#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/11/2011 15:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Tο Ευρώ καταρρέει αλλά εμείς προσκυνούμε ακόμα το ιερατείο των ΒρυξελλώνΗ αδυναμία διάθεσης σχεδόν του 40% των δεκαετών ομολόγων που δημοπράτησε προχθές η Γερμανία αποκάλυψε ξαφνικά μια ρωγμή στην πανοπλία της, με επιπλοκές όχι μόνον για τις αγορές, αλλά και για την πολιτική που ακολουθείται στην κρίση χρέους στην Ευρώπη.

Αυτό που αμφισβητείται πλέον είναι η ίδια η εικόνα της ανωτερότητας της Γερμανίας στη διαχείριση χρέους και κατ’ επέκταση οι  αυστηρές θέσεις που έχει υιοθετήσει η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ κατά την πορεία της κρίσης χρέους στην Ευρώπη και ιδιαίτερα την Ελλάδα

«Αργά αλλά σταθερά, ο μύθος περί του αήττητου της γερμανικής οικονομίας αρχίζει να αμφισβητείται», δήλωσε ο Σόνι Καπούρ, διευθυντής της δεξαμενής εγκεφάλων οικονομολόγων Re-Define.

Στο μεταξύ, εκτός κάθε ελέγχου  έχει τεθεί πλέον η κρίση χρέους που ταλανίζει την Ευρωζώνη καθώς είναι προφανές πως έχει διαχυθεί πλέον στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, ακόμα και στον «σκληρό πυρήνα» του ευρώ.

Ο σημερινός διεθνής Τύπος κάνει λόγο για οικονομικό Αρμαγεδδώνα. Παρατηρώντας τις πρωτοφανείς επιθέσεις των αγορών κατά των ευρωπαϊκών ομολόγων και του ευρώ, οι αναλυτές των ΜΜΕ διαπιστώνουν ότι έχουν πλέον ενεργοποιηθεί οι αυτοματισμοί που επιταχύνουν την περιδίνηση ολόκληρης της Ευρώπης προς το βυθό.


Η αδυναμία των πολιτικών ηγετών να συναινέσουν σε μια έστω στοιχειώδη αντιμετώπιση της κρίσης με τα κατάλληλα «εργαλεία», η εμμονή της Γερμανίας να αρνείται κάθε σκέψη για «κοινή ευθύνη χρέους», δηλαδή για έκδοση ευρωομολόγου και οι συνεχιζόμενες επιθέσεις των κερδοσκόπων στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, συνθέτουν ένα εφιαλτικό παζλ που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην διάλυση του ευρωσυστήματος.

Από το πρωί επαναλαμβάνονται οι πιέσεις σε Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Βέλγιο που έχουν στοχοποιηθεί από το κερδοσκοπικό κεφάλαιο, ενώ η Ιταλία πλήρωσε σήμερα «αλμυρό» επιτόκιο, άντλησε μεν τα 10 δισ. ευρώ που ζητούσε από τη δημοπρασία βραχυπρόθεσμων τίτλων, αλλά το κόστος δανεισμού εκτινάχθηκε.

Το πλέον ανησυχητικό  είναι ότι αυτή η πίεση στις αποδόσεις διαχέεται πλέον και στην καρδιά του ευρώ, στην «αυλή» της Γερμανίας. Νωρίτερα τα spreads των βελγικών CDS πέρασαν για πρώτη φορά στην ιστορία τις 407 μονάδες βάσης, τα γαλλικά πήγαν στις 251, ενώ και τα γερμανικά (!) πέρασαν στις 115 μονάδες βάσης, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ έτους των 111!

Με δεδομένα όλα  αυτά πολλοί προετοιμάζονται είτε για την διάσπαση της ευρωζώνης, είτε για την κατάρρευση του ευρώ. Ήδη η Τράπεζα της Αγγλίας (!) ανακοίνωσε πως εξετάζει σενάρια διάλυσης του ευρώ για να προστατεύσει το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Την ώρα λοιπόν που το Ευρώ καταρρέει μαζί με την γερμανική παντοδυναμία, η ελληνική πολιτική ελίτ αδυνατεί για μια ακόμα φορά να παρακολουθήσει τις εξελίξεις και παραμένει προσκολλημένη στο ιερατείο των Βρυξελλών.

«Ο επαρχιωτισμός των ελληνικών ελίτ τις κάνει να αντιμετωπίζουν τις εντολές του ευρωιερατείου σαν θεόσταλτες. Κι αυτό, όταν οι χειρισμοί του ευρωιερατείου έχουν φέρει την Ευρωζώνη στα πρόθυρα της διάλυσης. Χειρισμοί που πηγάζουν από αντιτιθέμενους οικονομικούς εθνικισμούς, από ιδεοληψίες και διαπλοκή με το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο. Η πικρή αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε πειραματόζωο και μάλιστα σε αναλώσιμο πειραματόζωο» γράφει ο Σ. Λυγερός και συνεχίζει:

«Τώρα που το σίριαλ με την υπογραφή Σαμαρά φαίνεται να λήγει, είναι επιβεβλημένο να επιστρέψουμε στο πραγματικά μείζον ζήτημα. Η θεραπεία-σοκ βυθίζει την Ελλάδα σ’ ένα καταστροφικό αδιέξοδο. Τα γεγονότα διέψευσαν την αρχική διαβεβαίωση ότι το Μνημόνιο θα εξασφάλιζε τον αναγκαίο χρόνο και θα επετύγχανε τη δημοσιονομική εξυγίανση και την ανάταξη της οικονομίας. Οι αριθμοί και τα βιώματα των πολιτών δεν αφήνουν περιθώρια για αμφισβήτηση. Η τρόικα ισχυρίζεται (ολοένα και λιγότερο πια) ότι δεν φταίει η συνταγή της, αλλά η κυβέρνηση Παπανδρέου που δεν την εφάρμοσε σωστά. Έχουμε εξ αρχής υποστηρίξει ότι και η συνταγή ήταν λάθος και ο μάγειρας που την υλοποίησε κακός....»

Το μεγάλο ερώτημα είναι λοιπόν πως μπορεί η κυβέρνηση Παπανδρέου να παραμένει ακόμα στην κυβέρνηση, έστω και καλυμμένη πίσω από την "κυβέρνηση Παπαδήμου".  Το μεγάλο ερώτημα είναι πως ο χειρότερος υπουργός Οικονομικών μπορεί ακόμα να διαπραγματεύεται δόσεις και μνημόνια εξ ονόματος του ελληνικού λαού. Και την ίδια στιγμή να μιλούν όλο και περισσότεροι για το "μακρύ αόρατο χοντρό δάκτυλο" που μεθόδευσε αυτό το απίστευτο θρίλερ με την "υπογραφή Σαμαρά".

Όλοι αντιλαμβάνονται πλέον ότι το Μνημόνιο απέτυχε παταγωδώς και η Ελλάδα έχει ήδη χρεοκοπήσει. Το μόνο που μπορεί να κάνει η  κυβέρνηση Παπαδήμου είναι να μεταθέτει το αναπόφευκτο για αργότερα, μέχρι να αποσαρθρωθούν τελείως ο παραγωγικός ιστός, η κοινωνία και το πολιτικό σύστημα, εφόσον όλοι θα θεωρηθούν στο τέλος συνυπεύθυνοι. Όλοι στο τέλος θα είναι "ίδιοι".

Η μόνη λύση είναι λοιπόν να αποφασίσει εδώ και τώρα ο κυρίαρχος λαός

(πηγές Ελεύθερος Τύπος, Καθημερινή, Πρώτο Θέμα, Βήμα κλπ)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. factorx avatar
  factorx 25/11/2011 16:11:00

  Δήλωση Καρατζαφέρη με νόημα:"Η κυβέρνηση πρέπει να έχει χρόνο να ολοκληρώσει το έργο της"

 2. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 25/11/2011 16:27:13

  Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου ή την επόμενη θα είχαμε εκλογές ΑΝ ΛΈΓΑΜΕ ΌΧΙ;

  • ΣΠΥΡΟΣ avatar
   ΣΠΥΡΟΣ @ ΣΠΥΡΟΣ 25/11/2011 16:34:50

   Και κάτι άλλο της επικαιρότητας. ΠΆΛΙ ο Βενιζέλος λέει τους ελεύθερους επαγγελματίες ΚΛΈΦΤΕΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΆΖΕΙ νέο νόμο γι' αυτούς. Φανταστείτε όλοι τι συμβαίνει όταν στοχοποιούνται άνθρωποι που έχουν ΝΑ ΚΌΨΟΥΝ 2 ΚΑΙ 3 ΧΡΌΝΙΑ ΔΕΛΤΊΟ ΠΑΡΟΧΉΣ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ ΚΑΙ ζούνε στην κυριολεξία με το μισθό της γυναίκας τους ή του άνδρα τους και με ενίσχυση γονέων και παππούδων.

   • kp8 avatar
    kp8 @ ΣΠΥΡΟΣ 25/11/2011 17:42:49

    Ν' αγιάσει το στόμα σου άνθρωπέ μου, κι εγώ σ' αυτήν την κατηγορία είμαι και μαυρίζει το μάτι μου κάθε φορά που βάζουν όλους τους ελέυθερους επαγγελαματίες στο ίδιο τσουβάλι και τους βγάζουν κλέφτες κι ότι κρύβουν εισοδήματα κλπ. κλπ. Πού να τα βρω ρε γ....το να σας τα δηλώσω ? Μακάρι να είχα να τα δήλωνα. Αλλά υπάρχει κανείς να μιλήσει για μας ? Δεν υπάρχει .....

   • Ταραχή avatar
    Ταραχή @ ΣΠΥΡΟΣ 25/11/2011 19:08:51

    Έτσι λειτουργεί το υπουργείο οικονομικών.Όποιος έχει σειρά για ξεζούμισμα στοχοποιείται.Κάθε κοινωνική τάξη όταν έφτανε η ώρα της να οδηγηθεί στο "σφαγείο" των μάγων της οικονομικής πανωλεθρίας έγινε στόχος.Χαρακτηρίστηκαν κλέφτες απατεώνες φοροφυγάδες τεμπέληδες κομπιναδόροι οικονομικά ρετιρέ βολεμένοι άτομα που τούς διόρισαν τα κόμματα διπλοθεσίτες υψηλόμισθοι μεγαλοσυνταξιούχοι και άλλα πολλά για να μπορέσουν αφ' ενός μεν να τους στοχοποιήσουν και να τους απομονώσουν,και μετά να στους στείλουν στο σφαγείο της τρόικας.

 3. Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος avatar
  Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος 25/11/2011 16:31:45

  Το μνημόνιο απέτυχε, η πολιτική της Μέρκελ αποτυγχάνει τραγικά πλέον, το ευρώ διολισθαίνει στην άβυσσο, όλα πάνε κατά διαόλου, ζήτω η επικείμενη κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, του ίδιου του καπιταλισμού. Θέλω να ζήσω να το δω. Αμήν.

  • manos avatar
   manos @ Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος 25/11/2011 18:27:11

   Θα το δεις. Θα ευχόμασταν να μην το δούμε, αλλά θα το δούμε. Ισως βέβαια να είναι μια ενδιαφέρουσα εμπειρία, ειδικά αν καταλήξουμε σε σενάριο MAD MAX. :-)

 4. hdgr avatar
  hdgr 25/11/2011 16:32:54

  Μην ανησυχείς Φάκτορα

  Ο Παπαδήμος δεν είναι πολιτικός αλλά μιλά καλά την γλώσσα ... των Βρυξελλών.

  Ο Καρατζαφέρ θέλει τον χρόνο του για να ολοκληρωθούν τα έργα στο ...Γουδί.

  Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά στην ευρωζώνη η υπουργάρα μας , αυτός με τις υπέρβαρες φιλοδοξίες και το μακρύ χέρι ντε- έχει έτοιμα τα σχέδια Β , Γ και Δ για την ...διάδοχη κατάσταση.

  Η λύση είναι μόνο μία. ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

  Αλλιώς '' μαζί με τα ξερά θα καούν και τα χλωρά" .

  Αλλά τι σημασία θα έχει ακόμα και αυτό , αν μαζί τους καεί και η Πατρίδα;

 5. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 25/11/2011 17:00:58

  Αν ποτέ ευχόμουν να δοθεί παράταση στις εκλογές, θα ήταν μόνο και μόνο για να αποδειχτεί σε όλους μα όλους τους Έλληνες το μέγεθος της υστεροβουλίας και της, κατ' επέκταση, ανθελληνικότητας του Καρατζαφέρη...

 6. χόμπιτ avatar
  χόμπιτ 25/11/2011 17:09:44

  @ ΣΠΥΡΟΣ.....μπορεί να είχαμε βουλευτικές εκλογές στις 27/11/2011 ή στις 04/12/2011, αλλά σίγουρα δεν θα είχαμε μέχρι τις 15-20 Δεκεμβρίου 2011 την πολυπόθητη (και συνάμα περιβόητη) 6η δόση...........οπότε και δεν θα είχαμε εγκαίρως χρήματα σε συγκεκριμένες προθεσμίες του Δεκεμβρίου 2011 για να πληρώσουμε μέρος μισθών & συντάξεων καθώς και να εξοφλήσουμε ομόλογα ή έντοκα γραμμάτια που λήγουν..........

 7. Θέμις avatar
  Θέμις 25/11/2011 17:09:52

  Απορία: σε λίγο που θα διαλυθεί η ευρωζώνη εμείς εδώ στο επόμενο νόμισμα που θα τυπώσουμε θα διατηρήσουμε την ίδια ονομασία για να μην ομολογήσουμε ότι χρεοκοπήσαμε; Και θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε χαράτσια και να μας κάνουν κουμάντο οι "σοφοί" αλλοδαποί, για να παραμείνουμε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας προς τους "εταίρους"; Διότι όπως όλοι -πλην της Αλέκας- δηλώνουν, πρωταρχικός μας στόχος είναι η... διάσωση της χώρας και η παραμονή της στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης!
  Και άλλη μία απορία: μετά την κατάρρευση της ευρωζώνης μπορούμε να κάνουμε εκλογές ή θα είναι καταστροφικές για την οικονομία της χώρας;

 8. lornion avatar
  lornion 25/11/2011 17:16:52

  Oτε ένας πρωθ/ργός καταρέει και αντικαθίσταται ,δεν μπορεί να διατηρεί πλήρες Υπουργείο στο νέο σχήμα .Δεν έχουν την λογική οι Υπουργοί του ότι ψηφίστηκαν από τον λαό χάρις στον Παπανδρέου? Επομένως πεσούσης της δρυός οι κλώνοι είναι καταγής και δεν έχουν λόγο παρουσίας στην εξουσία. Το επιβληθέν εξ'ανάγκης πρόσωπον είναι αδύνατον να πιστεύσω πως θα συγκεράση τα καπετανάτα του πασοκ με το δέον γενέσθαι που επιτάσει η λογική για την σωτηρία της πατρίδας. Ηδη κλυδωνιζόμενοι σε μια ΕΕ που δεν αντελήφθη την αντιμετώπιση των χρεών της στον πρέποντα χρόνο ,οδηγούμεθα χωρίς πυξίδα στο δρόμο της καταστροφής, που αλλοι έστησαν για μας. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει καιρός να ξυπνήσουμε.

 9. k avatar
  k 25/11/2011 17:23:04

  ΑΣ ΤΥΠΩΣΟΥΝ ΧΡΗΜΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ. ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΥΠΩΣΑΝ ΤΡΙΣ ΤΟ 2008. ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ .

  • The Saint avatar
   The Saint @ k 25/11/2011 19:14:03

   Mήν είσαι και τόσο σίγουρος ότι ΔΕΝ έχουν ξεκινήσει να το κάνουν ηδη...
   Εδώ και δύο μήνες, τα χρήματα που παίρνω (και όχι μόνον εγώ) απο το ΑΤΜ της Εθνικής κυρίως, είναι στην πλειοψηφία τους φρέσκα και κολλαριστά... Δεν μπορεί τόσο καιρό να βγαίνει νέο χρήμα σε αντικατάσταση και μόνο του φθαρμένου παλαιού...

   • Απλή σκέψη avatar
    Απλή σκέψη @ The Saint 25/11/2011 22:41:10

    Tυχερέ εσύ τουλάχιστον βλέπεις το χρώμα του χρήματος.
    Εμείς πάλι έχουμε πάθει αχρωματοψία....

  • GSV avatar
   GSV @ k 25/11/2011 19:41:21

   Εαν τυπωσουν χρημα θα πληγει η πιο ισχυρη οικονομια της ευρωπης. Γιατι θα πρεπει να χρηματοδοτησουν ευρωομολογα!!

   Οσο πιο νωρις το καταλαβει η Γερμανια οτι ηρθε η ωρα να πληρωσει ενα μερος απο τις μπαζες που εχει κανει ολα αυτα τα χρονια με το ευρω, ισως και να σωθει η παρτιδα που λεγεται Ευρω.

 10. Κρίμα avatar
  Κρίμα 25/11/2011 17:34:47

  Τόσο το άρθρο όσο και οι αναφορές του στην αρθρογραφία (Σ. Λυγερός κλπ.) καλά τα λένε.
  Ένα μικρό ερώτημα σχετικά με τον τίτλο του άρθρου. Αυτό το "...εμείς προσκυνούμε ακόμα το ιερατείο των Βρυξελλών" στον τίτλο σε ποιούς αναφέρεται;
  Ουσιαστικά από το περιεχόμενο προκύπτει ότι το άρθρο αφορά στο πολιτικό προσωπικό και όχι στους υπηκόους αυτής της ταλαίπωρης χώρας.

  • Δ.ΖΩΗΣ avatar
   Δ.ΖΩΗΣ @ Κρίμα 25/11/2011 17:54:40

   ΣΕ εμάς ΠΡΕΠΕΙ να αναφέρεται και ΜΟΝΟΝ. Γιατί εμείς ψηφίζουμε και στηρίζουμε μέχρι σήμερα αυτό που λές "πολιτικό προσωπικό , αγαπητέ.

 11. andreas gr avatar
  andreas gr 25/11/2011 17:44:27

  Χιλιες φορες να καταρευσει το ευρω για να δουμε ασπρη μερα,και για να δουνε μερικοι οτι ευρω και δραχμη = το ιδιο πραγμα.Οταν το ευρω παει στην αναλογια που ειχε κατα την ιδρυση του σε σχεση με το δολλαριο τοτε πρεπει να πηδηξουμε απ το πλοιο.Οσο για τις εκλογες οσοι λεγαμε οτι χαθηκε η ευκαιρια με την συγκυβερνηση καποιοι υποστηριζαν οτι Σαμαρας και ετσι κι αλλιως.Τωρα τι εχουν να πουνε που ο Σαμαρας δεν μπορει να τις προκαλεσει πλεον.

  • GSV avatar
   GSV @ andreas gr 25/11/2011 19:44:50

   ευρω δραχμη το ιδιο πραγμα? Χεχεχε. Μπορεις να δωσεις ενα πειστικο επιχειρημα για αυτο?

   Εαν πειναμε μια τωρα, με το που γυρισουμε σε υποτιμημενη δραχμη θα πεινασουμε 20 φορες. (το πετρελαιο σε τι θα το αγοραζεις σε ευρω, δολλαρια η θα σου κανουν ειδικη προσφορα οι αραβες και θα στο προσφερουν σε δραχμες?)

   Για να γυρισουμε σε δραχμη θα πρεπει το νομισμα μας να εχει αντικρυσμα σε κατι. Σε τι? Στο χρυσο που δεν εχουμε γιατι τον ξεπουλησαν ηδη? Στις καταθεσεις που δεν εχουμε γιατι εχουν κανει φτερα?

 12. zio7 avatar
  zio7 25/11/2011 18:18:53

  το ιερατείο αποφασίζει λέει σήμερα για την δόση. και έχω μια απορία, οι άλλοι έχουν στείλει επιστολή? την οποία έχουν "ξεχάσει" και όλα τα μμε.

 13. antanistimi avatar
  antanistimi 25/11/2011 18:28:17

  και οχι μονο αυτο
  συνεχιζουμε με το δαχτυλο να δειχνουμε την χωρα μας
  την οποια εχουμε κοψει στη μεση.
  αυτο μηνα δεκαδες χιλιαδες μαγαζια δεν εχουν κανει μια
  σε μια αγορα παγωμενη
  με ενα κοσμο σαλταρισμενο απο τα χαρατσια και αγχωμενο αν θα παρει τη συνταξη,τι θα κανουμε κυριοι?
  ποσο θα αναπνεουμε ακομα??????

 14. odysseus avatar
  odysseus 25/11/2011 18:39:05

  Θέμις ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ!!!
  Μικρή διόρθωση: -πλην Αλέκας-Τσίπρα -Θεοδωράκη-Γλέζου κλπ αντιμνημονιακων- (περίπου 70% του Ελληνικού λαού δηλαδή).
  Φίλε k, ΟΥΤΕ ΤΟ ΤΥΠΩΜΑ ΕΥΡΩ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ ΤΩΡΑ. ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ:
  ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΩΡΑ!!! ΟΥΤΕ ΔΕΚΑΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΣΑ ΕΧΩΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ !!!. ΤΕΡΜΑ ΤΑ BONUS . ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ FUNDS, ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ (CDS, SWAPS κλπ) KAI ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΩΝ. ΦΟΡΟΣ ΤΟΒΙΝ σ'ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, κατω wall street!.

 15. NIK THE GREEK avatar
  NIK THE GREEK 25/11/2011 19:18:13

  Εχω μια απορια που πιστευω την εχουν και πολλοι εδω μεσα,σε περιπτωση καταρευσης του Ευρω τι γινεται με το χρημα που εχει ο κοσμος στα χερια του?γινονται χαρτια για μπαφο?Γκοτζαμανικα?ανταλλαξιμα με το νομισμα της χωρας?ΤΙ?

  • athamas avatar
   athamas @ NIK THE GREEK 25/11/2011 20:16:17

   Αν είχαμε δραχμή, τότε θα ήταν σκληρό νόμισμα και η ισοτιμία θα ήταν αντίστροφη της σημερινής. χε !χε!

 16. Γιαγκούλας avatar
  Γιαγκούλας 25/11/2011 19:36:42

  Συμφωνούμε, Οδυσσεύ. Αυτό θα έκαναν από την αρχή πολιτικοί φορείς που θα εξέφραζαν το λαϊκό συμφέρον σε κάθε ευρωζωνική χώρα.
  Ακούσατε ποτέ από πολλούς (πολιτικούς, παπαγαλάκια των ΜΜΕ, καθηγητές κλπ.) τίποτα για το ποιά είναι τα "δικαιούχα" φυσικά πρόσωπα των διαφόρων ομολόγων, εντόκων γραμματίων και λοιπών χρηματογράφων; Ποιοί εγχωρίως επιθυμούν διακαώς την εκταμίευση της περιβόητης 6ης (ως και των προηγουμένων) δόσης, ώστε να εισπράξουν; Διότι τώρα πλέον θα πρέπει να πείσθηκαν πολλοί ότι η σύνδεση των δανειακών δόσεων (με διακρατικά ενυπόθηκα δάνεια) με τους μισθούς και τις συντάξεις ήταν ένα μεγάλο παραμύθι για "χαχόλους".
  Δυστυχώς, εξ αρχής μόνον ο Καζάκης, η Ισκρα και λίγοι ακόμη υποστήριζαν τη στάση (ή αναστολή έστω) πληρωμών προς δανειστάς. Οι υπόλοιποι ήσαν είτε μεταξύ των φανατικών θιασωτών των μνημονίων είτε "ήξεις αφίξεις".
  Και τώρα που οι τρόϊκες έβαλαν και το Σαμαρά για τα καλά στο "κλάμπ", έρχεται η πεισματάρα πραγματικότητα να ξεγυμνώσει πλήρως τα επιχειρήματα και την απύθμενη προπάγάνδα τους, την άμετρη και απύθμενη πλύση εγκεφάλου στο πόπολο.
  Εξ αρχής το πρόβλημα ήταν οι περιβόητες αγορές και η επιδιωκόμενη "κινεζοποίησή" μας και το έργο τους υπήρξε καλά σχεδιασμένο, σκηνοθετημένο και παιγμένο από πλείστους όσους "προθύμους".
  Και οι λαοί σαν τους απατημένους συζύγους: το μαθαίνουν τελευταίοι... (για τα καλά στο πετσί τους).
  Για το λόγο αυτόν δεν πήγαν στις εκλογές: ούτε η εσωτερική τροϊκανή τριάδα τις επεδίωκε ούτε ο Σαμαράς πίεσε (ενώ αντικειμενικά μπορούσε) να γίνουν.
  Αλλά και ο ρόλος άλλων, "μη συντηρητικών" πολιτικών σχηματισμών περίεργος. Πέρα από τα γνωστά δεκανίκια του ΓΑΠ ΔΗΜΑΡ και Οικολόγους-Πράσινους, ποιός δεν θυμάται την περίεργη δράση της Αλέκας το καλοκαίρι: "η έξοδος από το ευρώ θα είναι καταστροφή"; Και η περίεργη σύμπτωση ήρθε προ ημερών από τον "υπερπατριώτη" Ανθιμο, που είπε τα ίδια σχεδόν με τα καλοκαιρινά της Αλέκας, με τη διαφορά λίγους μήνες. Και πάλι η ερώτηση: ποιοί περιμένουν εδώ, σε επίπεδο φυσικών ή νομικών προσώπων, ιδρυμάτων κλπ. να εισπράξουν από τα 8 δις της 6ης δόσης (γιατί αυτά τα χρήματα για τρέχοντα έξοδα του δημοσίου δεν πάνε);

 17. Νικ avatar
  Νικ 25/11/2011 20:15:26

  Μια πλούσια αμερικανική πολιτεία, πχ Καλιφόρνια, είναι δεκάδες φορές πιο πλούσια από μια φτωχή, πχ Κεντάκι. Εχουν ένα νόμισμα, και κανένας δεν ζητά να χωριστεί σε δύο νομίσματα πολλαπλών ταχυτήτων, ούτε και λοιδωρεί η μια πολιτεία την άλλη. Εμείς οι σοφιστικέ (τρομάρα μας!) Ευρωπαίοι, με τα πολλαπλά κόμπλεξ δεν καταφέραμε να καταλάβουμε τα απλούστατα, ότι ένα νόμισμα είναι ένα, και όχι δύο και τρία. Τα κόμπλεξ έφεραν το χάος. Και η Μέρκελ θα προίσταται μιας Γερμανίας που θα είναι αφεντικό ανάμεσα σε πτωχευμένους πελάτες.

  Η λύση είναι υποτίμηση του Ευρώ τώρα, αφου δεν μπορεί να γίνει χθές. Θα πάρει χρόνο αλλά θα το καταλάβουν όταν τα αγγούρια μεγαλώσουν λίγο ακόμα.

 18. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 25/11/2011 23:23:47

  +1000

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.