Tα παθήματα θα γίνουν ποτέ μαθήματα για την κυβέρνηση;
10/07/2014 19:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Tα παθήματα θα γίνουν ποτέ μαθήματα για την κυβέρνηση;

Η στρατηγική νίκη με την απεργία της ΓΕΝΟΠ μετατράπηκε σε δεινή ήττα της κυβέρνησης...

Τέτοια γελοιότητα δεν έχει ξαναδεί ίσως το ελληνικό κοινοβούλιο σαν κι αυτή που συμβαίνει με τη μικρή ΔΕΗ και το δημοψήφισμα. Με αποκλειστική ευθύνη του ΣΥΡΙΖα αλλά και με τα πολλά λάθη που έκανε η κυβέρνηση, η Βουλή έχει μετατραπεί σε ροντέο, ο κόσμος βλέπει τους πάντες και γελάει από τις παραλίες και οι πολιτικοί πιστεύουν ότι επιτελούν έργο.

Κατ΄αρχάς, ένα τόσο κρίσιμο νομοσχέδιο όσο αυτό δεν έπρεπε η κυβέρνηση να το φέρει μέσα στο κατακαλόκαιρο στο θερινό τμήμα. Είχε τίποτε να φοβηθεί; Δεν θα ψηφίζονταν στην ολομέλεια;

Εδώ ψηφίστηκαν πολύ χειρότερα δεν θα περνούσε ένα νομοθέτημα που είναι αμφίβολο αν τελικά θα οδηγήσει στην πώληση τμήματος της ΔΕΗ;

Γιατί λοιπόν έκανε αυτό το λάθος η κυβέρνηση και έδωσε πάτημα στον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει... κορδελάκια; Έδωσε το πλεονέκτημα στον Τσίπρα να καθορίζει την επικοινωνιακή ατζέντα και να σέρνεται από πίσω του. Αλλά έδωσε το δικαίωμα για να δημιουργηθεί όλο αυτό το μπάχαλο. Θα συγκεντρωθούν οι 120 βουλευτές; Είναι ίδια τα κείμενα για το δημοψήφισμα ή δεν είναι; Το ΚΚΕ θα μείνει μόνο του ή όχι; Ο Κουβέλης θα έχει κόμμα ή δεν θα έχει; Τελικά συγκεντρώθηκαν τα κείμενα, ενοποιήθηκαν (τρόπος του λέγειν αφού ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του) και την Παρασκευή θα αποφασιστεί αν και εφόσον συντρέχουν οι λόγοι που επιβάλλει το Σύνταγμα, για να ανοίξει η Ολομέλεια και να συζητηθεί το θέμα της ΔΕΗ.

Αυτή είναι η απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, έπειτα από πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας και ούτε ο Μεϊμαράκης μπορεί να κάνει κάτι.

Φυσικά τα άλλα κόμματα δεν συμφώνησαν αφού δεν έχουν την πλειοψηφία κι επομένως η Ολομέλεια δύσκολα θα συνέλθει. Ας μην ανησυχούν οι βουλευτές και ας συνεχίσουν τα μπάνια τους. Όμως γιατί έπρεπε να γίνει η κυβέρνηση ρεζίλι των σκυλιών και να γελάει μέχρι και ο... Φωτόπουλος με τα πολιτικά καμώματα; Και γιατί ο Τσίπρας να λέει τώρα στον Σαμαρά και να του κουνάει το χέρι ότι φοβάται να ανοίξει τη Βουλή;

Η στρατηγική νίκη με την απεργία της ΓΕΝΟΠ μετατράπηκε σε λανθασμένη διαχείριση που επικοινωνιακά περνά ως δεινή ήττα της κυβέρνησης και τζάμπα μαγκιά του Τσίπρα που πέρασε.

Άραγε τα παθήματα θα γίνουν ποτέ μαθήματα για την κυβέρνηση;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Λαός Ξεχνά Τι Σημαίνει Αριστερά avatar
  Ο Λαός Ξεχνά Τι Σημαίνει Αριστερά 10/07/2014 20:09:21

  Σιγά να μη ρώταγε το συνονθύλευμα της Κουμουνδούρου για το πως και πότε θα ψηφίσει το ν/σ για τη ΔΕΗ..

  • ΓΓΣ avatar
   ΓΓΣ @ Ο Λαός Ξεχνά Τι Σημαίνει Αριστερά 11/07/2014 00:17:48

   Ακριβώς. Αυτή είναι η απάντηση στο άρθρο.

 2. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 10/07/2014 21:03:49

  Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να διαχιρειστεί τα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα.Σήμερα που ήρθε η τροϊκα εξαφανίστηκαν οι τζάμπα μάγκες που θα σήκωναν το λάβαρο για κρίσιμα θέματα όπως η υπερφορολόγηση των πάντων.Ανίκανη για οτιδήποτε πλέον και το λέει κάποιος που δεν έχει ψηφίσει τίποτα άλλο εκτός απο Ν.Δ. Κρίμα!!!

 3. Αιρετικός avatar
  Αιρετικός 10/07/2014 22:40:12

  Ο λαός δεν βλέπει τα χάλια των πολιτικών, από τις παραλίες, όπως γράφετε, αλλά αντίθετα, βλέπει τους βουλευτές αντί να διαλέγονται ουσιωδώς, για τα τόσα, κρίσιμα, θέματα, που όλα πρέπει να περάσουν κατακαλόκαιρο από την Βουλή ντε(γιατί άραγε?), να βρίσκονται στις παραλίες και, στην καλύτερη περίπτωση, να διαλέγονται όπως στις παραλίες, ενώ αυτός ξεροψήνεται από ανεργία, φόρους, αφραγκία...

 4. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 10/07/2014 22:46:05

  Μπορεί ποτέ καννίβαλος να εκπροσωπήσει τάχα, όλους τους φίλους τους παλιούς που έχει στη στομάχα;

 5. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 10/07/2014 23:15:59

  Τα λέγαμε από την πρώτη στιγμή που ανακινήθηκε το θέμα ΔΕΗ, Η Κυβέρνηση δίνει πεδίο ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να διεξάγει περιφανή και εύκολη νίκη, ξεπουλώντας "μπιρ παρά" μια εθνική περιουσία που κατά υπολογισμούς των ανεξάρτητων ειδικών , υπερβαίνει τα 130 δις ευρώ (συμπεριλαμβανομένου και του ορυκτού πλούτου)! Ταυτόχρονα δεν παρέχεται καμμια εγγύηση ότι το ρεύμα θα φτηνήνει ή τουλάχιστον δεν θα αυξηθεί, παρά τις προτροπές των ειδικών να τεθεί το παραπάνω ως απαράβατος όρος! Η μη συμμόρφωση σ΄αυτό επιβεβαιώνει την άποψή μας , ότι η αναμενόμενη αύξησξ θα είναι πάνω από 100% στο πρώτο διάστημα και μετά βλέπουμε.

 6. Seagull avatar
  Seagull 11/07/2014 08:33:34

  Η κυβέρνηση χειρίστηκε την υπόθεση ΔΕΗ λες και την έπιασαν με την γίδα στην πλάτη. Αφησε και τον τελευταίο αδαή να πιστέψει ότι κάτι έχει να κρύψει γι αυτό κι έφερε το νομοσχέδιο νύχτα στο θερινό τμήμα. Πολύ άτσαλοι χειρισμοί, αν δεν είχαν τα ΜΜΕ με το μέρος τους δύσκολα θα μπορούσαν να συνεχίσουν.

 7. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 11/07/2014 11:03:02

  Φίλε Seagull, Μήπως πράγματι πιάστηκε με την γίδα στην πλάτη; Γιατί διαφορετικά αν πράγματι είχε δίκιο, δεν θα τις κόστιζε τίποτα να ενεργούσε με περισσή διαφάνεια, κατατροπώνοντας ταυτόχρονα και τους καραδοκούντες!! Και δεν το λέω με καμιά αντιπολιτευτική διάθεση! Τουναντίον!

  • franck. avatar
   franck. @ ΝΤΙΝΟΣ 11/07/2014 13:16:06

   Εχεις απόλυτο δίκιο φίλε ΝΤΙΝΟ...

 8. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 11/07/2014 14:19:00

  Μέχρι στιγμής καλά τα πάει η κυβέρνηση με την ΔΕΗ, θα μπορούσαν να είχαν κατεβάσει τους διακόπτες μέσα στην τουριστική σεζόν.

 9. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 11/07/2014 15:58:47

  Άπαντα Επιστάμενε, Νομίζω ότι , το ότι δεν κατέβηκαν οι διακόπτες στη ΔΕΗ, νομίζω ότι οφείλεται στους νουνεχείς αρμόδιους στη ΔΕΗ, ΟΙ ΟΠΟ


  Αγαπητέ Άπαντα Επιστάμενε, Νομίζω ότι , το ότι δεν κατέβηκαν οι διακόπτες στη ΔΕΗ, οφείλεται στους νουνεχείς αρμόδιους της Επιχείρησης, που εξάλλου ήθελαν να αποδείξουν ότι απεναντί τους δεν είχαν τους καταναλωτές αλλά τις ύποπτες, ίσως και βλακώδεις κινήσεις πραγματικού ξεπουλήματος , εθνικής περιουσίας!!

 10. Ο τιτλος τα λεειεΟ avatar
  Ο τιτλος τα λεειεΟ 12/07/2014 11:50:50

  Προσωπικα δεν βλεπω καμια ''δεινη ηττα'' της κυβερνησης στο θεμα .Ισα -ισα που εκανε παιχνιδι με τους συριζαιους κατι σαν το Βραζιλια -Γερμανια 1-7.Για μενα το θεμα που θα πρεπει να απασχολησει την κυβερνηση ειναι το θεμα της ανεργιας και ο σε βαθυ υπνο ευρισκομενος ΟΑΕΔ και τα ατελεσφορα προγραμματα του που κοστιζουν εκατομμυρια ευρω χωρις λογαριασμο.Τι να τις κανω εγω τις συσκεψεις στο Μαξιμου με τον Βρουτση και τους αλλους οταν φευγοντας απο εκει κανενας δεν ενδιαφερεται να δει τι εγινε με αυτα που αποπφασιστηκαν.Ενα μονο στοιχειο να δωσω προς επιρρωση του σχολιου ειναι οτι η συμμετοχη των ανεργων του 27 % της Ελλαδας στα εκπαιδευτικα προγραμματα ειναι μολις 2 % εναντι 10 % του ΜΟ της ΕΕ.Τι να πει κανεις με την ανικανοτητα του ΟΑΕΔ να κανει κατι για την μειωση της ανεργιας μεσω της εκαιδευσης των ανεργων σε ζητουμενες ειδικοτητες που οι εργοδοτες λενε οτι δεν βρισκουν ατομα εξειδικευμενα.

  • ΘΑΝΑΣΗΣ- avatar
   ΘΑΝΑΣΗΣ- @ Ο τιτλος τα λεειεΟ 12/07/2014 13:14:27

   Η ήττα της κυβέρνησης είναι ακριβώς αυτή που επισημαίνεις φίλε "Ο τιτλος τα λεειεΟ". Μας έβαλε και επι δύο χρόνια δώσαμε αίμα για να έχει τον πολιτικό χρόνο ώστε να φτάσει τουλαχιστο τη συμμετοχη των ανεργων του 27 % της Ελλαδας στα εκπαιδευτικα προγραμματα στο 10 % όπως και ο ΜΟ της ΕΕ, και αφού επι 2 χρόνια τρώνε με χρυσά κουτάλια (Ενας υπουργός κερδίζει όσα 10 τουλάχιστο Ελληνικές οικογένειες ) δεν ξεκίνησαν την αύξηση αυτής της συμετοχής που μένει εκεί που την είχε και η κυβέρνηση Παπαδήμου, ήτοι στο 2%. Αυτή είναι όντως ήττα της κυβέρνησης με 7-1...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.