18/11/2008 02:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Rassa- deal

Νέες αποκαλύψεις έκανε χθες  ο ALPHA για τα συγκοινωνούντα δοχεία δύο εταιρειών, που πρωταγωνίστησαν στον χορό με τα εκατομμύρια ευρώ και τα οικόπεδα-«φιλέτα» στη Θεσσαλονίκη. Η περιβόητη εταιρεία ΑΝΘΕΜΙΑΣ του Αθανάσιου Πάπιστα που αγόρασε από τον ηγούμενο Εφραίμ τα 64 οικόπεδα του Δημοσίου, έχει συνεταίρο την Κυπριακή offshore εταιρεία Rassadel Ltd του Άθου Κοϊρανίδη, η οποία διαχειρίζεται και επενδύει τα χρήματα της Μονής Βατοπεδίου.

Συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε Πάπιστα και ηγούμενο Εφραίμ δεν είναι άλλος από τον Κύπριο μάνατζερ Κοϊρανίδη, ο οποίος είναι ιδρυτικό στέλεχος της εταιρείας ΑΝΘΕΜΙΑΣ και μέλος του Δ.Σ. Παράλληλα, αποτελεί τον ιδιοκτήτη και μοναδικό μέτοχο της εταιρείας Rassadel Ltd.

Όπως προκύπτει απ' τα πρακτικά της εταιρείας, στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΝΘΕΜΙΑΣ μετέχουν οι εταιρείες ΠΑΠΙΣΤΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ σε ποσοστό 70% και η εταιρεία Rassadel Ltd σε ποσοστό 30%. Άρα, η εταιρεία που κατασκευάζει τις πολυτελείς κατοικίες στην Καρδία Θεσσαλονίκης, είναι συνέταιρος της εταιρείας που τα πούλησε. Μάλιστα, ο κ. Κοϊρανίδης μιλώντας στον ALPHA παραδέχθηκε, ότι αυτός συμβούλεψε τον ηγούμενο Εφραίμ να πουλήσει τα εν λόγω οικόπεδα στην ΑΝΘΕΜΙΑΣ. Ακόμα μια σύμπτωση μάλιστα αποτελεί, το ότι όταν ο ηγούμενος Εφραίμ ζήτησε δάνειο για τους φιλανθρωπικούς σχεδιασμούς της Μονής, ανάμεσα στα δικαιολογητικά υπήρξε και εγγυητική επιστολή από την Rassadel Ltd.

Μία ακόμη σύμπτωση είναι, ότι η εταιρεία Rassadel Ltd εκπροσωπείται νόμιμα από τον δικηγόρο Αλέξανδρο Χατζηαλεξάνδρου, ο οποίος είναι και νομικός σύμβουλος της Μονής Βατοπεδίου. Σύμπτωση και μάλιστα παράδοξη, αν σκεφτεί κανείς, ότι ο κ. Πάπιστας καταθέτοντας την Δευτέρα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, δήλωσε ότι μέχρι πρόσφατα δεν γνώρισε τον ηγούμενο Εφραίμ, παρά το ότι είχαν κοινούς συνέταιρους.

Όταν το 1994 ο Αθανάσιος Πάπιστας ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα στην Κοζάνη με ένα κατάστημα λιανικής πώλησης τηλεπικοινωνιακών ειδών μόλις 20 τ.μ., κανείς δεν περίμενε ότι 14 χρόνια μετά θα εξελισσόταν σε μια υπερεταιρεία, που επιχειρεί όχι μόνο στα προϊόντα τηλεπικοινωνίας, αλλά και στη διαχείριση ακινήτων. Το 2002 ιδρύθηκε η ΠΑΠΙΣΤΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ και το 2004 έγινε το πρώτο βήμα επέκτασης του Ομίλου εκτός Ελλάδος με την ίδρυση της PAPISTAS TRADING EUROPE LTD στην Κύπρο. Το 2006 ιδρύθηκε η ΑΝΘΕΜΙΑΣ Α.Ε. και το 2007 δημιουργήθηκαν άλλες δυο εταιρείας. Η CAPITAL HOLDING REAL ESTATE LTD με έδρα την Κύπρο, η οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα διαχειρίζεται τα περιουσιακά στοιχεία της μονής Βατοπεδίου στο νησί και η ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε., θυγατρική της προηγούμενης, στον τομέα της εκμίσθωσης ιδιόκτητων ακινήτων σε μεγάλους πελάτες

Διαβάστε στην κατηγορία μας Αρχεία και τι έγινε στην χθεσινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής
Σημεία κατάθεσης κ. Στίκα, νομικού συμβούλου της ΚΕΔ
Σημεία κατάθεσης κ. Πάπιστα, της ΑΝΘΕΜΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ Α.Ε

ΣΧΟΛΙΑ

 1. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 18/11/2008 04:09:35

  Ο κ. Μάρκος Καραμπέρης, ο συνομιλητής του κ. Κουκοβίνου στο βίντεο, είναι ο νονός του παιδιού του κ. Πάπιστα. "Και το όνομα αυτού", -γιατί να το κρύψωμεν, άλλωστε;-, "ΕΦΡΑΙΜ"!!!

  Ο κ. Καραμπέρης έχει άλλα ...τρία βίντεο. Η φίλη της κ. Σωτηροπούλου έχει άλλο ένα ηχητικό ντοκουμέντο. Και συνεργαζόταν σε νυχτερινά μαγαζιά με τον κ. Καραμπέρη...

  ΧΑΙΡΕΤΕ! -και ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!

  "ΓΑΜ_ ΤΑ", -ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΜΑΥΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ!..

 2. Lara avatar
  Lara 18/11/2008 11:36:51

  Ε, οχι και τοση λερα. Ουτε στον κοσμο της νυχτας δεν συμβαινουν αυτα.
  λαρα

 3. Petaxtoula avatar
  Petaxtoula 18/11/2008 12:42:53

  όλη αυτή η γρήγορη ανέλιξη και η μυστικοπάθεια παραπέμπουν σε μεθόδους μασονίας. Λόγω της αλληλεγγύης μπορείς με μεγάλη ασφάλεια να καταλάβεις ποιοι ανήκουν εκεί.
  Δε χρειαζόμαστε χούντα, ξήλωμα όλων αυτών των βρόμικων κυκλωμάτων χρειαζόμαστε.

 4. koinos_nous avatar
  koinos_nous 18/11/2008 13:16:25

  Και ποιός θα ξηλώσει το πουλόβερ Petaxtoula;;;;
  Μια καλή μια ανάποδη.

 5. elvetos avatar
  elvetos 18/11/2008 14:10:45

  Poios einai autos o Karamperis paidia? Kammia siggeneia me ton Karamperi tis xountas? Ego den gnorizo, kserei kapoios na apantisei?

 6. i-blog avatar
  i-blog 18/11/2008 14:34:12

  vatopaidi.wordpress.com

  cult blog χωρίς σχόλια (κυριολεκτικά)

  ελληνιστί: "Όλα τα πνευματικά παιδιά στην πίστα"
  :)

  Λένε: Η Ιερά μας Μονή και οι 110 μοναχοί της παραμένουμε πιστοί σε αυτά που η πίστη μας...

  Λέω: Το πολύ το Κύριε ελέησον...

 7. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 18/11/2008 15:58:44

  Ρε, την "Επανάσταση"! Σαν τα Σκόπια που έγιναν "Μακεδονία", ή τους 'Ελληνες που έγιναν "Ρωμηοί". Α! και χθες είδα ένα τέτοιο αξιοπερίεργο: την Δεξιά να καταθέτει στεφάνι στο "Πολυτεχνείο", που έριξε την καρα- Δεξιά Χούντα!

 8. Δήμος avatar
  Δήμος 18/11/2008 16:26:04

  O Στέφανος Καραμπέρης, Αν/χης ΔΒ, στις 21-4-1967 και μετέπειτα επικεφαλής του κλιμακίου της ΚΥΠ Βορ. Ελλάδος, διαδεχθείς τον Νικόλαο Γκαντώνα, είναι θείος των Μάρκου και Σωτήρη Καραμπέρη. Των δύο αδελφών που ασχολούνται με τα νυχτερινά κέντρα κι ο πρώτος εμπλέκεται στην υπόθεση του... εκβιασμού Παπίστα, εκ Κοζάνης.

 9. miaouth avatar
  miaouth 18/11/2008 17:32:39

  Φίλος μεν Πλάτων, φιλτάτη δε η αλήθεια:
  Εκείνοι οι "επαναστάτες" ποτέ δεν ασχολήθηκαν με μαιμού-οικόπεδα. Μόνον με σάπια κρέατα Αργεντινής.
  Ο παρών Καραμπέρης είναι ξεπεσμένος γόνος "επαναστατών" υψηλού φρονήματος.

 10. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 18/11/2008 22:44:17

  http://alithia.com.cy/alithia_v2/front-end/main.php?action=nptext&page=&design=default&nptext_id=25424
  Εγραψα σε άλλο ποστ ότι κατά τη γνωμη μου το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό και ίσως μέσω Βατοπεδίου διακινηθηκαν χρηματα κατα του σχεδίου Ανάν και ότι επιμελώς αποφεύγεται η συσχέτιση του Εφραιμ από τα ΜΜΕ με τον αδελφό του αρχηγό κυπριακού κόμματος και αδιάλλακτο αντίθετο του σχεδίου.
  Τώρα κυπριακές εφημερίδες γράφουν ότι την εταιρία αυτή την είχε ετοιμάσει το γραφείο Τάσσου Παπαδόπουλου.

 11. μπουγατσα με κρεμα avatar
  μπουγατσα με κρεμα 19/11/2008 00:25:03

  Κοιτα κατι συμπτωσεις.
  Τον Σωτηρη Καραμπερη τον παντρεψε ο Κοντομηνας....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.