28/02/2012 00:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

S&P: Σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας η Ελλάδα

Στην κατηγορία SD, που ισοδυναμεί με επιλεκτική χρεοκοπία, από CCC υποβάθμισε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας.

Ο οίκος είχε ανακοινώσει από το καλοκαίρι ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε μερική χρεοκοπία όταν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, καθώς κρίνεται ότι αδυνατεί να ανταποκριθεί στην αποπληρωμή των ομολόγων της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η βαθμολογία SD ισοδυναμεί με μερική χρεοκοπία. Ωστόσο, ο Standard & Poor's διευκρίνισε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να αναβαθμίσει την Ελλάδα στην κατηγορία CCC όταν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία απομείωσης του χρέους, γύρω στα μέσα Μαρτίου.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «η κίνηση αυτή είχε ανακοινωθεί εκ των προτέρων και όλες οι επιπτώσεις της έχουν προβλεφθεί, σχεδιαστεί και αντιμετωπιστεί με τις σχετικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Eurogroup».

Η ανακοίνωση τονίζει ακόμα ότι η υποβάθμιση «δεν έχει καμία επίπτωση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, καθώς η όποια επίδρασή της στην ρευστότητα έχει ήδη αντιμετωπιστεί από την Τράπεζα της Ελλάδας και μετέπειτα από το EFSF».

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, «μετά την ολοκλήρωση του PSI η Ελληνική Δημοκρατία αναμένεται να επαναξιολογηθεί προς τα πάνω».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 28/02/2012 00:57:34

  Όπως έβαλε πάτο στο βαρέλι, έτσι και τώρα "δεν υπάρχει καμία επίπτωση".

 2. Orestios avatar
  Orestios 28/02/2012 01:14:57

  Και για όποιον δεν το κατάλαβε, απόψε χρεοκοπησαμε και τυπικά.

 3. katia avatar
  katia 28/02/2012 02:25:54

  Εμείς έχουμε το PSI, δε μας φοβίζουν οι υποβαθμίσεις ......
  πιο κάτω δεν έχει....

  • Master avatar
   Master @ katia 28/02/2012 11:04:07

   Έχει και παρακάτω, μετά το κράτος έχουμε σειρά κι εμείς και δεν θα σταματήσουν μέχρι να μας πάρουν και το τελευταίο περιουσιακό στοιχείο.

   • franc avatar
    franc @ Master 28/02/2012 16:23:45

    Μάλλον δίκιο έχεις φίλε μου. Aυτό που με προβληματίζει εμένα είναι τι θα τα κάνουν οταν μας τα πάρουν. Τουλάχιστο θα μας βάλλουν υπάλληλους για να μην τρέχουμε στη Γερμανία αφου έτσι κι αλλοιώς μία η άλλη θα μας έρθει ο μισθός και δε θάχουμε και το πρόβλημα με τη γλώσσα.

 4. NIKOS avatar
  NIKOS 28/02/2012 22:52:19

  ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΟΥ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ ΚΟΡΟΙΔΑ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.