#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/11/2012 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Requiem για διαπλεκόμενα συμφέρονταΦαίνεται πως η Ευρωπαϊκή Ένωση και πιο συγκεκριμένα η Ευρωζώνη αποφάσισε να καθαρίσει την Ελλάδα από το άγος των «διαπλεκόμενων» ή αλλιώς των «νταβατζήδων»  κατά την ορολογία του Κ. Καραμανλή του νεώτερου. Το εργαλείο για αυτό το ξεκαθάρισμα λογαριασμών θα είναι βέβαια ο έλεγχος του τραπεζικού δανεισμού. Τα συγκεκριμένα μεγαλοσυμφέροντα, με αιχμή του δόρατος τους εργολάβους των ΜΜΕ το έχουν αντιληφθεί εγκαίρως αυτό και σπεύδουν να διασφαλίσουν τα άνομα «κεκτημένα» τους που με την μορφή θαλασσοδανείων, χαριστικών συμβάσεων και εθνικών εργολαβιών συνέτειναν τα μέγιστα στην δεινή οικονομική θέση της χώρας. Κύριο σημείο αντίθεσής τους φυσικά, αποτελεί η διάταξη που αφορά τον έλεγχο των δανείων άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω της τοποθέτησης επιτρόπου στις τράπεζες μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους.

Όχι, τα αχόρταγα μεγαλοσυμφέροντα δεν «ξύπνησαν» ξαφνικά από τον βαθύ τους λήθαργο και «ανακάλυψαν» πως οι δανειστές μας είναι «τοκογλύφοι» και άκαρδοι «κατοχικοί κατακτητές». Η κάστα των κρατικοδίαιτων μεγαλοκαρχαριών που έχουν χοντρά προσωπικά πορτοφόλια αλλά αδύναμα εταιρικά ταμεία, επιθυμούν να εξακολουθήσουν να λυμαίνονται ανενόχλητοι τα δανεικά χρήματα ενός ανεξέλεγκτου και πειθήνιου τραπεζικού συστήματος όπως είχαν μέχρι τώρα συνηθίσει. Οι ιδιοκτήτες όλων αυτών των θνησιγενών «επιχειρήσεων» που σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του πολιτισμένου κόσμου θα είχαν κλείσει προ πολλού, δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την χώρα και τους πολίτες της. Πίστευαν πως οι ίδιοι θα την έβγαζαν καθαρή και όταν είδαν πως ο ευρωπαϊκός έλεγχος πλησιάζει επικίνδυνα τις παράνομες πηγές πλουτισμού και ανίερης ευημερίας τους, σήκωσαν στα «μαγαζιά» τους την πειρατική σημαία με την νεκροκεφαλή και τα κόκκαλα και επιτίθενται λάβροι ενάντια σε όσους μέχρι χθες «λιβάνιζαν».

Η αλήθεια είναι πως δεν πείθουν κανέναν. Ούτε αυτοί, ούτε οι άλλοι του «λόμπυ της δραχμής» που κλαψουρίζουν τώρα για δήθεν «καταστροφική για την χώρα συμφωνία». Η εποχές που μπορούσαν να ρίξουν κυβερνήσεις και να προκαλέσουν πολιτική αστάθεια μόλις κάποιος απειλούσε να αγγίξει τα παράνομα κυκλώματα της βαθιάς διαπλοκής τους με το πολιτικό κατεστημένο έχουν περάσει. Δεν βρισκόμαστε στο 2006 και ούτε κι αυτοί έχουν την δύναμη που κάποτε κανόνιζε τις τύχες των πολιτικών και των κομμάτων της χώρας. Τους καταλάβαμε και δεν θα «ψωνίσουμε» ξανά από το ίδιο πολυκαιρισμένο πανέρι με τα παραμύθια που μας πουλούσαν τόσες δεκαετίες  για να μας αποκοιμίζουν. Όλοι αυτοί, είναι το μεγαλύτερο καρκίνωμα της χώρας, ένα από τα κύρια αναχώματα για την αλλαγή πορείας που έχει ανάγκη ο τόπος.

Πρέπει να σαρωθούν άμεσα, ακόμη  και με την βοήθεια των εξωτερικών επιτρόπων αν χρειαστεί (που θα χρειαστεί). Αν θέλουν να διατηρήσουν επιχειρηματική δραστηριότητα είτε στα μπετατζήδικά τους  είτε στα ΜΜΕ τους θα πρέπει να το κάνουν με δικά τους λεφτά. Ας τζιράρουν επιτέλους όλο αυτό το χρήμα που έχουν μαζέψει τόσες δεκαετίες αν θέλουν σώνει και καλά να παραμείνουν «επιχειρηματίες».  Τα λεφτά του ελληνικού λαού όμως ή τα δανεικά κι αγύριστα των «κουτόφραγκων» έχουν τελειώσει  οριστικά για αυτούς. Όπως θα τελειώσει σύντομα και η αναίσχυντη παντοκρατορία τους πάνω στην πολιτική ζωή του τόπου και στις τύχες της χώρας της ίδιας. Το ελληνικό σύστημα της διαπλοκής και της ρεμούλας που τους ανέθρεψε και τους ανέδειξε όλα αυτά τα χρόνια, θα πάψει να υφίσταται λίαν συντόμως, όταν αρχίσει ο έλεγχος του τραπεζικού δανεισμού και αποκοπούν απότομα τα παράνομα «μπαϊπάς» που τους κρατούσαν και τους κρατάνε ακόμη εν ζωή, καθώς γαβγίζουν για τελευταία φορά εναντίον των πολιτών και του Έθνους.

Akenaton

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 30/11/2012 08:03:00

  H αρχουσα ταξη ειναι και αυτη υπευθυνη και ισως ο κυριος υπευθυνος για τη χρεωκοπια.Πρεπει και αυτη να πληρωσει.Και φυσικα οι δανειστες με τοσα λεφτα που ριχνουν εχουν δικαιωμα να κατευθυνουν τα δανεια εκει που νομιζουν οτι ειναι καλυτερα.Βεβαια αυτο ενεχει τον κινδυνο δημιουργιας νεων διαπλεκομενων,των μνημονιακων.Παντως τα παλια αποδειχθηκαν αναξια και αχρηστα για τον τοπο και οποιαδηποτε διαμαρτυρια τους ειναι για πεταμα.

 2. αργατεία avatar
  αργατεία 30/11/2012 08:54:50

  εδώ συμφωνούμε απόλυτα!

 3. alpha1 avatar
  alpha1 30/11/2012 09:25:14

  Συγχαρητηρια Akenaton! Απ' το στόμα σου και στου Θεού (και του Σαμαρά) τ' αυτί...

 4. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 30/11/2012 10:44:20

  Το άρθρο αγγίζει το κύριο πρόβλημα της Ελλάδος.
  "Το ελληνικό σύστημα της διαπλοκής και της ρεμούλας" είναι η γενεσιουργός αιτία της σημερινής σήψης, αλλά ταυτόχρονα και το αποτέλεσμα του πολιτικού λαϊκισμού και της ανικανότητας των μεταπολεμικών πολιτικών δυνάμεων να ηγηθούν της ιστορικής αναγκαιότητας για τη δημιουργία παραγωγικής αστικής τάξης. Μόνον ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έδωσε στο θέμα αυτό μάχη. Μόνος, εντελώς μόνος και ενάντια στα μπακαλίστικα συμφέροντα των οικονομικών και πολιτικών ομάδων της παράταξης που ηγείτο. Σε θεωρητικό επίπεδο το ζήτημα της έλλειψης παραγωγικής αστικής τάξης ανέδειξαν νεομαρξιστές αναλυτές, όπως π.χ. ο καθηγητής Κώστας Τσουκαλάς.
  Το βασικό ερώτημα για το ποιό πολιτικό υποκείμενο θα μπορέσει να ηγηθεί της μάχης για την απαλλαγή της χώρας από το σύστημα της διαπλοκής και της ρεμούλας, εσωτερικές πολιτικές δυνάμεις ή αλλοδαπές - περιορισμό της δύναμης του εθνικού πολιτικού συστήματος, όμως, όχι κατ΄ ανάγκη περιορισμό λόγω αυτού της εθνικής κυριαρχίας - πρέπει να προσεγγιστεί από την πλευρά της δημιουργίας θεσμών που θα αποτρέπουν την αναπαραγωγή με διαφορετικό μανδύα των ίδιων συμπεριφορών και νοοτροπιών της διαπλοκής και της ρεμούλας.
  Έχουμε μοναδική ευκαιρία μέσα από την σημερινή σήψη να δημιουργήσουμε επιτέλους πραγματικούς δημοκρατικούς θεσμούς και παραγωγικές οικονομικές και κοινωνικές δυνάμεις.
  Ρόλος μας ως Πολίτες είναι αυτό να το επιβάλουμε. Να παίξουμε ως Πολίτες τον ιστορικό ηγεμονικό μας ρόλο. Να δώσουμε πραγματική διάσταση στην έννοια της Δημοκρατίας.

 5. akenaton avatar
  akenaton 30/11/2012 11:39:38

  Συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενα σας αγαπητέ Μανιάτη. Το παιχνίδι θα παιχθεί στο θεσμικό επίπεδο κι εκεί μπορεί να χρειαστεί έξωθεν βοήθεια για λίγο. Η εθνική κυριαρχία κατά την γνώμη μου δεν κινδυνεύει από αυτή την πιθανή βοήθεια αλλά από την διαιώνιση του παρόντος "συστήματος διαπλοκής και ρεμούλας" που σχεδόν κατάφερε να την φτάσει στα όρια της κατάλυσης.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ akenaton 30/11/2012 23:14:01

   Πολύ σωστά. Η ντόπια σήψη είναι η πραγματική απειλή για την εθνικής μας κυριαρχία.

 6. alpha1 avatar
  alpha1 30/11/2012 11:57:05

  "περιορισμό της δύναμης του εθνικού πολιτικού συστήματος, όμως, όχι κατ΄ ανάγκη περιορισμό λόγω αυτού της εθνικής κυριαρχίας."

  Για να γίνει αυτό θα πρέπει στην νέα κυβέρνηση, όποτε προκύψει, να ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ ΗΔΗ ΥΠΟΥΡΓΟΣ-ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ-ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ τουλάχιστον, σε προηγούμενες κυβερνήσεις οι οποίες είναι ποινικά κολάσιμες για τό έγκλημα εξ αμελείας ή εκ προθέσεως σε βάρος του Ελληνικού λαού.
  Με πολιτικούς συνενόχους ή υπόπτους συνενοχής με το εξωνημένο καθεστώς που κατέστησε τη χώρα μας αποικία χρέους δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αυτό που λές αγαπητέ Μανιάτη.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ alpha1 30/11/2012 23:12:00

   Συμφωνώ μαζί σου.

 7. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 30/11/2012 12:08:49

  Ακριβώς.
  Το ζήτημα είναι πρωτεύουσας σημασίας και ΠΡΕΠΕΙ να το παλέξουμε.
  Να επιβάλουμε το απαιτούμενο.

 8. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 30/11/2012 12:10:50

  Αγαπητέ akenaton συμφωνώ.
  Η προηγούμενη "διαδρομή" της χώρας είναι σοβαρή ένδειξη ότι χωρίς "έξωθεν συνδρομή" (με όλα τα τραγικά που την συνοδεύουν), θα ήταν αδύνατο να εγκαθιδρυθεί στοιχειώδης ισορροπία.
  Πρέπει τώρα να ανακτηθεί ένα μέρος των δημοσίων αγαθών που υπεξαιρέθηκαν ιδιωτικά από τους πολύ μεγάλους "διαπλεκόμενους" - αλλά και από την πολύ ευρύτερη, ευνοημένη μειοψηφία των χωρίς αζημίωτο συμμάχων τους: Τους λιπαρούς μεγαλο-μεσαίους.
  Η κ. Γιαννάκου ομολόγησε χθές σε συζήτηση μιαν επώδυνη αλήθεια: "Οι τιμές δεν πέφτουν, ίσως γιατί υπάρχει ακόμη μαύρο χρήμα, λίπος".
  Ο τρόπος ανάκτησης είναι ένας. Μη φοβόμαστε να τον πούμε: Αναδρομική φορολόγηση, με τεκμήριο τα διαπιστωμένα περιουσιακά στοιχεία, κινητά και ακίνητα. "Λίστες", τράπεζες, είναι στοιχεία δεδομένα και αξιόπιστα. Το περιουσιολόγιο γίνεται εύκολα. Αρκεί να το θελήσουν.
  Κι άν δεν το θελήσουν, ας τους το επιβάλλουν οι "εξωτερικοί".
  Τέλος παιχνιδιού, επιτέλους.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Ο Θείος 30/11/2012 13:14:13

   Ξέρετε ήδη πως συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λέτε. Περιμένω όπως κι εσείς να γίνουν πράξη. Αναδρομική φορολόγηση κατόπιν αυστηρού ελέγχου. Αν χρειαστεί, ας αξιοποιήσουν γι αυτό όσους ΔΥ περισσεύουν αντί να τους θέσουν σε εφεδρεία (με κάποια ταχεία εκπαίδευση από κομάντο του ΣΔΟΕ). Είμαι βέβαιος πως θα βγάλουν τον μισθό τους αρκετές χιλιάδες φορές!

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ akenaton 30/11/2012 13:18:15

    Αυτοί οι μεταταγμένοι εργαζόμενοι, θα είναι ίσως οι εργαζόμενοι που θα εξασφαλίσουν παγκόσμιο ρεκόρ κερδοφορίας όλων των εποχών στον εργοδότη τους (δηλαδή στο Ελληνικό Δημόσιο)...

   • Δημήτρης Π. avatar
    Δημήτρης Π. @ akenaton 30/11/2012 13:28:04

    Άρθρο 78 παρ. 2 Συντ: Φόρος ή άλλο οποιοδήποτε οικονομικό βάρος δεν μπορεί να επιβληθεί με νόμο αναδρομικής ισχύος που επεκτείνεται πέρα από το οικονομικό έτος το προηγούμενο εκείνου κατά το οποίο επιβλήθηκε.

    • George Kappa avatar
     George Kappa @ Δημήτρης Π. 30/11/2012 15:54:57

     Να αναθεωρηθεί τότε το άρθρο 78 παρ. 2 και ότι άλλο χρειαστεί. Το σύνταγμα δεν είναι θεόσταλτο, το αποφασίζουν οι κοινωνίες των πολιτών.

 9. man8os avatar
  man8os 30/11/2012 12:33:32

  Αμην και ποτε!

 10. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 30/11/2012 13:48:09

  Και η δεκαετία για ανέλεγκτες υποθέσεις;
  Άν κάποιοιος υποβάλει ανειλικρινή δήλωση για εισοδήματα από 2003 μέχρι 2011 και "πιαστεί" το 2013 από διασταύρωση στοιχείων (τραπεζικοί λογαριασμοί, κατοχή ακινήτων κτλ), χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει τα επιπλέον αδήλωτα, δεν πληρώνει την διαφορά φόρου;
  Προφανώς την πληρώνει.
  Διότι παραβίασε τον νόμο που ίσχυε το έτος της δήλωσης. Δεν πρόκειται για αναδρομική εφαρμογή νόμου, αλλά για αναδρομική φορολόγηση με βάση τον νόμο που ίσχυε το φορολογικό έτος .

 11. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 30/11/2012 15:13:09

  Κύριε Akenaton, I second !!

 12. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 30/11/2012 15:23:29

  Αν δοκιμάσουμε στην ελλάδα να χτυπήσουμε το κατεστημένο αυτό, δεν μπορούμε να φανταστούμε ,το υποψιαζόμαστε όμως,ποιές και πόσες δυνάμεις αριστερών, επαναστατών, εκσυχρονιστών,ελληναράδων θα βγούν στα κεραμίδια ουρλιάζοντας για τους κατοχικούς στρατούς, για ρουφήχτρες του λαού κλπ.
  Τους λίγους δεν μπορούμε να πιάσουμε.
  Ομως τους πολλούς άνετα μπορούμε να πιάσουμε,αύριο κιόλας.
  Καταθέσεις και μεταφορές χρημάτων εξαποδώ υπάρχουν, φορολογικές δηλώσεις υπάρχουν , ακόμη και χωρίς καταγρααφή περιουσιακών στοιχείων με μια απλή σύγκριση μετρητών μόνο και δηλωθέντων εισοδημάτων έχει ληθεί το θέμα φορολογικών εσόδων για 2-3 χρόνια.
  Δεν το θέλουμε όμως.

  • απων avatar
   απων @ ορεσείβιος 30/11/2012 17:51:44

   Αγαπητέ ορεσείβιε ο Καραμανλής στην απαράμιλλη εκείνη στιγμή πολιτικής ειλικρίνειας, εκτός απο τους 5 νταβατζήδες (καπιταλιστές εννοείται), κατονόμασε και τους 5 εργατοπατέρες (Αριστερούς που θα βγούν στα κεραμίδια ουρλιάζοντας όπως ωραία περιγράφεις).
   Κι όταν εμείς είμαστε στην κυβέρνηση και δεν τολμάμε να τους αγγίξουμε επειδή φωνάζουν δυνατά και φαίνεται σαν να ξανακατέβηκε το ΕΑΜ ολόκληρο, έχεις δίκιο να ομολογείς οτι (εμείς οι νοικοκυραίοι) δεν το θέλουμε όμως...

   • ορεσείβιος avatar
    ορεσείβιος @ απων 30/11/2012 20:11:56

    Δεν ξέρω αν ομιλούσε ο απερίγραπτος ή τα τσίπουρα τότε που σήκωνε μπαιράκι στον μπαιρακτάρη , αλλά ήταν πολλά ολίγος..
    Καλύτερα να μην το έλεγε.
    Αν το διαπίστωσε νωρίς ας πήγαινε στο σπίτι του ,δεν είναι κακό να δηλώσει αδυναμία ,τουλάχιστον θα είχαμε γλυτώσει μερικά αμανάτια που μας άφησε, και κυρίως έδωσε την ευκαιρία στον αρχικηπουρό να μας φορτώσει ακόμη περισσότερα μπρόκολα και λάχανα,και να τα χρυσοπληρώνουμε τώρα ως πρέσβεις και ευρωβουλευτές.

    Στο τέλος θα φτάσουμε να παρακαλάμε να έρθει κανένας γερμανός για να απολύσει τους αργόσχολους τους οργανισμού διεκδίκησης ολυμπιακών αγώνων 2004.

 13. Ραβινος avatar
  Ραβινος 30/11/2012 18:31:01

  Ποσο δικηο εχεις akenaton !Να ηξερες τι ''μαχες''γινονται για την τοποθετηση προσφιλων προσωπων ως επιτροπων στις τραπεζες και τι διασυνδεσεις προσπαθουν να πιασουν οχι εδω στην Ελλαδα πια αλλα στις Βρυξελλες !Ναι ειμαι υπερ των μνημονιων (με σημαντικη ζημια μου ως συνταξιουχου } μονο και μονο για την ταξη και πειθαρχια που πανε να βαλλουν οι δανειστες κατι που δεν μπορει να κρυφτει πλεον!Αντε μπας και δουμε ασπρη μερα καποια στιγμη σ'αυτην την χωρα !

 14. trifon avatar
  trifon 30/11/2012 23:49:38

  ΑΡΚΕΤΑ ΕΥΣΤΟΧΟ ΑΡΘΡΟ, ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ.
  ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΑΣ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ Η ΝΕΑ , ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΨΥΧΑΡΗ ΣΤΗ Α' ΑΘΗΝΩΝ.
  ΑΣ ΤΟΝ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ..

 15. Nik avatar
  Nik 01/12/2012 00:40:12

  Αναδρομική φορολόγηση είναι η μισή παρτίδα, η άλλη μισή είναι αναδρομική επιστροφή φόρων στα θύματα που πλήρωναν τα σπασμένα. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η άποψη έχει παραμεριστεί από τους σχολιαστές. Στην πραγματικότητα που ζούμε το δίκαιο του αθώου εξυπακούεται ότι θα ξεχαστεί.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.