#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/08/2013 17:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

O νέος «αστικός μύθος» για τον ΆκηΠίσω από την εικόνα στο δικαστήριο του πρώην νούμερο 2 του ΠΑΣΟΚ, χτίζεται ο νέος αστικός μύθος για τον Άκη. Στα όρια της δημιουργικής πασοκικής λογικής, λέει λοιπόν ο μύθος, ότι ο Άκης πικραμένος από την απώλεια της αρχηγίας και της θέσης του ενοίκου του Μαξίμου, φιλοσόφησε διαφορετικά τη ζωή και πεπεισμένος ότι "μια ζωή την έχουμε και πρέπει να τη γλεντήσουμε", έχτισε το δαιδαλώδες σύστημα με τις υπεράκτιες εταιρείες και τους διαγωνισμούς των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Λες και υπάρχει άγραφος Νόμος που απαγορεύει στο νούμερο 1, να λαμβάνει μίζες, χορηγίες, "δώρα" και ότι όλα αυτά αφορούν τους κατώτερους στην πολιτική ιεραρχία.

Το  ΠΑΣΟΚ με λίγα λόγια διαχειρίζεται επικοινωνιακά την πολύκροτη υπόθεση Τσοχατζόπουλου άριστα: τον έχει απομονώσει πολιτικά εδώ και χρόνια, τον εμφανίζει ως "μεμονωμένη, ιδιάζουσα περίπτωση" μέσα σε έναν πολιτικό φορέα που περισσεύουν οι αξίες και τα ιδανικά και επιχειρεί να δημιουργήσει εικόνα συμπάθειας και αισθήματα οίκτου, αν όχι για τον ίδιο, τουλάχιστον για τα στενά συγγενικά του πρόσωπα, που εμπλέκονται στην υπόθεση και είναι επίσης προφυλακισμένα.

Πρόκειται δηλαδή για ένα ακόμη θέατρο του παραλόγου: όλοι γνωρίζουν δεκάδες ανθρώπους που συμμετείχαν στο πάρτι της μεταπολίτευσης και απλά ήταν περισσότερο εγκρατείς στην επίδειξη του παράνομου πλουτισμού τους από τον Άκη. Στοιχεία υπήρχαν και υπάρχουν για ένα σωρό υποθέσεις. Δημοσιογραφικές έρευνες, αλλά και των αρμοδίων υπηρεσιών (έστω και ημιτελείς), έχουν κατά καιρούς αναδείξει τις περιπτώσεις και τα πρόσωπα.

Στην ουσία απομονώνεται η υπόθεση Τσοχατζόπουλου, καθώς δεν αφορά σε δραστηριότητες της εγχώριας διαπλοκής και εμφανίζεται ως ένα σύνολο αδικημάτων που επινόησε και εκτέλεσε ο ίδιος και στενά συγγενικά και φιλικά του πρόσωπα.

Η (αναμενόμενη) στάση του Άκη κατά την απολογία του, επίσης εξυπηρετεί το ΠΑΣΟΚ.

Ένας άνθρωπος, συγκλονισμένος από την εξέλιξη των πραγμάτων και την τραγική του κατάληξη, ο οποίος θα μιλούσε για πρόσωπα, καταστάσεις και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα του σοσιαλιστικού Κινήματος, που σταδιακά εξελίχθηκε σε μηχανισμό πλουτισμού και εξυπηρέτησης των μελών του, θα ήταν η ταφόπλακα για όλους ανεξαιρέτως τους εν ενεργεία πολιτικούς της «κεντροαριστεράς». Όχι με την έννοια της εμπλοκής τους σε σκάνδαλα, αλλά με την έννοια της ανοχής και της πολιτικής ευθύνης. Για τον Άκη, όπως και για κάποιους άλλους, όλοι γνώριζαν.

Η σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα θα έπρεπε να εφευρεθεί ξανά.

Η περιβόητη (μη) ευθύνη των συλλογικών οργάνων θα έπρεπε να επανεξεταστεί.

Η Μεταπολίτευση, στο μέτρο που και η ΝΔ «εκπασοκίστηκε» ακολουθώντας τις ίδιες μεθόδους διαχείρισης της εξουσίας, θα είχε οριστικά ξεγυμνωθεί.

Για τους λόγους αυτούς, ο Άκης δεν θα μπορούσε να έχει άλλη συμπεριφορά κατά την απολογία του.

Δεν θα ρίξει ποτέ ούτε μία πέτρα στο σύστημα που τον ανέδειξε, στο εκτροφείο πολιτικών «έτοιμων για όλα».

Θα περιοριστεί στο βιασμό της λογικής και θα περιμένει την αποφυλάκιση, πρώτα των προσφιλών του προσώπων και μετά τη δική του.

Η υστεροφημία, είναι μία έννοια που τον αφήνει παγερά αδιάφορο…

Μ.Ο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 28/08/2013 17:13:02

  Ο Τσόχας είναι τυπικός εκπρόσωπος της νέας αστικής μυθολογίας που έγινε mainstream.
  Παλιά λέγανε "το χρήμα πολλοί εμίσησαν, την δόξαν ουδείς".
  O νέος "socially correct" κανόνας συμπεριφοράς λέει "την δόξα πολλοί εμίσησαν, το χρήμα ουδείς".
  Θα χάσει την υστεροφημία, αλλά κέρδισε πέντε-δέκα χρόνια χλίδας. Και οι απόγονοι, μέχρι τετάρτης γενεάς, μια ολόκληρη αιωνιότητα (σχεδόν) χωρίς ανάγκη εργασίας.
  Φοβάμαι πολύ ότι αυτόν θα τον κλείσουν στην μπουζού, αλλά η περιουσία - οπως και άν αποκτήθηκε είναι η πανίερη περιουσία των νεοελλήνων (μικρομεσομεγαλο)αστών - θα παραμείνει "πανίερη" και ανέγγιχτη.

  "Η τιμή τιμή δεν έχει, και χαρά στον που την έχασε νωρίς..."

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ Uncle Stgm 28/08/2013 22:41:26

   Ενώ έπρεπε να γίνει το αντίθετο.
   Έξω ελεύθερος ο Τσόχας, αλλά χωρίς περιουσία και με τη βασική σύνταξη ΤΕΒΕ.

 2. Θηρευτής του ανέφικτου avatar
  Θηρευτής του ανέφικτου 28/08/2013 17:30:03

  Ήλιος ούκ αν υπερβήσεται μέτρα.
  Ηράκλειτος
  μτφρ: [ακόμα και] ο ήλιος δεν μπορεί να υπερβεί τα μέτρα [που του αναλογούν]
  Και μη νοιάζεστε, όσο και να πασχίσει το λαμογιοΠασόκ να παρουσιάσει την πραγματικότητα αλλοιωμένη κατά το δοκούν, το μέλλον του είναι προδιαγεγραμμένο! Κοντός ψαλμός....

 3. Agrofylakas avatar
  Agrofylakas 29/08/2013 00:22:58

  Τα λεφτα!......Ειναι πολλα τα λεφτα! Που ειναι τα λεφτα? Δεν υπαρχει κρατος? Δεν υπαρχει δικαιοσυνη? Δεν υπαρχουν ενεργοι πολιτες να διαδηλωσουν και μια φορα για τον σωστο και σημαντικο λογο?

 4. Nik avatar
  Nik 29/08/2013 23:01:38

  "Η περιβόητη (μη) ευθύνη των συλλογικών οργάνων θα έπρεπε να επανεξεταστεί."

  Φράση κλειδί αυτή. Μεγάλο τέχνασμα του μάγου Ανδρέα η εφεύρεση της μαζικότητας, (θυμάστε την φράση "μαζικός φορέας") που έξυπνα και έντεχνα έσβησε την ατομική ευθύνη. Και όταν λείπει ο αγγλοσαξωνικός νόμος περί συνωμοσίας λείπει και η συλλογική τοιαύτη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.