17/11/2009 21:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Olympic Air: Προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά ΥΠΑ

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η Olympic Air, καθώς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, στα πρόσφατα δελτία Τύπου που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) με ημερομηνία 16-11-2009 και 17-11-2009 «εμπεριέχονται λανθασμένοι νομικοί ισχυρισμοί αλλά και, κυρίως, ανακριβή στοιχεία και δυσφημιστικές εκφράσεις κατά της εταιρείας μας που μας αναγκάζουν να προσφύγουμε στην Δικαιοσύνη».

Στην ανακοίνωσή της η Olympic Air εκφράζει τη λύπη της «που ο διοικητής της ΥΠΑ απεφάσισε να αντιμετωπίσει τις καταγγελίες μας με έλλειψη ψυχραιμίας και παρωχημένα επικοινωνιακά τεχνάσματα και τον καλούμε να παραιτηθεί ώστε να διευκολυνθεί η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης και οι αρμόδιοι Υπουργοί να αναλάβουν πλήρως τις πολιτικές ευθύνες που τους αναλογούν».

Η Olympic Air αναφέρει ακόμη ότι «πλήρη στοιχεία για όλες τις πτυχές της υπόθεσης θα παραδοθούν και στην προκαταρκτική έρευνα που διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελείας Πρωτοδικών κ. Ιωάννης Σακελάκος για να εξεταστεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της απιστίας παρά τη υπηρεσία και της παράβασης καθήκοντος».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. γώγος avatar
  γώγος 17/11/2009 21:24:25

  βεντουυυυυύζα

 2. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 17/11/2009 21:32:06

  Όσο ήταν κρατική η ΟΑ και δεξαμενή ψήφων και βολέματος, η ΥΠΑ είχε διατεταγμένη αποστολή από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, όχι μόνο να μη την αγγίζει, αλλά και να κάνει πλάτες για πάρτη της, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Εξ`ου και το φαγοπότι της ΟΑ εις βάρος όλων μας.
  Τώρα που είναι ιδιωτική και άρχισαν να της φέρονται με τρόπο που φέρονται σε κάθε ιδιωτική εταιρία, βγήκαν τα μεγάλα μαχαίρια. Προφανώς ο Βγενό ήλπιζε ή είχε πάρει κάποιες διαβεβαιώσεις για συνέχιση της προνομιακής αντιμετώπισης;
  Να δούμε πως θα χειριστεί το θέμα ο παντός καιρού υπουργός, ο άμεμπτος υφυπουργός και ο τεχνοκράτης (θεολόγος) Γ.Γραμματεύς.
  Έχει γέλιο και θάχει και συνέχεια η υπόθεση.
  Και καλά θα κάνει ο Βγενό να στραφεί προς τα εκεί που πρέπει, και όχι προς τους υπαλλήλους της ΥΠΑ που απλά εκτελούν πολιτικές εντολές.
  Σημ: Ο διοικητής της ΥΠΑ παραμένει ο ίδιος από τη προηγούμενη κυβέρνηση. Προφανώς ο νέος (ειδήμων) Γ.Γ. εξετάζει ακόμη τα διδακτορικά των χιλιάδων υποψηφίων!

 3. tiramola avatar
  tiramola 18/11/2009 13:25:14

  Από το ΠΑΣΟΚ έλαβα και εγώ όπως και χιλιάδες άλλοι πολίτες το παρακάτω μήνυμα...

  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ: ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙ ΟΛΩΝ. ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΚΙ ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ.

  1. Σε χθεσινή του συνέντευξη τύπου ο επικεφαλής του ομίλου MIG και της Olympic Air, κ. Βγενόπουλος κατήγγειλε την απόφαση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας να αποκλείσει την Olympic Αir από το διαγωνισμό για τα δικαιώματα αποκλειστικής εκμετάλλευσης 24 δρομολογίων εσωτερικού - άγονων γραμμών, για την περίοδο Δεκεμβρίου 2009 - Μαρτίου 2010.

  2. Οφείλουμε να υπογραμμίσουμε τα εξής:

  - Πρώτον, η Olympic Air αποκλείστηκε γιατί κατέθεσε προσφορά που καταστρατηγούσε τους όρους του συγκεκριμένου διαγωνισμού. Για παρόμοιο λόγο αποκλείστηκε και η Aegean. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι, η Olympic Air κατέθεσε μόλις χθες πρόταση για άλλες άγονες γραμμές, χωρίς να επαναλάβει το ίδιο λάθος.
  - Δεύτερον, ο ισχυρισμός ότι η Olympic Air θα εξυπηρετούσε τις άγονες γραμμές με 0 ευρώ, έναντι 2,2 εκατ. ευρώ που προσέφεραν οι δύο επιλεγείσες εταιρείες δεν ευσταθεί, διότι για οκτώ γραμμές η προσφορά της ήταν 5.902.013 ευρώ, συνολικά για το τετράμηνο. Σημειωτέον ότι η προσφορά αυτή είναι ακριβότερη κατά 1,1 εκατ. ευρώ από το καταβληθέν αντιστάθμισμα στις Ολυμπιακές Αερογραμμές κατά το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα…

  3. Παρόλα αυτά, από τη στιγμή που υπήρξε καταγγελία, εμείς δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, όπως η προηγούμενη κυβέρνηση. Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Βγενόπουλου απεστάλη άμεσα στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή, με το αίτημα να διερευνηθούν τα όσα καταγγέλλει ο επιχειρηματίας. Αναλόγως του περιεχομένου του τελικού πορίσματος του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης καθένας θα κληθεί να αναλάβει τις ευθύνες του. Σήμερα, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών διέταξε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το ίδιο θέμα.

  4. Δεν θα αφήσουμε τίποτα αδιερεύνητο. Αλλά θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι, για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν «ημέτεροι» ή μη επιχειρηματίες. Υπάρχουν κανόνες που ισχύουν για όλους. Και η προσήλωση στη Διαφάνεια σημαίνει ανοικτές διαγωνιστικές διαδικασίες και τήρηση των κανόνων δικαίου. Πολύ περισσότερο σε μια χρονική περίοδο όπου διεξάγονται πολλοί διαγωνισμοί και εκδηλώνονται αντιθέσεις και συγκρούσεις επιχειρηματικών συμφερόντων, η Πολιτεία οφείλει να περιφρουρήσει την αξιοπιστία και το σύννομο κάθε διαδικασίας.

  - Σεβόμαστε το ενδιαφέρον των φορέων της επιχειρηματικής κοινότητας. Πάνω από όλα όμως, σεβόμαστε τον πολίτη που θέλει να προασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.