#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/11/2010 07:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

O Julian Assange, η ανικανότητα των υπηρεσιών και η παντοδυναμία του Διαδικτύου

Μια απλή ερώτηση: Γιατί συνεχίζει να είναι ζωντανός ο Julian Assange;

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Assange είναι ό Αυστραλός προγραμματιστής και διαχειριστής της ιστοσελίδας WikiLeaks, η οποία και  αποτελεί μια τεράστια, και μέχρι στιγμής πολύ πετυχημένη προσπάθεια αποκάλυψης απόρρητων ή διαβαθμισμένων κρατικών πληροφοριών. Πρόσφατα μάλιστα, δημοσίευσε χιλιάδες απόρρητα έγγραφα σε σχέση με τον  πόλεμο στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ. Οι αμερικανικές στρατιωτικές (και άλλες αρχές) ισχυρίζονται πως η WikiLeaks προκαλεί σημαντική βλάβη στην εθνική ασφάλεια και πως θα οδηγήσει σε θανάτους ανθρώπων, ακόμη και μη Αμερικανών, που ρισκάρουν τις ζωές  τους και αυτές των οικογενειών τους για να βοηθήσουν την Αμερική.

Ακόμη και ο ίδιος ο Assange συμφωνεί. Όπως δήλωσε προ καιρού σε συνέντευξή του στο New Yorker, αντιλαμβάνεται πως κάποιοι μπορεί να πεθάνουν εξαιτίας των «παράπλευρων ζημιών» που προκαλεί, και μάλιστα παραδέχεται πως η WikiLeaks μπορεί να είναι ήδη βουτηγμένη στο αίμα. Σύμφωνα με πολλούς ειδικούς, η ιστοσελίδα αυτή είναι πιθανόν η πλέον σημαντική και γνωστή περίπτωση παραβίασης της αμερικανικής εθνικής ασφάλειας από την εποχή που το ζεύγος Rosenberg έδωσε στην ΕΣΣΔ την ατομική βόμβα.

Για αυτό και το βασικό μου ερώτημα είναι: Γιατί κάποιος δεν στραγγάλισε τον Assange, σε κάποιο δωμάτιο ξενοδοχείου πριν από χρόνια; Η ερώτηση είναι σοβαρή.

Σχεδόν ολόκληρη η ποπ κουλτούρα μας βασίζεται στη πεποίθηση πως οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ είναι ικανότατες και παντοδύναμες. Θεωρείται από όλους δεδομένο πως μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους, αμέσως. Στις ταινίες με θέμα τις περιπέτειες του Jason Bourne, αν κάποιος πει μια λάθος λέξη στο κινητό του, είναι σίγουρο πως οι επαγγελματίες δολοφόνοι θα τον βρουν επάνω στο τρένο, μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Στο Rubicon, αν δώσεις ιδιαίτερη προσοχή σε κάποιο σταυρόλεξο, το τρένο σου θα εκτροχιαστεί …τελείως τυχαία. Στη ταινία Three Days of the Condor, αν κάνεις μια λάθος ερώτηση στο αφεντικό σου, θα σε επισκεφτεί ένας ταχυδρόμος με ένα ειδικό πιστόλι, που πυροβολάει θανατηφόρες σφαίρες από… πάγο!

Βέβαια όλα αυτά συμβαίνουν στο Χόλυγουντ. Αν όμως διαβάσει κανείς τις αριστερίστικες εκδοχές για τις μυστικές  μας υπηρεσίες, υπάρχουν δύο κυρίαρχες απόψεις: Η CIA και οι παρεμφερείς της υπηρεσίες είναι είτε διαβολικές και ανίκανες, είτε διαβολικές και πολύ ικανές. Κάποιοι  συνεχίζουν να γελάνε με την απόπειρα της CIA να δολοφονήσει τον Castro με ένα πούρο που ανατινάζονταν. Άλλοι, σαν τον Oliver Stone, επιμένουν πως ο στρατός, ή η CIA, ή η NSA, ή κάποιοι χαλαρά συνδεδεμένοι με τις μυστικές υπηρεσίες, κατάφεραν και δολοφόνησαν τον Kennedy, ρίχνοντας το βάρος σε ένα αριστερό κορόϊδο όπως ήταν ο Lee Harvey Oswald.

Όποιο σενάριο και να επιλέξει κάποιος, θεωρείται αυτονόητο πως ο Assange, αυτό το σούπερ καρφί της διεθνούς αριστεράς, θα έπρεπε προ πολλού να μην είναι τίποτα άλλο παρά ένας λεκές αίματος στην άσφαλτο. Εν τω μεταξύ, κάπως έτσι σκέφτονται και οι δεξιοί. Θεωρούν τους κατάσκοπους ως καλοκάγαθους γκαφατζήδες ή ευγενείς ninja με καπαρντίνες. Ούτως ή άλλως, ο Assange θα έπρεπε να δηλητηριαστεί από καιρό. Πολύ πριν γίνει γνωστός.

Και δεν είναι μόνο τα κράτη που απειλούνται από τη WikiLeaks. Η ιστοσελίδα ασχολείται επίσης και με τις μεγάλες πολυεθνικές, που όπως μας λέει το Χόλυγουντ, δεν το έχουν τίποτα να «καθαρίσουν» εν ριπή οφθαλμού κάτι ρουφιάνους ή κάποιους ενοχλητικούς, σαν αυτούς που βγαίνουν να πουν στο κόσμο ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι τεχνικά εφικτά από το 1920, ή ότι οι βιομηχανίες γάλακτος βγάζουν δισ. δηλητηριάζοντας τα παιδιά μας κ.ο.κ.

Σίγουρα υπάρχουν αρκετές πειστικές και σοβαρές απαντήσεις στο ερώτημα της ανάρτησης. Κατ`αρχάς, είναι γνωστό πως ο κόσμος δεν είναι καθόλου δραματικός στο βαθμό που μας θέλουν να πιστέψουμε οι μυθιστοριογράφοι, οι μπλόγκερς, οι δημοσιογράφοι, ή κάποιοι πρώην κατάσκοποι. Η βασική απόδειξη πως δεν ήταν η αμερικανική κυβέρνηση που έριξε τους δίδυμους πύργους την 11/9/01, είναι το γεγονός πως κανένας δεν έχει τη δυνατότητα να διαπράξει με επιτυχία μια τέτοιου μεγέθους συνομωσία. Και όσοι από αυτούς που έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν, κάποιοι μυστικοί πράκτορες δηλαδή, δεν θα το έκαναν ποτέ, επειδή ακριβώς είναι πολύ πατριώτες και πολύ έντιμοι για να επιχειρήσουν κάτι τέτοιο.

Μάλιστα, τα περισσότερα από τα έγγραφα που διέρρευσε η WikiLeaks, καταρρίπτουν τη μεγάλη πλειοψηφία των θεωριών συνομωσίας, οι οποίες τροφοδοτούν την ηλιθιότητα από πλευράς αριστεράς εδώ και δεκαετίες.

Βασικά ο Assange καλύπτεται πίσω από τη διασημότητά του και το γεγονός ότι ακόμη και ο θάνατος του δεν θα πετύχαινε τίποτα, με βάση τη φύση του διαδικτύου. Ακόμη και αν ήθελε να τον ξεφορτωθεί η CIA, αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς να προκληθεί μεγάλη αναταραχή. Το να δολοφονήσεις έναν «μοδάτο» Αυστραλό γκουρού του διαδικτύου δεν έχει τον ίδιο αντίκτυπο που έχει η δολοφονία ενός μουσουλμάνου τρομοκράτη. Και κανένας αξιωματούχος δεν θέλει έναν τέτοιου είδους αντίκτυπο.Του Jonah Goldberg (National Review Online)

Απόδοση: S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. TASSOS avatar
  TASSOS 01/11/2010 08:38:53

  Τίποτε δεν κινείται ανεξέλεγκτα στην παγκόσμια σκακιέρα. Στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο οι αντιμαχόμενες πλευρές, μέσω των υπηρεσιών Αντικατασκοπείας τους, πέρναγαν ότι πληροφορία ήθελαν στον αντίπαλο με την ψευδαίσθηση του αληθοφανούς. Το σύστημα λειτουργεί με βαλβίδες εκτόνωσης. Έτσι μόνο ο έλεγχος των μαζών είναι απρόσκοπτος, αποτελεσματικός και εξασφαλισμένος σε διαγενεακή βάση.

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ TASSOS 01/11/2010 10:14:58

   !

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 01/11/2010 08:42:21

  έχω μία χαζή θεωρία... Ο κάθε τέτοιος (σαν τον εικονιζόμενο) υπάρχει και εκφράζεται με κάποια ανοχή μέχρι να αποκαλυφθούν τα δίκτυα επικοινωνίας που έχει, οι σκοπιμότητες, άτομα κλπ. Κάτι σαν εμπορικό πόλεμο που ανέχεσαι γιατί σου δίνει πληροφόρηση σε τιμές και προϊόντα άλλων. Με παράπλευρες απώλειες.

 3. A.M. avatar
  A.M. 01/11/2010 09:02:56

  Ζεί επειδή παρουσιάζει τις βαρβαρότητες των αμερικάνων στο Ιράκ.
  Η παρουσίαση αυτή εισάγει φόβο και τρόμο στον παγκόσμιο πληθυσμό.
  Το υποσυνείδητο μήνυμα που περνάει μέσα στην ψυχή κάποιου που διαβάζει αυτές τις βαρβαρότητες ποιό είναι;
  «Αύριο μπορεί να είμαι εγώ το αθώο θύμα αυτής της βαρβαρότητας»
  Καθένας που διαβάζει αυτά που ο υποφαινόμενος γκουρού παρουσιάζει στην ιστοσελίδα του καθώς και άλλα βίντεο με εξευτελιστικά βασανιστήρια που είχαν «διαρρεύσει» απ τον αμερικάνικο στρατό εισάγουν τον τρόμο κυρίως στις ψυχές όσων τα διαβάζουν ή τα βλέπουν.
  Είναι μέρος του ψυχολογικού πολέμου «σόκ και δέος» με θύμα όλον τον πλανήτη.
  Σαν να σου λένε εμμέσως πλήν σαφώς «κάτσε καλά γιατί διαφορετικά θα σου στείλω εκεί που βρίσκεσαι αυτούς που βλέπεις και διαβάζεις και θα υποστείς τα ίδια και χειρότερα».

  Η ιστοσελίδα εξυπηρετεί κάποιο μέρος ενός σχεδίου επιβολής τρόμου και ελέγχου στον παγκόσμιο πληθυσμού.
  Μια ακόμα «πανδημία γρίππης με εκατομμύρια νεκρούς».

  Γι αυτό ο κύριος γκουρού και η ιστοσελίδα του ζούν ακόμα.
  Επειδή κάνουν καλά την δουλειά τους.
  Και φαντάζομαι με το αζημίωτο.

  • Ploppy, son of Ploppy avatar
   Ploppy, son of Ploppy @ A.M. 15/11/2010 14:14:34

   Αυτή είναι η δική σου ανάγνωση. Κάποιος άλλος θα σου έλεγε οτι η σελίδα λειτουργεί με εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα.

 4. bfo avatar
  bfo 01/11/2010 09:14:07

  Ζεί επειδή ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ στο απόλυτο υπερφασιστικό παγκόσμιο υπερκράτος που όποιος καταγγείλει ο,τιδήποτε δολοφονείται αμέσως.

  Έλεος δηλαδή.

  Ούτε είναι τα πάντα ελεγχόμενα, ούτε όλοι προβοκάτορες, ούτε οι επερεσίες κανονίζουν τα πάντα σαν τον Τζέημς Μποντ.

  Υπάρχει και ο ανθρώπινος παράγοντας, υπάρχει και το πολιτικό κόστος, υπάρχει και η κοινή γνώμη, υπάρχουν και τα λάθη, υπάρχουν και οι μαλακίες, υπάρχουν και τα κενά κάλυψης, υπάρχει ―πάνω από όλα― και η ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

  Αν δεν υπήρχαν όλα αυτά δεν χρειάζονταν καν να εισβάλλουν οι ΗΠΑ στο Ιρακ: θα δολοφονούσαν το Σαντάμ και 2-3, θα τοποθετούσαν 4-5 δικούς τους στην κυβέρνηση, και δικά τους τα πετρέλαια όπως ακριβώς τα θέλουν. Ούτε με την Κίνα θα είχαν πρόβλημα, θα έβαζαν απευθείας τον Τζιαμπάο πρόεδρο και όλα ωραία.
  Και εδώ θα είχαμε διορισμένη την Ντορούλα να κάνει «αντιπολίτευση» ως πρόεδρος της Ν.Δ.

  Υπάρχουν και πραγματικοί άνθρωποι, και υπάρχει και πραγματική αντίσταση. Και δεν δολοφονούνται (όλοι).

  Και ο Τζούλιαν της είδησης είναι ήδη σχεδόν εξόριστος, του αρνούνται άσυλο όπου πάει και τον κατηγόρησαν με στημένη κατηγορία για βιασμό. Πρέπει και να τον «φάνε» αλλιώς είναι ...προβοκάτορας; Έλεος.

  • Ploppy, son of Ploppy avatar
   Ploppy, son of Ploppy @ bfo 15/11/2010 14:14:50

   +++

 5. TASSOS avatar
  TASSOS 01/11/2010 09:42:01

  " Να σκέφτεστε τον Τύπο σαν ένα πιάνο όπου μιά κυβέρνηση μπορεί να παίξει όποια μελωδία θέλει" Γιόζεφ Γκαίμπελς Υπουργός Πληροφόρησης του Γ Ράιχ

 6. A.M. avatar
  A.M. 01/11/2010 09:44:43

  Δεν έγραψε κάποιος ότι είναι προβοκάτορας.
  Επαγγελματίας που κάνει σωστά την δουλειά για την οποία πληρώνεται έγραψα εγώ τουλάχιστον ότι είναι.

  Όσο για το αν δολοφονείται αμέσως κάποιος που καταγγέλει κάτι που ΔΕΝ πρέπει να καταγγελθεί συγγνώμη αλλά έχω τις ενστάσεις μου.

  Αν κάτι το κράτος των ΗΠΑ δεν θα ήθελε να διαρρεύσει θα είχε τον τρόπο να ΜΗΝ το διαρρεύσει κανένας ακόμα και αν είχε όλα τα στοιχεία για να το διαρρεύσει.

  Για να μην πάω όμως μακρυά ..

  Η δολοφονία του Γκόλια σου λέει κάτι;
  Αναρωτιέμαι...

  Ζούμε ΉΔΗ σε μια παγκόσμια κατάσταση όπου όποιος έχει να δημοσιεύσει κάτι που κάποια συμφέροντα σημαντικά δεν θέλουν να δημοσιευθεί θα εξοντωθεί είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά.

  Και όσο για τον κύριο δεν με πείθει για την ανιδιοτέλειά του.
  Προφανώς αυτές οι δημοσιεύσεις εξυπηρετούν κάποιους κύκλους, κάποια συμφέροντα που του κάνουν γερές πλάτες.

 7. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 01/11/2010 10:15:35

  Πάντως, κοντὸς ψαλμός: ΑΚΟΜΑ εἶναι ζωντανὸς ἢ μὲ σῶας τᾶς φρένας.

 8. Greg avatar
  Greg 01/11/2010 17:09:18

  Ο κόσμος πιστεύει στις συνομωσίες επειδή η ιστορία είναι γεμάτη απ΄αυτές, όπως έχει πει και ο Έκο.

 9. jewlover avatar
  jewlover 01/11/2010 22:28:21

  Εβραίος γράφει το άρθρο... τι περιμένατε πει; Να επαληθεύσει το πως στήθηκε η 11η Σεπτεμβρίου;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.