Tα νάζια του Καραμανλή
22/09/2014 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Tα νάζια του Καραμανλή

Μετά τις διαρροές ότι επιθυμεί επίσπευση της προεδρικής εκλογής φέρεται να δημιουργεί νέο πρόβλημα στη σημερινή ηγεσία της ΝΔ.

Μερικές κινήσεις είναι ανεξήγητες και χρήζουν διεξοδικής ανάλυσης και ερμηνείας για το σκοπό του γίνονται. Αυτό μάλιστα, οφείλεται να γίνεται σε μεγάλο βαθμό όταν αφορά τον πρώην Πρωθυπουργό και επί 13 χρόνια πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή.

Μετά τις διαρροές, που δεν διαψεύστηκαν, ότι επιθυμεί επίσπευση της προεδρικής εκλογής, αλλά και των μηνυμάτων πως δεν ενδιαφέρεται για την προεδρία της Δημοκρατίας, φέρεται να δημιουργεί νέο πρόβλημα στη σημερινή ηγεσία της ΝΔ.

Ο Κ. Καραμανλής δεν έχει απαντήσει ακόμα θετικά στην πρόσκληση που του απηύθυνε το Μέγαρο Μαξίμου για να παραστεί στην πρώτη εκδήλωση της ΝΔ για τα 40 χρόνια που θα γίνει στη Χαλκιδική το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου. Ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης πήγε ως απεσταλμένος του Αντώνη Σαμαρά το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής και συνάντησε τον Κ. Καραμανλή στο γραφείο του, αλλά ο πρώην Πρωθυπουργός δεν απάντησε. Και δεν φθάνει αυτό, φρόντισαν οι δικοί του και διέρρευσαν σε Βήμα και Real News ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα εάν θα παραστεί στη Χαλκιδική.

Και το ερώτημα είναι τι επιδιώκει με αυτή τη στάση του ο Κ. Καραμανλής που είναι πολύ πιθανόν τελικά να παραστεί; Και γιατί δεν είπε αμέσως ναι, δέχομαι να έρθω για να δείξουμε όλοι μαζί ότι θέλουμε την ενότητα του χώρου...Τόσο δύσκολο είναι; Και μάλιστα από ένα χώρο όπου ο θείος του και ιδρυτής της ΝΔ δημοσιοποίησε την περίφημη διακήρυξη αρχών και θέσεων, που αποτελεί ακόμα και σήμερα πιλότο της κεντροδεξιάς. Ελπίζουμε την ύστατη στιγμή να αναλογιστεί τις ευθύνες του έναντι της παράταξης, η οποία έχει βρεθεί πολλές φορές απολογούμενη λόγω της διακυβέρνησής του, αλλά και της αφωνίας του!

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σωκράτης avatar
  Σωκράτης 22/09/2014 08:02:26

  Αν αληθεύουν αυτά που γράφεται ο Κώστας Καραμανλής "παίζει" (διακυνδυνεύει) την υστεροφημία του. Κακό του κεφαλιού του. Κατακαημένοι ψηφοφόροι της ΝΔ..... Από τα ερείπια της ΝΔ που θα προκληθούν θα περισέψει και γι αυτόν ένα τούβλο

 2. ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ 22/09/2014 08:07:42

  .Φαίνεται οτι ο Καραμανλής δεν επιθυμεί να τον συμπαρασύρει στην πτώση του ο Σαμαράς όταν θα χάσει απο τον Τσίπρα και κρατάει αποστάεις...

 3. Seagull avatar
  Seagull 22/09/2014 08:13:57

  Προφανώς από την πλευρά του θεωρεί ότι έχουν γίνει λάθος χειρισμοί γι αυτό το κόμμα βρίσκεται πολύ χαμηλά δημοσκοπικά. Ο Καραμανλής παρέδωσε το κόμμα το 33,47% το 2009 και όλοι έπεσαν επάνω του χωρίς δεύτερη σκέψη. Τώρα γιατί δεν μιλάει και δεν αποκαλύπτει το παρασκήνιο που παίχτηκε το 2009, αρχίζει να γίνεται εμφανές, εμφανέστατο, και στον πλέον αδαή ότι δεν έπρεπε ή ακόμη δεν πρέπει να μιλήσει και αυτό για το καλό της χώρας.

  • Ισόνομος πολίτης avatar
   Ισόνομος πολίτης @ Seagull 23/09/2014 11:15:35

   Μα με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών της 29ης Νοεμβρίου 2009, ο Αντώνης Σαμαράς είναι αδιαφιλονίκητος Πρόεδρος της Ν.Δ, αφού έλαβε 386.400 ψήφους από τους 782.136 ψηφίσαντες (ήτοι ποσοστό δηλαδή 50,06%). Γιατί θα πρέπει μερικοί να το λησμονούνε αυτό και να ενεργουν σαν να πρόκειται για κάποιον Π.τ.ΝΔ "δοτό" και "επί προθεσμία"?

   • Seagull avatar
    Seagull @ Ισόνομος πολίτης 23/09/2014 11:27:50

    Το ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι αδιαμφισβήτητος Πρόεδρος της ΝΔ δεν χρειάζεται καμιά επισήμανση αλλά το να υπάρχουν διαφοροποιήσεις, εντάσεις, διαγκωνισμοί, βαρωνίες και ένα σωρό άλλα εντός του κόμματος ή του κάθε κόμματος είναι σύνηθες..... Δες για παράδειγμα την Ντόρα, σήμερα θυμήθηκε να μας πει ότι ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να μειωθεί κατά 30% , δηλαδή να μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες ... Η κυρία Ντόρα ψήφισε το σχετικό νομοσχέδιο αλλά μάλλον είχε το μυαλό της αλλού τότε, έρχεται σήμερα που ο Σαμαράς συναντά την Μέρκελ να βάλει τα δυναμιτάκια της στην προσπάθεια και να μας πει .... εδώ είμαι εγώ, η φιλολαϊκιά αγωνίστρια...

 4. Διογένης avatar
  Διογένης 22/09/2014 08:54:34

  Ο Καραμανλής αποκλείεται να κινείται μόνος του. Είναι φανερό ότι έχει έρθει η στιγμή που κάποιοι πιστεύουν ότι πρέπει να "τελειώσουν" τον Σαμαρά. Ο Καραμανλής με μεγάλη δυσκολία στήριζε μέχρι τώρα την κυβέρνηση και δεν θέλει καθόλου πολύ για να τον πείσει κάποιος να "τελειώσει" τον Σαμαρά. Ο Σαμαράς όμως πρέπει να μην παραιτηθεί, πρέπει να τους εκθέσει όλους αναγκάζοντάς τους να τον ρίξουν. Να μην φύγει από την ηγεσία της ΝΔ, όπως οι Ράλλης, Μητσοτάκης και Καραμανλής, αλλά να κατσικωθεί εκεί σε πείσμα όλων. Αν ο Καραμανλής κάνει "νάζια", να τον εκθέσει ανοιχτά στον κόσμο - δεν αρκεί να γράφεται αυτό προς το αναγνωστικό κοινό του antinews, αλλά πρέπει να πάει και στον κατεστημένο τύπο και να "σκοτώσει" τα ερείσματά του στον εναπομείναντα κόσμο της ΝΔ. Κακά τα ψέματα και ο Καραμανλής θα το μάθει πολύ σύντομα, η σφραγίδα "ΝΔ" αξίζει περισσότερο από το όνομα "Καραμανλής". Αποδείχθηκε αυτό στην περίοδο Μητσοτάκη, όπου μέσα σε 9 χρόνια αρχηγίας Μητσοτάκη φτιάχτηκε ο μητσοτακισμός για το υπόλοιπο της ζωής των παιδιών και των εγγονών του Μητσοτάκη και πήρε ο "ξένος" Μητσοτάκης το μισό κόμμα από τους Καραμανλήδες. Να τον εκθέσει λοιπόν στον πολύ κόσμο και πολύ απλά δεν χρειάζεται να επιμείνει καθόλου στο να έρθει ο Καραμανλής στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια. Και να τον κάνει ρόμπα σε όλον τον τύπο ως "προδότη της παράταξης". Με έντεχντο τρόπο και όχι ευθέως, βέβαια, αυτά τα πράγματα δεν γίνονται ανοικτά. Απλά πράγματα. Και ο Καραμανλής τότε θα βρεθεί κι αυτός στην άθλια μοίρα του ΓΑΠ, του ανθρώπου που με την παραίτησή του έφερε για να διαλύσει την Ελλάδα...

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
   ΔΗΜΗΤΡΗΣ @ Διογένης 22/09/2014 09:45:44

   Φίλε Διογένη, πολύ θυμωμένος είσαι. Εχω την εντύπωση οτι ο Καραμανλής ακριβώς να διασώσει τουλάχιστο τη σφραγίδα της ΝΔ προσπαθεί. Εσύ προτείνεις στο Σαμαρά, αντί επιτέλους να διδαχθεί κάτι απο την ήττα του να κατεδαφίσει ολόκληρη τη ΝΔ για πάντα? Εκτός αν εννοείς οτι είναι ο μόνος τρόπος για να καθαρίσει ο τόπος απο την κόπρο του Αυγείου...Να καθαρίσει δηλαδή ο Βενιζέλος την κόπρο του ΠΑΣΟΚ και ο Σαμαράς την κόπρο της ΝΔ, που 40 χρόνια τώρα μας σκέπασε, οπότε πάω πάσο...

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 22/09/2014 12:03:09

    Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε πολλούς ανθρώπους με ισχύ, που δεν τους νοιάζει καθόλου το πώς θα πάει η χώρα. Ας πούμε, ο Καραμανλής πιστεύει ότι πριμοδοτώντας εμμέσως τον Τσίπρα η χώρα θα πάει καλύτερα; Αν το πιστεύει ας μας το πει πιο καθαρά για να παύσουν και οι τελευταίοι ρομαντικοί να πιστεύουν στον Καραμανλή. Εν πάση περιπτώσει οι κινήσεις του μου δείχνουν ότι τη χώρα ο Καραμανλής δεν την υπολογίζει και τόσο. Ή και να την υπολογίζει, δεν την υπολογίζει όπως θα έπρεπε. Την χαρίζει στον Τσίπρα! Διότι, ακόμη και εάν θεωρήσει κανείς ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είναι άθλια (και κάνει και εγκληματικά λάθη, αυτό είναι αλήθεια), δεν μπορείς να αναμένεις ότι ο Καραμανλής θα αναλάβει την επόμενη ημέρα, ότι θα υπάρξει μια "βελούδινη μετάβαση" χωρίς να μεσολβήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μόνον κάτι τέτοιο θα καταλάβαινα εγώ ως λύση που δεν θα βλάψει τη χώρα. Οι υπονομευτικές ενέργειες Καραμανλή δεν φέρνουν τον Καραμανλή στην εξουσία, αλλά τον Τσίπρα. Ο Καραμανλής αντικειμενικά κινείται αυτή τη στιγμή υπέρ του Τσίπρα. Και έμμεσα μόνον υπέρ του εαυτού του, υπολογίζοντας προφανώς να επιστρέψει επί ερειπίων, σαν "καλός Καραμανλής" κι αυτός μιμούμενος τον θείο του το 1974. Και εν πάση περιπτώσει, είμαστε σε μια στιγμή που η χώρα επισήμως πλέον διαπραγματεύεται την οριστική λήξη του Μνημονίου και την αποχώρηση των δανειστών από την πολιτική ζωή της χώρας. Μόνον έλεγχοι ανά εξάμηνο της Κομισιόν θα παραμείνουν, οι οποίοι όμως δεν θα μπορούν να συγκριθούν με την παρεμβατικότητα της τρόικας. Δεν θα είναι το ίδιο. Αφήστε που προϋπήρχαν στις περιόδους "επιτήρησης της οικονομίας" αυξημένων ελλειμμάτων δύο φορές κατά το παρελθόν. Πόσο λογικό είναι να παρεμβαίνεις αυτή τη στιγμή κατά της κυβέρνησης που βρίσκεται προ ενός τέτοιου τεραστίου επιτεύγματος; Από εκεί και πέρα, εμένα η σφραγίδα "ΝΔ" δεν μου λέει τίποτα. Ο Σαμαράς και όλοι μας έχουμε πολλά να διδαχθούμε από τις ήττες μας. Με τον τρόπο του πιστεύω ότι ο Σαμαράς όλο και κάτι καθαρίζει από την κόπρο, όμως είναι φανερό ότι δεν το έχει βάλει αυτό στόχο του. Αν κάτι βοηθάει τη χώρα είναι η πολιτική του ίδιου του Σαμαρά, που ανεξάρτητα από τα επιμέρους λάθη, για πρώτη φορά κατευθύνεται τόσο μελετημένα στο καλό της χώρας. Αν μπορούσε να δημιουργήσει κιόλας ένα πολιτικό κίνημα γύρω από αυτό, θα ήταν ιδανικά. Αυτό είναι όμως το πολιτικό πρόβλημα της χώρας αυτή τη στιγμή. Ότι ο Σαμαράς, με δική του υπαιτιότητα, προχωράει χωρίς την πλειοψηφία των πολιτών στο πλευρό του.

    • Seagull avatar
     Seagull @ Διογένης 22/09/2014 12:55:22

     Από που συμπεραίνουμε ότι ο Καραμανλής δεν ενδιαφέρεται για την χώρα ή ότι δήθεν πριμοδοτεί τον Τσίπρα με την συμπεριφορορά του? Μήπως έχουμε χάσει το μέτρο τελικά, μήπως ο Καραμανλής είναι αυτός που συνεργάστηκε με το ΒΡΟΜΙΚΟ Πασοκ του ΓΑΠ, του Σημίτη και των άλλων όλων που ουσιαστικά είναι οι καταστροφείς της χώρας? Μάλλον ξεχνάμε εύκολα, πολύ εύκολα με ποιόν συνεργάστηκε η ΝΔ, με τον υπ΄αριθμόν ένα εχθρό της, το ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτά τα έλεγε παλιά.... το ότι το ΠΑΣΟΚ και ο ΓΑΠ ουσιαστικά " έριξαν " τον Καραμανλή δεν το θίγουμε καν. Και δεν θέλω να ξανακούσω τι να έκανε ο Σαμαράς , θα έμενε η χώρα ακυβέρνητη, γιατί από τώρα σου απαντώ να έμενε ακυβέρνητη χίλιες φορές παρά να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ.

     • Διογένης avatar
      Διογένης @ Seagull 22/09/2014 13:38:37

      Το πρόβλημα είναι ότι ο Σαμαράς δέχθηκε να κάνει χατήρια της ελληνικής ολιγαρχίας και το δέχθηκε "δομικά". Δεν θα έμενε η χώρα ακυβέρνητη, εάν π.χ. αξίωνε εκλογές τον Νοέμβριο του 2011, όπως το είχε ήδη δεχθεί η Μέρκελ. Ναι, ο Καραμανλής συνεργάστηκε με το βρώμικο ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ. Συνεργάστηκε όταν δέχθηκε να παραιτηθεί, με βέβαιη την ανάληψη της εξουσίας από τον ΓΑΠ. Συνεργάστηκε όταν ως αρχηγός ακόμη της ΝΔ έλεγε "συναίνεση-συναίνεση" στον ΓΑΠ που έλεγε ότι δήθεν ο Καραμανλής κατέστρεψε την οικονομία. Συνεργάστηκε όταν σιωπούσε στις συνεχείς συκοφαντίες του ΓΑΠ και της ομάδας του. Συνεργάστηκε δηλαδή με τον τρόπο του στην επιβολή του Μνημονίου στην Ελλάδα. Ο Σαμαράς συγκυβέρνησε με ένα ΠΑΣΟΚ καλύτερο από εκείνο του ΓΑΠ. Ένα ΠΑΣΟΚ που συμβόλιζε και περιέκλειε όλη τη μεταπολιτευτική σαπίλα μεν, δεν είχε όμως πλήρη συμμετοχή στο σχέδιο διάλυσης της χώρας που εκπόνησαν κάποιοι εκτός Ελλάδος και εξετέλεσε μέσα στην Ελλάδα ο ΓΑΠ. Ο Σαμαράς όμως μέσα από αυτή τη συγκυβέρνηση ανέδειξε ακριβώς και την πλήρη πολιτική αναξιοπιστία εκείνου του ΠΑΣΟΚ. Το έφερε δημοσκοπικά στο 4% και θα πέσει κι άλλο, όταν η πόλωση σε εθνικές εκλογές ενταθεί: Οι περισσότεροι πο ψήφισαν "Ελιά" στις ευρωεκλογές, στις εθνικές εκλογές θα ψηφίσουν ΝΔ. Το πράγμα δεν είναι "άσπρο-μαύρο" αλλά εμένα με ενοχλεί περισσότερο η έμμεση σύμπραξη Καραμανλή με το Μνημόνιο, παρά η συγκυβέρνηση του Σαμαρά με το ΠΑΣΟΚ.

     • Seagull avatar
      Seagull @ Διογένης 22/09/2014 14:04:31

      Η απάντηση δείχνει να είσαι " στριμωγμένος " αλλά δεν πειράζει, έτσι κι αλλιώς προσωπικές απόψεις εκφράζουμε εδώ.... τίποτα από όσα γράφεις δεν μπορώ να συμμεριστώ και μάλλον πιστεύω δεν ισχύουν.. Πάντως χρειάζεται προσοχή γιατί εκει που θεωρείς ότι ο Σαμαράς συρρίκνωσε το ΠΑΣΟΚ, κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ τελικά θα συρρικνώσει και την ΝΔ στα ίδια ποσοστά που εκείνο πήρε το 2012. Υ.Γ.: Ο Χρυσοχοϊδης και ο Λοβέρδος για παράδειγμα είναι το " καλό & αγαθό " πασοκ? Δεν συμμετείχαν στις κυβερνήσεις Σημίτη & ΓΑΠ?

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Διογένης 22/09/2014 10:00:37

   Το θέμα όμως είναι εάν και ο Σαμαράς πιστεύει στη σφραγίδα "ΝΔ".Διότι πολλά ακούσθηκαν για κάποια Νέα Ελλάδα και πολλά γράφτηκαν και εδώ για τη ΝΔ ως φθαρμένο προιόν τη στιγμή που από όλα τα κόμματα της μεταπολίτευσης αυτό που δικαιώθηκε στις επιλογές του είναι η ΝΔ.Που είναι τώρα ο σοσιαλισμός με ή χωρίς ανθρώπινο πρόσωπο,οι αδέσμευτοι και ο τρίτος κόσμος και όλα τα άλλα με τα οποία παραμύθιαζαν τον κόσμο οι άλλοι που παρίσταναν και τους έξυπνους και προoδευτικούς; Πάντως εάν ο Σαμαράς δεν παραιτηθεί θα πρέπει κάποιος για να τον ρίξει να τον αμφισβητήσει ανοιχτά ο ΙΔΙΟΣ και ονομαστικά.

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ ψυχραιμια 22/09/2014 11:47:18

    Συμφωνώ ότι ο Σαμαράς δεν πολυπιστεύει στην σφραγίδα ΝΔ. Το ερώτημα είναι, εάν έχει έρθει η ώρα που ο Σαμαράς θα μπορεί να πει "διαλύω τη ΝΔ και κάνω δικό μου κόμμα". Δεν υπάρχει ακριβώς ο "μέσος ψηφοφόρος" για να ξέρουμε πώς σκέφτονται όλοι, όμως νομίζω ότι οι στιγμές δεν είναι κατάλληλες επί του παρόντος για κάτι τέτοιο. Μπορεί σε μια βδομάδα ή σε ένα χρόνο να είναι, όμως αυτή τη στιγμή νομίζω ότι δεν είναι. Οπότε, ο Σαμαράς χρειάζεται ακόμη τη σφραγίδα "ΝΔ" και το πιστεύει κι αυτός, διότι αν πίστευε κάτι άλλο, νομίζω ότι θα είχε ήδη προωθήσει τα σχέδια δημιουργίας νέου κόμματος.

    • Σωκράτης avatar
     Σωκράτης @ Διογένης 22/09/2014 14:16:17

     Με όλλα αυτά που γράφετε εδώ μέσα περιμένετε η ΝΔ και η χώρα να πάει μπροστά.. Ε ρε Τσίπρας που σας (μας) χρειάζεται... Καημένε Σαμαρά.. πρέπει να΄ναι αφόρητη η ΜΟΝΑΞΙΑ σου Δυσυχώς δεν έχεις στο πλευρό σου ψηφοφόρους-πολίτες που να αξίζουν, αντάξιους των περιστάσεων

   • Λέων avatar
    Λέων @ ψυχραιμια 22/09/2014 15:00:12

    Η διαφθορά δεν είναι μόνο τα κόμματα αλλά το σύνολο σχεδόν των πολιτικών. Οι λίγες εξαιρέσεις, δυστυχώς, επιβεβαιώνουν τον κανόνα κ. Ψυχραιμία.

  • Crevettes à la provençale avatar
   Crevettes à la provençale @ Διογένης 22/09/2014 11:26:39

   Προβάλλεις τις επιθυμίες σου σαν να πρόκειται για κοινή απαίτηση. Και το κάνεις ενώ μας έχεις εξομολογηθεί, ότι τουλάχιστον στις δύο εκλογές του 2012, δεν ψήφισες Ν.Δ. Είναι λίγο άκομψο.

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ Crevettes à la provençale 22/09/2014 11:43:09

    Σε τι συνίσταται το "άκομψο"; Τι ανοησίες θα ακούσουμε ακόμη για να μην υπάρξει μια απάντηση, μια συζήτηση τέλος πάντων επί της ουσίας...

    • Crevettes à la provençale avatar
     Crevettes à la provençale @ Διογένης 22/09/2014 11:45:12

     Σου το είπα, κομψά.

     • Διογένης avatar
      Διογένης @ Crevettes à la provençale 22/09/2014 12:08:51

      Τίποτε απολύτως δεν μου είπες. Είπες κάτι για να μην πεις τίποτα.

     • Crevettes à la provençale avatar
      Crevettes à la provençale @ Διογένης 22/09/2014 12:41:34

      Αλλο πράγμα η έκφραση άποψης και άλλο η υπερ-μαχητική σχολιογραφία για ένα κόμμα, που δεν έχω ψηφίσει.

     • Διογένης avatar
      Διογένης @ Crevettes à la provençale 22/09/2014 13:23:24

      Εμ, η σχολιογραφία δεν γίνεται για το κόμμα, γίνεται για κάτι ανώτερο. Γίνεται για τη χώρα. Δεν ψήφισα ΝΔ το 2012 διότι νόμιζα ότι ήταν το καλύτερο για τη χώρα. Ο Σαμαράς με διέψευσε ευχάριστα. Από την άλλη, οι όλες κινήσεις του Τσίπρα δείχνουν ότι θα κινηθεί με "μεθοδική ατζαμοσύνη", στην καλύτερη περίπτωση (στη χειρότερη, με δόλο), προς την πλήρη καταστροφή των πάντων. Άρα, η μάχη δίδεται για τη χώρα και όχι για κάποιο κόμμα. Και αυτή είναι η μόνη μάχη που αξίζει. Έχω κάθε δικαίωμα να δίδω τη μάχη αυτή λοιπόν, για το λόγο ότι δεν προσδοκώ απολύτως τίποτα σε προσωπικό επίπεδο. Γράφοντας ένα σχόλιο νομίζω ότι κάνω απλώς το καθήκον μου στην έκφραση δημοσίου λόγου. Κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται, να ακούγονται. Βλέπεις ότι κανείς δεν τολμά να στηρίξει αυτή την κυβέρνηση, που όμως μεθοδικά βγάζει τη χώρα από το Μνημόνιο θέτει τις βάσεις για καλύτερη πολιτική αύριο - κι ας κάνει επιμέρους λάθη έως και εγκλήματα. Όμως η γενική κατεύθυνση είναι η σωστή και με λίγες μόνον βελτιώσεις θα γίνει και δημοφιλής. "Χτυπιέμαι" να βλέπω ανίδεους, άσχετους και δόλιους να μαζεύονται σαν τα κοράκια πάνω από το σώμα της χώρας και να ανυπομονούν να επιδεινωθεί η κατάστασή της για να κερδίσουν αυτοί. Αυτό συνέβαινε από την αρχή που εξελέγη ο ΓΑΠ στην εξουσία, που καταβαράθρωνε τη χώρα για να επιτύχει το πολιτικό του πρόγραμμα, μέχρι σήμερα. Ε, σε αυτό πρέπει να αντισταθούμε. Η έκφραση γνώμης είναι κι αυτή μια στοιχειώδης μορφή αντίστασης. Αν δεν ψήφισα το Σαμαρά το 2012 ήταν ακριβώς επειδή θεώρησα ότι ταυτίστηκε με τον ΓΑΠ. Ευτυχώς η πορεία απέδειξε ότι έκανα όχι μόνον λάθος, αλλά εντελώς λάθος.

     • Crevettes à la provençale avatar
      Crevettes à la provençale @ Διογένης 22/09/2014 13:39:37

      Γράφεις, γράφεις και ξαναγράφεις για ένα κάποιο σενάριο, για κάποιες φήμες. Σε παρέπεμψα, πιο κάτω, στις εντελώς αντίθετες φήμες και δεν μας έκανες τη χάρη να σχολιάσεις κι αυτές. Δικαίωμά σου αλλά δεν πείθεις.

     • Διογένης avatar
      Διογένης @ Crevettes à la provençale 22/09/2014 14:25:02

      Για ποιο σενάριο έγραψα εδώ; Γιατί δεν σχολιάζεις εκεί που γράφω και σχολιάζεις αλλού; Για αυτά που γράφω εδώ ασφαλώς δεν έχεις να πεις κάτι. Για το "κους-κους", είναι κους-κους. Τα γεγονότα είναι όμως ότι βγήκαν "διαρροές" και δεν διαψεύστηκαν. Αυτό ίσως να μην λέει τίποτε σε μη γνώστες της πολιτικής επικοινωνίας, όμως αν γνώριζες την άλφα-βήτα της πολιτικής σημειολογίας θα σου έλεγε. Δικαίωμά σου να μην γνωρίζεις τα βασικά, αλλά δεν είναι δικαίωμά σου να κάνεις τον τιμητή.

     • Fotini avatar
      Fotini @ Διογένης 22/09/2014 14:13:32

      ᾿Αγαπητέ Διογένη, Στηρίζομε ΑΣ, ἀλλά ἐσύ μέ τήν σχολιογραφία σου θά πετύχης τό ἀντίθετο. ᾿Αφοῦ κόπτεσαι γιά τήν χῶρα, πές μας τί ψήφισες τό 2012. Λιγώτερη ἐμπάθεια καί ἀμεροληψία δέν βλάπετει.

     • Fotini avatar
      Fotini @ Fotini 22/09/2014 14:19:22

      ". . . καὶ περισσὸτερη ἀμεροληψὶα" ". . .βλὰπτει"

     • Διογένης avatar
      Διογένης @ Fotini 22/09/2014 14:33:13

      Σε τι είμαι εμπαθής; Γιατί σας ενδιαφέρει τι ακριβώς ψήφισα το 2012; Αν σας πω Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών θα είστε ευχαριστημένη; Αν σας πω Βασίλη Λεβέντη θα είστε ευχαριστημένη; Αν σας πω "Κοινωνία - παράταξη συνεχιστών του Καποδίστρια" θα είστε ευχαριστημένη; Όταν το μοναδικό σας επιχείρημα στην τυφλή υποστήριξη που έχετε στον Καραμανλή καταλήγει να είναι να ζητάτε από τον συνομιλητή σας να σας πει "τι ψήφισε", ώστε προφανώς να επιχειρήσετε δι' αυτού να υπονομεύσετε την αξιοπιστία του, έχετε το θράσος να μιλάτε για αμεροληψία; Δεν με ενδιαφέρει αν στηρίζετε Σαμαρά ή Καραμανλή ή ΓΑΠ. Με ενδιαφέρει όμως το κατάντημα της Ελλάδας, οι τυφλοί κομματικοί υποστηρικτές του χθες να νομίζουν ότι το "καλό" είναι προσωπολατρία και η προσκόλληση στον "ηγέτη", ενώ η χώρα είναι το ζητουμενο. Ναι, εγώ δεν ψηφίσα ΝΔ το 2012, διότι πίστευα ότι ήταν καλύτερα για τη χώρα. Τελικά ήταν χειρότερα. Σημασία έχει όμως το κίνητρο, ότι αυτό έγινε για καλό και όχι για κακό. Πάντως δεν με διακρίνει καμία προσκόλληση πουθενά, ούτε προσωπολατρεία στον Σαμαρά. Εσείς τώρα, στηρίζοντας Καραμανλή με το γνωστό σας πάθος, τη στιγμή που κάνει κι αυτός ό,τι μπορεί για να παραδοθεί η χώρα στον Τσίπρα, πιστεύετε ότι κάνετε καλό στη χώρα; Ή ότι είστε "αμερόληπτη"; Και για να έχουμε καλό ερώτημα: Αν όντως ο Καραμανλής υπονομεύει τον Σαμαρά και τη σημερινή κυβέρνηση, πώς θα το κρίνατε; Θα εξακολουθούσατε να υποστηρίζετε Καραμανλή; Αυτό είναι όλο το ζητούμενο αγαπητή μου. Και αυτό είναι που διακρίνει την προσωπολατρεία από την ισορροπημένη πολιτική προσέγγιση. Αν η απάντησή σας ταυτίζει τη χώρα με τον Καραμανλή, να ξέρετε ότι δεν έχετε καμία διαφορά με το 5% που ζητάει να κάνει ο ΓΑΠ κόμμα (αν υποθέσουμε ότι είναι πραγματικό ποσοστό και δεν τον δουλεύουν). Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

     • Fotini avatar
      Fotini @ Διογένης 22/09/2014 15:08:52

      Σᾶς ἀνταποδίδω τίς ἐτικέτες περί προσωπολατρείας. Δηλώνω διαχρονική ΔΕΞΙΑ ἡ παράταξη πού ἔσωνε πάντα τήν Πατρῖδα. ῾Η παράταξη πού ἀντιπροσωπεύει τήν δεξιά τουλάχιστον κατά τήν ταπεινή μου γνώμη εἶναι ἡ ΝΔ καί ο ἑκάστοτε ἀρχηγός της μέ μία ἐξαίρεση μόνο. . . ῎Ιντριγκες καί σενάρια εἶναι γιά πολιτικούς ἀναλυτές καί ὄχι γιά τό εὑρύ κοινό πού ἀπευθύνεσθε.

 5. Tassos avatar
  Tassos 22/09/2014 08:59:12

  Η μεγάλη "κληρονομιά" του Α. Σαμαρά είναι ότι τελείωσε άπαξ και δια παντός τα τζάκια: Καραμανλήδες, Παπαντρέηδες, Μητσοτάκηδες

  • GregA avatar
   GregA @ Tassos 22/09/2014 09:42:47

   Πότε έγινε αυτό και δεν το καταλάβαμε;

   • Ιδιώτης avatar
    Ιδιώτης @ GregA 22/09/2014 09:49:16

    Πάντα τα "σβήνουν" προεκλογικά τα τζάκια αλλά αυτά τα άτιμα "ξανανάβουν" μετά τις εκλογές!

 6. Fotini avatar
  Fotini 22/09/2014 09:53:52

  Δλδ ἡ παρουσία ΚΚ στόν ἑορτασμό τῶν 40 χρόνων ΝΔ διασφαλίζει τήν συσπείρωση τῆς βάσης; ᾿Εάν αὐτό ἐπιδιώκεται, τότε καταλαβαίνω τήν ἀγωνία. . .

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Fotini 22/09/2014 11:44:37

   Όχι, νομίζω ότι η απουσία Καραμανλή διασφαλίζει τη μη συσπείρωση. Περί αυτού πρόκειται και όχι περί "διασφάλισης συσπείρωσης". Αυτή έτσι κι αλλιώς είναι προβληματική. Αλλά βάλει και το δαχτυλάκι του ο Καραμανλής, τότε το πράγμα εντείνεται.

   • Crevettes à la provençale avatar
    Crevettes à la provençale @ Διογένης 22/09/2014 11:48:18

    Υπάρχει και άλλο πολιτικό κους-κους, επί του θέματος. http://newpost.gr/post/384762/karamanlhs-egw-den-tha-maxairwsw-ton-antwnh-samara-kai-thn-parataksh

   • Fotini avatar
    Fotini @ Διογένης 22/09/2014 14:24:12

    Συμφωνοῦμε, τότε. ῾Ο ΚΚ ἔχει μεγάλη ἐπιρροή στήν βάση τῆς ΝΔ.

 7. ΣΚΑΙς avatar
  ΣΚΑΙς 22/09/2014 13:58:59

  Καραμανλής: «Εγώ δεν θα μαχαιρώσω τον Αντώνη Σαμαρά και την παράταξη» Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/384762/karamanlhs-egw-den-tha-maxairwsw-ton-antwnh-samara-kai-thn-parataksh#ixzz3E2sDWvy3

 8. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 22/09/2014 14:37:05

  Πράγματι,πρέπει οπωσδήποτε να έλθει στην εκδήλωση. Αλλά σαν πρώην Πρωθυπουργός και μακροβιότερος Πρόεδρος της Ν.Δ., θα πρέπει να απευθύνει λόγο κιόλας! Μήπως γι' αυτό το σκέφτεται;...

  • Σωκράτης avatar
   Σωκράτης @ Κυθήριος 22/09/2014 21:58:02

   Μα είναι σοβαρές κουβέντες αυτές;
   Εδώ ο κόσμος χάνεται κι εσείς .. "Καραμανλιζεστε" Αν βρείτε και το φύλο των αγγέλων τότε σώθηκε η Ελλάδα. Μην έχετε όμως απορίες γιατί αλωνίζει ο Τσίπρας "εν ου παικτοις" και ο ΣΥΡΙΖΑ έφθασε στο 26%. Αν είσασταν σοβαρότεροι δεν Θα υπήρχε Τσίπρας και ο Συριζα θα ήταν στο 5%. Τι νομίζετε ότι θα γινόταν αν επέστρεφε ο Καραμανλής;

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Σωκράτης 22/09/2014 23:06:18

    Κι όμως φίλε Σωκράτη,ειρωνικό ήταν το σχόλιο μου!Εδώ δε μίλησε όταν έπρεπε και θα το κάνει τώρα;Από εδώ και πέρα κάθε κίνηση του μου είναι αδιάφορη. Ας κάτσει σπίτι του δε ενδιαφέρει...

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Σωκράτης 22/09/2014 23:11:52

    Συγνωμη για την επανάληψη,το κινητό έκανε τα κόλπα του.

 9. Νίκος Α avatar
  Νίκος Α 22/09/2014 22:19:09

  Με δεδομένο ότι φημολογείται η επιστροφή Καρατζαφέρη στην εκδήλωση της Χαλκιδικής, δεν του δίνετε το δικαίωμα να το σκεφτεί λίγο και να μην απαντήσει αμέσως; Πρέεπι εδώ και τώρα να πάει χέρι -χέρι με τον πατριώτη γεώργιο; Κατά τα άλλα επαναλαμβάνω την προτροπή: άθροιση και όχι διαίρεση δυνάμεων. Και την απευθύνω, κυρίως, σε όσους διακηρύσσουν ότι θέλουν το καλό του αρχηγού μας που μοχθεί για την χώρα.

 10. Eva avatar
  Eva 23/09/2014 07:44:45

  Αλήθεια ποια θα ήταν τα ποσοστα της ΝΔ, σήμερα, χωρις τον Σαμαρά?

 11. panas avatar
  panas 23/09/2014 12:07:09

  Δεν ξέρω την απήχηση του Κ. Καραμανλή στην κοινωνία σήμερα. Εκτιμώ πως είναι μικρή. Στους νεοδημοκράτες και στην κοινοβουλευτική ομάδα η απήχησή του είναι μεγάλη, όπως έδειξαν και στάσεις ψηφοφορίας στο παρελθόν. Στο χέρι του Σαμαρά είναι αν αυτό παραμείνει και μετά τις εκλογές, όποτε αυτές γίνουν...

  • Σωκράτης avatar
   Σωκράτης @ panas 23/09/2014 14:56:03

   Αγαπητέ Πάνα Αυτοί στους οποίους αναφέρεσαι (νεοδημοκράτες ψηφοφόροι και κοινοβουλευτικh ομάδα) δεν είναι Καραμανλικοί. Απόδειξη ότι δεν βγαίνουν πουθενά να υπερασπιστούν το έργο του κ Καραμανλή, αφήνοντας τους πολιτικά αντίθετους να το κατασυκοφαντούν. Και είναι λιγότεροι από ότο προβάλεται Αντι-Σαμαρικοί είναι... Απλά χρησημοποιούνται από αυτούς που θέλουν να βλάψουν τον Σαμαρά και τη ΝΔ Γιατί είναι κακό να είμαστε και Καραμανλικοί και Σαμαρικοί; δηλαδή απλά ΝεοΔημοκράτες;

   • Fotini avatar
    Fotini @ Σωκράτης 23/09/2014 16:47:51

    Σαφῶς μποροῦμε καί τά δύο, Σωκράτη. ῞Οποιος βάλει εἴτε στόν μέν εἴτε στόν δέ, ἀποσκοπεῖ σέ διχασμό τῆς βάσης, γκρέμισμα τῆς ΝΔ καί κατ᾿ ἐπέκταση τῆς χῶρας μας πού μέ τόση ψυχική δύναμη προσπαθεῖ ὁ πρωθυπουργός νά τήν κρατήση ὄρθια.

 12. vardarskian avatar
  vardarskian 24/09/2014 17:02:07

  Αν είναι να μιλήσει ας μιλήσει μόνο για να κάνει ΣΕΙΣΜΟ. Ειδάλλως ας απολαμβάνει αμίλητος την θαλπωρή της οικογένειάς του. Κι ο καθένας μετριέται από τις επιλογές του.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.