#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/12/2007 14:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Plaudite Cives

 Κάλεσε χθες το βράδυ ο Παύλος Τσίμας τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στο MEGA και τον εμφάνισε, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ως … «θύμα υπονόμευσης» του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του θείου. «Αυτός ήταν ο κυρίαρχος του παιχνιδιού...» είπε ο Επίτιμος διαχρονικός υπονομευτής του ανήμπορου Καραμανλισμού για το 1992 και τα Συμβούλια των πολιτικών αρχηγών για τα Σκόπια. «Η εσωκομματική αντιπολίτευση που είχα τότε, στην ουσία ήταν άνθρωποι τους οποίους άμεσα επηρέαζε ο Καραμανλής... Ο Καραμανλής στην αρχή συμφωνούσε μαζί μου 100%, μπροστά όμως στις αντιδράσεις έκρινε ότι πρέπει να κάνει πίσω. Από τότε κι έπειτα εγώ δεν είχα πλειοψηφία, δεν μπορούσα. Δεν μπορούσα να προχωρήσω. Άρα την υπόθεση την έκρινε ο Καραμανλής...».

Ο κ. Τσίμας βέβαια δεν έχει το ανάστημα για να τον βάλει στη θέση του. Άλλωστε, όπως προέβλεπε τότε ο Μητσοτάκης, έχουν περάσει περισσότερα από «δέκα χρόνια» και κανείς δεν θυμάται πλέον τίποτα. Οπότε ο καθένας μπορεί να βγαίνει στα κανάλια και να λέει ότι θέλει. Ο Αντώνης Σαμαράς, όμως, δεν θυμάται τίποτα από εκείνη την ιστορία που τόσο του στοίχισε πολιτικά; Απώλεσε κι αυτός τη μνήμη του και προσποιείται ότι «δεν άκουσε» και «δεν είδε», για να κερδίσει μερικούς πολιτικούς πόντους σε ένα παιχνίδι χαμένο εξαρχής; Πιστεύει άραγε κι αυτός εκείνο  που υποστηρίζουν οι «καραμανλικοί» μπροστά στην κομματική και κυβερνητική επέλαση του Μητσοτακέϊκου; Ότι δηλαδή «ο μεγάλος» ξέρει τι κάνει και ότι πίσω έχει η αχλάδα την ουρά; Εμείς πάντως δεν έχουμε απωλέσει ακόμα τη μνήμη μας. Δεν ξεχάσαμε τίποτα. Και θυμόμαστε ότι τα ίδια έλεγε και ο θείος του σημερινού Πρωθυπουργού, όταν παρέδιδε τη ΝΔ στον Ράλλη και την εξουσία στον Ανδρέα. Για να ακολουθήσει η τριαντακονταετής διακυβέρνηση της χώρας από το «Σύστημα ΠΑΣΟΚ». Που συνεχίζεται… Κατά τα άλλα μια απάντηση σε όλα ισχυρίστηκε χθες ο κ. Μητσοτάκης υπάρχει εδώ.

Ηθικό δίδαγμα: Μόνο στην Ελλάδα της σήψης και της παρακμής ένας πολιτικός που κοντεύει να κλείσει έναν αιώνα ζωής θα ήταν συνεχώς στην επικαιρότητα. Μαζί με τις κόρες του, τους γιους του, τα εγγόνια του και όλα τα οικογενειακά συμπράγκαλα. Μόνο στην Ελλάδα της ενσωματωμένης  και ευνουχισμένης δημοσιογραφίας υπάρχουν δημοσιογράφοι που υποκλίνονται ευλαβικά σε δυναστείες και οικογένειες προκειμένου να εξασφαλίσουν τον άρτο τον επιούσιο (και τα έξοδα της βίλας στην Εκάλη και του SUV).

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 05/12/2007 16:07:37

  Όπως βγήκε από τη συνέντευξη του Λάλα στους Φακέλους οι Αμερικάνοι είχαν αποφασίσει να βαφτίσουν τα Σκόπια Μακεδονία από το 92. Αυτό το είχε διαβιβάσει ο Λάλας και ο Μητσοτάκης το ήξερε. Ήξερε μετά από τόσα χρόνια στο κουρμπέτι και τη θέση των Γερμανών και το τι θα γινόταν. Το έβλεπε γιατί απλά είχε στοιχεία ως Πρωθυπουργός που δεν είχαν άλλοι. Τους το είχε πει. Αυτό που θέλετε χωρίς τα παράγωγα ''Μακεδονία'' κλπ είναι δύσκολο. Με το Λάλα και τη σύλληψή του κάνανε πίσω οι Αμερικάνοι γιατί καταλάβανε ότι δεν τους έπαιρνε. Αλλάξανε στρατηγική και αντί για επιβολή του ονόματος με διαδικασία εξπρές το κάνουν σιγά σιγά.

  Τελικά μήπως το Λάλα δεν τον φανερώσαμε από λάθος αλλά ήταν εσκεμμένο?

 2. toyota fj cruiser avatar
  toyota fj cruiser 31/01/2008 04:20:30

  Hi
  Inside Line: We test everything from the locking differential to the iPod input on the updated Toyota FJ Cruiser to see how it will fare in the 21st century.
  toyota fj cruiser

  Bye

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.