04/12/2008 16:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Requiem για μια μετριότητα

Υπο άλλες συνθήκες  και αν ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν είχαν οδηγήσει την πολιτική ζωή του τόπου  στην κατάντια που βρίσκεται, η σημερινή κατάθεση του Θ. Ρουσόπουλου θα ήταν για γέλια. Είναι όμως για κλάματα.  Και για τον ίδιο και για την κυβέρνησή του και για τους υπολοίπους που ανέχονται τέτοιες λαμπρές μετριότητες να μας διαφεντεύουν.

Τι είπε ο άνθρωπος; Ότι οι επισκέψεις του στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου ήταν καθαρά ... προσκυνηματικού χαρακτήρα, στο πλαίσιο των θρησκευτικών του καθηκόντων. Ότι ουδεμία πίεση δέχθηκε και ουδεμία πίεση άσκησε. Ότι δήλωσε αναρμόδιος τόσο κατά τη συνάντηση με τους φορείς της Ξάνθης, όσο και σε συνομιλία με τον ηγούμενο Εφραίμ για το θέμα των εκτάσεων της Μονής. Ότι φταίνε οι αρμόδιοι υπουργοί. Και ότι οι δυο επισκέψεις που του έκανε ο Εφραίμ στο Μέγαρο Μαξίμου (παραδέχθηκε και κάτι) ήταν επειδή «ήθελε να του δώσει κάποιες προσκλήσεις για θρησκευτικές εκδηλώσεις» !!!.

Δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Ή ο κ. Ρουσόπουλος περνάει όλους τους άλλους για ηλίθιους , περίπτωση στην οποία οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε κάποιο δίκαιο, επειδή στην πραγματικότητα κυβερνούσε τον τόπο για πέντε σχεδόν χρόνια. Ή δεν μπορεί να συνέλθει από το ναπολεόντειο σύνδρομο που τον είχε καταλάβει και συνεχίζει να μην αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα.

Θα πούμε και κάτι άλλο, που αποδεικνύει το μέγεθος της συνεχιζόμενης πτώσης του κ. Ρουσόπουλου:

Πως ερμηνεύεται το αποδεδειγμένο πλέον γεγονός ότι εν έτει 2006 ένας καλόγερος μπορεί να παίρνει τηλέφωνο υπουργούς και να τους επισκέπτεται όποτε θέλει, ενώ την ίδια εποχή οι βουλευτές της ΝΔ διαμαρτύρονταν σε όλους τους τόνους ότι οι υπουργοί δεν έβγαιναν ούτε στο τηλέφωνο; Ότι ήταν όλοι τους σούζα προσοχή και στον κ. Ρουσόπουλο και στον πνευματικό του πατέρα.

Πως ερμηνεύεται  ο περίφημο δελτίο τύπου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (βλ. εδώ) που μιλάει για κυβερνητικό «συντονισμό» των ανταλλαγών και επιβεβαιώνει και τις πολιτικές ευθύνες και την ηθική αυτουργία του κ. Ρουσόπουλου;

Λέτε να το έβγαλαν επειδή ήταν τόσο ανόητοι που πίστευαν ότι έκαναν και κυβερνητικό έργο που έπρεπε να διαφημίσουν σε μια περίοδο εκτεταμένης κυβερνητικής απραξίας;  Όχι φυσικά. Έβγαλαν το δελτίο τύπου για να διαλαλήσουν πόσο πειθήνιοι ήταν και στον κ. Ρουσόπουλο και στον πνευματικό του πατέρα. Γιατί εκείνη την εποχή έσπευδαν όλοι ευγνώμονες να εκτελέσουν κάθε επιθυμία τους, για να είναι αρεστοί.

Τώρα βεβαίως ο κ. Μπασιάκος καρφώνει τον κ. Ρουσόπουλο. Ενώ οι άλλοι συνάδελφοί του στην Εξεταστική απέφυγαν σήμερα να προσφέρουν και την παραμικρή στήριξη στον πρώην επικυρίαρχο της πολιτικής τους ζωής. Αν όμως δεν είχε γίνει η Εξεταστική θα μας τα είχε πει όλα αυτά ο κ Μπασιάκος; Θα ήταν τόσο ψυχροί οι γαλάζιοι βουλευτές απέναντι στον κ. Ρουσόπουλο; Ή θα έκαναν πα πα το παπί, όπως όλα αυτά τα χρόνια;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διοτίμα avatar
  Διοτίμα 04/12/2008 16:53:59

  FactoX, έκανες μεγάλη προσπάθεια για να γράψεις αυτό το post; Ιδιαίτερα η τελευταία σου παράγραφος είναι για βραβείο πολιτικής ανάλυσης-οξύνοιας!

 2. theo 1611 avatar
  theo 1611 04/12/2008 16:57:22

  Πα πι το παπί, Factor X!

  To θέμα είναι αν είναι να το καταπιούμε κι' αυτό να υπάρχει σοβαρός λόγος!!! Προτείνω να ζητήσουμε επειγόντως διάγγελμα με όλες τις εξηγήσεις (ο κ. Αντώναρος να παρακολουθεί και να κρατά σημειώσεις για την επανάληψη, που είναι η μήτηρ πάσης μαθήσεως!!!).

 3. Διοτίμα avatar
  Διοτίμα 04/12/2008 17:04:23

  FactoX, χαίρομαι που αντελήφθης την "πατάτα" που μόλις μάς σερβιρες κι έσπευσες να την "καπελώσεις" με άλλο post!

 4. Lara avatar
  Lara 04/12/2008 17:24:34

  Ακομα ουτε φυλλο δε βλεπω να κουνιεται.
  Σε καποια χωρα προικισμενη με πολιτικη κουλτουρα και δημοκρατικα ιδεωδη θα ειχαν συναχτει μερικα εκατομμυρια εξω απο τη Βουλω και θα απαιτουσααν κεφαλες επι πινακιω.
  Σιωπη πλαναται πανω απ'ανθρωπινες ανηυπαρκτες παρουσιες.
  Η απουσια λαλισς μοιαζει με βρογχο της τελευταιας εκπνοης σ' απελπιδες ελπιδες.

 5. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 04/12/2008 17:29:40

  Λοιπόν για να σοβαρευτούμε και να μιλάμε με γεγονότα .

  Ποινικές ευθύνες δεν θα αποδοθούν . (στανταράκι με μεγάλη μου λύπη)

  Πολιτικές ευθύνες αν κάποιος πρέπει να αποδώσει αυτός είναι ο λαός με την ψήφο του .

  Τα υπόλοιπα είναι για chit-chat .

  ΤΕΛΟΣ

  Υ.Γ : Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε εγώ απλά ρωτάω για να υπάρχει καταγεγραμμένο :

  Πόσοι από τους εμπλεκόμενους πολιτικούς πιστεύετε ότι δεν θα επανεκλεγούν στις επόμενες εκλογές από τον σοφό λαό ????

 6. theo 1611 avatar
  theo 1611 04/12/2008 17:39:02

  @greekpoliticalreview
  Σοβαρά μιλάμε!!!
  Προφανώς ο λαός με την ψήφο του θα αποδώσει τις πολιτικές ευθύνες, αν δε κρίνει ότι εκπορεύονται, θα αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι!!! (Παρένθεση: Ενίοτε ο λαός αποδίδει τις ευθύνες δια της επανεκλογής, για να μην ξεχνιόμαστε!!! Έτσι σκατά που τα κάνατε, καθήστε να τα καθαρίσετε κιόλας!!!)
  Το ζήτημα όμως είναι άλλο!!!
  Εξέλιπε παντελώς η πολιτική ευθιξία σ' αυτόν τον τόπο? Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει κατά τη γνώμη μου!!!

 7. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 04/12/2008 17:47:25

  ΜΑΦΙΑ: "Αν μπορείτε, καθίστε μας στο σκαμνί! Χα!"...

 8. Διοτίμα avatar
  Διοτίμα 04/12/2008 17:50:39

  @greekpoliticalreview
  Τί θα 'πεί "Πολιτική ευθιξία"; Από χτές τό 'χουμε ρ΄'ιξει στην ηθικολογία!. Δίκιο έχει έχει η Lara: αν δεν 'βγούμε στους δρόμους, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να επικροτήσουμε την π΄τώση μιας κυβέρνησης που ρίχνουν οι νταβατζήδες.

 9. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 04/12/2008 17:59:21

  Factor X προσοχή τον ΔΙΟΤΙΜΑ μην μας πάθει τίποτε. Διόρθωσε ανέσως ότι κακό έγραψες για τον Ρουσόπουλο, και γράψε και κανένα καλό λογάκι. Συμπόνοια σε όσους πάσχουν, χρονιάρες μέρες έχουμε.

  Κατά τα άλλα έχει καλαμπούρι επειδή όλοι έχουν ξελαρυγγιστεί στις κορώνες υπέρ του καταλληλότερου, και τελικά ο μόνος που θα ρίξει την κυβέρνηση θα είναι ο καταλληλότερος.

 10. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 04/12/2008 18:12:56

  Γιατί ρε φίλε πότε υπήρξε πολιτική ευθιξία σε τούτο το τόπο για να υπάρξει τώρα ?

  Κλείνοντας ,

  μην είσαι τόσο σίγουρος για το προφανές σου . Αμφιβάλω ακόμα κι αν ο λαός θα το θυμάται όταν πάει στην κάλπη για να μην πω τίποτα χειρότερο . Παραδείγματα πολλά . Τίποτα δεν είναι προφανές στην Ελλάδα . Εξού άλλωστε και το παραπάνω υστερόγραφό μου .

 11. stergios avatar
  stergios 04/12/2008 18:32:07

  Και τι να κάνουμε βρε παιδιά, να φέρουμε το Γιωργάκη;

  Δεν τραβάει το άλογο παλληκάρι μου, είναι κουτσό to ψοφίμι δεν το βλέπετε;

  Ρώτα τον οποιονδήποτε. Ρώτα τυχαία κάποιο γνωστό σου στο χωριό, ρώτα τον περιπτερά, ρώτα την κουτσή Μαρία.

  Πώς να στο πώ να το καταλάβεις;

  Άντε πάμε πάλι.

  Ας πούμε ότι έχεις μία εταιρία και θέλεις κάποιον για να να απαντάει τα τηλέφωνα.

  ΒΑΖΕΙΣ ΛΌΙΠΟΝ ΜΙΑ ΑΓΓΕΛΙΑ.
  ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΤΩΡΑ, ΘΑ ΔΙΑΛΕΓΕΣ ΠΟΤΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ;

  ΠΕΣ ΜΟΥ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ.

  ΒΑΖΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΛΛΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΘΑ ΕΒΑΖΕΣ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΑ.

  Εάν δεν μπορείς να δείς το μέγεθος του βλήματος, ή είσαι ανισσόροπος ή πρέπει να αλλάξεις χάπια.

 12. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 04/12/2008 19:11:59

  Άλλο Πέπη κι άλλο πρέπει Διοτίμα , όπως άλλο εγώ κι άλλο ο theo 1611 .

  Βάλε γυαλιά και απευθύνσου εκεί που πρέπει όσων αφορά την ευθιξία .

  Στους δρόμους ???? Ποιος ?? Ο λαός ??

  Εδώ σου λέω ότι στις επόμενες εκλογές ο πάνσοφος λαός θα τους ξαναψηφίσει κι αυτούς και τους Πασόκους που έκλεψαν .

  Εδώ ούτε στο τηλέφωνο δεν μπορούν να μην καταθέσουν την κομματική τους πίστη στους δημοσκόπους κι εσύ μου λες για δρόμους ??

  Ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία και από τότε που κάποιος την έβαψε στο τοίχο με μπογιά δεν ξαναβγήκε από το ιδιόκτητο του σπίτι . Παρ' το χαμπάρι . Μόνο άμα πεινάσει μέχρι θανάτου αυτός ο λαός επαναστατεί .

 13. theo 1611 avatar
  theo 1611 04/12/2008 19:39:04

  Στις διαπιστώσεις του GreekPoliticalReview θα συμφωνήσω.
  Όμως στη συνισταμένη σοφία του (όχι στην ατομική) θεωρώ ότι ο λαός στέλνει και κάποια άλλα μηνύματα, σαν αυτό που προανέφερα (της επανεκλογής ως ποινής).
  Θα επιθυμούσα όμως τα πράγματα να γίνονται ή να αρχίσουν να γίνονται διαφορετικά. 'Ετσι για τη δυναμική εξέλιξη των πραγμάτων, κάτι ν' αρχίσει να κινείται!!!
  Για την πιθανότητα και τις ρεαλιστικές μεθόδους?
  Φοβάμαι ότι θα ξανασυμφωνήσω με τον GreekPoliticalReview. Δεν τις ξέρουμε, μάλλον, ας ψάξουμε λοιπόν να τις βρούμε!!!

 14. fishbone avatar
  fishbone 04/12/2008 20:17:51

  FACTORA de tous kaneis kana maderation aytoys tous deksioulides to blog ginetai vareto... oxi politikos orthon alla..

 15. tiramola avatar
  tiramola 04/12/2008 20:47:31

  Κατι ακουσα για βαλιτσες...

 16. nas avatar
  nas 04/12/2008 20:50:06

  Γειά σου συναγωνιστή stergio που φοβάσαι μην και έλθει ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ. Πάντως φοβάσαι δεν φοβάσαι, θέλεις δεν θέλεις, θα γραφούν και άλλα για την αποκαθήλωση της κυβέρνησης των νεοαπατεώνων, των θεοσεβούμενων και των προσκυνητών, που νόμισαν πως θα κάνουν ότι γουστάρουν χωρίς κανείς να τους βάλει χέρι.
  Βέβαια ο ΘΡ σας μιά "εξέχουσα μετριότητα" ανάμεσα στις υπόλοιπες καραμετριότητες, δεν ήθελε και πολύ να πιστέψει πως κυβερνά "ελέω θεού", όμως δυστυχώς για τον ίδιο κυβερνούσε "ελέω νταβατζήδων".
  Κατανοώ τον πόνο όσων λένε "μα δεν έκανε τίποτα ο Γιώργος, απο πού ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις"; μα αυτή η κυβέρνηση λειτούργησε περισότερο ως βιτρίνα ποικίλων συμφερόντων, παρά ως εκλεγμένη για τα συμφέροντα του κράτους! ένα λιθαράκι έφυγε απο το οικοδόμημα του "συστήματος Ρουσόπουλου", ο ΑΛΦΑ και άρκεσε να αποδομήσει και τον "εξυπνότερο" και τον "καταλληλότερο". Τι να έκανε ο έρμος ο Γιώργος που τον είχαν ταπώσει όλα τα "μεγάλα κεφάλια"; Το δυστύχημα λοιπόν είναι πως αποκαλύφθηκε οτι μας διοικούσε μια μετριότητα. και το γεγονός πως οι πολίτες θα προτιμήσουν απο τον "ηγούμενο", τον "προηγούμενο", δεν πρέπει πλέον και μετά απο όσα αποκαλύφθηκαν στην εξεταστική να ξενίζει κανέναν και κυρίως τους σχολιαστές αυτού εδώ του blog, που εννοείται πως έχουν κι ένα ανεβασμένο πολιτικό επίπεδο...

 17. ANTIo avatar
  ANTIo 04/12/2008 21:01:17

  Φάκτορα έχω μια απορία:
  Πώς μια μετριότητα κατάφερε να κάνει όλα αυτά που λες?

  Η μετριότητα στην (ανώνυμη) πολιτική ανάλυση με πιο τρόπο μετράται???

 18. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 04/12/2008 21:11:04

  Παρότι δεν είμαι στα δημοσιογραφικά παρασκήνια έχω την εντύπωση ότι ο ρόλος του Ρουσόπουλου έχει εξογκωθεί καθώς συνασπίζονται εναντίον του ετερόκλητες δυνάμεις.
  Ειδικώς από πλευράς ΝΔ οι πραγματικές μετριοτητες βάλλουν κατά Ρουσόπουλου ακριβώς γιατί θέλουν να διατηρήσουν τη θέση τους στο μαγαζί που ο Ρουσόπουλος απειλούσε.
  Οταν ο Καραμανλής το 2000 αποφάσισε να προσλάβει το Ρουσόπουλο ήξερε ότι προσκείμενοι στη ΝΔ δημοσιογράφοι είναι άτομα που δεν μπορούν να σταθούν σοβαρά όπως Τράγκας,Ρίζος κλπ όλοι αυτοί δηλαδή που εθίγησαν στη δεξιά επετηρίδα από την εμφάνιση Ρουσόπουλου και βάλλουν εναντίον του ή άτομα όπως ο Κύρτσος ή ο Χατζηνικολάου που είναι εκείνοι που πραγματικά θα ήθελαν να χαράζουν γραμμή αντί για τον Καραμανλή.
  Δηλαδή οι κατηγορούντες το Ρουσόπουλο είναι οι ιδιοι αυτό που κατηγορούν,μετριότητες με μεγάλες αξιώσεις.

 19. Factorx avatar
  Factorx 04/12/2008 21:13:22

  @ANTIo:

  1. Καλά δεν παίζεσαι. Είσαι ανώνυμος , δεν έχεις δηλαδή το θάρρος της γνώμης σου και τοποθετείσαι εκ του ασφαλούς και λες εμάς ανώνυμους.

  2. Τι έκανε δηλαδή η μετριότητα; Ειχε στα χέρια του όλη την εξουσία (καλώς η κακως) και αντάλλασε οικόπεδα;

  3. Που είναι τώρα;

 20. Factorx avatar
  Factorx 04/12/2008 21:15:54

  @ψυχραιμια. καμία αντίρρηση. Ετσι είναι, ή μάλλον ειναι και έτυσι; Το θέμα μας όμως είναι αλλο. πως διαχειριστηκε ο ΘΡ αυτήν την εξουσία. Ο Τράγκας δεν μας νοιάζει γιατί δεν τον πληρώνουμε

 21. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 04/12/2008 21:31:38

  Δεν μπορώ να εκφερω γνώμη για το θέμα του Βατοπεδίου γιατί δεν ξερω όλη την αλήθεια.
  Μερικές φορές βάζοντας τον εαυτό μου στη θέση κάποιων που γνωμοδοτούσαν και υπέγραφαν σκέφτομαι ότι θα μπορούσα και εγώ να έχω υπογραψει έτσι και είχα θέση χωρίς να έχω προσωπικό όφελος αν είχε δημιουργηθεί η καταλληλη ατμόσφαιρα.
  Γύρω από το συγκεκριμένο μοναστήρι και γενικά το Αγιο Ορος είχε στηθεί ένα επιβλητικό story με τις επισκέψεις προσωπικοτήτων,του Καρολου κλπ.
  Το ότι αυτοί που υπέγραφαν νόμιζαν ότι προσφερουν εθνικό εργο φαίνεται και από το δελτίο τύπου που έβγαλαν.
  Και αυτό χωρίς να βάζω μέσα την πιθανή έμμεση περιρρέουσα υποβολή ότι έτσι βοηθαμε τους "πατριωτες" στην Κύπρο που επίσημα πρεπει να αποδοκιμάζουμε.Υπενθυμίζω πάλι ότι ο Εφραιμ είναι αδελφός του Κουτσού του πλέον αντίθετου στο σχέδιο Ανάν πολιτικού ενώ η εταιρία Rassadel έγινε από το γραφείο Τάσσου Παπαδόπουλου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.