21/03/2013 14:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

SOS για τα media της Κύπρου και τις επενδύσεις των Ελλαδιτών εκδοτών

Σήμα συναγερμού έχει σημάνει στις επιχειρήσεις media της Κύπρου (Φιλελεύθερος, Σίγμα TV, Λόγος) αλλά και στις ελλαδικές που έχουν παράρτημα, θυγατρικές ή απεσταλμένους και συνεργεία στη Μεγαλόνησο.

Ο ιός της κρίσης που μεταδίδεται μέσω των κλειστών τραπεζών και της αστάθειας που επικρατεί στο νησί, προσβάλλει τις ήδη ευάλωτες και υπερχρεωμένες επιχειρήσεις αλλά και τις διαφημιστικές εταιρείες στην Ελλάδα που έχουν παραρτήματα, πελάτες και συμφέροντα (καταθέσεις) στην Κύπρο (Bold, DDB, Spot, V+O κ.ά.). Δεν αποκλείεται, παρά το αυξημένο την τρέχουσα περίοδο ενδιαφέρον για ενημέρωση από τη Λευκωσία, το αμέσως επόμενο διάστημα να αποσυρθούν οι επενδύσεις από την Κύπρο και να σημειωθούν δραματικές εξελίξεις.

Επίσης δεν αποκλείεται η μείωση των συνεργείων στην Κύπρο, η διατήρηση μόνον ενός ανταποκριτή ακόμη και η επικοινωνία μαζί του μέσω skype και όχι με δορυφόρο.

Θυμίζουμε ότι από τις ελλαδικές επιχειρήσεις media στην Κύπρο έχει παράρτημα το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ), ενώ συμφέροντα εκδοτών στην Ελλάδα υπάρχουν στο Mega Κύπρου, στο Σίγμα κ.ά.

Πιο συγκεκριμένα ήδη οι μέτοχοι της Τηλέτυπος προβληματίζονται σχετικά με την επένδυσή τους στην Κύπρο, το Mega Κύπρου που ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2000 (Τηλέτυπος Κύπρου ΛΤΔ), με κεφάλαια 851.000, που έχει ως σκοπό την αγορά και πώληση προγραμμάτων και τεχνογνωσίας στην αγορά της Κύπρου και της Μ.Ανατολής. Αρκετοί εκδότες στην Ελλάδα εκδίδουν τα έντυπά τους στην Κύπρο με ύλη κυπριακού ενδιαφέροντος.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 21/03/2013 17:44:04

  Ενώ οι φοροφυγάδες γιατροί,περιπτερούχοι,μικρομαγαζάτορες κ.α και οι ρουσφετολογικά διορισμένοι ΔΥ και οι 1,5εκ.αυθαιρετιούχοι και ένα κάρο άλλοι είναι πατριωτές και κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να πάει μπρος αυτός ο τόπος

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Συριζαλβανία του Χότζα 21/03/2013 18:49:49

   Όλως τυχαίως, πάντως, οι μεγαλοκαναλάρχες είναι αυτοί, που μας έχουν ταράξει στα τουρκοσήριαλ (και όχι οι γιατροί, ΔΥ, κτλ) που αναφέρεις Χότζα ..
   Δεν είναι τυχαίο , ότι σκέφτονται να εγκαταλείψουν την Κύπρο από τους πρώτους.
   Παρόλο, που υποτίθεται ότι η Ενημέρωση-Δημοσιογραφία θεωρητικά, θα μπορούσαν να συγκαταλέγονται στα λειτουργήματα προς τις κοινωνίες (ειδικά σε τέτοιες δραματικές συγκυρίες, σαν αυτή της Μεγαλονήσου).

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Συριζαλβανία του Χότζα 21/03/2013 19:06:47

   Και για να το πω πιο κομψά: ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ,
   αν αποσυρθούν από τώρα, από την Κύπρο.

   • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
    Συριζαλβανία του Χότζα @ roadrunner 21/03/2013 20:42:22

    Σε κάθε κρίση οι πιο εσωστρεφείς δραστηριότητες της οικονομίας έχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα, είδες να ακούγονται ότι ιδιοκτήτες μεγάλων ξενοδοχιακών μονάδων φεύγουν από την Κύπρο; Σε μια χώρα 700.000 κατοίκων 6-7 κανάλια παγκύπριας εμβέλειας και καμιά 10αριά καθημερινές παγκύπριες εφημερίδες είναι στρεβλό μοντέλο της οικονομίας που συνήθως σχετίζεται με διαπλοκή, όπως και εδώ με τα τόσα ΜΜΕ

    • roadrunner avatar
     roadrunner @ Συριζαλβανία του Χότζα 21/03/2013 20:49:54

     Πότε πρόλαβαν να νιώσουν τις συνέπειες της κρίσης ΚΑΙ να αποφασίσουν να αποχωρήσουν μέσα σε ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΝΟ;

     • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
      Συριζαλβανία του Χότζα @ roadrunner 21/03/2013 20:59:21

      Δεν θα υπάρχει φράγκο στις τράπεζες, λεφτά για διαφημίσεις θα υπάρχουν; Ποιός θα θέλει να διαφημίσει τί και με ποιό κόστος προβολής στην Κύπρο; άρα και η διαπλόκή τι να χρηματοδοτεί ελλειμματικά κανάλια για ανύπαρκτα δημόσια έργα/προμήθειες κλπ από την έλλειψη πόρων του κράτους;

     • roadrunner avatar
      roadrunner @ Συριζαλβανία του Χότζα 21/03/2013 21:12:46

      Ευχαριστώ Χότζα, μόλις απέδειξες ότι η πατρίδα των ΜΜΕ είναι το συμφέρον (που ήταν το ζητούμενο στην αρχή της συζήτησης).

 2. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 21/03/2013 17:53:45

  Δε διαφωνώ φίλε μου απλά θέλω να δείξω ότι μόνο τα ποσά αλλάζουν, η νοοτροπία ίδια

 3. Μηχανικός avatar
  Μηχανικός 21/03/2013 18:11:23

  Αυτό μάλιστα! Είναι φλέγον ζήτημα!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.