Ν όση πιθανοτητα να αναφερθεί ο ορος Μuslim terror στα διεθνή μέσα.
  Αν βλέπατε CNN για τη Βομβάη θα ακούγατε τους όρους
  militants,attackers,hijackers,extemists κλπ άντε και κανένα terrorists χωρίς ποτε το muslim μπροστά.
  Αντίθετα οι ξένοι δεν έχουν προβλημα με την αριστερά.π.χ ένα βιβλίο που εγραψε ένας Ελληνας στην Αγγλία για τη 17Ν πριν γίνουν οι συλλήψεις είχε τίτλο "Εurope's last red terrorists".
  O ιδιος ο συγγραφέας μετέφρασε το βιβλιο του στα ελληνικά με τίτλο " Η Επαναστατική Οργάνωση 17Νοέμβρη".
  Στην Ελλάδα ο ορος "ακρα αριστερά" δεν χρησιμοποιείται-είναι όλοι καλά παιδιά.

 12. Προμηθέας avatar
  Προμηθέας 30/11/2008 00:05:15

  Aπό τη Wikipedia:
  A ghetto is described as a portion of a city in which members of a minority group live especially because of social, legal, or economic pressure.

  Μετάφραση:
  Γκέτο είναι μία περιοχή μίας πόλης, στην οποία ζουν τα μέλη μίας μειονότητας, εξαιτίας κοινωνικής, νομικής ή οικονομικής πίεσης.

  Και ρωτώ. Ποιος ασκεί αυτήν την πίεση; Ποιος υποχρεώνει τους μετανάστες να ζουν σε αυτές τις συνθήκες; Ποιος δεν κάνει τίποτα για να αναβαθμίσει τις περιοχές αυτές; Φταίνε οι μετανάστες για τα γκέτο ή αυτοί που τους έχουν μαντρώσει εκεί;

  Η μετανάστευση δεν είναι δυνατόν να εκλείψει. Είναι πραγματικότητα για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Απλά στην Ελλάδα την ανακαλύψαμε με καθυστέρηση, γιατί μόλις πρόσφατα γίναμε, από χώρα προέλευσης μεταναστών, χώρα υποδοχής. Το κοντινό παρελθόν μας θα έπρεπε να μας είχε κάνει περισσότερο ευαίσθητους στα προβλήματα αυτών των ανθρώπων (που παρόμοια αντιμετώπισαν αρκετοί από εμάς πριν από μερικά χρόνια). Ποτέ κανείς δε θα μπορέσει να σταματήσει τον πεινασμένο και τον κυνηγημένο από την αναζήτηση μίας καλύτερη τύχη στις «ευημερούσες» χώρες.

  Αυτό που πρέπει να γίνει είναι η ομαλή ένταξη των μεταναστών στην κοινωνία και όχι ο εγκλεισμός τους σε γκέτο. Δεν καταλαβαίνετε όλοι εσείς που βλέπετε τους ξένους ως απειλή ότι μας συμφέρει αυτοί οι άνθρωποι (και σίγουρα τα παιδιά τους) να γίνουν κάποια στιγμή ισότιμοι Έλληνες πολίτες; Από τη μια μιλάμε για υπογεννητικότητα και βλεπουμε τον πληθυσμό της χώρας να φθίνει και από την άλλη αρνούμαστε αυτό το δώρο εξ ουρανού.

  Μη μου μιλήσετε, σας παρακαλώ, για εθνική καθαρότητα και άλλα τέτοια χαριτωμένα, γιατί με τόσους κατακτητές που πέρασαν από αυτόν τον τόπο κανείς δεν μπορεί να ξέρει από που κρατάει η σκούφια του...

 13. Nick avatar
  Nick 30/11/2008 01:03:39

  Καταλαβαίνω τους κατοίκους της περιοχής (εκεί μεγάλωσε ο πατέρας μου).

  Εύχομαι πραγματικά να μη γίνει ούτε κάν Ανατολικό Λονδίνο. Επίσης απεύχομαι να ζήσουμε καταστάσεις Νοτίου Αφρικής.

 14. Nick avatar
  Nick 30/11/2008 01:07:03

  @Προμηθέα:

  Μόνο μάννα εξ'ουρανού δεν είναι. Εάν ήθελαν θα έδινα κίνητρα στα νέα ζευγάρια να κάνουν παιδιά.

  Απο'κει και πέρα, 2.000.00 μετανάστες οι οποίοι είναι σε "γκρίζα ζώνη" νομιμότητας, για 'μένα αποτελεί πρόβλημα.

  Για να μη μιλήσουμε για εθνική ασφάλεια...

 15. Σπύρος avatar
  Σπύρος 30/11/2008 01:10:38

  Toυλάχιστον θα μπορούσαν ορισμένοι να μήν βάζουν στά στόματα τών ΄συνομιλητών΄φράσεις πού δεν έχουν κάν γραφεί όπως επί παραδειγματι ΄εθνική καθαρότητα΄.
  Πώς γίνεται τελικά σέ κάθε συζήτηση πού αφορά μείζονα θέματα όπως το μεταναστευτικό να εμφανίζονται γραπτά πού να αφορίζουν όποιον ζητά σοβαρή μεταναστευτική πολιτική ώς ΄ύποπτο΄ ρατσισμού.
  Ας ξαναμελετήσουν ορισμένοι τίς ΄αντιρατσιστικές΄τους απόψεις γιατί ναναι βέβαιοι πώς ολοι οι Μεγαλοεργολάβοι και οι Βιομήχανοι τούς στηρίζουν στά κρυφά(αν και σέ λίγο θα αρχίσω να πιστεύω πώς το κάνουν και φανερά).
  H χαρά τού βιομήχανου έχουν γίνει οι ΄αντιρατσιστές΄εξ΄αποστάσεως...............

 16. περαστικος ξανα avatar
  περαστικος ξανα 30/11/2008 01:13:20

  Προμηθέα, η πίεση στην προκειμένη περίπτωση ειναι κοινωνική και οχι αποτελεσμα νόμων και κανονισμών οπως στη Ν Αφρική. από την άλλη οι ιδιοι εχουν την τάση να συγκεντρωνονται , να δημιουργουν την αισθηση της κοινότητας. 200 χιλιαδες Ελληνες στο Τοροντο δεν συγκεντρωθηκαν μεταξυ 50-70 στην ιδια περιοχη λόγω πίεσης ή διωγμων αλλα λόγω συνάφειας και ανασφάλειας. Η Greek Town εκει όμως δεν ειναι γκετο γιατί ειναι ασφαλής και πόλος ελξης για διασκέδαση. Οπως ακριβως το λες οι Καναδοι τους θέλουν και τα παιδια τους ήδη αρνουνται να μιλησουν ελληνικά. εχουν γινει καναδοί ελληνικής καταγωγής.

 17. omadeon avatar
  omadeon 30/11/2008 01:14:46

  Στη χώρα μας συμβαίνουν τρελλά πράματα, από το ένα άκρο στο άλλο. Από τη μία, νομίζουμε ότι μας απειλεί η νομιμοποίηση μεταναστών, ακόμη και των παιδιών τους που γεννήθηκαν εδώ κι έγιναν 18 (και άνω) χρονών. Δεν είδαν καν τη χώρα των γονιών τους ποτέ, παρά μόνο σε καρτ ποστάλ, και κινδυνεύουν να απελαθούν. Από την άλλη, αντίθετη πλευρά, έχουμε π.χ. δουλεμπόρους με συνεργάτες λιμενικούς (στην Πάτρα) και το μεγαλύτερο πρόβλημα ΛΑΘΡΑΙΩΝ μεταναστών στην Ευρώπη.

  Και προτιμάμε μια λύση Στρουθοκαμηλική. Δηλαδή νομίζουμε πως ΜΗ νομιμοποιώντας το παιδί του ξένου που γεννήθηκε εδώ, θα εμποδίσουμε τον... παράνομο Αφγανό. Ε, τι να πω...

 18. περαστικος ξανα avatar
  περαστικος ξανα 30/11/2008 01:15:52

  Αν το θέμα ειναι φίλε σπύρο ταξικό θαπρεπε να εισαι με τους μετανάστες, τους προλετάριους . Για τους μεγαλοεργολάβουσ το ιδιο ειναι ασπρος δουλος , μαυρος δούλος. Και για σένα επίσης??

 19. omadeon avatar
  omadeon 30/11/2008 01:28:06

  Ο αντιρατσιστής που είναι χρήσιμος στο βιομήχανο δεν είναι καν ο σοβαρός και γνήσιος, που ζητάει δικαιώματα ΙΣΟΤΗΤΑΣ για όσους ΗΔΗ δουλεύουν εδώ.
  Αυτό θα ανησυχούσε πολύ το βιομήχανο, που θέλει το "δικό του αντιρατσιστή" να ΦΩΝΑΖΕΙ ΜΟΝΟ, αν είναι δυνατόν να ΑΠΩΘΕΙ κιόλας, ώστε ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ.

  Γι' αυτό και ο σωστός αντιρατσιστής οφείλει να συνδυάζει τα αιτήματα ισότητας για όσους ΗΔΗ είναι εδώ και δουλεύουν, με το σταμάτημα της ΝΕΑΣ εισόδου λαθραίων που πραγματικά δημιουργούν πρόβλημα, εν προκειμένω τεράστιο.

  Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ σύμμαχος του βιομηχάνου είναι ο ακροδεξιός που κρατά τους εργάτες του ΣΚΛΑΒΟΥΣ.

 20. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 30/11/2008 01:43:26

  Eάν ισχύει αυτό τότε όλοι οι εν Ελλάδι αντιρατσιστές είναι μη-σωστοί.Δεν υπάρχει κανείς που να ζητεί αυστηρά μέτρα στα σύνορα.Το σύνθημα είναι no border που σημαίνει καθόλου σύνορα.
  Κυκλοφορούν και διάφορα σλογκαν τύπου ¨"στον πάτο του Αιγαίου είναι η ασφαλεια του καθε Ευρωπαίου".

  @ περαστικός
  Και ποιο θα ήταν το προλεταριακό αίτημα των μεταναστών δεδομένου ότι ο αριθμός τους πρακτικά είναι απεριόριστος εφ όσον υπάρχουν 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι με πολύ χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο από το ελληνικό και κατα τους no border όλοι αυτοί θα έπρεπε να έχουν το δικαιωμα να εγκατασταθούν εδώ;

 21. Σπύρος avatar
  Σπύρος 30/11/2008 01:49:03

  περαστικέ 18@
  Οι μεγαλοεργολάβοι προτιμούν τούς ΄μαύρους δούλους΄τά τελευταία χρόνια πού τούς φέρνουν τά σαπιοκάραβα.
  Τούς ΄άσπρους΄τούς ΄τακτοποίησαν΄ μέ την κατάργηση τού οκταώρου,μέ την εξαφάνιση κάθε ίχνους έστω και αμυντικού συνδικαλιστικού κινήματος,μέ τίς τρίμηνες συμβάσεις,πού έχουν γυρίσει τίς εργασιακές συνθηκες σέ εποχές πρό Πρωτομαγιάς τού Σικάγο.
  Η βασική ερώτηση είναι:Μπορεί ένα Κράτος ισονομίας νά προσδιορίσει τόν αριθμό τών μεταναστών πού αντέχει καί νά τούς προσφέρει απολύτως ίσα δικαιώματα σε όλα τά επίπεδα μέ τούς ΄αυτόχθονες΄ναί ή όχι.??
  Αν ναί έχει καλώς .Θεωρείται ,εν μέρει,Κράτος Δικαίου.
  Αν δεν το κάνει ,αυτό συμβαίνει εσκεμένα γιά τούς γνωστούς λόγους τής ΄μαύρης εργασίας΄και των φτηνών εργατικών χεριών...
  Τι οφείλει να πεί ένας προοδευτικός πολιτικός λόγος περί Μετανάστευσης??
  Αρκεί ένα καταγγελτικό ΄αντιρατσιστικό΄πνεύμα ή χρειάζoνται συγκεκριμένες προτάσεις??
  Εξετάζει κανείς τά αίτια τής υπέρμετρης μετανάστευσης στην Ευρώπη ?
  Δέν πρέπει να υπάρξει ένα μέτρο στην μετανάστευση γιά νά μπορέσουν να ζήσουν αξιοπρεπώς και όλοι αυτοί οι ΄καταραμένοι΄πού διαμένουν στην Ελλάδα κάτω απο άθλιες συνθήκες??

 22. omadeon avatar
  omadeon 30/11/2008 01:56:01

  @χυψραιμία
  μη μασάς ότι είναι βαλτοί κιόλας. ΗΛΙΘΙΟΙ είναι. Κι εγώ ηλίθιος ήμουν, σε αυτό το θέμα, μέχρι που διάβασα πολλά και ενημερώθηκα. Η ηλιθιότητα είναι μέσα στο αίμα μας (χεχε). Είμαστε ηλίθια ζώα, που μάθανε λογική λίγο άτσαλα...

  Σοβαρά τώρα, αν ο αντιρατσιστής δεν κάνει ένα ΑΛΜΑ της σκέψης, δεν καταλαβαίνει το σημερινό πρόβλημα πόσο τεράστιο είναι. Γι' αυτό πρέπει να συζητάμε.

  Στην πραγματικότητα όμως, φίλε, πιθανολογώ ότι η ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΥ καλά κρατεί, εν Ελλάδι. ΜΙΑ κουβέντα να πεις και πάααει, έγινες "παπαγαλάκι της παγκοσμιοποίησης" (my ass).

 23. omadeon avatar
  omadeon 30/11/2008 02:09:58

  Δέν πρέπει να υπάρξει ένα μέτρο στην μετανάστευση γιά νά μπορέσουν να ζήσουν αξιοπρεπώς και όλοι αυτοί οι ΄καταραμένοι΄πού διαμένουν στην Ελλάδα κάτω απο άθλιες συνθήκες??

  ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό πρέπει να γίνει, με ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ και ΠΛΗΡΗ νομιμοποίηση ΟΛΩΝ όσων είναι ΗΔΗ εδώ, δουλεύουν και πληρούν λογικές προϋποθέσεις (π.χ. λευκό ποινικό μητρώο). Μετά από αυτό, ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ, όπως αυτή που έχει κι η Αμερική (αλλά που ούτε αυτή δεν το τηρεί, έχοντας τεράστιο πρόβλημα στα σύνορα με το Μεξικό).

  Το "no borders" ΙΣΧΥΕΙ, αλλά μακροπρόθεσμα. Ηρεμα, και... ένας-ένας, μη σπρώχνεστε. Περιμένετε λίγο να μη βουλιάξουμε.

 24. Προμηθέας avatar
  Προμηθέας 30/11/2008 08:14:50

  Να ξεκαθαρίσω ότι φυσικά και δεν είμαι υπέρ της χωρίς έλεγχο μετανάστευσης. Αυτό το «όχι σύνορα» που ειπώθηκε δε νομίζω ότι το λέει κανείς, τουλάχιστον σήμερα. Σε βάθος χρόνου, ένας πλανήτης χωρίς σύνορα θα ήταν επιθυμητός, με την προϋπόθεση ότι θα συνοδεύεται από παγκόσμιους δημοκρατικούς θεσμούς. Μόνο έτσι θα μπορούσε να μπει τέλος στην ασυδοσία των πολυεθνικών.

  Όμως αυτό δε σημαίνει ότι είμαι υπέρ του ξυλοδαρμού (μέχρι θανάτου πολλές φορές) και του εξευτελισμού των ταλαίπωρων μεταναστών που καταφέρνουν να φτάσουν στη χώρα μας μετά από πολλές κακουχίες. Ούτε συμφωνώ να τους τρυπάμε τις βάρκες. Ας βρεθεί άλλος τρόπος να τους κρατήσουμε έξω. Χρειάζεται κυρίως καλύτερη συνεργασία με τους γείτονες, και θέλησή τους να βοηθήσουν.

  Από εκεί και πέρα, όλοι οι μετανάστες που διαμένουν και εργάζονται εδώ πρέπει να νομιμοποιηθούν. Το καθεστός παρανομίας ευνοεί μόνο τα αφεντικά τους, και σε τελική ανάλυση έχει αρνητικές συνέπειες και στον ντόπιο εργαζόμενο πληθυσμό. Η μόνη λύση είναι νομιμοποίηση τώρα, με πλήρη ασφαλιστικά και εργατικά δικαιώματα, και με πλήρεις αμοιβές. Έτσι κανείς Έλληνας δε θα φοβάται ότι ο μετανάστης θα του φάει τη δουλειά επειδή κοστίζει φθηνότερα στον εργοδότη του. Και φυσικά, τα παιδιά τους που γεννήθηκαν εδώ ή ήρθαν σε πολύ μικρή ηλικία και έβγαλαν το σχολείο εδώ θα πρέπει να παίρνουν άμεσα την ελληνική υπηκοότητα. Αυτά τα παιδιά έχουν ελληνική παιδεία, είναι και νιώθουν Έλληνες ενώ στον τόπο καταγωγής τους μπορεί να μην έχουν πάει ποτέ. Φανταστείτε πως νιώθουν όταν ξαφνικά στα 18 τους μαθαίνουν ότι κινδυνεύουν να απελαθούν από την πατρίδα τους (γιατί πατρίδα τους είναι η Ελλάδα) σε μία χώρα που δεν έχουν δει ποτέ στη ζωή τους. Μην εκπλαγείτε αν κάποια από αυτά μισήσουν τόσο πολύ τη χώρα τους που θελήσουν κάποτε να την εκδικηθούν. Κι αυτό μόνο και μόνο γιατί κάποιοι δεν μπορούν να φανταστούν μαύρο Έλληνα...

 25. Neoklis avatar
  Neoklis 30/11/2008 08:15:26

  Η παράνομη μετανάστευση είναι εκτός ελέγχου στην χώρα μας."Αριστεροί," "δεξιοί" και λοιποί έχουν χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας - η οποία είναι η ΟΡΔΗ των πειναλέων που πολιορκεί την χώρα από έξω και από μέσα. Σε λίγο, οι αριθμοί θα είναι τέτοιοι που ΚΑΝΕΝΑ "πρόγραμμα ένταξης" δεν θα μπορεί να σταματήσει μια βίαιη αναδιάταξη της μόνο πια κατ'όνομα πια ελληνικής κοινωνίας. Ακούει κανείς; ΕΝΕΡΓΕΙ κανείς; Θα παραδοθούμε έτσι με τα χέρια στις τσέπες; Η Φύση και οι κοινωνικές και οικονομικές πιέσεις δεν συγχωρούν "κενά." Θα τε γεμίσουν όπως-όπως και με τρόπο του δεν θα σέβεται "καταχτημένα" δικαιώματα. Τότε να δω τα μούτρα όλων των ανησυχούντων, απεργών, εργατοπατέρων κλπ. Οι συνασπισμίτες βέβαια θα είναι οι τελευταίες φωνές πριν τον καταποντισμό που θα εξακολουθούν να υψώνουν τους τόνους υπέρ "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" με προτεραιότητα στους αβράκωτους της Ασίας και Αφρικής προς δόξαν του Ελληνικού Πολιτισμού (εδώ πέντε φάσκελα με κατεύθυνση προς τα 'αριστερά').

 26. Lakis, Spain avatar
  Lakis, Spain 30/11/2008 09:25:01

  Απο το in.gr

  Σε τρία διαφορετικά περιστατικά το τελευταίο τριήμερο, η Ασφάλεια Αττικής συνέλαβε επτά άτομα για κατοχή εκατοντάδων «κλώνων» τραπεζικών καρτών που είχαν κατασκευαστεί με τη μέθοδο «skining» στο Λονδίνο και στην Αθήνα.
  Στην πρώτη περίπτωση, δύο νεαροί Ρουμάνοι συνελήφθησαν την Πέμπτη στη Νίκαια για πλαστές κάρτες που είχαν κατασκευάσει παγιδεύοντας ΑΤΜ τραπεζών στη Νίκαια και στο Kαλαμάκι από τις αρχές Αυγούστου. Διαπιστώθηκε ότι είχαν προχωρήσει σε αναλήψεις συνόλικά 33.200 ευρώ από πέντε ΑΤΜ, ενώ είχαν προσπαθήσει ανεπιτυχώς να κάνουν αναλήψεις ακόμα 127.000 ευρώ.
  Την Παρασκευή, το Τμήμα Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων συνέλαβε στην Ομόνοια τρεις Βούλγαρους που είχαν στην κατοχή τους εννέα πλαστές κάρτες, κατασκευασμένες με δεδομένα που είχαν υποκλαπεί από ATM τράπεζας στο Ίλιο από τις αρχές Νοεμβρίου. Με τις κάρτες κλώνους είχαν κάνει αναλήψεις σημαντικών ποσών από διάφορες τράπεζες στην Αθήνα, ενώ μία διαπιστώθηκε ότι είχε χρησιμοποιηθεί στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας για ανάληψη 2.000 ευρώ.
  Το πρωί του Σαββάτου, τέλος, συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ακόμα δύο Ρουμάνοι, οι οποίοι έφτασαν από το Λονδίνο με 328 κάρτες κλώνους από μηχανήματα βρετανικών τραπεζών.
  Για τις τρεις υποθέσεις ενημερώθηκε τόσο η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών όσο και η Interpol και η Europol που διεξάγουν παράλληλες έρευνες.

  Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, Ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ, Ο ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ "ΤΑΛΙΜΠΑΝ" ΤΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΣΜΟΥ ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΩΝ "ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ"...???

 27. makedonas avatar
  makedonas 30/11/2008 11:05:26

  Προμηθέας 8:14,
  "του ξυλοδαρμού (μέχρι θανάτου πολλές φορές)",αν εννοείς κρατικά όργανα σε παρακαλώ πάρα πολύ να αναφέρεις ένα (1) περιστατικό.
  Τώρα για το αν πρεπει να δίνεται ιθαγένεια...έχεις αναρωτηθεί γιατί χώρες που εφάρμοζαν το μέτρο αποστασιοποιούνται (Ιρλανδία,Πορτογαλλία)?
  Και μία ερώτηση ακόμα:όταν σταματήσουν και αυτοί να γεννάνε γιατί δε βγαίνουν,θα φέρουμε κι άλλους?Υπάρχει καμμιά λογική σε αυτόν τον τρόπο λύσης του προβλήματος της υπογεννητικότητας των Ελλήνων (θυμίζω ότι το πρόβλημα είναι η υπογεννητικότητα των Ελλήνων όχι των π.χ. Σουδανών)

 28. ... avatar
  ... 30/11/2008 11:08:26

  Χαίρομαι που όλοι αναγνωρίζουν το πρόβλημα τουλάχιστον. Το γκέτο του Μαραθώνα και του Σχοινιά το γνωρίζετε υποθέτω. Όποιος από σας βρεθεί στη Μαραθώνος ας κάνει ένα επιτόπιο ρεπορτάζ στα περίπτερα από Διασταύρωση και πέρα και θα ακούσει πολλά και ενδιαφέροντα για συνήθειες και για αναγνωστικά χόμπι.

 29. KaryID avatar
  KaryID 30/11/2008 11:23:57

  Αυτό το επιχείρημα του δώρου εξ' ουρανού που θα γονιμοποιήσει τα άτεκνα ελληνικά ζευγάρια είναι εφαρμογή της ευγονικής από την ανάποδη, το ίδιο ήθελε να εφαρμόσει ο Χίτλερ, μόνο που το εφάρμοσε μεταξύ Γερμανών στα Campus (και οι Σουηδοί ασκήθηκαν επίσης στο σπορ).
  Η υπογεννητικότητα των Ελλήνων αφορά τα ελληνικά ζευγάρια και την βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου. Σε αυτά πρέπει να δοθούν κίνητρα και να μην αναγκάζονται οι Έλληνες γονείς να στείλουν το παιδί σε ακριβό σχολείο για να μην υστερήσει στην εκπαίδευση. Ξέρουμε πόσο εύκολα δίνονται τα 20άρια πλέον σε όλα τα παιδιά, για να μην αισθάνονται μειονεκτικά.
  Υπάρχει σαφής γραμμή άνωθεν να δίνεται παντού προτεραιότητα στους μετανάστες έναντι των Ελλήνων, είτε είναι ανασφάλιστοι, είτε ασφαλισμένοι με 30 μεροκάματα. Περιθάλπονται στα νοσοκομεία εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστοι ξένοι εις βάρος των Ελλήνων, οι οποίοι πληρώνουν 30 χρόνια εισφορές. Μόνο 140.000 Αλβανοί είναι ασφαλισμένοι, και καμιά 100.000 όλοι οι υπόλοιποι.

 30. omadeon avatar
  omadeon 30/11/2008 11:43:57

  Καλημέρα,
  όπως είδατε ο "Προμηθέας" εξήγησε καλύτερα από μένα τους λόγους για τη νομιμοποίηση των μεταναστών που είναι ΗΔΗ εδώ και ΗΔΗ δουλεύουν τίμια εδώ. Η Μόνη διαφωνία που μπορώ να φανταστώ, αν το εμπεδώσουμε αυτό, είναι στον τρόπο περιορισμού των ΛΑΘΡΑΙΩΝ μεταναστών. Και σίγουρα μη μου πει κανείς ότι πρέπει να σκοτωθούν ή να σταλθούν πίσω σε καθεστώτα όπου θα σκοτωθούν ή θα βασανιστούν. Επομένως, έχουμε στη δική τους περίπτωση ένα τεράστιο ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ πρόβλημα, για το οποίο η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν κάνει απολύτως ΤΙΠΟΤΕ, αφήνοντας την Ελλάδα έρμαιο της κακής τύχης της, εγκαταλείποντάς την να σηκώνει ένα τεράστιο βάρος λαθρομετανάστευσς, μόνη της.

  Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε Αφγανός ή άλλος που μαζεύουμε από τα δουλεμπορικά πρέπει να γίνει και... Ελληνας πολίτης ή να βρεί δουλειά. Τέτοια λογική οδηγεί στο γνωστό αδιέξοδο που εξήγησε και ο Σπύρος και άλλοι. Ολοι οι λαθραίοι πρέπει απλώς να προστατευτούν, να μην πεθάνουν, να κρατήσουν μια αξιοπρέπεια και (οι περισσότεροι) να πάνε αλλού. Να πεισθεί η Ε.Ε. να συνεργαστεί σε ΟΛΑ αυτά. Με πολιτική πυγμή να πεισθεί. Οχι με "yes men" σαν τους πολιτικούς μας. Πρόβλημα μεγάλο...

  Οι υστερικές κραυγές κατά του αντιρατσισμού όμως, που παρουσιάζεται σαν προδοσία ή ανθελληνισμός (γενικεύοντας από μειοψηφικές ακραίες φωνές) ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΝΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

 31. Σπύρος avatar
  Σπύρος 30/11/2008 11:44:08

  29@
  Kαμιά άνωθεν γραμμή δεν υπάρχει γιά νά προηγούνται οι μετανάστες στά Νοσοκομεία.
  Αλλά ακόμα στην Ελλάδα(δυστυχώς οχι γιά πολύ ακόμα όμως)παρέχεται η στοιχειώδης περίθαλψις και σέ κάποιους ανασφάλιστους μετανάστες .
  Πού είναι τό κακό σε αυτό??
  Οι ανασφαλιστοι μετανάστες είναι το πρόβλημα τής Δημόσιας Υγείας??

 32. KaryID avatar
  KaryID 30/11/2008 12:15:45

  Ναι, υπάρχει "άτυπη" "γραμμή".
  Ναι, ο μεγάλος αριθμός των μεταναστών που προσέχονται στα νοσοκομεία, εκτός των άλλων και με ασθένειες που στην ελληνική επικράτεια είχαν εξαλειφθεί, είναι ΚΑΙ αυτός ένα τεράστιο πρόβλημα της Δημόσιας Υγείας, η οποία δεν είναι προγραμματισμένη ούτε κτιριακά, ούτε εξοπλιστικά, ούτε με κλίνες, για αυτό το ξαφνικό φορτίο των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, ασφαλισμένων με 30 ή 100 μεροκάματα.

 33. Σπύρος avatar
  Σπύρος 30/11/2008 12:25:48

  Τό ότι ακόμα στά Νοσοκομεία παρέχεται βοήθεια και σέ ανασφάλιστους (Eλληνες ή Ξένους)δείχνει οτι υπάρχει ένα στοιχειώδες επίπεδο ανθρωπιάς παρά τις άθλιες συνθήκες.
  Πάντως οι Γιατροί δεν αρνούνται την παροχή βοήθειας και σέ έλληνες ανασφάλιστους εκτός εάν παρεμβουν κάποιοι διοικητικοί υπάλληλοι και τούς το απαγορέψουν.
  Τώρα αυτό μέ τίς ασθένειες πού έχουν εξαλειφθεί και τίς αναζωπυρωνουν οι Ξένοι δέν φαίνεται να έχει αποδειχθεί απο έγκυρες Επιστημονικές εργασίες.
  Και εάν δούμε μελέτες τής Ε.Ε. θα καταλάβουμε πώς οι εργατικές ασθένειες λόγω κακών συνθηκών εργασίας ΄θερίζουν΄και ΄αυτόχθονες΄και Ξένους τό ίδιο.
  Υ.Γ.
  Τα Δημόσια Νοσοκομεία δεν τά διαλύουν οι Μετανάστες.
  Τα διαλύουν τά απείραχτα κυκλώματα τών Προμηθειών και η πολιτική βούληση τών Κυβερνώντων να στρέψουν υποχρεωτικα΄τον κόσμο στην Ιδιωτική Υγεία.

 34. KaryID avatar
  KaryID 30/11/2008 12:41:16

  Δεν είναι ανθρωπιστικό το θέμα. Αλλοίμονο. Όμως έτσι καταλήγει εις βάρος του Έλληνα ασφαλισμένου ο οποίος πληρώνει εισφορές επί δεκαετίες, συγκριτικά με αυτόν που αποκτά βιβλιάριο υγείας με 30 μεροκάματα το χρόνο, και εις βάρος της Ελληνίδας εγκύου η οποία αναγκαστικά καταφεύγει σε ιδιωτικές υπηρεσίες, επιβαρύνοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό της, και άρα δεν αποφασίζει εύκολα για το δεύτερο ή το τρίτο παιδί.

  @Εξάκτινε: το πρόβλημα έχει ξεφύγει, έχει φτάσει στο Κολωνάκι, έχω γνώση περιμετρικά σε όλες τις παρυφές του Λυκαβητού και προς τα κάτω, έως Σκουφά πάνω, υπάρχουν πολλά παλιά νεοκλασικά όπου το βράδυ δεν τολμάς να περάσεις. Αν Κολωνάκι εννοείς στενά την πλατεία, το daCapo και την Πατριάρχου Ιωακείμ, Κουμπάρη, Μαξίμου, συμφωνώ.

 35. KaryID avatar
  KaryID 30/11/2008 12:48:43

  Δεν αναφέρομαι στους γιατρούς.
  Άλλο οι εργατικές ασθένειες, άλλο ασθένειες όπως φυματίωση, aids, ή όσες οφείλονται σε χαμηλό πρωτογενές υγιειονομικό επίπεδο.
  Ασφαλώς πρέπει να νοσηλευθούν και να γιατρευτούν, διότι εκτός των άλλων δεν μπορούν να περιφέρονται με ασθένειες, στα σχολεία και στα λεωφορεία.
  Το σύστημα όμως έχει γονατίσει, καθολικά.

 36. ΄Κάλος avatar
  ΄Κάλος 30/11/2008 14:33:39

  Μέτοικος εξ Εξαρχείων, εδώ και 10 χρόνια, στην περιοχή,ζω,κινούμαι,περιφέρομαι κλπ μιά χαρά. Σίγουρα τα πράγματα δεν είναι ιδανικά αλλά και πού είναι; Απ' ότι διάβαζω η κατάσταση έχει φτάσει μέχρι και τα νεοκλασικά του Κολωνακίου. Αν ζούσε η μανταμ Σουσού, θα είχε αυτοκτονήσει. Μα και στο Κολωνάκι; Κάτω τα χέρια απ' το Da Capo ! SAVE THE PLATIA. Μετά τους λαθρομετανάστες θα ακολουθήσει και η σειρά των βλάχων; Έλεος !!!

 37. KaryID avatar
  KaryID 30/11/2008 15:01:49

  Τσίπρας έφα: "ε, δεν είμαστε και Σικάγο."
  Μην βρίζετε το Σικάγο.

 38. Προμηθέας avatar
  Προμηθέας 30/11/2008 15:48:31

  Το 3:47 δικό μου.

 39. Προμηθέας avatar
  Προμηθέας 30/11/2008 15:51:49

  @KaryID

  OK, το καταλάβαμε, οι μετανάστες φέρνουν όλα τα κακά, αρώστιες εγκληματικότητα κλπ.
  Πριν έρθουν ούτε εγκλήματα γίνονταν ούτε αρρωσταίναμε ποτέ. Σου το ορκίζομαι, πριν το 1990 ούτε γρίπη δεν πάθαινα, από τότε που ήρθαν αυτοί οι αχρείοι αρρωσταίνω κάθε τρεις και λίγο...

 40. KaryID avatar
  KaryID 30/11/2008 16:25:45

  @Προμηθέας: Να μην διαστρεβλώνεις.

 41. Κάλος avatar
  Κάλος 30/11/2008 17:46:04

  Εγώ δεν είμαι ρατσιστής. Οι άλλοι είναι μετανάστες ! Κάπου - δε θυμάμαι που ακριβώς - διάβασα και μία καταγγελία ότι αυτοί οι άθλιοι λαθρομετανάστες, κρύβουν πρόβατα στις ταράτσες των σπιτιών που μένουν και τα βιάζουν. Σας το λέω από τώρα. Προσέξτε τον Πασχαλινό οβελία μη γίνετε γκαγκά σαν τον Οβελίξ !

 42. Lavredis avatar
  Lavredis 30/11/2008 20:01:05

  Δεν είχα σκοπό ν' ανακατευτώ σ' αυτή την κουβέντα που την κάνω 15 χρόνια τώρα, όταν μάλιστα δεν πιστεύω ότι υπάρχει λύση για το θέμα πλέον. Το ανθελληνικό κράτος των δουλέμπορων και οι μισοί του κάτοικοι, που είτε μοιραζόμενοι την νοοτροπία του δουλέμπορου και δουλοκτήτη με την κρατική μηχανή, είτε μη αισθανόμενοι Έλληνες οι ίδιοι (μή γελάτε, για κάνετε καμμια κουβέντα με τους γύρω σας..., κάποιοι ακόμα το ψέλλισαν και πιο πάνω) αγνοώντας την διεθνή εμπειρία (Αγγλία, Αμερική, Γαλλία) μας έφεραν στο σημείο αυτό. Ο Πάκης ήταν πιο μαγκίτης...

  Συμμετέχω λοιπόν γιατί άκουσα κάτι καλαμπουράκια για "γρίππες" πιο πάνω.

  Γνωρίζετε ότι είμαστε πύλη εισόδου, με allerts εκ μέρους των Ευρωπαίων...!!!, για την ιδιαίτερα δύσκολη να αντιμετωπισθεί φυματίωση, που προήλθε από τους χώρους εκτόπισης της πάλαι Σοβιετικής ένωσης λόγω ανεπαρκούς φαρμακευτικής αντιμετώπισης, με δεκάδες χιλιάδες κρούσματα; Τα στοιχεία τα έχει το κέντρο επιδημιών της χώρας (αν δεν το έχουν κλείσει ήδη, μια και ήταν κάρφος στα σχέδια των Μπομπολοκατασκευαστών που έψαχναν για περισσότερους δούλους...)

  Για την εγκληματικότητα τί να πώ; Τα βλέπουμε. Αλλά έστω και ένα μόνο κρούσμα από αλλοδαπό να έχουμε, μπορεί καποιος να μου εξηγήσει γιατί πρέπει να το έχουμε; Εύχομαι λοιπόν να πάθουν τα καλόπαιδα από την αλλοδαπή εγκληματικότητα για να μάθουν. Εγώ προσωπικά δεν θα τους λυπηθώ. Για να αναδειχθεί και ο διχασμός που έχει προκληθεί από το θέμα στην κοινωνία μας και περνάει ντούκου!

  Όσο για τα πρόβατα; Μέχρι και γελάδα (που μεγάλωσε μέσα στο κτίριο και δεν μπορούσε να βγεί) έχει βρεθεί στο κέντρο της Αθήνας σε εγκαταλελειμένο σπίτι ποθ φιλοξενούσε Κούρδους... Η πληροφορία (μέσα από το κέντρο διαχείρισης κρίσεων της ΕΛΑΣ) είναι ότι αφού βγήκαν μερικές εκατοντάδες "βασανισμένες υπό ένταξη... ψυχές" από την "πολυκατοικία" στον Αγ. Παντελεήμονα, ακούστηκαν και μερικά βελάσματα να ακολουθούν. Ζαρτιέρες δεν ξέρω αν φόραγαν. Οι πληροφορίες πάντως λένε, ότι όταν το σφάζεις το αρνί κατά τον οργασμό είναι πιο νόστιμο...

 43. makedonas avatar
  makedonas 30/11/2008 23:01:34

  Τελικά θα μου πει κανείς για έστω για ένα (1) περιστατικό ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου από αστυνομικούς ή έστω πυροσβέστες ή τελος πάντων από οδοκαθαριστές σε βάρος λαθρομετανάστη? Αντε να γελάσω κι εγώ.

 44. omadeon avatar
  omadeon 30/11/2008 23:19:43

  @makedonas
  Θέλεις ΣΤΟΙΒΑΔΑ στοιχείων για ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΥΣ?
  ΔΕΝ σε συγκινούν ΜΟΝΟ οι βασανισμοί?
  Θες ΚΑΙ θανάτους? Ε, υπήρξαν σίγουρα, σιγουρότατα, αλλά δεν θυμάμαι (αυτή τη στιγμή) αν υπήρξαν στο _συγκεκριμμένο_ (ΔΙΕΘΝΩΣ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ) αστ. τμήμα της περιοχής αυτής. Το μόνο πρόβλημα είναι να φάω λίγο χρόνο και (επίσης) να ελευθερώσει τους συνδέσμους ο factorx.
  Και πριν αρχίσεις... μακεδονικές ΣΑΛΑΤΕΣ, σε πληροφορώ ότι (1) τάσσομαι κατά της λαθρομετανάστευσης και (2) τάσσομαι υπέρ σύνθετου ονόματος για τη FYROM.

  Αλλά έτσι και δω στο δρόμο κάποιον τραμπούκο να πει ότι θα φάω σφαίρα στο κεφάλι ως "νεοταξίτης" θα τον κλωτσήσω ΠΡΩΤΟΣ στη μούρη. Σε ΠΕΙΡΑΖΕΙ
  AYTO?

 45. omadeon avatar
  omadeon 30/11/2008 23:29:23

  @factorx
  Νομίζω ότι όλοι μας "έχουμε τις στιγμές μας".
  Μπορεί ο καθένας να έχει τις "εθνικιστικές στιγμές του" και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ να έχει τις "αντιρατσιστικές στιγμές του", κ.ο.κ.

  Μερικοί (ελάχιστοι) που μεγαλώσαμε σαν παιδιά ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ μάθαμε να θεωρούμε ΚΑΘΕ βασανιστή ΜΗ-Ελληνα ή ανθέλληνα, ρουφιάνο, χαφιέ, ζώο, προδότη, κάθαρμα, απόβρασμα, καθίκι, ΣΥΧΑΜΑ.
  Και επίσης μάθαμε ότι κάθε ένας που βασανίζεται άδικα ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ με ό,τι πιο σεβαστό και ιερό.

  Ε, λοιπόν, ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ που αυτός ο ΚΩΛΟλαός ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ για το αν βασανίζονται ΟΠΟΙΟΙΔΗΠΟΤΕ στα αστυνομικά τμήματά του, ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ που ενδιαφέρεται ΜΟΝΟ να "σπάει πλάκα" σε ΒΑΡΟΣ βασανισμένων, το ΜΟΝΟ που του αξίζει είναι ο πεινασμένος Αφγανός του, ω, ναι...
  ΟΠΩΣ το κινητό θέλει το Γερμανό του.
  ΕΛΠΙΖΑΜΕ ότι ο Ελληνας ήθελε τον Αλβανό του, αλλά τώρα πήρε και GPS, τώρα θέλει τον.... Αφγανό του.

  Κατά τα άλλα... Ζήτω η Ελλάς ρε μάγκες, τι να πω.

 46. Factorx avatar
  Factorx 30/11/2008 23:40:37

  @omadeon. Συμφωνω απολύτως, αφού απευθύνεσαι σε εμένα. Προσωπικά πιστεύω οτι κανένας απο τους μόνιμους σχολιαστές του antinews που διατυπωνουν τις αντιρρήσεις του ακόμα και με τον πιο οξυ τρόπο για τα φαινομενα που συνοδεύουν την μετανάστευση αδιαφορεί για τα βασανιστήρια, θέλει να εκδίδονται γυναίκες και να πουλιούνται παιδια. Προς Θεού !!!

  Αλλο αυτό όμως και άλλο τα γκέτο, τα κυκλώματα της πορνείας και της κόκας κλ κλπ που λειτουργούν απο μετανάστες πλέον στην υπηρεσία Ελληνων νταβατζήδων...

  Και νομίζω οτι η στάση ορισμένων ηλίθιων βασανιστών δεν μπορεί να μας παρασύρει σε συμπεράσμα για την σταση του ελληνικού λαού που είναι απο τους πιο φιλόξενους και ...τεμπέληδες του κόσμου - και βάζει τους μετανάστες να δουλεύουν ('άλλη πλευρα κι αυτό)

  Κάνω λάθος;

 47. makedonas avatar
  makedonas 01/12/2008 00:10:24

  omadeon
  Η ερώτηση μου αφορά μια προηγούμενη αναρτηση,την οποία (αν εκανες τον κόπο) μπορεις να διαβασεις λιγο παραπάνω και μιλούσε για θανάτους.Δεν μπορώ να απολογηθώ για βλάκες που δέρνουν ,αλλά δε χρειάζεται να ακούω και για αναπόδεικτα τέρατα και σημεία.
  Και επειδή εσύ μιλάς για τραμπούκους αλλά ΜΙΛΑΣ ΣΕ ΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ ΚΙ ΕΓΩ ΕΤΣΙ.ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΕΣΕΝΑ ΑΥΤΟ??????????

 48. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 01/12/2008 00:22:29

  Kακή η αδιαφορία για όσους βασανίζονται,ενδεχομένως όμως προκύπτει από την υποψία οτι οι ενδιαφερόμενοι δεν ενδιαφέρονται για τους γηγενείς.
  Βλέποντας λοιπον ότι οι ανθρωπιστές δεν ενδιαφέρονται για τους ίδιους αλλά και αντιλαμβανόμενοι ότι αν τολμήσουν να μιλήσουν κατά της μετανάστευσης θα έχουν συνέπειες ως ρατσιστές επιλέγουν αυτό που πολλοι επελεγαν όταν καταλάβαιναν ότι καποιοι παίζουν παιγνίδια : να αδιαφορήσουν και να κοιτάξουν τη δουλεια τους.
  Για τους "σοβαρούς" αντιρατσιστές που υποστηρίζουν τη νομιμοποιηση όλων των μεταναστών και την ταυτόχρονη απαγόρευση εισόδου άλλων υπάρχει ένα συγκεκριμένο ερωτημα : ΜΕ ΠΟΙΑ ΜΕΣΑ θα απαγορευθεί η εισοδος άλλων.Δια της πειθούς;Με αναθρωπιστικά κηρυγματα;Εάν το πιστεύουν αυτό δεν είναι σοβαροί.
  Ο μόνος τρόπος είναι οι εντολές στο Λιμενικό να σταματησει το ρεύμα δια παντός μέσου και δια των όπλων.Οποιος αγανακτεί με αυτό κατά βάση υποστηρίζει την συνεχιζόμενη είσοδο απεριοριστου αριθμού.Και όποιος περιμένει να του λύσει το πρόβλημα η Ευρωπη ονειροβατεί.

 49. Προμηθέας avatar
  Προμηθέας 01/12/2008 00:25:41

  Makedona, μήπως ζεις σε άλλη χώρα; Ή έχεις τόσο κοντή μνήμη;

  Πριν από μερικές μέρες σκοτώθηκε Αφγανός μετανάστης που περίμενε στην ουρά για να κάνει αίτηση ασύλου, ύστερα από ξυλοδαρμό από αστυνομικούς.

  Και αυτό είναι ένα μόνο από τα περιστατικά ξυλοδαρμού μεταναστών μέχρι θανάτου. Είναι συνηθισμένο το φαινόμενο στα ΑΤ Ακροπόλεως και Ομονοίας, με θύματα κυρίως Πακιστανούς μετανάστες. Υπήρξαν περιπτώσεις που πήγαν στα ΑΤ για αιτήσεις και βγήκαν νεκροί.

 50. makedonas avatar
  makedonas 01/12/2008 00:53:56

  Ο ιατροδικαστής είπε ότι ο θάνατος οφείλεται σε πτώση.Φυσικά η δήλωσή του θάφτηκε στα ΜΜΕ.
  ΥΓ πιστεύεις ειλικρινά ότι υπαρχει έστω και ένας αστυνομικός που θα θυσίαζε την ελευθερία του για να δείρει έναν Πακιστανό (ή οποιονδήποτε άλλο)? Αν ναι,εντάξει πάω πάσο και δεν επιμένω.

 51. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 01/12/2008 00:55:29

  Εκείνο που ουσιαστικά λέγεται είναι το εξής :
  1) Δεν επιτρέπεται να σταματάτε πεινασμένους και εξαθλιωμένους ανθρωπους στα σύνορα.Καταργηστε τα ναρκοπέδια στον Εβρο,περισυλλέξτε τους ναυαγούς στο Αιγαίο και βάλτε τους όλους σε κέντρα περίθαλψης.
  2) Δωστε τους αδεια παραμονής και εργασίας για να ζήσουν-πως θα ζήσουν άλλωστε;
  3) Μετά ορισμένα χρόνια παραμονής και εργασίας δωστε τους και ιθαγένεια και άρα πολιτικά δικαιωματα.
  Η διαδικασία αυτή 1-2-3 μετά ορισμένες δεκαετίες θα οδηγησει στην καταλυση της πολιτικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας του ελληνικού λαου στην Ελλάδα αφού θα είναι μειονοτητα.Αν αντιταχθείτε σε αυτό είσθε ρατσιστές.

 52. Προμηθέας avatar
  Προμηθέας 01/12/2008 02:36:35

  @ψυχραιμία

  1) Ενδιαφέρουσα προσέγγιση. Ώστε τα ναρκοπέδια στον Έβρο υπάρχουν για να σταματούν άοπλους λαθρομετανάστες. Κι εγώ που νόμιζα πως τα έχουμε για τον τουρκικό στρατό...
  Γνωρίζεις αγαπητέ ότι οι νάρκες κατά προσωπικού είναι απαγορευμένες ακόμη και για στρατιώτες; Κι αυτό γιατί ενδέχεται να πέσουν σε αυτές και ανυποψίαστοι άοπλοι άνθρωποι. Η Ελλάδα είναι μία από τις λίγες χώρες που δεν έχουν υπογράψει τη σχετική σύμβαση.
  2) Τους προτιμάς χωρίς άδεια, για να τους εκμεταλεύονται οι πάσης φύσεως εργοδότες; Και για να τους προτιμούν φυσικά από τους ντόπιους, εφόσον θα τους κοστίζουν λιγότερο; Μήπως έχεις μερικούς στη δούλεψή σου και τους θέλεις παράνομους για να τους δίνεις το μισό μεροκάματο; Ε;
  3) Κανείς δεν το είπε αυτό. Πλήρη δικαιώματα πρέπει να αποκτούν όμως τα παιδιά που γεννιούνται εδώ, γιατί, είτε σου αρέσει είτε όχι, είναι Έλληνες. Όπως εσύ γεννήθηκες και μεγάλωσες εδώ, εδώ πήγες σχολείο, και αυτή νιώθεις ως πατρίδα σου, το ίδιο συμβαίνει και με αυτά τα παιδιά. Αν εσύ δεν μπορείς να συμβιβαστείς με το θέαμα μαυριδερών Ελλήνων, καλύτερα να κοιτάξεις γύρω σου, θα δεις πολλούς μαυριδερούς Έλληνες, κατάλοιπο 400 χρόνων τουρκοκρατίας...

  Η ανεξαρτησία του ελληνικού λαού δεν κινδυνεύει από τους Αφγανούς μετανάστες, αλλά από δουλοπρεπείς και υποτελείς πολιτικούς που ξεπουλούν τα πάντα. Δόξα τω Θεώ, η ελληνική δεξιά ήταν γεμάτη πάντα από τέτοιους. Τους μεγαλύτερους προδότες και μειοδότες θα τους βρεις πάντα μεταξύ των εθνικιστών και των υπερπατριωτών...

  @makedonas

  Ποια πτώση; Ο άνθρωπος περίμενε στην ουρά για την αίτηση και ξαφνικά δέχτηκε επίθεση από αστυνομικούς. Και βρέθηκε μετά από λίγο νεκρός σε παρακείμενο ρέμα, όπου οι αστυνομικοί είπαν πως πήγε για κατούρημα. Στην ίδια ουρά τραυματίστηκαν άλλοι 30 τουλάχιστον. Κι αυτοί για κατούρημα είχαν πάει;

  Για ποια ελευθερία μου μιλάς; Πλήρωσε ποτέ κανένας αστυνομικός για ανάλογα περιστατικά; Πχ για την εν ψυχρώ δολοφονία του Παρασκάκη ή του Σέρβου μαθητή στη Θεσσαλονίκη (μέρα μεσημέρι στην Τσιμισκή); Ή για τη «ζαρντινιέρα» όπου υπάρχει και live video;

 53. Κάτοικος Δήμου Αθηναίων avatar
  Κάτοικος Δήμου Αθηναίων 01/12/2008 02:50:50

  24.11.2008
  'Αγιος Παντελεήμονας - Έξω οι Ξένοι
  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΓΚΕΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
  http://youtube.com/watch?v=n5eiMULfs9U
  ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ «ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΩΝ» ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΑΧΑΡΝΩΝ
  http://xryshaygh.wordpress.com/2008/11/24/%ce%b1%cf%80%ce%b5%cf%84%cf%85%cf%87%ce%b5-%cf%80%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%b4%cf%89%cf%83-%ce%b7-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%83%cf%85%ce%b3
  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ν. Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ALTER
  http://xryshaygh.wordpress.com/2008/11/24/alter
  25.11.2008
  Αισχρή συκοφαντική επίθεση κατά Χρυσής Αυγής(ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟ!) από ALTER και Βαρεμένο. Δεν μας έδωσαν τον λόγο να απαντήσουμε ενώ μας κατηγορούσαν.
  http://xryshaygh.wordpress.com/2008/11/25/%ce%b1%ce%b9%cf%83%cf%87%cf%81%ce%ae-%cf%83%cf%85%ce%ba%ce%bf%cf%86%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%cf%80%ce%af%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%b7-%ce%b1%cf%80%cf%8c-alter-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b2
  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ - ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ
  http://xryshaygh.wordpress.com/2008/11/25/%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%84%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%cf%83-%ce%b5%ce%bd%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b1-%cf%83%ce%b5
  Δημοσίευμα (γεμάτο λάσπη και ψέματα) από «Ελευθεροτυπία» για την «Χρυσή Αυγή» και τη συγκέντρωση στον Άγιο Παντελεήμονα ενάντια στην εγκληματικότητα
  http://xryshaygh.wordpress.com/2008/11/25/%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%83%ce%af%ce%b5%cf%85%ce%bc%ce%b1-%ce%b3%ce%b5%ce%bc%ce%ac%cf%84%ce%bf-%ce%bb%ce%ac%cf%83%cf%80%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%88%ce%ad%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%b1%cf%80
  24.11.2008
  ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!
  http://elkosmos.gr/site/index.php?option=com_content&task=view&id=1756&Itemid=1
  ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ-ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΩΝ
  http://elkosmos.gr/site/index.php?option=com_content&task=view&id=1757&Itemid=1
  ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ!
  www.stoxos.gr/2008/11/blog-post_6858.html
  ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ!
  www.stoxos.gr/2008/11/blog-post_5166.html
  ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ» ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ...
  www.stoxos.gr/2008/11/blog-post_5050.html
  ΚΑΙ ΟΙ... ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΛΥΤΟΥΣ;
  www.stoxos.gr/2008/11/blog-post_981.html
  Οι όμηροι του Αγίου Παντελεήμονα
  http://egersis.blogspot.com/2008/11/blog-post_2304.html & http://espressonews.gr/default.asp?pid=21&la=2&artid=881696&catID=16
  25.11.2008
  ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥΣ
  ΠΟΙΟΙ ΕΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ;
  www.stoxos.gr/2008/11/blog-post_25.html
  26.11.2008
  Είδηση και προπαγάνδα...
  http://press-gr.blogspot.com/2008/11/blog-post_7727.html
  Καλομελέτα και έρχεται και στη γειτονιά μας...
  http://tomavroprovato.blogspot.com/2008/11/blog-post_26.html
  ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ...
  www.stoxos.gr/2008/11/blog-post_5528.html

 54. Κάτοικος Δήμου Αθηναίων avatar
  Κάτοικος Δήμου Αθηναίων 01/12/2008 02:51:32

  Πέμπτη, 27 Νοέμβριος 2008

  Στο κενό η προσπάθεια σπίλωσης των πολιτών του Αγίου Παντελεήμονα

  Η προσπάθεια σπίλωσης και «φακελώματος» των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα, τόσο από τα «ανεξάρτητα» ΜΜΕ όσο και από τα εποχούμενα της Νέας Τάξης (indymedia, Συνιστώσες, Παρατηρητήρια κλπ.) πέφτει στο κενό.
  Παρά τις πολλές αναφορές σε «ξενόφοβους», σε «ελληναράδες», «ακροδεξιούς», η κοινή γνώμη δεν ακολουθεί τα όσα έντεχνα προσπαθούν να της επιβάλλουν. Βλέπετε στη συγκέντρωση των κατοίκων της περιοχής (δυστυχώς για τους «αντιρατσιστές» και τους ...συνιστούντες) συμμετείχαν και πολλοί ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής (οι οποίοι απλά ζήταγαν καλύτερη αστυνόμευση, καθαριότητα και κάποιο έλεγχο στους ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ μετανάστες), γεγονός που ήδη έχει κυκλοφορήσει σε όλη σχεδόν την επικράτεια.
  Ήδη ένα νέο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στα πολλά άλλα που δικαιώνουν τους κατοίκους. Μετά λοιπόν το ...πρόβατο που βρήκε η αστυνομία να κατοικεί μαζί με 20-30 λαθρομετανάστες σε μία πολυκατοικία, ήρθε η πιο κάτω καταγγελία από μέλος του κόμματος ΛΑ.Ο.Σ. που καταδεικνύει το πόσο ψέματα μας λένε οι «πρόθυμοι» συνάδελφοί μου και πολλοί άλλοι.

  Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την καταγγελία ο Πρόεδρος της Νεολαίας του ΛΑ.Ο.Σ. προπηλακίστηκε από μέλη της Χρυσής Αυγής, κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας στον Άγιο Παντελεήμονα: «Η προβοκάτσια, που μέλη της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησαν στην ειρηνική συγκέντρωση των κατοίκων του Αγ. Παντελεήμονα, δεν περιορίστηκε μόνο στην προσπάθεια καπελώματος της εκδήλωσης, ούτε στην επιχείρηση δημιουργίας επεισοδίων.
  Μέλη της εν λόγω οργάνωσης προπηλάκισαν τον Πρόεδρο της Νεολαίας ΛΑ.Ο.Σ. (ΝΕ.Ο.Σ.) Γιάννη Παναγιωτακόπουλο, ο οποίος βρέθηκε εκεί για να συμπαρασταθεί στα αιτήματα των κατοίκων.
  Τα αυτονόητα αιτήματα των κατοίκων του Αγ. Παντελεήμονα και η προσπάθειά τους να απαλλαγούν από την μάστιγα της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης που πλήττει την γειτονιά τους, δεν έχουν καμία σχέση με το περιθώριο, τις ολοκληρωτικές νοοτροπίες και τις πρακτικές τρομοκρατίας.
  Αν κάποιοι θέλουν με τον οποιοδήποτε τρόπο, να προβάλλουν αυτά τα αιτήματα, ως περιοριζόμενα σε ένα περιθώριο, η πραγματικότητα θα τους διαψεύδει όλο και συχνότερα».

  Τι σημαίνει αυτή η καταγγελία; Πρώτον ότι η Χρυσή Αυγή ΔΕΝ διοργάνωνε τη διαμαρτυρία, αλλά έφτασε μετά από ώρα, είτε για να «καπελώσει» την εκδήλωση, είτε για να αντιπαρατεθεί με τους «απέναντι» διεθνιστές και νεοταξίτες.
  Δεύτερο, η παρουσία της Χρυσής Αυγής ΔΕΝ ήταν μέσα στο πρόγραμμα και ΔΕΝ αποθεώθηκε, όπως κακώς εμφανίζεται στο διαδύκτιο μέσω βίντεο.
  Τρίτο, η παρουσία της Χρυσής Αυγής ΕΠΕΤΡΕΨΕ στα «πρόθυμα» Μ.Μ.Ε. και στους θιασώτες της Νέας Τάξης να μιλούν για «συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής» και για «ακροδεξιούς».
  Τέταρτο και τελευταίο, το ΛΑ.Ο.Σ. αλλά και πολλοί άλλοι φορείς της περιοχής (ακόμα και νόμιμοι μετανάστες Αλβανοί, Πολωνοί, Ρουμάνοι κλπ.) συμμετείχαν σε μία ειρηνική διαμαρτυρία η οποία μετατράπηκε σε πεδίο μάχης από την χουντικού τύπου «αντισυγκέντωση» των Νεοταξιτών αφενός, αλλά και την παρουσία των μελών της Χρυσής Αυγής που κατέφθασαν με πορεία φωνάζοντας «Έξω οι ξένοι από την Ελλάδα» αφετέρου.

  Την κινητοποίηση της Αθήνα, ακολούθησε αυτή της Πάτρας με τους κατοίκους εκεί να διαμαρτύρονται για τη «χάρτινη πολιτεία» που έχει φτιαχτεί και στην οποία κατοικούν εκατοντάδες ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ μετανάστες από την Ασία. Και όπως δείχνουν τα πράγματα, θα ακολουθήσουν και άλλες πολλές...
  Οι πολίτες αρχίζουν σιγά-σιγά να ξυπνάνε. Αρχίζουν να μη φοβούνται. Αρχίζουν να μη δέχονται ότι τους σερβίρουν τα «πρόθυμα» Μ.Μ.Ε. και οι ακόμα πιο «πρόθυμοι» πολιτικοί. Καταλαβαίνουν ότι το να ζητά κανείς να μη ζουν πρόβατα και κατσίκες στο διπλανό του διαμέρισμα ή το να μην αφοδεύει κανείς στις σκάλες της πολυκατοικίας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ. Αλλά είπαμε... Στη Φιλοθέη, την Εκάλη και την Πολιτεία δεν έχει πολυκατοικίες...

  http://tomavroprovato.blogspot.com/2008/11/blog-post_27.html

 55. Κάτοικος Δήμου Αθηναίων avatar
  Κάτοικος Δήμου Αθηναίων 01/12/2008 02:51:59

  http://resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2883

  Δημοσιεύθηκε: Πεμ Νοέ 27, 2008

  Προδημοσίευση:
  Από το ΡΕΣΑΛΤΟ-τεύχος 34 που κυκλοφορεί σε μία εβδομάδα

  Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία

  Γράφει: Ο Κωνσταντίνος Ρωμανός
  Καθηγητής πανεπιστήμιο Αιγαίου

  Στις 24.11.08 οι κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα έκαναν ειρηνική συγκέντρωση στην πλατεία προκειμένου να διεκδικήσουν από την Πολιτεία, τον Δήμο και την Αστυνομία τα αυτονόητα του Πολιτισμού: το δικαίωμα να κυκλοφορούν χωρίς φόβο έξω από τα σπίτια τους, το δικαίωμα να είναι σεβαστή η ζωή και η περιουσία τους. Πέραν αυτών, το δικαίωμα ο δημόσιος χώρος να είναι ασφαλής για τις γυναίκες και τα παιδιά, όχι εγκληματικός ή μολυσματικός, αλλά ανθρώπινος. Προφανώς οι όροι αυτοί δεν πληρούνται σε μία περιοχή όπου κατά την επιστολή των κατοίκων (1000 υπογραφές) προς τους αρμοδίους οι πλατείες έγιναν αποχωρητήριο άστεγων αλλοδαπών οι οποίοι διαβιούν μόνιμα σε αυτές, έγιναν 13 φόνοι και πλήθος ληστειών, αμέτρητες κλοπές και διαρρήξεις με αποκλειστικούς δράστες αλλοδαπούς. Δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του Πολιτισμού όταν το κέντρο της Αθήνας και οι κάτοικοί του έχουν παραδοθεί σε βρώμα, εγκατάλειψη και εγκληματικότητα αντάξια των γκέτων της Βομβάης, της πόλης του Μεξικού και της Αφρικής. Όταν οι μόνιμοι Έλληνες ιδιοκτήτες αναγκάζονται από την απάνθρωπη παραβατικότητα να πουλούν όσο-όσο τα σπίτια τους και να εγκαταλείπουν την γειτονιά που έζησαν αυτοί και οι γονείς τους για να σωθούν.
  Τίποτα καλό δεν μπορούμε να πούμε για την εσπευσμένη ενέργεια του Δήμου να στείλει συνεργεία καθαρισμού στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα ακριβώς πριν από την εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατοίκων: ήθελε να ρετουσάρει το αποκρουστικό πρόσωπο της πλατείας για τα Μ.Μ.Ε., να ακυρώσει, όσο ήταν δυνατό, την μαρτυρία των κατοίκων.
  Όπως ήταν αναμενόμενο, μια εκδήλωση που αφορούσε στα δεινά που προκαλεί η ιερή αγελάδα της λαθρομετανάστευσης δεν θα μπορούσε παρά να είναι κόκκινο πανί για τους αριστεριστές και τις ποικιλώνυμες αντιρατσιστικές τους οργανώσεις. Να χτυπήσουμε την διαμαρτυρία στην αρχή της, σκέφθηκαν οι καθοδηγητές και οδήγησαν την φάλαγγα των πραιτωριανών στοιχισμένη με ντουντούκες και πανό στον ΄Αγιο Παντελεήμονα, μια ώρα πριν από την προγραμματισμένη εκδήλωση της επιτροπής των κατοίκων. Κάτω ο ρατσισμός, βροντοφώναξαν, κάτω τα χέρια από τους μετανάστες! Ποιος από τους δημοκράτες αυτούς να διάβασε άραγε την φτωχή χειρόγραφη αφίσα των κατοίκων πάνω στη μάντρα του Αγίου Παντελεήμονα: «Δεν είμαστε ρατσιστές, είμαστε απελπισμένοι." Ποιος να καταδέχτηκε να μιλήσει με τους κατοίκους που στάθηκαν μόνοι στην πλατεία κι έλεγαν «Βλέπουμε να κοιμούνται οι μετανάστες στη βροχή, φέραμε ολόκληρες κατσαρόλες φαγητό, ρούχα, αλλά φοβόμαστε…»( Έλευθεροτυπία 25.11.0.
  Ποιος είναι ρατσιστής; Όχι πάντως οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα, ο οποίος αν και άγιος, έφθασε στα όρια της ελεημοσύνης του. Μήπως ρατσιστές, με ρατσισμό που στρέφεται κατά των φτωχών Ελλήνων είναι η φάλαγγα των αριστεριστών; Μήπως ρατσιστές είναι οι εύποροι αστοί στο Κολωνάκι, που δεν εννοούν να φιλοξενήσουν κι αυτοί μερικές χιλιάδες δυστυχισμένων λαθρομεταναστών, όπως ο Άγιος Παντελεήμονας; ( Άντ’ αυτού η κυρίαρχη πλουτοκρατία έφερε προσφάτως νομοσχέδιο προς ψήφισιν στη Βουλή, να νομιμοποιήσει τα παιδιά των λαθρομεταναστών για να ενθαρρύνει και άλλους να έλθουν στην Ελλάδα δηλαδή στον Άγιο Παντελεήμονα…) Κάποιες υποψίες φαίνεται διακατέχουν προς την κατεύθυνση αυτή τμήματα του πληθυσμού, εφ’ όσον κατά την εξέλιξη της διαμαρτυρίας ακούστηκε και το σύνθημα : «αλήτες πολιτικοί!»
  Η δραματουργία των συμβάντων του Αγίου Παντελεήμονα θα ήταν παρ’ όλα ταύτα ελλιπής, αν στις ομάδες των αριστεριστών και των κατοίκων (να μην ξεχάσουμε βεβαίως την αστυνομία) δεν προστίθενταν άλλοι δύο παίκτες, οι «δεξιοί πατριώτες» και ο Αφγανοί λαθρομετανάστες. Οι πρώτοι μπήκαν ορμητικά στα πράγματα για να στηρίξουν τη διαμαρτυρία των κατοίκων με το σύνθημα. «Η Ελλάδα στους Έλληνες!» (Από τον Ανδρέα Παπανδρέου το πήραν, δεν γνωρίζουν ότι τέτοια πράγματα δεν λέγονται πια μη παραλείποντας να μοιράσουν σποραδικά εδώ ένα χαστούκι κι εκεί μία κλωτσιά επί δικαίων και αδίκων μεταναστών που έτυχε να βρεθούν στο δρόμο τους.
  Οι δεύτεροι, το πλήθος των οποίων εν τω μεταξύ διογκώθηκε από νέες προσελεύσεις (όσο οι Έλληνες ασχολούνταν με τον εμφύλιό τους) συσπειρώθηκαν γύρω από ένα Ιμάμη ο οποίος με βροντερή φωνή έψαλε στα αραβικά την προσευχή στο θεό του. Ξαφνικά ακούστηκε από δεκάδες στόματα μουσουλμάνων, μπροστά στη μεγαλύτερη εκκλησία της Ελλάδος, η πολεμική ιαχή «Αλά ού Ακμπάρ!» και πίσω από τα χοντρά ντουβάρια της εκκλησίας του ο Άγιος Παντελεήμονας ερρίγησε. Βουβάθηκαν και οι αριστεριστές, για μια στιγμή οι συλλογικές μνήμες των Ελλήνων (μεταλλαγμένων και μη) φτερούγισαν προς τα πίσω και προς τα εμπρός, η ίδια θηριώδης βία που κατέστρεψε το παρελθόν τους φάνηκε να στοιχειώνει και το μέλλον τους…
  Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ φόβου αισθάνονται, δουλείαν ας έχωσιν.
  Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία.

 56. Οι μπάτσοι της νέας τάξης avatar
  Οι μπάτσοι της νέας τάξης 01/12/2008 02:53:33

  http://youtube.com/watch?v=0suHIMPkxgA
  Οι μπάτσοι της νέας τάξης
  Αναρχικοί = Οι μπάτσοι της νέας τάξης
  Πώς οι άπλυτοι προσπαθούν να αποτρέψουν τον κόσμο να διαμαρτυρηθεί στη γειτονία του για τα σχέδια της νέας τάξης.

 57. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 01/12/2008 09:10:05

  @ προμηθεας
  1) Οι νάρκες στον Εβρο δεν μπήκαν για τους μετανάστες.Μπήκαν πράγματι για τον τουρκικό στρατό.Η αιτιολογία όμως με την οποία επιδιωκεται να καταργηθούν είναι επειδή προκαλούν θανάτους και τραυματισμούς στους μετανάστες.Δηλαδή ζητείται ο παροπλισμός ενός αμυντικού μέτρου εναντίον μιας χώρας από την οποία υπάρχει απειλή πολέμου για να περνούν ανεμπόδιστα οι μετανάστες.

  2) Φυσικά δεν είμαι υπέρ της εκμετάλλευσης των μεταναστών.Εκείνο που γράφω είναι ότι αυτό είναι το δευτερο στάδιο που αναγκαστικά ακολουθεί εάν δεν απωθηθούν άμεσα τη στιγμή που προσπαθούν να μπουν.
  3) Πολιτικά δικαιωματα στα παιδια των μεταναστών ζητουν επίσημα τα πολιτικά κόμματα.Οι αντιρατσιστικές οργανωσεις όμως που προετοιμάζουν το έδαφος για τις αυριανές θέσεις των κομμάτων ζητούν απόδοση ιθαγένειας μετά 5ετη παραμονη.Σε άυτή την περιπτωση η μετατροπή του ελληνικού λαού σε μειονοτητα είναι ζήτημα χρόνου.Και τις οποιεσδήποτε πράξεις κυβερνησεων ο λαός μπορεί να τις νατρέψει αλλά εάν είναι μειονοτητα η ανεξαρτησία του θα χαθεί για πάντα.

 58. makedonas avatar
  makedonas 01/12/2008 09:24:11

  Λυπάμαι,δε συνεχίζω γιατί είναι φανερό ότι υπάρχει ελλιπής ενημέρωση...Θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας είναι οι μόνοι που τίθενται σε διαθεσιμότητα ή καταδικάζονται (ελαφρά την καρδία) από τα ΜΜΕ πριν καν γίνει δίκη ή έστω μία έρευνα.Το τεκμήριο της αθωότητας που καλούνται οι ιδιοι να εφαρμόζουν σε κάθε περίπτωση,δεν ισχύει προφανώς γι'αυτούς...Λυπάμαι πραγματικά...

 59. Προμηθέας avatar
  Προμηθέας 01/12/2008 13:28:28

  @makedonas

  Ενίοτε παίρνουν και προαγωγή, πχ υπόθεση «ζαρντινιέρα»...

  Εδώ μιλάμε για βασανισμούς και εν ψυχρώ δολοφονίες κι εσύ μου λες για καταδίκες στα ΜΜΕ και διαθεσιμότητα (6 μηνών το πολύ). Ξέρεις τι ποινή θα φάει πολίτης (μη αστυνομικός) αν κάνει ανάλογο έγκλημα;

  @ψυχραιμία

  Είσαι υπερβολικός φίλε μου. Κανείς δε ζητάει απόδοση ιθαγένειας μετά από 5 χρόνια παραμονή. Αυτό που ζητάμε, και που ισχύει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, είναι να παίρνουν την ιθαγένεια όσα παιδιά γεννιούνται εδώ. Μερικοί συγχέουν αυτά τα δύο, με σκοπό να τρομοκρατήσουν τους πολίτες...

 60. makedonas avatar
  makedonas 01/12/2008 15:00:15

  Προμηθέα,
  ο πολίτης δε θα φάει καμμία ποινή γιατί το αδίκημα δεν είναι αυτόφωρο-πρέπει να υποβληθεί μήνυση από το θύμα- ,όπως συμβαίνει και με την κλοπή, τη διάρρηξη,την απειλή,την εξύβριση και πολλά άλλα.Τι σημαίνει αυτό?Σημαίνει πως αν εσύ έχεις τα "μούσκουλα"-κυριολεκτικά και μεταφορικά-θα παραμένεις ατιμώρητος εσαεί.Τ α "μούσκουλα" στην εποχή μας είναι φυσικά τα ΜΜΕ -ούτε καν οι πολιτικοί.Και επειδή οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας απαγορεύεται να κρίνουν τους ανωτέρους τους -προφορικά ή γραπτά-στη σημερινή δημοκρατία των ΜΜΕ,επι την ποινή της απόταξης είναι αδύνατο να ακούσεις την άλλη άποψη και πλέον και να τη δεχτείς.
  Όσο για τη ζαρντινιέρα θα δεις ότι θα τιμωρηθεί ένας (1) και συγκεκριμένα αυτός που κλωτσά γιατί σε ολόκληρο το βίντεο μόνο αυτός διαπράττει αδίκημα.Η κλωτσιά ΔΕΝ προβλέπεται.Φυσικά τα ΜΜΕ σε έκαναν να πιστεύεις ότι όλο το σκηνικό ήταν αδίκημα αλλά ευτυχώς ακόμα τα ΜΜΕ δεν έχουν το status νόμου.Το δε εν λόγω αδίκημα θεωρείται ήσσονος σημασίας συνήθως.Ο πολίτης συνήθως τιμωρείται πολύ ελαφρύτερα γιατί πολύ απλά θεωρείται ανεκπαίδευτος εξ'ορισμού-άρα μπορεί να υπερβεί τα όρια της αυτοάμυνας.Οι πειθαρχικές ποινές της αργίας έχουν σχεδόν πάντα το ερώτημα της απόταξης αλλά τα ΜΜΕ δε στο λένε αυτό.Έτσι συχνά κάποιος πρέπει να περιμένει να δικαιωθεί δικαστικά για να επιστρέψει στη θέση του.
  ΑΝ τώρα δε σου αρέσουν οι νόμοι της χώρας σου πολύ ευχαρίστως να το συζητήσουμε-ούτε σε μένα αρέσουν,αλλά πρώτα πρέπει να τους γνωρίζεις και νόμος δεν είναι το feedback από τα ΜΜΕ.
  Υ.Γ. Περίπου οι μισές ευρωπαικές χώρες δεν δινουν ιθαγένεια με τη γέννηση.Αν δίνουν απαγορεύουν τη διπλή θαγένεια.Η τάση δε είναι για κατάργηση αυτής της παροχής.ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΕΝ κρίνω το μέτρο,μη με κατηγορήσεις πάλι άδικα.

 61. Προμηθέας avatar
  Προμηθέας 01/12/2008 16:12:48

  @makedonas

  Εσύ μπορεί να θεωρείς το αδίκημα ήσσονος σημασίας, ρώτα όμως και τον Κύπριο φοιτητή να σου πει την άποψή του. Πιστεύω έχεις δει πως τον κατήντησαν...

  Αδίκημα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, δε διαπράτουν μόνο αυτοί που κλωστάνε (δεν ήταν ένας όπως υποστηρίζεις), αλλά και όσοι είναι γύρω και παρακολουθούν (και κυρίως οι βαθμοφόροι). Ο ξυλοδαρμός συνέβη με την ανοχή τους, πιθανότατα και με εντολή τους (είμαι σίγουρος πως το γνωρίζεις, βλέποντας πόσο καλά ξέρεις τα εσωτερικά της αστυνομίας και τα περί ιεραρχίας). Κι όμως, κάποιοι από αυτούς όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν (ή έστω τέθηκαν σε διαθεσιμότητα), αλλά προήχθησαν.

  Το αδίκημα της δολοφονίας είναι (εξ όσων γνωρίζω) αυτόφωρο και η δίωξη αυτεπάγγελτη. Μου κάνει εντύπωση που εσύ (με τόσο καλή γνώση των εσωτερικών της αστυνομίας) δεν το γνωρίζεις.

  Αλλά ακόμη και όταν μιλάμε για ξυλοδαρμό που δεν καταλήγει σε θάνατο, το αδίκημα είναι πολύ βαρύτερο για έναν αστυνομικό απ' ότι για ένα απλό πολίτη. Γιατί ο αστυνομικός είναι οπλισμένος, σχεδόν πάντα δρα σε ομάδα με άλλους συνεργούς, και επίσης υπάρχει και η κατάχρηση εξουσίας στη μέση. Η πολιτεία σας έχει εμπιστευτεί ένα ρόλο ιδιαίτερα σημαντικό και κρίσιμο, και αυτός είναι η προστασία του κοινωνικού συνόλου και του κάθε μέλους του ξεχωριστά. Υπάλληλοί μας είστε, με αρμοδιότητα να μας βοηθάτε και να μας προστατεύετε, και όχι να βγάζετε τα καταπιεσμένα σας κόμπλεξ κατωτερότητας πάνω στον πρώτο τυχόντα. Φυσικά αναφέρομαι στους συγκεκριμένους που ενεργούν έτσι και όχι σε όλους. Έχω και φίλους αστυνομικούς που είναι μια χαρά παιδιά. Δυστυχώς όμως, στο σύνολο σχεδόν των αντίστοιχων περιπτώσεων, οι δράστες διαφεύγουν της τιμωρίας, γιατί έχουν τα «μούσκουλα» όπως πολύ σωστά ανέφερες...

 62. omadeon avatar
  omadeon 01/12/2008 16:59:17

  όσον αφορά τον ισχυρισμό του
  "μπάτσοι της νέας τάξης" ότι
  "Τέταρτο και τελευταίο, το ΛΑ.Ο.Σ. αλλά και πολλοί άλλοι φορείς της περιοχής (ακόμα και νόμιμοι μετανάστες Αλβανοί, Πολωνοί, Ρουμάνοι κλπ.) συμμετείχαν σε μία ειρηνική διαμαρτυρία η οποία....

  ΜΑΚΑΑΑΡΙ να ήταν έτσι. Ατυχώς μάλλον είναι ασύστολο ψέμα. Απάντησα εκτενώς στο μπλογκ μου και υπάρχει και ένα στοιχείο προσωπικής εμπειρίας πουΑ

 63. omadeon avatar
  omadeon 01/12/2008 17:05:04

  ...που κατέθεσα εκεί, και μπορεί να ελεχθεί.

  Προσωπικά θα ΧΑΙΡΟΜΟΥΝ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ αν ίσχυε κάτι τέτοιο, το είχα προτείνει ο ίδιος σε συζήτηση σε μπλογκ, αλλά αντιμετωπίστηκε η πρόταση με μεγάλη αρνητικότητα και ο ΙΔΙΟΣ σχολιαστής ήταν παρών στη συζήτηση. Χρειάστηκε... μέρες ολόκληρες για να "μπει στο νόημα" και να καταλάβει, προφανώς, ότι ΗΤΑΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟ να έρθουν σε επαφή με μη-Ελληνες νόμιμους.

  Η καθυστέρηση απάντησης, όμως, δείχνει απλούσατα ότι ΚΑΜΙΑ τέτοια συμμετοχή νόμιμων μεταναστών δεν υπήρξε, σε μία συγκέντρωση όπου κυριάρχησαν οι κραυγές "έξω οι ξένοι" και "έξω ΟΛΟΙ οι ξένοι από την Ελλάδα". Αν μάλιστα παραπλανήθηκαν ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ κάτοικοι μη-Ελληνες να παραστούν θα ΕΦΕΥΓΑΝ ακριβώς εκείνη τη στιγμή, η οποία στιγμή ήταν ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ πολύ πριν τα έκτροπα ή την είσοδο της Χρυσής Αυγής. Η συγκέντρωση υπάρχουν πλέον αδιάσειστα στοιχεία ότι οργανώθηκε ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ με πρωτοβουλίες ανάμειξης του ΛΑΟΣ, ήδη από την 7η Νοεμβρίου, αφού ακριβώς αυτό λέει και σχετική ανακοίνωση των "κατοίκων".

  Δείτε το βίντεο της "TV χωρίς σύνορα" για να πάρετε γεύση, δεν δίνω λινκ για να μην καθυστερήσει το σχόλιο, ΟΛΑ τα λινκ τα μάζεψα άλλωστε στο σχετικό ποστ. (και μπήκε και λινκ σε ΑΥΤΟ ΕΔΩ το κείμενο του Antinews).

 64. omadeon avatar
  omadeon 01/12/2008 17:14:21

  @Factorx
  δυστυχώς βλέπω το ΝΕΟ Αυγό του Φιδιού να αναδύεται, μελετώντας συνδέσμους και απόψεις. Ουσιαστικά τώρα πλέον, ΛΑΟΣ και Ρεσάλτο είναι σχεδόν το ΙΔΙΟ ΠΡΑΜΑ, κι απλώς... αγανακτεί η Χρυσή Αυγή που δεν της δίνου ν το "μερίδιο αγανακτισμένου ντόπιου κρέατος" που της αναλογεί (κατά τη γνώμη της). Σκυλοκαυγάς προέκυψε ανάμεσα σε Χ.Α. και ΛΑΟΣ στη συγκέντρωση, όπου τα πράματα δεν ήταν καθόλου όπως παρουσιάστηκαν. Ο ίδιος σχολιαστής που είπα "σπαμάρει" παντού τα ίδια και τα ίδια, και τους συνδέσμους που δίνει θεώρησέ τους ΣΤΕΝΑ συνεργαζόμενους.

  Θα μας πάρει ο διάολος και θα μας σηκώσει με αυτά τα νέα Μνημίδια τύπου "αναρχικοί ισον μπάτσοι της νέας τάξης". ΑΥΤΟ περνάει σαν προπαγάνδα, ΑΥΤΟ δεν καταλαβαίνουν όλοι ΠΟΥ ακριβώς οδηγεί...

  Για τους Αφγανούς απλά μέτρα χρειάζονται. ΟΛΑ τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού, αν το πρόβλημα είναι τα ΛΕΦΤΑ που θα κοστίσουν τα "απλά μέτρα".

 65. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 01/12/2008 18:23:08

  Και που ακριβώς οδηγεί;Oι αναρχικοί έχουν κάθε δικαιωμα όπως κάθε άλλος να κάνουν δικές τους συγκεντρωσεις και κανένα δικαιωμα να ματαιώνουν συγκεντρωσεις άλλων.
  Είναι αδιαφορο αν την αρχική συγκέντρωση τη διοργάνωσε επιτροπή κατοίκων ή το ΛΑΟΣ ή καπελώθηκε.
  Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι ήταν νόμιμη συγκέντρωση με την αδεια της αστυνομίας.Οι συγκεντρωθέντες έκαναν χρήση του συνταγματικού δικαιωματος τους του συνερχεσθαι.Με ποια αρμοδιοτητα κάποιοι προσπάθησαν να ματαιωσουν νομιμη συγκέντρωση;Επειδή δεν τους άρεσε ο σκοπός της; Και ποιος τους ρώτησε;Εμένα με ρώτησαν αν οι συγκεντρωσεις που κάνουν οι αναρχικοί με καλύπτουν;Και φυσικά στις δικες τους συγκεντρωσεις κλείνουν δρόμους ,καίνε μαγαζια και αυτοκίνητα ενώ οι συγκεντρωθεντες δεν έκαψαν τίποτε.
  Δεν μπορούν να μιλάνε για πιθανα επεισόδια εκείνοι που είναι διαπιστωμένα δημιουργοί επεισοδίων κάθε εβδομάδα και συνηθεις καταστροφείς περιουσιών.
  Μόνος αρμόδιος να επιτρέψει ή να απαγορεύσει ή να περιφρουρήσει οποιαδήποτε συγκέντρωση είναι η αστυνομία.Από τη στιγμή που εδωσε την αδεια και είχε δύναμη να την παρακολουθήσει για αποφυγη εκτρόπων οι αναρχικοί τι δουλεια είχαν;
  Απαγορεύουν σε όσους δεν τους αρέσουν να κάνουν συγκεντρωσεις όπως καίνε και βιβλιοπωλεία που πουλάνε βιβλία που δεν τους αρέσουν;

 66. omadeon avatar
  omadeon 01/12/2008 19:08:43

  @ψυχραιμία,
  Η "αντι-συγκέντρωση" ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ αλλά του "Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών" (που η δική του ανάρτηση ήταν λιγο-πολύ ΜΙΑ ΧΑΡΑ και καλούσε σε διάλογο - τη βρήκα πολύ αργότερα)... καθώς και κάποιων άλλων, όπου σίγουρα ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ήρθαν και οι αντι-εξουσιαστές, όπως συμβαίνει πάντα.

  Προσωπικά, πιστεύω ότι ΕΚΑΝΑΝ ΛΑΘΟΣ, έπρεπε να ΑΦΗΣΟΥΝ το φασισμό να ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ μπας και βάλει ο κόσμος ΚΑΠΟΙΟ μυαλό...

  Πάντως το πρόβλημα (ως συνήθως) είναι αλλού. Είναι ότι οποιοσδήποτε άνθρωπος έχει κάποιες ανθρωπιστικές αρχές μπλέκει το μυαλό του σε πολύ δυσάρεστα ΑΔΙΕΞΟΔΑ όταν προσπαθήσει βρει λύσεις στο μεταναστευτικό πρόβλημα, ίσως το πιο δύσκολο όλων. Τα συζητούσα προ ολίγου με φίλο... αναρχικό (που δεν συμμετέχει σε διαδηλώσεις) και μου έλεγε πόσο αναγκαία θεωρεί π.χ. την επαναπροώθηση των Αφγανών πίσω στη χώρα τους, και άλλα δυσάρεστα.

  Δεν είναι ΟΥΤΕ Θεμα "Νεοταξίτικης προπαγάνδας" (my ass) ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΠΙΛΥΣΙΜΟ ΘΕΜΑ γενικώς. Οι λύσεις είναι μόνο μερικές, το "όχι σύνορα" αποτελεί αδιέξοδη λύση.
  Στα περισσότερα όμως συμφωνώ με τον Προμηθέα, στο μέτρο του εφικτού.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.