#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/12/2007 16:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Requiem

 «Μαύρα Χριστούγεννα» έκανε λέει ο Καραμανλής στα Γρεβενά. Αν κρίνουμε από το γεγονός ότι χθες, χριστουγεννιάτικα, η υπόθεση Ζαχόπουλου, κυριαρχούσε στα κανάλια, μάλλον έχουν δίκαιο αυτοί που το λένε. Κι εμείς, γυρνώντας σε διάφορα ρεβεγιόν και στέκια, αυτό το κλίμα εισπράξαμε. Όλοι στη ΝΔ ψάχνονται. Δίνουν και παίρνουν τα κουτσομπολιά για τις κινήσεις των δελφίνων (δηλαδή της Ντόρας) και τον «επικείμενο ανασχηματισμό», οι φήμες για τα κρυμμένα ντεσού της αμαρτωλής Εύας και τα «ταμεία» της ΝΔ, οι εκτιμήσεις για τους νέους συσχετισμούς που διαμορφώνονται στα μέτωπα της διαπλοκής και των μεγάλων συμφερόντων κοκ. Μόνο στο ΠΑΣΟΚ είναι ήρεμοι και δεν ανησυχούν για τίποτα, επειδή  ξέρουν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, με τον αρχηγό που διάλεξαν. Είναι προφανές ότι ισχύει …«λίγο απ΄ όλα». Η υπόθεση Ζαχόπουλου εξελίσσεται σε σοβαρό πλήγμα στην «καρδιά» του «συστήματος Καραμανλή», επειδή: Πρώτον, βρίσκει την κυβέρνηση εν μέσω των ίδιων φαινομένων που την ταλαιπωρούν από το 2004 (έλλειψη συνοχής, πλήρης απραξία, αλληλοκαρφώματα και εσωτερικοί σπαραγμοί). Δεύτερον, συνδυάζεται με μια ολοφάνερη πλέον αναδιάταξη δυνάμεων στο εσωτερικό του συστήματος Καραμανλή, που εκφράζεται προς το παρόν με ανοικτές επιθέσεις εναντίον του Γιάννη Αγγέλου και του Θοδωρή Ρουσόπουλου. (Σημειώνεται ότι μέχρι πρόσφατα ούτε φωτογραφία του κ. Αγγέλου δεν τολμούσαν να δημοσιεύσουν, αλλά τώρα έγινε η αρχή, πάλι μέσω του κ. Τριανταφυλλόπουλου). Τρίτον, συμπίπτει με τις ανακατατάξεις που παρατηρούνται στα στρατόπεδα των μεγάλων συμφερόντων.

Δεν ξέρουμε που θα οδηγήσουν όλα αυτά, αλλά δεν φαίνεται να απειλούν τον ίδιο τον Καραμανλή, προς το παρόν τουλάχιστον. Δεν γίνεται να υπάρξουν σοβαρές πολιτικές εξελίξεις (ενώ υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις), όσο τα μεγάλα εκδοτικά και οικονομικά συμφέροντα τον στηρίζουν ακόμα. Και όταν κανένα «μαγαζί» δεν στηρίζει τον Παπανδρέου, ως εναλλακτική λύση εξουσίας. Μπορεί το «σύστημα Καραμανλή» να μην λειτουργεί καλά (ή και καθόλου) αλλά σ΄ αυτό ποντάρουν όλοι ακόμα – από τον κ. Βαρδινογιάννη και τον κ. Κόκκαλη (μαζί) μέχρι τις Τράπεζες, τους εφοπλιστάδες, τους μεγάλους επενδυτές του εξωτερικού, τα funds και τους dealers. Και φυσικά τους μεγαλοεκδότες, που έχουν τώρα στη διάθεσή τους το νέο νόμο του κ. Ρουσόπουλου. Κανείς από αυτούς δεν θέλει «να τον ρίξει ακόμα», επειδή δεν έχουν άλλωστε ολοκληρωθεί όλες οι μεγάλες δουλειές (πχ λιμάνια) που κλείστηκαν στο παρασκήνιο εν ονόματι της διαφάνειας, σεμνά και ταπεινά.

Έτσι, όποιες αλλαγές θα γίνουν θα αφορούν μόνο τον τρόπο με τον οποίο η κυρίαρχη συνισταμένη όλων αυτών, ο Καραμανλής, ασκεί την εξουσία (ανασχηματισμός, αλλαγές στο περιβάλλον του). Και έτσι ο τόπος θα συνεχίζει να διαλύεται και η πολιτική ζωή να σέπεται. Μέχρι ίσως να έρθουν οι Δημοκρατικοί των ΗΠΑ στην εξουσία και ανανήψει ενδεχομένως και ο Γιωργάκης, αφού βεβαίως τα έχει βρει προηγουμένως με τους μεγάλους του χρήματος. Ή, μέχρις ότου συμφωνήσουν οι τελευταίοι στο σχήμα συγκυβέρνησης, γιατί το προηγούμενο το βλέπω κάπως δύσκολο, λόγω Γιώργου κυρίως.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Suhoi avatar
  Suhoi 26/12/2007 17:24:17

  Πάντως, δεν μπορείτε να πείτε. Ο Καραμανλής δεν ξεχνάει τους φίλους (καμμιά φορά βέβαια, το κάνει, όπως τον Ζαχόπουλο). Πήγε για διακοπές στον παλιό του φίλο τον Φώλια (υπουργός Ανάπτυξης σήμερα). Της παλιάς παρεούλας δηλαδή.

 2. Γιαννης avatar
  Γιαννης 26/12/2007 18:17:52

  εγω εξακολουθω να πιστευω στη βουβη αντιδραση "αηδιας" του λαου απεναντι στους πολιτικους που κυβερνανε. Δε μπορει , κατι καλο θα φερει και θα αναγκασει ολους αυτους τους φαυλους να αλλαξουν λιγο!!

 3. factorx avatar
  factorx 26/12/2007 20:21:22

  Συμφωνώ, φίλε Γιάννη. Όλοιέχουν αηδιάσει. Γι αυτό και οι μεγαλοεκδότες ανακάλυψαν ξαφνικά οτι ο δικομματισμός κάνει κακό στην υγεία μας. Επειδή αν πάει έτσι θα κάνει κακό τελικά στην δική τους υγεία. Και ποιούς βάζουν για να μας σώσουν; Τον κυρ-Νίκο Κωνσταντόπουλο και κάποιους άλλους πατρεχάμενους.

 4. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 26/12/2007 22:00:21

  Κύριοι πάμε ολοταχώς για νέο σύστημα κατά το πρότυπο Τουρκίας που οι Κεμαλιστές τα έχασαν όλα εκτός από το Στρατό που κι αυτός δε ξέρουμε πόσο θα αντέξει.

  Στην Τουρκία ζυμωνόταν από την εποχή Ερμπακάν (καμιά δεκαετία) και το εξέφρασε τώρα ο Ερντογάν. Σε εμάς ποιός θα εκφράσει τη νέα τάση? Ηγέτης δεν υπάρχει.

 5. redshift avatar
  redshift 27/12/2007 02:28:45

  Φίλοι η λύση αυτή την εποχή υπάρχει και λέγεται Γιώργος (ή Γιωργάκης όπως λέτε) Παπανδρέου. Αρχηγός κόμματος εξουσίας με αποδεδειγμένη (ιδιαίτερα μετά την 11η Νοεμβρίου) ανεξαρτησία από τους μεγάλους οικονομικούς παράγοντες του τόπου. Οι φαντασιώσεις με μεγάλους ηγέτες που θα μας πάρουν από το χεράκι και θα μας οδηγήσουν στη σωτηρία δεν πρόκεται να εκπληρωθούν (άσε που είναι και ντεμοντέ, οι Εθνάρχες και οι Πατερούληδες του έθνους ανήκουν στον προηγούμενο αιώνα, οι κοινωνίες μας έχουν πια ενηλικιωθεί!). Μια καλή αρχή είναι το ΠΑΣΟΚ (ξέρω, και μόνο το όνομα προκαλεί σε μερικούς αλλεργία, αλλά έτσι είναι) του Γεωργίου Παπανδρέου στη εξουσία και συμμετοχή όλων των προοδευτικών Ελλήνων που τους έχει αηδιάσει η κοινωνική κατάσταση στη χώρα μας (ελπίζω ότι αυτοί είμαστε πλειοψηφία). Κανένας ηγέτης δεν μπορεί να αλλάξει μόνος την χώρα, αν οι υγιείς πολίτες συνεχίζουν να ανέχονται τα φαινόμενα αναξιοκρατίας, διαφθοράς και παρασιτισμού σε κάθε πτυχή της κοινωνίας που συνεχώς αυξάνονται και απειλούν να πνίξουν την Ελλάδα.

 6. factorx avatar
  factorx 27/12/2007 04:11:12

  Οι θέσεις μας και για τον Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ είναι γνωστές. Οι καιροί όμως αλλάζουν και μόνο οι ανόητοι παραμένουν αμετακίνητοι. Η αποδυνάμωση της θεσμικής αντιπολίτευσης μόνο κακό κάνει στον τόπο. Ποιος φταίει όμως γι αυτό, σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Η διαπλοκή φέρνει την μεγαλύτερη ευθύνη που δεν εννοεί να μην ελέγχει το ΠΑΣΟΚ, ή όσοι από το ΠΑΣΟΚ υποδούλωσαν εαυτούς και Κίνημα στην διαπλοκή; Η κότα έκανε το αυγό, ή το αντίστροφο; Είναι αλήθεια ότι ο Γιώργος δεν εννοεί να υποταχθεί στα μεγάλα συμφέροντα. Από την άλλη μεριά όμως δεν έχει εκείνες τις ηγετικές ικανότητες που θα του επέτρεπαν να αλλάξει προς όφελός του το συσχετισμό δύναμης. Και επειδή το ΚΚΕ (του Γερμανού και άλλων πολλών) δεν πρόκειται να κάνει ποτέ ουσιαστική αντιπολίτευση στη ΝΔ, όπως και ο ΣΥΝ που βρήκε καιρό να ανανεωθεί, το ερώτημα είναι ποιο μέλλον μας επιφυλάσσεται

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.