07/12/2008 19:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Rebels without a cause

Επισημαίνω τις εξής αναρτήσεις σχολιαστών μας:

Le canard:  Ποιος είναι ο στόχος; Να καούν όσες στάσεις λεωφορείων, τράπεζες και κάδοι απορριμμάτων απέμειναν;  Ή να φοβηθούν οι μικροαστοί και να μην σηκωθούν από την πολυθρόνα τους;  Όταν κατεβαίνει ο κόσμος στους δρόμους φοβάται η εξουσία - η πραγματική και όχι η διαλυμένη κυβέρνηση Καραμανλή. Όταν δεν κατεβαίνει, τότε απλά η αγανάκτηση εκτονώνεται, σε επίπεδο πετροπόλεμου και δακρυγόνων ανάμεσα σε μπάτσους και «χώρο». Μια από τα ίδια δηλαδή. Κι' εμείς καθόμαστε στην πολυθρόνα και βλέπουμε τα επεισόδια από την τηλεόραση, βρίζουμε -για μια ακόμη φορά- τα κανάλια, πίνουμε και το ουϊσκάκι μας και την επομένη πάμε στη δουλειά μας, σκεφτόμενοι πόσο ανασφαλείς είμαστε λόγω οικονομικής κρίσης και του δανείου που χρωστάμε. Χέστε τον "χώρο" και πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας. Μπορούμε;

«Μποτίλια στο πέλαγος»: Το κράτος της κλεπτοκρατίας και παρακράτος της στημένης αναμπουμπούλας στήνουν χέρι-χέρι ως πολιτικά-ποινικά αδέλφια από τη μήτρα της Χάρυβδης το χορό. Στόχος τους να ανοίξει η αυλαία για την επόμενη πράξη του δοτού «δράματος» ενάντια στο Έθνος και το λαό. Η αντιεξουσιαστική πρακτική απαιτεί ουσιαστικό αγώνα, ενάντια στην επιχείρηση επιβεβλημένου χάους. Οργάνωση με θεωρητική θωράκιση και ξεκαθάρισμα στόχων. Ανάληψη συγκεκριμένων ευθυνών και πρωτοβουλιών με τις συνέπειες που αυτές συνεπάγονται. Το αυθόρμητο που διοχετεύουν στα κανάλια οι ειδικοί της κοινωνικής μανιπουλάτσιας δεν αρκεί. Είμαστε γνώστες και θα αμυνθούμε.....

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ioannis mpampalis avatar
  ioannis mpampalis 07/12/2008 19:41:46

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ.
  ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΔΩΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΚΑΙΝ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣΚΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΟΟΟΟΟ ΔΕΝ ΦΟΡΕΣΑ ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΜΑΣΚΑ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ

 2. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 07/12/2008 19:43:40

  Στο Κακολοχωρη δεν γράφει τα απομνημονεύματα του ο K.Λαλιώτης .Μου φαίνεται ότι ήρθε καιρος και για τον Μπουλη μας να έχει αποσυρθεί εκεί και να κάνει το ίδιο .

 3. ioannis mpampalis avatar
  ioannis mpampalis 07/12/2008 19:47:34

  ΣΕ ΜΕΝΑ ΤΟ ΛΕΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ;

 4. 80% του ελληνικού λαού avatar
  80% του ελληνικού λαού 07/12/2008 19:55:19

  Όταν ο μπάτσος πυροβολεί με ψυχραιμία είναι κακό σύμφωνα με την σκοτεινιασμένη ελευθεριακότητα.

  Όταν ένας αναρχικός πετάει μολότωφ με ψυχραιμία είναι καλό κατα την σκοτεινιασμένη ηλιθιότητα.

  Ας αλλάξουν ρόλους με την ψυχραιμία να αποκτήσουμε και μείς την ψυχραιμία μας...

 5. Ευτέρπη Πολυξένους avatar
  Ευτέρπη Πολυξένους 07/12/2008 20:01:55

  κανένας, μα κανένας δεν πυροβολεί με ψυχραιμία (με εξαίρεση τον ήρωά μου τον Κλιντ Ήστγουντ) και κανένας δεν πετάει πέτρα με ψυχραιμία. Μην χάνετε εσείς την ψυχραιμία σας.

 6. opus-1 avatar
  opus-1 07/12/2008 20:03:52

  Με τον όρο Ελληνικός Εμφύλιος Πόλεμος εννοούμε τη χρονική περίοδο ένοπλων συγκρούσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα μεταξύ του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας υπό τον έλεγχο των κομμουνιστών, και του Ελληνικού Στρατού που ήταν υπό τον έλεγχο της κεντροδεξιάς κυβέρνησης των Αθηνών. Επίσημα διήρκεσε από τον Μάρτιο του 1946 έως τον...

 7. μανώλης avatar
  μανώλης 07/12/2008 20:31:26

  Ποιοί να είναι άραγε φάκτορα οι
  "επαναστάτες χωρίς αιτία" του τίτλου σου;
  Οι μπάτσοι;
  Οι αντιεξουσιαστές;
  Τα θύματα των δύο παραπάνω;
  Η κυβέρνηση;
  Τα κόμματα;
  Οι υπήκοοι αυτής της έρμης χώρας;
  Οι πολίτες; (Διαγράφεται γιατί πολίτες δέν έχουμε, μόνο υπηκόους).

  (Αλοίμονο στους γονείς του παιδιού.
  Αυτοί πονάνε, αυτοί πενθούν, αυτοί
  θα θυμούνται και αύριο.
  Οι υπόλλοιποι....)

 8. tony avatar
  tony 07/12/2008 20:33:04

  δεν τελείωσε επειδή είχε βαθύτερη αιτία ήταν πολύ παλιότερος .Ο εμφύλιος ήταν ένα μικρο κομμάτι. Αρχισε από την εποχή που οι σταυροφόροι εξάλειψαν από προσώπου γης τους Έλληνες ειδωλολάτρες και στη θέση τους άφησαν τους Ελληνορθόδοξους.Με αυτό τον τρόπο εδραιώθηκε η εξουσία του Βατικανού και με το παραμαγαζο του το φανάρι δημιούργησαν την ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ.
  όμως η ελληνική ψυχή δεν πέθανε.Εκφράστηκε μέσα
  από έναν 16χρονο.έναν αληθινό ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ.

 9. μούτρο avatar
  μούτρο 07/12/2008 20:43:48

  1,2 ,1,2

 10. Σπύρος avatar
  Σπύρος 07/12/2008 21:00:00

  ΄Σταυροφόροι πού εξάλειψαν ειδωλολάτρες΄
  Πως κολλάει ρε αδελφέ αυτό..??
  Δεν βγαίνουν οι ρημάδες οι ημερομηνίες..
  Γιναν Σταυροφορίες επι Ιουλιανού ή επι Θεοδοσίου??
  Eκτός εάν διακτινίστηκαν σε Λιακοπούλεια διάσταση..
  Δεν αφήνουν τον νεκρό σε ησυχία τελικά..
  Με το ζόρι να κατασκευαστούν ήρωες...

 11. opus-1 avatar
  opus-1 07/12/2008 21:26:45

  Οι ένοπλες συγκρούσεις ανάμεσα στο στρατό, τα σώματα ασφαλείας, τις συντηρητικές, φιλελεύθερες και ακροδεξιές δυνάμεις (από τη μία πλευρά) και τις κυρίως κομμουνιστικές, αντάρτικες, επαναστατικές δυνάμεις (από την άλλη) δεν ξεκίνησαν ξαφνικά μία νύχτα του 1946 με την επίθεση στον Σταθμό Χωροφυλακής του Λιτοχώρου, αλλά ήταν αποτέλεσμα αντιπαλότητας παλαιοτέρων ετών. Από μία άποψη ο Εμφύλιος αποτέλεσε την συνέπεια συσσωρευμένων πολιτικών και κοινωνικών διεργασιών, που ξεκίνησαν από την εποχή του Εθνικού Διχασμού το 1915, εντάθηκαν με τη Μικρασιατική καταστροφή και την έλευση και εγκατάσταση ενός τεράστιου αριθμού προσφύγων και κορυφώθηκαν με την επιβολή της Δικτατορίας της 4ης Αυγούστου.

  Το καταλυτικό στοιχείο όμως υπήρξε η ξένη κατοχή και το πολιτικό κενό που δημιούργησε η έλλειψη μιας ελληνικής κυβέρνησης που να διαθέτει στοιχεία νομιμοποίησης και αποδοχής.

 12. tony avatar
  tony 07/12/2008 21:59:00

  Για το που κολαει δες την επικαιρότητα μια εβδομάδα πριν. Για τις ημερομηνίες δες το σε ένα πλαίσιο αιώνων ΟΣΟ για το αν υπάρχει ανάγκη να κατασκευάσουμε ήρωες η όχι δες γύρω σου. Προς το παρών ζούμε με ιδέες πλαστικές.Και ήρωες χρειαζόμαστε και εχθρούς.Η νέα τάξη θα γεννηθεί μέσα από το χάος.Δεν μπορεί να χτιστεί ο νέος θαυμαστός κόσμος αν δεν φύγει ο παλιός.Δεν μπορεί να βασιλέψει δικαιοσύνη στη Γη αν δεν γκρεμιστεί το βασίλειο της αδικίας.ζούμε την αρχή της νέας αναγενησης μακάρι να δουμε και ποιο διαλυτικές απόψεις.

 13. Σπύρος avatar
  Σπύρος 07/12/2008 22:10:45

  Συγνώμη αδελφέ αλλά τά Mad Max τά έβλεπα μικρός.

 14. ΑΝ_ΕΜΠΟΡΟΣ avatar
  ΑΝ_ΕΜΠΟΡΟΣ 07/12/2008 23:21:51

  ΑΡΘ.ΠΡΩΤ.ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: 135754/21-11-2008
  ΑΡΘ.ΠΡΩΤ.ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: 8754/19-11-2008
  ΑΡΘ.ΠΡΩΤ.ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ: 3919/19-11-2008

  ΠΡΟΣ
  ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
  Κο Γιώργο Αλογοσκούφη
  Κοιν:1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
  2.Υφυπουργό Οικονομίας & Οικονομικών κο Αντώνη Μπέζα
  3. ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ
  4. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ
  5. Προϊστάμενοι Δ.Ο.Υ. - ΠΕΚ - ΔΕΚ
  6. ΛΟΓΙΣΤΕΣ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΕΣ


  Αθήνα 18/11/2008


  ΘΕΜΑ: «Α)ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ Η ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΩΣ ΚΑΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ
  ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΧΡΕΩΝ
  Β) ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΙΣΟΤΗΤΑ , ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ
  ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
  Γ) ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΝΑ ΕΝΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ
  ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣτΕ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ

  Κύριε Υπουργέ,

  Την στιγμή που η κρίση παγώνει την αγορά, την ώρα που το ίδιο το κράτος λαμβάνει έκτακτα μέτρα κατά της κρίσης, η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, συνεχίζει την φορολογική πολιτική του χωρίς να λαμβάνει υπόψη τα νέα δεδομένα. Η επιθετική και ταυτόχρονα ασυντόνιστη φορολογική πολιτική (βλέπε τις παλινωδίες των περαιώσεων, τα λανθασμένα σημειώματα του ΕΤΑΚ και την συγνώμη του κυρίου Υπουργού) , σε συνδυασμό με τις ασφυκτικές προθεσμίες περαίωσης και ρύθμισης ληξιπρόθεσμων χρεών, δημιουργούν ένα οικονομικό κλίμα αφόρητο για τους έλληνες φορολογούμενους και ειδικότερα τους επιχειρηματίες και τους ελεύθερους επαγγελματίες.
  Ενδεικτικά κάνουμε αναφορά στο Δελτίο Οικονομικής Συγκυρίας του Οκτώβριου 2008 του ΙΟΒΕ (Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Μελετών), το οποίο περιγράφει με τα μελανότερα γράμματα την καταναλωτική πίστη και την κατάσταση των επιχειρήσεων σε διάφορους οικονομικούς τομείς: Βιομηχανία, Κατασκευές, και ακόμη περισσότερο στο λιανικό εμπόριο.
  Είναι επομένως αντιφατικό και ταυτόχρονα εξοργιστικό, να υπάρχει μια πανθομολογούμενη ομολογία της κρίσης, και από την ίδια την κυβέρνηση, και το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας να θεωρεί ότι η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών δεν έχει επηρεαστεί από αυτή. Είναι δυνατόν ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας που δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις δανειακές του υποχρεώσεις, και για τον οποίον ορθώς θα πρέπει να ληφθούν μέτρα προστασίας, να μπορεί να ανταποκριθεί με άνεση στις φορολογικές του υποχρεώσεις;
  Ο φορολογούμενος, όπως ακριβώς και ο δανειολήπτης έχει ανάγκη υποστήριξης και δεν θα πρέπει μέσα σε ένα κλίμα παγωμένης αγοράς να εξακολουθούν να υπάρχουν οι ίδιες φορολογικές αξιώσεις εκ μέρους του κράτους. Δεν έχουμε ανάγκη από ένα φλύαρο κράτος που αντιμετωπίζει τα προβλήματα με προγράμματα-ευχολόγια αλλά από παρεμβάσεις θεσμικές που θα ανακουφίσουν τον φορολογούμενο, ώστε να μπορέσει να επιβιώσει της κρίσης και να συνεχίσει να παράγει τους απαραίτητους φόρους υπέρ του δημοσίου.
  Για όλους τους παραπάνω λόγους δεν ζητάμε από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών τίποτα άλλο από το να εναρμονίσει την φορολογική του πολιτική με την γενικότερη πολιτική αντιμετώπισης της κρίσης και να «παγώσει» τις διαδικασίες περαίωσης και ρύθμισης ληξιπρόθεσμων χρεών, παρατείνοντας τις προθεσμίες των διαδικασιών αυτών, καθώς και να δώσει κατ' εξαίρεση λόγω της κρίσης ελαστικότερες προθεσμίες για την καταβολή του ΦΠΑ και του ΕΤΑΚ, αφού η απουσία ρευστότητας δεν μπορεί να αφήσει ανεπηρέαστους τους φορολογούμενους και ειδικότερα τους επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες.
  Όσον αφορά όμως την γενικότερη πολιτική που ασκείται από το υπουργείο γινόμαστε μάρτυρες της πλήρους απορύθμιση των Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (και ειδικότερα των Δ.Ο.Υ.) αφού λόγω αδιαφορίας δεν ασκείται η απαραίτητη εποπτεία και διοίκηση από την Πολιτική Ηγεσία δηλαδή από ΕΣΑΣ. Εν αγνοία σας γίνονται πράγματα που σας εκθέτουν ανεπανόρθωτα.
  Ως παιδαριώδη παραδείγματα διοικητικής απορρύθμισης σας αναφέρουμε ενδεικτικά τις ακόλουθες περιπτώσεις: Η Προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ. Καβάλας μαζί με την Προϊσταμένη του εισοδήματος και την Επιθεωρήτρια αρνούνται να κάνουν εκκαθάριση σε φορολογούμενους με ΑΝΑΠΗΡΙΑ 85% για δικούς τους λόγους (οπωσδήποτε όχι φορολογικούς)!!!
  Η Προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ. Μυκόνου δεν επιστρέφει τους φόρους σε φορολογούμενο μετά από Δικαστική Απόφαση επί 4 χρόνια γιατί δεν ξέρει τι να κάνει!!!
  Η Δ.Ο.Υ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ για την έναρξη Υποκαταστήματος χρειάζεται 210 ημέρες!!! Τελικά μήπως το Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών δεν είναι Ελληνικό αλλά ανήκει στο ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ;;;;
  Πληροφορούμεθα ότι όταν το ΠΕΚ κάνει έλεγχο με λίγους φόρους κατά την γνώμη της Τοπικής Δ.Ο.Υ. γίνονται δήθεν ανώνυμες καταγγελίες. Μήπως υπάρχει σύστημα «καμόρα» στην Ελλάδα με επικίνδυνες διαστάσεις λόγω εκβιασμών;;;
  Επιπλέον, εκφέροντας άποψη σχετικά με την απονομή της Δικαιοσύνης από τα Διοικητικά Δικαστήρια παρατηρούμε ότι υπάρχει μεγάλη ένδεια νομικής τεκμηρίωσης στις και αποφάσεις της. Έχουμε γίνει πανελλαδικώς λήπτες αποφάσεων Διοικητικών Δικαστηρίων που μόνο θλίψη μας προκαλούν.
  Το περιεχόμενο των αποφάσεων αυτών μας δημιουργεί την βεβαιότητα ότι σε πολλά Διοικητικά Δικαστήρια της Ελλάδος έχει να ενημερωθεί η Βιβλιοθήκη τους εδώ και 15 έτη, οι δε αποφάσεις τους στηρίζονται σε Νόμους ήδη τροποποιημένους ή σε αποφάσεις του ΣτΕ οι οποίοι έχουν εκδοθεί προ του έτος 1985. Είναι κρίμα για το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και το Υπουργείο Δικαιοσύνης να έχει μια τέτοια προβληματική απονομή ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ-ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.
  Εάν κάτι δεν λειτουργεί σωστά να καταργείται. Δεν θα χαθεί το Ελληνικό Κράτος εάν καταργηθούν τα Διοικητικά Δικαστήρια τα οποία χρειάζονται μέχρι και 21 χρόνια για να βγάλουν μια απόφαση υποθέσεως φορολογίας εισοδήματος την οποία θα μπορούσε ένας πρωτοετής φοιτητής της Νομικής σήμερα να την ολοκληρώσει σε 10λεπτά. Ας περάσει σε άλλα πιο έμπειρα δικαστήρια ή δικαστικούς η απονομή της ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ-ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
  Οι Φοροτέχνες είμαστε πρακτικοί άνθρωποι και πιστεύουμε ότι κάτι που δεν βελτιώνεται πρέπει να εξαφανίζεται ΑΜΕΣΩΣ. Το ίδιο ισχύει επομένως και για τα διοικητικά δικαστήρια.
  Δεν θέλαμε άλλωστε να αναφέρουμε τι είπαν διάφοροι μεγάλοι Πολιτικοί άνδρες της Ελλάδας για τους ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ - ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ (ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ στα ΧΑΝΙΑ - ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ στην ΑΘΗΝΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ στην ΘΕΣ/ΝΙΚΗ).

  Υπάρχει όμως και άλλο ένα μεγάλο, πολιτικό αυτή την φορά, ολίσθημα αναφορικά με την πρόσβαση στην δικαιοσύνη. Μας προκαλεί θλίψη το γεγονός ότι τόσο οι Διοικητικοί Δικαστές όσο και τα Επιμελητήρια Ελλάδος ούτε μια μικρή ανακοίνωση δεν έκαναν για το θράσος της κυβέρνησης της Ν.Δ. να αυξήσει το παράβολο της Προσφυγής από 9 ευρώ σε 3000 ευρώ τουλάχιστον. Είναι όχι μόνο ντροπή αλλά και αθλιότητα μεγάλη να γίνεται τόσο επαχθής οικονομικά η πρόσβαση στην δικαιοσύνη, την τελευταία ελπίδα κάθε αδικημένου πολίτη.
  Είναι δίκαιη και σωστή η επίθεση των δικηγόρων κατά της Κυβέρνησης για την Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, το Κράτος Δικαίου, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και ακόμη ότι είναι «εξελισσόμενη σε εισπρακτικό χαρακτήρα». Πρέπει όλοι μας να γνωρίζουμε ότι η Δικαιοσύνη είναι η ανάλογη με την ποιότητα της Δημοκρατίας μας.
  Τελειώνοντας θα θέλαμε να αναφερθούμε στην αγανάκτηση του κόσμου, την ζήσατε πριν μερικές μέρες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Λονδίνου( σας θυμίζουμε τ’ αυγά που σας εκσφενδόνισαν) . Δεν είναι ακριβές να λέτε ότι ήταν αναρχικοί. Θα μπορούσαν να ήταν απλοί Έλληνες φορολογούμενοι.


  Εάν θέλετε να σας σεβόμαστε ΑΛΛΑΞΤΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ και σεβαστείτε μας.


  Παραμένουμε στην διάθεση σας για κάθε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ
  E-MAIL ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ
  (ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ-ΤΗΛΕΦΩΝΟ-ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ)

  Μετά τιμής για το Δ.Σ.
  Ο Πρόεδρος Κων/νος Αναστόπουλος

  Οι Αντιπρόεδροι Μανούσος Ντουκάκης Γεώργιος Ρούσσος


  Ο Γ.Γραμματέας Δημήτριος Καβούκης

 15. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 07/12/2008 23:29:35

  Μερικοι βλεπω με "χαρα", οτι παραληρουν και μπορω να τους συστησω ενα καλο ιδρυμα ψυχιατρικης υποστηριξης στο κεντρο, για τα περαιτερω.
  Ακου Αλεξανδρος με κεφαλαια.
  Κοψε κατι ρε φιλε, κοψε κατι.
  Κακως σκοτωθηκε το παιδακι, αλλα δεν του ελεγαν οι γονεις του που αυτοι φταινε βεβαια, οτι οταν παιζεις με τη φωτια, μπορει και να καεις;
  Πολλες φορες παει η σταμνα για νερο, αλλα τη μια, παει και δε γυρναει.
  Και στο φιναλε, το ξαναγραψα αλλα θα το ξαναγραψω προς εμπεδωσιν, συνεχεια, εχετε την εντυπωση, οτι διανυουμε προεπαναστατικη περιοδο;
  Αν την εχετε, τοτε αυτοματως δινετε την ευκαιρια στους "αλλους", να χρησιμοποιησουν απροκαλυπτη βια,και να δειξουν τι παει να πει κρατος, αμα θελει να ειναι κρατος.
  Αλλα τοτε, θα την πληρωσουμε κι εμεις και αυτο δε νομιζω οτι σας αρεσει.

 16. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 08/12/2008 01:54:47

  @δήθεν Προβοκάτωρ
  Φυσικά δεν βρισκόμαστε σε προεπαναστατική περίοδο, αλλά εν μέσω χοντρού σχεδίου αποσταθεροποίησης με μπόλικο προβοκατόρικο χαφιεδαριό μέσα και έξω από την αστυνομία.
  Εσύ αρέσκεσαι να φτύνεις μόνιμα προς όλες τις κατευθύνσεις, ισχυριζόμενος αυτή τη φορά, ότι για τη δολοφονία του παιδιού φταίνε οι γονείς του. Το παίζεις προβοκάτορας, ενώ είσαι ηθελημένα ανεγκέφαλος.

  @Μανώλης
  Ο τίτλος του ποστ "επαναστάτης χωρίς αιτία" είναι πολύ εύστοχος. Δεν στρέφεται εναντίον καμίας επαναστάσεως και κανενός επαναστάτου, αλλά στιγματίζει την τυφλή οργή, όταν αυτή μετατρέπεται σε ανεξέλεγκτη μανία και περισσότερο από όλα τους μηχανισμούς που προάγουν αυτή την οργή και στη συνέχεια την εκμεταλλεύονται. Με στόχο την αποσταθεροποίηση και άλλα άνομα σχέδια, ξένα προς τα συμφέροντα των εξοργισμένων, που με βάση τους νόμους ελέγχου της συμπεριφοράς, βάζουν σε κίνηση ένα αντικοινωνικό-καταστροφικό όργιο. Αυτοί είναι και οι ίδιοι που σιγοψήνουν τους κάθε φορά σωτήρες.
  Η πρακτική της πολιτικής προβοκάτσιας είναι πολύ παλιά. Για να μην πάμε στην εποχή του Αλκιβιάδου και την προβοκατόρικη καταστροφή των κεφαλών των "Ερμών" από τους αντιπάλους του, αναφέρω την ευρύτερα γνωστή περίπτωση του Παπά-Γκαμπόν κατά τη διάρκεια των γεγονότων του 1905 στην Πετρούπολη, που έδωσαν την αφορμή για τον αποδεκατισμό των εξεγερμένων από τάγμα Κοζάκων.
  Για την αντίστοιχη νοοτροπία της εξοργισμένης μανίας έγραψε ο Φιόντορ Ντοστογιέφσκι τους "Δαιμονισμένους". Η μετέπειτα εξέλιξη δικαίωσε τις προειδοποιήσεις του.
  Η Ελευθερία απαιτεί "αρετή και τόλμη". Δεν μπορεί ποτέ να προκύψει σαν αποτέλεσμα αυθόρμητης εξέγερσης. Οι "Φιλικοί" δούλεψαν πολλά χρόνια για την αναγέννηση του Γένους. Στην ουσία φταίμε οι ενήλικες. Γιατί αφήσαμε τα παιδιά μας χωρίς πνευματική ηγεσία και χωρίς αγωνιστικά πρότυπα, στο έλεος του κάθε δολοφόνου και του κάθε προβοκάτορα.

 17. ioannis mpampalis avatar
  ioannis mpampalis 08/12/2008 08:26:07

  κριμα ….κριμα ενα παιδακι στον βωμο της κομματικης παλης …ας κλαψουμε ολοι μας τωρα πανω του και μεθαυριο παμε για αλλα…νοιωθω πολυ ντροπηηηηηηηηηηη!!!!!! το θυμα βρεθηκε παντα ετσι γινεται και παντα ειναι νεα τα θυματα ας τρεξουν τωρα δεξιοι αριστεροι να κλαψουν να βρισουν και οτι κανουν σε ολες αυτες τις περιπτωσεις… το παιδακι χαθηκεεεεεεεε κριμααααααα δεν θα ξαναμιλησω γι αυτο το παιδι θα το κρυψω βαθια μεσα μου και θα προσπαθησω να το θυμαμαι …να το θυμαμαι …κριμααααααααα

  δεν ξερω τι αλλο να γραψω.. απλα σεβασμος τουλαχιστον τωραααααα θλιβομαι τιποτα αλλο...

 18. tony avatar
  tony 08/12/2008 10:10:21

  Φυσικά και υπάρχει σχέδιο αποσταθεροποίησης που εξελίσσεται εδώ και πολλά χρόνια.Βεβαία και είναι κατευθυνόμενα τα γεγονότα εδώ και πολλά χρόνια.Μονό που σε μια τόσο μεγάλη εξέλιξη ο ισχυρότερος παράγων είναι ο απρόβλεπτος.Κανείς δεν είναι σίγουρος για παράδειγμα πως θα αντιδράσουν οι αποχαυνωμένοι Βρετανοί όταν ξυπνήσουν από το λήθαργο τους.
  ήδη τα γεγονότα τρέχουν πολύ γρήγορα.Εγώ προσωπικά νομίζω ότι πρέπει να τρέξουν ακόμη γρηγορότερα ότι είναι γερό να μείνει και ότι πρέπει να φύγει να φύγει.

 19. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 08/12/2008 10:19:15

  @opus1
  Εχεις δικηο φιλε μου. Ετσι ειναι.
  Ξερεις ποσες συζητησεις εχω κανει με χωριατες απο το χωριο του πατερα μου, που πηγαινα καθε καλοκαιρι, για να καταλαβω τι εγινε τοτε και γιατι, γιατι ειχαμε δολοφονιες αμαχων απο τους ανταρτες στο δευτερο ανταρτικο;
  Οι απαντησεις που ελαβα τοτε, απο πολλους,, ηταν οτι εγινε ξεκαθαρισμα λογαριασμων, οπως θα λεγαμε σημερα, εκμεταλλευομενοι το κενο που ειχε δημιουργηθει, απο την απουσια κρατους ολα αυτα τα χρονια.Το οπιο βαφτισαν ετσι η αλλοιως, αλλα στην πραγματικοτητα αυτο ηταν.Και μαζι και φθονος.Που παντα μπαινει σε τετοιες περιπτωσεις.

 20. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 08/12/2008 10:28:37

  Ρε συ Τονυ, ξερεις τι λες; Εσυ μιλας για επανασταση. Ξερεις τι πα να πει αυτο;Αιμα και πονος.
  Και μηπως εισαι σιγουρος, οτι θα προχωρησει κατι; Σκατα. Η πειρα εχει αποδειξει,οτι συνηθως γινεται μια απο τα ιδια, με αλλαγη απλως καποιων ανθρωπων.
  Παραδειγμα η Ρωσσια του Λενιν.Εκανε επανασταση και πηρα την εξουσια απο τον Τσαρο, τον οποιο κατηγορουσαν οτι ηταν δεσποτικος κλπ κλπ.
  Και μετα, ηλθε ο Σταλιν.Και τους γαμησε ολους. Δικους και ξενους, μεσα απο μια τρομακτικη καταστολη, που δεν ξερω αν υπαρχει αλλη ομοια της.
  Χιλιαδες η εκατομμυρια οι νεκροι, εκατομμυρια οι προσφυγες.Και ολα αυτα,στο ονομα της ελευθεριας και της ισοτητας.
  Κατι που μας γυριζει πισω, στη Γαλλικη επανασταση, οταν μια κοπελλα, που καταδικασμενη κι αυτη σε θανατο απο την ,παλι,δικτατορια του Ροβεσπιερου,(τρομοκρατια,οπως την ειπαν μετα), πηγαινε στη λαιμητομο, ειπε.
  Ω Ελευθερια, ποσα εγκληματα γινονται στο ονομα σου.
  Γιατι μην το ξεχνατε, και η επανασταση αυτη, στο ονομα της ελευθεριας εγινε.
  Αρα, οι επαναστασεις,δεν οδηγουν πουθενα. Μονο οι μεταρρυθμισεις, με καποια μεγαλη, συναινεση.

 21. tony avatar
  tony 08/12/2008 17:42:11

  άρα λοιπόν άοπλη επανάσταση.Συμφωνώ απόλυτα αν αλλάξουν απλώς χέρια τα όπλα δεν κάναμε τίποτα.
  άλλωστε τα όπλα σαν μέσο διακυβέρνησης είναι ξεπερασμένα.Δεν είμαστε στον 20αιώνα οπού τα πυροβόλα όπλα γοήτευαν τους ανθρώπους.Η τεχνολογική επανάσταση άλλαξε τη ζωή μας χωρίς μια ντουφεκιά.
  άοπλη μεν αλλά επανάσταση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.