#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/11/2010 14:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

O κόσμος γυρίζει την πλάτη στις πολιτικές εξουσίεςΣτο συμπέρασμα ότι ο κόσμος «κάνει μια τεράστια στροφή και γυρίζει την πλάτη στις πολιτικές εξουσίες, τις οποίες δεν θεωρεί ικανές να μπορέσουν να λύσουν τα προβλήματά του», καταλήγει ο Δημήτρης Μαύρος, διευθύνων σύμβουλος της MRB.

Μιλώντας στο naftemporiki.gr ο κ. Μαύρος εκτιμά ότι «το συνολικό μήνυμα που προκύπτει είναι για άλλη μια φορά ο κανένας, το οποίο το βλέπαμε τόσο καιρό να καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις τώρα υλοποιήθηκε και σε εκλογικό επίπεδο».

Όπως εξηγεί, «οι άνθρωποι οι οποίοι είναι πίσω από αυτή την αποχή είναι κυρίως νεότεροι άνθρωποι 18 έως 34 ετών οι οποίοι πνίγονται στο άγχος της ανεργίας, είναι ακόμα εντονότερα ηλικίες 35 έως 44 ετών που είναι εκείνοι που έχουν τα μεγάλα φορτία αυτή τη στιγμή δηλ. είναι οικογένειες με μικρά παιδιά και σε επίπεδο επαγγελμάτων είναι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι συνδέονται με το άγχος της ανεργίας, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι και η ανώτερη τάξη η οποία αναλογικά σε σχέση με το μέσο όρο είναι πολύ εντονότερη σαν παρουσία».

Σύμφωνα με τον κ. Μαύρο, «αυτό το μίγμα ανθρώπων οι οποίοι γύρισαν την πλάτη είναι αρκετά ετερόκλητο», ενώ επισημαίνει ότι πρόκειται για πραγματική διαμαρτυρία και όχι αδιαφορία.

Αποτέλεσμα όλων αυτών, όπως υπογραμμίζει, «είναι ότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει έλλειμμα ηγεσίας, η οποία μπορεί να συνομιλήσει με τον πολίτη, για να μπορέσει να τον κάνει να αισθανθεί εμπιστοσύνη απέναντι στο αν πρέπει να ληφθούν ή όχι μέτρα, ποια μέτρα θα πρέπει να ληφθούν και με ποιο τρόπο πρέπει να γίνει αυτό».

Οι πολίτες, αναφέρει ο κ. Μαύρος, «αντιμετωπίζουν καχύποπτα το Μνημόνιο και τις εναλλακτικές λύσεις που έχουν προταθεί μέχρι στιγμής και οι οποίες δεν τους πείθουν ότι μπορεί να είναι ρεαλιστικές και να δημιουργήσουν μια βιώσιμη ελπίδα».

Προσθέτει πως υπάρχουν και κάποια «δευτερεύοντα» μηνύματα που έχουν να κάνουν κυρίως με την Αριστερά, όπου εκεί, όπως λέει, υπάρχουν δύο εσωτερικά σκέλη.

Το πρώτο σκέλος, σύμφωνα με τον κ. Μαύρο, έχει να κάνει με το ΚΚΕ «όπου ο κόσμος τελικώς δεν πήγε προς τις πολύ ελεύθερες αντισυστημικές ψήφους, π.χ. τον κ. Δημαρά, αλλά πήγε προς αντισυστημικές ψήφους, οι οποίες από πίσω έχουν μια μορφή οργάνωσης και μια μορφή συνέπειας διαχρονικής έτσι ώστε να μπορεί ο κόσμος να απαγκιάσει κάπου, σε ένα σημείο αναφοράς, το οποίο το έχει χάσει».

Το δεύτερο σκέλος, εξηγεί, αφορά στο γεγονός ότι «ενισχύεται ένας χώρος ανάμεσα στο ΚΚΕ και στο ΠΑΣΟΚ ο οποίος δείχνει μια δυναμική». Η δυναμική, ωστόσο, αυτή, σημειώνει, «μπορεί να είναι υπαρκτή επειδή το ΠΑΣΟΚ φθείρεται λόγω της εκτελεστικής εξουσίας που έχει στα χέρια του και δημιουργεί μια διαφυγή ανθρώπων προς αυτή την κατεύθυνση ενώ στην πραγματικότητα είναι μια αρνητική επιλογή προς το ΠΑΣΟΚ».

Σε ό,τι αφορά την κεντροδεξιά, επισημαίνει ότ «δημιουργήθηκαν στην πρώτη Κυριακή περισσότερες προσδοκίες με βάση το αποτέλεσμα που υπήρχε, με συνέπεια στη δεύτερη Κυριακή που κεντράρισε το πράγμα σε πιο ρεαλιστικά σενάρια, το contrast αυτό να δημιουργήσει μια μεγαλύτερη κατήφεια ίσως από ότι έπρεπε».

Πάντως και αυτός ο χώρος, αναφέρει ο κ. Μαύρος, «δεν έχει ακόμα πείσει για το τι λύσεις μπορεί να δημιουργήσει στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος».

Προβλέπει ακόμη ότι «το επόμενο διάστημα το σύνολο της χώρας θα κλυδωνίζεται κάπου ανάμεσα σε μέτρα από το εξωτερικό και σε εσωτερικές διεργασίες για το πώς μπορούμε να έχουμε λύση» και καταλήγει λέγοντας ότι «ο κόσμος οδεύει στο μυαλό του προς σενάρια του τύπου ''όλοι μαζί ίσως μπορούσανε να λύσουνε τα προβλήματα της χώρας''», κάτι όμως, που όπως συμπληρώνει, δεν ξέρει αν θα μπορέσει ποτέ να υλοποιηθεί ή να σχηματοποιηθεί με κάποιο τρόπο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 15/11/2010 15:00:56

  Συμφωνώ μόνο εν μέρει.

  Ο κόσμος γυρίζει την πλάτη σε ΑΥΤΕΣ τις πολιτικές εξουσίες. Ή, αλλιώς, σε αυτά τα πολιτικά κόμματα, ή σε αυτές τις οικογένεις, ή αυτές τις ιδεολογίες. Πλαστές επιλογές, αναχρονιστικές ιδεολογίες, "δεξιοί", "αριστεροί" και δεν σημαίνει πια τίποτα. Ορολογία του 1960 και του 1970.

  Οι σημερινοί 20άρηδες και 30άρηδες, όχι μόνο έχουν το οικονομικό θέμα, αλλά είναι και παιδιά του Πασόκ. Είναι προϊόντα Υπουργού Παιδείας Παπανδρέου, I rest my case.

  Ο σημερινός Λαός είναι θύμα και φυλακισμένος του ΔΟΛ, του Πήγασου και δεν ξέρω τινος άλλου. Ψέμα, παραπληροφόρηση, newspeak του _ερατά.

  ΔΕΝ υπάρχει "όλοι μαζί". Το "μαζί" ξεκίνησε σαν διαφημιστική καμπάνια της Αλφα Τράπεζας Πίστεως και την έκλεψαν οι Πασόκοι. Σήμερα, "Μαζί" σημαίνει "κάτσε μακάκα να σε απαυτώσω". Όσο αντέχουμε και είμαστε αστοί, θα μας λένε "μαζί", και θα ψελλίζουμε και εμείς "ωχ" "ωχ". Όταν εξαθλιωθούμε λιγάκι, τα ξαναλέμε.

  Όσοι από εσάς έχετε πολιτικό νου, να σκέφτεστε "ποιά είναι η επανάσταση που δεν είναι ...ρώσικη". Να σκέφτεστε τι χρειάζεται για να ακουστεί ο Λαός, και οι φωνές του Λαού να γίνουν Οδηγητής. Grass roots πως το λένε... όχι Pretender roots.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ archaeopteryx 15/11/2010 16:25:05

   Για άλλη μια φορά σωστός φίλε μου. Ο κόσμος βαρέθηκε και μπούχτισε να ακούει αναμασήματα της δεκαετίας του ΄70 & ΄80.
   Το μεν ΠΑΣΟΚ να είναι ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να απολογείται που δεν είναι ΝΔ αλλά να θέλει να είναι ΠΑΣΟΚ...
   Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας, κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι η τα αποτελέσματα της παιδείας ΠΑΣΟΚ, όχι της εκπαίδευσης αλλά παιδείας. Η μαγκιά πχ του κονέ, του όλα τα κιλά όλα τα λεφτά, του μέσου και του κινητού...κλπ
   Οι άλλοι, όλοι οι άλλοι , απλά προσπαθούν να ακολουθήσουν το παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ αντί να παίξουν ... μπάλα. Κομματικά και οικογενειακά κατεστημένα μιλάνε για αλλαγές και επαναφορές προβάλλοντας το χθες αρπαγμένοι στις καρέκλες τους...τι να πει πχ κάθε Σαμαράς όταν η εικόνα στα κανάλια είναι ο κάθε Παυλόπουλος και Γιακουμάτος;
   Απορούν για το κόσμο που είναι στον καναπέ ή ψηφίζει ΠΑΣΟΚ όταν εσύ του πετάς στα μούτρα για αλλαγή ...Κακλαμάνη ή Γκιουλέκα; Ο Κακλαμάνης ή ο Γκιουλέκας είναι καλοί όταν έχουν αν αντιμετωπίσουν τη ...Φώφη, όταν διαφοροποιείται το παιχνίδι δεν χάνουν απλά ο κόσμος είναι στο σπίτι και το ΠΑΣΟΚ νικά λόγω κατεστημένου, οργάνωσης και φανατισμού.Η ΝΔ λοιπόν πριν αλλάξει τη χώρα πρέπει να αλλάξει τον εαυτό της.
   Το όλοι μαζί δεν είναι λοιπόν παρά μια ακόμα ΠΑΓΚΑΛΙΑΔΑ, εσύ τρέξε εγώ στην καρέκλα και όταν σηκωθούμε πλήρωσε και το λογαριασμό, ως διεφθαρμένος συνένοχος.

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ Ο Ιθαγενής 15/11/2010 16:38:21

    Τώρα για το τι χρειάζεται;
    Το θέλω και το πρέπει να γίνει πράξη.
    Απλά λυτά κατανοητά.
    Ναι στο ΟΧΙ στο μνημόνιο για παράδειγμα, αλλά βγες και πες την εναλλακτική λύση.Τη λύση στη καθημερινότητα και όχι στα λόγια.
    ( Ο Μιχαλολιάκος πχ ή ο Μπουτάρης νίκησαν γιατί μίλησαν και για τα σκουπίδια ή ο Παχατουρίδης στο Περιστέρι γιατί γυρνά και ακούει και συνομιλεί, όχι γιατί κούνησαν σημαίες)
    Πες πχ μία σύνταξη, όποια επιλέξει ο κάθε πολιτικός και μετά μίλα για το πόσο θα δουλέψω εγώ...δεν μπορεί να με εκπροσωπεί ο πολιτικός των 3 συντάξεων,
    δεν μπορεί πχ να μου λέει να σηκωθώ από το καναπέ ο βολευτής των 100.000 € με τις 15 συνεδριάσεις ανά επιτροπή το μήνα που το σόι του είναι στους 16 μισθούς και τα 2 εφάπαξ της Βουλής,
    δεν μπορεί πχ ΔΑΚΕ να είναι οι ...Μανώληδες

    Κοροϊδεύουμε τους κουτόφραγκους αλλά ο γιος του μανάβη έγινε Πρωθυπουργός στη Μ Βρεταννία, ο απόγονος μετανάστη Πρόεδρος στη Γαλλία και ο επιχειρηματίας Πρωθυπουργός στην Ιταλία κλπ κλπ κλπ.
    Κοινωνία λοιπόν δεν είναι οι καρέκλες και οι σύμβουλοι.
    Ιδέες δεν είναι τα εγχειρίδια χρήσης των διαφημιστών.
    Επαναφορά δεν είναι τα επίθετα.
    Για να αλλάξεις το χώρο σου πρέπει να αλλάξεις πρώτα λοιπόν τον εαυτό σου μέχρι τότε καληνύχτα και περίμενε απλά για άλλη μια φορά τη νομοτελειακή επιβεβαίωση της θεωρίας του ώριμου φρούτου...

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ Ο Ιθαγενής 15/11/2010 17:12:40

     και δεν νομίζω ξεκίνησε με "οχι στο μνημόνιο". Το όχι ήταν στην αδιαφανή μεθόδευση, στην υποκρισία του 6μήνου από τις εκλογές, "όχι στην ευλογία ειλημμένων αποφάσεων"΄, "όχι στην εκ των υστέρων συνενοχή". Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα, και μπορεί να έχιε καλά παιδιά η ΝΔ, αλλά οι άλλοι είναι πεινασμένοι κεραμιδόγατοι με διδακτορικά στην πονηριά και την παραπληροφόρηση. Από την μία τα (όχι πάντα τόσο) καλά παιδιά και από την άλλη ο Ψυχάρης, ο Μπιρσίμ, η Γιουρομπανκ, και η Ντόϊτσμπνακ. Αν το σκεφτείς, πάλι καλά.

     • Ο Ιθαγενής avatar
      Ο Ιθαγενής @ archaeopteryx 15/11/2010 17:28:37

      Μα εκεί είναι το πρόβλημα...δεν έχει "καλά παιδιά".
      Οι άλλοι είναι κεραμιδόγατοι και εσύ αντιπαραθέτεις ...αγκυρας...δεν πιάνουν οι δεύτερες ποντίκια έχουν μάθει στη κονσέρβα....

 2. effie B. avatar
  effie B. 15/11/2010 15:02:50

  Η ΝΔ «δεν έχει ακόμα πείσει για το τι λύσεις μπορεί να δημιουργήσει στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος».
  Αυτο ειναι το προβλημα της ΝΔ.
  Με εντελως φθαρμενο στελεχιακο δυναμικο, με τεραστιο επικοινωνιακο ελλειμα ειναι αδυνατον να πεισει. Το εναμιση εκατομυριο των ψηφοφορων της την περιμενει καρτερικα.
  Ο Αντωνης Σαμαρας με το αφταρτο προφιλ του αδικα επωμιζεται το σαπιο παρελθον. Ο λαος απο μονος του τον απαλασσει απο βαριδια, νεποτισμους, αλλαζονικες συμπεριφορες. Καιρος να αποτιναξει οτι απομενει και να δωσει νεα πνοη στην Δεξια, μεταμορφωνοντας την σε ενα συγχρονο αξιακο ευρωπαικο κομμα!!!

 3. enianos avatar
  enianos 15/11/2010 15:06:52

  Χωρίς να μασάμε τα λόγια μας , Το 60% των ψηφοφόρων δια της αποχής απαίτησαν συμμετοχική δημοκρατία, τώρα ! Και δεν έδωσαν καμία πολιτική νομιμότητα στην τυραννία των 300! Ξεκάθαρα πράγματα!

 4. φωτεινη avatar
  φωτεινη 15/11/2010 17:28:24

  για οποιον θεωρει και θεωρουσε το πασοκ απο τον ιδρυτη του εως και τωρα σαν μια πολυ θλιβερη και καταστροφικη σελιδα της ελληνικης πολιτικης κοινωνικης ηθικης και οικονομικης ζωης του τοπου απεχοντας δεν κανει τιποτα αλλο απο το να δινει στο σαμαρα μια πραγματικη ευκαιρια.οποιοσ ελπιζει κατι απ αυτον πραγματικα τον κραταει μακρια απ το ξεκαθαρισμα της κοπρου του αυγεια που ετσι κι αλλιως θα επελθει.μια αποψη διαφορετικη ισως αλλα κατα τη γνωμη μου πραγματικη.αλλιως γιατι λυσσανε για συγκοιβερνηση και ομοφωνια

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ φωτεινη 15/11/2010 18:52:53

   λυσ'άνε για συγκυβέρνηση για άλλοθι. Για να φταίει και ο Σαμαράς. 160 βουλευτές δεν έχει το Πασόκ; Έχει την Ρόδο ή το ρόδο, ας απολαυσει και το πήδημα. Ένας κουϊσλινγκ φτάνει (με ντόρες κλπ) δεν χρειάζεται παρέα.

 5. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 15/11/2010 19:05:10

  Πάντως αρκετοί σχολιαστές εδώ μέσα θεωρούν πως ο μεγάλος τους εχθρός είναι η αποχή. Δηλαδή ο μεγάλος τους εχθρός είναι ο απογοητευμένος έλληνας που δεν πάει να ψηφίσει. Θεωρούν μάλιστα ότι είναι εθνοπροδότης αυτός που δεν ψήφισε και ορισμένα ίσως πιο χειρότερα.

  Οι σχολιαστές αυτοί, από τους πιο ενεργούς ορισμένοι και από τους πιο ευφυείς, θεωρούν επίσης ότι πίσω από την εκτεταμένη αποχή, βρίσκεται σχέδιο του συστήματος, ότι κιαν θεωρούν "σύστημα", και το οποίο εκτιμούν ότι βολεύεται με την αποχή, και το οποίο "προμοτάρει" την αποχή.

  Ετσι όποιον μιλάει για αποχή, μαζί κι εμένα φυσικά, τον κατατάσσουν στους συμμάχους του "συστήματος" (που έχουν στον νου τους).

  Και εκεί σταματούν και την ανάλυσή τους.

  Εγώ βλέπω σε αυτή την καταφανώς λανθασμένη ανάλυση την χρόνια επιρροή των κομμάτων, που προσπαθούν να γίνουν πάπες με αλάθητο. Επιρροή που παγιδεύει την κριτική σκέψη, χτίζει διανοητικά σύνορα και ντουβάρια και εγκιβωτίζει συνειδήσεις. Με όπλο ΠΑΝΤΑ το συναίσθημα. Και με μόνο στόχο το κομματικό συμφέρον.

  Ενα κομματικό συμφέρον που σπάνια αναφέρεται στα άπλυτά του, στα τραγικά του λάθη που κατέστρεψαν τις ζωές μας, στην πλήρη αδυναμία του να δώσει λύσεις που να τις αποδέχεται ο λαός, στο μένος του να καταπνίξει κάθε φωνή που μιλάει για πραγματική δημοκρατία και αμφισβητεί την λειτουργία και την εξουσία της κομματικής απολυταρχίας και του αρχηγού.

  Τα κόμματα, όπως λειτουργούν σήμερα, είναι η τροχοπέδη για την πρόοδο κύριοι. Και μάλιστα αυτό έχει αρχίσει να γίνεται ευρέως κατανοητό.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • GRAEKUS avatar
   GRAEKUS @ Θραξ Αναρμόδιος 15/11/2010 22:08:14

   Τα κόμματα όπως λειτουργούν σήμερα είναι πράγματι τροχοπέδη. Συμφωνώ, επαυξάνω και ευθαρσώς προτρέπω όλους εσάς τους θεωρητικούς των πολιτικών συστημάτων να δημιουργήσετε ένα νέο "κόμμα" ή "φορέα" ή "σύστημα" που θα λειτουργεί διαφορετικά και εγώ θα ακολουθήσω.

   Όμως η Ελλάδα δεν έχει πλέον χρόνο για θεωρίες πολιτικών επιστημών και ωραία λόγια. Για την ακρίβεια, ο χρόνος και οι ευκαιρίες της Ελλάδας τελείωσαν χθες. Το εκλογικό σώμα είτε μετέχοντας είτε απέχοντας απεφάνθη, και η απόφαση του εκλογικού σώματος ερμηνεύτηκε ήδη από την κυβέρνηση και το ΔΝΤ ως λευκή επιταγή:
   IMF for ever, διάλυση του κρατικού μηχανισμού, κοσοβοποίηση της Δυτικής Θράκης, Δημοκρατία της Μακεδονίας, τεμαχισμός του Αιγαίου, φιλανδοποίηση της Ελλάδας ως δορυφόρος της Τουρκίας, οικονομικός / γεωπολιτικός / στρατηγικός αφανισμός της Ελλάδας για τουλάχιστον μία εικοσαετία.

   Δεν έχει σημασία τι ερμηνεία δίνετε εσείς /εμείς / ο καθένας από εμάς στο φαινόμενο της αποχής. Σημασία έχει πως εκλαμβάνει το φαινόμενο η εκάστοτε κυβερνητική πλειοψηφία και τι πολιτική επιλέγει αυτή να εφαρμόσει. Κάτω από αυτό το πρίσμα το εκλογικό σώμα έχασε τη μοναδική ευκαιρία να εξαναγκάσει με "συνήθη" μέσα (εκλογική τιμωρία) την κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική. Μέχρι τις επόμενες εκλογές σε τρία χρόνια (;) πολύ φοβάμαι ότι η χώρα μας θα έχει υποστεί σοβαρότατες απώλειες και φθορές σε όλα τα επίπεδα (ας μη γράψω εκτιμήσεις ή εικασίες).

   Εκτός αν προβλέπετε ή αναμένετε ή ελπίζετε σε "ασυνήθεις" καταστάσεις. Για παράδειγμα, μία γνήσια λαϊκή εξέγερση τύπου 3ης Σεπτεμβρίου που θα προκαλέσει εκλογή συντακτικής εθνοσυνέλευσης, διάλυση των υφιστάμενων πολιτικών κομμάτων και αλλαγή πολιτεύματος ;

   Οποιαδήποτε και αν είναι η έκβαση των γεγονότων ο ορίζοντας είναι πλέον απειλητικός, με δεινά και εν τέλει οδύνη. Το τραγικό είναι ότι η οδύνη είναι ίσως απαραίτητη για να γεννηθεί κάτι νέο και υγιές.

 6. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 15/11/2010 19:06:40

  Μα ποιος λέει ότι δεν ψηφίζουν οι Έλληνες;
  Ψηφίζουν και μάλιστα φανατικά.
  Καθημερινά και Σ/Κ ψηφίζουν στα:
  MoneyDrop,
  MasterChef,
  NextTopModel,
  ΝextTopIdol,
  BigBrother,
  Περιπέτεια στο Νησί του Πυρός,
  DanceAcademy,
  Eurovision,
  GardenMaster,
  ChefMaster etc.
  Eίναι τόσες οι φορές που ψηφίζουν μέσα στην εβδομάδα, κάθε βδομάδα, τόσα χρόνια, που η κούρασή τους από τις συνεχείς ψηφοφορίες είναι δικαιολογημένη.
  Ευκαιρία είναι τη μέρα εκείνη να πάνε για καφέ και να αποτοξινωθούν!
  Και αυτό κάνουν!

  Τα κεφάλια μέσα τώρα!

 7. headbangers balls avatar
  headbangers balls 15/11/2010 19:08:51

  οι τωρινες πολιτικες εξουσιες δεν εχουν τ'αρχ..ια να διαγράψουν ουτε καν τον βουλγαράκη ή τον ΑΚΗ

 8. Κάποιος avatar
  Κάποιος 15/11/2010 19:21:01

  Η αποχή έχει συγκεκριμένη ταυτότητα και δεν αποδίδεται στον έλληνα πολίτη γενικότερα.Είναι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ όπως δείχνουν τα νούμερα από τις εθνικές εκλογές, όχι μόνο του 2009 αλλά και των προηγούμενων ετών.
  Κατά μ.ο 7.000.000 ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές την τελευταία εικοσαετία.
  Στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών ψήφισαν περίπου 6.000.000, εκ των οποίων οι 550.000 περίπου χιλιάδες ήταν λευκά και άκυρα.
  Αυτοί είναι το 1.100.000 που λείπουν περίπου από το ΠΑΣΟΚ απο τις εθνικές εκλογές του 09 και οι 550.000 αντίστοιχα από την ΝΔ.
  Τυχαία η σύμπτωση των αριθμών ;
  Δεν νομίζω.

 9. anonymos avatar
  anonymos 15/11/2010 20:06:48

  Καμμια συναίνεση με το Πασοκ. Μαζικές διαγραφές στη ΝΔ όλων των ενδοτικών, ντορικών κλπ. Ενα καθαρό δεξιό κομμα θέλουμε χωρίς χέστες.

 10. φωτεινη avatar
  φωτεινη 15/11/2010 21:31:06

  εμενα παντως στη πατριδα μου την καλαματα λενε οπιος ανακατευεται με τα πιτουρα τον τρωνε οι κοτες.οποιος εφερε με τις προοδευτικες πρασινες οικολογικες πολιτικες τα πιτουρα -μνημονιο,ας περιμενει,εκτος κι αν καποιος μεγαλοψυχος,ανιδιοτελης,και οπαδος της συντριφικοτητας θελει να του κανει παρεα στο μεγαλο φαγοποτι-των κοτων-

 11. Σπαρτιατης avatar
  Σπαρτιατης 16/11/2010 14:03:02

  ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΝΩΜΑΛΟ ΔΗΜΑΡΧΟ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.