01/05/2010 16:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Spiegel:"Θα μείνει 10 χρόνια το ΔΝΤ"

Σύμφωνα με το περιοδικό, «το ΔΝΤ ετοιμάζεται να παραμείνει δέκα χρόνια στην Ελλάδα μέχρι να υλοποιηθούν οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις και να αποδώσουν τους καρπούς τους».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 01/05/2010 16:38:42

  Η κυβέρνηση ξεπουλάει τη χώρα.

  Τσακίστε του φασίστες του ΓΑΠ και πετάξτε τους με τις κλωτσιές.

  Το θέμα είναι εθνικό και αφορά το μέλλον της χώρας. Μην σας φοβίζουν τα παπαγαλάκια των καναλιών. Εάν η Ελλάδα απειλήσει ότι θα κάνει αναδιαπραγμάτευση του χρέους, θα βυθιστεί σε κράχ όλος ο πλανήτης σε 24 ώρες, οπότε ύστερα και θα δώσουν και τα λεφτά και θα απιτήσουν πολύ λιγότερα.

  Ο Γιωργάκης και η συμμορία του, πάνε να επιβάλουν τη συμφωνία του ΔΝΤ σε συνδυασμό με τα μέτρα εθνό-αλλοίωσης για να επιβάλλουν τη πρώτη μεταμοντέρνα ΧΟΥΝΤΑ στην Ευρώπη και να διαλύσουν την ΕΕ.

  Πλήρης ανυπακοή στη ξεπουλημένη κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα. Ανεξαρτήτως καταβολών όλοι σε όλες τις μαζικές συγκεντρώσεις και πλήρης άρνηση συμμετοχής στα σχέδια του Γιωργάκη, του μεγαλύτερου απατεώνα που εμφανίστηκε στη χώρα.


  Σύσσωμη η Ελληνική κοινωνία να πετάξει στη θάλασσα τακαθάρματα που πάνε να μας ξεπουλήσουν.


  Νεκρωστε τα πάντα μέχρι τα σκουλήκια να φύγουν από την Ελλάδα και απιτήστε να κατασχεθούν οι περιουσίες τους. Ακόμα καλύτερα κατάσχετε τις περιουσίες τους.

  Ξεπουλούν τη χώρα, αφοπλίζουν το στρατό, δίνουν συνεχώς μηύματα στους γείτονες για παραχωρήσεις και έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε παντελώς ανυπόληπτη χώρα.


  ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

  Τσακίστε τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ του ΠΑΣΟΚ

  • Orestios avatar
   Orestios @ Dubai Expatriate 02/05/2010 00:01:52

   Η χούντα που λές Dubai θα έρθει για να προστατέψει το GAP. Ήδη ο Τέλλογλου μιλά για συνταγματικές αλλαγές, όταν το αποκούμπι του ΠΑΣΟΚ Μητσοτάκης, έκανε τάχα τον έκπληκτο για την δήλωση ΚΚΕ περί μη συμμόρφωσης με το σύνταγμα.
   Κανένας σοσιαλισμός δεν δέχεται την δημοκρατία.
   Να ξέρεις ότι τα τάνκς θα τα κατεβάσει το ΠΑΣΟΚ για να υπάρχει "ειρήνη". χο! χο!
   Το μεγάλο δημοκρατικό κίνημα" θα είναι το επόμενο ανέκδοτο.

 2. anonymous avatar
  anonymous 01/05/2010 16:48:38

  Το spiegel σωστά τα λέει κι όποιος νομίζει ότι λέει ψέματα είναι αφελής. Χρωστάμε 300 δις. Αν δίνουμε 30 δις το χρόνο ξεχρεώνουμε σε 10 χρόνια. Και όλα αυτά χωρίς να υπολογίζονται οι τόκοι.
  Μάλλον θα φέρουν μόνιμους ελεγκτές και θα τους βάλουν σε διάφορες υπηρεσίες να ελέγχουν τις δαπάνες.

  Όσον αφορά το πακέτο βοήθειας είναι παραμύθι. Είναι έντοκο δάνειο για παροχή ρευστότητας για να μην κάνουμε στάση πληρωμών μέχρι να μαζέψουν τα λεφτά τους.
  Σημειώνεται ότι στις συζητήσεις με το ΔΝΤ συμμετέχει και η Ελβετία που της χρωστάμε περί τα 60 δις. Αυτό ξέρετε τι σημαίνει; Εν τοις πράγμασι η Ελλάδα έχει περάσει στον έλεγχο των πιστωτών.

  • Stasa avatar
   Stasa @ anonymous 01/05/2010 18:30:50

   "Χρωστάμε 300 δις. Αν δίνουμε 30 δις το χρόνο ξεχρεώνουμε σε 10 χρόνια."

   Δεν νομίζω ανώνυμε... Δείτε:

   http://www.capital.gr/News.asp?id=958215

   "Το πλαίσιο αυτό δεν αναφέρεται στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους, αλλά δεσμεύει τα διμερή δάνεια να αποπληρώνουν λήξεις προηγούμενων δανείων και όχι να καλύπτουν τρέχοντα ελλείμματα..."
   ;)

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ Stasa 01/05/2010 18:34:06

    Μα στον Πεταλωτή είχε ξεφύγει η αλήθεια, θα δανειζόμαστε από τις αγορές, η "βοήθεια' είναι για να πληρώνουμε ότι λήγει...

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ Stasa 01/05/2010 18:47:55

    Τα 300 δις τα χρωστάμε σε δάνεια (δηλαδή ομόλογα) που λήγουν σταδιακά. Άν ο ρυθμός δημιουργίας νέων ελλειμμάτων είναι μεγαλύτερος από τον ρυθμό αποπληρωμής των παλιών, τότε...τρύπα στο νερό. ΝΕΑ ελλείμματα δεν πρέπει να προκύπτουν, οι ΝΕΕΣ δαπάνες πρέπει να καλύπτονται από τα έσοδα.
    Γι αυτό ακριβώς θα είναι εδώ οι ελεγκτές. Το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης αποκλείσθηκε. Ο δανεισμός από τις αγορές για 3 χρόνια πρακτικά σταματά.

  • spartaner avatar
   spartaner @ anonymous 01/05/2010 19:10:43

   Ποιος σε ακούει ανόνυμους..ποιος ν ακούσει...το διάβασα και γώ (ζω σε γερμανόφωνη χώρα). Αλλά δεν παρακαλάς να φέρουν και Ελεγκτές και μάλιστα γερμανούς αυστριακούς????(Θα με πετροβολήσουν τώρα στο φορουμ).... Eχεις πάει ποτέ σε γερμανική δημόσια υπηρεσία και να δείς τεμπελοχανάδες..εχεις δει νά έχουν στη γερμανία πριμ εγκαιρης προσέλευσης οι δημόσιοι υπάλληλοι.???. .. Μήπως θυμάσε όταν πριν μερικά χρόνια ο μπαμπας της Παγκόσμιας πρωταθλήτριας Stephanie Graff που (ξέχασε) να δηλώσει κάποια ποσά απο τα έσοδα της κόρης του η ΣΔΟΕ της Γερμανίας τον έχωσε στη φυλακή ...Αλλά που τέτοια τόλμη στο ΕΛΑΔΙΣΤΑΝ.. Εδώ μιλάς για κράτη που έχουν... @@ και πολίτες γερμανούς που δεν φιλάνε κατουρημένες ποδιές να πιάσουν μια δημόσιο θεσούλα.. για να έχουν το τακτικο.... Και αν γράφεις οτι η χώρα πέρασε στον έλεγχο των πιστωτών δίκαιο έχεις... Αλλα αν κοιτάξεις την ελληνική ιστορία.. Οι Εγγλέζοι εφτειαξαν την ΟΥΛΕΝ σημερινή ΕΥΔΑΠ οπως και την POWER σημερινή ΔΕΗ.. (αυτή που συνταξιοδοτούσε υπαλλήλους της και δινει 100.000 και 200.000 Ευρώ εφάπαξ..λες και τα έβγαλαν απο τη τσέπη τους.) για να αποπληρωθούν απο τη φτώχευση του Τρικούπη....

 3. xaroylhs avatar
  xaroylhs 01/05/2010 17:54:27

  ...υπομονή 3,5 χρόνια να πέσει ο GAP και μετά θα πετάξωμε έξω και το ΔΝΤ.
  Θα δείτε που όλα θα πάνε καλά , το βαθύ ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορεσει να διορίσει 250.000 , δεν θα μπορέσει να συνταξιοδοτήσει , ως αγωνιστές της δημοκρατίας , τους ώριμους προς σύνταξη πρασινοφρουρούς του 81 . Θα κάνουν και καμιά επένδυση οι Κινέζοι είτε λιμάνια είτε ναυπηγείο είτε ακόμη και lifan. Κάτι θα ανακάμψει ο τουρισμός και έτσι ο διάδοχος θα μπορέσει να διώξει το ΔΝΤ . Ευχομαι να είναι ο ..Σαμαράς!

 4. Tassos avatar
  Tassos 01/05/2010 18:06:00

  Εμένα υψηλόβαθμος σοβαρός άνθρωπος της Εθνικής με είπε ότι η δική μας γενιά δεν θα ξαναζήσει το ίδιο καλά όπως έζησε. Χρέος μας είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να το καταφέρει η επόμενη.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Tassos 01/05/2010 18:17:19

   Αυτό είναι αυτονόητο φίλε μου. Ιστορικά τη γενιά της προόδου και της δημιουργίας τη διαδέχεται η γενιά που απλά ζει από τα έτοιμα γιατί δεν έχει λόγο να δημιουργήσει.

   • neos agrotis avatar
    neos agrotis @ anonymous 01/05/2010 19:18:24

    Δεν κατάλαβα. Ποια ειναι η γενιά της προόδου και της δημιουργίας? Πρόοδος και δημιουργία μόνο με δανεικά δεν γίνεται.

   • anonymous avatar
    anonymous @ anonymous 01/05/2010 19:31:23

    Οι γενιές του 55-75. Μετά τρώγαμε αυτά που είχαν στην άκρη και όταν τελείωσαν δανειστήκαμε μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο.

 5. GreenHorses avatar
  GreenHorses 01/05/2010 21:52:33

  Στα 200 χρόνια από την ανεξαρτησία μας ελπίζω να έχουμε βάλει μυαλό και να είμαστε πια ανεξάρτητοι.

 6. Mak avatar
  Mak 01/05/2010 23:15:49

  Ρεαλιστικό το σενάριο για τα 10 χρόνια, αφού όπως λένε θέλει 3 χρόνια μέχρι να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός.

  Πέρα από τις προσλήψεις που έκαναν, οι αυξήσεις που δίναν στο δημόσιο τις τελευταίες 2 δεκαετίες οι κυβερνήσεις σήμαιναν αύξηση των δανείων και κανείς δε διανοήθηκε να μιλήσει για πάγωμα των μισθών μέχρι τον Καραμανλή προεκλογικά που ήξερε ότι δε θα βγει.

  Τώρα κινδυνεύουν οι δημόσιοι υπάλληλοι να χάσουν το μισό μισθό τους σε διάστημα μηνών και κάποιοι να απολυθούν. Μαζί με τους πολιτικούς έχουν τεράστιες ευθύνες οι συνδικαλιστές και τα μμε.

  Το πάρτι με τα δανεικά βόλευε όλους. Άλλοι βρίσκαν δουλειά, άλλοι κάναν δουλειές με το κράτος και λίγο πολύ όλοι βολευόντουσαν.

  Πάντα όταν έρθει η ώρα που δεν μπορείς να πληρώσεις τις δόσεις των δανείων σου παθαίνεις ένα σοκ καταλαβαίνοντας τι μπορούν να σου κάνουν οι δανειστές σου...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.