#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/03/2012 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Omerta Βενιζέλου - Τσουκάτου για την SiemensΜε απίστευτο θράσος ο  Ευάγγελος Βενιζέλος προσπαθεί -ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ!- να προσφέρει κάλυψη στον Θεόδωρο Τσουκάτο και να επιβάλει «ομερτά» για το θέμα της Siemens!

H αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας»  για την πρόσφατη συμφωνία του ελληνικού κράτους με τη γερμανική εταιρεία προκάλεσε ταραχή στην Ιπποκράτους και μάλιστα αντί να δώσει η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών τις όποιες εξηγήσεις, το ρόλο αυτό ανέλαβε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ με εντολή του νέου προέδρου του.

Η κομματική ανακοίνωση είναι γεμάτη προφάσεις εν αμαρτίαις, αλλά όπως φαίνεται οι υποχρεώσεις του κ. Βενιζέλου προς τον πάλαι ποτέ πανίσχυρο «στρατηγό» - ο οποίος έχει ομολογήσει ότι μετέφερε επί Σημίτη μαύρο χρήμα ύψους 1.000.000 ευρώ από την Siemens στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ- είναι πολύ μεγάλες.

Στην απάντησή του βέβαια δεν λέει κουβέντα για την ταμπακιέρα και κυρίως για τις δυο σημαντικές νομικές παραλείψεις του τ. Υπουργού Οικονομικών και σημερινού αρχηγού του ΠΑΣΟΛ πίσω από τις οποίες κρύβεται ο πολιτικός καιροσκοπισμός.

Η “κυριακάτικη δημοκρατία” αποκάλυψε ότι σύμφωνα με  έγκυρους νομικούς  κύκλους ο κ. Βενιζέλος:

1. Παρέλειψε, ως μη όφειλε, να δώσει εντολή στο ελληνικό Δημόσιο να καταθέσει αγωγή κατά του Θόδωρου Τσουκάτου για να διεκδικήσει το ένα εκατομμύριο μάρκα που κατέληξαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Η παράλειψη αυτή δεν είναι ως φαίνεται άσχετη από την έντονη φημολογία που υπάρχει, ότι ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Κώστα Σημίτη έχει αναλάβει αφανώς ρόλο-κλειδί δίπλα στον νέο αρχηγό, όπως είχε κάνει και στην εσωκομματική αναμέτρηση του 2007.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο κ. Τσουκάτος ήταν αυτός που κατηύθυνε από το παρασκήνιο τους συνεργάτες του  κ. Βενιζέλου, ώστε να στείλουν τα κανάλια σε εκλογικά κέντρα που είχαν κόσμο, ώστε να δοθεί η εντύπωση της επανεκκίνησης. Η δραστηριοποίησή του δίπλα στον  κ. Βενιζέλο δεν είναι άσχετη και με την παλινόρθωση των σημιτικών στελεχών, που είχαν επιδείξει έντονη δραστηριότητα σε ορισμένες εκλογικές αναμετρήσεις και έχουν εμπειρία από αυτές.

2. Η δεύτερη παράλειψη Βενιζέλου, ο οποίος δέχθηκε τον συμβιβασμό με τη Siemens για περίπου εκατό εκατομμύρια ευρώ -υπακούοντας πλήρως στις εντολές της Μέρκελ- ήταν η απόφασή του να μη ζητήσει από τις γερμανικές αρχές αντίγραφο της κατάθεσης Χριστοφοράκου στις εκεί δικαστικές αρχές. Οι πληροφορίες λένε ότι ο τέως ισχυρός άνδρας της Siemens έχει κατονομάσει τους πολιτικούς   που λάδωνε για να παίρνει δουλειές η εταιρία του, κυρίως από το ΠΑΣΟΚ.

3. Η δημοσιοποίηση της κατάθεσης Χριστοφοράκου θα τελείωνε πολιτικά και δικαστικά τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, γι' αυτό και όπως εκτιμάται δεν ζητήθηκε.

Στην απάντησή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, θεωρώντας ότι το θέμα είναι ...κομματικό και όχι κυβερνητικό, προβάλει μεταξύ άλλων και νομικούς ισχυρισμούς που ελέγχονται για την ορθότητά τους. Και υποστηρίζει ότι «το σχέδιο σύμβασης συμβιβασμού με τη Siemens έχει ρητά συμφωνηθεί από τον Πρόεδρο της ΝΔ και έχει εγκριθεί ομόφωνα από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Η σύμβαση αυτή ασχολείται μόνο με θέματα αστικού και διοικητικού δικαίου και όχι με θέματα ποινικού δικαίου, τα οποία αντιμετωπίζονται όπως προβλέπει η ελληνική ποινική νομοθεσία, συμπεριλαμβανομένης και της παράστασης του ελληνικού δημοσίου, ως πολιτικού ενάγοντος κατά κατηγορουμένου για τυχόν ηθική βλάβη”.

Από την "Δημοκρατία"

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 26/03/2012 11:15:39

  Μπράβο για το άρθρο.
  Αλλά, βρε αδελφέ, ούτε μια διαδήλωση δεν είδα κατά της ανομίας, της διαφθοράς, της σήψης. Μονάχα για τα ευρούλια. Πού είναι ο Λαός; Υπάρχει Λαός;

  • avanti avatar
   avanti @ Μανιάτης 26/03/2012 11:46:09

   Δηλαδή εσείς είδατε ότι στις διαμαρτυρίες του ο λαός επεφημεί τους διεφθαρμένους πολιτικούς μας, τους λέει μπράβο? Προδότες τους ανεβάζει , προδότες τους κατεβάζει. ΄Η μήπως το 1,5 εκατ. ανέργων δεν πρέπει να διαμαρτυρηθεί, τι προτείνετε να κάτσει κάπου και να περιμένει το τέλος του?
   Οι πρόσφατες αποκαλύψεις στο κόμμα των Τόρις δεν αφήνει αμφιβολία ότι η διαφθορά καλά κρατεί, ανεξαρτήτως χώρας πλέον...

  • S.P. avatar
   S.P. @ Μανιάτης 26/03/2012 14:27:15

   Πολύ σωστό σκεπτικό!
   Έχω ακόμη να επαναλάβω αυτό που δήλωσε προ μηνός σε συνέντευξη στην Φιλοθέη, ο Πεπελάσης (μετανοούσα Μαγδαληνή στα 90, δεν πειράζει κάλιο αργά παρά ποτέ): "Αλοίμονο στην χώρα που θα κυβερνηθεί από Βενιζέλους, που άλλο δεν επιθυμούν από το να ικανοποιήσουν την φιλοδοξία τους να κυβερνήσουν".
   Για τον ακαδημαϊκο, τον τάχα και επιστήμονα Βενιζέλο γελάω, όταν γνωρίζω ότι από 23 ετών είναι στην κεντρική επιτροπή του πασοκ.
   Αν γινόταν έτσι η προαγωγή της επιστήμης και η επιστημονική έρευνα...

   • juliet avatar
    juliet @ S.P. 26/03/2012 16:32:40

    Tελικά και η επιστημονική έρευνα είναι θέμα σωστής επιλογής όσο για την προαγωγή της επιστήμης είναι συνάρτηση με το θέμα που θ΄αναπτύξεις κάτι σαν βενιζελική μπουρδολογία με πράσινες πινελιές .

    • S.P. avatar
     S.P. @ juliet 26/03/2012 17:42:54

     Ναι βέβαια, αν με επιστήμη εννοούμε "επιστήμη" και με προαγωγή ενοούμε "προαγωγή"!
     Κατά τα άλλα, αν έχεις τα ΜΜΕ δικά σου και έναν λαό που δεν διαβάζει, αλλά τα ξέρει όλα, τότε δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Πείθεις όλους εύκολα.

 2. avanti avatar
  avanti 26/03/2012 11:38:45

  Η δημοσιοποίηση της κατάθεσης Χριστοφοράκου θα τελείωνε πολιτικά και δικαστικά τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, γι’ αυτό και όπως εκτιμάται δεν ζητήθηκε: Μήπως η κατάθεση Χριστοφοράκου τελείωνε οριστικά το ΠΑΣΟΚ? μήπως ο πρώην πρωθυπουργός (Σημίτης) θα ήταν ευθέως υπόλογος?
  Οι αμαρτίες του πασοκ δεν έχουν τέλος & ο Βενιζέλος θα είναι λουσμένος από το φως της πιό άθλιας ομερτά της σύγχρονης ιστορίας μας.

 3. factorx avatar
  factorx 26/03/2012 13:18:06

  Το σύστημα ΠΑΣΟΚ είναι εδώ:

  Την ανάκληση της παραίτησης που είχε υποβάλει προ μηνός από μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος ζήτησε από τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

  Ο κ. Παναγιωτακόπουλος δέχθηκε και, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στρατεύεται πλήρως στον προεκλογικό αγώνα της παράταξης, ως μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου.

 4. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 26/03/2012 13:54:24

  Μια εικόνα χίλιες λέξεις.Κανονίστε εκεί στη ΝΔ να σας κάνει κορόιδα ο Βενιζέλος
  και οι σύν αυτώ. Ο τύπος είναι αδίστακτος και ενδιαφέρεται ΜΟΝΟ για την δική του εφήμερη δόξα.

 5. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 26/03/2012 15:01:00

  Η εθνική νέμεσι θα φέρει την κάθαρση. Μία εξεταστική. Πώς φτάσαμε στο μνημόνιο. Ακόμα και να την σκαπουλάρει ο Τσουκάτος ή ο Σημίτης για το 1 εκ ευρώ δεν θα την σκαπουλάρει το σύστημα ΠΑΣΟΚ που θα δικαστεί συμβολικά στο πρόσωπο του υιού του ιδρυτή του. Ο συμβολισμός θα είναι τόσο ηχηρός που θα δράσει εξυγιαντικά για την Ελλάδα.

  Ποτέ δεν έληξε μια καταστροφή στην νεοελληνική ιστορία χωρίς να υπάρξει τιμωρία. Επίσης, η γενικότερη ατιμωρησία που είναι η κύρια από τις αιτίες της κακοδαιμονίας της Χώρας, θα πεθάνει συμβολικά και αυτή μαζί με την νέμεσι. Για να έρθει η πολυπόθητη κάθαρση.

  • S.P. avatar
   S.P. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 26/03/2012 15:08:31

   Μην είσθε τόσο βέβαιος κύριε. Υπάρχει προηγούμενο με το '89. Τότε που ο λαός ψήφιζε τους κλέφτες. Βέβαια τώρα υπάρχει μία διαφορά: η κάνουλα του δανεικού χρήματος στέρεψε και εξ' αυτού μπορεί να είμεθα αισιόδοξο,ι ότι ο λαός θα εγκαταλείψει τους κλέφτες, επειδή δεν έχει λαμβάνειν. Ίσως έτσι έλθει η κάθαρση. Ίσως. Εγώ αμφιβάλλω λόγω πολιτισμικού προβλήματος του ελληνικού λαού.

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ S.P. 27/03/2012 00:49:13

    Είμαι αισιόδοξος ακριβώς λόγω του ότι η φτώχεια θα φέρει τον λαό στα συγκαλά του. Είναι ένα από τα καλά της οικονομικής κρίσης.

 6. Γιάννης Μανιατάκος avatar
  Γιάννης Μανιατάκος 26/03/2012 15:57:25

  προς ΠΕΛΙΑΣ,
  Τί είναι εκείνο που σου δημιουργεί αμφιβολίες; ΝΑΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ ΟΛΑ, δεν το βλέπεις; Νομίζεις και νομίζω, πως ο κόσμος δεν κατανοεί; Μπορεί να μην έχει και δεν έχει πλήρη εικόνα, οι αμφιβολίες όμως με τις οποίες μας πνίγουν, έχουν κάνει αθόρυβα και την δουλειά τους, "τα πάντα αμφισβητούντε, στα πρόσωπά τους - ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ"!
  Ξεχνάς πως ο συμβιβασμός με την "μίζες" έγινε με την σύμφωνη γνώμη πρωτοκλασάτων στελεχών της νδ, ο αρχηγός της οποίας περιφρουρώντας ένα εξ' αυτών, δεν εμπιστεύτηκε άλλο, παρά το δικό του "μυστρί" για θεμελίωση της δικής μας γέφυρας;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.