#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/03/2009 19:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Scotland myths

Με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Βασίλη Τσιατούρα κινήθηκε η διαδικασία για να τεθεί σε διαθεσιμότητα αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ο οποίος φέρεται ότι φέρει ευθύνη για τη διαρροή της απόρρητης λίστας με ονόματα και εγκαταστάσεις που αποτελούν πιθανό στόχο τρομοκρατών στην εφημερίδα «Βήμα». (http://www.antinews.gr/?p=5538). Πρόκειται για τον αστυνόμο κ. Ελ. Χαρδαλιά, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η  Scotland Yard έχει εξοργισθεί με τις διαρροές που γίνονται στην Ελλάδα περί νέας ...καθόδου της στην Αθήνα για συνεργασία με την Αντιτρομοκρατική, αλλά και τις διαρροές ονομάτων στελεχών της που γίνονται στην Αθήνα.

Στην πραγματικότητα, λένε οι ίδιες πληροφορίες, η Scotland Yard «δεν έφυγε ποτέ από την Ελλάδα. Η συνεργασία της με την ΕΛΑΣ συνεχίζεται αδιατάρακτη από την εποχή των συλλήψεων για την 17Ν, αφού κλιμάκιο της βρετανικής αστυνομίας παραμένει από τότε στην Αθήνα. Ιδιαίτερο ρόλο στην συνεργασία των δυο πλευρών έχει το στέλεχος της αντιτρομοκρατικής της Scotland Yard, κ. Χρήστος Καλαματιανός, ο οποίος επισκέπτεται τακτικά την Ελλάδα λόγω της μητέρας του. Η συνεργασία των δυο υπηρεσιών γίνεται κυρίως σε επίπεδο τεχνικής βοήθειας (εργαστηριακές αναλύσεις, όπως ανάλυση βίντεο κλπ) και «προσανατολισμό στόχων», ότι κι να σημαίνει αυτό το τελευταίο.

Δηλαδή για μια ακόμα φορά η χώρα γίνεται ρεζίλι είτε από βιαστικές επικοινωνιακές ανακοινώσεις των κυβερνητικών επιτελείων, είτε από διαρροές από την αστυνομία, την οποία δεν ελέγχει η κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 16/03/2009 19:19:22

  Με όλο το σεβασμό Φάκτορα...η Σκότλάντ Γιάρντ δεν είχε έρθει ποτέ στην Ελλάδα, αλλά το ειδικό τμήμα αυτής που ουσιαστικά αποτελεί την Αστυνομία της Secret Service A.K.A MI5.

  Ο Καλαματιανός υπηρετεί μεν στη Σκότλαντ Γιάρντ αλλά ο μόνος λόγος της ανάμειξης του ονοματός του είναι η Ελληνική καταγωγή του και φυσικά λειτουργεί ως "διάμεσος".

  Το "Ειδικό τμημα" λοιπόν ουσιαστικά έφυγε μετά την περιβόητη υπόθεση των Πακιστάνων αλλά ΟΝΤΩΣ επιστρέφει τώρα -άνευ Βουλγαράκη όμως με άλλον -άκη πάντως-.

  Η φράση Σκόντλαντ Γιάρντ λέγεται για να μην ανάψουν τα αίματα αλλά οι τύποι που βοήθησαν στη σύλληψη της ομάδας Ξηρού δεν είναι Εγγλεζάκια αλλά "σκοτεινοί τύποι" και αρκετά επίφοβοι σε παγκόσμιο επίπεδο. Πέρυσι είχαν αναλάβει την υπόθεση της Μπεναζίρ Μπούτο και πρέπει να λεχθεί ότι η ιστορία του Βρετναικού συνδικαλιστικού κινήματος από τα τέλη του 19ου αιώνα έχει φραφτεί από τους πράκτορες του Ειδικού τμήματος που είχαν πρακτορές τους ακόμα και στις πλέν αδιαπέραστες εργατικές λέσχες.

 2. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 16/03/2009 19:25:35

  factorx: άσχετο, βάλτο αλλού

 3. Le canard avatar
  Le canard 16/03/2009 19:56:22

  Ο καρφώσας του καρφώσαντος γίνεται μάλλον. Και στην περίπτωση της αντιτρομοκρατικής, η οποία διέρρευσε αυτή την αστεία (;) λίστα και στην περίπτωση της "εκτέλεσης" του αξιωματικού της. Μήπως το ίδιο συμβαίνει και με τον Καλαματιανό (τον "έκαψαν" κάποιοι δίνοντας το όνομά του στη δημοσιότητα); Οπως και να'χει, είναι απαράδεκτη η μεθόδευση να την πληρώνει ένας αξιωματικος επειδή -ενδεχομένως- να διέρρευσε τη λίστα. Σιγά το φοβερό κρατικό μυστικό. Εκτός και εάν υπάρχουν άλλοι λόγοι από πίσω, όπως προμήθειες. Διότι, ως λίστα, μάλλον γέλωτα προκαλεί, λόγω των προσώπων που περιλαμβάνει. Αν φτιάξουμε εμείς εδώ την πραγματική λίστα, σίγουρα θα είναι πολύ πιο σωστή. Το ερώτημα που μπαίνει λοιπόν, είναι γιατί φτιάχτηκε μια τέτοια ξεφτίλα λίστα; Το γιατί και από ποιόν διέρρευσε, εχει μεν σημασία, αλλά δευτερεύουσα.

 4. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 16/03/2009 20:41:17

  Η λίστα ούτως ή άλλως είχε χαρακτηριστεί ως "Άκρως απόρρητη" και ως εκ τούτου η διαρροή της είναι κακούργημα (Εάν και δεν νομίζω να πάει φυλακή ο αξιωματικός αλλά σίγουρα καταστράφηκε επαγγελματικά).

  Το θέμα είναι ποίοι "φοβήθηκαν" από λίγο έως πολύ στο άκουσμα της Βρετναικής εισβολής. Σίγουρα όχι η κυβέρνηση , σίγουρα όχι ο Χρυσοχοίδης και σίγουρα όχι ο Καρατζαφέρης (Έχει πολλά κονέ αυτός στο Λονδίνο..)

  Εάν δεν το πείτε θα το πω εγώ...

 5. donaE avatar
  donaE 16/03/2009 20:45:13

  @ 4 Λιγα -λιγα τα λες,γιατι?

 6. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 16/03/2009 21:00:21

  Γιατί περιμένω τα επόμενα ποστ του Φάκτωρα (όπως αυτό που ανέβασε προ δυο λεπτών) για να συνεχίσω..προκαλεί σασπένς!

  Λοιπόν μιας και ανέφερε ο Φάκτωρ ότι τα κανάλια μιλάνε για δάκτυλο ΠΑΣΟκ στη διαρροή, το επιβεβαίωνω και εγώ και εάν δείτε και τα παλιότερα ποστ που έκανα σήμερα κινούνται προς αυτή τη κατεύθυνση.

  Βεβαίως όταν εννοούμε ΠΑΣΟΚ δεν εννοούμε το "όλον ΠΑΣΟΚ" αλλά το σκληρό Παπανδρεικό πυρήνα..επιτέλους ο ΓΚΑΠ πρέπει να αναφωνήσει "Μα ποιός κυβερνά αυτό το Κόμμα"?  Σε προηγούμενο ποστ έγραψα ότι όταν παίζεις επικίνδυνα παιχνίδια με "περίεργους" τύπους πρέπει να είσαι ικανός να τους κοντρολάρεις και ο Πρόεδρος δεν..δεν..τραβάει σε αυτά. Για τη ακριβεία εάν δεν κοντρολάρει την επικοινωνιακή του είκόνα, δηλ. τις πιέσεις προς τους εκδότες, μπορέι να αρχίσει να τραβιέται το πουλόβερ των αποκαλύψεων και στο τέλος να την πληρώσει για πράγματα για τα οποία ούτε γνώση έχει ούτε έχει δώσει κάλυψη.

  Προσοχή απο τους κόλακες και τους παρορμητικούς φίλους "Πρόεδρε". Το Λαπτοπ σε μάρανε.

 7. Απορων avatar
  Απορων 16/03/2009 21:11:28

  Σίγουρα η ηλιθιότητα βρίσκεται σε άνθιση!
  Ηλίου φαεινότερο!
  Τί περιμένετε πλέον απ' αυτούς που καμώνονται ότι κυβερνούν κρυβόμενοι στις γωνίες των τετραγώνων ώσπου να περάσει η μπόρα?
  Τόσος φόβος μη χαθεί το στιβαρό χέρι του χονδρού καταλληλότερου ηθοποιού της πλάκας φιλμ?
  Για τα επόμενα χρόνια βολευτείτε με το YuTube τραγουδώνας το ...πάλι με χρόνους με καιρούς κλπ πατριωτικά άσματα!
  Καλά νάμαστε λεβέντες να ζήσουμε να τους θυμάστε όσοι ακόμα είστε κολλημένοι. Αμήν.

 8. ελα ντε avatar
  ελα ντε 16/03/2009 23:20:17

  πόσω χρονών η μητέρα του?

 9. Αλογοσκουφιτσα avatar
  Αλογοσκουφιτσα 17/03/2009 14:27:37

  Φερνουν τη σκοτλαντ γιαρντ για βοηθεια η για διευρυνση και επεκταση του παροντος προβληματος;
  Γιατι μας ειναι γνωστο κυριως απο τους Αγγλους, πως οπου πατησε το ποδι αυτων των μεθυστακων, χορταρι δεν εχει φυτρωσει.
  Ποιος ξεχναει τα αιματοκυλισματα των λαων κατα τη διαρκεια της αποικιοκρατιας για τον εκδιωγμο τους;;
  Κι εμεις ντουγρου με τη σφραγιδα μιας πανηλιθιας κυβερνησης στο μαυρο παρελθον.
  Βρεμενη σανιδα τους λειπεται και στον ηλιο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.