#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/08/2012 08:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Tο αθάνατο ελληνικό δημόσιο δεν...λειτουργείΣε φιάσκο για ακόμη μια φορά οδηγείται μια πρωτοβουλία του κράτους να... διευκολύνει τους φορολογούμενους. Όλες τις προηγούμενες ημέρες μας έλεγαν ότι από Δευτέρα απόγευμα θα μπαίνουμε στο TAXIS και θα μαθαίνουμε τις δόσεις που θα πληρώσουμε το φόρο εισοδήματος, κι αισθανθήκαμε... Ευρωπαίοι. Αλίμονο, η Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και ο λαλίστατος κ. Θεοχάρης μας ανακοίνωσαν ότι το σύστημα δεν ήταν τελικά έτοιμο και θα πρέπει να περιμένουμε από Πέμπτη και... βλέπουμε.

Τι κι αν από το πρωί πήγαιναν χθες στις εφορίες πολίτες ζητώντας πληροφορίες. Οι υπάλληλοι τους έλεγαν ότι δεν έχει περάσει στο σύστημά τους το ποσό των δόσεων και ο αριθμός αυτός ενώ δεν είχε φτάσει καν ούτε και η σχετική εγκύκλιος. Θέλει δηλαδή ο κόσμος να πληρώσει για να ξεμπερδεύει αλλά το αθάνατο ελληνικό κράτος δεν είναι έτοιμο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Φελίζα avatar
  Φελίζα 14/08/2012 09:57:48

  Εκείνοι σκέφτηκαν ότι η εβδομάδα που διανύουμε είναι ....διακοπών για τους περισσότερους Έλληνες και είπαν να τους διευκολύνουν.....και σεις γκρινιάζετε ....για να δούμε πόσοι από Δευτέρα θα ανταποκριθούν...........

 2. Μάκης avatar
  Μάκης 14/08/2012 10:14:55

  Ο κόσμος θέλει να πληρώσει;
  Σιγά μη θέλει να κάτσει και στα πατώματα να τον σφάξει ο Στουρνάρας με το γιαταγάνι.
  Άντε, γιατί σαν πολλή κυβερνητική προπαγάνδα πέφτει εδώ μέσα.

  • Factorx avatar
   Factorx @ Μάκης 14/08/2012 13:11:21

   να πληρώσει να ξεμπερδεύει γράφει το κομμάτι- όπως εγώ που στήθηκα να περιμενω να λειτουργησει το ταξις του κ. Κόκκαλη. Αλλά εσύ προφανώς την λέξη "εφορία" την ξέρεις από αναλύσεις του ....Βαρουφάκη.

   • Ιξίων avatar
    Ιξίων @ Factorx 14/08/2012 15:31:13

    Φάκτορα σε διαβάζω 3 χρόνια τώρα, ακατάπαυστα.
    Σε εκτιμώ χωρίς να σε γνωρίζω.
    Διαβάζοντας όμως την τελευταία φράση του απαράδεκτου
    αυτού άρθρου με έπιασε νευρικό γέλιο ,μετά εξοργίστικα
    βέβαια διότι ενοιωσα Κάφρος.
    - Όταν με εξοντώνουν με τρομερή αναλγησία φορολογικά
    και επειδή είμαι τρίτεκνος με καλούνε να πληρώσω φέτος
    φόρο που αντιστοιχεί σε επιχείρηση (και με λιγότερα εισοδήματα από πέρυσι)
    - Όταν με "διευκολύνουν" με 7 μην. δόσεις και όχι με 3 διμ.
    που προβλεπόταν.
    Ερχεσαι και γράφεις χωρίς ντροπή ή το αναπαράγεις
    αδιάφορο μου είναι, ... να πληρώσουν να ξεμπερδεύουν...
    Θα πάμε να ξεμπερδέψουμε μια στιγμούλα δίνοντας
    3,4,5 χιλιάρικα όντας μισθωτοί επειδή δεν συλαμβάνεται
    η φοροδιαφυγή με κανένα τρόπο εδώ.
    Τέλος, ξεχνάτε τελευταία εδώ μέσα τις λέξεις :( εκλογίκευση , σταδιακά, δίκαια), και αντ αυτού
    προβάλλετε άρθρα που θέλουν αίμα ζεστό ζεστό.
    Με εκτίμηση τα γράφω αυτά , αλλά είμαι εξοργισμένος.

    • Factorx avatar
     Factorx @ Ιξίων 14/08/2012 16:53:53

     Δεν νομίζω να με διαβάζεις γιατί αν το έκανες θα καταλάβαινες ότι εμείς δεν γράφουμε αφοριστικά ούτε γενικέυουμε. Η ουσία του άρθρου έιναι άκρως ειρωνική για τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό της κυβέρνησης και για τον κόσμο γράφει την λεξόυλα "να ξεμπερδέυουν". Στους οποίους συμπεριλαμβ´ανονταικι εγώ καιπολλόιάλλοι χωρίς αυτό να σημάινει ότι μας αρέσουν τα μέτρα. Τα αλλα που γράφεις είναι αποτον σορό δυστυχώς

 3. Χάρης Θεοχάρης avatar
  Χάρης Θεοχάρης 14/08/2012 10:19:46

  Το άρθρο είναι ανακριβές. Δεν έκανα ποτέ καμία δήλωση που να λέει πως οι φορολογούμενοι θα μπορούν να δουν τις δόσεις τους από Δευτέρα απόγευμα. Το ΣΚΑΙ ερμήνευσε λανθασμένα τις δηλώσεις μου και έχω και την συγγνώμη του δημοσιογράφου με τον οποίο συνομίλησα. Συγγνώμη που απευθύνεται κυρίως στους πολίτες που πληροφόρησε λανθασμένα. Εξάλλου, ήδη πριν τις δηλώσεις αυτές, σε άλλο κανάλι ανέφερα πως θα είμαστε έτοιμοι μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

  Όσον αφορά την ουσία:

  - Την περασμένη Τετάρτη ξεκίνησαν οι διαδικασίες διαμόρφωσης των ρυθμίσεων και αυτές οριστικοποιήθηκαν την Πέμπτη.

  - Την Παρασκευή το πρωί είμασταν έτοιμοι να προχωρήσουμε στην αλλαγή των δόσεων στα λογιστικά βιβλία των ΔΟΥ (εργασία πολύπλοκη που έπρεπε να ελεχθεί ενδελλεχώς), με σκοπό να ολοκληρωθούν το Σαββατοκύριακο.

  - Εφόσον δεν είχαμε εντολή από τον Υπουργό (την είχαμε ζητήσει από την Πέμπτη), δεν μπορέσαμε να προχωρήσουμε στην μετατροπή των δόσεων την Παρασκευή. Αν το κάναμε, οι ενέργειες θα ήταν παράνομες καθώς θα γίνονταν πριν την κατάθεση των ρυθμίσεων.

  - Η εντολή δόθηκε την Δεύτερα το πρωί και συνεπώς μπορέσαμε να ξεκινήσουμε την διαδικασία με το κλείσιμο της ημέρας στις ΔΟΥ. Η διαδικασία προχωράει κανονικά χθες και σήμερα και αν χρειαστεί και αύριο. Σημειωτέον πως αυτή η διαδικασία αλλαγής των δόσεων είναι που δημιούργησε την παρεξήγηση πως θα υπάρχει ενημέρωση την Δευτέρα.

  - Προχωράμε και στην δημιουργία της εφαρμογής ενημέρωσης των πολιτών για τις δόσεις τους με σκοπό να είμαστε έτοιμοι μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Ελπίζουμε να το καταφέρουμε νωρίτερα και θα κάνουμε κάθε προσπάθεια για αυτό. Θεωρούμε πως ο χρόνος για την πληρωμή μέχρι το τέλος του μήνα είναι επαρκής.

  Τέλος, θα ήθελα να διαμαρτυρηθώ για το άδικο αυτό άρθρο. Άδικο, προς δημοσίους υπαλλήλους που ενώ βρέθηκαν σε πίεση για να ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων - υποβολή που ξεπέρασε κάθε στόχο και προγραμματισμό φτάνοντας στις 4.430.000 ηλεκτρονικές δηλώσεις - και θα έπρεπε να ανταμειφθούν με λίγες ημέρες διακοπών, καλούνται πάλι μέσα σε λίγες ημέρες να ολοκληρώσουν αλλαγές στις διατάξεις και μάλιστα πριν αυτές κατατεθούν!

  Άδικο όμως και για τον σχεδιασμό ο οποίος προβλέπει διαδικασίες που παρακάμπτουν τις ΔΟΥ, τις ουρές και την ταλαιπωρία.

  Ελπίζω, η προσπάθεια αυτή να αναγνωριστεί όπως της αξίζει.

  Χάρης Θεοχάρης
  ΓΓΠΣ

  • Αριστερός Ψάλτης avatar
   Αριστερός Ψάλτης @ Χάρης Θεοχάρης 14/08/2012 15:40:36

   Σεβόμαστε απόλυτα και τον κ. Χ. Θεοχάρη που μας απάντησε άμεσα, αλλά και τους χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους που προσπαθούν να κάνουν ηλεκτρονικές τις εφορίες, έργο πραγματικά δύσκολο. Επίσης, αποδεχόμαστε τις εξηγήσεις του για το μπάχαλο που δημιουργήθηκε. Ωστόσο, πρέπει να επισημάνουμε τα εξής:
   1. Δε φταίει ο κόσμος για τις συνεχείς παρατάσεις υποβολής των φορολογικών δηλώσεων με αποτέλεσμα να φτάσουμε στον Αύγουστο για να τελειώσει η διαδικασία. Αυτό ήταν ένα θέμα που καθυστέρησε και τις υπόλοιπες προσπάθειες της ΓΓΠΣ.
   2. Αν καταλαβαίνουμε καλά, ο κ. Θεοχάρης «καρφώνει» τον υπουργό Οικονομικών γιατί ενώ είχε ζητήσει από την Πέμπτη την εντολή τελικά την πήρε τη Δευτέρα οπότε και ξεκίνησε η διαδικασία. Αλλά και γι΄αυτό δεν ευθύνεται ο κόσμος που ταλαιπωρείται.
   3. Οταν θα ολοκληρωθεί η προσπάθεια και θα εκλείψουν οι ουρές, η γραφειοκρατία, οι ύποπτες συναλλαγές, θα είμαστε οι πρώτοι που θα πούμε μπράβο σε όσους συνέβαλαν ώστε το ελληνικό κράτος να γίνει σύγχρονο.
   Ευχαριστούμε και πάλι τον κ. Θεοχάρη για την απάντησή του.

 4. STEVE avatar
  STEVE 14/08/2012 10:41:39

  Κανείς δεν θέλει να πληρώσει.Μερικοί από εμάς χρωστάμε την περσινή έκτακτη είσφορα που η τελευταία δόση έληγε 31-1-2012.Οι περισσότεροι θέλουν να περάσουν ξένοιαστα 2-3 ημέρες γιατί ο χειμώνας θα είναι βαρύς.Όσο για το πότε πρέπει να αισθανόμαστε Ευρωπαίοι καλό θα ήταν να αισθανόμαστε και στο πόσους και τι φόρους πληρώνουμε εμείς οι Έλληνες.

 5. δημης avatar
  δημης 14/08/2012 11:05:15

  -ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΛΟΓΗ "ΡΗΤΡΑ "ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΠΟΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ;;;;;;;
  -ΠΟΙΟΙ ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΟΙ ΠΡΟΪΣΤΑΝΤΑΙ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ;;;;;;;

 6. STEVE avatar
  STEVE 14/08/2012 11:18:07

  Το σίγουρο είναι ότι προϊσταται η πολιτική ηγεσία με του Δ/ντες της και τους προϊσταμένους της.

 7. Iωάννης34 avatar
  Iωάννης34 14/08/2012 14:06:21

  O άνθρωπος δήλωσε οτι απαιτείται Υπουργική εντολή.Να είμαστε δίκαιοι,δεν μπορεί να προχωρήσει μόνος του.
  Σημ: Σήμερα πήγα εφορια,χαμός απο κόσμο.Ουρες 14 Αυγούστου;Πάει χάλασε ο Ελληνας!

 8. nikolas avatar
  nikolas 14/08/2012 16:17:37

  Πόσα δις ευρώ δωθήκαν για την μηχανογράφιση και την ηλεκτρονική αναβάθμιση του δημόσιου τομέα; Έπιασαν τόπο;

  • Θ.Α. avatar
   Θ.Α. @ nikolas 15/08/2012 20:23:38

   Δεν τα ρωτάνε αυτά. Τζιζζζζζζ !!!!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.