#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/10/2012 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Reuters: Οι Έλληνες ξαναφέρνουν πίσω τα λεφτά τους

[caption id="attachment_185534" align="alignnone" width="600" caption="Φωτο: Bloomberg"][/caption]

Επιστρέφουν τα λεφτά που είχαν βγει στην Ελλάδα, επιχαίρει σε χθεσινό του δημοσίευμα το πρακτορείο Reuters. Όπως αναφέρει, η μείωση του κινδύνου για έξοδο από το ευρώ έχει οδηγήσει πολλούς Έλληνες που έβγαλαν τα χρήματά τους σε ξένες τράπεζες να τα ξαναφέρνουν μέσα αγοράζοντας μετοχές και ακίνητα διότι είναι σε χαμηλές τιμές.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει πως «Έλληνες που είχαν σπεύσει να βγάλουν τα χρήματά τους εκτός Ελλάδας, καθώς η οικονομία της χώρας κατέρρεε, εκδηλώνουν, τώρα, ενδιαφέρον για αγορά μετοχών και ακίνητης περιουσίας, με κίνητρο τις χαμηλές τιμές και την πεποίθηση ότι η χώρα θα παραμείνει τελικά στην Ευρωζώνη».

Σύμφωνα με το Reuters, όπως σημειώνουν επενδυτές και παράγοντες από την αγορά των ακινήτων, από το καλοκαίρι, το ενδιαφέρον έχει σημειώσει άλμα», καθώς και ότι «υπάρχουν δειλά σημάδια ότι η οικονομική έξοδος επιβραδύνεται, σύμφωνα με τα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας αλλά και με βάση την ροή των στοιχείων από τη χρηματιστηριακή αγορά και τις επενδύσεις».

Επίσης το πρακτορείο κάνει και την… αγιογραφία του Αντ. Σαμαρά λέγοντας ότι από τότε που έγινε πρωθυπουργός έφερε τη σταθερότητα στη χώρα κι έστειλε το μήνυμα στους επενδυτές ότι δε θα χρεοκοπήσει η χώρα και δε θα χάσουν τα λεφτά τους. Επίσης, αναφέρεται το δημοσίευμα και στη βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας   - Γερμανίας καθώς και στην ανάκτηση της αξιοπιστίας μας στο εξωτερικό.

Καλό, λοιπόν, το άρθρο του Reuters αρκεί να συμπληρώνονταν και με το αν όσοι έβγαλαν έξω τα λεφτά τους και τα ξαναφέρνουν πίσω ήταν νόμιμοι. Αν τα είχαν δηλώσει δηλαδή, αν πλήρωσαν φόρους κ.λπ. Κάτι που βλέπουμε ότι έχει χαθεί μεταξύ λίστας Λαγκάρντ και άλλων λιστών.

Και βέβαια, οι συμπατριώτες μας έρχονται να αγοράσουν σχεδόν τζάμπα μετοχές και ακίνητα αφού μέσα σε 3 χρόνια η εσωτερική υποτίμηση είναι τεράστια.

reuters.com

ΣΧΟΛΙΑ

 1. avax avatar
  avax 23/10/2012 10:03:53

  Ας αρχίσουν λοιπόν οι "οίκοι" να μας αναβαθμίζουν επι τέλους, αντί να μας βομβαρδίζουν...

 2. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 23/10/2012 10:57:33

  Γιούπιιιιι!

 3. man8os avatar
  man8os 23/10/2012 11:28:24

  Ξεκινησαν τα καλα νεα.
  Και θα πω μια ατακα του Τσωρτσιλ.
  Πριν το Ελ Αλαμειν δεν ειχαμε σχεδον καμια νικη μετα απο αυτο δεν ειχαμε σχεδον καμια ηττα.

 4. ΝΑΥΤΗΣ avatar
  ΝΑΥΤΗΣ 23/10/2012 11:52:29

  Για το αν είναι ή ηταν νομιμα τα λεφτά, αρμόδιο είναι το κράτος μας να το διαπιστώσει.
  Ας κάνουν (ή ας έκαναν) καλά την δουλειά τους (ελέγχους) οι ΔΥ , και ας μην ρίχνουμε τις ευθύνες πάντα στους επιχειρηματίες. Αυτή η νοοτροπία της απειλής έφερε τα σημερινά αποτελέσματα...

 5. Afroditi P. avatar
  Afroditi P. 23/10/2012 18:53:08

  Φαίνεται ότι οι Ελληνες που φέρνουν τα λεφτά τους πίσω , δεν διαβάσανε την αξιολόγηση της Standard and Poors, με τίτλο ''S&P: Βαθμολογεί την Ελλάδα με το υψηλότερο "σκορ κινδύνου'', που λέει μεταξύ άλλων :

  ''Η εκτίμηση της S&P για "εξαιρετική υψηλό" πιστωτικό κίνδυνο αντανακλά όχι μόνο τους κινδύνους που εγείρονται από την άμεση έκθεση του τραπεζικού κλάδου στην επιδείνωση της φερεγγυότητας του κράτους μέσω των μεγάλων χαρτοφυλακίων κρατικών ομολόγων, αλλά επίσης την πεποίθηση του οίκου, ότι οι κρατικές πιστωτικές "εντάσεις" ενδέχεται να περιορίσουν την πιστοληπτική ικανότητα του ιδιωτικού τομέα.''

  Το πλήρες άρθρο:
  http://www.exipno.gr/index.php/topstories/40526-sap-------q-q

 6. Lampros avatar
  Lampros 23/10/2012 21:43:48

  Να μεταφράσουμε την είδηση;

  «Επιστρέφουν τα λεφτά που είχαν βγει στην Ελλάδα, επιχαίρει σε χθεσινό του δημοσίευμα το πρακτορείο Reuters. Όπως αναφέρει, η μείωση του κινδύνου για έξοδο από το ευρώ έχει οδηγήσει πολλούς Έλληνες που έβγαλαν τα χρήματά τους σε ξένες τράπεζες να τα ξαναφέρνουν μέσα αγοράζοντας μετοχές και ακίνητα διότι είναι σε χαμηλές τιμές.»

  Δηλαδή ορισμένοι από τους ΦΡΑΓΚΑΤΟΥΣ που είχαν βγάλει τα λεφτά τους έξω, αφοράζουν κοψωψρονιά περιουσίες και ακίνητα των φτωχών/ανέργων/σε απόγνωση κλπ συμπολιτών μας. (Καλά, τις αηδίες ότι αγοράζουν ...μετοχές του ΧΑΑ, δεν τις συζητάω).

  Αυτό πανηγυρίζουμε; Σαν να πανυγηρίζανε το '43 που οι μαυραγορίτες τους αγόραζαν τα σπίτια για ένα τενεκέ λάδι...

 7. ano-kato avatar
  ano-kato 24/10/2012 11:10:49

  Επί τέλους αυτό ήταν τελειώσαμε μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι αφού το μετέδωσε το Reuters.Από δω και πέρα όπως είπε και ο Τσώρτσιλ μόνο νίκες!!!!!!!!
  Τρέχω πάω στην τράπεζα να καταθέσω τα πανιά από τις τσέπες μου γιατί μόνο αυτά περιέχουν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.