#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/01/2011 10:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Tουρκία – Ελλάδα: 2-0Υπάρχουν πολλοί τρόποι να καταστρέψεις μία χώρα. Ένας τρόπος είναι να της καταστρέψεις την ενεργειακή της υποδομή. Δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος, ή επιστήμονας… Πολλή και φτηνή ενέργεια είναι ένας από τους παράγοντες της οικονομικής ανάπτυξης και της οικονομικής άνεσης. Χωρίς πολλή και φτηνή ενέργεια, πας πίσω στον Μεσαίωνα.Δεν ξέρω πολλά για την Τουρκία αλλά σε δύο πράγματα είναι πολύ μπροστά από εμάς:

1) Φτιάχνει πυρηνικά, και

2) ενώ παριστάνει ότι την ενδιαφέρει η πράσινη ενεργειακή μούχλα, οι ταρίφες που δίνει σε Πράσινα τρωκτικά είναι πολύ μικρότερες από τις δικές μας.Χαμηλή τιμή για αιολικά και φωτοβολταϊκά. €100 με €200/MWhr πληρώνουμε εμείς το αιολικό ρεύμα, €56 δίνουν οι Τούρκοι. Περίπου €400/MWhr δίνουμε εμείς για φωτοβολταϊκό ρεύμα, €102 δίνουν οι Τούρκοι. Συγκινείται κανένας «Βουλευτής» του Ελληνικού Κοινοβουλίου να ρωτήσει κάτι στην Βουλή; Για αυτό γελάει η κυρία Μπιρμπίλη;

Αν ήθελα να καταστρέψω τον εχθρό μου, θα τον έπειθα να δώσει μεγάλες επιδοτήσεις σε ΑΠΕ, να βάλει υψηλά τέλη υπέρ ΑΠΕ, να έχει υψηλά feed- in-tariffs, και ακριβό ρεύμα. Κύριε Recep Tayyip Erdoğan, σώστε τον Πλανήτη, φτιάξτε το Κλίμα, προστατέψτε τους πιγκουΐνους, βάλτε πολλά αιολικά, πολλά φωτοβολταϊκά… (Άντε, μπας και φύγουν τα ποντίκια από εμάς, και πάνε στην Τουρκία, αν και χλωμό το βλέπω, οι Τούρκοι δεν μασάνε… Αν τους στέλναμε τον Ζερβό και τον Τσιπουρίδη και φέρναμε εδώ τον Erdoğan;)

http://www.hurriyetdailynews.com/n.php?n=turkish-parliament-renews-renewables-law-2010-12-30

http://gr-news.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3739:--l-r----&catid=46:diethnipolitiki&Itemid=71

Δημοσιεύθηκε απο http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/01/2-0.html

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 22/01/2011 13:56:24

  Ασε με χασαμε και στο μπασκετ....
  Εμεις ειμαστε κιμπαρηδες... τι ψαχνεις??? large. Εχει ο λαος να πληρωνει ΑΠΕ και ΕΡΤ και ΔΕΣΜΗΕ και τα παντα ολα. Εχουμε. και ΟΠΑΠ ( παει για διαγωνισμο...!!)

  ΠΠ

 2. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 22/01/2011 13:59:08

  Να μπουν ολοι στη σελιδα σου να διαβασουν τις επιστολες ΔΕΗ-ΡΑΕ για το δικτυο ... να ενημερωθουν... κ εκεινος ο κ Αρβανιτης απο Αιτωλοακαρνανια... να κανουν τον αγωνα τους με οπλα την ενημερωση και τους αχρηστους π μας κυβερνουν.
  τους ντουφεκιζοντες πρασινιες.

  ΠΠ

 3. Nasos avatar
  Nasos 22/01/2011 14:07:12

  εκτός από αυτό,η Τουρκία έχει την πιο ακριβή βενζίνη στην Ευρώπη(σχεδόν 2 ευρώ το λίτρο) και αυτό επειδή βρίσκεται σε φάση ταχείας ανάπτυξης,διαθέτει εξαιρετικά νεανικό πληθυσμό και βρίσκεται φάση καταναλωτικής έκρηξης
  δηλαδή χαλιναγωγεί την κατανάλωση,ειδικά την αγορά ιχ
  εάν ακολουθούσε τατικές Σημίτη,δηλαδή καταργούσε τα τεκμήρια έως 2000 κυβικά και είχε βενζίνη στο 1 ευρώ,το εμπορικό της έλλειμμα θα έβγαινε εκτός ελέγχου
  ήδη παλεύουν να συγκκρατήσουν το έλλειμμε τρεχουσών συναλλαγών κάτω από το 5% του ΑΕΠ

 4. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 22/01/2011 15:00:32

  Η μόνη δικαιολογία που μπορούν να επικαλεσθούν είναι το οικονομικό κίνητρο για την επένδυση σε ΑΠΕ.

  Όμως, (α) είναι νομίζω αυτονόητο ότι σε περίοδο οικονομικής κρίσης και οιονεί χρεοκοπίας, δεν προχωρά ένα κράτος σε τέτοιες “πολυτέλειες”

  (β) Υπάρχει το παράδειγμα της Ισπανίας με τις πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις. Ο μύθος της αύξησης των θέσεων απασχόλησης επίσης καταρρίπτεται από την Ισπανική εμπειρία, όπως και της τόνωσης της εγχώριας παραγωγικής υποδομής. Τα ισχυρά κίνητρα που είχε δώσει η Ισπανία οδήγησαν σε μαζική εισαγωγή ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών και συναφών εξοπλισμών κυρίως από Γερμανία, ή Δανία, ενώ η ανάπτυξη της εγχώριας παραγωγής στην οποία ήλπιζαν δεν απέδωσε, διότι η απότομη ζήτηση οδήγησε σε μαζικές εισαγωγές συστημάτων και εξοπλισμού.

  Όμως για μένα το σημαντικότερο είναι άλλο. Ποιος πληρώνει, ποιος ωφελείται, ποιος χάνει.

  Ο παραλογισμός της όλης υπόθεσης είναι ότι η οριακή τιμή του ρεύματος έχει πέσει, ιδιαίτερα από το φθινόπωρο. Κάποιες ώρες είναι κάτω από 40 ευρώ /MWh. Δηλ.η ΔΕΗ πληρώνει στον ΔΕΣΜΗΕ 40 και πουλάει στον καταναλωτή 75. Ενώ την ίδια στιγμή για τα αιολικά ο ΔΕΣΜΗΕ πρέπει να πληρώσει επί πλέον περίπου 50 ευρώ στους παραγωγούς των αιολικών. Δηλαδή δημιουργούνται τεράστια ελλείμματα στον ΔΕΣΜΗΕ.

  Ποίος ωφελείται; Πρώτον, η ΔΕΗ και, δεύτερον, οι επιδοτούμενοι των ΑΠΕ.

  Ποιός χάνει; Αυτοί που θα πληρώσουν τα ελλείμματα του ΔΕΣΜΗΕ, δηλ. οι φορολογούμενοι. Οι παραγωγοί των ΑΠΕ έστειλαν και επιστολή στο υπουργείο και είπαν ότι φταίει η “στρέβλωση της αγοράς”. Δεν καταλαβαίνω. Πώς μιλάνε αυτοί όταν τους συμφέρει για στρέβλωση της αγοράς ενώ επιδοτούνται. Αν “εξορθολογιζόταν” η αγορά της ενέργειας τότε οι ΑΠΕ θα έπρεπε να μην υπάρχουν διότι θα έκλειναν την επόμενη ημέρα χωρίς επιδοτήσεις.

  Το αυτονόητο συμπέρασμα νομίζω είναι ότι σε περίοδο που ζητείται ανάπτυξη είναι παρανοϊκό να δίνονται τέτοιες πράσινες τιμές. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία, ούτε καν το μελοδραματικό “πεθαίνουμε σαν χώρα για να σώσουμε τον πλανήτη”. Ακόμη κι αν κινδυνεύει ο πλανήτης από το CO2, η Βομβάη και το Πεκίνο εκπέμπουν περισσότερο CO2 από την Ελλάδα.

 5. Μιχάλης Σ. Βάρδας avatar
  Μιχάλης Σ. Βάρδας 22/01/2011 18:35:17

  Επιθυμώ να επαινέσω τον συγγραφέα της Ανάρτησης και τους σχολιογράφους
  που έγραψαν , πριν από εμένα, σοβαρά και σωστά πράγματα.

  Ποιός ενδιαφέρεται, λοιπόν, να γίνει η Πατρίδα μας "ενεργειακά" πράσινη ;;;
  Μα αυτός που έχει συμφέρον να εγκαταλείψουμε τους λιγνίτες μας και να
  στραφούμε στον φρέσκο...αέρα και τις, αμφιβόλων προθέσεων, ακτίνων του
  Μεσογειακού μας Ήλιου !

  Αυτοί που θα ωφεληθούν από την ουτοπική μετατροπή του ενεργειακού μας
  δυναμικού από θερμοηλεκτρικό που είναι σήμερα, σε "πράσινο", είναι αυτοί
  που αύριο θα μας αρπάξουν τους λιγνίτες μας και τους υδρογονάνθρακές μας
  (αν και όταν αυτοί εντοπισθούν σε τεχνικώς και οικονομικώς απολήψιμα
  κοιτάσματα).

  Προχθές, ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου εγκαινίασε μεγάλο φωτοβολταϊκό
  πάρκο στην περιοχή της Κοζάνης , σε έκταση 5.500 στρεμμάτων (!) ,
  ονομαστικής ισχύος 200 ΜW , προϋπολογιζομένου κόστους 600 εκατομμ. ευρώ !

  Κανείς δεν μας λέει , πόσο θα στοιχίζει κάθε κιλοβαττώρα (kWh) που θα
  παράγεται !!

  Κανείς δεν μας λέγει πόσους μεγάλους Ατμοηλεκτρικούς
  Σταθμούς (ΑΗΣ) θα μπορούσαμε να κατασκευάσουμε, δαπανώντας τα ίδια
  χρήματα, με κόστος κιλοβαττώρας (kWh) μικρότερο των 10 λεπτών του
  ευρώ (Ευρώ 0,07 - 0,08) !!!

  Κανείς δεν μας λέγει πόσες θέσεις εργασίας θα χαθούν από την λειτουργία
  μίας τέτοιας εγκατάστασης (δεν θα απασχολεί περισσότερα από 10 άτομα) !!!

  Μελέτες που έχουν συναχθεί στις ΗΠΑ από τα πανεπιστήμια του Harvard και
  του Stanford γιά λογαριασμό του Αμερικανικού Υπουργείου Ενέργειας (Dept
  of Energy) καταδεικνύουν ότι, περί το έτος 2050, λιγώτερη από το 1% της
  παγκοσμίως παραγομένης Ενέργειας , θα προέρχεται από Ανανεώσιμες Πηγές!

  Δυστυχώς, η Ελληνική Κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο "πράσινος" πρωθυπουργός
  μας είναι θύματα της ιδιοτελούς προπαγάνδας των ΑΠΕ....

 6. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 22/01/2011 19:28:52

  Εδω ο κόσμος καίγεται .....

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Ανώνυμος 22/01/2011 22:01:06

   δίκιο έχεις, αλλά ένας από τους λόγους που καίγεται είναι ότι συνειδητά υποβιβαζόμαστε ενεργειακά σε σχέση με τους Τούρκους (και τους Βούλγαρους), χωρίς κανένα λόγο παρά μόνο για αρπαχτές μιας παρεούλας.

   Ένας άλλος λόγος που καίγεται ο κόσμος μας είναι απειδή σε καιρό ύφεσης και συρρίκνωσης, κάνουμε μακακίες για να διπλασιάσουμε το συνολικό κόστος ρεύματος. Κάτσε και θα δεις. Το 60% πάνω το έχουν ήδη πει. Και να δεις τι θα κάνει αυτό πολλαπλασιαστικά ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ.

   Τέλος, σε περίπτωση που είσα άπλά κακόπιστος, με κάποια αυταρέσκεια, και χάρη στην βοήθεια της διαδικτυακής παρέας (της παρούσης μη εξαιρουμένης) , τουλάχιστον αρκετός κόσμος το έχει μάθει, αλλαχού ακμπάρ. Κάθε φορά που θα εμφανιζονται οι ανόητοι, θα τους δείχνω την Χουριγιέτ -- αν είναι δυνάτον!

 7. ad kan avatar
  ad kan 22/01/2011 22:29:35

  Μαθαίνω ότι την Μπ. την ετοιμάζουν γιά 'εξοδο γιατί υφίσταται ένας προεκλογικός σχεδιασμός που αφορά ένα νέο σχέδιο νόμου για την νομιμοποποίηση αυθαιρέτων εντός των δασικών εκτάσεων και όχι μόνο.
  Ο αρχαίος ορθώς επικεντρώνεται στις τιμολογήσεις του ρεύματος από τις ΜΑΠΕ. Αυτό αφορά στο ένα σκέλος του δημοσίου σκανδάλου. Τό άλλο αφορά στην παραβίαση κάθε κανόνα περιβαλλοντικής προστασίας και την κατακρεούργηση του εκτελεστικού νόμου του άρθρου 24 του Συντάγματος ν. 1650/86 για την επιτάχυνση της μίζας, ωχ λάθος χρήση έκφρασης, τις απολογίες μου, την επιτάχυνση της ανάπτυξης των ΜΑΠΕ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής εννοούσα.
  Εδώ δεν διαπιστώθηκε ροή μαύρου χρήματος προς το ΠΑΣΟΚ ούτε στην υπόθεση της siemens !

  Υπουργός περιβάλλοντος οικογενείας είναι η κυρία, ζωή νάχει !
  Από τον Ζάρακα θα την βρεί όμως τώρα που θα αποσταλούν κάποια στοιχεία στον κ. Τζαβάρα και την Real που έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με τον μεγαλοκαρχαρία Μπ. Ακούω την παράγκα της Αμαλιάδος να τρίζει..

 8. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 23/01/2011 01:08:52

  Μα έτσι μου' ρχεται να ψάξω τον ρόλο του Δήμα σε αυτή την απάτη. Γιατί περί απάτης πρόκειται. Έχουμε (είχαμε) το φτηνότερο ρεύμα στην Ευρώπη (χάρη στην ΔΕΗ). Είμαστε ΕΝΤΟΣ προδιαγραφών Κυότο. Μα νομίζω ότι με τα Υ/Η ήδη πληρούμε το 20% υποχρέωση που έχουμε από τους Γερμανούς για ΑΠΕ (ΑΠΕ είναι τα Υ/Η, έτσι τα μετράνε οι Βόρειοι).

  Καλά τα Πράσινα Σούργελα... Ο Δήμας; Ή πίστεψε ότι αλλάζει το κλίμα ;

  Άντε να κάνεις κατάσταση με τέτοια!

 9. χρηχα avatar
  χρηχα 23/01/2011 02:07:57

  φίλε του λαού (ποιάς χώρας;)....
  η έστω υποτιμητική έκφρασή σας για τους Έλληνες , δεν ακυρώνει την ρωμαίικη καταγωγή τους(μας)......

  είχαμε παλαιότερα πάλι παρόμοια συζήτηση....και παρ'όλα αυτά δεν καταλαβαίνω το σκοπό σας να μειώνετε σκόπιμα την έκφραση 'Έλληνας" χρησιμοποιόντας εξελληνισμένα δήθεν το ξενικό μας όνομα από βόρειους λαούς...

  Οι σημερινοί Έλληνες αποτελούν το κομμάτι εκείνο των ρωμαίων που θέλησε να αγωνιστεί για να αναστήσει ένα ελληνοχριστιανικό κράτος...ρωμαίικο όπως το χαρακτήριζαν όσοι αγωνίστηκαν γι'αυτό....

  Δεν είναι αυτοί υπαίτιοι για το τί έγινε μετά ....ούτε για την σημερινή κατάντια της Ελλάδας είναι υπευθυνοι ο λαουτζίκος και το ρωμαίικο....

  Είναι περισσότερο υπεύθυνοι όσοι ανατριχιάζουν ακούγοντας την λέξη και μόνο ρωμαίικο....για εντελώς δικούς τους προσωπικούς και ανεξήγητους(;) λόγους.....

 10. Ποαράτος avatar
  Ποαράτος 24/01/2011 13:01:09

  Το Μεσαίωνα γνωρίζουν πολύ καλά σαν εποχή οι ιθύνοντες και αυτήν φέρνουν στο προσκήνιο.Μετά το Μεσαίωνα ακολουθεί η Αναγέννηση στην ιεραρχία των ιστορικών εποχών. Τώρα καθώς βλέπουμε οι γνώσεις περί οικονομικών είναι πολύ μικρές.Οι γνώσεις της οικονομίας είναι συνακόλουθη με τη γνώση της αριθμητικής,με τη γνώση των μαθηματικών.Και μόνο όσοι δεν έχουν καλές γνώσεις στην αριθμητική αρχίζουν να μετράνε από το ένα,όταν ερωτηθούν 6+4 πόσο κάνουν;Aυτός που αγνοεί μετράει από την αρχή 1 2 3 4 5 6 και συνεχίζει 7 8 9 10.Να υποψιαστούμε πως αυτό συμβαίνει και σήμερα;
  Για να φτάσουμε στην Αναγέννηση δεν πηγαίνουμε κατ'ευθείαν,που είναι και η συντομότερη οδός,αλλά περνάμε για να κάνουμε μια επίσκεψη στο Μεσαίωνα.Στην Ελλάδα δεν είχαμε ποτέ Μεσαίωνα.Οι γνώσεις μας είναι μόνον θεωρητικές. γι αυτήν την περίοδο της ιστορίας και
  κανένας δε βοηθά να ξεφύγουμε από τη μέγγενη(ήταν ένα μεσαιωνικό όργανο βασανισμού).Ούτε τα αντιπολιτευτικά κόμματα που περιμένουν τη δική τους σειρά για να κάνουν πράξη τις θεωρητικές γνώσεις τους πάνω στα οικονομικά που είναι το κυριότερο πρόβλημα που μας απασχολεί σαν ευρωπαική χώρα που είμαστε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.