#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/12/2010 13:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

O λογογράφος του Γιώργου στην ...Επιτροπή Κεφαλαιοαγοράς

Την παραίτηση του από το Δ.Σ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, υπέβαλλε σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αλέξανδρος Χατζόπουλος, ο οποίος είχε διορισθεί προσφάτως, μετά την παραίτηση του πρώην μέλος κ. Π. Κομματά. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Α. Χατζόπουλος παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας.Για το θέμα γράφει σχετικά το euro2day

Προ ημερών αντικαταστάθηκε εντελώς… αθόρυβα ένα μέλος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Ούτε ανακοίνωση εκδόθηκε ούτε κάποια ενημέρωση για το νέο μέλος έγινε προς τον Τύπο. Παρ' όλα αυτά, η τοποθέτησή του έχει ήδη δημιουργήσει σάλο στον κλειστό κύκλο της αγοράς, η οποία έμαθε τα τεκταινόμενα.

Διότι στη θέση του απερχόμενου μέλους κ. Π. Κομματά (ήταν νομικός με ειδίκευση σε θέματα εμπορικού, εργατικού και ασφαλιστικού δικαίου και με γνωστό δικηγορικό γραφείο) τοποθετήθηκε, προφανώς με εισήγηση του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο… λογογράφος του πρωθυπουργού(!) κ. Αλέξανδρος Χατζόπουλος. Δεδομένου ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής δεν εκφωνεί συχνά… λόγους, το θέμα είναι τι άλλα προσόντα έχει ο κ. Χατζόπουλος, πλην του ότι καταφανώς ανήκει στον στενό κύκλο του κ. Γιώργου Παπανδρέου.

Σύμφωνα λοιπόν με το βιογραφικό του, είναι μόλις 33 ετών και έχει μεταπτυχιακό νομικό τίτλο στο Δίκαιο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, στο Δίκαιο της πνευματικής ιδιοκτησίας και στο Δίκαιο των νέων τεχνολογιών. Καμία σχέση εξειδίκευσης δηλαδή με τα αντικείμενα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Το βιογραφικό του κ. Χατζόπουλου, όμως, το οποίο αλιεύσαμε από το Διαδίκτυο, περιγράφει με ακρίβεια την υπολογίσιμη διαδρομή που έχει κάνει σε σχέση με την ηλικία του σε… κομματικές θέσεις.

Υιός του μέλους του εκτελεστικού γραφείου του ΠΑΣΟΚ (επί εποχής Ανδρέα Παπανδρέου), Π. Χατζόπουλου, ο ίδιος, σύμφωνα πάντα με το βιογραφικό του, κατείχε μια σειρά κομματικά και παρακομματικά πόστα, που δεν είχαν καμία σχέση με θέματα της κεφαλαιαγοράς:

-Υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος με τον συνδυασμό Υπερνομαρχία Πολιτών με επικεφαλής την κ. Φώφη Γεννηματά. -Αντιπρόεδρος του συνεδρίου Επανίδρυσης της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. - Το 2005 εξελέγη μέλος της συντονιστικής επιτροπής της Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου Αττικής. -Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ. -Ενεργό μέλος του ΙΣΤΑΜΕ - Ανδρέας Παπανδρέου και του ομίλου νέων για την Ελλάδα και την Ευρώπη, καθώς και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Λονδίνου.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι στο προσωπικό blog που ανάρτησε τον Αύγουστο του 2007 ο ίδιος σημείωνε πως το κάνει "για τις ανάγκες της προεκλογικής μάχης στη Β΄ Αθήνας". Η ενημέρωση του ιστολογίου σταμάτησε στις… 11 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους, ενώ τον Νοέμβριο τοποθετήθηκε στη γραμματεία της ΚΟΕΣ του ΠΑΣΟΚ, σε μια κίνηση Παπανδρέου, που τότε είχε δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις στο ίδιο του το κόμμα.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από την τοποθέτησή του ως μέλους στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, που υποτίθεται ότι είναι… ανεξάρτητη αρχή (με την πλειονότητα όμως των μελών της να τοποθετείται από το… υπουργείο Οικονομίας), ενισχύονται με δεδομένο ότι τη θέση του αντιπροέδρου της Επιτροπής ανέλαβε σχετικά πρόσφατα (και πάλι με πρωτοβουλία της κυβέρνησης) η κ. Μαρίνα Σουγιουλτζή, ετών… 32! Έχοντας πολύ καλές σπουδές στο εξωτερικό (μεταξύ άλλων και στο Harvard Business School) η κ. Σουγιουλτζή φέρεται να έχει περάσει από την Global Finance του κ. Άγγελου Πλακόπητα και εν συνεχεία από την HSBC. Eντούτοις, η εργασιακή της πείρα, δεδομένων των σπουδών και της ηλικίας της, χαρακτηρίζεται από παράγοντες του χώρου ιδιαίτερα περιορισμένη σε σχέση με τις ανάγκες και το κύρος που συνεπάγεται η θέση του αντιπροέδρου στην Ε.Κ.

Τουλάχιστον όμως έχει γνώσεις πάνω στο αντικείμενο.

Η περίπτωση Χατζόπουλου είναι, σύμφωνα με ορισμένους παράγοντες της αγοράς, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Οι ίδιοι κάνουν ξεκάθαρα λόγο για κρούσμα... οικογενειοκρατίας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων με νόημα ότι ακόμη και η αδελφή του κ. Χατζόπουλου, Κατερίνα, ηλικίας μόλις 28 ετών, φέρεται να είναι και βαφτισιμιά του κ. Παπανδρέου, ενώ έχει τοποθετηθεί διευθύντρια του γραφείου του υπουργού Πολιτισμού, κ. Παύλου Γερουλάνου.

Πρόκειται για την ίδια κυρία, για την οποία έκανε προ ημερών σοβαρές καταγγελίες ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΟΔΙΕ, ο οποίος είχε διοριστεί -όπως και ο ίδιος είπε- από το γραφείο του κ. Γερουλάνου και εν συνεχεία αποπέμφθηκε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.http://www.euro2day.gr/news/market/123/articles/618801/Article.aspx


ΣΧΟΛΙΑ

 1. man8os avatar
  man8os 22/12/2010 14:08:00

  ΠΑΣΟΚ και ΔΕΟΣ.
  Καλα ειναι δυνατον να προσλαμβανονται 28αρηδες-30αρηδες για τις πιο υπευθηνες θεσεις?
  Σωστοι 40ρηδες και 50ρηδες δεν υπαρχουν? Και ας εχουν τους αλλους για βοηθους. Δεν ημαστε καθολου σοβαροι...
  Μα τι νομιζουν οτι κανουν? Ημαστε σε τοσο καλη θεση για να κανουμε πειραματα? Αρκει δηλαδη ενα πολυ καλο πτυχιο για να παρεις αβροχοις ποσι μια θεση μεγαλης ευθηνης?
  Τι να πω?? Ελπιζω να ειναι μεγαλοφυιες και για αυτο να τους εβαλαν.

 2. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 22/12/2010 15:35:52

  Εκεί είχε θέση, εκεί τον βάλανε. Τι δουλειά έχουν τα προσόντα με το νέο ΠΑΣΟΚ; Και διασητμόπλοιο να είχαμε, την κομμώτριά του θα έβαζε να το πιλοτάρει.

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 22/12/2010 15:50:49

  Αυτό είναι το "Δημόσιο" για το οποίο φωνάζουμε και πρέπει να φωνάζουμε. Συλλογή από αργομισθίες και καλοπληρωμένες. Ασε που κάθε ένας από αυτούς το έχει πιστέψει ότι είναι και κάτι...

 4. vonchristoforakos avatar
  vonchristoforakos 22/12/2010 16:06:23

  Εγραφε ο Ελ.Τύπος σε παραπολιτικό του στις 30 9 2010:
  "Οργιάζουν οι ψίθυροι στους διαδρόμους της Επιτροπής Κεφαλαιγοράς. Ο λόγος; Ενώ από την αρχή του Σεπτεμβρίου τοποθετήθηκε (όχι πάντως μέσω του open gov) στη θέση του Α’ αντιπροέδρου η κ.Μαρίνα Σουγιουλτζή, ακόμα και σήμερα δεν έχει φανεί εκεί. Κι’όμως, πρόκειται για έναν νευραλγικής σημασίας τομέα, ιδιαίτερα στη δημοσιονομική φάση που περνάει η Ελλάδα. Αν στην Επιτροπή οι υπάλληλοι μένουν στους ψιθύρους, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην Ιπποκράτους, ακούγονται φωνές, μετά πολλών … «γαλλικών». Πόσο μάλλον, αφού γι’αυτή τη θέση εξεδήλωσαν το ενδιαφέρον τους και αρκετοί ΠΑΣΟΚοι, αλλά τα βιογραφικά τους, ούτε που εξετάστηκαν. Η σχετικώς νεαρά και, εξ’όσων πληροφορούμαι, ευπαρουσίαστη, κ.Σουγιουλτζή, ήταν στην χρεωκοπήμένη, Lehman Brothers, είναι απόφοιτος του Κέμπριτζ, με μεταπτυχιακό στο Χάρβαρντ. Μάλιστα, ως λέγεται, σε ένα από τα … «κλάμπ» του Πανεπιστημίου, γνωρίστηκε με συγγενικό πρόσωπο πρωτοκλασάτου υπουργού της σημερινής κυβέρνησης".

  Ποιός δεν γνωρίζει για την ξαδλέλφη του πρωτοκλασάτου υπουργού, με την οποία γνωρίζεται η Σουγιουλτζή;

 5. yupi33 avatar
  yupi33 22/12/2010 16:18:49

  Δεν ντρεπομαστε, λέω; Γιατί όμως απορούμε; Το συμβόλαιο επέκτασης του ΟΠΑΠ με την Ιντραλοτ , μεσω του οποίου η Ιντραλοτ εξασφάλισε ΝΕΕΣ δουλειές ανευ διαγωνισμού απο το δημόσιο, εγινε με το opengov; Ας ειναι καλά ο κουμπάρος του Κόκκαλη Εξοχώτατος (;) Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.Τι opengov.και πράσινα άλογα μας λένε. Για το ποπολο μόνο...

 6. Bodinus1576 avatar
  Bodinus1576 22/12/2010 17:37:00

  Εδώ ρε παιδιά έκανε την κολλητή του από το γυμναστήριο (Μπιρμπίλη) Υπουργό και τον animateur του στα ταξίδια (Δρούτσα) ΥπΕξ. στον λογογράφο του για την ΕΚ θα κολλούσε;

 7. Michal V. avatar
  Michal V. 22/12/2010 18:19:38

  Γιατί παιδιά απορείτε; Τι φανταστήκατε, ότι θα διόριζαν κλητήρες και γραφιάδες τους κολλητούς τους; Σε θέσεις φιλέτα και με αμοιβές αμερικάνικων golden boys θα τους τοποθετούσαν, ώστε στο σύντομο διάστημα της μεγάάάλης προσφοράς υπηρεσιών τους, να λύσουν το οικονομικό πρόβλημα της ζωής τους. Τα προσόντα, τα πτυχία, τα μάστερς, τα ντοκτορά (και τα opengov και οι κατσαρές τρίχες) είναι ψιλά γράμματα γι αυτούς και για να κοροϊδεύουμε το πόπολο.

  • dimdim1976 avatar
   dimdim1976 @ Michal V. 23/12/2010 18:30:24

   Απίθανο το γκραφίτι απο τον Banksy!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.