Tην παραίτηση του Γ.Γ. του υπουργείου Άμυνας ζητά η ΝΔ
27/04/2015 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Tην παραίτηση του Γ.Γ. του υπουργείου Άμυνας ζητά η ΝΔ

Τι είχε αποκαλύψει το antinews για τον Γιάννη Ταφύλλη

Ο Συντονιστής της ΟΔΕ Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τασούλας, σχετικά με τη συνέχεια των αποκαλύψεων της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» για την απόφαση των Τσίπρα – Καμμένου για απευθείας ανάθεση εκσυγχρονισμού πολεμικών αεροπλάνων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τεράστιο θέμα ηθικής και ενδεχομένως νομικής τάξης δημιουργεί η αποδεδειγμένη σχέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Άμυνας με εταιρεία που είχε συναλλαγές με το υπουργείο. Οι σημερινές αποκαλύψεις που συσχετίζουν την ίδια εταιρεία με την προμήθεια των 500 εκατ. ευρώ για τα αεροσκάφη του Ναυτικού, στην εκταμίευση των οποίων η κυβέρνηση απαράδεκτα επιμένει, καθιστούν την απόλυση του Γενικού Γραμματέα μονόδρομο!

Η απάντηση του Γιώργου Ταφύλλη

Με επιστολή του την Κυριακή ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας απαντά στα όσα αποκάλυψε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

Κυριακή, 26 Απριλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

«Ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ Γιάννης Ταφύλλης απαντώντας σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» αναφέρει τα ακόλουθα:

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» επιχειρεί με σωρεία ανακριβειών και χαλκευμένων στοιχείων να με εμφανίσει ως άνθρωπο των εξοπλιστικών προγραμμάτων με διασυνδέσεις και επιρροές που λίγο ως πολύ καλύπτουν ολόκληρη την υφήλιο.

Τους απαντώ ευθέως ότι έχουν ξεπεράσει κάθε αθλιότητα και ότι η συνέχεια θα δοθεί στη δικαιοσύνη.

Σε ότι με αφορά:

Δεν έχω καμία απολύτως σχέση με σύστημα που παρέλαβε η Πολεμική Αεροπορία, που κατά το δημοσίευμα τη ζημίωσε, ούτε με την όποια εταιρεία το υλοποίησε.

Απασχολήθηκα για δύο χρόνια περίπου στην εταιρεία Ελληνικά Λειτουργικά Συστήματα Α.Ε ως project manager για την ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος με τελικό αποδέκτη την Αεροπορία. Η σύμβαση αυτή ακυρώθηκε το 2006 από την οφειλέτρια εταιρεία (LM) και ανατέθηκε σε τρίτη.

Μετά την αποστρατεία μου εργάστηκα για τρία χρόνια ως σύμβουλος πληροφορικής στο στρατηγείο Νοτιοκεντρικής Ευρώπης και όχι σε εξοπλιστικά προγράμματα όπως διατείνεται το δημοσίευμα.

Σε ότι αφορά την καταγγελία στη Δικαιοσύνη που εμπλέκει το πρόσωπό μου, την οποία θα συνδράμω ευχαρίστως όποτε κληθώ, το δημοσίευμα παρέλειψε επιμελώς να αναφερθεί σε γνωστά στοιχεία που θα βοηθούσαν να γίνει αντιληπτό το ποιός τελικά καταγγέλλει και τι. Κατά το δημοσίευμα, η καταγγελία έγινε από τον κ. Νταβρή, απόστρατο της ΠΑ, πρώην βουλευτή και αποστάτη των ΑΝΕΛ, ο οποίος έγινε γνωστός περιφέροντας σενάρια συνομωσίας σε μεταμεσονύκτιες εκπομπές τα οποία δικαστικά συμβούλια και άλλα θεσμικά όργανα έκριναν ως παντελώς ανυπόστατα. Για την δραστηριότητα αυτή του κ. Νταβρή υπάρχει ενημερωτικό καταπέλτης προς Υπουργό Άμυνας. Τον κ. Νταβρή επικαλέστηκε ο κ. Βενιζέλος στη Βουλή όταν έκανε την υποτιθέμενη αποκάλυψη εις βάρος μου. Ο ίδιος, αφού ψήφισε ΝΑΙ για τον υποψήφιο ΠτΔ στην προηγούμενη βουλή, βρήκε θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Άρτα.

Η όλη επίθεση στο πρόσωπό μου εντάσσεται σ' ένα πόλεμο υπονόμευσης και φθοράς της κυβέρνησης που εκπορεύεται από συγκεκριμένα κέντρα, τα οποία υπηρετούν συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης που χρησιμοποιούν τις "μονταζιέρες"τους» σε ρόλο πολιορκητικού κριού. Τους πληροφορούμε πως λάθος πόρτα χτύπησαν. Επίσης να ξέρουν πως στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί.

Ο ΓΓ του ΥΠΕΘΑ

Γιάννης Ταφύλλης»

Τι είχε αποκαλύψει το antinews για τον Γιάννη Ταφύλλη:

Η αλήθεια για τον υπεύθυνο Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ταφύλλη

Ό,τι είναι "νόμιμο" είναι και ηθικό κ. Τσίπρα;

Ανησυχία και προβληματισμό καλλιεργεί η αναφορά του Βενιζέλου στην Βουλή για τους στενούς συνεργάτες του Τσίπρα και υπεύθυνους για τον τομέα Εθνικής Άμυνας (Γιάννης Ταφύλλης) ότι εμπλέκονται με Αντισταθμιστικά Ωφελήματα και εξοπλιστικά προγράμματα.


Υπενθυμίζουμε τον σχετικό διάλογο:

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «Ο υπεύθυνος του τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννης Ταφύλλης, που συνόδευε τον κ. Τσίπρα στα ναυπηγεία, είναι άνθρωπος με μακρά δραστηριότητα στο χώρο των αντισταθμιστικών ωφελημάτων, και έχει πολύ μεγάλη αντιδικία με το υπουργείο Άμυνας γιατί έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σε εταιρείες που ετοίμαζαν λογισμικό για την Αεροπορία»

ΤΣΙΠΡΑΣ: Αφήσατε και αήθη υπονοούμενα για έναν εξαίρετο αξιωματικό των Ενόπλων Δυνάμεων, τον αεροπόρο Γιάννη Ταφύλληη, που μας τιμά η παρουσία του» συνέχισε ο κ. Τσίπρας. «Γιατί άραγε; Γιατί όντας αξιωματικός της Αεροπορίας, έφερε στην επιφάνεια τα περιβόητα προβλήματα της αγοράς του αιώνα - των "τυφλών" Mirage 2000. Αν έχετε το οποιοδήποτε συγκεκριμένο στοιχείο, να το καταθέσετε εκεί που πρέπει - και φαντάζομαι πως ο κ. Ταφίλης και όσοι άλλοι, θα υπερασπιστούν τον εαυτό τους με όποιο ένδικο μέσον έχουν»

Ποιά είναι η πραγματικότητα;

Ο υπεύθυνος Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ είχε εμπλακεί με εξοπλιστικά προγράμματα από το 2003 όπως ο ίδιος παραδέχεται στην χθεσινή του συνέντευξη στην εφημερίδα ΑΥΓΗ «...ότι από τον Οκτώβριο του 2003 συμμετείχε σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα .....που θα οδηγούσε την Πολ. Αεροπορία τεχνολογικά στον 21ο αιώνα»...!!!!!!! Το πρόγραμμα αυτό το υλοποιούσε σε συνεργασία με την γνωστή σε όλους μας εταιρεία ALTEC (συμμετείχαν και οι HOMS, X-VIONIC) και όπως υποστηρίζει είχαν έτοιμο το πρόγραμμα μέχρι το 2006, αλλά η «διαπλοκή και η διαφθορά»!!! δεν τους άφησαν να το ολοκληρώσουν.

Η πραγματικότητα είναι ότι δαπανήθηκαν δεκάδες εκκατομύρια για το πρόγραμμα αυτό αλλά ουδέποτε τελεσφόρησε. Ονομάζεται WOM SQOM (Wing Operations Management και Squadron Operations Management) και σκοπός του ήταν η ηλεκτρονική διασύνδεση των Πολεμικών Πτερύγων και Μοιρών για αναβάθμιση της επιχειρησιακής τους ικανότητας. Αντίστοιχο πρόγραμμα έχει εφαρμόσει η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ, αλλά ουσιαστικά αποτελεί και εφαρμογή του υπό υλοποίηση Νατοικού προγράμματος ACCS.

Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του είχε διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση σύμφωνα με την Φ. 453.8/74/ΕΠ.443419/Σ.744/18-9-06/ΓΕΑ/Β3 για περιστατικό που αφορούσε πιθανή διαρροή Υψηλής Διαβάθμισης στοιχείων σε εκπροσώπους της εταιρείας στο αεροδρόμο της Λάρισας (τόπος κατοικίας και επιχειρηματικής δράσης του εν λόγω υπεύθυνου του ΣΥΡΙΖΑ) στις 31-10-2005.

Για το ίδιο θέμα (αποδέσμευσης ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ στοιχείων), είχε προκαλέσει δημοσιεύματα αμυντικών περιοδικών («ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ» τεύχος 57, Οκτ. 2008) το γεγονός ότι, αντιμετωπίστηκε ως θέμα ρουτίνας επιστολή που είχε σταλεί από την εταιρεία στον Πρόεδρο της Επιτροπής της Πολ. Αεροπορίας και του ζητούσε σχέδια ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ όπως το ΕΘΣΥΣΑΝ (Εθνικό Σύστημα Αναφορών), ενώ είχε εξουσιοδότηση μέχρι «ΑΠΟΡΡΗΤΗ» και στο πρόγραμμα συμμετείχαν ξένοι υπήκοοι και εταιρείες. To θέμα τότε έπεσε στα μαλακά περιοριζόμενο στα όρια της Στρατιωτική Δικαιοσύνης και ανακαλώντας έγγραφα και πληροφορίες που είχαν δοθεί χωρίς να γίνει κανένας περαιτέρω έλεγχος ασφαλείας.

Το κυριότερο όμως εμπόδιο απ’όλα και σύμφωνα με σχετικές αναφορές αρμόδιων φορέων του ΑΤΑ, αποτελούσε το γεγονός ότι ο Αρχικός Πηγαίος Κώδικας του προγράμματος που τους είχε δοθεί ήταν ελλιπής και δεν μπορούσε να τύχει εκμετάλλευσης από την Πολ. Αεροπορία.

Επί της ουσίας, δεκάδες εκκατομύρια ξοδεύτηκαν, υλικά και κομπιούτερς σαπίζουν στις αποθήκες των Αεροδρομίων, κάποιοι νεαροί αξιωματικοί παρασύρθηκαν απο τις εταιρείες σε παραιτήσεις και οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ μιλάνε στις συνεντεύξεις του για ...συνειδήσεις.. και άλλα «όμορφα ανέκδοτα».

Επίσης αποτελεί πραγματικότητα ότι ο Υπεύθυνος του τομέα Εθν. Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ δεν νομιμοποιείτο από τις υφιστάμενες διατάξεις να εμπλακεί σε εξοπλιστικά προγράμματα, διότι έπρεπε να έχει περάσει πενταετία από την αποστρατεία του και ο ίδιος είχε παραιτηθεί μόλις πριν 2 χρόνια το 2001 .

Είναι ακόμη πιο μεπτόν το γεγονός ότι το αντικείμενο που ασχολείτο τα τελευταία χρόνια πριν φύγει από την Πολεμική Αεροπορία ήταν ακριβώς αυτό των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του, όπως ο ίδιος γράφει στο βιογραφικό του ....... επικεφαλής του φορέα για τη σχεδίαση και ανάπτυξη της υποδομής των πληροφοριακών συστημάτων που υποστηρίζουν το επιχειρησιακό έργο της Αεροπορίας ..... Αντίστοιχη θέση είχε και στο ΝΑΤΟ, όπου μετέβη ως Έλληνας αξιωματικός.

Στις θέσεις αυτές επελέγη (που ήταν εκλεκτές - ασφαλείς αλλά και ιδιαίτερα καλοπληρωμένες) λόγω σχετικού μεταπτυχιακού που του προσέφερε η Πολεμική Αεροπορία δωρεάν και με διπλή αποζημίωση εξωτερικού.

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι ο ίδιος δεν ετίμησε την Πολεμική Αεροπορία και τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου.Προτίμησε μετά την καλοπληρωμένη θέση στο ΝΑΤΟ, αντί να μείνει επιστρέφοντας στην Ελλάδα και να μεταφέρει τις εμπειρίες του στην Πολεμική Αεροπορία, να παραιτηθεί για να εκμεταλλευτεί τα προσόντα που του είχαν προσφερθεί απλόχερα από το κομματικό σύστημα εκείνης της εποχής για να προσληφθεί ως ιδιώτης στο Νατοικό Στρατηγείο της Λάρισας, (απολαμβάνοντας σύνταξη και υψηλό μισθό) και παράλληλα να δρομολογήσει επιχειρηματικές δραστηριότητες με την Πολεμική Αεροπορία και μάλιστα εις βάρος της (όπως απεδείχθη) και στους τομείς που ο ίδιος δραστηειοποιείτο πρόσφατα ως εν ενεργεία αξιωματικός.

Στη συνέντευξη του στην ΑΥΓΗ προσπαθεί να ωραιοποιήσει την παραίτησή του από την Πολεμική Αεροπορία επειδή είχε «στοχοποιηθεί» από την εμπλοκή του στις διαδικασίες καταγραφής και αποκατάστασης των προβλημάτων στα ραντάρ των Αεροσκαφών Μ-2000. Είναι γεγονός ότι συμμετείχε στις σχετικές ομάδες εργασίες με άλλους Ιπταμένους και τεχνικούς που είχαν πρωτοποθετηθεί στη πρώτη Μοίρα αυτών των Αεροσκαφών το 1989. Όπως και οι άλλοι Ιπτάμενοι της επιτροπή από την Μοίρα του υλοποίησαν σχετικές διαταγές της Πολεμικής Αεροπορίας, τους οποίους τίμησε για το έργο τους και κανείς εξ αυτών δεν «στοχοποιήθηκε». Άλλωστε φαίνεται πόσο επίλεκτη ήταν η σταδιοδρομία και του εν λόγω ατόμου μέχρι που παραιτήθηκε για να εκμεταλλευτεί για ΊΔΙΟΝ όφελος όσα του προσέφερε η Πολεμική Αεροπορία.

Εδώ να θυμηθούμε και τη ρήση του βουλευτή, που τον ερριξε στον Καιάδα της ανυπαρξίας, ότι είναι Νόμιμο είναι και Ηθικό, άν και στην προκείμενη περίπτωση δεν είναι ούτε Νόμιμο ούτε Ηθικό.

Ο κ. ΥΕΘΑ μπορεί να ερευνήσει το πρόγραμμα και να δεί ακριβώς τι ισχύει, να ενημερώσει και εμάς για την πραγματικότητα, αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα φτάσει σε πρόσωπα και δεδομένα που θα τον εκπλήξουν. Όπως επιχειρηματίες, υψηλόβαθμους απόστρατους, δημοσιογράφους αλλά και σε εν ενεργεία που προσπαθούν να τους προωθήσουν σε καίρια πόστα, που μπορεί να είναι ακόμη και σε γνωστούς του κύκλους.

Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τον κ.Τσίπρα. Δυστυχώς, είναι κοινό μυστικό, ότι οι κύκλοι αυτοί είναι τεμνόμενοι και έχουν κοινά σημεία, κοινές πρακτικές και κοινούς στόχους. Αυτά αποδεικνύουν οι καθημερινές αποκαλύψεις σκανδάλων .

Ζούμε σε μία εποχή που το ένα μετά το άλλο ξεδιπλώνονται εκκωφαντικά τα σκάνδαλα που μόλυναν τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων την τελευταία 20ετία. Η πιθανή εισχώρηση των διαπλεκόμενων στη νεοσύστατη κομματική δομή της νηπιακής ηλιακά αξιωματικής αντιπολίτευσης πραγματικά προκαλεί «τρόμο» στους δεινοπαθούντες πολίτες αυτής της χώρας και μόνο στη σκέψη ότι «τίποτα δεν άλλαξε» και η διαπλοκή συνεχίζει να είναι ΠΑΝΤΟΥ.

Ο Πρωθυπουργός κ. Σαμαράς έχει αποδείξει επανειλημμένως τη βούληση της κυβέρνησης να πατάξει τη διαφθορά και τη διαπλοκή από όπου και εάν προέρχεται. Το ίδιο ευχόμαστε να υιοθετήσουν όλοι οι πολιτικοί φορείς και ταγοί της χώρας μας για να ελπίζουμε ότι θα δούμε πάλι «άσπρη μέρα».

Reporter

Για να είμαστε αντικειμενικοί ας δούμε τα σχόλια που γράφουν κάποιοι που σίγουρα γνωρίζουν πολύ καλά τον υπεύθυνο του Τομέα Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ πολύ πριν προκύψει το θέμα , σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο αλλά και το δημοσίευμα του περιοδικού:

@ ΓΙΑΝΝΗΣ 25.10.2012 | 19:05

Ό,τι έφυγαν «σύμφωνα με το νόμο» είναι το άλλοθι κάθε λαμόγιου εδώ και χρόνια στην Ελλάδα.

F- 16 25.10.2012 | 11:30

Γιάννη άφησες τις εργολαβίες της ALTEC και πήγες ΣΥΡΙΖΑ το WOM- SQOM ακόμα να τελειώσει που το πουλάγατε στην Πολεμική Αεροπορία από τα αντισταθμιστικά . Βάλε υπογραφή ότι είσαι απόστρατος και μόλις έφυγες έπιασες δουλειά σε εταιρεία για την κονόμα . Τώρα πουλάς φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες. Ο διάβολος δουλειά δεν είχε τα παιδιά του πη....

ATA/B3 25.10.2012 | 23:13

Είμαι ΠΑΣΟΚος όταν πρέπει για να πάω μεταπτυχιακό στο εξωτερικό και να διαλύσω τη μηχανογράφηση του ΑΤΑ για προσωπικό όφελος και προβολή, αλλά τώρα που το ΠΑΣΟΚ το 'φαγε η μαρμάγκα, έγινα ΣΥΡΙΖΑ. Όταν έπαιρνα τις αποζημιώσεις εξωτερικού στο Geilenkirchen, το ΝΑΤΟ ήταν καλό. Όταν με προσέλαβε και μου 'δινε παχυλό μισθό, επιπλέον της σύνταξης, το ΝΑΤΟ ήταν ακόμα καλύτερο. Τώρα όμως έγινα αριστερός, γιατί πουλάει. Ήμουν μέρος του συστήματος και τώρα το αποκηρύσσω, γιατί έτσι με συμφέρει. ΟΚ;

Ανδρέας 25.10.2012 | 23:08

Και εκπαιδευση στο εξωτερικο και θητεια στο ΝΑΤΟ; Και μετα να βγαλεις τη στολη οσο πιο γρηγορα γινεται! Μπράβο.... Επειδή σίγουρα κύριε συγγραφέα θα εχετε συμμαθητές που έχασαν τη ζωή τους στο Αιγαίο, τι μπορείτε να τους πείτε για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του; Κρίμα τη στολή......

ΑΠΟΨΗ 25.10.2012 | 22:49

ΟΤΑΝ ΠΕΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΗΜΝΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ. ΑΜΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΟΥΜΠΙΑ. ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ!! Η ΤΙΜΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΧΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΙΘΕΡΕΣ ΔΕΝ ΞΕΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΜΕ 40 ΟΥΤΕ ΜΕ 1.000.000 ΕΥΡΩ. ΓΙΑΝΝΗ ΕΧΩ F-16 ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ!!! ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΣΥ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΡΩΣ ΨΩΜΙ. ΑΠΟ ΤΑ 30 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΟΓΑ.

FILOS 25.10.2012 | 11:35

Αυτό που δεν μας είπες είναι ότι ήσουν και υποψήφιος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στα Γρεβενά όπως και απόστρατος αξιωματικός και ότι δούλευες σε εταιρείες που βούλιαξαν το κράτος με τις αρπαχτες

πιπέρι 25.10.2012 | 11:25

Το κύρος των ΕΔ πλήτεται όταν 45ρηδες που τους σπούδασαν οι ΕΔ την κοπάνησαν με 1800 και 500 και 70.000 ευρώ εφάπαξ και τώρα εισπράτουν από τον κόπο αυτών που δουλεύουν για 500 ευρώ τον μήνα.Πολλοί από αυτούς τους σωσίες και αναλυτές έρχονται τώρα να μας δείξουν τον δρόμο της σωτηρίας και της απαγκίστρωσης. Η κοινωνία αντέχει όλους τους τίμιους εργαζόμενους ή μη. Δεν αντέχει τους υποκριτές και τους εκμεταλλευτές των καταστάσεων. Η κρίση της ηθικής έπεται του μνημονίου.

www.antinews.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. airman avatar
  airman 27/04/2015 06:46:30

  WOM - SQOM Υπάρχει φάκελος διοικητικής εξέτασης εδώ και χρόνια για το θέμα, όχι αυτό με τον πτέραρχο αλλά σχετικά με την πορεία υλοποίησής του έργου. Αλήθεια τί απέγινε; Σήμερα "δουλεύει" μόνο το WOM. Το SQOM "πέθανε". Και το τραγικό είναι πως ενώ ως μισό "παίζει" μόνο σε μία Μονάδα, θέλουν να κάνουν "γέφυρα" με σκοπό να "κουμπώσει" στο κεντρικό μηχανογραφικό σύστημα. Ρε μανία με τις γέφυρες!

 2. greg avatar
  greg 27/04/2015 10:38:11

  Καιροσκοπισμός, συμφέροντα, διαφθορά, ανομία, κουκούλωμα, ατιμωρησία, αδιαφορία, βρώμα καί δυσωδία. Πόση σαπίλα πιά μπορεί νά αντέξει αυτή η χώρα; Κανένας έντιμος καί συνάμα άξιος υπάρχει;

 3. monomaxos avatar
  monomaxos 28/04/2015 11:55:50

  Επειδή το έγραψα και σε προηγούμενες σχετικές αναρτήσεις ότι η υπόθεση δεν δένει και αφού η κουβέντα γυρνάει στο "Νόμιμο και Ηθικό" άρα επιβεβαιώνεται ότι η υπόθεση δεν δένει, θα σχολιάσω μόνο την τοποθέτηση του κ. Τασούλα που λέει ότι η κυβέρνηση "απαράδεκτα επιμένει στην εκταμίευση των 500 εκ. ευρώ για τα αεροσκάφη". Δηλαδή σαν να μας λέει ο κ. Τασούλας ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ υπέγραψαν έτσι για τα μάτια, για να γίνουν ωραίοι στους Αμερικάνους, τον Οκτώβριο του 2014 την αναβάθμιση των αεροσκαφών και την εκταμίευση των 500 εκατ. χωρίς να το εννοούν. Το δούλεμα είναι νόμιμο και ηθικό. Υπογράφουμε ότι θέλουμε να έχουμε αξιόμαχη άμυνα αλλά δεν το εννοούμε. Η κυβέρνηση που για δικούς της λόγους αποφάσισε να ενεργοποιήσει την ανωτέρω απόφαση είναι απαράδεκτη γιατί εφαρμόζει αυτά που θεωρεί ότι είναι απαραίτητα για την άμυνά μας. Μετά από αυτή τη τοποθέτηση είμαι σίγουρος ότι ο "Εξαδάχτυλος Κων/νος" που λέει η προφητεία ότι θα πάρει την Κών/πολη , προφανώς είναι ο κ. Τασούλας, οπότε δεν χρειάζεται ούτε όπλα ούτε στρατό, μόνο με το μπόι του θα κάμψει την Τουρκική επιθετικότητα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.