#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/03/2013 22:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Tη διαφύλαξη των καταθέσεων έως 100.000 ευρώ ζητεί το EurogroupΟλοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup με θέμα την Κύπρο. Τη διαφύλαξη των καταθέσεων έως 100.000 ευρώ ζήτησαν οι περισσότεροι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης. Αναλυτικότερα:

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης τάχθηκαν σήμερα υπέρ της μείωσης του έκτακτου τέλους επί των τραπεζικών καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ υπό τον όρο ότι συνολικά ο φόρος αυτός θα αποφέρει περί τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως προβλέπεται από τη συμφωνία του περασμένου Σαββάτου.

Αυτό σημαίνει, όπως ανέφεραν ευρωπαϊκές πηγές, ότι θα μπορούσε να επιβληθεί έκτακτο τέλος ύψους έως και 15,6% στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι μικροκαταθέτες.

Οι υπουργοί σημείωσαν ότι οι μικροκαταθέτες θα πρέπει να αντιμετωπιστούν διαφορετικά από όσους διαθέτουν μεγάλους τραπεζικούς λογαριασμούς και ότι το έκτακτο τέλος που συνδέεται με τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας θα πρέπει να εφαρμοστεί κλιμακωτά.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά την τηλεδιάσκεψη που είχαν απόψε οι υπουργοί τονίζεται ότι η εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού προγράμματος είναι η καλύτερη διασφάλιση για το μέλλον της Κύπρου και των πολιτών της, μέσω ενός βιώσιμου χρηματοπιστωτικού τομέα, των υγιών δημόσιων οικονομικών και της οικονομικής ανάπτυξης. Επαναλαμβάνεται ότι το τέλος επί των καταθέσεων είναι έκτακτο μέτρο που θα εφαρμοστεί μόνο μία φορά και ο στόχος του είναι να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα του τραπεζικού συστήματος. "Εάν δεν υπήρχε αυτό το μέτρο η Κύπρος θα αντιμετώπιζε σενάρια που θα έφερναν σε ακόμη δυσκολότερη θέση τους καταθέτες", επισημαίνεται.

"Το Γιούρογκρουπ συνεχίζει να έχει την άποψη ότι οι μικροκαταθέτες θα πρέπει να αντιμετωπιστούν διαφορετικά από τους μεγαλοκαταθέτες και επαναλαμβάνει ότι είναι σημαντικό να εγγυηθούν πλήρως οι καταθέσεις κάτω των 100.00 ευρώ", αναφέρεται στο κείμενο το οποίο καλεί τις κυπριακές αρχές και το κοινοβούλιο να εφαρμόσουν γρήγορα τα συμφωνηθέντα μέτρα.

Ως εκ τούτου, η προσοχή στρέφεται πλέον στις αποφάσεις που θα λάβει η κυπριακή πλευρά και συγκεκριμένα στην αυριανή κρίσιμη κοινοβουλευτική ψηφοφορία για το κούρεμα. Η ολομέλεια της Βουλής θα συνέλθει αύριο στις 18:00.

Δηλώσεις Στουρνάρα

"Αποφασίστηκε να δοθεί μεγαλύτερη ευελιξία στην Κύπρο προκειμένου να εξοικονομήσουν το ποσό που απαιτείται, οπότε η Κύπρος θα αποφασίσει τι είδους φόρο θα βάλει" ανέφερε ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά το τέλος του Γιούρογρουπ.

"Όσον αφορά εμάς, τόνισα στο Eurogroup ότι είμαστε έτοιμοι να αποκτήσουμε το ενεργητικό και το παθητικό των κυπριακών καταστημάτων στην Ελλάδα. Θέλω να πω ότι τα καταστήματα αυτά θα παραμείνουν κλειστά σύμφωνα με την απόφαση των κυπριακών αρχών και εκ περισσού λέω ότι όλα τα άλλα καταστήματα ελληνικών ή ξένων τραπεζών στην Ελλάδα θα λειτουργήσουν κανονικότατά", πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά ο υπουργός Οικονομικών τόνισε κατηγορηματικά ότι "δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος για τους Έλληνες καταθέτες, είτε έχουν τα χρήματά τους σε κυπριακές είτε σε ελληνικές τράπεζες, είτε σε οποιαδήποτε άλλη τράπεζα. Το ζήτημα των καταθέσεων στην Κύπρο αποτελεί μια μοναδική περίπτωση. Αυτό έχει τονιστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα".

"Επομένως δεν υπάρχει απολύτως κανένας φόβος για τον Έλληνα καταθέτη", κατέληξε ο υπουργός.

ΑΜΠΕ - Ελεύθερος Τύπος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. aris. aold avatar
  aris. aold 18/03/2013 23:00:44

  Είναι δυνατόν να είναι κλειστά αύριο τα καταστήματα των Κυπριακών Τραπεζών στην Ελλάδα με κίνδυνο να έρθει ο πανικός εδώ.

  Μπορεί η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου να δίνει εντολή πότε θα ανοίξουν και θα κλείσουν τράπεζες στην Ελλάδα;;

  Τι γίνεται έχουν βραχυκυκλώσει στο Υπουργείο Οικονομικών και δεν μπορούν να σκεφθούν τα στοιχειώση.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ aris. aold 18/03/2013 23:42:29

   Συγνώμη αλλά ο πανικός είναι ήδη σε όλη την ΕΕ
   Η Ιρλανδία δεν είναι παράδεισος καταθέσεων;
   Να μην γίνει η αρχή ... καθώς μέχρι τώρα οι τράπεζες ήταν οι ιερές αγελάδες που έπρεπε να σωθούν ...τώρα οι καταθέτες γίνονται επενδυτές χωρίς να ρωτηθούν (κούρεμα vs μετοχές...)

   ΥΓ

   ...& για να μην μας δουλεύουν με φήμες και εκβιασμούς: κανένας Ρεν ή Ασμουσεν ή ο ίδιος ο ΘΕΟΣ δεν μπορούσαν να σταματήσουν το ELA και να στραγγάλιζαν τις Κυπριακές Τράπεζες...παρά μόνο το συμβούλιο της ΕΚΤ (πλειοψηφία 2/3...) με τους αντίστοιχους Προβόπουλους της Ιταλίας, Ισπανίας, Βελγίου, Κύπρου, Ιρλανδίας, κλπ κλπ κλπ να λένε ΝΑΙ (για να συμβεί) για να μην τρώμε και ΜΜΕ...αμάσητα

   Για να έχουμε όλο το παζλ και όχι οι καλοί και οι κακοί που παίζεται τόσα χρόνια στο Ελλάντα...

 2. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 18/03/2013 23:08:43

  Δεν ξέρω τι θα γίνει τελικά στην Κύπρο.
  Ξέρω όμως (όπως παραπάνω αποδεικνύεται) ότι με το ΟΧΙ κάποιοι αρχίζουν να συζητούν τις τελικές ...αποφάσεις του χθες....και αυτό ίσως ξυπνήσει τις κόκκινες γραμμές στη χώρα του blanko....
  Η ουσία βέβαια ότι και αν γίνει τελικά ότι η οικονομία της Κύπρου έχει τελειώσει.
  Η χώρα βασιζόταν κυρίως σε υπηρεσίες και τουρισμό. Τα κεφάλαια (όσα έχουν μείνει) με το που ανοίξουν οι Τράπεζες θα πάνε ταξίδι και μετά θα αρχίσουν να κόβονται μισθοί και συντάξεις (...τι μου θυμίζει...) γιατί το πρόγραμμα δεν βγαίνει.
  Η Κύπρος κατά την ταπεινή γνώμη μου έχει δύο λύσεις :

  -ή να γίνει Ισλανδία
  -ή να γίνει ....Ελλάδα

  Φυσικά οι βολευτές / υπάλληλοι των Τραπεζών θα αποφασίσουν εν ονόματι / για το καλό του λαού...

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Ο Ιθαγενής 18/03/2013 23:27:34

   & για να μην μας δουλεύουν με φήμες και εκβιασμούς: κανένας Ρεν ή Ασμουσεν ή ο ίδιος ο ΘΕΟΣ δεν μπορούσαν να σταματήσουν το ELA και να στραγγάλιζαν τις Κυπριακές Τράπεζες...παρά μόνο το συμβούλιο της ΕΚΤ με τους αντίστοιχους Προβόπουλους της Ιταλίας, Ισπανίας, Βελγίου, Κύπρου, Ιρλανδίας, κλπ κλπ κλπ για να μην τρώμε και ΜΜΕ...

   Για να έχουμε όλο το παζλ και όχι οι καλοί και οι κακοί που παίζεται τόσα χρόνια στο Ελλάντα...

 3. Φοιτητης avatar
  Φοιτητης 18/03/2013 23:25:57

  Ξεχασατε να γραψετε για τις δηλωσεις Μερκελ-Ολαντ. Η Μερκελ θελει ανταγωνιστικοτητα και αναπτυξη, ο Ολαντ θελει ανταγωνιστικοτητα και απασχοληση.

  Ανταγωνιστικοτητα, ανταγωνιστικοτητα, ανταγωνιστικοτητα... Με περισσοτερη αποτυχημενη και απουσα εσωτερικη υποτιμηση... Θελετε ανταγωνιστικοτητα; Αυξηστε τους ΦΣ και τους μισθους στα βορεια (μειωσαμε στα νοτια, δουλεια δεν εγινε, το βλεπετε) και ριξτε μια καρπαζια στο ευρω να παει κατω απο τα 1$. Να ανταγωνιστικοτητα! Τολματε; Που εχει το θρασος ο Ολαντ να λεει οτι θα κανει τα παντα για την ανταγωνιστικοτητα... Κρετινε...

 4. Ξένος avatar
  Ξένος 18/03/2013 23:29:35

  Όσοι ψηφίζουν όχι και αρνούνται να συναινέσουν, δεν το έκαναν ξεχωρίζοντας τις καταθέσεις σε κάτω από 100.000 ευρώ ή πάνω. Δεν προσφέρει κάτι αυτή η “βελτίωση” της πρότασης, το όχι παραμένει.
  Εξάλλου το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου στηρίζεται κυρίως στους μεγαλοκαταθέτες, όλη η ουσία βρίσκεται εκεί. Αν τελικά κουρευτούν οι καταθέσεις των μεγαλοκαταθετών το αποτέλεσμα παραμένει: πανικός και κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος στην Κύπρο με αλυσιδωτές συνέπειες που βραχυπρόθεσμα θα αγγίξουν τους πάντες. Δεν γλιτώνει κανείς από αυτή την ανοησία.

  • Νιόβη avatar
   Νιόβη @ Ξένος 18/03/2013 23:53:40

   Πάλι σωστός, Ξένε.

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Ξένος 18/03/2013 23:58:51

   μεγαλοκαταθετες ειναι σαν να εχουν φυγει ήδη
   το μπίζνες μόντελ της Κυπρου δεν υφισταται πλεον
   ανεξαρτήτως απάντησης
   τουλαχιστον αυτο πρεπει να ειναι ξεκαθαρο στον καθένα

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ Ξένος 19/03/2013 00:14:11

   Τα 100.000 ευρώ είναι εγγυημένα σε όλη την ΕΕ απο τα επιμέρους κράτη, όχι μόνον στην Ευρωζώνη. Ακόμη και στην Μάλτα, την Λετονία ή στην Βουλγαρία.
   Ήταν ανόητο να το παραβιάσουν αυτό, εντελώς "ερασιτεχνικό".

 5. Βασίλης Παπαχρήστος avatar
  Βασίλης Παπαχρήστος 18/03/2013 23:37:55

  Eγώ αδέλφια αδυνατώ να καταλάβω τη στάση της ρωσικής κυβέρνησης,ειλικρινά.Βοήθεια δεκτή...

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Βασίλης Παπαχρήστος 19/03/2013 01:21:18

   ..κυκλοφορεί ευρέως στο διαδικτυο (ως διαρροή απο την Προεδρία)..δεν θα το επιβεβαιωσει κανεις
   'Θα καταστρεψεις τη χώρα σου. Καλυτερα βαλε μια Γερμανικη σημαια στο προεδρικό μέγαρο'
   τηλεφωνημα στον Αναστασιαδη Κυριακη πρωι απο τον εξοργισμένο Πούτιν

  • Νιόβη avatar
   Νιόβη @ Βασίλης Παπαχρήστος 19/03/2013 01:59:33

   Σας έχω εγώ ένα σενάριο: η Ρωσία ήθελε το φυσικό αέριο της Κύπρου, αλλά δεν μπορούσε να κάνει πέρα την ΕΕ και τις βλέψεις της για τα ίδια κοιτάσματα. Παίζει το παιχνίδι της Γερμανίας και την παγιδεύει στις ηγεμονικές και ληστρικές βλέψεις της. Συμφωνεί μαζί της για κούρεμα των Κυπριακών καταθέσεων και προμοτάρουν την ιδέα στους υπόλοιπους ανάλγητους. Η ιδέα γίνεται δεκτή αλλά...τι έκπληξη, συναντά τη διεθνή κατακραυγή (όπως είχε προβλέψει ο Πούτιν). Η Ευρώπη έχει καταρεζιλευτεί, η Κύπρος το ίδιο. Αργά πια, αντιλαμβάνονται αμφότερες ότι αυτό που πάνε να κάνουν θα είναι η ταφόπλακά τους: η Ευρωζώνη θα διαλυθεί, η ΕΕ θα καταστρέψει δια παντός την εικόνα της, ο Ευρωσκεπτικισμός που ήδη χτυπάει κόκκινο θα κάνει χρόνια να κοπάσει, η Γερμανία θα γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος, η Μέρκελ θα χάσει τις εκλογές, η Κύπρος θα καταστραφεί οικονομικά δια παντός... Τότε ο Πούτιν θα εμφανιστεί ως από μηχανής Θεός και θα ψιθυρίσει στο αυτί του Αναστασιάδη: «Δώσε μου τον τερματικό και καθαρίζεις». Και όλοι θα πάρουν μια βαθειά ανάσα. Ας πάρει ο Πούτιν το αέριο, πανάθεμά το! Η Ευρωζώνη θα κουτσοζήσει για λίγο ακόμα, η ΕΕ θα μαζέψει τα κουρέλια της και θα προσπαθήσει να πείσει τους πολίτες της ότι αυτό ήταν ένα λάθος (έτσι νομίζει), η Μέρκελ θα μπορεί να ελπίζει ότι αν φάει τα λυσσακά της τους επόμενους μήνες ίσως και να ξαναδεί την Καγκελαρία, η Κύπρος με μια τεράστια διεθνή καμπάνια μπορεί και να επιβιώσει ως τραπεζικός παράδεισος των ολιγαρχών πάσης προελεύσεως και καταγωγής, ο Αναστασιάδης...εδώ η κρυστάλλινη γυάλα θολώνει, δεν ξέρω αν είναι τυχαίο. Εντάξει, θα χάσουν τα όρνεα λίγο φυσικό αέριο και μερικά διαφυγόντα δισ. στις τράπεζές τους, αλλά δεν βαριέσαι... έχουν ακόμα το άλλο στρατόπεδο συγκέντρωσης, την Ελλάδα, κι εκεί αλωνίζουν... Μικρό το κακό.

   • cyprusnet avatar
    cyprusnet @ Νιόβη 19/03/2013 02:18:16

    Εφικτο...
    Στους Υποτιτλους θα γραψεις....''βασισμενο σε πραγματικα γεγονοτα''
    Για ενα αλλο Σεναριο... ''Αποχωρησης της Κυπρου απο το Ευρω, με πιθανοτητες ανθηρης αναπτυξης και μετεπειτα παρασυρμου των νοτιων κρατων που το ειχαν ως ταμπου '' εχεις κατι;

    • Νιόβη avatar
     Νιόβη @ cyprusnet 19/03/2013 02:23:24

     Γι αυτό έχω τα καλύτερα, αλλά θα την παίρνατε πτέ αυτή την απόφαση; Διαβάζω ότι ορισμένοι από τους επιχειρηματίες σας ικετεύουν στην κυριολεξία να ψηφιστεί το νομοσχέδιο.

     • Νιόβη avatar
      Νιόβη @ Νιόβη 19/03/2013 02:23:46

      *ποτέ*

     • cyprusnet avatar
      cyprusnet @ Νιόβη 19/03/2013 02:32:09

      οπως και παντου, ετσι και εδω εφυγαν 6,5 δισ τις 2 προηγουμενες εβδομαδες απο καποιους που τωρα θελουν την Ανγκελα...
      Μην γελιεστε οτι και εδω, Οι πρεσβιες δουλευουν Νυχθημερων!!.. Ειδικα εχθες, αλλα εχουμε καλους βουλευτες με καλο κοινοβουλευτικο συστημα....
      Εχουμε και εδω σκουλικια που κανουν προσπαθειες να εισχωρησουν στο συστημα... αλλα προς το παρον τρωνε πορτα!!
      Ειναι πολυ Δυνατες οι Σχεσεις με Ρωσια/ Κινα/ Αγγλια..

     • Νιόβη avatar
      Νιόβη @ cyprusnet 19/03/2013 02:36:59

      Μακάρι. Για τη χώρα σας μιλάτε, σίγουρα ξέρετε κάτι παραπάνω. :)

     • Νιόβη avatar
      Νιόβη @ cyprusnet 19/03/2013 03:01:51

      Πείτε μου αν γνωρίζετε... είναι αλήθεια η πληροφορία ότι έχουν κατακλύσει την Κύπρο ιδιωτικά τζετ που μεταφέρουν Ρώσους καταθέτες με ιδιωτικούς στρατούς;

 6. Παπαδόπουλος Τάσσος avatar
  Παπαδόπουλος Τάσσος 18/03/2013 23:55:42

  Αυτό είναι αλήθεια! Και θα υπάρχουν αλυσιδωτές αντιδράσεις παγκοσμίως. Μέχρι και οι Αμερικάνοι αγανάκτησαν με τις βλακείες των ανίκανων-άχρηστων του Βερολίνου...Πτώση 2% στα παγκόσμια χρηματηστήρια, τρελή άνοδος των spreads στην ευρωζώνη...

  • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
   Συριζαλβανία του Χότζα @ Παπαδόπουλος Τάσσος 19/03/2013 00:03:14

   Ποια τρελή άνοδος; 4μ.β. για Ισπανία και Ιταλία τα spreads, πτώση κάτω από 0,5% στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Έλεος στην εποχή του ίντερνετ ζούμε μην πετάμε ότι μας κατέβει

   • rally monkey avatar
    rally monkey @ Συριζαλβανία του Χότζα 19/03/2013 00:54:34

    αυτά μας τα 'παν κι άλλοι...

    ''At this juncture, however, the impact on the broader economy and financial markets of the problems in the subprime market seems likely to be contained. ...''
    h**p://www.federalreserve.gov/newsevents/testimony/bernanke20070328a.htm
    (Mar 2007)

    Η ιστορια διδασκει.. οσο μεγαλυτερο ειναι το διακύβευμα - τοσο περισσοτερο καθυστερούν τα κοπάδια των αγορών να το επεξεργαστουν..

 7. H pena tis orghs avatar
  H pena tis orghs 19/03/2013 00:11:24

  Οι μεγάλοι έχουν αποφασίσει ο ορυκτός πλούτος της Αν.Μεσογείου να αρπαχτεί από ευρωπαϊκές/αμερικάνικες εταιρίες σε εξευτελιστικές τιμές. Συνεπώς θα κάνουν τα πάντα για να το καταφέρουν. Κατέστρεψαν την Ελλάδα, την Λιβύη, την Τυνησία, την Αίγυπτο, την Συρία και τώρα την Κύπρο. Δυστυχώς για άλλη μια φορά μας πούλησαν οι "σύμμαχοι" μας. Αυτή είναι όλη ή ουσία της κατάστασης με λίγα και απλά λόγια.

 8. cyprusnet avatar
  cyprusnet 19/03/2013 00:15:25

  Κυριοι, μην βιαζεστε ή μπερδευετε την Κυπρο με την Ελλαδα..
  ΔΕΝ περνα κανενα κουρεμα με οποια ποσοστα και να επεξεργαζονται, γιατι ο Λαος, οι ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ και τα ΚΟΜΜΑΤΑ λενε ΟΧΙ σε οτιδηποτε θελει η Ευρωπη, που να θιγει την βασικη βιομηχανια της(χρηματοπιστωτικα) που παραγει το 45% του ΑΕΠ της...
  Παραλληλα να γνωριζετε, οτι το πλεον εκνευριστικο εδω στο Νησι, που κυκλοφορησε απο την Κυβερνηση και ΑΛΛΑΞΕ το Κλιμα παντελως ακομα και τους ΔΥ.ΣΗκους που στηριζαν τον Αναστασιαδη, ειναι οτι Εκβιαστικε για το Κουρεμα ενω ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ.. Δηλαδη ''κουρεψε, χασε ολα τα χρηματα απο τις Τραπεζες σου και το Ετησιο 45% των Χρηματοπιστωτικων Υπηρεσιων σου, ΑΛΛΑ δεν εχουμε εγκριση απο τα Κοινοβουλια μας για Βοηθεια ΑΚΟΜΑ.. Μονο απο την ΕΚΤ για την Ανακεφαλαιοποιηση!!!!
  Τι θα γινει;
  ΟΛΟΙ, βουλευτες/ οικονομολογοι/ ελεγκτες και αλλοι, διαβουλευονται για λυση και επαφες με την Ρωσια/ Κινα/ Ευρωπη για επανελεγχο της ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ, ισως και με ΜΕΙΩΣΗ αντι αυξηση του ΕΤΑΙΡΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ και εγγυησεις συναλλαγων.. Εαν αρνητε η Ε.Ε υπαρχουν και ισχυροτατες αποψεις οικονομολογων/ τεχνοκρατων, σταδιακης απαγκιστρωσης απο το ευρω με υποτιμηση 40% του 1.71 του ευρω που κλειδωσε και ομαδικες προκυρηξεις εργων(Καζινο/μαρινες/ εκμεταλευση τουριστικης γης) που ηταν σε εκκρεμοτητα.. Η Κυπρος εχει και θα δυναμωσει τις Οικονομικες Σχεσεις με 3τες Χωρες, γιατι δουλευουν ΟΛΟΙ για την Χωρα μας.. (διαβαστε το σχεδιο του Στελιου Πλατη)

 9. χαρης avatar
  χαρης 19/03/2013 00:28:40

  το ζουμι ρε παιδια ειναι οτι οι γερμανοι ειδαν οτι εξαγωγες μειωθηκαν και ηθελαν να "φθηνηνουν" το ευρω και το πετυχαν χτυπωντας την κυπρο(μαυρα ρωσικα κεφαλαια) με ενα σμπαρο...

 10. μαρικα avatar
  μαρικα 19/03/2013 00:41:35

  cyprusnet,απο το στωμα σου και στου Θεου το αυτι,Αλλα και εσεις ρε Κυπριοι
  τι τον ψηφισατε αυτον που κατηγορουσατε οτι ειχε επιχειρησεις στην κατεχομενη Κυπρο?Πραγματι λοιπον ειμαστε καταραμενοι γιατι με τα ιδια τα χερια μας βγαζουμε τα ματια μας.Ποτε θα βαλουμε μυαλο και να παρουμε με τις πετρες τους υπαιτιους αντι να τους ψηφιζουμε?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.